Hírek
Mezőzombori uzsorásfamíliát juttattak hűvösre a szerencsi rendőrök
Dátum: 2010.05.31., 20:11Megtekintve: 12848Értékelés: 5.00Címkék: cigánybűnözés

Már a harmadik nagyobb uzsorásbandát sikerült rács mögé dugniuk a szerencsi zsaruknak. A vádirat szerint kilenc családot tett nincstelenné, semmizett ki, juttatott idegszanatóriumba, átmeneti anyaszállásra vagy kertes házból viskóba az a mezőzombori família, amelyik hosszú éveken keresztül „kamatos pénz” kölcsönadásából tartotta fenn királyi módon magát.
Az uzsorások tavalyelőtt nyáron kerültek a Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozóinak látókörébe, amikor a megfélemlített sértettek egyike feljelentette a zsarolókat. Ők egyébként a harmadik uzsorakölcsönös „bűnbanda”, akiket a helyi rendőrök lefüleltek, hiszen az elmúlt időszakban sikerült ráverni a vasat egy prügyi, valamint egy szerencsi csoportra is.

Havonta duplázódott

A mezőzombori család feje B-né (aki közben az előzetesben, a börtönben elhunyt) lányával (G. E.) és annak élettársával (K. R.) folytatta az uzsoratevékenységet, áldozataik többnyire kispénzű, anyagilag kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek voltak. Számukra száz százalékos kamatra hiteleztek kisebb-nagyobb összegeket, vagyis a felvett kölcsön minden hónapban megduplázódott. Így fordulhatott elő, hogy egy 45 ezer forintos kölcsönből rövid idő elteltével 1,1 millió forintos tartozás lett, vagy hogy egy 300 ezer forintosból kétmilliós, de az is előfordult, hogy tízezer forint kölcsön fejében az adós hárommillió forintot érő házát kikövetelték.

Ügyleteik alátámasztására ügyvéd vagy közjegyző által hitelesített kölcsönszerződést írattak alá a sértettekkel, amelyekben azonban jóval nagyobb összeg szerepelt (volt, hogy 25-szörös), mint amit az „ügyfeleik” kaptak tőlük, holott az adósok az eredeti pénzösszeget addigra már többszörösen visszafizették, csakhogy ugye a kamatok...

Kéz- és lábtörés

Az áldozatok azonban sosem vitatkoztak, hiszen sorra megfenyegették őket, hogy kezüket-lábukat törik, rájuk gyújtják a házat vagy elviszik őket prostituáltnak, ha egy szót is mernek szólni. Ezek után a „befenyített” áldozatok havi rendszerességgel küldték az uzsorások számlájára a 30-40-50 ezer forintos törlesztőrészletet, míg a több százezer vagy millió forintra felsrófolt tartozást ki nem egyenlítették. Amennyiben fedezet híján az átutalás akadozott, jöttek az újbóli fenyegetések.

Így a sértettek fizettek, amennyit tudtak, még, ha ismerősöktől, barátoktól kellett is pénzt koldulniuk. Máskor a hitelezők kényszerítették őket banki személyi hitel felvételére, amelyhez maguk biztosítottak hamis munkáltatói igazolást. (Ezeket az igényeket azonban mindig visszautasították a pénzintézetek.) Az események addig követték egymást, míg az anyagilag, pszichikailag tönkrement családok egyike a rendőrséghez fordult segítségért.

Innentől kezdve, vagyis 2008 júniusa óta a bűnbanda tagjai előzetes letartóztatásukat töltik, ám a hosszú bizonyítási eljárást követően a Miskolci Városi Ügyészség mostanra vádat emelt ellenük 13 rendbeli zsaroláson túlmenően, magánokirat-hamisítás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység folytatása miatt is.

Forrás: Észak-Magyarország, Boon — cím tőlünk

Kapcsolódó:

Irodát nyitottak Monokon az uzsorások áldozatainak
Az uzsorások üzentek a monoki polgármesternek
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Friss Nyúz (vendég) [2010.06.01., 02:46][válaszolok] #1
Már két éve hüvösön vannak. Ideje volt megtudnunk.
Juniusban csak a hüvöset irigylem.
MMM [2010.06.01., 08:12][válaszolok] #2
Azért maradt belőlük még bőven, úgy, hogy ki sem kell lépni a városból.
Hádám [2010.06.01., 12:15][válaszolok] #3
Aki reklamálta a Jobbik által emlegetett 20 évet, hát ilyen esetekben sztem ez lenne a minimum kiszabható büntetés.... Vélemény?
MMM [2010.06.01., 13:53][válaszolok] #4
A Jobbik 20 éve enyhén szólva is liberális megoldás az én javaslatomhoz képest egy olyan ügyben, ahol családokat, gyerekeket tettek tönkre, illetve embereket kergettek egyértelműen öngyilkosságba. Ha maradni kellene a 20 évnél, rendben, de kizárólag uránbányában.
Hádám [2010.06.01., 15:20][válaszolok] #5
Ha elolvasod a hozzászólásomat, akkor ezt minimumként említettem! 10 év is elég lenne a bányák legsötétebb mélyén! Megtanulnák mi a magyarok istene az tuti...
MMM [2010.06.02., 14:02][válaszolok] #6
Van erre egy mondás: "Ha jön fel az urán, megy le az étel".
Kopi (vendég) [2010.06.05., 12:51][válaszolok] #7
Csak igy tovabb!!!!!! Fel kell szamolni az osszes uzsorast es helyette olyan kamatmentes kolcsont kell kidolgozni a raszoruloknak ami megmentheti oket a teljes osszeomlastol. Hallottam kulfoldon a szegenyek bankjarol valamint arrol is, hogy itt nalunk is tervezi valaki ilyen bank lertehozasat. Vajon ki tud errol tobbet?
Hádám [2010.06.05., 16:05][válaszolok] #8
Én jobbat tudok! "Kamatmentes, rendes munkahely" kell! Nem arra kell építeni a társadalmat, hogy kedvező hitelekhez jussanak! Mindemellett nem rossz gondolat, de csak a végső esetben! Elsősorban nem az a cél, hogy a munkaképes lakosság hitelből tengődjön!
Kopi (vendég) [2010.06.09., 11:33][válaszolok] #9
Kedves Hadam,

A "kamatmentes, rendes munkahely" sokak velemenye szerint csak a szocializmusnak nevezett tarsadalmi rendszerben volt.

(A társadalom fogalma -altalaban- emberek csoportosulása egy bizonyos történelmi korszakban, térségben, szociálisan és kulturálisan összekötve például egy államba. Ilyen ertelmezesben a polgári társadalom, alárendelt fogalma a társadalomnak.A polgári társadalom alapja a jog és az igazság. Ellentmondas, hogy a multinacionális bankok, cégek és üzleti társulások, amelyeket összpontosítva a hatalmat a globalizált pénzhatalom világ emberei irányítása alatt, likvidálják a polgári társadalmat. (?) A 90 –es években történt rendszerváltásokkal az ösztönösen egyesült emberek apolitikusan felléptek az egypárt rendszer ellen. A győzelem után azonban hatalmi harc alakult ki, amelyik likvidálta a polgári társadalmat. Az állami hatalmak (törvényhozó, végrehajtó és ítélő) háttérbe szorították a hatalmat, amelyik a polgároktól származik, és így a polgárok megszűntek szabadok és függetlenek lenni. Jelenleg annak vagyunk tanúi, hogy a kormány és az állami szervek szorosan össze vannak fűződve különböző érdekekben, de főleg saját érdekükben, amelyek szinten likvidálják a polgári társadalmat a „még” szabad és független polgárok ösztönös társulását és közérdekű aktivitásukat.)

A demokracia a polgari megerosodest probalta felvallani kiiktatva a munkasokat a parasztmunkasokat es minden egyeb tarsadalmi reteget - akikre -ebben a tokeparti demokraciaban- mar nincs szukseg. Ha pedig megis, akkor teljesen kiszolgaltatott helyzetet teremtenek szamukra a munkaado polgarok (lasd pl.tobbek kozott Suzuki autogyar) hiszen a munkas csak a munkaerejet tudja aruba bocsatani am a munkahellyel rendelkezo munkasok a munkaero regeneralodasahoz szukseges bert is alig-alig kapjak meg. Talan az a megoldas ha mindenki polgar lesz? De vajon hogyan valhat elegedett vagy nem elegedett polgarra a rendszervaltas elotti vagy napjaink gyari munkasa, plebejusa ("köznép") ? Mi ennek a titka? Orbán Viktor az egyik október 23.-án szövetséget hirdetett a polgárok és plebejusok között.(?)

/Mindenki figyelmebe ajanlom, hogy az Európai Unió 400 millió lakosából 60 millió él a létminimum alatt (ami az országos átlagjövedelem 50%-a), és 2,7 millió a hajléktalan. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a szegénység létezése megakadályozza az emberi jogok teljes és tényleges élvezését... De kovetkeztethetunk arra is, hogy a megfelelő egészségügyi ellátás, oktatás, egyenlőség, hajlék stb. hiánya - ami a szegénység és a társadalomból való kizártság következményei - gátolja a hozzáférést a polgári és politikai jogokhoz, ami aztán megakadályozza az embereket abban, hogy követeljék gazdasági, szociális és kulturális jogaikat. A koppenhágai csúcs néven ismert 1995-ös Világtalálkozó a társadalmi fejlődésért arról nevezetes, hogy 185 ország - képviselőjén keresztül - elkötelezte magát: megszünteti az abszolút szegénységet, és ennek érdekében konkrét terveket és javaslatokat fogadtak el. A kormány- és államfők jóváhagytak egy Koppenhága +6 néven ismert nyilatkozatot és akciótervet, ám 2001 szeptemberéig egyetlen kitűzött célt sem valósítottak meg teljesen./

Ha van erre a sok miertre valasz valoban szuksegtelen szegenyek bankjan vagy kamatmentes kolcsonon torni a fejunket es varjuk ki a Hadam altal javasolt "kamatmentes, rendes munkahely" megteremteset.

Lasd meg http://elib.kkf.hu/okt_publ/szf_20_02.pdf http://www.atd-fourthworld.org/ . http://kompasz.balzac.zpok.hu/kompasz/szegenyseg
www.szmm.gov.hu/download.php?ctag=download&docID=20007
Ond Society [2010.06.09., 16:01][válaszolok] #10
lakatos jánosné (vendég) [2015.08.16., 11:53][válaszolok] #11
töb bünbanda van még mezözomboron öket mért nem teszik a hüvös re ez csak egycsalád volt.világ életükbe nemdolgoztak nem vehetö, észre hogy asegélyböl,hogyan gazdagodnaknak meg sajnos önkormányzat is tudja kik, azok akik uzsorások.
err (vendég) [2015.08.16., 13:32][válaszolok] #12
Az alfahír és kurucinfó nevű nem tudom mi már megint mellényúlt. Nyilván tudatosan. Csak szólok mielőtt a szokásos emberkék ezekre az ún újságokra hívatkoznának esmét.
a valóság elvtársak:
http://index.hu/tech/hoax/2015/08/16/rohamozo_migransokkal_riogat_egy_kamucikk/
mellényúlt (vendég) [2015.08.16., 17:31][válaszolok] #13
"Bacskulin István, Horgos vezetője portálunknak telefonon nyilatkozva erősítette meg a hír hitelességét. Leszögezte, hogy az ezer főre becsült csoport száma valóban túlzó, ugyanis valójában "csak" néhány száz főből állt az a migráns csoport, amely szembeszállt a rendőri intézkedéssel.

A menekülteknél lévő husángokról és botokról szólva pedig elmondta, hogy szinte az összes migráns csoport "felfegyverzi" magát a zöldhatárra indulva. Azonban ezt ?óvintézkedésként? teszik, hiszen a községben és a határ túloldalán is komoly bűnszervezetek működnek, a migránsok tőlük igyekeznek megvédeni magukat - mondta Bacskulin. A faluelnök arról is beszámolt, hogy információi szerint embercsempész csoportok több esetben rabolták már el a menekültek gyermekeit, és váltságdíjat követeltek értük, így aztán érthető, hogy a migránsok is igyekeznek megvédeni magukat.

A falu helyi közösségének elnöke hosszasan sorolta azokat a példákat is, hogy különböző bűnözői csoportok hogyan gazdagodtak meg a Délvidéket ellepő migrációs hullámon. "Akik nem hiszik el, mi történik Horgoson, azok jöjjenek el bármelyik este, és szívesen megmutatjuk nekik" - hangsúlyozta Bacskulin István."
újabb cumi (vendég) [2015.08.17., 11:28] válasza erre: #12[válaszolok] #14
http://alfahir.hu/nem_kamu_tenyleg_elindult_tobb_szaz_fegyveres_migrans_a_hatar_ ...
http://www.delhir.info/cimlap/friss-hireink/44450-2015-08-16-13-07-04

Ha nem szólt volna, bölcs maradt volna. Szokás szerint. Hasonló ez a debreceni lázadáshoz. Ott hiába bizonyítja még videó is a rombolást, a ballibek megírják az ellenkezőjét, a szír kecskehágókba szerelmes proletárok meg boldogan és büszkén cumizzák a mesét.
errr (vendég) [2015.08.17., 15:36] válasza erre: #14[válaszolok] #15
Szép amikor a vádlott saját magára hivatkozik és főleg releváns. :-)
Bacskulin barátjuk még arról szól ugye maguk szerint, hogy van náluk bizony önvédelemből bot, ami nyilván a gyáva kopasz hordát aggaszthatja járőröztében,- és hát nem ezer emberről van szó korántsem, sem fegyveres támodásról Allah akbar kiséretében. A legendát meg amúgy délvidéki testvérpártocskájuk terjesztette állítólag.
A maguk kártékony és minősíthetetlen ferdítéseit hallva lassan felröppen a hír a török ezuttalmegvette Nándorfehérvárt.
"A hír igaz elvtársak, de nem Moszkvában, hanem Togliattiban és nem Mercedes-t hanem Zsigulit, továbbá nem osztogatnak hanem fosztogatnak.
Ismerős ugye?
Nem értem hogy nem szégyellik magukat?
szégyen (vendég) [2015.08.17., 18:54][válaszolok] #16
a debreceni esetnél is csak mentegette a s*házi csürhéjét err, mismásolni próbálták a dolgot, a képeken és a felvételeken közben valódi rombolás és garázdaság látszott. de tudja mit? csókolja meg őket és vegye feleségül, ha ennyire beléjük van b*lva, vonuljanak együtt pesten, de mi nem kérünk ebből
ismét 14-es err-nek (vendég) [2015.08.17., 23:03] válasza erre: #15[válaszolok] #17
Ki nekem a testvérpártom? Kopasz hordák szerb oldalon? Mindig kitalál valamit, ami megvédi a valóságtól? És hogy ez az egész hogy jön a 2010-es mezőzombori uzsorásokhoz, azt csak errr gyűlölettől megbomlott elméje tudhatja. Vagy egyszerűen azon dolgozik, hogy a helyi témákról mindenhol terelje a figyelmet? A hivatalban biztos megkapja a vállveregetést.
Összes hozzászólás: 18 db (12 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (6%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.