Hírek
Százmillió forint kultúrára
Dátum: 2009.11.18., 16:54Írta: Bekő AntalMegtekintve: 13081

A szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár által a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programra (TIOP) benyújtott pályázat 68,5 millió forinttal támogatja minőségi könyvtári szolgáltatások kialakítását. A szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár vezetésével működő, Megyaszó, Mád, Taktaharkány, Taktaszada Tiszalúc, Legyesbénye összefogásával létrejött konzorcium sikeres pályázatának eredményeként lehetővé válik a könyvtárak adatbázisainak egységbe foglalása, korszerű vonalkódos kölcsönzés kialakítása.
Az elkészülő honlap megteremti annak lehetőségét, hogy a könyvtárak zárva tartása ideje alatt is tudnak keresni a könyvtár adatbázisaiban és előjegyzést vehetnek fel más személy által kölcsönzésben lévő dokumentumokra is. Digitális feldolgozásra kerülnek a helyismereti anyagok és a helyismereti cikkgyűjtemények, bővül a jelenlegi számítógép állomány, továbbá akadálymentessé válnak a könyvtári épületek.

További nyertes pályázatként a Társadalmi Megújulás Operatív Programnak (TÁMOP) köszönhetően több, mint 30 millió fordítható digitális kompetencia-fejlesztésre, szakkörök szervezésére, tehetségfejlesztő foglalkozások, táborok megtartására.

Forrás: Royal Magazin

Megjegyzésünk: Bár a polgármester asszony tapasztalatai alapján egyre kevesebben járnak könyvtárba, jó arról hallani, hogy a 40 centiméteres kilátók és a nyugdíjasklub által látogatott ikertornyok mellett a valódi értékek támogatására is jut pénz.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
MMM (vendég) [2009.11.18., 18:52][válaszolok] #1
Jól értem új könyvet nem vesznek, de a régiek között soha nem látott módon tudunk kutakodni. Ez igen, ez aztán az eredmény. Van egy sejtésem, hogy jó messziről érkező vállalkozó fogja ezt a munkát megkapni.
pr (vendég) [2009.11.18., 19:14][válaszolok] #2
Ezekre a munkákra hogyan választják ki a kivitelezőt? Ha jól értem, egy egyszerű, a települések között közös adatbázist használó asztali vagy webes nyilvántartó alkalmazásról van szó. Én 68.5 millió helyett 6 millióért is megcsinálnám, 2 hónap határidővel, és igen csak örülnék neki! 50 db márkás, korszerű számítógépet lehet venni további 8 millióért. A helyismereti anyagok beszkennelését sztem bárki örömmel elvállalná 1-2 milláért. Tehát ott tartunk, hogy bőven felülbecsülve a tervezett fejlesztéseket, hogy 16 millió, ami csupán az elnyert összeg 25%-a. Mire fordítódik a fennmaradó pénz? Arra meg kíváncsi leszek, a Várat rombolás nélkül hogyan lehet jobban akadálymentesíteni. De ötletem is van a (mázlista) kivitelezőknek: lehessen az interneten lefoglalt könyveket bármely résztvevő falusi könyvtárba kikérni és vica versa. Ezáltal mindenki hozzáférhetne a teljes gyűjteményekhez!
Összes hozzászólás: 2 db (2 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.