Hírek
Megkezdődtek az Őszi Könyvtári Napok
Dátum: 2009.10.06., 16:43Írta: Bekő AntalMegtekintve: 12882

Az Őszi Könyvtári Napok keretében érdekes programokkal várja olvasóit a városi könyvtár 2009. október 5-11. között. A Könyvtárak összefogása a társadalomért rendezvénysorozat idei szlogenje: „Ne üljön otthon, ha könyvtárában otthon lehet!”. A programok célközönsége ebben az évben az 50 év feletti korosztály.
A szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár idén is csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz, melynek programjait szíves figyelmükbe ajánlja.

Október 5. (hétfő) 14.30: Kreatív nagyik
Mini kiállítások magángyűjteményekből
Saját kezűleg készített tárgyak, anyagok, vagy bármilyen régóta gyűjtött tárgyak kiállítása a gyermekkönyvtár előterében.

Október 9. (péntek) 14.30: Szeretettel ajánlom kedvenc olvasmányom!
Kötetlen beszélgetés kedvenc olvasmányélmény alapján a Nyugdíjas Klub bevonásával!
Könyvtárunk tagjaiból választottunk olyan olvasókat, akik már betöltötték az 50. életévüket, intézményünket hetente látogatják, leginkább szépirodalmat olvasnak, és néhány mondatban szívesen megosztják másokkal is olvasmányélményeiket.

Október 11. (vasárnap) 14.00 – 17.00: Könyves vasárnap
Ingyenes könyvtárhasználat, amely ezen a napon ingyenes beiratkozást, valamint ingyenes internet használatot foglal magában az idelátogatók számára.

Október 12. (hétfő) 14.00: A Nyári Ifjúsági Olvasottsági Verseny eredményhirdetése

Minden Kedves Olvasónkat szeretettel várjuk!
Városi Kulturális Központ és Könyvtár
3900 Szerencs, Rákóczi-vár
Tel.: 06-47/362-254

Forrás: szerencs.hu

A Szerencsi Válasz immár erről az eseménysorozatról sem kapott értesítést a könyvtártól. A szóbeszéd szerint az intézményben többen sérelmezték, hogy egyik szerkesztőnk az önkormányzati fogadóórán egy korábbi felvetést támogatva, személyes környezete véleményét tolmácsolva javasolta, hogy nyáron és hétvégén - amikor a legtöbb fiatalnak több ideje és kedve lenne olvasni - tovább, vagy más ütemezés szerint tartson nyitva a könyvtár. Nem volna meglepő, ha a két dolog között összefüggés lenne, tekintettel arra, hogy Szerencsen valami miatt az építő, segítő szándékú kritikát gyakran személyes támadásként és rosszindulatként aposztrofálják. Szívből reméljük, hogy lapunk kulturális hirdetésekből történő kirekesztése mögött valójában csak adminisztrációs hiba és nem szántszándék - netán utasítás - áll. Ha mégis személyes oka lenne, mi bármikor nyitottak vagyunk a párbeszédre.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.