Hírek
Megszépül a Rákóczi-vár és a környéke
Dátum: 2010.11.18., 13:27Megtekintve: 11358Értékelés: 3.00

A Norvég Alaphoz benyújtott pályázat eredményeként nagyszabású felújításokra kerül sor Szerencsen. A mintegy nyolcszázhetvenhárom-millióból megvalósuló beruházás elsősorban a történelmi értékekkel bíró épület tetőszerkezetének cseréjére, a régen nem funkcionáló szállodai rész és étterem átalakítására vonatkozik - adja hírül a Kulcs Magazin.
Beépítik továbbá a nyugati szárny tetejét, itt diákszállót alakítanak ki, megújhodik a Huszárvár út valamint a mellette található járda, új burkolatot kap a terület parkolója, buszmegállót építenek és lefedik a vízelvezető árkokat. A váron belül tűzálló raktárakat hoznak létre a Zempléni Múzeum számára, továbbá archiváláshoz szükséges eszközöket szereznek be. Sor kerül a református templom felújítására, a római katolikus templomban az elektromos hálózatot cserélik ki és restaurálják az oltárképeket, szobrokat. A munkálatok befejezése a jövő év nyarán várható.

Forrás: Kulcs Magazin
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
vár (vendég) [2010.11.19., 18:44][válaszolok] #1
Én várom a tegnapi testületi ülésről készült anyagot. Bár láttam csütörtökön aközvetítést, ismét meg fogom nézni,másnak is érdemes lesz, úgy gondolom. Egyes ellenzéki képviselők javaslataival kapcsolatban kíváncsi leszek a T.fórumozók reakciójára.
olvasó (vendég) [2010.12.01., 11:31][válaszolok] #2
Szeretnék tájékoztatást kérni arról, hogy pontosan mikortól meddig lesz zárva a könyvtár, kérem, aki tud, informáljon!

Sajnos a "Városi Kulturális Központ és Könyvtár" link alatt a legutóbbi bejegyzés a júniusi, nyári könyvajánló, pedig az időszakos bezárás sokakat érintő kérdés lenne.
nyitvatartás (vendég) [2010.12.01., 11:41][válaszolok] #3
Még nincs fenn itt sem: http://konyvtar.szerencs.hu/konyvtarunk/nyitva-tartas
Biztosan hamarosan olvashatjuk a friss információkat.
én(vendég) (vendég) [2010.12.18., 08:11][válaszolok] #4
Ez a nagyszabású történelmi városközpont és vár felújítása nem az új városvezetésnek köszönthető!Ha rajtuk fog múlni Szerencs jövője akkor kilehet tenni a fekete zászlót !
hóesés (vendég) [2010.12.20., 14:59][válaszolok] #5
Még szerencse, hogy néhány beruházás már elindult,így azt legalább már nem tudja megakadályozni a TRIUMVIRÁTUS. A kis öröm is öröm! Valóban igaz,hogy az uszodát is beakarják zárni? Pedig ott az alapkövet Deuch Tamás rakta le!
Összes hozzászólás: 5 db (5 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.