Hírek
A könyvtár új könyveinek ajánlója
Dátum: 2009.11.22., 21:13Megtekintve: 13314Értékelés: 1.00

Szeretnénk felhívni az olvasni szerető közönség figyelmét, hogy ismét új kötetekkel gyarapodott a szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár állománya, melyek ajánlóját szerkesztőségünkhöz is eljuttatták. A rövid szöveges bevezetőkkel gazdagított felsorolás alább megtekinthető.
Anna Gavalda: Szerettem őt

Egy fiatal nő magára marad, mikor férje úgy dönt, elhagyja egy „másik” kedvéért, így az asszony apósával és a gyerekekkel vidékre utazik, ahol a két felnőtt évek óta először ül le beszélgetni egymással. S közben kibontakozik mindkettejük igazi, sebezhető énje. Igazi kamara-dráma, amely a fiatal francia írónőt azonnal világhírűvé tette első regényével.

Szabó Magda: Örömhozó, bánatrontó: Levelek a szomszédba

Az írónőnek a minden élőlény iránti szeretetét kívánta megmutatni örököse Tasi Géza, közreadván a hagyatékban fennmaradt – sokszor rajzokkal kísért leveleket, amelyekben egy csíkos kiscica meséli el emberi hangon a szomszédoknak, milyen is íróéknál a macskaélet.

Tormay Cécile: Az ősi küldött

A századforduló legnagyobb magyar írónőjének remekeit mai napig hallgatás övezi. Írásművészetének koronája a rendkívül időszerű, hatalmas trilógia, az Ősi küldött, melyben a tragikus magyar sors nagyregényét írta meg. A mű a középkori Magyarországon játszódik, a tatárjárás korában. Megkísérli a magyar ősvallás nyomait felkutatni, és a magyar népet ahhoz visszavezetni. Az írónő Ung sorsában (IV. Béla idején élt magyar vitéz), tépelődésében a magyar tragédiát kívánta ábrázolni. Célja, „ráeszméltetni a magyar nemzetet felelősségére önmaga iránt, és bizalmat kelteni benne ősi erejében, amellyel nagy feladatainak megfelelhet”.

Magyar Zoltán: A Rétiember: Bodrogközi népi elbeszélések

A Bodrogköz északi része a hármas határon fekvő, három folyó által határolt tájegység közel harminc magyarlakta települést ölel fel. A mezőkkel, ártéri erdőkkel, vadvizekkel még a 20. század első felében is sűrűn tarkított viszonylagos érintetlenségéből adódóan évszázadokon át képes volt megőrizni a hagyományos népi kultúrát. A gyűjteményben 570 folklóralkotás, a tájegység népi epikájának eddigi legteljesebb összefoglalása található: történeti mondák, tréfás tematikájú kisepikai műfajokat is felvonultat.

Suga Péter: Az étel és a bor harmóniája: Hat neves borászat közreműködésével és bemutatásával

A szerző első könyvében saját szavait idézve, arra tett kísérletet, hogy megmutassa, miként lehet igazán elérni és élvezni a bor és étel harmóniáját. A könyv a minőségi borokról és a hozzá illő ételekről szól, elegáns, igényes kivitelben, gyönyörű ételfotókkal gazdagon illusztrálva. A közreműködő és bemutatott borászatok az Apátság, a Bock, az Oremus, a Polgár, a Szepsy és a Vaszary pincészetek.

Louise L. Hay: Éld az életed!

A szerző legfontosabb üzenete: ha készek vagyunk a szellemi erőfeszítésre, csaknem minden bajt orvosolhatunk. Beavat a gyógyítás rejtelmeibe, és beszámol arról is, miként gyógyította ki magát súlyos rákbetegségéből. Könyve egyetlen célt szolgál: eloszlatja félelmeinket és segít, hogy változtassunk a problémáinkat előidéző negatív hozzáállásunkon.

További ajánlataink:
   • Raymond Chandler: Az emeleti ablak
   • Mary Joe Putney: Tánc a szélben
   • Brenda Joyce: Halálos viszonyok
   • Nick Middleton: Extrém kalandok a selyemúton
   • Szűts László: Diáksóder
   • Leslie L. Lawrence: Véresszakállú Leif és lávamező
   • George Luis Borges: Az örökkévalóság történet

Szeretettel várjuk kedves olvasóinkat!
Városi Kulturális Központ és Könyvtár, 3900 Szerencs, Rákóczi-vár
Tel.: 47/362-254

Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.