Hírek
Tragikomédia - Az akciós tojás miatt verekednek, a sört "csempészik" Szerencsen
Dátum: 2009.06.06., 19:53Megtekintve: 13587Értékelés: 4.17

Az egyik szerencsi szupermarketben az embereket igencsak megmozgatta a 15 forintos tojás, olyannyira, hogy dulakodás lett a vége - tudatja a Borsod Online cikke. Egy olvasónk pedig levelet írt, amiben az akciós sörrel kapcsolatos élményeit osztja meg velünk. Világválság ez, vagy inkább morális válság?
Árleszállítás személyre szólóan?

Az egyik szerencsi üzlet akciót hirdetett a napokban, „13 éve Magyarországon” névvel. Ennek keretében különböző termékek akciósak a nap bizonyos szakában, két órára. A levelemet a következők miatt írom. Ismerősömmel elmentünk ebbe a bizonyos üzletbe, hogy az akcióban szereplő, sokak által kedvelt sörből vegyünk párat. Kerestük az üzletben a terméket, de mivel nem találtuk megkérdeztünk egy eladónőt, hogy merre lehet. Ő erre azt felelte, hogy sajnos már régen, az akció kezdeténél elfogyott ez a bizonyos sör. Szomorúan hallottuk a hírt és így másfajtát kellett vennünk, ami mellesleg jóval drágább volt, mivel erre nem vonatkozott leszállítás. Be is álltunk a pénztárba, és ekkor láttuk, hogy az előttünk álló úriembernek a kosarában egy egész rekesz volt a bizonyos olcsóbb sörből. Hát mégsem fogyott el? Még fel sem fogtuk, hogy ez, hogy lehetséges, mikor az említett eladónő helyet kért, és mellettünk ment ki a pénztárhoz egy porcukros dobozzal a kezében, amiben további akciós söröket vitt ki az úriembernek. Ezt onnan tudjuk, hogy a vonalkód leolvasásához ki kellett venni a terméket a dobozból. Valószínűleg ismerős lehetett a vásárló, és úgy látszik ezen múlik a mindenki számára meghirdetett kedvezmény. Visszanéztünk a raktár felé, ahol egy illető várakozott, utcai öltözékben, lehet, hogy ő is éppen a „kiemelt kedvezményére” várt?

(Olvasónktól)

Alább pedig a Borsod Online tojásos cikke:

A Borsod Online információi szerint a szupermarketben reggel nyolckor indult a verseny a tojásért és ekkor tört ki a csetepaté. Olvasónk elmondása alapján börleszkszerű jelenetek bontakoztak ki, mikor többen próbálták megkaparintani az akciós tojásokat. Egy hölgy elesett, aminek a szemüvege látta a kárát, majd kialakult egy kis dulakodás - pogo zene nélkül - a tyúktojásokért, avagy az "erősebb ember készít délután szalonnás rántottát" elv kezdett érvényesülni. Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa elmondta, hogy szombat reggel nyolc órakor volt egy bejelentés ez ügyben a Szerencsi Rendőrkapitányságra, de rendőri intézkedésre nem volt szükség, hamar helyreállt a rend.

Forrás: Boon
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.06.07., 00:16][válaszolok] #1
Szánalmas... Erkölcsileg és morálisan is züllött a társadalom.
M (vendég) [2009.06.07., 12:40][válaszolok] #2
az olvasói levél egy cseppet naiv :D, mit várt hogy majd kamionokkal fogják szállítani a sört :D, hogy mindenki kapjon :D, ennek az egésznek (ami sikerült is) a reklám volt a lényege és hát gratulálok az áruháznak össze is jött nekik és szó sincs arról hogy ez az esetet össze lehet kapcsolni az ún. "erkölcs meg morállal" ez hülyeség az emberi irigység és többre vágyódás az amiért "verekedtek", lemerném fogadni hogy ugyanilyen esetek megtörténnek Csehországban vagy Lengyelországban is vagy akárhol ;-D
Névtelen (vendég) [2009.06.07., 18:17][válaszolok] #3
Azt gondolom sokan elmentek, hogy vegyenek az akciós temékekből. Persze, hisz mindenki ott próbálja"megfogni a pénzt", ahol tudja. Teljesen abnormális, hogy ilyen trükkökkel odacsábítják az embereket,és már pl. szombaton 8:14-kor nem volt abból a bizonyos tojásból!!!!Nem a társadalmat hibáztatnám a viselkedéséért, hanem azokat akik kiváltják ezeket belőlük. Remélem híre megy az effajta átveréseknek, és előbb-utóbb egyre kevesebb ember fog odamenni vásárolni, akármit fognak akciózni, tudni fogják, hogy kacsa az egész....És még az eladók is úgy tesznek, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy elfogyott!!!!!Szégyelljék magukat!
LGY (vendég) [2009.06.07., 19:20][válaszolok] #4
Egyébként is egyre kevesebb ember fog odamenni vásárolni, mert ha ilyen nyílt akció nincs is, "egyesek" akkor is nagyon olcsón (ingyen...) fogják elintézni a bevásárlásaikat. És hát tudjuk mindannyian, abba a körbe is nehéz bekerülni a tisztességes embereknek.
M (vendég) [2009.06.08., 00:00][válaszolok] #5
Azért számíthatna arra a "társadalom" is hogy a sült galamb nem fog csak úgy saját magához száguldozni :D. Ez nem átverés, aki arra számított, hogy tényleg maradni fog háááááát akkor bocs, de az naiv
mérgezett egér ! (vendég) [2009.06.09., 17:33][válaszolok] #6
Bementem a xy nagyárúházba én is Szerencsre, meg volt hirdetve 100 Ft / kg-ért a paradicsom. Sajnáljuk elfogyott hangzott a válasz!Mivel nagyon felháborítónak tartom az efféle akciókat, meg van hírdetve , de vagy még nincs, vagy már nincs, ez a válasz, így beírtam az áruház panaszkönyvébe, hogy ne hüjítsék a vásárlót, ne csalogassák, mert ezzel fordított felállás jön felszínre. Örökre megutálja a vevő ezeket az áruházakat. Sajnos, más nagy áruházban is ez a tapasztalat! Vagy az annyira akciós termék máshol akció nélkül sokkal olcsóbb! Felháboríítóóóóóóóó
Lokálpatriot (vendég) [2009.06.11., 07:27][válaszolok] #7
Ha majd a kendermagost újra csak a rókától kell félteni, akkor lesz újra morális egyensúly és megszünnek a megalázó ingyencirkuszok.
Frenky (vendég) [2009.06.14., 10:05][válaszolok] #8
Abban a bizonyos áruházban még soha nem kaptam semmi "rendkívüli akciós" árut! Vagy már elfogyott, vagy selejtes, kibontott áruk voltak! Az eladók hozzáállása a vevőkhöz kritikán aluli! Kivéve egy-két "idősebb"hölgyet!
Névtelen (vendég) [2009.06.18., 22:16][válaszolok] #9
Íme a magyarok...
Összes hozzászólás: 9 db (8 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.