Hírek
Szocpol-csalás Szerencsen: lerobbant új házak + képek
Dátum: 2009.04.10., 11:08Megtekintve: 6788Értékelés: 5.00Címkék: szocpol

Többször foglalkoztunk már a szerencsi szocpol-csalási üggyel, ami lassan finiséhez érkezik. A Borsod Online munkatársai most kimentek a helyszínre, hogy élőben lássák: hogy is néz ki egy vadonatúj ház, amivel nem stimmel valami...
Korábban több cikkben is foglalkoztunk a hírhedtté vált üggyel (lásd a cikk alján - a szerk.). Tavaly júliusban helyezték előzetes letartóztatásba a szerencsi építőhatóság vezetőjét, mert a gyanú szerint a jegyző helyett feljogosítottan tényleges helyszíni szemlék nélkül adta ki egyes lakások használatbavételi engedélyét. Az ingatlanokban pedig súlyos műszaki hiányosságok voltak. Az engedély birtokában az érintett családok a szociálpolitikai támogatás teljes összegét megkapták az államtól. Az építőhatóság vezetőjének előzetesét most három hónappal meghosszabbították, mi pedig kíváncsiak voltunk, hogyan is néz ki egy olyan ház, amely nemrég épült ugyan, mégis súlyos gondok vannak a műszaki állapotával.

Bár nem volt nehéz találnunk egyet egy csendes szerencsi utcában, azt mégsem tudni biztosan, hogy az a ház valóban kapcsolatba hozható-e a csalással. A helyiek rebesgetik ugyan, hogy igen, de csak annyi biztos: a ház új, frissen vakolt, szocpolos és lakatlan. Talán a málna színű festék rajta a legértékállóbb. Igaz, hogy erőteljesen foszladozik az is már. Mállik a lépcső, pereg a vakolat és alig került fel, már szakadozik is az ablak stukkója. Az egyetlen jele annak, hogy a háznak tulajdonosa is van, az az ajtórésbe dugott két fizetési felszólítás.

Az egyik szomszéd szerint a bank hamarosan ráteszi a kezét az ingatlanra. Hacsak meg nem előzi valaki más – a ház mögött már most ott a vacok, egy hajléktalan éjszakai tanyája. Az ablak betörve, és az ajtón feszegetés nyomai láthatók. A látvány semmiképp sem egy olyan házé, amelybe egy ifjú pár készül fészket rakni hamarosan. És sajnos nem ez az egyetlen ilyen.

Forrás: boon, cím tőlünk, kis kép: Nagy Zsófia (Borsod Online)

A fényképek megtekinthetők ide kattintva!

Kapcsolódó:
Börtönben marad a szerencsi osztályvezető Életveszélyesen megfenyegették a szocpol-csalás fő gyanúsítottját?
Újabb szocpolos ügy, ezúttal tokaji ügyintézővel és szerencsi vállalkozóval
Félmilliárdos hiány, eddig 150 gyanúsított a szocpol-csalási ügyben
Frissítve: Csalókat juttatott szocpolhoz az építési osztályvezető
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
S (vendég) [2009.04.11., 13:55][válaszolok] #1
Gondolom, hogy az építési osztályvezetőnek is volt felettese, (főjegyző) illetve volt megyei szakmai irányítója, akiknek tudomásom szerint kötelessége ellenőrzést végezni. Márpedig, ha ilyen nagy összegű (fél milliárdos) csalást követtek el, akkor az ellenőrzésre kötelezetteknek a felelősségét is illene vizsgálni. Na persze az a legegyszerűbb ha egy ember elviszi a balhét, a többi meg éli világát, mintha semmi sem történt volna. Az építési hatóságokról illetve ezen ügyekben eljárókról egyébként azt hallottam, hogy egy kis (vagy az ügyhöz képest nagyobb) kenőpénzért mindent el lehet intézni!
Névtelen (vendég) [2009.06.03., 16:43][válaszolok] #2
*1es: ezt mindenki tudja,de senki-aki megtehetné-mégsem mer hozzányúlni e kényes ügyhöz, hiszen akkor bukna az egész krém.
Összes hozzászólás: 2 db (2 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.