Hírek
Félelmükben önszerveződtek Mezőzomboron
Dátum: 2009.03.09., 18:13Megtekintve: 9892Címkék: cigányok, mezőzombor

Megállították a Mezőzomboron haladó autóját és "átnézték" illetéktelenek a hét végén - panaszolta egy, a Borsod Online szerkesztőségébe betelefonáló személy. Alább az internetes újság cikke.
Állítása szerint többen is így jártak, ezért betelefonáltak a rendőrségre. Munkatársunk utánajárt az információ igazságtartamának.

Rendőrségi forrásból azt az értesülést szereztük, hogy pénteken a helyi cigány kisebbséghez tartozó személyek olyan információt kaptak, hogy az egyik közeli benzinkúton szkinhedek gyülekeznek, hogy Mezőzomboron cigány emberekre támadjanak. Ezért egyfajta önszervezőssel figyelő szolgálatot szerveztek. Az egyenruhások a faluba mentek és az utcán csoportosuló embereknek elmondták, hogy nincs mitől tartaniuk. A rendőrség folyamatosan járőrözik Szerencsen és környékén, valamint Mezőzomboron is. Nincsenek veszélyben a kisebbséghez tartozó emberek Mezőzomboron. Megnyugtatásukra visszatérő járőrözést folytattak péntekről szombatra virradó éjjel. Semmiféle rendbontás és atrocitás nem történt. Rendőri intézkedésre sem került sor. A biztonságukat féltő személyek megnyugodtak.

A rendőrség tudomására olyan információ nem jutott, és senki nem tett bejelentést amiatt, hogy autóját illetéktelen személyek az úton megállítottak és átvizsgáltak volna.

Forrás: boon (kép tőlünk, csak illusztráció)
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
S (vendég) [2009.03.12., 12:07][válaszolok] #1
Mi lenne, ha a magyarok is megállítanák az uzsorás cigányok autóit, és "átnéznék". Gondolom a rendőrség kiadna egy közleményt: Az uzsorások részéről ilyen bejelentés nem történt. És azt, hogy az uzsorások nincsenek veszélyben.Semmiféle rendbontás és atrocitás nem történt.Rendőri intézkedésre nem került sor. A biztonságukat féltő uzsorás cigányok megnyugodtak.
Névtelen (vendég) [2009.03.13., 18:11][válaszolok] #2
Tegyük fel, hogy a pénteken-szombaton este szórakozni induló nem cigány (és egyelőre) nem kisebbséghez tartozó fiatalok tudomást szereznek arról, hogy a vasútállomáson cigányok gyülekeznek. Ezért egyfajta figyelő szolgálatot szerveznek, hogy megérdeklődjék milyen céllal és vajon fegyverrel érkeztek-e. Gyanítom akkor is kimenne a rendőrség, csak sajnos szinte biztos, hogy mi húznánk a rövidebbet. Kétszer is: először a rendőrökkel, másodszor a cigányokkal szemben.
Összes hozzászólás: 2 db (2 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.