Hírek
Késsel fenyegették a faluőröket Prügyön
Dátum: 2010.03.31., 09:45Megtekintve: 5584Értékelés: 1.00

A napokban a prügyi utcákat járta két helyi faluőr, amikor a késő esti órákban feltűnt nekik két gyanúsan viselkedő férfi. A páros, amint meglátta kerékpáros faluőröket azonnal futásnak eredtek. Egy vízelvezető árokban lapultak az elinalt férfiak, s amikor számon akarták őket kérni, egyikük kést rántott a faluőrökre. A fenyegetést vélhetően az váltotta ki, hogy a faluőrök értesíteni akarták a rendőrséget.
Az agresszió megtette hatását, és úgymond az őrök taktikusan elengedték őket. A történethez hozzá tartozik, hogy a kést ragadó férfi társa hasztalan próbálta csitítani, visszafogni ismerősét.

A faluőrök azonban értesítették a rendőrséget és a Takataharkányi Rendőrőrs járőrei a megadott információk alapján elfogták a két prügyi férfit. Egyikőjükkel szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást, míg társát tanúként hallgatták meg.

A két prügyi férfi esti sétájának célját, esetleges szándékait még vizsgálja a rendőrség - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Információs háttér

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Forrás: Borsod Online, kép tőlünk (csak illusztráció)

Kapcsolódó:

Fiatal párt gázoltak Tiszalúcon, a lány meghalt
Cigányok támadtak rendőrökre Taktaszadán
Kővel dobáltak rendőröket Mezőzomboron a cigányok
Arany és piros arany – ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörők
Kép a borfesztivál zsebtolvajairól
Előzetesben a vasvillás mezőzombori rabló
Agyonlőttek egy cigány férfit Tiszalökön
Félelmükben önszerveződtek Mezőzomboron
Félmillió forint a mezőzombori gyilkosság nyomravezetőjének
Frissítve: Gyilkosság Mezőzomboron
Taktaszadai suhancok késsel támadtak a vonaton
Sorozatos betörések és lopások a környéken
Csak szeptemberben a rendőrök 854 fatolvajt fogtak a megyében
Pletyka a szerencsi gyilkosság
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.