Hírek
Újabb lebőgés: Nagy beruházás, kis érdeklődés + olvasói levelek
Dátum: 2009.10.11., 02:55Írta: Nagy GáborMegtekintve: 9580Értékelés: 4.50

Kitalálták, pályáztak rá, kaptak több mint 100 millió forintot, felépítették, de a helyiek szerint szinte senkit nem érdekel. A Hegyalja kapuról van szó Szerencsen. A várost tartják ugyanis a tokaji borvidék kapujának. Ez azonban nem sok turistát vonz. A város polgármestere azonban jó befektetésnek tartja - írja az RTL Klub hírportálja, a szombat esti híradó riportja alább megtekinthető.
„Hát, gyönyörű. Biztos megérte valakinek, de hogy kinek azt nem lehet tudni.”

A szerencsi férfi szerint nekik semmi hasznuk a Hegyalja kapuból. A polgármester viszont jó befektetésnek tartja.

„Jó biznisz! Természetesen” – mondta Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere.

Az uniós forrásból épített kapu a várost szimbolizálja, Szerencsről ugyanis azt tartják, ez a tokaji borvidék kapuja. A szólást két évvel ezelőtt valóra is váltották.

„Ez egy jó embereket átengedő kapu és a rossz embereket pedig visszatartja Hegyaljából” – mondta a polgármester (ezek szerint páran már korábban benn rekedtek - a szerk.).

A helyiek szerint viszont nem csak a rossz szellemeket, hanem eddig a turistákat is távol tartotta. Ezt így látja egy szemben lakó is.

„Semmi funkciót nem lát el, mert nincs nyitva tartás se, és nem üzemel itt igazából semmi” – mondta Lukács László.

Pedig a kapu mellé információs központot is építettek. Az RTL Híradónak többen azt mondták, hogy az mindig zárva van. Csak a stáb kedvéért nyitották ki, és rendelték oda a helyi nyugdíjas klubot, hogy úgy tűnjön, az épület üzemel (szánalmas - a szerk.). A kritikák ellenére a város polgármestere azt mondja, a többnyire uniós pénzből épült kapu megérte az árát.

„Mindössze 2.5 millió forint önerőt kellett a városnak fizetnie és az épület teljes összege pedig 102 millió forint. Mondjon nekem egy olyan vállalkozást, ahol 2.5 millió forint ennyi hasznot hoz” – mondta Rónavölgyi Endréné.

A város egyik képviselője azt mondja, akkor hozott volna hasznot, ha az eredeti elképzelést valósítják meg.

„Nem épült meg a vendéglői szárnya, ráadásul öt éven keresztül működtetési kötelezettsége van az önkormányzatnak” – mondta Koncz Ferenc önkormányzati képviselő.

Az RTL Híradó kérdezte a polgármestert, de nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerül a városnak a kapu fenntartása. A helyiek szerint nem sok mindenkit érdekel a 102 millió forintból épített kapu. Egy önkormányzati dolgozó a stábnak azt mondta, naponta átlagosan két turista áll meg ott.

Forrás: RTL hírek, cím tőlünk (érdemes az eredeti lapon a kommenteket is elolvasni!)



A híradó után nem sokkal érkezett az alábbi levél, feladója névtelenséget kérve az alábbiakat írta:

Ébresztő fiúk!

Ma, az esti RTL híradóban újra beégette magát a polgárrmester a szerencsi Világörökségi kapuzat kapcsán adott "szellemes" nyilatkozatával. Mondanom sem kell, hogy a nyilatkozat jól illeszkedett abba a sorba, melyek közül jónéhányat Ti is közreadtatok (példa a cikk alján, a kapcsolódó anyagok között - a szerk.), vagyis újra hülyének nézhették a szerencsieket - igen a szerencsieket -, merthogy miféle városvezetőt választottunk!

Újra láthattuk, mi van akkor, ha nem a "saját" sajtósa és egyben politikai tanácsadója teszi fel a kérdéseket, majd vágja meg, teszi közzé a riportot a helyi médiában.

Amúgy több mint 110 millióba került az építkezés, ezt még Csanádi Béla mondta el nekem.

Külön élmény volt a látni a helyi nyugdíjas klubot, melynek tevékenységét teljesen átpolitizálták az utóbbi években a polgármester asszony személyének támogatása érdekében (ti. Őket mindíg kirendelik tapsolni és jó képet vágni, no és tömeget is tudnak imitálni). Csakhogy ezt most, valaki közre is adta országnak-világnak! Rohadt égő ez Szerencsnek is, de legalább tisztábban láthatunk a helyi városvezetés "képeségeit" és elmúlt 7 évi tevékenységét illetően. Egy példa: nem szorosan a témához kapcsolódik, de még mindíg "lenyűgöz", hogy nagy csinnadrattával átadott Cukorgyári emlékparkunk van, . . . de hová lett mellőle a cukorgyár a párszáz munkahellyel?

No de sebaj, legalább nem helyben élő rokonaim, barátaim, munkatársaim élcelődnek majd velem egy kicsit a nagy nyilvánosságot kapott ikertornyok és a mellé tett körítés kapcsán! Sajnos sok kellemetlen - igaz vicces - megjegyzést, beszólást, ugratást kaptam már a város életében tapasztalható teljes mértékű dillettantizmus miatt.

Egy hűséges olvasótok



Szerkesztő megjegyzése: A cikkhez egy történetet szeretnék elmesélni. Két évvel ezelőtt, még a hivatalos átadás előtt éppen a torony melletti parkolóban várakoztam egyik barátomra, aki sokat késett. Az épületből egy éjjeliőr sétált oda hozzám, nyilvánvalóan unatkozott, és szeretett volna beszélgetni. Hamar a toronyra terelődött a szó, a férfi pedig a berendezés megtekintésére invitált. Elmondása szerint a falakból "kispórolták" az építőanyagot, silány minőségűre sikerült a megvalósítás. Saját szavai szerint ha ott "valaki majd jobban érzi magát, és nekidől a falnak, beszakad". Felajánlotta, hogy felsétálhatok a kilátóba, de ezért nem tud felelősséget vállalni. A lehetőséggel nem éltem, mondván, nem akarom bajba keverni, majd a hivatalos átadás után megnézem. Ezen sorok lejegyzése után szívből remélem, hogy az illetékesek nem kezdik el visszakeresni, pontosan ki őrizte annak idején az objektumot, és nem kell a segítőkész úrnak retorziótól tartania.



Az alábbi levél az RTL cikkének hozzászólásai között szerepel, valószínűleg a következő Szerencsi Hírekben is meg fog jelenni, színvonala miatt mi is külön leközöljük:

"Tisztelt Rónavölgyi Endréné Asszony, Szerencs polgármestere!

Megdöbbenéssel hallottam szavait az RTL Klub 2009. 10. 10-i esti híreiben!

http://www.rtlklub.hu/cikk/285793

Nem vitatnám a kapu milyenségét jelen írásomban, DE azt igen, ahogy az arra fordított összegről nyilatkozott!

"Az igaz, hogy több mint 100 millióba került, de nekünk, a városnak csak 2,5 millióba került ... ki hagyta volna ki azt, hogy 2,5 millióért legyen egy ilyen kapunk?" volt a szöveg tartalma. Ha azt mondta volna, hogy a 600 nm-es építmény megért 102,5 milliót, ha azt mondta volna, hogy akár a saját pénzén is megépítette volna, annyira kellett ez oda, akkor azt mondom, hogy kicsit fura az ízlése. De nem ezt mondta!!

Megdöbbentő volt ez egy felelős polgármester, egy város első embere szájából!

A 2,5 millió mellé tett 100 millió mit gondol honnan van?

Nagyon úgy néz ki, hogy eldorbézoltak jónéhány EU polgár - akár magyar polgár, akár az Ön városának polgárainak - befizetett 100 millió Ft-nyi adóját. Magyarország netto támogatott ország (tehát befizet, de a befizetésnél többet kap vissza), azoknak az EU-s országoknak a polgárai rovására (akik a befizetésüknél kevesebbet kapnak vissza, hogy legyen támogató pénzeszköz a szegényebb tagállamoknak pl.: Magyarországnak -), akik netto befizetők!

Az EU pályázatok lehetőséget jelentenek arra, hogy az Unió tagállamainak polgárai által megtermelt értékeket terhelő adók egy részét ne központi elosztással, hanem pályázattal kapják meg a felelős közösségek.

Az Ön szavai szerint Szerencs nem felelős közösség! Nem érzik, hogy az EU támogatás nem talált pénz, hanem igencsak verítékkel megtermelt eszköz, melyet illő tisztelettel kell elfogadni, megköszönni és megfontoltan kell felhasználni. Nem áll rendelkezésre annyi revizor, hogy minden meggondolatlan pályázatot kellő alapossággal vizsgáljanak. Számítanak az önkontrollra, a szerénységre, a józan észre. Ez a kapu egy más, rászoruló közösség elől vett el előrelépési lehetőséget.

http://www.szerencs.hu/varos/latnivalok/varoskapu

Ez a felelős magatartás Önnél alapjaiban hiányzik, a megjegyzése, mely szerint ez csak 2,5 milliós pénzeszközt igénylő beruházás volt a városa részéről, mely szerint Önnek ez csak ekkora befektetési döntés volt. Ezt az ár-érték összehasonlítást csak 2,5 millióval értékelte. Önnél valami nagyon nagy baj van!!

Az megfoghatatlan, hogy ezt Ön nem érti, mint polgármester!

Köszönöm a figyelmét, remélem minden alkalommal eszébe jutnak soraim, mindahányszor a kapun átmegy.

Tisztellettel:

Poczkodi Lajos
1125 Budapest, Zsibói utca 4."

A híradó felvétele ide kattintva elérhető.

Kapcsolódó:

Eltörölték a 13. havi nyugdíjat - Szerencs polgármestere nem jó szívvel tette
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
ciránó (vendég) [2009.10.11., 10:04][válaszolok] #1
Hosszú évtizedekig Szerencs híres volt a Cukor és Csokoládé gyárairól. Most a botrányairól, és ez még csak most kezdődik.
Névtelen (vendég) [2009.10.11., 11:10][válaszolok] #2
Hosszú ideje hangsúlyozom Szerencs egyre inkább hasonlít egy gyönyörű lufihoz ,kívül csodálatos belül semmi . Az élmúltévekben nagyon sok barátom megfordult nálam vendégségben , kivétel nélkül azt mondták , ilyen szép hely kevés van a világon , de amikor szembesültek a helyi specialitásokkal (munkahelyek hiánya stb . )nem voltak olyan lelkesek . Tehát a feladat adott meg kell tölteni tartalommal ( munkahelyeket kell teremteni és nem csak papíron ). A multik már itt vannak , már csak pénz kellene az embereknek , hogy vásárolni tudjanak .
Névtelen (vendég) [2009.10.11., 11:19][válaszolok] #3
Emlékeim szerint sokkal többe került a városnak , utána kell nézni az aktuális évvégi prezentációban , vagy akkor hazudott a polgármester asszony , vagy most bagatellizálja az összeget ,vagy ami még rosszabb , itt is játszottak a számokkal és ezért is hűsölnie kellene valakinek , de még egyszerűbb ha ezt is a Bélánk számlájához íratják . ( a mostani 102 mill szemben akkor 120 mill szólt a prezentáció , ha valakit érdekel érdemes utána nézni ).
KóPé (vendég) [2009.10.11., 21:42][válaszolok] #4
Volt már ott a hozzászólók közül valaki? Miért van olyan érzésem, hogy 1 hozzászóló szidja (és fogja szidni) itt a létesítményt? Gyerekekkel egyidejűleg is jártam fent és hihetetlen, mennyire odavoltak érte. Bár van akinek egy gyermeki lélek az semmi, mindent a politikáért és a hatalomért, nemde?! A torony nézőpontjából a megépítés előtt nem lehetett látni a várost. Én szeretem Szerencset és tetszett amit föntről láttam. Tudomásom szerint a helyi bortermelők nedűinek bizományosi értékesítésével kapcsolatos engedélyezés odalent folyamatban van. Csúcs hely lesz belőle. Szombaton jártam ott legutóbb, s egy Toyota Lexussal álltak meg öten. Lövésük nincs arról ki az a Rónavölgyiné, ennek ellenére ámultak és bámultak. A csokifesztiválról ugyan még soha nem hallottak korábban, de esküt tettek az ott dolgozónak, hogy ugyan sietnek, de vasárnap feltétlenül megnézik Gombóc Artur csokiszobrát a várbeli múzeumban. Szerintem ez így működik. Lassan de biztosan (egyesek hihetetlen sajnálatára) hasznot fog hozni a városnak a kapu és az információs pont. Nyilván az ellenzéki politikának nincs türelme ezt kivárni. Elszomorít ez a meddő belviszály.
Névtelen (vendég) [2009.10.11., 22:52][válaszolok] #5
Nem az a baj, hogy van, hanem az ahogyan ki lett vitelezve és amennyiért. Ha a postánál felhúznánk egy tornyot, abból a nézőpontból se látta még senki a várost:) Most azért nem hiszem, hogy annyira jó lehet magaslesről nézni, hogy dózerolják a gyárat... Ez meg egy kamu, hogy tiszta jó volt meg "csak" 2,5 millió... mit gondoltok a maradék 100 az kinek a pénzéből van? Kíváncsi lennék azoknak az óvodásoknak az arcára ha már a gyermeki léleknél tartunk, akiknek még nagyon fűtés sincs a kis falvakban az óvódában... nekik kellene beadni, hogy nincs rájuk pénz mert egy kaput építettek 100 millióért a közeli városban, ami tiszta jó üzlet volt...az 5 lexus meg az africaféba ment mivel ott nincs parkoló na meg a legfontosabb... ha ez egy kapu... akkor miért a város közepén áll? Miért nem mondjuk valóban a város szélén.... A gondolat nemes, a megvalósítás kommersz
Névtelen (vendég) [2009.10.12., 08:58][válaszolok] #6
Kedves #5, a számtalan mosolygós nevetős jeltől nem is kell több, hogy komolytalanná tegye a hsz-t. A gyár bontásával és a nehéz gyermeksorsok említésével együtt meg nem is értem, hogy lehet kacarászi, vagy a tornyot összemosni. A Lexust láttam, vannak rá szemtanuk 3-an, bár nem tartom akkora "csodának", hogy turisták állnak meg egy infopontnál. Az Africaféba én voltam, a Toyotások sajnos nem tartottak velem, pedig igazán szívesen társalogtam volna velük, miért is tetszik nekik ez a sokak által állítólag utált "megatorony". Annyit még hozzá, hogy a "nagyberuházás" nem itt kezdődik.
Hapci Benő (vendég) [2009.10.12., 10:16][válaszolok] #7
Az igazságok elferdítésének számos példája megtekinthető és hallható ebben a riportban. 1. A kapu reggel 8-tól este 8-ig nyitva tart, már két hónapja, mióta a korábbi bérlőtől (aki semmit nem kezdett vele) visszavette a város. 2. A létesítmény neve nem Szerencs kapu, hanem Világörökség Kapuzat és Turisztikai Fogadóépület - a riport készítői, akiknek kötelessége a pontos híradás, még arra sem vették a fáradságot, hogy ezt pontosan közöljék. 3. Az objektivitás alapkövetelményének szintén nem felet meg a riport, sem a riporteri hozzáállás, inkább az alapvető rosszindulatú megközelítés süt minden mondatból. Alapjában nem a létesítményre, mint olyanra koncentráltak, ez az egész csak arra volt alap, hogy politikai sárdobálás kezdődjön. Pedig ugyanilyen erővel azt is hangsúlyozhatták volna, hogy klassz, hogy van egy ilyen információs pont és kilátó is a városban, remek, hogy az üzemeltető igyekszik megtölteni tartalommal (helyi pincészetek borai és helyi csokoládé hamarosan kapható, van képeslap, szóróanyagok helyi szállásokról, pincészetekről, lehet az interneten tájékozódni). Pl. az üresen álló büfés polcok helyett fel lehetett volna venni a hat vitrint, amiben a szerencsi és környékbeli picészetek borai sorakoznak. Hozzáállás és szándék kérdése, miként tüntetjük fel a dolgokat. Itt nyilvánvaló volt a rossz szándék... 4. Az hogy a helyi lakosok szerint naponta ketten mennek be, szintén megalapozatlan kijelentés. Attól, hogy egy arra sétáló, helyik által jól ismert alkoholista épp ezt állította, attól még nincs így. Nem hiszem, hogy a megszólaltatott, láthatóan beszélni is alig képes fiatalember véleményét mérvadóként kéne feltüntetni egy főműsoridős híradóban, mert ez is messze áll a tárgyszerűségtől. Persze az igaz: sok helyi lakos még nem vette a fáradságot, hogy megnézze a kaput, és felmenjen a kilátóba, inkább csak fröcsögnek passzióból, pusztán azért mert azt a jelenlegi vezetés építtette.
Névtelen (vendég) [2009.10.12., 11:16][válaszolok] #8
érdekes hogy a pozitív véleményeket cenzúrázzák, hogy nehogy más vélemény is megjelenjen

(Ehhez a cikkhez eddig egyetlen véleményt "cenzúráztunk" ki, ami összesen 1db névtelenül beküldött sértő mondatot tartalmazott az egyik megnyilatkozóra. Úgy éreztük, hogy ez nem volt fair, minden más megjelent. Ha azt tapasztalják, hogy hozzászólásuk késve jelenik meg, annak az az oka, hogy éppen egyik moderátor sincs számítógépközelben munka, iskola, egyéb okok miatt. Hogy a kételyeket eloszlassuk, tervezünk olyan fejlesztést, hogy a moderálásra váró hozzászólások száma azonnal megjelenjen, a letiltott kommentek mellett pedig egy rövid indoklás is. Így követhető lenne, hogy mi és miért nem került ki. Ennek megvalósításáig szíves türelmüket és bizalmukat kérjük. Ennek a honlapnak éppen az adja értelmét, hogy az érveket ütköztessük, véleménycenzúrával semmi értelme nem lenne - a szerk.)
Névtelen (vendég) [2009.10.12., 13:56][válaszolok] #9
Ez sajnos egy olyan fórum, ahol már perrel is fenyegetőztek. Szerintem a szerkiknek meg kell köszönni, -ha olyat látnak, hogy ebből a véleménnyílvánításból az egyszerű ember nem mászik ki a nélül, hogy jól meg ne hurcolják-ha kiszedik azokat a szavakat, mondatokat, amikből baj lehet. Ilyen szólásszabadság, lyen fura demokrácia is létezik. Egyébként a kapu csodálatosan szép. Ezt csak a rosszindulat mondatja, hogy nem. Az már más kérdés, hogy Mikor Balogék bérelték, csak a bérleti díjít fizették és nem üzemeltették igazán. Oda minek mennének az ő vendégeik. De így volt ez a fürdővel is, mikor bérbe adta a város. B. Csak tönkretette, de nem újította fel, nem tartotta karban. Puztulásra volt ítélve. Mára pedig Szerencs egyik színfoltja. Ha valami szép azt el kell fogadni, még akkor is ha nem az én, hanem az ő érdeme!!!!!
S (vendég) [2009.10.12., 18:16][válaszolok] #10
Két egymással szemben álló kőoszlop, rajta meghatározatlan színű gerendák, kakastaréj módjára elhelyezve. Szerintem nem a legsikerültebb műve Salamin Ferenc tervezőnek. Világörökségi Kapunak nevezik, de semmi köze a világörökséghez (a tokaji borkultúrához) és kapunak sem nevezném. Ezt kaptuk az uniotól illetve helyi vezetőink erre költötték az uniós pénzt. Talán azért adták, hogy elviselhetőbb legyen a cukorgyár bezáratása! És a jelenlegi vezetés ehhez még tapsol is! Jó biznic, de nem a város lakosainak! Sajnos én majdnem minden nap látom, de valahogy nem tudom megszokni. A látványán kívül funkciója nincs, a mellette lévő információs központ nem látogatott. De mért is mennének be ide a turisták, vonzó rendezvényt még nem volt itt. Nekem nem tetszik, sőt ha meglátom indulatot kelt bennem. Talán,ha kapura hasonlítana és valamilyen módon az épület is utalna arra, hogy itt a tokaji borvidék kezdődik jobban elfogadhatóbb lenne. Hapci Benőt megkérném, hogy írjon a helyi lapba, talán ott sikere lenne!(de csak egyeseknél, mondjuk azoknál akiket eddig is támogatott)
Névtelen (vendég) [2009.10.12., 18:26][válaszolok] #11
A tetején lévő deszkák olyan hatást keltenek, mintha a zsaluzáshoz használt anyag véletlenül fönt maradt volna.
Móni (vendég) [2009.10.12., 21:19][válaszolok] #12
Kedves S, Ön komolyan gondolja, hogy "vonzó rendezvényt még nem volt itt"? A Csokifesztiválról csak hallania kellett, ha "majdnem minden nap látja" a kapuzatot. Ön az én szememben tájékozottabbnak tűnik nálam, viszont azt is kell gondolnom, hogy mindenkivel együtt Ön is tudja: nem az Ön "helyi vezetői" költötték erre az unios pénzt, hanem a Májer János úr által dirigált Tokaj Mikroégióért Alapítvány nyerte a 2 milliárdot, akik elsősorban Sátoraljaújhelybe, Sárospatakra, majd Legyesbényével, Szerenccsel együtt több mint egy tucat helyszínre vonatkozoón nyújtották be pályázatukat. S ha bennem "indulatot kelt"-ene a kapuzat, én Bekecs irányába biztosan elkerülném. Tisztelettel.
Névtelen (vendég) [2009.10.12., 21:50][válaszolok] #13
Na álljunk meg egy szóra... a kapunak semmi köze a csokifesztiválhoz, max annyi, hogy az is Szerencsen van! A több tucat helyszín nagy részén értelmes dolgokra költötték a pénzt! Borházakra és minden olyan dologra, ami esetleg hasznot hozhat a településnek. Hapci benőnek meg annyit, hogy kivételesen nem olyan riport készült, ami előre meg lett volna beszélve! Meg akárhogy nézzük, a riportereknek is csak gyanús volt, hogy a nyugdíjasklub ott tengeti szabadidejét!
Sono Io (vendég) [2009.10.12., 22:03][válaszolok] #14
A Hapci Benő írásairól mindig az a furfangos diák jut eszembe,aki a lódításokra nagyot tüsszentett.Mindenkinek igaza van,akik azt a 2.5 millió forintot 1oo millió megtoldásával egy olyan világörökségi kapu építésére fordítani fölöslegesnek tartja,ami ma már nem is aktuális -a polgármester szerint-tehát a riporter csak városkapuként titulálhatta.Ezen már túl vagyok,ennél sokkal jobban felháborít az a napokban bedobott kiadvány,melyet egy "nagyon elmés"valaki szerkesztett!Maga a cím:A múlt emlékei édesíthetik/!?/a szerencsiek mindennapjait.Ez agy giccses,értelmetlen mondat!Az ipari múltra emlékezni-keserű szájíz,a történelmire dicsőség,büszkeség.Én nem vagyok szkeptikus,csak józanul gondolkodó.Szeretem a szépet,a város virágos tereit,de annyira nem,hogy egyetértsek a felvételen szereplő látvánnyal.Eldózerolni a Kossuth teret?Egyetlen fa nem látszik a látványterven!Akkor mitől lesz ez a tér a" város tüdeje"?Talán az egynyári virágoktól?Ki fog ott leülni a tűző napon vagy gyermekeket levegőztetni,amikor de.1o órától du.17 óráig nem tanácsos az UV sugárzás miatt napon tartózkodni?!!!!És mindezt 791 millió forintért!/Nesze neked munkahely-teremtés!!/A csúcstevékenység:"A református templom előtt szabadtéri színpadnak is alkalmas területet alakítanak ki"-idézet vége.Hát itt aztán az intelligenciájuk találkozik a politikai hovatartozásukkal!!!!!Nem beszélve arról,hogy egy kőhajításnyira van a katolikus templom is és az ott celebrált esti misének bizonyára a legjobb zenei aláfestést adja majd a pl.Hulligens együttes.Nem egyedül voltam azzal a haraggal sem,amikor a templomkert fáit kivágatták "dicső tagjai" városunk önkormányzatának./Tisztelet azoknak,akik ezt nem szavazták meg!/Azóta nem igazán vehetnek részt Úrnapi körmeneten azok az emberek,akik adott betegségük miatt nem tartózkodhatnak tűző napon.Ennyi pénzből miért nem tudnak olyan tervezetet készíteni,mely megkíméli a fákat,a körülötte meghagyott termőföld sávot virágosítják?Az a gondolat is felmerült bennem,hogy hol fog parkolni és hogyan cipeli el nagymamáját az unoka,ha az templomba kíván menni?A helyi viszonyokon túl azért érdemes elgondolkodni a jelenlegi kormány nagyszerű gazdálkodásán:Még tart a válság,megvonások özöne zúdul ránk,de a flancra telik!!!!Elvették a 13.havi nyugdíjat,januártól infláció-követő emelés sem lesz,de éhesen sütkérezhet a sok öreg a dísztéren amíg agyvérzést nem kap.Szerintem:ha éhes a családom,nem a konyhát kell meszelni!Még egy figyelemre méltó szövegrész ebből a förmedvényből:"a szobrok és emlékművek jelentős része a helyén marad,néhányuknak viszont közmegegyezéssel a város más részein keresnek helyet./ Nincs is ott ennyi!/Kitalálom:az '56-os a kertek alján!Amúgy borítékolni lehet,hogy ki nyeri el a kivitelezési munkálatok elvégzését.Na meg az a júliusi internetes közvélemény-kutatás!!??-nagy elmére vall,-ezzel előjönni,kész röhely!
Móni (vendég) [2009.10.12., 22:22][válaszolok] #15
Kedves #13! A rendezvényeket tisztelt "S" hozta szóba. De a témához vissza azt gondolom: kevés, ha a települések "nagy részén" költötték csupán "értelmes dolgokra" a pénzt. Borházban van-e bor? Kilátóban van-e kilátó? - ezek foglalkoztatják manapság a médiát. Nem Rónavölgyiné érdeme, hogy Szerencsen két kb. 20 m magas kilátó + szép jövővel rendelkező idegenforgalmi fogadóépület és infopont épült, s bár a városi piaci répaár miatt is lehetne hibáztatni a polgármestert, nincs értelme, mert magáról állítana ki bizonyítványt, aki ezt tenné. Mindennek ellenére hasznot fog hozni a létesítményt, ami mérhető is lesz. Csupán le kellene menni körülnézni és örülni, vagy fantáziálni, netántán javaslatot tenni arról, mi minden lehetne még ott, nem pedig megpróbálni kicsinyes érdekek miatt besározni saját otthonunkat, mint tették egyesek lejáratva magukat a tvben.
Hapci Benő (vendég) [2009.10.13., 09:31][válaszolok] #16
S, ha valakinek tetszik a kapu, az mszp-s, ha meg valaki eszik egy narancsot, az fideszes? Kicsit leegyszerűsíted a világot... Nem támogatok én senkit sem, egyik kutya, másik eb. Egyik se különb a másiknál egy dekával sem.
Névtelen (vendég) [2009.10.13., 11:12][válaszolok] #17
Kedves Hapci Benő! Bizonyára olvastad a "Javítókulcs a Zempléni Kapuhoz" c. tíz önkorányzati képviselő által aláírt 'válaszlevelet'. A polgármester asszony és koalíciós partnerei nem riadtak vissza a rágalmazástól, alaptalan gyanúsítgatásoktól, emberek megalázásától. Ez tehát az eb, s egyben a kutya is. Mert, ha szerinted ebben a városban mindenki egyforma, akkor itt lenne az ideje, hogy Te és a hozzád hasonlóak álljanak ki nyíltan véleményükkel, mert eddig csak hozsannázást láttunk és olvastunk a polgármester asszony főszerkesztette "Szerencsi Hírek"-ben, ahol az építési osztály a béke szigete. Vajon Cs. Béla a Miskolc, Fazekas u. 2. sz. alatti börtönben ugyanezt gondolja?
S (vendég) [2009.10.13., 13:11][válaszolok] #18
Tisztelt Móni! Én is hallottam arról, hogy az Összefogással a Tokaj világörökségért pályázaton a térség (14 település) több mint 2 milliárd forintot nyert. Ennek egy része volt a cikkben "Újabb nagy lebőgés"-nek nevezett beruházás. Akkor nézzük meg mire gondoltak Májer úrék: " Szerencsen, a 37-es főút mentén ún. Világörökségi Kapuzatot létesítettek, amely egy kapuépítményből és egy látogatóközpontból áll. Az építmény a nyugati irányból közúton érkező turistaforgalmat látja el információkkal a térségről." Ezen célkitűzéseknek a helyi vezetés egyáltalán nem tett eleget, pedig mondjuk kötelességük is lett volna! A helyi megvalósítás és az üzemeltetés a helyi vezetők feladata lett volna. És mint a cukorgyár megmentése, valamint a szalmaerőmű felépítése érdekében tett "erőfeszítéseik" ez is úgy "sikerült", hogy a "lebőgés" kifejezés indokoltnak tűnik.
Névtelen (vendég) [2009.10.13., 13:55][válaszolok] #19
Tisztelt Névtelen 17! Én is olvastam a Szerencsi Hírekben a cikket a nyugdíjba vonuló építési osztályvezető-helyettessel. Ő említette, hogy ez az osztály számára a béke szigete volt. Gondolom, több évtized tapasztalatára gondolt nem a Cs.B. (és még ki tudja ki?)által elkövetett bűncselekményekre. Cs.B. számára is az lehetett, míg le nem paktált olyan személyekkel, akik miatt most őt „eszik meg a disznók”.
Névtelen (vendég) [2009.10.13., 14:06][válaszolok] #20
Nézzük a kaput pozitívan. A kapu angyalszárny. Ezen ülnek az angyalok, aki áthalad a kapu alatt érezheti az angyali energiát. A barátnőm igy reagálta le azt, hogy kifejeztem nekem nem tetszik a kapu. Azóta nem stresszel.
Hapci Benő (vendég) [2009.10.13., 14:57][válaszolok] #21
Kedves névtelen 17-es, teljes bizonyossággal mondhatom, hogy nem olvastam az általad említett válaszlevelet, a Szerhir megrendelt cikkeit és a jelent, múltat szépítő írásait pedig nevetségesnek tartom jómagam is. Na ezt próbáld feldolgozni.
Névtelen (vendég) [2009.10.13., 15:24][válaszolok] #22
A béke szigete azért egy érdekes téma. Hiszen Béla és Drizner József közvetlen munkatársak voltak. Aki évtizedeket a dolgozik egy emberrel, nehogy már ne tudjon semmit, hogy mi zajlok körülötte. Vagy ha valóban nem, amit nincs ember, hog elhiggyen, akkor???? Más: A Szerencsi Hírek szerkesztői sem tehetnek róla, hogy mit lehet az ujságban megírni. Nekik sem mindegy holnap lesz- e munkájuk avagy sem. Bár én már a főszerkesztőt rég elküldtem volna a Dörmögő dömötörhöz! nnnnnnnnnnnna. Ahogy Beja asszon mongya! Volt aki besokalt, akinek már elege lett az egészből, az ott élősködő uralomból, az már rég lelépett. Kár, hogy egy ilyen ujság állandóan csak a polgármester asszony fotójával és az ő prilégiumának a fotóival semmitmondó híreivel van tele. Még egy megjegyzés. Jó magam is tisztelem Cseppely nénit! De miért is őt köszöntötték csak 80. születésnapján? És kérem ez a hír. A Szerencsi hírek lassan egy vicclap értékeseb!
Névtelen (vendég) [2009.10.13., 15:30][válaszolok] #23
Kedves Hapci Benő!. Akkor úgy ítélsz, hogy azt sem tudod miről teszed. Innentől túlságosan nem érdekel bármiről is a véleményed, mint ahogy gondolom, az enyém sem téged. A SZH-val kapcsolatban nincs feldolgozni valóm. Az viszont minimum furcsa, hogy az előbb még úgy fogalmazol hogy „olvastuk” utóbb pedig úgy, hogy „nem olvastam”...
Névtelen (vendég) [2009.10.13., 16:32][válaszolok] #24
A napokban az a szerencse ért, hogy a edelényi városi lap egy példányát olvashattam. Hát az se kutya. 11 fotóból 5-ön a polgármester tetszeleg. Gondolom, ez már városi lapoknál sincs másként, pártállástól függetlenül, mert mindenütt a polgármester és halamon lévő csapata fizeti a prímást.
Névtelen24 (vendég) [2009.10.13., 16:51][válaszolok] #25
Bocsánat az elírásokért. Természetesen „más lapoknál” és „hatalmon lévő”
Névtelen (vendég) [2009.10.13., 17:11][válaszolok] #26
Ugyan gyerekek, ne viccelődjünk már. Ha Feri lesz egyszer a polgármester Szerencsen, mondja valaki, hogy nem vele lesz tele a sajtó, hanem külön úton jár majd a Szerencsi Hírek, Tv, stábja, a programokon pedig kifejezetten nagy ívben elkerülik kamerájukkal majd a város vezetőjét. Sőt, kifejezetten ellenkező irányba állnak majd. Könyörgöm, ne legyünk már ennyire demagógok.
Kritikus (vendég) [2009.10.13., 21:39][válaszolok] #27
Érdekes a vita, de elkanyarodtatok a témát szolgáltató ostoda nyilatkozattól: "Ez egy jó embereket átengedő kapu és a rossz szellemeket pedig visszatartja Hegyaljából" Érdekes, hogy a Polgármesteri Hivatal hétfő (12-ei) reggeli nyitását követően megjelentek a "hivatalos", akarom mondani a felsőbb ösztönzésre születet hozzászólások is, amelyek megpróbálták - hozzáteszem, nagyon ügyesen - elvinni a vita témáját más irányba. Igaz, így se rossz! Szóval: "... rossz szellemek . . . "
Betti (vendég) [2009.10.14., 11:31][válaszolok] #28
Kritikus, majdhogynem kíváncsivá tettél: kérdezzük meg az IP címeket a szerkesztőktől és kiderül, hogy igazad van-e és akkor vagy nyert a "felsőbb ösztönzésre" alapozott összeesküvés elméleted, vagy Te szórsz hamut a fejedre. Mind a bal, mind a jobb oldalról elhangzó minden alap nélküli sejtelmes kijelentések országosan, de főleg helyileg kimondottan gusztustalanok. Bár lehet, hogy ezzel a véleménnyel teljesen egyedül vagyok a világon. Szeretném, ha egyszer eljönne Magyarországon az az idő, amikor mondjuk másfajta politikai gondolkozássú emberre nem lehetne bizonyítékok hiányában ködösen, mismásolva, sejtelmesen feltételezve fogalmazni, mert az büntetnék. Főleg, hogyha mindeközben például nagyvonalúan jótékonyan szemet hunyunk a "saját" oldalunkon állóknak ezért-azért.
Apci (vendég) [2009.10.15., 21:05][válaszolok] #29
Szerintem lehet mindenhez jót és rosszat hozzá szólni, de az elmúlt években jelentősen megváltozott a város arculata./jó és rossz irányba/ A politikai rivalizálásnak ne a város és az itt lakók lássák kárát. A városban történő változásokról nem egy személy dönt,hanem a testület. Ezért nem csak a Polgármestert kell felelősé tenni, ha valami nem úgy működik ahogy azt elő írták. /helyi ügyeket helyben kell elrendezni, mert ha az nem így történik akkor a média parádézik rajta és nem a valós dolgokat közli, ez sokat árt a városnak.
jadviga (vendég) [2009.10.16., 20:17][válaszolok] #30
Az egyik blogbejegyzés kommentjében ez állt. A szegénységgel kapcsolatos írás alatt.

3. megmondja
2009. 10. 16. 19:04
Hmmm...
Megtaláltam a kedvenc témám.

Igen, baj van a segélyezésekkel, baj van a fizetésekkel, a visszaélésekkel, a támogatási rendszerrel komplexen. De baj van a vidéki Önkormányzatokkal is, akik, ugye, mint tudjuk, a közgyűlés mögé bújva egymás között osztják fel a beérkező pénzt, vagy pedig olyan dologra költik, amelynek semmi értelme nincs. - pl. az elhíresült Szerencsi kapu...

De a legfélelmetesebb az, hogy a szegények megsegítésére jöttek már létre Alapítványok, legyen az jogi-, anyagi-, vagy természetbeni segítségnyújtás. Átlagosan fél - egy év működés után megszűnnek. Nos, ezek az Alapítványok működésképtelenek, hiszen a pályázatuk általában alulmarad a többi Alapítvány pályázatával szemben. Az okot még kutatom.
De rendkívül érdekesnek tartom, ha az ember megemlíti, hogy a szegények jogaival foglalkozik, úgy néznek rá, mint UFO-ra. Mert ma egyszerűen tabu beszélni erről, tabu részt venni benne, és tabu az is, hogy tegyünk ez ellen valamit.

Mert senki nem hiszi el, hogy ez egyszer őt, vagy családtagját is érintheti...
Új Magyarország! (vendég) [2009.10.16., 21:16][válaszolok] #31
Ez a hatalmasnak tűnő jelszó jutott eszembe amikor két hete kontrollra kellett mennem a szerencsi ESZEI-be.Az,hogy du.5 órakor került rám a sor nem zavart,mert úgy kaptam időpontot.Annál inkább felháborított az a ki tudja mióta használt hajdan fehér,gyűrött lepedő,melyről éppen egy "kisebbségi"nő kászálódott le és nekem félig levetkőzve a helyére kellett feküdnöm.Előtte egy ápolatlan férfi jött ki ugyanonnan.Azért ha a megyei rendelőben végeznek hasonló vizsgálatokat, hengeres papírlepedőt használnak,mely a vizsgáló asztal végére van szerelve.Ha ennek a megoldása anyagi okok miatt lehetetlen,javaslom,hogy írják ki az ajtóra,hogy mindenki hozzon magával nagyméretű törölközőt.Nem állítom,hogy akkor és ott szedtem össze a vírusfertőzést,de kizártnak sem tartom.Azért írtam le ezeket a sorokat,hogy tudjunk vigyázni egymásra ebben a vírusos időszakban,ha már az nem teszi meg akinek ez lenne a dolga.
girasolo (vendég) [2009.10.16., 21:22][válaszolok] #32
Ha ez a kapu tényleg így működne,ha csak a jókat engedné át, illetve a jó szándékú embereket-de kevesen lennénk a városban!
jadviga (vendég) [2009.10.18., 17:46][válaszolok] #33
A Cépont híranyagát feltehetnéd kedves szerkesztő! Van, aki nem tudja megnézni, mert nincs lehetősége. Egyik időpontban sincs otthon, mert éppen dolgozik.
Szerkesztő [2009.10.18., 21:05][válaszolok] #34
Kedves Jadviga!

Gondolom a HírTV Célpont című műsoráról van szó. Sajnos a sok segítség ellenére sem tudunk követni minden híradást, elárulnád, melyik adásra gondolsz? A HírTV honlapján található archívum, de ott nem látok friss, Szerenccsel kapcsolatos témát.
Szerkesztő [2009.10.18., 21:16][válaszolok] #35
Ha esetleg a Házon Kívül műsorára gondolsz, akkor az alábbi címen elérhető:

http://www.rtlklub.hu/most/5063_hazon_kivul_10-15
Összes hozzászólás: 38 db (25 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 3 db (8%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.