Hírek
Félmillió forint a mezőzombori gyilkosság nyomravezetőjének
Dátum: 2009.01.13., 12:08Írta: Bekő AntalMegtekintve: 10120Értékelés: 4.00Címkék: mezőzombor, gyilkosság, nyomravezetői_díj

Az idős mezőzombori asszony hétfő hajnali meggyilkolása miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés gyanújával rendelt el nyomozást. Úgy tűnik, hogy a forró nyomos vizsgálatok nem hoztak megfelelő eredményt, mert a rendőrség az ügyben 500 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.
Keresik a mezőzombori halálokozót

Keresi a rendőrség azt az elkövetőt, aki egy idős nő halálát okozta hétfőn hajnalban Mezőzomboron. Az asszony vérző fejjel még élt, amikor rátaláltak...

Sokan elsétáltak vagy elhajtottak a falubeliek közül a mellett a Rákóczi utcai ház mellett pénteken Mezőzomboron, ahol a mindenki által jól ismert Aranka nénivel véres, tragikus dolog történt. A hajnali órákban találtak rá az egyedül élő és vérző sebesülést szerzett nőre. A rendőrség szalagkordonnal zárta le az ingatlan környékét. Kereszteződést és hosszabb útszakaszt. Nyomokat kerestek és rögzítettek a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának emberei. Később a lakásban folytatódott a nyomrögzítés. Több nyomozó pedig adatgyűjtésre indult a faluban, és kikérdezték a helyieket.

Még élt, de vérzett

A területileg illetékes szerencsi rendőrkapitányság emberei - a helyiek elmondása szerint - a tetthellyel szemközt lévő kis bolt nyitása előtt már biztosították a ház körüli területet. Az elsődleges adatok alapján nem volt egyértelmű, hogy természetes halállal vagy idegenkezűség, bűncselekmény áldozataként vesztette-e el életét. Mindenesetre amikor az asszonyra rátaláltak, még élt. A mentők kiérkezése előtt egy kartonpapírt raktak a nő feje alá, amin nyomott hagyott a vér. A mentők elvitték az eszméletlen áldozatot - de a rendőrségtől kapott tájékoztatás alapján -, aki a kórházba szállítás közben meghalt (helyi források szerint még meg tudott adni egy telefonszámot a kórházi orvosoknak - a szerk.).

Utoljára évekkel ezelőtt

Lakatos István jól ismerte az áldozattá vált nőt, mert elmondása szerint a fiával egykorú. Aranka néni - ahogy nevezte - hosszú ideig boltos volt. A munkatársunkkal szóba elegyedő férfi kerékpárja kormányát tartva nézte a tetthelyet és pergett le szeme előtt a tragikus sorsú falubelije élete. Még tippje is lett volna arra, hogy kik lehettek az elkövetők. Ebbe azonban inkább nem mentünk bele. István emlékei szerint a faluban úgy tíz éve követtek el utoljára gyilkosságot, amikor egy rendőrt öltek meg. A tettes meglett és már letöltötte büntetését.

A vérrel pecsételt helytől néhány száz méterre található az öregek otthona, ahol az egyik ott dolgozó nő elmondta: naponta háromszor vittek ételt Aranka néninek, és a gyógyszert is kiváltották neki. Azt is tudták, hogy rendelkezik az idősek számára rendszeresített segélykérő berendezéssel is. (Ebből elvileg az a következtés is levonható, hogy az elkövető ismerte áldozatát. Talán ezért nem nyomta meg a gombot az asszony - a szerk!)

Halált okozó testi sértés miatt indított eljárást a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatott Egyedné Novodonszki Éva, a kommunikációs iroda munkatársa. Kérik, hogy aki bármit tud az esettel, az elkövetőkkel kapcsolatban , jelezze bármely rendőri szervnél, vagy rendőrnél. Tárcsázható a 107-es segélyhívó is.

Az elmúlt hetekben többször is megtámadtak az utcán gyalogló, vagy lakásában egyedül élő nőt Miskolcon és legutóbb Sárospatakon is (kivétel nélkül cigány származásű bűnözők, ahogy például Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya elmondta, és néhány médium meg is írta - a szerk.). Az elkövetők egy része meglett. De több bűnelkövető még lépéselőnyben van. A támadók elsősorban értéktárgyszerzés miatt ütöttek és raboltak. Azokban az esetekben nem halt meg az áldozat.

Forrás: boon (SZV megjegyzésekkel)



Félmillió forint díj a mezőzombori gyilkost "kézre adónak"

Az adatok alapján a sértettet bántalmazták, a lakásban pedig erőszakos behatolás és kutatási nyomok jeleit tapasztalták a bűnügyi technikusok.

A megyei rendőr-főkapitányság forró nyomos csoportja által elvégzett helyszíni szemle igazolta, hogy az ügyben idegenkezűség, azaz bűncselekmény elkövetésének gyanúja egyértelműen felmerül. Az adatok alapján a sértettet bántalmazták, a lakásban pedig erőszakos behatolás és kutatási nyomok jeleit tapasztalták a bűnügyi technikusok.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó test sértés gyanúja miatt nyomozást rendelt el, a főkapitányság vezetője pedig a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy(ek) kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére 500.000,- Ft. díjat tűzött ki.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, annak elkövetőjével kapcsolatban információval tud szolgálni hívja a bűnügyi osztály 06-46/514-579-es számát, illetve bejelentés tehető az ingyenes 107-es, 112-es segélykérő számokon is.

A rendőrség a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja, a bejelentő személyét bizalmasan kezeli!

Forrás: boon
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
S (vendég) [2009.01.13., 21:53][válaszolok] #1
Nagycsécsen 10 millió, itt meg 0,5 millió. A rendőrség (és kormányunk)ennyire értékeli a cigány, és az életét becsületesen végigdolgozó magyar életét. Felháborító!
Névtelen (vendég) [2009.01.14., 01:10][válaszolok] #2
Hamarosan lángokban fog állni ez az ország. A harmadik fél pedig jót röhög majd a markába. Illetve teszi ezt már most is... A szabadkőművesek minden baj forrása!
Névtelen (vendég) [2009.01.14., 09:36][válaszolok] #3
Igazad van, nem emlékszem, de ha tényleg 10 m ott a díj, akkor súlyos torzulások vannak néhány fejben.
Seaweed (vendég) [2009.01.14., 10:58][válaszolok] #4
Úgy látszik az ország különböző pontjain és a különböző etnikai rétegekhez tartozók körében más az emberi élet pénzben kifejezett értéke.... a végén még visszakanyarodunk a tömegek által gyűlölt nácizmus és kommunizmus útvesztőire... Ott voltak hasonló esetek
Apci (vendég) (vendég) [2009.01.16., 01:19][válaszolok] #5
Én csak azt szeretném hallani,hogy Draskovics úr részt vesz-e a temetésen. Itt az eredménnye, hogy sikeresen tönkre tették a rendőrséget igaz azt nem egyedül Draskovics csinálta. Hol van a megelőző rendőrség? Draskovics úr agyából kipatant szikra,hogy 6-8 osztályt "elvégzet cigány gyerekeket" kiképeznek rendőrnek és ezzel megszűnik a cigány bűnőzés, ami okosabb emberek szerint nincs is.
G Jocó (vendég) [2009.02.11., 19:46][válaszolok] #6
TUDJÁTOK, HOGY MI A SZOMORÚ DOLOG? AZ, HOGY MÉG MINDÍG NINCSENEK LAKAT ALATT A TETTESEK!!! AZÓTA IS SZABADON JÁRNAK-KELNEK ÉS AZT TESZNEK AMIT AKARNAK!!! NO MEG HA MEG IS FOGJÁK ŐKET?KAPNAK 2 VAGY 3 ÉVET ÉS LE VAN TUDVA!!! SZERINTETEK???
Összes hozzászólás: 6 db (6 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.