Hírek
Fémmegmunkáló üzem épülhet Szerencsen
Dátum: 2010.04.08., 09:40Megtekintve: 4452Értékelés: 3.29

Szerencsen épülhet meg az Országos Villamostávvezeték Zrt. (OVIT) fémipari üzemegysége, amely közvetlenül 120 főnek biztosítana munkalehetőséget – jelentette be a város polgármestere április 1-jén megtartott sajtótájékoztatóján. Rónavölgyi Endréné szólt arról, hogy Szerencs történetében meghatározó az ipar.
A település fejlődésében a mezőgazdasági termelés mellett meghatározó volt a Szerencsi Cukorgyár és a Szerencsi Csokoládégyár, valamint az egykori Vas- és Fémipari Szövetkezet és Diósgyőri Gépgyár „D” Gyáregysége. Az üzemek több ezer embernek biztosítottak helyben munkahelyet.

A kilencvenes évek elejétől a nagyüzemek privatizációjával fokozatosan csökkent a foglalkoztatottság. A csokoládégyár a svájci világcég, a Nestlé tulajdonába került, ami ma európai regionális italporgyártó- és töltőüzemeként működik. A cukorgyár azonban az Európai Unió cukorrendtartásának reformjának (pontosabban hazánk EU általi gazdasági gyarmatosításának - a szerk.) az áldozatává vált és 119 év után 2008-ban az alapanyag hiánya miatt bezárta a német tulajdonos. A vasipari tevékenység is megszűnt: a szövetkezetet felszámolták, és a DIGÉP gyáregységének az esztergályosai is munka nélkül maradtak.

Jelenleg a szerencsi kistérségben huszonhét-, a városban pedig tíz százalékos a munkanélküliség, a polgármester szerint a legfontosabb feladat a foglalkoztatás bővítése. A város önkormányzata az infrastruktúra fejlesztésével, az ipari park kialakításával és bővítésével ajánlja a települést a befektetni szándékozóknak, az ipari hagyományokra épülő munkahelyteremtő beruházásaik lehetséges helyszíneként. Rónavölgyi Endréné kijelentette: az emberek szőlészetből, borászatból, idegenforgalomból nem tudnak megélni Tokaj-Hegyalján, ezért elengedhetetlen a hagyományokra épülő, a környezettel harmonizáló iparnak a fejlesztése, amelyhez jól illeszkedik az OVIT Zrt. tervezett üzemegysége.

A Magyar Villamos Művek Zrt. cégcsoporthoz tartozó OVIT Zrt. kiemelten fontosnak tartja, hogy az északkeleti részében elősegítse új munkahelyek teremtését, mivel az elmúlt két évben a gazdasági válság negatív hatásai súlyosabban érintették a térséget: arányában itt a legalacsonyabb a foglalkoztatottság és a legmagasabbak a munkanélküliségi mutatók. A települések önkormányzatai keresik az együttműködési lehetőségeket olyan vállalkozásokkal, amelyek korszerű technológiákat honosítanak meg, egyúttal a megjelenésük enyhítik a foglalkoztatási problémákat. Egyik ilyen beruházás lehet az OVIT üzemegysége, melynek felépítésének a lehetséges helyszíne Szerencs.

Az OVIT kiemelten vizsgálja a városban a beruházás megvalósításának a lehetőségét. Az OVIT Zrt. a villamos távvezetékek acéloszlopainak hazai gyártója, gyártókapacitását eredményes piaci működésének köszönhetően folyamatosan fejleszti, jelentős részben exportpiacokon is jelen van, ezáltal a távvezetéktartó acéloszlop gyártásában az európai piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. A termelés bázisa a társaság gödi acélszerkezeti üzeme, ahol a szerkezetgyártás és felületkezelés szinte teljes spektruma megtalálható. A gyártási vertikum kiegészítése saját üzem létrehozását teszi szükségessé, amellyel teljessé tehető acélszerkezetek felületkezelése. Az OVIT felelős vállalatként előnyben részesíti azokat a helyszíneket, ahol a beruházás munkahelyteremtő hatása érvényesülhet.

Az építendő üzem kb. 120 fő foglalkoztatására biztosít majd lehetőséget, de a munkahelyteremtés multiplikátor hatása miatt a választott térségben várhatóan kétszer-háromszor ennyi új munkahelyet hozhat létre. A helyszíntől függetlenül a beruházás során a beépítendő berendezéseket és folyamatokat az elérhető legmagasabb színvonal és környezetbarát megoldások jellemezik. A felületkezelési zárt rendszerű technológia Európában a legkorszerűbb.

Az üzem felépítéséhez szükséges terület opcionális vásárlása Szerencsen megtörtént, jelenleg a projekt engedélyezési és előkészületi munkáit végzik, majd a jogerős engedélyek birtokában a kivitelezés tizenkét hónapot vesz igénybe.

Forrás: szerencs.hu
A kis kép (látványterv) a szerencs.hu cikkéből származik, nagyobb méretben az eredeti oldalon megtekinthető!
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Hádám [2010.04.08., 13:10][válaszolok] #1
Remélem csak véletlen, hogy ez pont 3 nappal a választások előtt derült ki és nem fog utána eltűnni a süllyesztőben!
búvózugi (vendég) [2010.04.08., 15:10][válaszolok] #2
Ja meg pont április elsején bejelentve !!!!! Vicces az egész! 8 évig mi a f... szt csinált????
Mennek a levesbe!!!!!!!!!!!!!
MMM [2010.04.08., 16:15][válaszolok] #3
Nem azért, de 2 hónapja rebesgetik, bocsánat, de motoszkál a kisördög, hogy csak a választások miatt jelentették be.

Az oszlopok felületkezelése tűzihorganyzást jelent, ugye? Környezetbarát megoldású tűzihorganyzás? Kíváncsi vagyok rá.
Hádám [2010.04.08., 16:22][válaszolok] #4
2 hónapja? Hát akkor meg végképp "poénos", hogy épp most jelent meg a hírek.... De azért ne kezdjük már itt is, hogy miért ne lenne ez is jó Az erőműnél rengeteg indok merült fel, ami valóban megalapozza az ellene szóló érveket, de azért érdeklődéssel várom, hogy ebben a borászok majd milyen kivetnivalót találnak Vagy a környezetvédők majd tiltakoznak, hogy a fehér épület megzavarja a gólyákat a repülésben, mert azt hiszik egy "nagy fehér gólyát" látnak és megijednek tőle
MMM [2010.04.08., 16:40][válaszolok] #5
Nem arról van szó, nincs nekem bajom ezzel. Csak a technológia szennyező hatását direkt kihagyták a cikkből. Már ez is gyanús.
Hádám [2010.04.08., 17:30][válaszolok] #6
Gondolom nem akarják azzal kezdeni, hogy mi a rossz az egészben Nyilván való, hogy senki nem forgalmazza úgy a termékét, hogy az miért rossz Gyakran még akkor is jónak mondják, ha egy rakás ...t se ér Én még olyat nem láttam, hogy valaki úgy kampányolt volna egy termék mellett, hogy emberek ez teljesen rossz, de azért vannak jó oldalai is
Egeli Zsolt (vendég) [2010.04.09., 09:04][válaszolok] #7
Szeretném felhívni a fórumozók becses figyelmét, hogy a polgármester asszony közleménye tényszerűen nem állítja, hogy a jelzett galvanizáló üzem Szerencsen épülne meg, mindössze melegen sugallja. Azon persze el lehet gondolkodni, hogy egy engedélyezési eljárás a terület konkrét megnevezése nélkül hogyan is zajlik. A szépen megénekelt opcionális jog mindössze annyit jelent, hogy a terület tulajdonosa megállapodást köt e jog jogosultjával, hogy előre meghatározott vételáron, előre kijelölt időpontig egyoldalú nyilatkozatával megvásárolhatja a területet. Ezért általában fizetnek ún. opciós díjat, (addig ugyanis másnak nem értékesíthető a terület) de előfordul az is, hogy ingyenes az opciós jog biztosítása. Arról, hogy miért nem tájékoztatta erről a város MSZP-s polgármestere a testületet? - tényleg formaság lenne, mert az MSZP frakciójából négy a Bocskai Társaságból egy, a KDP-ből egy, az MDF-ből egy és a Vaszily Miklós független ügyvezető helyettesből álló közalkalmazotti csapat - kiegészülve a szocialista alpolgármesterrel - bármit, bármikor meg- és leszavaz. Legyen szó csatlakozás Erdőhorvátihoz, amely kilépéssel fenyeget a tokaji világörökségből, stb. Az lenne a korrekt, ha a képviselőtestület feloszlatná önmagát, mert mára teljesen elvesztette az önkontrollját, tegnap pld. a kincstár vezetője saját szolgálati skodáján robogott, az adófizetők pénzén a miskolci kampányülésre. Ilyen benzinárak mellett ne csodáljuk, hogy egyre több képviselő és intézményvezető kap szolgálati skodát. Megérdemlik.
Hádám [2010.04.09., 12:55][válaszolok] #8
Köszönjük a tájékoztatást Azt is megjegyezném, hogy évek óta készítek látványterveket... Az itt illusztrált dolog nem épp profi munka! Az un. Sketchup 3D nevű programmal pár óra alatt össze lehet dobni egy ilyet!
Még egy dolog... ha magát nem is oszlatja fel a testület, majd remélhetőleg a szavazók megteszik!
L. (vendég) [2010.04.09., 13:05][válaszolok] #9
Tisztelt Egeli Zsolt! Ismét gratulálok, szükség van az ilyen, rövid, közérthető tájékoztatóra.Várjuk a következő napokban, hetekben is!
névtelen (vendég) [2010.04.09., 13:31][válaszolok] #10
Egeli úr korábbi kommentjére hivatkozva egy olvasó 2010.03.26-án kérdést intézett a polgármester asszonyhoz. A válasz a szerencs.hu online fogadóóra archívumában fenti dátumra ill. a kérdésre kattintva olvasható.
Turul (vendég) [2010.04.09., 14:07][válaszolok] #11
Hajrá Egeli úr!

Vannak még ilyen "jó" történetei?
Kérem, ossza meg velünk!
mv (vendég) [2010.04.09., 21:47][válaszolok] #12
Tisztelt Egeli úr!

Nem tudom, hogy Ön kit látott robogni a szolgálati Skodán a taggyűlésre, ugyanis én, a taggyűlés kezdődő időpontjában éppen a szerencsi benzinkúton tankoltam együtt a kincstár vezetőjével. Tehát ebben is nagyot téved,(vagy netán hazudik?) hogy a szolgálati kocsin jár MSZP taggyűlésre. Tehát, ha már hazudni kényszerül, saját, vagy esetleg más kérésére, akkor előbb járjon utána. Kérem, ne keverje össze a főnökével, aki tényleg az adófizetők pénzén használja a "szolgálati kocsiját" magán célra is. Rajta is számon kérte már ezt?
A másik dolog? Vajon miért szúrja a szemét az újabb munkahelyteremtés lehetősége? Ezzel mi a kifogása? Ez milyen érdekeket sért. Ha fel is kellene oszlatni a képviselő testületet, azt Önök miatt kéne, ugyanis Önök, az ellenzék csak kerékkötői minden fejlődésnek. Önök semmit nem szavaznak nem. Önöknek ez a szórakozás, hogy mindenre nemet mondanak.
Ja, és csak azért nem írom ki a nevem, mert Kubatov úr(?) úgyis tud már rólam mindent, akkor minek fárasszam magam még ezzel is. Mert ugye Önök teljesen sportszerűen, becsületesen kampányolnak, Önök nem tesznek semmit, ami nem alkotmányos és jogszerű. Ez kiderült a felvételből. Ezt Önnek, mint ügyvédnek nagyon jól kellene tudnia, hogy ez BŰNCSELEKMÉNY, amit Önök és a pártjuk művel. Ilyen országot akarunk? Tényleg?
Hádám [2010.04.09., 22:54][válaszolok] #13
Na álljunk csak meg egy szóra! Attól nem lesz senki ártatlanabb, ha a másikat is bele akarja rángatni a rosszba!
fifi (vendég) [2010.04.09., 23:12][válaszolok] #14
Kedves Ádám!
Mások is láthattak már nagyfekete autót robogni, biztos nem munkahelyre.
Sármásy Marianna [2010.04.10., 00:37][válaszolok] #15
Tisztelt mv!

Dr. Egeli Zsolt a kincstár vezetőjét nem taggyűlésre látta robogni. Ha venné a fáradtságot és elolvasná figyelmesen mások írásait, azonnal látná kampánygyűlésre ment. Nagy különbség!

Ki is Dr. Egeli Zsolt főnöke? Úgy tudom, ő egyéni ügyvéd, így saját maga főnöke. Szakmai felügyelete - ha jól tudom - az ügyvédi kamara.

Nem a munkahely teremtésről írt Dr. Egeli Zsolt, hanem Szerencs város polgármesterének "csúsztatásáról".

Az ellenzék a kerékkötője minden fejlődésnek? No, ezt hogy érti? Miben gátolták meg a szerencsi fejlődést? Mondjon egy polgármesteri indítványt, ami az ellenzék miatt nem valósult meg! Ne az erőművet hozza fel példának, mert ott semmit se tehetett az ellenzék.
Még sincs erőmű? Erről érdeklődjön a Köztársasági Elnöknél, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési
Biztosától. Esetleg a befektetőktől, akik vagy vannak, vagy voltak, vagy nem.

Dr. Egeli Zsoltnak mi köze Kubatov Gáborhoz? Melyik párt Egeli ügyvéd úré?

Nagyon kérem, ne használja a hazugság szót Dr. Egeli Zsolt személyével kapcsolatban!

Legyen kedves megjelölni Dr. Egeli Zsolt kampánymunkáját! Mutassa be plakátjait, szórólapjait, lakossági fórumait, politikai előadásait!
Hádám [2010.04.10., 08:15][válaszolok] #16
Én nem a nagy fekete autóra céloztam, hanem arra, hogy nagyon benne van még ez a mentalitás az emberekben, hogy ha megdöglött az én tehenem, dögöljön meg a szomszédé is! Természetesen ebben az esetben se lesz ettől jobb a helyzet!
Szemlélő (vendég) [2010.04.10., 14:17][válaszolok] #17
Kedves mv !
Ha személyeskedni akar ,tegye névvel ,mint ahogy Egeli úr is tette , vagy tartsa meg véleményét a pártgyűlésre tisztelt elvtárs .
MMM [2010.04.10., 19:12][válaszolok] #18
Kedves mv!

Hagyjuk már, ezt az ellenzék a munkahelyteremtés ellen dumát! Azt hiszem most már mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem lesz erőmű és nem az ellenzék miatt.

Ami a horganyzó üzemet illeti, kb 2 hónapja hallottam először róla, egy szakmabeli barátomtól (nem a szakmabeli itt nem politikust, hanem horganyzót jelent) majd 1 hónappal ezelőtt meg biztosra mondták, hogy nem lesz. Most választások előtt bejelentik, hogy lesz.

Félreértés ne essék kívánom, hogy legyen, de ne ezzel kampányoljon a bukott vezetés és ne kenjék bárkire is ha nem épül meg!
Egy gyakori vendég (vendég) [2010.04.11., 10:51][válaszolok] #19
Ez olyan,mint az óvoda felújítás. Lesz vagy nem lesz. :(
Katasztrófális a helyzet a bölcsődében és az óvodákban. Nagy tervek vannak, csak épp a munkát nem kezdik.
Mamika (vendég) [2010.04.11., 16:45][válaszolok] #20
A Szerencsi Hírek írta, hogy lesz, folyamatban van az előkészítés.
Azt ne gondoljuk, hogy ekkora beruházásokkal (több milliárd) bárki is merné magát úgymond blamálni.
A lottózó előtt láttam kitáblázva a terveket, ne görbüljön a szád menj nézd meg, ha nem hiszed.
Én ebben az építésben, meg 1-2 másikban is több oknál fogva is nagyon bízom, úgyhogy ne hangolódj ellene kérlek. Köszi.
mv (vendég) [2010.04.11., 16:59][válaszolok] #21
Tisztelt egybegyűltek!

Azt hiszem, hogy az mindegy, hogy taggyűlésre, vagy kampányzáróra látta robogni a szolgálati autóval a kincstár vezetőjét, a lényeg az, hogy nem volt ott. Tehát nem én nem mondok igazat.
Azt is nagyon jól tudom, hogy egyéni ügyvéd, tehát ilyen értelemben nincs főnöke, de mi a helyzet a pártfőnőkével? Az sincs? Sőt azt is tudom, hogy nem a FIDESZ tagja, de mégis a FIDESZ-szel együtt szavaz.
Lehet, hogy Egeli úrnak nincs programja, és kampánymunkája, de azért azt is mindenki tudja, hogy kinek kampányol.
MMM [2010.04.11., 21:14][válaszolok] #22
Mamika!

Kívánom, hogy úgy legyen. Csak ezeknek már akkor sem, ha ló legel a sírjukon.
fifi (vendég) [2010.04.11., 22:16][válaszolok] #23
Gyerekek, én nagyon el vagyok keseredve. Stumpf István most mondja a tv2-n, hogy a 2/3-ad "szükséges de nem elégséges feltétele" annak, hogy "a változások ELINDULJANAK". Ez valami rettenet. Tényleg több évtizedre terveznek? Nem pedig, Uram bocsá' először mondjuk az első 4 éven belül akarnak eredményeket is hozni? Félek, hogy dupla nulla leszünk.
MMM [2010.04.11., 23:11][válaszolok] #24
Ahogy én értelmezem már most magyarázzák a 4 év múlva kiadandó bizonyítványt, magyarul már most kezdik elhinteni, hogy miért marad minden a régiben. Mondjuk mit vártunk 8 évig ezt csinálták?
Egy gyakori vendég (vendég) [2010.04.11., 23:32][válaszolok] #25
Mamika!
Tervek voltak,vannak,lesznek....de a nincsből nem lehet építkezni. Tudod szegény aki ígérni se bír.

De én látom a valóságot, hova jár a gyermekem.
lamp (vendég) [2010.04.15., 20:35][válaszolok] #26
#7 Tisztelt Egely Zsolt úr!

Személyesen nem ismerem, de kritikai megjegyzéseit már többször olvastam.

Mi a véleménye arról a pazarlásról ami a városi rendezvényeken folyik. Az egész évben tartó, egymást érő ingyen evészetekről és ivászatokról az adófizetők pénzén?
jadviga (vendég) [2010.04.15., 21:21][válaszolok] #27
Na ez az, miközben Szerencs Fecskés lakórésze nyakig vízben úszik...mert nincs pénz
Sármásy Marianna [2010.04.15., 21:54][válaszolok] #28
Ondon is ugyanez a helyzet.:((((
fifi (vendég) [2010.04.15., 23:11][válaszolok] #29
Miicsoodaaa? Ki evészetezik meg ivászatozik két pofára ingyen?? Tudni akarom!
Egy gyakori vendég (vendég) [2010.04.16., 00:38][válaszolok] #30
Ma a szerencsi Fő utcán ettek-ittak......
ttt (vendég) [2010.04.16., 09:37][válaszolok] #31
Heti szinten több ilyen rendezvényt lehetne sorolni állandóan, ahol a tűz közelében levők korlátlanul dőzsölnek az ingyen ételben, italban, ingyen vesznek részt minden egyes rendezvényen családostul mindenestől, csak mert ők akárkicsodák...
ttt (vendég) [2010.04.16., 10:00][válaszolok] #32
És persze pont ők azok, akik bőven megengedhetnék maguknak, hogy megvegyék a belépőt, az ételt-italt. De ezt is megspórolja nekik az önkormányzat, majd közvetve "megvesszük nekik mi". A csóró nép meg nem jut el egy koncertre, egy színházi előadásra, mert nem tudja összespórolni a jegyre valót.
jaja (vendég) [2010.04.17., 22:17][válaszolok] #33
32-es, igazad van! Menjünk és kérdezzük meg az önkormányzatot, nem-e vett-e belépőt mostanában valahova
Hátha nem kén spórolni, oszt mégis bejutnánk
Bár ha jobban meggondolom, az ingyenes de igényes programokra se jön el a "csóró nép" - ez baj, nem?
Hádám [2010.04.18., 01:15][válaszolok] #34
Tapasztalatból mondom, hogy az emberek nagy többsége mindig a belépőt akarja megspórolni egy-egy rendezvényen... Főleg akik tehetősebbek... utána meg veszik az 5-600 forintos cigiket, meg az unicumot, amiből szintén többszáz forint egy feles.... a "szegényebbek" általában sokkal becsületesebbek!
Sármásy Marianna [2010.04.18., 22:33][válaszolok] #35
Így van Hádám!

A szegény emberek sokkal becsületesebbek, ezért is szegények. A szegényebb emberek mindig segítenek a náluk még szegényebbeknek, ezért nem gazdagodnak meg soha.
Egeli Zsolt (vendég) [2010.04.24., 22:34][válaszolok] #36
Kedves fórumozók!
A galvanizáló üzem előzetes környezetvédelmi hatástanulmánya Szerencs Város jegyzőjénél munkaidőben megtekinthető. Az erről szóló hirdetmény csendesen húzódik meg Szerencs Város hirdetőtábláján. Miközben magasztos, s szép reményű tervekről szólnak a tudósítások, vajon ezt a tanulmányt miért nem ajánlja senki az itt lakók figyelmébe? Azt sem tudjuk, hogy vajon még hány településre kért az állami tulajdonú cég ugyanígy elvi engedélyt? Emlékezzünk. A szalmatüzelésű erőmű eredetileg 11 településre jelentette be építési szándékát, ebből egy kiesett, ahol helyi népszavazás döntött. Miközben a Szerencs Város Fejlődéséért Egyesület közcélú foglalkoztatottakkal gyűjtet aláírást a népszavazásra közterületen a községi fürdő előtt, vajon eszébe jut-e az ötletgazdáknak, hogy a világörökségi címért a Magyar Állam pályázott, s ugyanattól a Magyar Államtól kérnek 20 milliárd forintot a beruházók. A rövidesen idetelepülő autóbuszgyár után magam is kedvet kaptam, s ezúton hivatalosan bejelentem, hogy a DUTRA traktorgyár újbóli felépítését kezdeményezem, egy apró szépséghibával, hogy én is kérek 20 milliárd forintot a beruházás megvalósítására. Remélem lesznek támogatóim. Mert aki nem, azt kikiáltom a nép ellenségének.
Kopi (vendég) [2010.04.27., 18:07][válaszolok] #37
Tamogatom,ha tokestars lehetek.
Bekecs [2010.05.16., 18:28][válaszolok] #38
Tisztelt Szerencsi és Környékbeli Lakosok!

Maximálisan megértem azokat a hozzászólásokat, akik munka nélkül vannak és látnak némi esélyt munkahelyteremtésre a környéken. Vagy abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy van ugyan munkahelyük, de egy 120 fő munkahely teremtésével kecsegtető beruházás kapcsán némi reményt látnak ennek a vidéknek a fejlődése tárgyában.

Eredeti szakmám a fémiparhoz kapcsolódik, ezért különösen örülnék neki, ha ide egy jelentős acélszerkezet gyártó üzem épülne.

Egyetlen dolog hibádzik csupán a dologban. Minden hírforrás és cikk elfelejti megemlíteni, hogy az acélszerkezet gyártó üzemhez kapcsolódóan egy évi 15 ezer tonna kapacitású horganyzó üzemet is létesítenek, aminek a munkahely igénye csak 4-5 fő.

Kérdem Önöket, vették-e a fáradtságot és utána néztek-e, hogy ez milyen hatással lenne az Önök és természetesen az én környezetemre?

Én igenis vettem a fáradtságot. A következőket tapasztaltam:
Elmentem a Polgármesteri Hivatalba és szerettem volna betekintést nyerni az építési engedélyezési eljárás részeként készült előzetes környezetvédelmi hatásvizsgálatba.
Ekkor tájékoztattak, hogy van ezzel kapcsolatosan egy hirdetmény a faliújságon, ami megjelent a Környezetvédelmi Igazgatóság honlapján is.

1. ködösítés: A Környezetvédelmi Hivatal Honlapjára „elfelejtették” kitenni a hirdetményt.
Ezek után megkerestem a Környezetvédelmi Hivatalt, hogy szeretnék betekintést nyerni ebbe a tanulmányba és szeretném ezt lemásolni, mivel kb. 200 oldal és a helybeli tanulmányozására így nincs mód.

2. ködösítés: A válaszuk az volt, hogy nem lehet lemásolni, de ha kívánom, térítés ellenében lemásolják nekem, amire 22 napjuk áll rendelkezésre. Ennek az a szépséghibája, hogy törvény szerint 21 napon belül lehet észrevételt tenni.
3. ködösítés: Kértem, hogy lefényképezhessem az iratokat. Először ettől elzárkóztak, de miután egy ügyvéd barátom fölhívta őket telefonon, végül megengedték, hogy lefényképezzem.
Mindezek után megtettem az észrevételeimet, amik kiterjedtek arra, hogy mik az egészségkárosító kockázatok, ezek környezetünkre gyakorolt hatásai, az ÁNTSZ milyen véleményt alakított ki arra vonatkozóan, mekkora a lakott területtől számított védőtávolság, milyen szempontokat vizsgált az ÁNTSZ a veszélyes hulladékokkal kapcsolatosan, a szállítási útvonallal kapcsolatos levegőszennyezéssel kapcsolatosan mit vizsgált az ÁNTSZ és a szomszédos termőföldekkel kapcsolatosan mi volt az álláspontja a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak. Illetve még ezeken kívül több kérdést is föltettem.

4. és egyben a legnagyobb ködösítés: mindezekre a kérdésekre megérkezett a válaszom, a Környezetvédelmi Hivatalból, ami a következő volt: Az ügyféli jogállásának elismerése iráni kérelmét elutasítom. Indoklás: az Ön lakóingatlanát a tárgyi tevékenység hatásterülete nem érinti.

ÉRTIK EZT?
A hatásvizsgálat nem tartalmazza az ÁNTSZ véleményét, hogy mekkora ez a védőtávolság, az indoklás nem tartalmazza, hogy mekkora ez a védőtávolság, de tudják, hogy engem ez nem érint.

Gyakorlatilag kértem információt és válaszul azt kaptam, hogy kussoljak.
Végigjártam a környékben lakókat, akik a tervezett üzem közvetlen környezetésben laknak, fogalmuk sincs arról, hogy a közvetlen szomszédjukban egy rendkívül agresszív és nagy mennyiségű sav felhasználásával működű üzemet akarnak létesíteni.

IGEN! ÉN IS MUNKAHELYEKET SZERETNÉK SZERENCSEN!
De nem bármi áron.
Én itt szeretném leélni az életem erőben, egészségben és sokáig szeretnék élni.
Szeretném, ha majd az unokáimmal kimehetnék a kertbe leszedni az epret, vagy barackot. Nem szeretnék helyette kisárgult, kipusztult pusztaságot.

Lehet, hogy nagyon jó dolog ez az üzem és semmi baj nincs vele. De akkor miért ködösítenek, miért nem adnak információt?

Hurrá! Építsenek ilyen üzemet, de úgy, hogy az valóban az itteni lakosok hasznára váljék, ne csak egyes emberek zsebét tömjék meg, akik megtehetik azt, hogy annak a pénznek a birtokában, ami a zsebükbe vándorolt, ha elkezdünk hullani, mint a legyek, akkor ők egyszerűen odébb tudnak állni.
Kopi (vendég) [2010.05.17., 09:22][válaszolok] #39
A galvan-iszapot értékes ipari nyersanyagnak kell tekintenünk. Ilyen megkozelitesben a tervezett uzem szamara fontos a cink visszanyerese. Hidrometallurgiás (nedves) eljárással /savas (kénsav) és komplexképzéses (ammóniás) „kilúgzási” eljárások/ tudjak visszanyerni a cinket. Kerdes azonban, hogy ezt helyben tervezik megvalositani vagy elszallitjak a kepzodo iszapot?
Ond Society [2010.05.18., 14:24][válaszolok] #40
Sokkal előnyösebb lenne, ha helyben történne a cink visszanyerése.
??? (vendég) [2019.07.31., 16:02][válaszolok] #41
Végül is megépült, működik?
errr (vendég) [2019.08.01., 12:39] válasza erre: #41[válaszolok] #42
Végül is figyelje a dátumot s kinzó kérdésére a miért felködlik.
Összes hozzászólás: 42 db (30 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.