Hírek
Olvasó: Rákóczi iskola „újrafelújítás”
Dátum: 2009.12.26., 00:47Megtekintve: 13879Értékelés: 5.00

A Szerencsi Hírek november 27-i számából értesültem, hogy a nemrégiben felújított Rákóczi Iskola homlokzata a szakszerűtlenül elvégzett felújítás miatt ismét javításra szorul. A cikkben olvasható továbbá az is, hogy a munkálatok november végén meg is kezdődtek. Itt azonban több fontos kérdés is felvetődik. Miért pont a tél közepén kezdődött a felújítás, iskolaidőszakban? Kivitelezés szempontjából sem elhanyagolható, hogy fagyásban nem ajánlott vakolatjavítási munkákat végezni.
A gyereksereg miatt talán ajánlatosabb lett volna egy kevésbé aktív időszakot kiválasztani, főleg, hogy a nyári időszakban üresen állt az épület. Az olvasók is kíváncsiak lehetnek arra, hogy ki volt az előző kivitelező, megfelelő szaktudással rendelkezett-e, valamint, hogy az új kivitelező rendelkezik-e és garanciát vállal-e a téli mínusz fokokban elvégzett külső felújítási munkákért? További kérdés, hogy a felelős műszaki ellenőr is adja–e a nevét ehhez?!

(Név és e-mail cím a szerkesztőségben)

A levélben hivatkozott cikk:

HOMLOKZATJAVÍTÁS

Talán sokan felfigyeltek az elmúlt napokban arra, hogy felállványozták a Szerencsi Általános Iskola Rákóczi épületét. Történt mindez azért, mert a napokban megkezdõdött a homlokzati hibák kijavítása. A város a korábbi kivitelezést végző cég garanciális munkáinak az elmaradása miatt bírósági útra terelte az ügyet, azonban a további állagromlás megakadályozása érdekében elvégezteti a vakolat leváló részeinek a javítását, a több mint kettőezer négyzetméternyi felület üvegszövettel történő borítását és az épületnek az újraszínezését. A felmerülő költségeket a korábbi fővállalkozóval szemben jogi úton érvényesíti az önkormányzat.

Forrás: Szerencsi Hírek
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.12.26., 13:00][válaszolok] #1
Ugyanaz fogja vállalni a felelősséget érte, aki a fagyban, esőben végzett kátyúzásokért, - senki.
Névtelen (vendég) [2009.12.26., 22:51][válaszolok] #2
és ugyanúgy az adófizetők pénzén persze.... így lehet akár hetente is felújítani, ha nem saját zsebből kell hanem a máséból...
igazmondó (vendég) [2009.12.26., 22:59][válaszolok] #3
szerintetek a szerencsi "vörös csillagos" ég alatt ki meri megkérdezni ezeket:?ha meg meg meri kérdezni valaki akkor holnaptól meg nincs munkahelye, éljen a szólásszabadság.
szólásszabadság (vendég) [2009.12.27., 16:04][válaszolok] #4
Kedves igazmondó, az nem csak a te általademlített városban nincs, egész Magyarországon nincs. Van, aki ebből passziót csinál, minden mondatért perel, mármint a politikus. SZÉGYEN!!!!!!!!!!!!!!! közéleti emberek ezek?
Névtelen (vendég) [2009.12.27., 18:44][válaszolok] #5
Ha már témánál vagyunk az is érdekes dolog, hogy a villanyoszlopok festésénél alulról felfelé haladtak és nem egyszerre, hanem olykor több nap különbséggel kenték amit éppen elértek... arról nem beszélve, hogy rövidnadrágos diákokkal, meg papucsban, komoly vegyszerekkel dolgoztattak, meg néha a "mesterek" is olyan részegek voltak, hogy járni nem bírtak... nem egyszer láttam mit alakítanak meg is lett az eredménye, néhol már most megette a rozsda az újonnan festett oszlopokat...
igazmondó (vendég) [2009.12.27., 21:03][válaszolok] #6
Kedves 4^vendég teljesen egyetértek veled csak ennyit szerettem volna!
Névtelen (vendég) [2009.12.28., 18:52][válaszolok] #7
Senki számára nem lesz újdonság, hogy ezeket a kommenteket is felolvassák a megfelelő helyen, s a közpénzből fizetett egykori járási vezető főügyész megteszi a szükséges intézkedéseket, legfeljebb ma már nem az a szép elvtársi világ van, a jogi keretek ma kissé tágabbak, persze ha az emberek félnek, mert úgy érzik, hogy a szabad véleménynyilvánítás csak a jól fizetett politikusok luxusa, akkor már érthető, hogy miért lophatják szét ezt az országot a mi vezetőink a szemünk láttára.
Hádám [2010.07.06., 14:38][válaszolok] #8
Javaslom vegyék szemügyre most az elvégzett "munka" minőségét... hát a köpedelem szó gyenge kifejezés rá.... 8. hónapja megy a munka és még mindig nincs kész, a minőségről már ne is tegyünk említést....
Összes hozzászólás: 9 db (6 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (11%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.