Hírek
Cigányok támadtak rendőrökre Taktaszadán
Dátum: 2010.03.10., 23:24Megtekintve: 9587Értékelés: 3.53

Négyen támadtak rendőrökre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán múlt hét csütörtök este. A rendőröket megrugdosták, ruháikat elszaggatták, egyikük könnyebb sérüléseket szenvedett. A támadók a tavaly szigorított törvény alapján kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.
A megyei rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint csütörtök este a szerencsi rendőrséghez érkezett egy bejelentés, miszerint Taktaszada egyik utcájában többen kiabálnak és verekednek. A kiérkező két járőr az egyik sértett lakásában volt, amikor a támadók megérkeztek. A rendőrök megkérték őket, hogy menjenek el a házból, de erre agresszíven reagáltak: a négyfős társaság az intézkedő rendőröket trágár szavak kíséretében rugdosni kezdte, a járőrök kabátját rángatták, láthatósági mellényüket elszakították. Az egyik rendőr könnyebb sérülést szenvedett. A Miskolci Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a 34 éves taktaszadai férfivel és három nő hozzátartozójával szemben.

A büntető törvénykönyv (Btk.) tavaly augusztusban hatályba lépett szigorító rendelkezései szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan vagy felfegyverkezve, intézkedést végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követik el. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tavaly 31 alkalommal támadtak rendőrre.

Forrás: Lánchíd Rádió, pontosított cím tőlünk, a kép illusztráció
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Sármásy Marianna [2010.03.11., 01:36][válaszolok] #1
No, igen.....

A Jobbik pedig oly borzalmas törvényeket szeretne, ilyenkor a rendőrök megvédhessék magukat........

Jogállam..
névtelen (vendég) [2010.03.11., 08:45][válaszolok] #2
Hajrá Jobbik!
Szemlélő (vendég) [2010.03.11., 08:52][válaszolok] #3
Múlt hét pénteken ott voltam egy üzletben , amikor két család összebalhézott , a bolt 5 perc alatt kiürült , Kijöttek a rendőrök és még majd nem elnézést kértek a kéthordától . Alig 20 perc telt el és még a miskolciak is odaértek , most már értem miért .
Hádám [2010.03.11., 09:45][válaszolok] #4
Úgy érzem Pistike és az ellopott túrórudi esete forog fenn!!
:) (vendég) [2010.03.11., 10:11][válaszolok] #5
Régen a rendőrök bepakolták őket a lada csomagtartójába,és kussssss volt!!! Ma hozzá sem érhetnek, és már Nekik kell mentegetőzni,hogy bocsi csak szerettem volna megvédeni magam!!!/Ráadásul tudjuk hogy c. nők voltak!!!! a támadók,és szegény rendőr ha megütötte volna a c.nőket,na akkor már a hírekben főcímen szerepeltek volna!!!
S (vendég) [2010.03.11., 10:57][válaszolok] #6
A rendőröknek, lehet jogokat adni, de jogokkal lehet élni és visszaélni. Minden magyar állampolgárnak azonos jogai vannak, függetlenül attól, hogy kötelességeit hogyan teljesíti. Ezt a rendőrség nem vizsgálja. Csak azt, hogy a hatályos törvényt, hogyan tartják be. Származástól függetlenül, lehet 100 % -os magyar, cigány, zsidó, tót, sváb,vagy más. A rendőrség munkájának politikamentesnek is kell lenni. Ha az MSZP-s FIDESZ-s, Jobbik-s polgár kerül gyanúba az eljárásnak megkülönböztetés nélkül kell történnie.(az eljárást pártok nem befolyásolhatják) Ez az un. köztörvényes eljárás. És vannak erkölcsi normák, amit a jelenlegi rendőrség úgy látszik figyelmen kívül hagy, és ezeknek az erkölcsi normáknak legalább akkora jelentőségük van, mint a törvényeknek. ( néhány ilyen: tiszteld az idősebbeket, azt a szabályt amit magad sem tartasz be nem követeld meg másoktól. stb.) Ha hatalmat adunk a rendőség kezébe, gondoskodni e kell arról is, hogy ezekkel ne tudjanak visszaélni!
Hádám [2010.03.11., 11:13][válaszolok] #7
A rendőrnek nem lehet, hanem KELL jogokat adni! Nem tudom az elkövetők hogy néztek volna, ha felkerekedik az a pár megvert rendőr és gumibottal jól elveri az egész bagázst majd beviszi őket 10-10 évre hatóság elleni erőszakért! Lehet szar volt a kádár rendszer, de én úgy hallottam, hogy ott a cigányok előre köszöntek a RENDŐR BÁCSINAK! Nem is volt mindennapos az ilyen esemény! Nem mindig a kormányból induljunk ki, hogy ha a rendőrnek jogokat adunk, ne az legyen az első feltételezés, hogy majd úgyis visszaél vele! Ha visszaél majd megkapja a méltó büntetését, de legalább "életben marad" és nem lincselik meg! Kérdem én?! Ha Szögi Lajos fogta volna és gázt ad, ott hagyja a fenébe az egészet, akkor ma élne, legfeljebb cserbenhagyásért kapott volna valamit!
De nem, ő megállt segíteni! Meg is lett az eredménye!
S (vendég) [2010.03.11., 14:15][válaszolok] #8
Hádám, milyen jogokra gondolsz? Mert amit Te emlegetsz, hogy felkerekedik pár megvert rendőr, és jól elveri az egész bagázst, az a jelenlegi törvények szerint önbíráskodásnak, (rendőr esetében bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekményének)minősül. (Nézd meg a Btk-ban) Majd szerinted a megvert bagázs 10-10 évet kap? A büntetésről a bíróság dönt (a feljelentő által prezentált bizonyítékok alapján)Abban igazat adok neked, hogy szigorúbb fellépés és szigorúbb büntetés kell a hírben leírt esemény kapcsán. A rendőrnek tudomásom szerint, vannak önvédelmi eszközei: gumibot, könnygáz, fegyver. És ha támadás éri ezeket jogszerűen használhatja is. És gondolom a rendőr ki van arra oktatva, hogy mikor, és hogyan használhatja ezeket az eszközöket. Felkészítik arra is őket , hogy hogyan kezeljék a konfliktushelyzeteket. (Vagy nem? És ha nem az kinek a felelőssége?)
MMM [2010.03.11., 14:45][válaszolok] #9
Az egyik rendőr barátom mesélte vagy 8 éve, hogy kihívták egyszer egy gyilkossághoz. A gyilkos és az áldozat bent volt a lakásban, berúgták az ajtót és a beszívott gyilkos késsel támadt rájuk és el kellett gondolkodnia, hogy pisztoly vagy gázspray. Inkább kockáztatta az életét és gázsprayt használt, ahelyett, hogy keresztül lőtte volna, mert nem volt benne biztos, hogy megállja a helyét a fegyverhasználat. Tetszik érteni? Erre vannak oktatva, hát milyen oktatás ez?

Egyébként meg ki kellene tekinteni egy kicsit a világba! Hol van közbiztonság? Ahol a rendőr mindent megtehet. Nem azon kellene gondolkodni, hogy szegény rendőr majd visszaél és ártatlan járókelőket fog lövöldözni!
Hádám [2010.03.11., 16:23][válaszolok] #10
Kedves S! Azért tart ott a rendőrség ahol tart, mert a vezetőik pont ugyanúgy gondolkodnak, ahogy ön! Ön szerint mit kellene csinálni a rendőröknek? Felkelni és bocsánatot kérni? Mi az, hogy "FELJELENTŐ ÁLTAL PREZENTÁLT BIZONYÍTÉK"??? Közvetlenül a rendőröket támadták!!! Hol lesz itt feljelentő??? Hivatalos személy elleni erőszak! Ki jelentse fel a támadókat, a szomszéd Mari néni?? Az a tény szerintem, hogy előtte a földön fekve ütötték, vágták őket, egyáltalán kezet mertek a rendőrre emelni, ráadásul túlerőben, ez már önmagában elég lett volna akár a fegyver használatára is! És ha halálra verik őket??? Akkor a hajára kenheti a btk lapjait egyenként bárki!
Igen! A rendőröknek önvédelmi eszközei is vannak, de manapság ha előveszi a gumibotot arról is regényeket kell írni és indokolni a jegyzőkönyvben miért, meg először őket veszik elő, hogy jogos volt -e! Nyilván a rendőr nem jókedvében gumibotozik, vagy lövöldözik! Nem egy rendőr ismerősöm mondta már, hogy NEM NYÚLHATNAK hozzájuk, mert rögtön kárál az ombudsman, meg mindenféle esélyegyenlőségi marhaság!
Arról nem beszélve, hogyha a rendőrre rá mertek támadni, akkor mit tesznek egy sima civillel? Jobb bele se gondolni...
S (vendég) [2010.03.12., 18:18][válaszolok] #11
Kedves Hádám! Ha a helyszínen intézkedő rendőr, gumibottal, könnygázzal, fegyverrel felszerelkezve nem tudja megvédeni önmagát, akkor hogyan várható el tőle, hogy másokat megvédjen. Abban igazat adok Önnek, hogy a cigányok nagyon elszemtelenedtek, és már a rendőrre is mernek támadni. Ennek oka egyrészt a rendőrök bátortalan fellépése, az esetleges kényszerítő eszközök használatának kivizsgálásától való félelem is lehet. Szegedi Csanád azt mondta, "szilánkosra kell törni annak a kezét aki mások javait elveszi" Én ezt úgy tanultam, hogy "szilánkosra kell törni annak a kezét, aki a rendőrre kezet emel" (Ott azonnal a helyszínen! Biztos látta Ön is az interneten a filmet a román rendőr és az őt megpofozó cigány asszony esetét. És a rendőr "reakcióját" azt hogy, legalább tízszer erősebb pofon volt a válasz. Ezt a román hatóságok jogosnak ítélték meg!)Én biztatnám rendőreinket, hogy bátrabban határozottabban lépjenek fel azokkal szemben akik ezt megérdemlik! Azt meg, hogy hogyan ítélik meg a rendőrök helyszíni tevékenységét nálunk, az elsősorban kivizsgáló parancsnokon, súlyosabb esetben katonai ügyészen és a bíróságon múlik. (abban is igazat adok Önnek, hogy ezek szemléletmódján is van változtatni való) És ha nem tudná, ma még elítélni valakit csak bizonyítékok ( tanúvallomás, tárgyi bizonyítékok, stb.) alapján lehet!(De ha a Jobbik hatalomra kerül lehet, hogy ez is másképp lesz?)
Sármásy Marianna [2010.03.12., 20:01][válaszolok] #12
Kedves S!

El kell mondanom Önnek, a rendőr azért nem intézkedhet úgy, ahogy Ön is gondolja, mert a mai törvények ezt lehetetlenné teszik. Igen, éppen a román rendőr lehetne a példa. Ha ez Magyarországon történik, már régen hatalmas botrány tört volna ki.
Egyrészt a népes rokonság a rendőrségre támadt volna. (Ugye emlékszünk volt már ilyen is, egy egész rendőr őrsöt tartottak bekerítve.)
Másrészt a különböző pártok, egyesületek képviselői kiabálnák tele a világot, itt a rasszizmus.
Ön biztatná a rendőröket, hogy bátrabban lépjenek fel. Igaza van, mégse tehetik, mert nem biztatás hiányában vannak, hanem törvény adta lehetőség hiányában.

Igen, a jog előírja: elítélni bárkit csak elegendő bizonyíték alapján lehet. Az élet sajnos nagyon sokszor az ellenkezőjét mutatja. Főleg, ha a rendőrség keze is meg van kötve, ha az ügyész nem használhat fel minden bizonyítékot. A bíróé ugyanúgy.

A Jobbik nem törvények feletti. A Jobbik sok törvényt - eleve az Alkotmányt is - újra gondolna, új alapokra helyezné. Ez nem azt jelenti -bármennyire bizonygatják előre sokan-, hogy törvényes utat megkerülve lehet bárkit elítélni, esetleg felmenteni.
S (vendég) [2010.03.13., 08:51][válaszolok] #13
Kedves Mariann! Akkor Öntől kérdezném, milyen plusz jogokat adna a rendőrségnek, illetve a jobbik által tervezett csendőrségnek? Milyen törvény adta lehetőségek hiányára gondol? Miben van megkötve a rendőrség keze, a jelenleg hatályos törvények szabályok alapján? Milyen bizonyítékon nem használhat fel az ügyész vagy a bíró? Ön azt állítja, hogy a jobbik nem törvény feletti. Ennek ellenére minden jobbikos előadás úgy kezdődik, hogy nekünk a Jobbik Párnak van igaza. És ebből vezetnek le minden állítást. Talán jobb lenne, ha előbb érveket mondanának, és rábíznák az emberekre azt, hogy eldöntsék kinek van igaza!
Hádám [2010.03.13., 12:54][válaszolok] #14
Milyen jogokat? Olyan jogokat, hogy joga legyen betartatni a törvényt! Nem egy rendőr ismerős mondja minden alkalommal, hogy egyszerűen nem nyúlhat a cigányhoz, mert rögtön ombudsman meg isten tudja mik jönnek! A bíróságra meg beül 20 hamis tanu, akik váltig állítják, hogy a rendőrök erőszakoskodtak! A hamis tanuzást is szigorúbban kellene venni, legalább "társtettesként" kellene kezelni! Elvégre a valódi tettesekkel cimborálnak!
Sármásy Marianna [2010.03.14., 01:11][válaszolok] #15
Kedves S!

Jogokat a rendőröknek: - A rendőri intézkedés alatt - közúti ellenőrzés -, a vizsgált személy azt mondja a rendőrnek: na húzzál gyorsan, amíg szépen mondom, különben a családodat kinyírjuk......a rendőrnek joga legyen kényszerítő eszközök alkalmazására, az ilyen ember előállítására, a gépjármű iratainak, adatainak, a járműben található tárgyak ellenőrzésére.

- Az elfogató paranccsal érkező rendőrökre bárki rátámad, ruháját tépi, egyáltalán kezet emel rá, a rendőrnek jogában álljon szintén kényszerítő eszközöket alkalmazni. Ha a gumibot, a bilincs nem vezet eredményre, használhassa akár a fegyverét is.

Ön szerint ezek a jogok nem lennének mindenkire egyformán alkalmazhatóak? Megpróbált már Ön megütni egy rendőrt?

Milyen bizonyítékokat nem használ fel az ügyész, így a bíró? Azokat, amelyekre utasítást kap. A rendőrségen felvett vallomást akár össze is tépheti: köszönöm ezt nem kértem, nem az ügyhöz tartozik indoklással.

A törvény és az igazság különböző dolog. A törvény előírja, a lopás bűntett. Az igazság pedig az, rengetegen megússzák a büntetést, pedig loptak.
A Jobbik nem áll a törvények felett, mégis lehet igaza.

Az MSZP sem áll a törvények felett, mégis azt állítja, neki van igaza. Még akkor is neki van igaza, ha elmondja: loptunk, csaltunk, hazudtunk reggel este, éjjel.

A jog nem mondja ki süt a nap, mégse állítok hazugságot, ha azt mondom a nap nyáron sokat süt.

Ha a Jobbik által elmondott igazságokhoz Önnek érvekre van szüksége, és nem kapja meg, forduljon hozzám. Ahogy időm engedi minden kérdésére választ adok. Akár itt, akár e-mailben. A www.borsodijobbik.hu oldalon megtalálja, hol és mikor lesz a Jobbiknak lakossági fóruma, oda is jöjjön el, bátran tegye fel kérdéseit, mondja el Ön is az érveit!
S (vendég) [2010.03.14., 09:47][válaszolok] #16
Egy pár érv előzetesen. A Jobbik azt ígéri, az embereknek, ha hatalomra kerül, elintézi, hogy az állam adósságát elengedjék, vagy átütemezzék. Hogyan várja el ezt a jobbik attól a Világbankról, akit előadásain nyíltan uzsorásnak nevez? A jobbik elküldené azokat a multikat, akik nem úgy kereskednek, ahogy a jobbik diktál. És a hátrahagyott áruházi épületekbe, pénztárgépet telepítve a magyar termelőknek, kereskedőknek azt rendelkezésére bocsájtaná. Gondolja kedves asszonyom, hogy a multik itt hagynák az épületet, ami jogszerűen az ő tulajdonuk? ( a cukorgyárból mennyit hagytak itt?) És a témához annyit, a rendőrségnek ha valóban előfordulnak olyan esetek, amit Ön leír a jelenlegi jogszabályi keretek között is meg vannak az eszközei ezek felderítésére, illetve az elkövetők felelősségre vonására ( mondjuk, ha nem pénzbehajtásra, piti KRESZ szabályszegők megbüntetésére fordítaná figyelmét és a rendelkezésre álló pénzeszközeit , hanem arra, hogy pld. az intézkedés diktafonra, vagy netán videóra vételével megdönthetetlen bizonyítékokkal tennének feljelentést) Nekem az a tapasztalatom, hogy az ügyészség, bíróság azért nem tud eljárni az ilyen személyekkel szemben, mert ha több rendőr is van jelen, tényszerűen az eseményeket ugyanúgy nem tudják elmondani. Ez nem az ügyészség, vagy a bíróság hibája. A hamis tanúzásról annyit, hogy tudomásom szerint azt a törvény súlyosan bünteti (5 év szabadságvesztés). Ha ezeket az embereket az előbb említett technikai eszközök használatával sikerülne példásan megbüntetni, azt hiszem el lehetne őket rettenteni a hasonló cselekedetektől. Szerencsen ma 20 térfigyelő kamera figyeli a becsületes állampolgárok mozgását. Ugyan néha bebukik egy-egy bűnelkövető is, de azok sem hülyék és előbb utóbb meg fogják "tanulni" azt, hogy hol van ilyen kamera, és oda fognak menni, ahol ilyen nincsen! Ha erre volt pénz, az intézkedő rendőrök diktafonnal, vagy netán videóval való ellátására mért nincs? (Vagy talán félnek rendőreink, hogy ők sem mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el, mert a diktafon és kamera nem válogat azt is felveszi!)
Hádám (vendég) [2010.03.14., 18:46][válaszolok] #17
Itt megint arra jutott a kedves hozzászóló, hogy végül is a rendőr a hibás, amiért nem veszi fel amit mondanak, meg nem elég körültekintő... véletlenül sem a bűnelkövető a "ludas" az eseményekben! A végén még arra fogunk kilyukadni, hogy igazából ők ártatlanok, mert nem azért bűnöznek, mert rosszak, hanem azért mert a rendőrök nem tesznek ez ellen semmit! Álljunk már meg... hol itt az erkölcsi tartás? Az ember nem azért nem lop a másiktól, mert megbüntetik, hanem tudja (az esetek többségében), hogy az nem az övé és nem szabad elvenni!
Hádám [2010.03.14., 19:48][válaszolok] #18
A multikról meg annyit, hogy nagy ívben tesznek arra, hogy a bádog"épületeivel" mi fog történni, az adókedvezményekből, meg a sok szemét elterjesztéséből bőven több ezerszeresét bekaszálták... A világbank nem egy jótékonysági szervezet, az kemény kamatért ad pénzt és mivel ő diktál ezért ez a kamat akár uzsora mértékű is lehet, ami nem egy esetben így is van! Abban is kijavítanám a hozzászólót, hogy nem azért küldenék el a multikat, mert nem úgy "kereskedik" ahogy a jobbik diktál, hanem abban az esetben, ha nem hajlandók a már ígyis írdatlan mértékű adókedvezmények, az irreálisan magas polcpénz és a megalázó fizetések feladására, akkor valóban mehetnek amerre látnak! Itt nem azért vannak multik mert minden olyan frankó, hanem azért mert itt a szájukba adnak mindent! Azt gondolja valaki, hogy magyar "multi" nem tudna talpon maradni? Dehogynem! De úgy semmiképp se ha a külföldiek a költségeik 40%-át adókedvezményben megkapják! Ez nem verseny, hanem a magyar cégek lemészárlása! Hogy lehet az, hogy a gyulai kolbász a spárban vagy a teszkóban több száz forinttal olcsóbb, mint a termelőnél? Érdekes nem? Vagy nézzük meg szerencset! Mióta megnyílt a teszkó bezárt az Oázis, a Mákszem, a mellette lévő közért, a Misi husi, a volt szerencse áruház teljes felső szintje és még isten tudja mik. A főutca tiszta kínai bolt! Azok a boltok, amik megvannak azok meg csak vegetálnak, egyikben se látom azt hogy százasával tolonganak a vevők, mint a bevásárló központban! És nem azért olcsóbb ott mert olcsóbban tudja adni (illetve azért) hanem mert akkora mértékű adókedvezményt kap, amit akcióként tud megjeleníteni a magyar boltokkal szemben
Sármásy Marianna [2010.03.14., 22:32][válaszolok] #19
Kedves S!

Hádám írásait csak röviden kiegészítve: Lengyelország az államadósság átütemezésével, egy részének eltörlésével meg tudott egyezni. Úgy tudom semmi bajuk nem lett ettől. Más országok is megtették. Miért? Mert ha a hitelező nem egyezik meg velük, akkor a gazdaság összeomlik, és egy fillért se látnak viszont a pénzükből.

A multiknak senki nem kíván diktálni. Ugyanolyan feltételekkel, mint a hazai vállalkozók gazdálkodni már diktálás? Jó minőségű - az egészségre nem ártalmas- élelmiszerek megkövetelése diktálás?
Ha az, akkor diktálunk. Ahogy Ausztria.
Épületek? Kérdezzen meg ezekről az épületekről egy katonai vagy biztonságpolitikai szakértőt! Meg fog lepődni.

Nem értem, miért írja le ugyanazt, mint én más szavakkal? Ön is azt szeretné, a rendőrség tisztuljon meg a korrupciótól, a bűnt üldözze. Akkor mi a gondja az én érvelésemmel?

Kérdezze meg a rendőröket, miért kellett hagyniuk a tettlegességet Taktaszadán! Ők pontosan el fogják Önnek mondani milyen jogszabályok vonatkoztak ott rájuk.
S [2010.03.15., 12:45][válaszolok] #20
Tisztelt Marianna! Nekem nincsen arra szükségem, hogy megkérdezzem a rendőröket. Elég sok tapasztalatom van a cigányokkal szembeni intézkedés kapcsán. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha a cigányokkal (még a bűnözőkkel is) emberi módon beszél a rendőr, és a törvényes erőszakot kellő időben alkalmazza, akkor nagy valószínűséggel azok nem támadják meg. Az a baj, hogy a mai rendőrök azt gondolják, hogy ha valaki lop, csal, verekszik, vagy csak kisebb szabálysértés követ el, ezzel a rendőröket "sértik" meg. És így is reagálnak az eseményekre. És csodálkoznak, ha ezek után rájuk támadnak? Pedig ez nem így van, ezek az emberek a törvényt sértik meg, nem az intézkedő rendőrt. Az rendőrnek taktikusan higgadtan kell reagálni a törvénysértésekre. Kihasználva, és nem hiányolva a törvényes lehetőségeiket. És ehhez kapcsolódva a jobbik taktikája nagyon rossz, akkor amikor a multikat, tőkéseket, befektetőket, uzsorásnak nevezi. Ezek után akar ezekhez kéréssel (elengedés, átütemezés) fordulni! És a lengyeleknél sem egy szélsőséges radikális nemzeti párt és kormány érte el az államadósság átütemezését. Nem beszélve arról, hogy ezzel jó pár évre visszavetette a külföldi tőke beáramlását. Én sem vagyok gazdasági szakember, de higgye el, hogy a helyzet és a kilábalás sokkal bonyolultabb, mint ahogy Ön vagy a pártja elképzeli.
Hádám (vendég) [2010.03.15., 16:08][válaszolok] #21
Mégis jobban állnak a lengyelek mint mi! Mondjuk náluk a parlamentből is kitakarították a söpredéket, a régi rendszer híveit. Lehet itt is ezzel kellene kezdeni... (Kellett volna 20 éve)Az a baj, hogy a cigók ha intézkedni akarnak velük szemben, akkor meg vannak sértődve! Ott volt a zombori eset is... letartóztatásért mentek ki a rendőrök és téglával dobálták őket... Akkor most ki nem tisztel kit? A törvényes erőszakot meg szintén a hajára kenheti a gumibottal együtt ha 20an támadnak rájuk és nem veheti elő a szolgálati fegyverét, mert az "aránytalan" a támadókkal szemben...
Sármásy Marianna [2010.03.15., 19:59][válaszolok] #22
Kedves S.!

Sajnos cáfolnom kell, a jogszabályok nem teszik lehetővé a rendőröknek a bűnözőkkel szembeni fellépését.
Sajnálom, hogy Önnek ilyen rossz véleménye van a rendőrökről. Biztosan igaza van, hiszen olyan morális mélységbe süllyedt a szervezet, sok alkalmatlan ember dolgozik rendőrként.
Nekem ezek szerint szerencsém van, mert általában rendes, tisztességes rendőrökkel találkoztam.

Multicégek, hiteltörlesztések átütemezése: kár, hogy nem volt jelen, amikor Dr. Csath Magdolna közgazdász professzor asszony Szerencsen tartott előadást. Ő mindenki kérdésére közérthetően elmondta, miként lehetséges a pénzügyek rendezése, hogyan lehet egy ország gazdasága multinacionális cégeknek adott adókedvezmények megszüntetésével, a rájuk is vonatkozó nyereség visszaforgatás megkövetelésével is növekedő.
Könyveiben, cikkeiben is világosan fogalmaz, a vele készült riportokban is türelmesen, pontról pontra elmagyaráz mindent.
Ugyanígy Bogár László közgazdász, egyetemi tanár véleményeit is elérheti. Őt nem vádolhatja "pártszimpátia" miatti példámnak, hiszen MSZMP tag is volt.
USER (vendég) [2010.03.18., 20:07][válaszolok] #23
Ennyi a Szerencsi kékség!
magysegíszitya (vendég) [2010.03.20., 14:54][válaszolok] #24
szerintem minden ember egyforma csak mindenki különbnek tartjamagát a másiknál közben meg már éhendöglik az ország 3/4része új hazafiak pedig mostfognak meg gazdagodni még szegény nemzet tesvéreik korgó gyomoral utálják a segíjeseket és akoris fizetnek csak utalhasák a mokákat a szegény embereknek minden gyenge pontát kihasználják csak hogy hasznuk legyen belőle de ez így jó nemzet tesvéreink
SP (vendég) [2010.03.27., 20:08][válaszolok] #25
Én még nem láttam rendőrt agresszíven, rosszindulatból, aljas szándékkal igazoltatni! Nem vettem észre, hogy cigányokat, nem cigányokat sima igazoltatáskor megkülönböztetnének! Viszont már megtapasztaltam azt a szituációt, amikor rendőröket kellett kihívni garázdálkodó cigányokhoz (Szada-Szada Te mindíg benne vagy). Rögtön ment a köpködés, "rohadt" rendőrözés. Az addig egymást gyepáló cigányok közös programot találtak. "Szitokszóval" illették a rendőrt és a magyart. Pedig szegények csak azt akarták megakadájozni, hogy cigány a cigány vérét ontsa.
Érdekes kultúra az! Már gyerek korban beléjük nevelik a rendőr és a magyar gyűlöletét. Csodálkozna, hogy visszaüt?
G. Jocó (vendég) [2010.04.04., 13:33][válaszolok] #26
Amerikában a rendőrök lelőtték volna őket mint egy kutyát.Aztán elásták volna őket a ganaj oldalában és a probléma megoldva.Ennyi.
Itt is hasonló jogokat kellene a rendőrök kezébe adni.Bár nem ennyire durvára gondolok.Csak épp olyat, hogy ha kapnak valamiért akkor arra emlékezzenek és visszatartó ereje legyen!Csak sajna egyenlőre a cigányokat védi a törvény és nem a rendőröket.
Bár a rendőröket sem kell félteni.Gondolok itt a közlekedés rendészetre.A rendőrség pénzgyűjtő alakulatára.Most kapták éppen az új pannon hálózaton működő szuper fényképezőjüket(a készített kép azonnal a vasmegyei brfk közlekedés rendészeti szerverre érkezik, ergo akit lenyomnak fizet mint az a bizonyos katonatiszt), amit előszeretettel használnak sunyi fényképek készítésére, pénz sajtolás céljából.
Én pontosan most pénteken(2010.04.02.)a fecskésen defekt szerelés közben lettem áldozata e sunyi tettnek.Nagynéném kért meg, hogy cseréljem ki defektes kerekét és szerelés közben lettem figyelmes arra, hogy a drága biztosúr fotózza a manővert.Mikor megkérdeztem tőle, hogy mit követtem el ő rögtön jött a betanult hivatalos válasszal, hogy ennyi meg annyi méterre lehet megállni az út kereszteződéstől.Könyörgöm, a borsod víz szennyvíztelep lejárata mellett álltam.Rettentő forgalmas hely az tuti.Megtudtam ez a defekt szerelés 30000Ft-ba fog kerülni.Komoly nem?
birizga [2010.04.16., 20:00][válaszolok] #27
Teljesen igazat adok Hádámnak és MMM-nek! Felháborító, hogy mit meg nem engednek maguknak ezek az ember utánzatok! Teljesen mindegy, hogy milyen származású, megbocsáthatatlan ha valaki rendőrre támad! Sajnos én is tapasztalom lakóhelyemen a durvaság elharapódzását. Tegyünk mi is valamit ez ellen, álljunk oda ha valakit bántanak és ne menjünk el gyáván, mert nem ez a megoldás!
kanalas evelin!!!!! (vendég) [2010.06.16., 09:41][válaszolok] #28
igazuk volt!!!!!!!!!!!!!!!
zombor (vendég) [2010.10.19., 14:30][válaszolok] #29
csicska rendörök
spárta (vendég) [2014.03.31., 17:54] válasza erre: #28[válaszolok] #30
igy van !!! üssék öket agyon az aszonyok
Összes hozzászólás: 38 db (23 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 8 db (21%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.