Hírek
Ajánló: Wass Albert-est Szerencsen az Ismerős Arcok zenekarral
Dátum: 2011.05.22., 23:39Megtekintve: 16265Értékelés: 5.00

2011. június 3-án (pénteken) 19 órától a Rákóczi-vár Színháztermében Wass Albert nevével fémjelzett zenés irodalmi est várja az érdeklődőket, ahol a világhírű erdélyi magyar íróval egykor személyes kapcsolatban álló, az irodalmi hagyatékát azóta gondozó tisztelője, Simó József és a méltán híres Ismerős Arcok zenekar közös előadását tekinthetik meg.
A furcsának tűnő műfajpárosítás egy színházi jellegű zenés előadást takar, amelyet az elmúlt fél évtizedben már az ország számos pontján megismerhetett a közönség, a produkció színvonalát rendre telt házas jelenléttel igazolva.

Helyszín: Szerencs, Rákóczi-vár Színházterme
Időpont: 2011. június 3. (péntek), kapunyitás: 18.00
Belépőjegy: elővételben 1800 Ft, a helyszínen 2000 Ft

A jegyek elővételben kaphatók a következő helyeken:
    • Halász Cukrászda (Szerencs, Zrínyi utca)
    • Mezőgazdasági Szakbolt (Szerencs, a piactér mellett)


Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Sármásy Marianna [2011.05.23., 11:43][válaszolok] #1
Végre ismét lesz Szerencsen egy valódi értékeket képviselő program!
jadviga (vendég) [2011.05.23., 12:17][válaszolok] #2
youtube thumbnail

gyönyörűséges, igényes zenét játszanak..
Lacc (vendég) [2011.06.04., 12:17][válaszolok] #3
Nagyon jó volt az előadás, és a hangulat is, bánhatja aki nem jött el, nem minden nap lát, hall az ember ehhez hasonlót. Szerintem megérte elmenni, köszönjük a szervezőknek, az Ismerős Arcoknak és Simó József művész Úrnak ezt a csodálatos estét, remélem hamarosan újra találkozunk.
Hádám [2011.06.04., 16:56][válaszolok] #4
Valóban színvonalas előadás volt! Úgy látszik mégis csak van igény Szerencsen is a minőségi zenére és kulturára, nem csak az eszemet hiperszupergigamegasztárokra hatalmas pénzekért... Amennyiben lehetőség lesz rá (a városi vezetőségen múlik) lesznek hasonló kaliberű rendezvények szervezve, mind az időseknek, mind pedig a fiataloknak. Remélhetőleg most már gyakran igénybe vehető lesz a terem az eddigiekkel ellentétben!
szervező (vendég) [2011.06.05., 09:32][válaszolok] #5
Ezúton szeretném megköszönni, a pénteki Wass Albert est előadóinak ezt az igényes, és elgondolkodtató műsort.
Valamint köszönet a lelkes közönségnek, akik együtt énekelték a dalokat!
Még egyszer köszönöm a rendezvény támogatóinak a felajánlásokat, nélkülük nem jött volna létre a rendezvény!
Nemcsak rajtunk múlik, de reméljük sok ilyen minőségi előadás kerülhet még megrendezésre városunkban.
5-nek (vendég) [2011.06.05., 11:14][válaszolok] #6
Nagyon érdekes tény, hogy ebben a szabad városban még a köszönő szavakat se névvel írja a szervező ...
6-nak (vendég) [2011.06.05., 18:23][válaszolok] #7
Tudja már nevetséges ez a hisztéria amit néhányan rendeznek! Nézzenek már szét nagy honlapokon, a hozzászólásoknál sehol nem fognak neveket látni! Azért mert ez egy ilyen műfaj! Ennyi!
Bukovszky Róbert [2011.06.05., 19:08][válaszolok] #8
Természetesen senki nem köteles vállalni a nevét a véleményéhez, de szerintem aki odaírja az sokkal hitelesebb és sokkal megfontoltabban fog hozzá az íráshoz.
A koncert nem volt rossz, de azért lehetne hiányosságokat sorolni.
Sokszor jó lenne tudni, hogy a nagy szavak a nagy gondolatok írói, megéneklői hogyan élnek s nem a színpadon hogyan ítélnek. Szerintem egy ilyen rendezvényhez Szerencsi viszonylatban sok volt a belépő ára ami meglátszott a résztvevők számán is. Ill. Wass Albertnak van néhány közismert örök érvényű idézete amit vétek kihagyni a műsor során.
7-nek (vendég) [2011.06.05., 20:19][válaszolok] #9
Sajnos ez nem hisztéria, hanem a mai (magyar) szerencsi valóság! Ha csak a fórumokon lenne ez így..... De a valóságban sincs másképpen! Ez pedig szomorú. Szerencs mindig büszke volt arra, hogy kisváros, itt ismerik egymást az emberek, naponta találkozunk, egymás szemébe nézünk, vagy éppen beszélgetünk utcán, áruházban. Most meg arról szólnak a hétköznapok (és ünnepnapok), hogy ki a fideszes, mszpés, jobbikos, ki-kivel áll meg két szóra, kivel beszél telefonon, mert a város vezetői e szerint ítélnek. A teljesítmény nem számít, a politikai hűség: az igen! Már nem csak pénzügyileg, gazdaságilag, és a lakosság számát tekintve süllyedünk, de morálisan, erkölcsileg is rohanunk a szakadék felé. Miközben négysávos harminchetesről, újjáépített cukorgyárról, meg új munkahelyekről álmodozunk! Köszönjük neked Feri!
Pedagógus nap alkalmából (vendég) [2011.06.05., 20:37][válaszolok] #10
Június első vasárnapja. Pedagógus nap. Így, este felé, Szerencs Város Önkormányzata által elfogadott csomag (intézmény-átszervezés) mellé ( Szerencsi TV mai adása, gondolunk hálával azokra, akik nevelik, oktatják gyerekeinket. A város vezetőinek a delegációk fogadása, pincelátogatások, reggelik, ebédek, vacsorák közepette ez már nem jutott az eszükbe. (Fellendülőben az idegenforgalom.) Minden, ami ez után következik, csak a a véletlen szüleménye!
vendég (vendég) [2011.06.05., 20:38][válaszolok] #11
Gratulálok a 9-es hozzászólónak - indulatok nélkül, higgadtan foglalta össze a mai állapotokat. Sajnálom, hogy számomra nem ismert, de így is tisztelem a személyét.
vendég (vendég) [2011.06.05., 20:45][válaszolok] #12
Kedves 10-es, ez a hétvége nem az idegenforgalomról szólt a városban. Teljesen másról, és nem a város pénzén. Nem emiatt nincs pedagógusnap, de erről a város vezetőinél érdeklődjön. Az idegenforgalom csak ezután jön, figyeljen nagyon!
Hádám [2011.06.05., 20:50][válaszolok] #13
A szervezőt pontosan tudja mindenki, hogy kicsoda, még a telefonszáma is fent volt a plakátokon, szóval nem hiszem, hogy el akarna bújni, ne kombináljunk! A belépő pont ideális volt egy ilyen színvonalú rendezvényhez, főleg, hogy saját pénzből kellett állni minden költséget és egy ilyen zenekar nem elégszik meg a szokásos sör-kóla-süti honoráriummal érthető okok miatt! A résztvevők száma elfogadható volt, nem a jegyárak miatt maradtak sokan távol, már csak azért sem, mert a legutóbbi ilyen rendezvényen majd teltház volt 1 éve, ugyanilyen árakkal... inkább a személyes "félelmek" lehetnek a ludasak, mert sok olyan ember nem jött el aki mondta is hogy fog jönni, de sajnos ők közalkalmazottak... érdekes, hogy egy se jött el... az az igazság, hogy a város részéről igazából senki sem jelent meg az új színházterem első rendezvényén, kivétel az alpolgármester urat (Egeli)! 9-esnek nagyon igaza van! Minden bizonnyal sokan vannak olyanok, akik már csak azért sem jöttek el, mert a támogatók között ott a Jobbik is... ilyen erővel mondjuk ott van Szerencs Város Önkormányzata is, szóval nem értem a dolgot... Alapból nem értem ha kulturális rendezvény van, akkor miért kell pártvonalon elhatárolódni??? Ez hányinger keltő! Én például akkor is elmennék egy Tankcsapda koncertre ha maga gyurcsány ferenc szervezné és nem azért mert annyira mszp párti lennék, hanem mert szeretem a zenéjüket és teszek rá ki szervezni! Az a baj, hogy ezt sokan nem így gondolják, őket csak szánni tudom...

Robi, már ne is haragudj meg, de hadd döntsék el a műsor készítői milyen idézeteket tesznek bele a produkcióba! A zenekar is sok olyan dalt kihagyott, amit jó lett volna hallani, de sajnos az idő limitált! A szavaló minden bizonnyal jó okkal választotta ezeket a verseket, elsősorban életpályát mutatott be és nem "kedvenc idézeteket", talán ezért is maradt ki sok minden.
szervező (vendég) [2011.06.06., 06:50][válaszolok] #14
Tisztelt Róbert!

Hádám már megválaszolta a felvetéseidet. Úgyhogy én ezt tovább nem akarom ragozni, csupán annyit tennék hozzá, a rendezvényt nem azért szerveztem, hogy a nevemet népszerűsítsem vele. Mivel nem vagyok egy profi rendezvény szervező, ezért fordulhattak elő hiányosságok. Ami a belépők árát illeti, ennek a műsornak van egy önköltsége, amit ki kellett fizetni. De szívesen vettem volna a te felajánlásodat is, így valószínűleg olcsóbban tudtuk volna árusítani a jegyeket. De esetleg ha te szeretnél hasonló rendezvényt létrehozni kisvárosunkba, szívesen segítek, igaz csak amatőr módon, ha szükségét látod.

Tisztelettel,
Kondás Tibor
karcsi (vendég) [2011.06.06., 10:50][válaszolok] #15
Úgy látszik már mindenre van pénz, és már az idegenforgalom is ugrásszerüen nőtt. Legalábbis a hétvégén.Volt dinom-dánom a nagy vendégség Szerencsen a polgármesteri hivatalban. Eddig tartott a szerénység. Míg a vállalkozói fogadáson egy kis szárazpogácsára futott, addig most terülj, terülj asztalkám volt. Egy este 4 pincelátogatást is szerveztek a külföldi vendégeknek. Nem maradt torok szárazon. Ha valaki este éhen maradt volna akkor éjszakai grillezésen csillapíthatta
éhségét. Egy két millába ez is kerülhetett a nyárádszeredai 70 fő utaztatása és vendégül látása után..nem számít! minden számla ki van fizetve! Az előző önkormányzat ezekhez képest csak "tanuló". mármint ahogy rázzák a rongyot!!!???
Bukovszky Róbert [2011.06.06., 11:18][válaszolok] #16
karcsinak (vendég) [2011.06.06., 12:33][válaszolok] #17
Drága Karcsi!

Szerencs Önkormányzata uniós pályázaton nyert 22.000 eurót arra, hogy a 3 testvérváros (Szerencs, Malchin, Hesperange) ifjúsági találkozóját megszervezze, amire minden évben máshol kerül sor. Idén nálunk, a vendégek nagyon jól érezték magukat és örömükről biztosították Polgármester urat és a szervezőket a szép programokért. Csak azt tudnám, ez a Karcsi honnan ilyen jól-mellé-informált... :-)

Egy részt vevő
karcsi (vendég) [2011.06.06., 14:34][válaszolok] #18
Ezt az energiát inkább a városra kellene fordítani! Itt is kellett önerő a pályázathoz?Inkább olyan pályázatok kellenének ami mondjuk a szerencsi gyerekek étkeztetését, iskolába járását segítené. Azt meg elhiszem, hogy mindeki jól érezt magát ,mert volt enni-innivaló bőven! Csak a szerencsiek érzik magukat egyre rosszabbul.Gondolom ön kivétel, mert ön is egy résztvevő volt.
Egészségére!!!
független (vendég) [2011.06.06., 14:41][válaszolok] #19
Kedves Karcsi! Nem akarom őket védeni, de tényleg nem értette a mondatokat, vagy a szimpla rosszindulat vezérli? Leírták, hogy a találkozóra minden évben sor kerül, azaz a szerencsi fiatalok is utazhatnak Malchinba és Hesperange-ba. Rossz lehet így élni, hogy a kákán is csomót keres, irigykedik és ha mást nem, hát az energiát sajnálja a városvezetőktől! Ha az unió erre ad pénzt, akkor arról nem a szerencsiek tehetnek, de azért ne piszkálja már őket, hogy élnek egy ilyen lehetőséggel! Bezzeg, ha nem pályáznak, és mondjuk Tokaj fiataljai utaznának külföldre, akkor itt kukorékolna mindenki, hogy ennyit ér a helyi vezetés...
19-nek (vendég) [2011.06.06., 15:00][válaszolok] #20
Sosem voltam irigy.Csak megint olyan történt ami nem az egész várost szolgálja csak a vezetőket. Az ürügy ,meg a gyerekek. Erre ad pénzt az Unió. Az adófizetők pénzét! A válság idején!Meg igy mehetnek majd vissza látogatni pereputtyostól!! Érti ezt mindenki.Még a független is.
Jól informált (vendég) [2011.06.06., 17:07][válaszolok] #21
Drága #17! Igazán meglepő, hogy Ön is milyen jól informált. Még azt is pontosan tudja, hogy 22000 eurót nyert a város a programra. Ez igen! Gratulálok! Esetleg más jó hírrel (munkahelyteremtés, adósságcsökkentés, önhiki, stb).) nem szolgálna? Van már egy újabb testvérvárosunk (a horvátországi Podgora), ahová a polgármester úr már a nyáron utazhat (valószínű) feleségestől - mint Malchinba -, így kipihenheti a tengerparton a hazai mindennapok fáradalmait. Én azon a véleményem vagyok, hogy nem helyes a rangsor. Szerintem lennének fontosabb feladatok is, mint a "rongyrázás". Pedig megvetéssel éltek éppen e miatt az előző városvezetésre. De legalább akkor jutott egy-két rendezvény (nap) a "pornépnek" is. Most pedig csak az "uralkodóknak" adatik meg a bőséges reggeli, ebéd, vacsora, meg az éjszakai grillezés. Gratulálok, és bízom, abban, hogy jó étvággyal fogyasztották az étkeket, jól érezték magukat a pincében, vidáman dalolászva feledtették a szerencsiek búját és bánatát.
Hádám [2011.06.06., 23:02][válaszolok] #22
Rongyrázás....

Nemrég egy előadáson Vona Gábor elmesélte, hogy Gödöllő környékén minden kereszteződésben legalább 2 rendőr áll, vigyázni a rendezvényekre, amik a kastélyban zajlanak... azt hittem erősen túloz ezzel kapcsolatban... ma pont arra jártam, és mit ad isten szóról szóra igaza volt!!! Sőt! Meg merem kockáztatni, hogy több rendőrautó volt a városban, mint egész Borsod megyében! Ez megy fél éve! Bravó! Itt nálunk meg 1-2 járőr van az egész térségre... nesze neked 1800 új rendőr.... az új rendőrök és rendőr hölgyek csodálatos mozdulatokkal irányítgatják a forgalmat, nem restek segíteni megállítani az autókat, amíg egy meghívott "vendég" megkülönböztető jelzés nélkül, dupla záróvonalon, piros lámpa mellett szépen keresztülvág a 4 sávos úton... halomban állnak a fekete audik a kastély körül, gondolom hegyekben a pia bent... ÉS??? Hallott már valaki arról valamit, milyen eszméletlenül fontos kérdésben sikerült előrelépnünk a soros elnökségünk eddigi 5 hónapja alatt, azon kívül, hogy elment pár milliárd erre a cirkuszra??? Talán pont a bohócügyi államtitkár tartott előadást!

Volt egy másik szomorú dolog is... településről településre menve azt tapasztaltam, hogy szinte minden autópiac bezárt, 10-ből 9 legalábbis, szinte kivétel nélkül minden étterem és vendéglő a 3-as út mentén, rengeteg panzió elhagyatott, sőt rengeteg lakóház is! Olyan érzésem volt, mintha szellemfalvakban jártam volna, egy lélek se volt az utcákon! Ugyanez volt a helyzet Miskolc Diósgyőri részén.... lézengő cigányok, fiatalok sehol, szétrombolva a főutca a villamosépítés miatt, alig kóborol valaki este 8 körül kint... a belvárosban se volt sokkal jobb a helyzet... Ez számomra nem épp azt sugallja, hogy itt mennyire nyugodtak és életvidámak az emberek biztonságérzetükben és életkedvükben!
Podgora (vendég) [2011.06.06., 23:32][válaszolok] #23
Kedves #21!
AZ Ön megnyilatkozása mintául szolgál az elmúlt 20 vagy ki tudja hány évünkre. Nem is szeretném meggyőzni semmiről, valószínűleg nem is tudnám, mindössze egy kis korrekció a hozzászólásához.
A podgorai kapcsolatokat nem a jelenlegi polgármester kereste és építette ki, és bizony még csak nem is az előző polgármester, hanem civil kezdeményezésre indult. (Mivel a kezdeményező nem hatalmazott fel arra, hogy a személyét megjelöljem, ezért maradjunk abban, hogy egy kivételesen rendes ember az "ötletgazda". Biztos vagyok benne, hogy ha ismerné és néhányszor beszélgetett volna vele, a fenti hozzászólását nem írja meg. De megírta.)
Az előző polgármester ezt a civil kezdeményezést felkarolva, a podgorai polgármester meghívására látogatást tett Podgorán, és elkísérte őt az ő hites párja is. Ha jól emlékszem, akkor nem saját autóval utaztak. Hát ennyi erről.
Már csak egy kérdés, kedves #21-es jól informált hozzászóló: Akkor hol tetszett lenni, amikor a polgármester asszony - látogatását kemény munkával előkészítve - megismerkedett Podgora mikroklímájával? Akkor miért nem tetszett hangosan tüntetni és kritizálni? Vagy akkor még olyan jól élt mint szerencsi lakos, hogy természetes volt, hogy a város vezetője egy horvátországi városkába látogat. Megkérdezte akkor a polgármester asszonytól, hogy a hites párját saját, adózott jövedelméből utaztatja-e?
Kedves "Jól informált", remélem nem fáj Önnek az a rosszindulat! Mert ha fáj, akkor nem kívánom senkinek azt az érzést, amit Ön érezhet...
Podgorának (vendég) [2011.06.07., 08:43][válaszolok] #24
Tisztelt 23#! Az, hogy kit és hogyan győz meg saját igaznak vélt álláspontjáról, talán más lapra tartozik. Én meg úgy hiszem, hogy a jelenlegi problémáink többsége abból adódik, amit Ön is képvisel. Mindig mindenben visszafelé mutogatnak a múltba, pedig a jelennel és a jövővel kellene foglalkozniuk. Megjegyzem, hogy nem tudtam, hogy az előző polgármester mikor, kikkel utazott "civil" kezdeményezésre Horvátországba, de ha családi volt a kirándulás, azt is elítélem. Mert dolgozni, vagy szórakozni utazgatnak. Ha munkáról van szó, akkor menjenek az önkormányzat tagjai, hivatali dolgozók (ha szükség van rájuk), meg a civilek képviselői. Ellenzékben talán Önök is ezt az álláspontot képviselték, most meg ugyanúgy csinálják, mint az előző városvezetés. (Feltételezve, hogy helytállóak a közreadott információi.) A másik: azt mertem megjegyezni, hogy lehet, hogy a horvátok is megértették volna, hogy jelenleg kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy most a hatodik testvérvárosi kapcsolatot létesítsük. Mert ezek csak akkor érnek valamit, ha ápolják. Ez meg bizony megint csak pénzbe kerül. Nem kevésbe. Az meg, azt mondják, hogy nincs. Vagy erre jut? Ez nincs benne a takarékossági csomagban? Ha meg úgy gondolja a civil szervezet, és van pénze rá, akkor megteheti ezt. Van itt egy testvérvárosi egyesület is. Befejezésül: lehet, hogy Önnek nem a rosszindulatot kellene keresnie, hanem elgondolkodnia egy másik ember véleményén. Hátha abban a megközelítésben is van egy kis igazság. Higgye el, máris boldogabban élhetne! De látom, hogy Ön erre képtelen. Ez is a mi jelenlegi bajunknak az egyik forrása. Jó utazást kívánok Podgorába!
joo (vendég) [2011.06.07., 16:43][válaszolok] #25
Már rég nem az számít mi volt, hanem az mi van most, mit ígértek.
Koncz Ferencet nem mentesíti az előző időszak, mert azt mondta, hogy ha megválasszák minden másképp lesz.Tényleg másképp van, mert mindenki fél aki az önkormányzatnál dolgozik és bár állítólag válság van mégis megy a "RONGYRÁZÁS" A legfontosabbakról/ munkahely , biztonság, vállalkozók támogatása, megnyert pályázatok megvalósítása -Ond, Gyári kert, Óvoda/ egy árva szó nincs.Hát jól beleválasztottunk! De nem baj "Egyszer volt Budán Kutyavásár!"
QUO VADIS (vendég) [2011.06.07., 17:22][válaszolok] #26
Tisztelt Fórumozók!
Önök közül sokan sportot űznek abból, hogy mindenféle tényismeret nélkül bírálnak, sokszor butaságokat leírva. Ez így nem több mint merő rosszindulat! Kérdezem én, mennyivel különbek így Önök azoktól akiket bírálnak?
spotos fazon (vendég) [2011.06.07., 18:30][válaszolok] #27
Közöljék a tényeket, akkor tényszerübb lesz a bírálat.
Podgora (vendég) [2011.06.07., 19:04][válaszolok] #28
Kedves #25! Mindig számít a múlt. Mert múlt nélkül nincs jelen, és ha nincs jelen, jövő sincs. Múltat és jövőt egyszerre kell megélni a jelenben, hiszen az amit kaptunk a múltból alapvetően meghatározza a jövőbeli lehetőségeinket. És Igen! Abban alapvetően igaza van, hogy az ígéreteinket be kell tartanunk, mert számon kérik rajtunk. Minél nagyobb plénum előtt tesszük az ígérteteket, annál nagyobb a számonkérés ereje. Én is így gondoltam ezelőtt fél évvel, és ez irányban ma sem változott meg gyökeresen az álláspontom, de azt tisztán látom, hogy a valós lehetőségek és az ígéretek között szakadéknyi különbség van. A magyarázat szerintem a múlt ismeretének hiánya volt. (Moldova egyik történetében a parasztbácsit felviszi a pilóta egy "sétarepülésre".... Abban a reményben, hogy Ön is ismeri ezt a moldovai anekdotát, nem írom végig. Hát úgy gondolom, hogy Koncz Ferenc is úgy járt, mint a történet parasztbácsija: "Erre nem gondolt." Mert olyan kezelhetetlen adósságot kapott örökségül, amivel az előző polgármester sem tudott volna megbirkózni. Persze most a partvonalról bekiabálni könnyű - felelősség nélkül.
A rongyrázásról. Igen, ebben is részben egyet értünk, sokszor a kevesebb több. De én ennél sokkal fontosabbnak tartom, hogy mi jut el hozzánk, közemberekhez. Ha csak az látszik, hogy az EUROPART rendezvényen esti grillparti volt, ez bizony sok ember igazságérzetét bántja. De ha megmutatjuk, hogy hosszú távon Szerencs érdeke, hogy az ideérkező vendégek jó hírünket vigyék el szerte Európába, akkor az EU-s forrásokból - kötelezően - megtartott rendezvény költsége nem kidobott pénz.
És még valami - már megint a múlt. A polgármester a egyetlen fillért sem vesz fel az önkormányzattól, az őt megillető juttatásait - teljesen átlátható - karitatív módon egyesületeknek, rászorulóknak osztja szét. A döntései olvashatók a szerencs.hu-n. Meg vagyok győződve arról, hogy ha lejár a mandátuma, akkor sem fogja a "ki nem vett szabadsága" okán milliókra perelni az önkormányzatot. Vajon hogy is volt ez a közelmúltban????

Kedves #24!
Kezdjük a végén. Köszönöm kedves szavait, jómagam boldog ember vagyok, hála a családomnak és a szakmámban elért sikereimnek. Nem tartozok egyetlen politikai erőhöz sem, a magam ura vagyok és az is maradok. A véleményem, mint ahogy az Öné is, a sajátom, sem írnoka sem szószólója nem vagyok - és nem is voltam soha - senkinek. Elfogadom, hogy Önnek ez volt a véleménye, kerestem benne a jó szándékot és a közös gondolkodásra való készséget, de nem találtam mást, csak a rosszindulatú feltételezést. Ezt magam részéről azért is sajnálom, mert az Ön véleményére nagyobb szüksége lehet a polgármesternek, mint az enyémre. (Ha nem érti, nem baj...).
A podgorai testvérvárosi kapcsolatba a jelenlegi önkormányzat belesodródott (mondhatni belesodorták!) és a diplomácia írott és íratlan szabályai miatt sem tehették meg, hogy kihátrálnak belőle. Csak gondoljon bele, az önkormányzat jogfolytonossága törvény által meghatározott, vagyis hogy jött volna ki, ha az előző polgármestert (és kíséretét) Podgorában vendégül látták, a visszahívás az etikettnek megfelelően megtörtént, majd a választások után a mostani testület azt üzeni a podgoraiaknak, hogy köszönjük, de ne gyertek. Ugye Ön sem gondolja komolyan? És eddig ez a kapcsolat a városnak eddig szinte nem került semmibe. Az a prejudikáció, hogy Koncz Ferenc már eleve arra bazíroz, hogy nyáron majd a horvátoknál tölti - közpénzen - az időt.... szóval azt hiszem erre szokták mondani, hogy mindenki magából indul ki.
Jó egészséget Önnek!
Ezek is hazudnak (vendég) [2011.06.07., 21:04][válaszolok] #29
28-nak (vendég) [2011.06.08., 08:56][válaszolok] #30
Bocsásson meg ,de nem osztom a véleményét. Koncz Ferenc mindig azzal dicsekszik ,hogy régen képviselő. HA VALAKI AKKOR ő MINDENNEL TISZTÁBAN VOLT.Ezt nem is tagadta , hiszen már a kampányban 3 milliárd adósságról beszélt. / Szerintem ez nem valós, csak ezzel bújnak ki a feladatok elöl/ Tehát, hogy nem gondolt erre ez egyszerüen hazugság!Azt hogy a régi polgármester mit tudna tenni már nem tudhatjuk, mindenesetre nem futamodott meg a feladatok elöl.Koncz Ferenc viszont azt mondta Mögötte a kormány"! Ami meg a jogfolytonosságot illeti ajánlom a figyelmébe a helyi népszavazást ahol 82% mondta, hogy az ipar fejlesztését tartja fontosabbnak, mint a világörökséget. Ugyanis az utóbbiból csak néhány ember él meg azok sem a helyiek . A többinek meg felkopik az álla.
Azért meg csak könnyezem ,hogy szegény polgármesterünkre még az uniós eggyüttműködés, meg még Podgora is rászakadt.S mindezt ingyen teszi,mert szétosztja a tiszteletdíját. Ez nem azt jelenti, hogy a városnak ez nem kerül pénzébe, hanem azt , hogy a bért számfejtik, az beszámít a nyugdijba, de a bért "átlátható módon" a polgármester szétosztja kedve szerint. Én csak örülök annak, hogy ezt három gyeremekes családfőként megteheti. Bár sokan ilyen helyzetben lehetnének.
Jó egészséget Kívánok!
sétarepülés (vendég) [2011.06.08., 11:42][válaszolok] #31
Nem annyira naiv a miFerink, mint a Moldovás parasztbácsi. Gondolt Õ rá, TUDTA. (Akkor miért vállalta mégis?)
Ha valaki ingyen dolgozik, kicsit ciki számonkérni. Vegye fel, ami jár.
Testvérvárosok? Egy szük kör utazgat, egyre többfelé. Diplomatikusan abba lehetne hagyni.
érdekes (vendég) [2011.06.08., 15:37][válaszolok] #32
http://www.szerencs.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/2319-elszoer-adtak-at-ta ...

Dr. Zemlényi István ismét díjat kapott, pár hét leforgása alatt másodszor... nem ő az aki olyan serényen éltette drága Ferenc képviselő urat és volt jelen minden fórumán kivétel nélkül? Ezek szerint beért a gályázás, most osztják a jutalmakat. A fórumokról megismerve egy igazán szőrszálhasogató, magas lovon ülő ember, főleg ha valaki nem fideszes... előszeretettel szeret kioktatni! De biztosan megérdemli az elismerést, bár valószínűleg nem a modora miatt!
32-nek (vendég) [2011.06.08., 16:29][válaszolok] #33
Szégyellje magát. Egy idős, közmegbecsülésnek örvendő állampolgárát a városnak hogy meri a szájára (billentyűzetére) venni?
Azt az embert, aki egyetemista kora óta ápolja Tatay Zoltán emlékét, aki Szerencsen kezdetektől szorgalmazója volt az emléktáblának, egykori hallgatótársa, Tatay Zoltán emlékének egyéb módon való megőrzésének. Talán ő nem érdemli meg a Tatay Emlékérmet?
Szégyen, aki ezt leírta, nagy szégyen...
kitüntetés (vendég) [2011.06.08., 18:34][válaszolok] #34
Koncz Ferenc azt mondta a korábbi kitüntetések politikai döntések voltak! És ez??? Egyáltalán nem kell szégyelnie magát annak akinek más a véleménye. Ahány ember, annyi tapasztalat!!!
ki mire emlékszi az az ő dolga!
32-nek (vendég) [2011.06.08., 18:52][válaszolok] #35
Szerintem is szégyelje magát a 32-es hozzászóló! Azért ez már túlzás amit egyesek megengednek maguknak! Úgy gondolják, hogy most már bárkit a szájukra vehetnek, mert így van kedvük?
Podgora (vendég) [2011.06.08., 19:01][válaszolok] #36
Kedves #28 hozzászóló!
Az nem baj, ha nem értünk mindenben egyet, ellenkező esetben ugyanis nagyon unalmas lenne a világ... Számomra ennél sokkal fontosabb, hogy őszintén beszéljünk egymással. Úgy gondolom, hogy hazugnak nevezni egy másik embert csak kellő megalapozottsággal lehet. Biztos sokszor találkozik az Ön által hazugsággal megvádolt polgármesterrel, és személyes kapcsolatuk révén jól ismerheti, hisz ahogy írja: "Koncz Ferenc mindig azzal dicsekszik, hogy régen képviselő." Én még Őt nem hallottam dicsekedni, sőt, hazugságon sem kaptam, pedig már volt alkalmam beszélgetni vele.
Más: Gondoltam, hogy valaki majd felveti a helyi népszavazás eredményét. Örülök neki. Tudja, a népszavazás kérdésfelvetése olyan demagóg volt, mint amilyen a rendszer, amiben eddig éltünk. Kb. azon s színvonalon lett megfogalmazva a "mindent eldöntő" kérdés, mintha azt kérdezték volna meg az emberektől, hogy "Akarja-e, hogy a benzin árát holnaptól 100 Ft-tal csökkentsék?" Gondolja, hogy akad olyan ember, aki erre nemmel szavaz?
Emlékeztetőül a kérdés: „Fontosabbnak tartja-e a Szerencs hagyományaira épülő iparfejlesztést és az ehhez kapcsolódó munkahelyteremtést, mint a világörökség védőzónájába tartozást?” Nem korrekt a kérdésfelvetés, ezért nem várhatunk mást, mint elsöprő Igent. Meglett. De ettől még a kérdésfelvetés demagóg volt. Tokaj-hegyalja és a hozzátartozó borvidék a világörökség része. A világörökség részének lenni - Magyarországon kívül - mindenütt a világon egy megtiszteltetés, egy óriási érték. Az előző ciklusban Világörökségi Kapuzatot építtetett a Rónavölgyiné vezette önkormányzat. (Idézve az ötvenes évek hangulatát.). Alig 100 millió forintba került nekünk. Gratulálok hozzá.
A többi megjegyzése pedig a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" típus, ezért a bírálata akkor lenne jogos, ha az előző polgármester egy fillért nem vett volna fel az önkormányzattól a parlamenti képviselősége alatt, de persze erről szó sincs. Sőt, tellett közpénzből Skoda Superb-re, hisz valamivel csak utazni kellett a parlamentbe. Saját gépkocsival mégsem mehetett... No, ennyit az "egyenlő mércével mérünk" hozzászólásáról...
vendég (vendég) [2011.06.08., 19:08][válaszolok] #37
Kedves Podgora!
A 300 Ft.-os népszavazás mi volt?
vendég (vendég) [2011.06.08., 19:40][válaszolok] #38
Ki az a Zemlényi István?
Mit is tett szerencs felylődése érdekében?
36-nak (vendég) [2011.06.08., 20:23][válaszolok] #39
Kedves 36-os! Örülök annak, hogy azon kevesek közé tartozik aki tud beszélni a polgármesterrel, mert mások ötször-hatszor kérnek időpontot és ha kapnak is akkor este7-8 órára.Kérem ,ne csúsztasson! Én azt írtam ,hogy a polgármester ha nem gondolt a nehézségekre ez a "HAZUGSÁG". Hiszen mindannyian olvastuk miket írt a kampányban.Önnek igaza van ! Koncz Ferenc a saját autójával jár, amit ha jól tudom a megyei önkormányzattól vásárolt meg? Ezt az autót akkor vette a megye, amikor ugyancsak sok adósságot halmozott fel a megye is, és amikor Koncz Ferenc megyei alelnök lett. Ha hibázom kérem javítson ki! Arra mellesleg kíváncsi lennék mennyire taksálták az autó eladási árát?/ Lehet, hogy én is szívesen megvettem volna./
Látja nem én mérek két mércével!!!

De megvallom önnek ezek zavarnak legkevésbé!! Sokkal jobban zavar hogy Szerencs mélyrepülésben van!!És én is itt élek, de koromnál fogva már nem nagyon menekülhetek innen!!!De a fiataloknak ezt javaslom!
karcsi (vendég) [2011.06.08., 20:29][válaszolok] #40
Bizony kedves 35-ös,az a demokrácia ha mindenki elmondhatja a véleményét!Mindenkiről.Még a kitüntetettekről is.Ugye hogy fáj ha arról írnak rosszat arról akit szeretünk? Hát tessék ezt máskor is szemelőtt tartani! Mert mindenki annyi tiszteletet várhat amennyit ad másoknak.
Hádám [2011.06.08., 21:03][válaszolok] #41
39-es véleményével annyiban nem értek egyet, hogy nem javaslom a fiatalok elvándorlását! Az, hogy politikailag megbélyegeznek egyeseket, az, hogy nem egy fiataltól hallom vissza, hogy a fidelitas kiközösíti aki velem, vagy jobbikosokkal haverkodik, az nem az én szegénységi bizonyítványom! Az hogy képesítéstől és hozzáértéstől teljesen függetlenül neveznek ki munkahelyekre embereket, pusztán "politikai érdemből" az megint egy kérdés... ha azt akarják, hogy a város még jobban szétszórt legyen, mert épp egy hitoktató tervezi a köztereket vagy egy kertész lesz éppen igazgató az iskolában (például), akkor semmi kivetni való nincs a dologban, maximum erkölcsileg. De ha picit is félre lehet(ne) tenni a politikai marakodást és aki "hülye" az adott munkához azt nem veszik fel arra a munkakörre, talán igazán hatékonyan működhetne a város, mindenki megelégedésére. Sajnos egyre több negatív példával találkozom, hogy megpróbálnak keresztbe tenni embereknek a városban... akkor ezek szerint mégsem mindenki "barát"??? Mégse mindenki képviselői a testületi tagok?

32-33-as hozzászólóknak meg csak annyit... mindegyiküknek van igaza! Elismerésre méltó hogy így ápolja régi barátja emlékét! Az viszont tényleg igaz, hogy kissé elfogult a pártja iránt, nem rest akár durvábban is leoltani embereket, mi is kaptunk már nem egyszer alaptalan vádaskodást tőle a fórumokon! Tehát csak óvatosan, lehet nem mindenki szemében annyira "köztiszteletben álló", mint ahogy nem is ellenszenves mindenkinek! De hát ez már csak ilyen, nincs olyan ember akit mindenki szeret!
Pünkösdi javaslat (vendég) [2011.06.08., 22:19][válaszolok] #42
Elképzelek egy nagy, kerek asztalt, az asztal körül a fenti hozzászólókat. Érdekes lehet a jelenet. Kíváncsi lennék, akkor ki mit mondana egymásnak. Először minden bizonnyal meglepődnének, hogy "Jé, hát Te vagy az? Nem gondoltam volna...".
Aztán - egymással szemben ülve- valószínűleg már nem ebben a stílusban beszélgetnének tovább. Én szívesen meghívnám a cikkhez hozzászólókat egy közös beszélgetésre. És szívesen látnám a polgármestert is ugyanannál az asztalnál... A megbékélés jegyében!
komment nélkül (vendég) [2011.06.09., 06:39][válaszolok] #43
A múlt hét végi program láthatóan kiverte a biztosítékot sok szerencsinél. Leginkább a vacsi utáni grillparti. Láthatóan visszakerülünk a régi kerékvágásba, R.Ené idejében bővelkedett a város az állófogadásokban, az "etetésekben".
Bukovszky Úr egy alkalmat sem hagyott ki, ha Koncz Ferenc polgármester urat vagy a kormányt kritizálhatta. Most nem kritizálta a grillpartit, az iskolák különválasztását sem, és a legújabb, nagy intézményiöszevonásokkal kapcsolatban sem volt kritizáló kommentje.
Lehet, hogy mégis csak minden rendjén van a városban ?
Hádám [2011.06.09., 06:47][válaszolok] #44
Tisztelt 42! Jó sokáig kell várnia akkor...
Bukovszky Róbert [2011.06.09., 08:51][válaszolok] #45
Tisztelt #43! Köszönöm, hogy megszólított és bevallom nagyra értékelem a humorát a következő mondata miatt "Lehet, hogy mégis csak minden rendjén van a városban ?" ez a mondatocska még így kérdőjellel is az évszázad vicce!
Én néha írogatok, de azt hiszem ennek a fórumnak nem én vagyok a nagy eltűnője, bár szerintem ott sem eltűnés hanem 'névváltoztatás történt.
Nem kritizáltam "grillpartit" három okból nem tettem; 1, nem tudtam róla, 2, nekem semmi bajom az ilyen rendezvényekkel ezeket támadni /pl melyik Polgármester hová kocsikázott, kinek az autójával a párjával stb/ 'olcsójánosság pont annyira mint amennyire SZERINTEM jellemtelen kisstílűség néhány wellness belépő miatt rendőrségi feljelentést tenni. Aki ilyeneket támad az a saját pitiánerségét és gyengeségét támasztja alá. 3, Igazából belefásultam a Szerencsi mindennapokba, az értelmetlen internetes vitákba arc és név nélküli emberekkel. Belefáradtam abba, hogy bárkivel beszélek mindenki sír, rí jajveszékel az Ország és a helyi történések miatt, de véleményének hangot adni senki nem mer vagy nem akar.
Az iskolák különválasztása az VÉLEMÉNYEM szerint az igazi bizonyítéka a hozzá nemértésnek az arroganciának a hatalom fitogtatásának. Én nem értek az oktatásügyhöz /sem/ de még egyetlen épp érvet sem hallottam a szétválasztás mellett csupán annyit "megígértük a szavazóinknak" hát megígérték nekik meg megígértek sok mást is ..........

A "nagy intézmény összevonás" részleteit és következményeit szerintem még senki nem ismeri pontosan, az elvet én támogatom az elképzelés szerintem jó és Andor véleményem szerint megtudja oldani a feladatot, ha hagyják dolgozni és lehetnek majd saját döntései.
Szerintem egy jó év múlva térjünk vissza a kérdésekre s addig már látszani kell az eredményeknek úgy a kapuzat menedzsernél mint az intézményvezetőknél. Persze akkor már senki nem fog ezekkel a kérdésekkel foglalkozni mert mindenkit elvakítanak majd a gomba módra szaporodó üzemek, gyárak '8 hektáros 'kolhozok, elvezetett csapadékvizek, megvédett Fecskési épületek.
Bukovszky Róbert [2011.06.09., 09:00][válaszolok] #46
Elnézést a #45-t jól összecsaptam, remélem azért tolmács nélkül is érthető a mondandója.
Sármásy Marianna [2011.06.09., 13:09][válaszolok] #47
Kedves Fórumozók!

Igen érdekes, hogy a kitüntetés mekkora "érzelmeket" váltott ki.

Dr. Zemlényi István mit tett a városért?
Itt meg kell állnom egy pillanatra és felhívnom kedves figyelmüket arra, nem azok a tettek értékelhetőek kizárólag, amik országos hírt kapnak.

Zemlényi doktor hosszú éveket tanult, majd legjobb tudása mellett dolgozott. Karitatív munkát is sokat végzett hatalmas lelkesedéssel.
Négy gyereket nevelt fel - mindannyian tanult, diplomás emberek -, ami szintén nem megy valódi munka nélkül. Tudom, kevesen értik, de ez mind a város, mind a nemzet javára szolgál.

Nyugdíjasan rengeteget dolgozik különböző helyi alapítványok segítségére. Természetese saját költségén teszi mindezt.

Aki ezt nem tartja elismerésre méltónak, kérem tegyen többet! Pl. kérje el az egyik tankönyvét, tanulja meg, egy hét elteltével vizsgázzon le az anyagból. Akkor talán kap némi képet arról, milyen - sokak által megszólt - munka kell a diploma megszerzéséhez.

A modorát lehet kritizálni, de a kitüntetést nem azért kapta....
48-hoz (vendég) [2011.06.10., 14:04][válaszolok] #49
Szép rendezvény volt . Kár, hogy nem volt ilyen május elseje, a Gazdanapok, a gyermek-és pedagógusnap. De biztosan majd jó lesz a csokoládéfesztivál!De nem jó a sorrend , mert először a gazdasággal kellene foglalkozni! Hol vannak a munkahelyek? Mi van a vállalkozásokkal?Erről is szeretnénk beszámolót, meg fényképeket!!!
FT (vendég) [2011.06.10., 16:19][válaszolok] #50
RE-nét is meghívják a templomok és a vár átadására? Úgy illene.
olvasó (vendég) [2011.06.10., 21:51][válaszolok] #51
Szerintem is illene meghívni,hiszen elsősorban neki köszönhető...
51-nek (vendég) [2011.06.11., 12:19][válaszolok] #52
A város minden lakosának szól a plakát..., de biztos kap személyes meghívást is, viszont, hogy kinek köszönhető egy pályázat, azon már érdemes elgondolkodni. A Hivatalban van egy Városfejlesztési Osztály, amely pályázatokat ír, a város vezetője eldönti, mire kell írni, aztán egyszer csak nyer a pályázat, ami önkormányzat esetén elég sűrűn előfordul, hiszen az EU-támogatások mintegy felét használja fel az ország, így, amely pályázatot rendes szakembergárda írja, az nyer is. A képviselő-testületeknek a célt kell kijelölni és biztosítani az önrészt. Az előző csapat idejében valóban nyert a pályázat (a Norvég Alapból) és bár az önrészt fogcsikorgatva lehetett biztosítani és időközben is rengeteg kört kellett futni, de elkészült. Az önrészt már ez a testület biztosítja és a célt (a műemlék épületek felújításának tervét) is fenntartotta. Így ez a beruházás legalább annyira a mostani polgármester sikere, mint az előzőé, nem megfeledkezve arról a szakmai csapatról, akik írták, bonyolították, ellenőrizték, építették, no meg Norvégiáról, aki a pénz 85%-át adta. A kép így teljes.
Sőt (vendég) [2011.06.12., 11:32][válaszolok] #53
Tulajdonképpen minden a mostani Polgármester sikere, nem?
A vár, a fürdő, az iskola felújítások, a piac, az utak, körforgók, a meg nem kezdett óvodai felújítások, a visszaadott városközpont rehabilitáció, stb.? Ugyan már eddig az volt a hír, hogy eladósították a várost, most meg már az előző vezetés eredményeit vallják a magukénak? Hát ki az a hülye, aki ezt beveszi?
Bukovszky Róbert [2011.06.12., 13:06][válaszolok] #54
"A város minden lakosának szól a plakát..." Ez azért egy ritka cinikus mondás!
Már többször kértem, de újra megpróbálkozom; Tisztelettel kérek valaki, hogy legyen már olyan kedves és néhány sorban vázolja fel az elmúlt 8 hónap eredményeit szeretett városunkban. Olyat kérnék amitől jobb lett valakiknek /mondjuk többen elhelyezkedtek/ vagy olyat hogy szebb, élhetőbb komfortosabb lett a város egy része, vagy olyat ahol komoly megtakarítások jelentkeztek úgy hogy a város lakóit nem érintette hátrányosan, vagy olyat hogy valamilyen civil szervezet vagy egyesület fejlődésen ment át mondjuk javultak a körülményeik vagy esetleg több pénzből tudnak gazdálkodni /itt a birkózók egymilláját nem ér emlegetni mert tudjuk, hogy az mástól másért érkezett/, vagy akármit csak írjon már valaki valami pozitívumot.
Más! A közelmúltban emlegették itt a testvérvárosi kapcsolatok építését, hát sikerült annyira felépíteni, hogy a nyugdíjas klub tagjai hiába készültek heteken át egy kis műsorral a város nem ad nekik annyi juttatást, hogy kitudjanak utazni Rozsnyóra egy meghívásnak eleget tenni. Na erre mit lehet mondani?
Hádám [2011.06.12., 13:47][válaszolok] #55
Most akkor most akkor mondjuk azt, hogy nem a csapból is a holokauszt folyik... azért ez már felháborító, sőt a pofátlanság teteje! Így nem csoda ha az is antiszemita lesz előbb utóbb, akinek egyébként nincs baja velük!

http://kuruc.info/r/26/80456/

"Ünnepség az ezeréves határon címmel került volna sor pünkösdvasárnap délelőtt tíz órai kezdettel Gyimesbükkön az ezekben a percekben celebrált szentmise és más ünnepi események közvetítésére.

Az anyaországban és a nagyvilágban sokan ültek a tévékészülékek elé és várták a közvetítést. Ám 10 órakor nem a bemondó, hanem fölirat formájában minden magyarázat nélkül közölték a nézőkkel, hogy műsorváltozás történt, s a gyimesbükki közvetítés helyett Herskó János filmrendező életművéről sugároznak dokumentumfilmet.

A film azzal indított, hogy közölte a nézőkkel: Herskó János szinten minden családtagja a holokauszt áldozata lett, majd a képernyőn egyik emlékező zsidó a másiknak adta a mikrofont. Hangsúlyozzuk, egy árva szóval nem közölték a nézőkkel azt, hogy miért maradt el a gyimesbükki élő közvetítés, vagy egyáltalán később, más időpontban lesz-e tudósítás az ezeréves határon zajló pünkösdi ünnepi eseményekről. "
54-nek (vendég) [2011.06.12., 16:18][válaszolok] #56
Bukovszky úr, ön menthetetlen, vagy direkt olyan, mint akikhez való tartozását, mikor a képviselőjelöltségről van szó, nagyon tagadja. De az álca sokszor lehullik. Hónapról hónapra bérhitelből ad fizetést a város. Nyögi azt a csekély 2.8 Mrd Ft adósságot, közben mégis elkészítette a hétfőn átadandó beruházást. Bár tudom, nyilván a Rónavölgyiné saját maga által adott pénzből Persze. És még a nyugdíjasoknak sem jut egy kis kiruccanásra... Miből? Ez a város a tönk szélén áll. Aki nem látja be, azt nagyon sajnálom, de attól még ez így marad. A hivatal lámpái nem hiába égnek éjfélig, ott munka folyik, nem úgy mint addig...
Hádám [2011.06.12., 16:46][válaszolok] #57
Úgy gondolom az egyszerű alkalmazottak eddig is végezték a feladatukat a hivatalban! Az más kérdés, hogy olyan dolgokat bíztak rájuk, ami nem feltétlenül volt hasznos a városnak, de az alkalmazott az alkalmazott, azt teszi, amivel megbízzák!
57-nek (vendég) [2011.06.12., 17:46][válaszolok] #58
Egyetértek Hádámmal, az alkalmazottak döntő többsége 2010 októberéig is jól dolgozott, a vezetőikkel volt némi probléma csak. A mostani vezetésnél becsülöm, hogy éjszakákig látni a fényt a hivatal 1. emeletén, ahol a polgármesteri iroda is van. Jó munkát kívánok nekik innen is.
vendég (vendég) [2011.06.12., 18:05][válaszolok] #59
56.-nak
Ami nappal nem megy az éjszaka sem fog.A többi meg csak duma.
Önök arra szegőgtek, hogy alázattal szolgálják a szerencsi polgárok mindennapjait.Egy emberibb, lehetőségeket kínáló élhetőbb Szerencs képét víziónálták. E helyett kaptunk pozícióba helyezett pártkatonák tömegét,kioktató arrogáns stílusú közbeszédet. Én azt látom, hogy túl nagy a kabát.Több alázatot, kevesebb, de hatékonyabb munkát. Ha pedig nem megy dobják be a törülközőt.
vendég (vendég) [2011.06.12., 18:16][válaszolok] #60
Hajrá 58 lehet, hogy Önnek is jut még valami zsíros állás.
De siessen, ennek a kurzusnak már nincs sok hátra.
vendég (vendég) [2011.06.12., 18:51][válaszolok] #61
56.-nak
Ön szerint aki a felcsúti törpe király, és vazallusainak bólogató udvari bohócai véleményén kívül mást is meg mer megfogalmazni az menthetetlen?
56-nak (vendég) [2011.06.12., 19:02][válaszolok] #62
Majdnem könnyezem, "hogy hivatal lámpái nemhiába világítanak éjfélig"-annyit dolgozik a polgármester meg segítői. A helyzet az ,hogy ez nem megy nekik se nappal, se éjjel! Jobban járna mindenki ha nem világítanának, mert értelme nincs, és csak a villanyszámla nő! Egyébként erről az jut eszembe, hogy az átkosba még festmény is készült arról, hogy LENIN elvtárs még éjszaka is dolgozik.
Valóban a hűtőszekrényekre lakatot szereltek, mert fogy a repi??
És amikor este dolgoznak hol a lakat?
60-nak (vendég) [2011.06.12., 19:27][válaszolok] #63
Miért? Azt várja, hogy visszajöjjenek a régiek? Ezek szerint Önt meg tőlük vár valami zsíros állást! Egy hajszálnyival sem jobb Ön sem!
Sármásy Marianna [2011.06.12., 19:43][válaszolok] #64
Csak ismételni tudom önmagam......

Összefogásra lenne szüksége a városnak, az országnak, erre itt is egymásnak esnek a különböző párt hívei. Még mindig nem nyílt ki a szemük? Nem látják, éppen ez a cél, a megosztottság, miközben egyre többen éheznek? Egymással vitatkoznak, ahelyett, hogy közösen a megoldáson dolgoznának.

Hogy örülhet bárki annak, egyre nehezebb a megélhetés?
61-nek (vendég) [2011.06.12., 19:51][válaszolok] #65
Mióta ilyen összefogásra buzdító? Egyébként igaza van ki örülhet annak, hogy egyre nehezebben élünk! Idézhetném:Most valóban "ROSSZABBUL ÉLÜNK"! Ajánlom Koncz Ferenc és a Fidesz figyelmébe!
ismétlés (vendég) [2011.06.12., 20:46][válaszolok] #66
Kedves Marianna, nevén nevezhetné a vétkeseket, nem pedig csak úgy általánosan, buzditana az összefogásra.
Ki osztja meg az ország népét? Szerintem azok, akik hatalmon vannak. A fidesz, és erõtlen szekértolói, a jobbik, kndp.
Ha az Ön szeme is kinyilt, örülnék, ha konkrétabban fogalmazna.
Tudom, elõbb majd kioktat, ne én szabjam meg, hogyan fogalmaz. ...és majd újra ismétli önmagát. ...na de az a tudás anyja.
65-nek és a hasonszörűeknek (vendég) [2011.06.12., 20:59][válaszolok] #67
youtube thumbnail
Hádám [2011.06.12., 23:23][válaszolok] #68
Kedves 66! Nem tudom ön látott -e akár egyetlen parlamenti közvetítést is!? Ha igen, akkor nem mondana ekkora "ökörséget", hogy a Jobbik a Fidesz szekértolója! Ennyi kritikát szerintem még az életben nem kapott a kormány szakmai alapon, mint a Jobbik által! Maximum azért "orrolhat" rájuk, mert ők (is) börtönben szeretnék végre látni azokat akik szánt szándékkal tették tönkre az országot és mit ad Isten ezek véletlenül épp az mszp-szdsz kormány alatt működtek! Mit vár?? Hogy az eddig megszokott módon ellébecolnak mint mondjuk az LMP??? Olvasta ön az Ensz megbízott jelentését Gyöngyöspatáról?? Persze azt nem nagyon reklámozta a tv, de elárulom, a megbízott "Megfontolónak tartotta a Jobbik által felvetett problémamegoldási javaslatai, a cigánysággal kapcsolatban"! És igen, nem fehér ember volt! Szinesbőrű "fasiszta" meg ritkán fellelhető, arról nem beszélve, hogy keverik a szezont a fazonnal (fasiszta - náci, NEM EGY ÉS UGYANAZ!!!) Megjegyzem a balos kormány alatt a Fidesz-KDNP éppen olyan erőtlen volt, lényegében beleszólási joguk nem sok volt!
67-hez (vendég) [2011.06.13., 13:23][válaszolok] #69
Ebbem a klippben semmi új nincs, sőt maradi. Már új szereplők húzzák zenét de az alámondott szöveg nekik is ül. Csak az a baj, hogy az egész ország ül, és egy éve csak mégjobban leülünk!Ami volt, az kismacska ahhoz ami ma van. De legalább az előző miniszterelnök őszinte volt. Nem véletlen mélyzuhanásban a Fidesz.
Bukovszky Róbert [2011.06.13., 13:38][válaszolok] #70
Tisztelt #56! "A hivatal lámpái nem hiába égnek éjfélig, ott munka folyik, nem úgy mint addig..." Én azt nem mondtam, hogy nem dolgoznak akár éjfélig is tudja "a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve" én azt kértem, hogy valami kis eredményességet mutasson fel valaki. Ugye azt Ön sem tartja eredménynek, hogy az intézményeket, iskolákat szét meg össze cibálgatják, természetesen én leszek az első aki megkövet mindenkit, ha ezek a manőverek mérhető eredményre vezetnek.
Nekem még mindig az a csalfa "mögöttünk a kormány" mondatocska cseng a fülembe, ezért kérem valaki azt is magyarázza meg nekem, hogy annak milyen konkrét segítséget kaptunk a kormánytól azon kívül, hogy visszamondatták velünk/velük az évtized 2-3 legnagyobb és talán legfontosabb beruházását?
FT (vendég) [2011.06.13., 14:26][válaszolok] #71
A Szerencsi Hírek sok évre visszamenően szépen megírt míndent, vissza lehet lapozni (Templomok, Rákóczi-vár).
Hogy "ez a beruházás legalább annyira a mostani polgármester sikere", én kétlem, de éppen a sikereként elkönyvelheti azaz 1-2 ember, viszont semmiképpen nem "érdeme", ezt egymás közt biztos elismerik. Mások előtt lehet, hogy nem. Hiszen sok dolguk már nem volt vele. A munka része az építési osztálynak és a kivitelezőknek pl. Hádám-nak és a többi vállalkozónak, munkásnak jutott. De hát a Fidesz szeretné learatni vele a babért, csakhogy az emberek tudják mi az igazság.

Sok éves munka volt ebben, az látszik. Nem hókuszpókusz csiribí-csiribá és hopp!!! A Fideszes uralmú önkormányzat mindössze pár hónap alatt felújított két gyönyörű templomot és a Rákóczi-várat!! Csodálatosak vagyunk fiúk!!

Az urak már csak szignóztak. Nem baj ha ők nem ismerik el ebben a munkában RE érdemét.
De elég ciki, hogy az előző "csapat" eredményeit akarják a mostani "csapat" érdemei (??) között jóváírni, de hát úgy látszik lehet még hova hátrálni.

Azért én is elszaladok ha odaérek és megnézem, hogy "ismerteti" Polgármester úr a ha nem is neki köszönhetően, de szépen "megvalósított beruházást".
Sármásy Marianna [2011.06.13., 15:48][válaszolok] #72
Kedves ismétlés!

Konkrétan: teljesen mindegy, melyik pártot írom, ugyanis - sajnos határozottan tudom - ugyanazon Világállamra törekvő kis csoport irányítása alatt vannak.

Ezért írtam, ne essünk egymásnak pártszimpátiák miatt, hiszen éppen ez a cél. Így nem azzal foglalkozunk, mit fogunk holnap enni, miből tudjuk kifizetni a közüzemi számlákat.

Ádámmal ellentétben nem hiszek egy parlamenti felszólalónak se. Miért higgyek, amikor a szemembe mondta a Jobbik képviselője, miről beszélt a Fidesz képviselőjével - mint az ország helyzetét legjobban meghatározó téma - rólam.
Nem, nem nézek utána, ki nem mondott igazat, hiszen oly mindegy. A lényeg: a tv közvetítés alatt egymás ellenfelei, amúgy pedig ennyire érdekli őket a mi sorsunk.

Az MSZP volt tagjai között is - itt akik közöttünk élnek - egyre többen belátják, semmi értelme nem volt kiállniuk olyan emberek mellett, akik a hangzatos eszmék mögött éppen az embert nem veszik semmibe.

Erkölcs, empátia, jó szándék, hazaszeretet nem illik a politikai palettára. Akik még ebben hisznek, nem lehetnek jó politikusok se.
Ezen a gondolaton továbbmenve talán világossá válik, miért nem lett Szerencs azonnal "mintaváros".
A várfelújítás kapcsán... (vendég) [2011.06.13., 15:48][válaszolok] #73
"Szépen megvalósított beruházás"

Tervezői hibák:
- a vár északi szárnyában a fűtésrendszer cseréje elmaradt. Ennek következményeként a könyvtár és a múzeum nem lesz kifűthető az új kazánnal
- nem lett betervezve a vár északi bejáratánál - jelenleg használhatatlan - mosdó (wc). Aki persze nem messziről jött turistaként látogat a várba, annak nem számít. A rossz terv miatt az önkormányzat kénytelen saját erőből felújítani a közwc-t.
- Tízmilliókba került a Huszárvár utca burkolata, de a vár belső udvarát járhatatlanná tették az odaszórt gyöngykaviccsal (teljes dilettantizmus!!!)
- Nem alakítottak ki busz parkolót, pedig általában a turisták zöme busszal érkezik (és két óra múlva távozik, mert egyéb látnivaló nincs Szerencsen)
- Siralmas állapotba hozták a színháztermet, teljes hozzá nem értéssel megtervezve (vagy meg nem tervezve) az erősáramú rendszert. A hang és fénytechnikát kihagyták, később milliókba fog kerülni a kivitelezése.

A lista nem teljes, aki úgy gondolja, nyugodtan egészítse ki.

Egy biztos: Mindehhez a jelenlegi önkormányzatnak - döntéshozóként - sok köze nincs. Csak a felelősség az övé....
66-nak (vendég) [2011.06.13., 15:50][válaszolok] #74
Tisztelt 66-os hozzászóló!
A vétkesek az elmúlt 8 év vezetői! Hiába is próbálja ráfogni a mostaniakra! Értem én, hogy Önnek hozzájuk húz a szive, de azért mindent ne nézzünk már el nekik! És legfőképpen ne kenje már másokra, amit ők követtek el!
Hádám [2011.06.13., 18:28][válaszolok] #75
73-asnak!

Igaza van! Sok tervezési hiba van, nem csak a várnál, hanem a többi résznél is! Ezért hangoztatom én mindig, hogy a kivitelezés megkezdése előtt talán érdemes lenne vitára bocsátani a lakossággal a terveket, hátha valakinek akad valami ötlete!

- A Színházteremhez még annyit, hogy a színpad mögé szilárd burkolatot tettem volna, egy esetleges zenekari vagy színész társulati jármű beállásához (a füvön nem az igazi)

- A gyöngykavics szép és jó, de nem így és nem ide! Meg kellett volna hagyni a fő közlekedési útvonalakat és maximum közte, azokon a helyeken, ahol rendre tönkremegy a gyep, kitölteni gyöngykaviccsal!

- A színházterem hang és fénytechnikájáról nincs információm, hogy a projekt része volt-e, de örvendetes, hogy végre kialakításra került egy "stúdió" szoba, ez jelentősen megkönnyíti majd a dolgát a technikusoknak, ha teljesen elkészül

- A buszparkolók elvileg a fidesz irodával szemben lettek kialakítva, de véleményem szerint ott max. 1 ha elfér kényelmesen...

- Az Árkád világítása sem egy világraszóló ötlet volt, sőt kifejezetten csúnya ebben a közegben. Sajnos ugyanez a helyzet a közvilágítással is a várban és a Református templomban is. "Szerencsém" volt jelen lenni, amikor választották ezeket a világító testeket, az "kabaréba illő" volt a műemlékvédelem részéről...

- Ellenszenves volt továbbá a parkosításra fordított hangsúly is, annak tudatában főleg, hogy nagyon sok egyéb dolog kimaradt a projektekből! Sajnos a kertész-tájépítész lobbi mindig elég erős, néha kicsit túlzásba is viszik a dolgot.


Sok minden lehetett volna másképp, talán legközelebb lesz konzultáció is a lakosokkal, addig meg használja mindenki rendeltetésének megfelelően a megújult intézményeket és bízzunk a kultúra erejében és hogy nem teszik tönkre a vandálok a kész munkákat!
#74-re (vendég) [2011.06.13., 18:34][válaszolok] #76
(66-os)Én az elmúlt egy év vétkeire gondoltam. Van bõven.
várőr (vendég) [2011.06.13., 19:48][válaszolok] #77
Hádám, párszor elbóbiskoltál az ünnepségen, csak nem uncsi volt?
Bukovszky Róbert [2011.06.13., 20:33][válaszolok] #78
," talán legközelebb lesz konzultáció is a lakosokkal" Nem Ádám tévedsz, nem lesz legközelebb! Szerintem 3 évig egy udvari budi vagy egy tyúkól nem sok minden, de itt annyi nem fog épülni!
Remélem majd rám cáfolnak és pironkodhatok a pesszimizmusom miatt!
Pesszimizmus (vendég) [2011.06.13., 21:13][válaszolok] #79
Tisztelt Bukovszky Úr! Ez nem pesszimizmus, hanem rosszindulat! Valószínűleg nem tehet róla, így szocializálódott. Mint ahogy a helyesírási és a stilisztikai hibái nem egyéniségre utaló jelek, hanem a tanulás hiánya, a rosszindulata pedig nem építő jellegű kritika, hanem pusztába kiáltott szó. Nem ér semmit, csak önmagát járatja le.
Minden hozzászólását abban a reményben olvasom el, hogy "hátha most találok benne valami egyénit és tartalmasat", de mindig ez a felszínes semmitmondás. Biztos jól érzi magát a közegben, mert elég sokszor megnyilvánul, de miért nem próbál változtatni a stíluson? A hozzászólásaiban felvállalja a nevét (és ez becsülendő, nem úgy mint nálam, hiszen én név nélkül kritizálom...), de ha ennyire nyíltan él közéletet, és ennyire nem jó semmi abból, amit a jelenlegi vezetés tesz, akkor miért nem megy el a polgármesterhez és miért nem mondja a szemébe?
Hádám [2011.06.13., 21:46][válaszolok] #80
Nem volt uncsi Sőt, kifejezetten színvonalas rendezvény volt, csak kicsit hosszú volt az ünnepségsorozat... majd pár óra elteltével úgy döntöttem leveszem a nyakkendőt, hogy kapjak némi levegőt is Mentségemre szóljon, nem én voltam az egyetlen
QUO VADIS (vendég) [2011.06.13., 21:48][válaszolok] #81
Látja Róbert, én már figyelmeztettem erre amit a 79-es hozzászóló írt! Sok butaság, időnként rosszindulattal párosulva. Ez sajnos még névvel felvállalva sem sokat ér! Gondolkozzon el ezen!
Bukovszky Róbert [2011.06.13., 22:04][válaszolok] #82
Tisztelt ##79! Oké én elismerem, hogy rosszul "szocializálódtam", csapnivaló a "helyesírásom", hiányosak a "tanulmányaim" és akár még "rosszindulatú" is lehetek /erről azért talán meg kellene azokat is kérdezni akik ismernek/!
Viszont Öntől aki vélhetőleg kitűnően "szocializálódott" taníthatná a "helyesírást" sok-sok diplomával rendelkezik így "tanult" embernek nevezhető és tutira a világ legjobb "indulatú" embere én a magam egyszerű stílusában bátorkodom megkérdezni miért nem reagál TÉNYEKKEL a #54-s hozzászólásomra?
Nem vagyok én nagy igényű, nem kell nekem, hogy a becses nevét is odabiggyessze egyszerűen csak az én "tanulatlan" fejemnek is érthető mondatokkal vázolja fel a közelmúlt történéseinek eredményét és a jövőbeni kilátásainkat!
Megtisztelő /és számomra is felfogható/ válaszát előre is köszönöm!
vendég (vendég) [2011.06.13., 22:35][válaszolok] #83
Kedves Róbert, 82.
Ugye nem mondja hogy nem tudja a 79-es kilétét? Teljesen felismerhető a stílusa, csak azelőtt névvel szólt hozzá.
Bukovszky Róbert [2011.06.13., 22:41][válaszolok] #84
#83! Valójában nem is gondolkodtam rajta, meg igazából nem is érdekel, ha Ő az anonimitást választotta /biztosan tudja miért/ akkor ezt az én "tanulatlan" fejemnek illik tiszteletben tartani!
pünkösd (vendég) [2011.06.14., 11:36][válaszolok] #85
Gratulálok a városnak a templomok meg a vár feújításához. Helyesebben az előző vezetésnek. Koncz Ferenc most is más tollával ékeskedett!!!.
Viszont le a kalappal Börzsönyi úrnak! Ő tudta mi az igazság és mi az illem!/ Azért jó, hogy én nem itt lakom/ Szörnyű mit művelnek Szerencsen!S mindezt Pünkösdön is!
85-nek (vendég) [2011.06.14., 11:52][válaszolok] #86
Koncz Ferenc megköszönte beszédében elődeinek a pályázat elkezdését (bár a munka dandárja rá várt...). Nem így tett azonban az uszoda átadásakor Rónavölgyi Endréné, aki mindezt nem tette meg annak idején Koncz Ferenccel szemben, aki úttörője volt az 1. Orbán-kormány idején annak a beruházásnak, amit már az utód kormány és az utód önkormányzat fejezte be.
Kettős mérce, kedves nem szerencsi, aki mégis itt volt, csak szelektív volt a hallása. Hm. Véletlen lenne?
kérdések (vendég) [2011.06.14., 12:34][válaszolok] #87
86-nak (vendég) [2011.06.14., 12:48][válaszolok] #88
Teljes mértékben igaza van.De lesznek egyesek akik szerint ez nem igaz.
szerencsi (vendég) [2011.06.14., 13:20][válaszolok] #89
Én viszont emlékszem az uszoda építésének kezdeményezése ami kampányfogás volt és ismereteim szerint egy buznyák guruló forint nem volt rá, nem volt pályázati pénz. Itt meg talán 800 millió állt rendelkezésre! Lehet, hogy nem ez a pontos összeg! Bocsi!Nem érdemes mellébeszélni, mert úgyis mindenki tud mindent ebben a városban. De ha így haladunk falu is lehet belőle.
spirál (vendég) [2011.06.14., 16:06][válaszolok] #90
Mikor is kezdett eladósodni a város? Tudja valaki?
szerencsi (vendég) [2011.06.14., 17:16][válaszolok] #91
És mikor kezdett a város építkezni? Mindenki tudja , hogy a pályázatokhoz önerő is kellett, így valóban szükség volt hitelre. Tegnap éppen a templomépítésre volt büszke Koncz Ferenc. De úgyhallottam már ők is vettek fel hitelt. Biztos azért is a korábbiak a felelősök. Sokan mondják , én is "nagy a kabát" ezért csak visszamutogatnak. Már oda se figyel erre senki. Esetleg ön és a csapata.
sanyiba (vendég) [2011.06.14., 18:38][válaszolok] #92
Egy kevés emlékeztető,hogy el ne felejtsük

youtube thumbnail
http://fsp.nolblog.hu/
youtube thumbnail
Józsi (vendég) [2011.06.14., 18:45][válaszolok] #93
Kedves Fórumozótársak!
Én nem akarok senkinek a védelmére kelni, csak azt szeretném, ha nyilvánvaló lenne mindenkinek, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk 2004 óta. Azt megelőzően előcsatlakozási alapokból kaphatott uniós támogatást az ország (PHARE, SAPARD és ISPA). Ezek összege jóval kevesebb volt, mint ami most rendelkezésre áll és önerő is több kellett hozzá. Ebből következik, hogy a csatlakozás előtt több hazai forrást kellett mozgósítani. Aki 2002-ben választást nyert bárhol (nálunk az MSZP, de volt város, ahol Fidesz, vagy még FKGP, MDF, SZDSZ, illetve más pártok jelöltjei, valamint többezer független) és kihasználta a megnyíló uniós pályázati alapokat, fejlesztett, nagy eséllyel nyerhette meg a következő választást azért, mert fejlesztéseket tudott felmutatni. Erre igaz a mondás: jókor volt jó helyen. Különösen, ha kormánypárti (MSZP, SZDSZ) volt és neki jobban megnyomták a tollat a regionális fejlesztési tanácsok döntéshozói. Örülünk neki, hogy a 2002 után hivatalba lépő polgármester ezt kihasználta, de tegye a szívére a kezét a kedves Olvasó: ha akkor még Magda Gábor marad, vagy esetleg már Koncz Ferenc nyer, talán nem ugyanúgy pályáztak volna ők is, pontosabban nem ugyanúgy utasították volna a Hivatalt, hogy írjon pályázatot? Ami biztos: hogy a pályázati források jöttek, de ami a nagy baj, hogy rengeteg önerőt beleölt az előző polgármester és csapata, amely miatt - többek között, de döntő többségben - alakult ki az önkormányzat hatalmas, már-már kezelhetetlen hitelállománya.
Tehát pályázni, fejleszteni, építeni, bővíteni, befektetni, beruházni jó és kell is, de csak addig amíg a takaró ér, vagy ha nem is ér, de az adóság kezelhető szinten marad, nem köti meg talán 10-15 évre, vagy többre akár az utódok, az új polgármesterek és új képviselők kezét.
Az én álláspontom, hogy ismerjük el, amit el kell, de ne dugjuk a homokba a fejünket, a kevesebb néha több, legalábbis hosszú távon.
A mostani vezetést pedig ne okoljuk azért, mert panaszkodik a nehézségekre. Lehet, hogy azért teszi, mert vannak. Egyébként most az adóság 2,8 milliárd forint. Miért nem hangzott ez így el előző polgármester asszony szájából a választás előtt. 1-1,5 milliárdot emlegetett mindig és azt, hogy ez kezelhető. Ha annyi lenne, talán könnyebben kezelhető is lenne. Meg, ha lenne egy cukorgyár, ami nincs.
Kérem mindenkinek az objektivitását. Én is az voltam.
pataki (vendég) [2011.06.14., 18:57][válaszolok] #94
Józsi#93
Régebben teljes névvel írt.Meg lehet ismerni a stílusát.
Vagy már Önnek is kellemetlen névvel írni ?????
Megszürkült a a forradalmi lendület ??
pataki (vendég) [2011.06.14., 21:08][válaszolok] #95
Ez a mi bajunk, kedves pataki!
Nem azt olvassuk ki Józsi hozzászólásából, amit józanul és nagyon reálisan leírt, hanem eleve fenntartásokkal fogadjuk, mert nem szapulja a mindenkori vezetést. Csípőből támadunk, mert "aki nincs velünk, az ellenünk van"?
Józsi! Szerintem is objektív az Ön által felvázolt kép, és ha nem játszunk el azzal a gondolattal (mert nincs értelme), hogy a jelenleg hatalmon lévők hogyan és miként gazdálkodtak volna a város vagyonával ezelőtt 8-10 évvel, akkor azt kell mondanom, hogy az előző közel száz hozzászólásból az Önével tudok legjobban azonosulni. Kár, hogy a fórum már csak ilyen műfaj (mármint hogy anonim), mert az Önt olvasva éreztem először a Szerencsi Válaszon azt, hogy valóban jó lenne tudni, hogy ki az aki ilyen tisztán és reálisan látja és fogalmazza meg a helyzetünket. Valószínűleg sokkal többre jutott volna a város, ha a véleményét a mindenkori vezető meghallgatta volna illetve meghallgatná.
Örülök, hogy olvashattam!
logikus (vendég) [2011.06.14., 21:16][válaszolok] #96
Ha nem kezelhetõ, csõdeljárást kell kezdeményezni. Mibõl akarnak közel három milliárdot visszafizetni, ami csak egyre halmozódik? Nem kell hozzá nagyon tanultnak lenni, elég a paraszti ész. Lehetelen. Akkor miért nem?
Erre is van logikus magyarázat. Hatalom.
végtelen (vendég) [2011.06.14., 22:06][válaszolok] #97
Tisztelt Fórumozók! Itt mindenki hajtja a magáét! Nem szól másról az egész mint arról, ki van az új vezetés mellett, és ki ellene! Soha semmiről nem fogják egymást meggyőzni, ez világosan látszik! Így aztán nem is fog előre haladni semmi! Csak forognak körbe-körbe! Jó időtöltést!
Őszintén (vendég) [2011.06.14., 22:20][válaszolok] #98
Igen, igaza van Józsinak! A megközelítése gazdaságilag kifogástalan, érvelése logikus, következtetései helytállóak. Ezzel nincs is gond. A probléma az, hogy akik ádáz küzdelmet folytattak a kampányban a hatalomért, nagyon jól tudták, hogy nem diadalmenetről szólnak majd ezek az évek! Ennek tudatában nem futamodott meg az előző polgármester, és vállalata, hogy befejezi a munkát, a fejlesztéseket. Hogy miből? Ezt sajnos nem tudhatjuk már meg. Pedig én a mai fejjel azt mondom, hogy talán még érdemes lett volna megvárni ezt a négy évet, hogy akkor lássuk a Jövő Szerencse programja teljesül-e. De a kétharmad elsöpört mindent. Nem hiszem el, hogy akik ott ültek négy-nyolc-tizenkettő-huszonegy(!!) éve az önkormányzatban képviselőként, semmit nem tudtak költségvetésről, adósságról! Ez - csak finoman fogalmazok - félrebeszélés! Az pedig már felelőtlenség, hogy ígértek tücsköt-bogarat, most meg lassan egy év elteltével is csak azt halljuk, hogy azok a fránya nehézségek. Esetleg tudja valaki, hogy mennyivel kapott az önkormányzat - a korábbi évekhez képest - több támogatást a kormánypárti országgyűlési képviselő-polgármester települése? Mennyit sikerült megszereznünk az un. önhiki támogatásból? Egyelőre csak Miskolcról és Sátoraljaújhelyről szól a fáma. Hol vannak a munkahelyteremtő beruházások? Nem sorolom őket, Szerencsen már mindenki kívülről fújja az ígérethalmazt. Tehát én (egy) szerencsi állampolgárként azt mondom, hogy tenni kellene úgy, ahogy tették ezt városunk előző polgármesterei. Azért hibáztak, mert dolgoztak, és azért valamit letettek aaz asztalra. Függetlenül attól, hogy Magda Gáborról, vagy éppen Rónavölgyinéről van szó. A Koncz-korszakot is lehet majd értékelni. Személy szerint én még nem érzem, hogy a változástól jobban halad a város szekere! Sőt!
Végtelennek (vendég) [2011.06.14., 23:14][válaszolok] #99
Kedves Végtelen! Talán éppen azért van ez így, mert ezt akarják a város vezetői. Fennen hirdetik egy kisvárosban: Aki velünk van, az jó ember, akinek más a véleménye, az ellenünk van! Aki pedig ellenünk van, az pusztuljon! Ha ez az üzenet, akkor ez visszaköszön a fórumokon is. És Ön még sajnálkozik, hogy mindenki hajtja a magáét. Hát persze, hogy hajtja! Itt legalább megteheti. Higgye el: Ez a szerencsi valóvilág. Tudják ezt Önök is, csak nem akarják elfogadni. Persze még a vén diófa is sok mindent mesélhet...
89-nek (vendég) [2011.06.14., 23:30][válaszolok] #100
Ha mindent tud ne hazudozzon mert nem kampányfogás volt.
98-énak (vendég) [2011.06.14., 23:43][válaszolok] #101
"Tehát én (egy) szerencsi állampolgárként azt mondom, hogy tenni kellene úgy, ahogy tették ezt városunk előző polgármesterei."Határ a csillagos ég.A hülyeségétől röhögnöm kell.(Magda Gábort ne keverje bele.)
Hol vannak a munkahelyteremtő beruházások?-az előző nyolc évben hol voltak?
99-nek (vendég) [2011.06.14., 23:46][válaszolok] #102
Az előző nyolc évben ugyan ez volt csak fordítva, akkor miről beszél.
vendég (vendég) [2011.06.15., 10:03][válaszolok] #103
93-as írta, el lehet gondolkodni rajta:
"köti meg .... 10-15 évre, vagy többre akár az utódok, az új polgármesterek és új képviselők kezét."
Ha a kötvényt átütemezni sikerül a város vezetőinek, az vajon hány évre "köti meg .... az utódok, az új polgármesterek és új képviselők kezét" ???
Erről kikérik a lakosok véleményét?
szerencsi (vendég) [2011.06.15., 11:40][válaszolok] #104
Micsoda? Áltütemezik a kötvényeket? Azt mondta Koncz Ferenc " Mögöttem a kormány!" mégsem adnak pénzt? Még mindig újabb hiteleket vesznek fel?Hát hol maradt a kánaán??És hol vannak a munkahelyek? Azt modta a polgármester itt állnak a befektetők az ajtajába csak arra várnak, hogy megválasszák ŐT és minden rendben lesz. Hát minden rendben van???
Ven. (vendég) [2011.06.15., 12:43][válaszolok] #105
Végzett-e valaki számítást, hogy mennyivel kell többet visszafizetni az átütemezés miatt?Beszámolt-e valaki erről a testületnek és a lakosságnak?? Ki fogja fizetni a növekményt???Egyáltalán készülnek itt gazdaságossági számítások????Vagy csak politikaiak?????Válaszol-e Valaki a feltett kérdésekre??????Mennyi a különbség az éves bevétel és az éves kiadás között???????Amennyiben a bevételek lényegesen a kiadások alatt vannak, akkor milyen elképzelések lesznek (vannak?) a kettő közelítéséhez Szerencsen????????Tájékoztatják-e a beszállítókat, hogy mikor kapják meg a pénzüket?????????Ők is munkáltatók, adózók... No (!!!) és választók!!!
pataki (vendég) [2011.06.15., 13:09][válaszolok] #106
Van azért, ahol összefogva, (nem szemlesütve,egymásra mutogatva,saját pénztárcát tömködve),kiállnak a bankok törvénytelen szerződés
módosítása ellen.És nem eredménytelenül !
http://www.balatonszabadi.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=519
105-nek (vendég) [2011.06.15., 13:58][válaszolok] #107
Ebből a sok kérdőjelből juthatott volna az elmúlt 8 évre is!
107-nek (vendég) [2011.06.15., 14:46][válaszolok] #108
Ugyanez volt (és ma is az) a véleményem az elmúlt évekről is! Mit tettek a rendszerváltás után megválasztott képviselők?Vajon így gazdálkodtak a saját vagyonukkal is??Ott is hoztak ilyen döntéseket???Azt követően kit okoltak a gyermekekre hagyott örökséggel????Mert a tartozás is öröklődik tisztelt polgárok, tisztelt elvtársak, kedves választók...Országosan is, és helyi szinten is!!!
sanyiba (vendég) [2011.06.15., 14:46][válaszolok] #109
Kedves # 107 !
Az említett 'elmúltnyolcévben' már ez is benne van.

http://varanus.blog.hu/2011/06/15/kormanypitbull
frank (vendég) [2011.06.15., 18:30][válaszolok] #110
Tudja e valaki, hogy a Svájci frankos "mentõcsomag"-ot az önkormányzatok is igénybe vehetik?
Ami gyakorlatilag egy hitel, árfolyamkülömbség, amit néhány év múlva kell fizetni, kamatostól. Plussz mellette majd az eredeti hitelt, napi árfolyamon. Trükkös egy kicsit.
dicsőség (vendég) [2011.06.16., 01:07][válaszolok] #111
Még szerencse, hogy vannak, akik dicsőséget hoznak városunknak. Ezek nekünk a szürke hétköznapok örömteli pillanatai. http://www.szerencsitv.hu/szerencsi-hirek/szerencsi-hirek/414-szerencsi-kisordog ...
Mesi (vendég) [2011.06.16., 18:35][válaszolok] #112
Kedves Bukovszky Róbert #45 ! belefásult a szerencsi hétköznapokba...., nincs ellene a grillezéseknek.....,szerintem Andor jó, ha hagyják dolgozni és lehetnek majd saját döntései....
( ez az utolsó mondata sokatmondó )

Mellesleg : barát ?

Azt is mondhatnánk, hogyez a reakció volt várható Öntólés hogy "Köszönjük Emese ".
Bukovszky Róbert [2011.06.16., 19:07][válaszolok] #113
Kedves "Mesi" #112! Azt hiszem barátomnak vallhatom /lehet már adhatja is vissza a megbízatását/. Viszont remélem mást is barátomnak nevezhetek az asztal 'hosszabbik oldalán, nálam ez nem sok mindent befolyásol, valaki vagy ért valamihez vagy nem, szerintem Andor jó idegenforgalmi szakember lehet. Látja ez itt a legnagyobb baj, hogy ma már mindenki mindenkit az esetleges politikai hovatartozása alapján próbál megítélni, beskatulyázni.
Biztos nem tűnt fel kegyednek, de a kinevezett iskola igazgatókra sem tettem semmilyen megjegyzést, pedig az eltávolítottat szakmailag is kitűnőnek tartottam, tudomásul veszem, hogy a politika /tehát nem a szakmai indokok/ így döntött. Viszont résen leszek és ígérem 'kegyednek? hogy az első leszek aki akár Andort akár az Igazgató Hölgyeket kritizálom majd, ha negatív vélemény fog a munkájukról kialakulni akár bennem akár azokban az emberekben akikkel naponta beszélek és jó vagy esetleg rossz tapasztalataikat megosztják velem.
megalkuvás (vendég) [2011.06.17., 07:21][válaszolok] #114
"...tudomásul veszem, hogy a politika /tehát nem a szakmai indokok/ így döntött."
Ez itt a baj.
okoskának (vendég) [2011.06.17., 09:54][válaszolok] #115
Te mit tudnál tenni az ideiglenesen, vagy éppen hatalmon lévők ellen? Talán csak nem az arcukba dobnál 1 zsebkendőt? :DDD
115-nek (vendég) [2011.06.17., 13:46][válaszolok] #116
Azoknak akik a hatalmukat hatalomnak és nem szolgálatnak használják mindíg megbosszulja a történelem. Ez most sem lesz másként. A hatalmaskodással szemben pedig szót kell emelni és a nyilvánossághoz fordulni/például ide leírni./
Akik pedig mást igértrek és mást tesznek el kell mondani mindenkinek, hogy az emberek tisztán lássák -becsapták őket!
Hátha egyszer tanulnak belőle?!Ha meg nem......
tömjénfüst (vendég) [2011.06.17., 18:18][válaszolok] #117
Nyilvánosság. Attól félnek a legjobban.
114-nek (vendég) [2011.06.18., 00:53][válaszolok] #118
Az előző igazgatók is politikai döntéssel kerültek a helyükre és az új igazgatók is jók szakmailag.
Bukovszky Róbert [2011.06.18., 07:31][válaszolok] #119
#118! Pedig akkor aztán komoly volt a konkurencia! Lehet minden gyermek és szülő kapott volna egy "remek befektetési ajánlatot" és nem 30 hanem 300 lenne a károsultak száma!?
mesike (vendég) [2011.06.18., 13:28][válaszolok] #120
#118! Úgy gondolom, hogy a minden döntést lehet mondani politikainak. Választások vannak, az ugyebár a politikáról szól, a megválasztott vezető ezután választ : kiválasztja azokat az embereket, akikkel szívesen dolgozik, mert megbízik bennük. Ez nem így van rendjén?
Ha sorra veszi az újonnan kinevezett vezetőket, akkor láthatja, hogy nem csak a politika döntött egy-egy vezető kiválasztásánál. Több szerencsi intézményvezető nem a polgármester "szekerét tolta", és lám, mégis felfelé csúszott a ranglétrán.
Vagy nem jó a rálátásom?

#119 ! Nem egészen értem a kommentjét.Vannak károsultak? Hol és miért, azt mi/ki okozta ? Mit jelent a "remek befektetési ajánlat"?
vendég (vendég) [2011.06.18., 23:37][válaszolok] #121
a megválasztott vezető ezután választ : kiválasztja azokat az embereket, akikkel szívesen dolgozik, mert megbízik bennük.
és ehhez ennyi idő kell?
választás (vendég) [2011.06.19., 00:00][válaszolok] #122
Belátom az "elmúltnyócév" hibáit. Választások voltak, igéretek is: "ezután nem így lesz"
Most arra hivatkozni, hogy ez korábban is így intézõdött, na, az a pofátlanság.
Lenne egy fontos kérdésem: az ajtók belülrõl vannak párnázva, vagy kivülröl? Mert nem mindegy. Mi ellen, vagy ki ellen véd?
Nagy baj az, hogy minden döntés politikai. Hozzáértõ kormányunk pl. nemsok hiányzott, hogy bezárja a bálnaszakot az egyetemen.
120-nak (vendég) [2011.06.19., 20:38][válaszolok] #123
Kedves Mesike!
Azt gondolom félre értett.Csak azt akartam ecsetelni, hogy azok beszélnek, habzó szájjal politikai döntésről akik maguk is vastagon politikai döntéseket hoztak.(Lásd 2002)

A 119-es kommentben pedig valószínüleg T. J.-re gondolt aki annak idején pályázott a Bolyai igazgatói posztjára.
Bukovszky Róbert [2011.06.19., 21:53][válaszolok] #124
Igen valóban T J-re gondoltam. Kíváncsi leszek a mai infóimból mi fog beválni? Azért sem írok neveket, de hallomásom alapján a Nestlétől és a Wellness iparból várhatóak a legújabb 'igazolások.
123-nak (vendég) [2011.06.20., 08:51][válaszolok] #125
Kedves 123! Legyen legalábbbannyira őszinte , mint az egyik megbízott igazgató aki bátran beismeri, hogy az ő megbízása igenis politikai döntés. Én úgy emlékszem korábban ilyen esetekben mindig pályázatot írtak ki és utána dőlt el ki kap megbizást! pld. Városüzemeltető , Városgazda Kft. Kincstár , iskolák, Műv.Központ. Politikai döntés meg már csak azért sem lehetett mert az akkori vezetésnek nem vol 2/3 a az önkormányzatban.A mostani megbízás az iskola esetében már csak azért sem lehet szakmai, hiszen a többdiplomás igazgatót váltották le egyszakos pedagógusokra. Nem kell vetíteni és butítíni a jónépet, látja ezt mindenki ami itt történik.
Az új vezetésnek ehelyett inkább a munka-
helyekkel kellene törődni. Most mondta a TV, hogy Berettyóújfaluban 200 főt foglalkoztató lámpagyár épül, Szolnokon meg napkollektor üzem. Remélem nem a Szerencsre igért költötött odam mert innen már lassan mindenki elköltözik?
Hádám [2011.06.20., 10:04][válaszolok] #126
A választások óta több mint 1 év, az önkormányzati választások óta több mint fél év telt el... lehet lassan a fejlesztésekkel és nem a személycserékkel kellene foglalkozni, mert azt fogjuk észrevenni, hogy megint választási év van, akkor meg már a kampány lesz a hangsúlyos, tehát ismét semmi érdemi nem fog történni!
125-nek (vendég) [2011.06.20., 10:25][válaszolok] #127
Kedves 125!
A félre értés elkerülése végett nem kell 2/3-ad az önkormányzati döntéseknél, elég az 50%+1 szavazat.Igen pályázatot írtak ki és a politikailag megfelelő ember pedig pályázott és megnyerte.Lásd kincstár (S.V.) aki MSZP-s képviselő volt,Rákóczi iskola (F.M.Á.)...stb.
Józsi (vendég) [2011.06.20., 17:03][válaszolok] #128
Kedves Fórumozótársak!

Szerintem a szakmaiság magas foka nem azon múlik, hogy kinek hány diplomája van. Aki egy diplomával magas színvonalon látja el feladatát, az érhet annyit, mint aki - és most nem gondolom személyesen senkire - több diplomával kisebb színvonalú munkát. Csak azért, hogy az alapkérdésekben alakítsunk ki egy korrekt álláspontot, személyeskedés nélkül...
127-nek (vendég) [2011.06.20., 20:49][válaszolok] #129
A érvényesz személyi döntéseknél 2/3-os szavazásra van szükség. Emlékeim szerint, a korábbi önkormányzatban még 50%-os többség sem volt meg az MSZP-nél. Kár, hogy a kinevezettek közül nem
sorolt fel többet pld. Városgazda,Városüzemeltető kft. stb.Egyébként a Kincstár vezetőjét további komoly feladatokra még a Fidesz által irányított megye is alkalmasnak tartotta.
Az igaz, hogy nem a diplomák száma döntő a vezetői alkalmasságban, de az is mutat valamit, hogy a munkájában ki- ki volt képes többet tanulni, képezni magát. Bocs! F. Oné úgytudom sosem volt egyetlen párt tagja sem.Viszont volt "bátorsága" nem Fideszes
színben indulni a választáson! Csak nem ez a bűne?? ez csak egy költői kérdés volt.
Józsi (vendég) [2011.06.20., 22:01][válaszolok] #130
Kedves Fórumozótársak!

Ez a 2/3 kezd varázsszámmá válni, pedig nem az. A törvények töredék részének elfogadásához van szükség ilyen országgyűlési többségre, igaz, az alkotmány és az ún. sarkalatos törvények, valamint egyes kiemelt közjogi méltóságok megválasztásához (pl. a köztársasági elnök, az alkotmánybírák, az ombudsmanok, az Állami Számvevőszék elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a legfőbb ügyész) szükséges.

Az önkormányzatok esetében szavazattöbbség szempontjából két típusú döntés létezik, az egyszerű többségi döntés során: "A javaslat elfogadásához a jelenlevő települési képviselők több mint a felének igen szavazata szükséges." A másik típus a minősített többség: "A minősített többséghez a megválasztott települési képviselők több mint a felének a szavazata szükséges." Mindkét idézet a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvényből származik: 14. § (1), 15. § (2).

Csak a tisztán látás végett:
2002-2006 ciklus: 12 polgármesterpárti (71%), 5 ellenzéki képviselő (29%),
2006-2010 ciklus: 11 polgármesterpárti (65%), 6 ellenzéki képviselő (35%),
2010-2014 ciklus: 6 polgármesterpárti (67%), 3 ellenzéki képviselő (33%).
130-nak (vendég) [2011.06.20., 22:36][válaszolok] #131
Korrekt!
129-nek (vendég) [2011.06.20., 22:58][válaszolok] #132
Kedves 129!
A kommentje első részére a 130-as megválaszolt.
F.O.-né 2002-2006 között az MSZP listájáról került be a megyei közgyűlésbe.Na ennyit a bátorságról.Nem kell ehhez párttagnak lenni elég a megvásárolt szakszervezeti vonal.
139-nek (vendég) [2011.06.21., 08:43][válaszolok] #133
Hát akkor tényleg nem politikai döntés volt az iskola átszervezés. Aki egyszer is szóba áll a szocikkal/ akár szakszervezitisklént/ akkor megnézheti magát. Ez aztán a demokrácia! Hajrá az Magyarország!Gratulálok Feri!
130-NAK (vendég) [2011.06.21., 08:53][válaszolok] #134
Csak a korrektség miatt pontositok: 2002-2006 között a 17 fős testületben 6 Mszp-és , 2006-2010-ben 5fő Mszp-és .képviselő volt.
134-nek.139-nek (vendég) [2011.06.21., 09:32][válaszolok] #135
Ha tud olvasni akkor nem az van oda írva,hogy 12 MSZP-s hanem hogy 12 polgármesterpárti stb.

Akkor az sem politikai döntés volt amikor F.O.-nét kinevezték.
134-nek (vendég) [2011.06.21., 09:58][válaszolok] #136
Ne vicceljen már. És a Bocskaisok, Vaszily úr, Urainé asszony, Kalina úr? Ugyan már. Ez úgy helyes, ahogy Józsi leírta.
nézdmár (vendég) [2011.06.21., 10:14][válaszolok] #137
Ez a Józsi hány oldalról dicséri magát! Neki még a 2/3 is kevés, talán 4/3-ot szeretne. Majd akkor teremtenek munkahelyeket.
136-nak (vendég) [2011.06.21., 10:29][válaszolok] #138
Vagyis azt mondja : " Aki nincs velünk az ellenünk van."?
Tényleg el kell ninnen menni,ha ez a szellem uralkodik. Hová süllyedtünk??
138-nak (vendég) [2011.06.21., 11:19][válaszolok] #139
Nézegessen már, legyen szíves jegyzőkönyveket a szerencsi önkormányzat honlapján. Kérem, azokat a szavazásokat figyelje meg, amelyek nem egyhangúak: általában 11-6.
Hm...
138-nak (vendég) [2011.06.21., 13:25][válaszolok] #140
Ezt ép a Gyurcsány mondta,valahogy így.
Bukovszky Róbert [2011.06.21., 14:32][válaszolok] #141
Nagy tisztelője vagyok Kemény Dénesnek! Ezért engedelmükkel mindenféle kommentál nélkül beollózók ide egy vele készült riportból két válaszát.

"Miben hisz?
-Abban, amikor a tehetség, a vagányság és az alázattal elvégzett munka társul, összeadódik.

Mennyire foglalkoztatja a politika?
-Már semennyire. Túl sok esélyt játszott el, hogy komolyan lehessen venni."
139-nek (vendég) [2011.06.21., 15:31][válaszolok] #142
Biztosan sok és más szavazás is lehetett, de ez már lerágott csont. Inkább azokról a sikerekről kellene beszámolni Koncz Ferencnek amelyről 6:3 arányban szavaztak és sok örömöt és sikert hozott Szerencsnek. Sokan várják a beszámolót, hogy egy éves képviselősége milyen haszonnal járt. Mármint a térségnek, meg a városnak.Mert arról már beszámolt milyen büszke a várra meg a templomokra.Most nem hibáztatta Rnét! Igaz nehéz lenne
, mert azt is írja,hogy a 784.908.436 ft ból az előző önkormányzat 667.172.436ft-ot nyert.A reklámkiadványában 4 oldalból kettőn Koncz Ferenc fényképe szerepel.Emlékszem hogy lejáratta elődjét, hogy sok a fotó róla az újságokban...
Miről is beszélünk??
Elfogultság nélkül (vendég) [2011.06.21., 19:58][válaszolok] #143
Aki hallotta a polgármester projektzáró beszédét, az nem fog megcáfolni, hogy Koncz Ferenc elismerte az előző polgármester várfelújítással kapcsolatos érdemeit. Azt tárgyilagosan megállapíthatjuk, hogy a projekt célja jó volt, a megvalósítás azonban már nem tökéletes. Ugyanis a megvalósításban már kényszerpályán volt a jelenlegi városvezetés, mert a projekt tervezése során követtek el olyan hibákat, amit később már nem volt mód korrigálni. (Csak egy példa: a csak részlegesen felújított fűtésrendszer üzemeltetése minden bizonnyal sokba fog kerülni a városnak.)
Kedves #142-es hozzászóló! A közel 120 millió forintra, mint önrészre már nem az előző polgármesternek kellett kötelezettséget vállalni. Nem kétlem, hogy Rné polgármesterként szívesen vállalta volna ennek felelősséget, de ősszel az emberek másként döntöttek. Ezáltal nem értem azt a felvetését, miszerint helytelen, hogy a 4 oldalas kiadványban kétszer is Koncz Ferenc fényképe szerepelt. Ez csakis azért van, mert jelenleg Ő a város polgármestere. Valószínűleg ha Rónavölgyiné töltené be ezt a tisztséget, akkor az Ő képe szerepelne (minimum kétszer) a kiadványban. Azt pedig nem tudom honnan veszi, hogy Koncz Ferenc lejáratta Rónavölgyinét... Rónavölgyiné saját magát járatta le, amikor eladósította a várost, amikor a politikai küzdelmét nem megfelelően intelligenciával kezelte, amikor annak ellenére, hogy Koncz Ferenc gáláns úriemberként kezelte a polgármesteri tisztség átvételét (bár tehette volna másként is), ám ennek ellenére Rné nem tudott belenyugodni a politikai vereségébe... és olyan követelésekkel állt elő a várossal szemben, amiről Ő is pontosan tudja, hogy erkölcsileg nem megalapozott. És folytathatnánk a sort. És mindez nem azt jelenti, hogy az egyik maga az ördög, a másik pedig egy angyal. Az előző polgármester szeretett szerepelni, a jelenlegi pedig nem magamutogatással akar sikereket elérni, hanem kitartó, kemény munkával. Ennek eredményeit politikai nézeteink, vérmérsékletünk és intelligenciánk alapján különbözőképpen várjuk el a polgármestertől, de ha a felsorolt tulajdonságokban különbözőek is vagyunk (minősítés nélkül!), abban legalább egyetérthetnénk, hogy mérjünk egyenlő mércével, és ha 2006-ban türelemmel kezeltük az előző polgármester tevékenységét, akkor ez megjár a jelenlegi vezetőnek is.
Aztán ha 3 év múlva ugyanitt tartunk, nem lesznek meg a megígért munkahelyek és nem lesz jobb a közbiztonság, akkor úgyis levonja Szerencs lakossága a megfelelő konzekvenciát: és új polgármestert választ. De addig kérem mérjünk egyenlő mércével!
143-nak (vendég) [2011.06.21., 21:31][válaszolok] #144
Sajnos nem tudott elfogultság nélkül írni..De ez talán Öntől el sem várható, mert olyanokról ír amit csak a tűznél melegedők tudnak. Ezek után természetese Ön szerint az előző pogármester nem inteligens, de a mostani az úriember. Rné magamutogató volt de az természetes, hogy a reklámújságban Koncz F. fényképei sorakoznak.Rónavölgyiné idejében valóban nőtt a város adóssága az építkezések miatt(vár, templomok)ön szerint ezzel saját magát járatta le, de Koncz Ferenc megyei alelmöksége alatt a megye adóssága ma 30 milliárd körüli, ráadásul ebből semmi sem épült de ez szóra sem érdemes vagy azért is az elóző kormány tehet. Ön tényleg nem elfogult?
Egyébként ez a vita meddő, hiszen ma Szerencs polgármestere Koncz Ferenc és abban bizom valóban lesz eredménye a "kitartó " MUNKÁJÁNAK, CSAK EDDIG EBBŐL SEMMI NEM LÁTSZIK.Ön még talán tud türelmes lenni,megteheti.!!!
megoldás (vendég) [2011.06.22., 02:14][válaszolok] #145
Egy párton kivüli semleges kellene, mert mint látható, "mögöttünk a..." semmit nem ér.
Rné-nek volt annyi elõnye, hogy nem várták el, hogy szavazataival feje tetejére állitsa az országot. Lehet, K.F. k.jó polgármester lenne, de IGEN-el kell voksolnia nap-mint-nap egy -két ember döntéseire. (nagyon vulgáris szavakat készültem irni, kimoderáltak volna...)
Abból kellene kiindulni, hogy seki sem hülye.
Biztos vagyok benne, hogy négy év alatt több kárt csinálnak majd, mint az elõzõek nyolc év alatt. A "nyócévesek" se' dörzsöljék a kezüket, mert õk qurták el, a telhetetlenségükkel.
Van néhány pm. mo.-on, akik még Tanácselnök-ként kezdték. Miért tudtak maradni?
Mert az emberek problémáival foglalkoztak, nem a politikai mutyival.
Ki kell állni, ez és ez történik, ezért és ezért. Túl egyszerü?
Ezért mennek majd a levesbe, mert nem képesek rá. (betütésztának, Varánusz után, szabadon)
szavazások (vendég) [2011.06.22., 08:16][válaszolok] #146
Mire szavazott igennel Koncz Ferenc az országgyülésben?
Médiatörvény, Alkotmány, Korengedményes és rokkant nyugdijak felülvizsgálata járadékká alakitása, Magánnyugdíjak államositása/amiből világsiker született, hiszen ebből csökkentette a kormány az államadósságot/.16%-os adó gazdagnak és szegénynek egyaránt, 4 órás közmunka stb.De várható az iskolák , a tűzoltók államosítása meg ki tudja mi még?? Hát ezt jól megszívtuk!Ezt mi ...-tuk el! De nagyon!Köszi Feri!!
szavazásokhoz (vendég) [2011.06.23., 08:17][válaszolok] #147
Na ezt elégelték meg az emberek és kedden Miskolcon többezren tüntettek a komány és a kormány intézkedései ellen!!Úgylátszik nem csak a nyár forró a hangulat is...
Bukovszky Róbert [2011.06.23., 09:03][válaszolok] #148
Tisztelt #147! Erről lenne szó!? Nem tudom valójában mennyien lehettek, de az biztos, hogy a hírforrások nem nagyon propagálták!

http://www.boon.hu/miskolc/mszp-%E2%80%9Eeleg-volt-munkat-kenyeret%E2%80%9D/1715 ...
Vendég (vendég) [2011.06.23., 11:56][válaszolok] #149
Csak egy kérdés . Hol volt eddig ez a több száz nyugdíjas, akik részt vett ezen a "demonstráción", azok az emberek voltak a vezérszónokok ,akik vezeték az országot /de hová?/.Jó volt-e a gulyás , amit osztogattak ?
149-nek (vendég) [2011.06.23., 13:09][válaszolok] #150
A gulyás mindíg jó!De ha húsosfazekat igérnek az még jobb! Csak kiderült a kisembernek még csont se jut! Viszont kaphat szájkosarat!
Görög (vendég) [2011.06.23., 15:53][válaszolok] #151
Kedves "149" én csak azt kívánom magának, hogy csak annyit egyen amit Miskolcon osztottak a résztvevőknek a gulyásból.Amúgy honnan tudja,hogy csak nyugdíjasok vettek részt a tüntetésen? Legalább ha már nem meri vállalni a nevét, egy becenevet vállalhatna és így írna véleményt a meg történt eseményekről.Az ilyen névtelen emberekből tevődik össze ez az áll demokrata ember csoport.
Görögnek (vendég) [2011.06.24., 08:38][válaszolok] #152
Remélem ön ott lesz , az új demokrácia alapjait megteremtő ,platformon , vagy az a pite ,nagyon meleg .
munkahely (vendég) [2011.06.25., 11:05][válaszolok] #153
Nem kell sírni, újabb munkahely lett a hivatalban, most a szomszédnak jutott újabb állás.Na ez a "pite" kezd forrósodni!
Pest (vendég) [2011.06.25., 13:05][válaszolok] #154
Lesz idén is Szerencsi Csokoládé Fesztivál? Ha igen, mikor tartják?
K (vendég) [2011.06.25., 13:55][válaszolok] #155
Kedves 153, őt régen ismerhetik, biztos tudják róla, hogy jó munkaerő.
Bukovszky Róbert [2011.06.25., 15:15][válaszolok] #156
#154! Tudtommal lesz, talán négynapos augusztus vége /talán 20./ felé.
Gondolkodó (vendég) [2011.06.25., 17:20][válaszolok] #157
Talán emlékeznek még arra a tisztelt fórumozók, hogy a választások előtt mennyire fontos volt az induló jelöltnek, hogy jelen legyenek ezen a fórumon. A polgármester-jelölt úr ugyan nagyon elfoglalt volt, de azért egy bejegyzésben megjegyezte, hogy esténként szán egy kis időt arra, hogy elolvassa a lapon megjelenő véleményeket. Azóta fordult a világ! A jelöltből polgármester lett. Most már a jelenlegi alpolgármester is csak nick-nevet használ (de az ő szellemisége azért még érezhető, bár most talán titokban valamelyik volt NDK-s testvérvárosunkba utazott). A mai szerencsi közállapotokhoz pedig adalékul szolgál az alábbi linken olvasható írás. Ez van...
http://www.szerencsitv.hu/sarkany-laszlo-foszerkeszto-blog/15-sarkany-laszlo-fos ...
link (vendég) [2011.06.25., 18:50][válaszolok] #159
Lehetetlen. Ha valaki ép ésszel gondolkodik, (a BANK biztsan) Szerencs a büdös életbe, soha nem lesz képes visszafizetni a hiteleket.
Kit érdekel? Egyenlõre senkit. Kinek van a döntéshozók közül anyagi felelõsége? Senkinek.
Hivatkoznak a k.nagy nehézségekre, kibekkelik a négy évet, addig (kis)Királyok, és némi szerencsével, amilyen hülye a nép, maradnak még legalább 4-ig.
A hiteleket pedig görgetik, (görgetnék) ha BANK is hülye (lenne). Nem hiszem.
Ezt a pénzt valaki bukta. Miért nincs csõd? Mert akkor csorbulna a Hatalom. Lenne egy csõdbiztos? Kérdezni kellene, mi lenne, ha...
Gondolkodó (vendég) [2011.06.25., 19:26][válaszolok] #160
Tisztelt #159!
Logikus, amit Ön gondol. Egyetértek. Tiszta helyzetet kellene teremteni a városban, és az lenne a helyes, ah nem a hatalom megtartásáról, hanem a város további sorsáról gondolkodnának azok, akik felelősséget éreznek Szerencsért. De látható, hogy itt nem erről van szó. A hatalom gőgje mindennél fontosabb! Még most az is arról szólnak a legfontosabb teendők, hogy kinek milyen állást adjunk azért, mert tartozunk neki, ígértünk neki. Felháborító! Nem arról szólnak a mindennapok, hogyan lehet csökkenteni az adósságot, hogyan lehet plusz pénz bevonni a működésbe, hanem átszervezünk (ami plusz kiadásokkal jár), igazgatókat, helyetteseket, (fő)gondnokot neveznek ki, álláshelyeket kreálnak, amit nem hirdetnek meg (bezzeg előtte ezért mélyen felháborodtak volna!), új testvérvárosi kapcsolatokat létesítenek, utazgatnak külföldre(amit ellenzékben mélyen elítéltek, miközben (Kiss Attila alpolgármester szavaival élve) "a takaró alól már kint van az alsótestünk!" Neki is el kellene dönteni, hogy a vergődő cégééért, vagy a városért dolgozik! (A vízdíj bezzeg folyamatosan emelkedik, amit a lakosság fizet meg!)Mindez nem számít! Tiszta, egyértelmű helyzetet kellene teremteni. Ez a város és lakóinak az érdeke! Jöjjön a csődbiztos, és rakja rendbe a város pénzügyeit, mert a jelenlegi vezetőink erre alkalmatlanok. Pedig Szerencs nincs ellenzékben! Minél később történik a műtét,annál fájdalmasabb lesz. Nem véletlenül menekül ifjú ás idősebb a városból. Évente kettőszázzal csökken a város lakóinak a száma. Talán ezen is érdemes elgondolkodni addig, amíg nem késő!!
160-nak (vendég) [2011.06.25., 22:05][válaszolok] #161
Jöjjön a csődbiztos? Miért gondolja, hogy attól jobb lesz?
link (vendég) [2011.06.25., 22:35][válaszolok] #162
#161-re: feltételezhetöen gazdasági alapokon müködne a város.
Lenne iskola, hivatal, posta, stb, de bezárnák azt, ami ráfizetéses. Akkor is, ha munkahelyek szünnénnek meg vele.
Jönne valaki, aki megvenné azokat a bezárt valamiket, és újra kinyitná.
A fönök nem "urambáttyám" lenne, hanem hozzáértö valaki. Anyagilag felelös.
Ezután nem marad más, megkeresni, ki fizeti vissza a három milliárdot, és miböl?
Talán nem véletlenül "lengette" be a fidesz, ha valaki csödbe visz egy önkormányzatot, 10 (tiz) évig felejtse el a politikát. Mi a fontos egy politikusnak?
A karrier, vagy a hiány?
Néhány milliárdért majd ezt is megkérdezik. nyenyi.
mosoly, hitel, politika, hsz. (vendég) [2011.06.26., 14:38][válaszolok] #163
Gondolkodó (vendég) [2011.06.27., 10:26][válaszolok] #164
Tisztelt 161#! Nincs mit hozzá tenni a #162 véleményéhez. Pontosan ezt gondolom én is, így hát kérem fogadja el ezt kérdésére válaszként.
igéret (vendég) [2011.06.27., 12:38][válaszolok] #165
Nincs semmi baj!!! Ferink megigérte, hogy mögötte a kormány csak meg kell választani, megvédi a várost a csődtől / gondolom Borsod megyét is/ lesz munkahely( nemcsak a szomszédnak) meg amit akartok.Ott meg semmi baj sem lehet, ahol többnapos külföldi fogadás után újra erősítik a kapcsolatokat!Most a mieink utaztak. Régen látták egymást.Meg kell gyakorolni a német nyelvet. Hiszen benne vagyunk az Unóba. Hát benne vagyunk....
Bukovszky Róbert [2011.07.15., 16:18][válaszolok] #166
Egy 1908!!!!!-as újság cikk, arról ami akkor volt és ma meg nincs. /legalábbis Orbán és Pintér szerint/

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=RegiIdokNagyBunugyei&AN=ciganyo ...
Összes hozzászólás: 176 db (89 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 10 db (6%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.