Hírek
5 milliós büntetés álmagyar termékek miatt
Dátum: 2011.09.11., 21:42Megtekintve: 7913

A Hansa-Kontakt Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor reklámkiadványában olyan termékeket hirdetett magyar termékként, amelyek származási helye nem Magyarország – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A Hansa-Kontakt Kft. a CBA franchise rendszer egyik regionális központja, amelyhez hét megyéből (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna) 133 bolt tartozik.
A vállalkozás a CBA regionális reklámkiadványában magyar nemzeti színekkel és „magyar termék” felirattal reklámozta a Szerencsi Party étbevonót, a Tomi Kristály mosóport, illetve az ERU Camping teavajat. Ezen termékek csomagoláson feltüntetett származási helye ugyanakkor nem Magyarország; a Szerencsi Party étbevonó Csehországban, a Tomi Kristály mosópor Ausztriában, Lengyelországban, illetve Szerbiában, míg az ERU Camping teavaj Szlovákiában készül.

A GVH megállapította, hogy fenti magatartásával a Hansa-Kontakt Kft. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott és 5 000 000,- Ft versenyfelügyeleti bírságot szabott ki a vállalkozással szemben. A GVH az eljárásba ügyfélként bevonta a CBA franchise rendszer rendszergazdáját, a CBA Kereskedelmi Kft.-t, amely vállalkozással szemben az eljárást utóbb megszüntette, tekintettel arra, hogy a beszerzett bizonyítékok alapján a vizsgált magatartásnak a CBA Kereskedelmi Kft. nem volt részese.

Forrás: PrivátBankár
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Hádám [2011.09.11., 22:04][válaszolok] #1
Szerencsi Party étbevonó Csehországban.... Ez csak nekem groteszk?
bato (vendég) [2011.10.10., 21:14][válaszolok] #2
Csak 100 évet kell visszamenni a történelemben és máris egyazon korona alatti monarchiában gyártották őket....
Összes hozzászólás: 2 db (2 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.