Hírek
Olvasói levél: A városban sétálva
Dátum: 2012.04.23., 21:41Megtekintve: 27138Értékelés: 4.43

Most, hogy újra itt a jó idő, egyre több ember merészkedik az utcákra, nagyjából látható a hosszú tél alatt mi ment tönkre, mit kell esetleg javítani. Ez történt a Kossuth téren is, ahol parki sétányokat kezdtek kialakítani pár héttel ezelőtt a Városüzemeltető KHT emberei. Hallottuk a tavalyi közmeghallgatás során, milyen jó a városnak, hogy "hazai pályán" gyártanak betonlapokat, járdaszegélyeket és hasonló dolgokat.
Természetesen mindig jó dolog, ha helyben készül el valami, ez munkahelyet jelent pár ember számára. Azonban megint abba a hibába esik a város, mint már oly sokszor (lehet köze van ahhoz, hogy nincs műszaki ember a képviselő testületben), hogy a sorrendet felcserélik, kezdik a "látvánnyal" a "valóságra" meg elfogy a pénz...

Néhány apró példa, miket lehetne még a betonlapokból elsődlegesen felújítani. Az egyik ilyen helyszín a Tatay Zoltán utca, ahol a piac felé haladva azt veszi észre a közlekedő, hogy elkezd eltűnni az út széle és az árok is - a valóság valóban ez. Az árkot övező betonlapok beszakadva, bedőlve az árokba árválkodnak, nem egy helyen az útalapot már kimosta a víz és beszakadt maga az úttest is. Csak a vak szerencse, hogy eddig még nem hajtott bele valaki kocsival sötétben, vagy csak biciklizés közben. Remélhetőleg nem kell tragédiának történnie megoldáshoz! Szerintem ennek kijavítása is testhezálló feladat lenne a közmunkásoknak!



Másik szomorú látvány a nemrég felújított Szerencsi Wellnesház előtti tér állapota. Mint az bizonyára sokan tudják, ezt a területet vegyesen burkolták kisméretű macskakő jellegű elemekkel és fűrészelt kőlapokkal. Az utóbbi azonban nem alkalmas erre a célra, puha kőzet lévén, az idő vasfoga és a téli fagyok ezt be is bizonyították, helyenként bokatörő gödröket kimélyítve a területből. A burkolat mindössze néhány éves! Remélhetőleg rá terelődik a figyelem, mielőtt bárkit baleset érne a későbbiekben.


A főutcát vizsgálva nem újkeletű probléma, hogy a kátyúk az őrületbe kergetik az autósokat, de számtalan helyen az aknafedelek szintje is megsüllyedt, helyenként 10-15 centivel is akár. Nem kell sokat beszélni róla mi történik, ha beleszalad egy autós vagy biciklis, vagy félrerántja a kormányt... A járdákról is hasonló mondható el.


A Bástya utcán sétálva hasonlóan siralmas állapotokkal találkozunk, igazából még az sem mondható el, hogy a város félreeső részén található a terület, de beszéljenek a képek:


Néhány "gyöngyszem" a "jól végzett" ároktakarítás után, a "megfelelő helyen elhelyezett" hulladékkal együtt:


A Csalogány úti óvoda környékén is évtizedes problémát okoz a nyílt színi árok, az útszélén parkoló autók gyakran zárják el a forgalmat. Talán ha az árkok helyett fedett vízelvezetés lenne, minden lakóháznak lenne normális parkolója!


A városba érkező turistáknak is van némi látványosság, érkezzenek akár vasúton, akár közúton, nem marad el a hegyaljai táj "szépsége". A Városkapu szomszédságában és a vasútállomás közelében is találhatunk "látnivalókat", melyek a város "rendezettségét" bizonyítják:


Legsiralmasabb azonban a patak állapota. Többször hallhattunk ígéretet, hogy "hamarosan" elkezdődik a meder felújítása, rendbetétele, nagy serényen neki is álltak lekaszálni a füvet, de gyakorlatilag semmi látszatja nincs a "munkának", felesleges időpocsékolás volt az egész, ezt a frissen készített képek is alátámasztják. Figyelem, bizonyos képek sérthetik a természet tisztaságára érzékeny embereket!


Egy kb 3 méter mély, fedetlen vízgyűjtő akna... remélhetőleg mindenki a lába elé néz, amikor erre jár és nem töri ki a nyakát:


Végezetül néhány "jó minőségű" járda és útfelület a forgalmasabb útvonalakon:


Horváth Ádám
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Mégilyet (vendég) [2012.04.24., 10:08][válaszolok] #1
Én még Szerencset szeretett városomat soha nem láttam ilyen lerobbant állapotban! Ugye eddig evvel nem törődőt az ember mert kezdték a cukorgyár szétverésével,siralmas állapotban van már a volt szivattyúgyár is szétlopják teljesen.Az utal nincs baj,mert ugye még békebeli anyag van beépítve eddig bírta.De a silány tervező munka meg hozza termését,vízelvezető árkokat mindenki maga előtt rendezte rend is volt a városban de,hogy kivették az emberek kezéből hogy valamit is rendben tartsanak,mert majd ők megcsinálják.Hát jól megcsináltátok!Én úgy tudom hogy az ár vízi védekezéshez használt zsákok,homok az veszélyes hulladéknak számít? Vagy változott a jogszabály? Vagy már az a veszélyes hulladék amire rámondják?
mégilyet 2 (vendég) [2012.04.24., 12:01][válaszolok] #2
Sajnos úgytűnik a kutyát nem érdekli/ kivéve azembereket/ hogy néz ki a város. Azt veszem észre, hogy a régi térségi központból egy fogyatkozó járás leszünk. Sorra hagyják el a környékbeli falvak Szerencset. Tállya, Golop /azt láttam a tv-ben/ már döntött Sóstófalva is faképnél hagyja a várost, most meg azt beszélik Tiszalúc is másfelé tekintget. Nem csoda, mert lassan már nem vagyunk példakép. Tessék szétnézni Legyesbényén, Rátkán, Tállyán stb rend és tisztaság. Pedig ott nem támaszkodnak csapatostól a közmunkások a lapátnyélre.Sok eladó ház jelzi, egyre többen nem Szerencsben látják a jövőt!
lakó (vendég) [2012.04.24., 12:36][válaszolok] #3
Nemrég ismerőseim jöttek látogatóba Szerencsre. Azt kérdezték mi történt? Igaz régebben jártak itt, de nem erre a városra emlékeztek.Most minden szürke és egykedvű-mondják.Rosszul látják?
lakónak (vendég) [2012.04.24., 13:37][válaszolok] #4
Csak azt ne mondja, hogy azért szürke és egykedvű minden, mert nem az a polgármester, aki akkor volt, amikor ismerősei itt jártak. Az ék most is olyan kék, a fű most is olyan zöld.
sétálva (vendég) [2012.04.24., 14:43][válaszolok] #5
Lassan a városban már sétálni sem lehet. Már a helyi újságból is eltűntek ezek az észrevételek. Minden szép és jó - ezt tartja a városvezetés. Nekik!
utak (vendég) [2012.04.24., 16:26][válaszolok] #6
Nem tudom mennyi pénze van az önkormányzatnak,de kátyú- kátyú hátán van. Ha mindenki beadná a kárigényét miből fizetnék ki? Nem a Kossuth -teret kellene építeni, hanem a gödröket betömni.
Többeknek (vendég) [2012.04.24., 16:58][válaszolok] #7
Az árkokat rendbe lehet tenni, a kátyúkat be lehet foltozni, a burkolatot ki lehet cserélni, új járdák bármikor készülhetnek,az aknák is lefedhetők,a hulladék is összegyűjthető, a patakok medre is rendbe tehető, a kerítés is felújítható... De!!! Ki felel a tönkretett emberi, baráti kapcsolatokért? Ezeket rendbe lehet tenni, be lehet foltozni, fel lehet újítani??? Egy közösség, egy város(?), igazi értékeit az utóbbiak adják... Vagy nem kedves jobboldali és kedves baloldali barátaim. Nézze már meg Valaki a polgár szó jelentését, definícióját! Lenne mit tanulni, okulni belőle és lenne mit tanulni Zemplén igazi régi (és MAI !!!)gondolkodóitól, régi képviselőitől, az alsó és a felsőház örökös tagjaitól. Hol vagytok hittel, felelősséggel, tisztességgel gondolkodó zempléni barátaim?
Hádám [2012.04.24., 17:55] válasza erre: #7[válaszolok] #8
Részben egyetértek, viszont az a baj, hogy se a kapcsolatok helyreállítása, se az alapvető városi dolgok rendbetétele nem az igazi! Természetesen nem lehet azt mondani, hogy minden Koncz Ferenc ideje alatt ment tönkre, nekem már az előző vezetésnél is nagyon szúrta a szememet, amikor a putri kellős közepére virágot ültettek, az út egyik oldala virág, a másik meg nyakig érő gaz... Az igazat megvallva, a gyár utca szerintem túl nagy falat volt minden eddigi vezetőnek, mert jelenleg kb úgy néz ki, mint ahogy az 1800-as években kinézhetett, csak nem szekerek járnak arra! Ha én nem lennék szerencsi és átutaznék a városon, hát bizony ezt a részt látva nem az jutna eszembe, hogy de jó is lenne itt tölteni a szabadságomat...
7-hez (vendég) [2012.04.25., 07:56][válaszolok] #9
Teljesen egyetértek önnel. A legnagyobb baj, hogy a politia tönkretette az emberi kapcsolatokat. A politikai versenytársak nem az elképzeléseket ütközteteik, hanem rendőrségi feljelentésekkel akarják büntetni az előző vezetőket. Aki nincs velünk az ellenünk!-gondolják sokan. Pedig el kell / kellene/viselni azt is ha valakinek más a véleménye, vagy urambocsá , pártállása. Meg az is lehet, hogy nem politikai pártokban gondolkodik valaki. És máris rossz szemmel néznek rá.Abban kellene versenyezni ki tud többet tenni az emberekért a parlamentben és az önkormányzatban .Attól tartok ettől még messze vagyunk. Sajnos!Ebben a jelenlegi városvezetésnek is óriási felelőssége van.
muhaha (vendég) [2012.04.25., 08:19][válaszolok] #10
Az SZÁMK oldalán olvasható, hogy
"2012. április 24-én 11.30 órakor a Szerencsi Általános Művelődési Központ dolgozói értékelték az igazgatói állásra beadott pályázatot, majd ezt követően a munkatársak titkos szavazáson adhatták le voksaikat, hogy támogatják-e Csider Andor pályázatát, vagy sem. Az intézményben működő minden munkacsoport értékelte a pályázatot (Nevelőtestület, Kollégiumi Diákönkormányzat, Szülői munkaközösség, Könyvtári-szakalkalmazottak, Közalkalmazotti Tanács, Közművelődési-szakalkalmazottak) és egybehangzóan pozitív véleményt alkottak. Eredmény: A 30 fő közül - kivétel nélkül - mindenki támogatta a jelenlegi igazgató Csider Andor pályázatát."

Egy pályázat érkezett? (az övé)? És abból kiválasztották az övét?
Hmm...
pali (vendég) [2012.04.25., 08:37][válaszolok] #11
Tisztelt 10! Az egész nevetséges. /Ki az a .. aki ki akarja rúgatni magát? Hová megy dolgozi? Közmunkába? Oda sem vesznek fel mindenkit!
muhaha (vendég) [2012.04.25., 08:40][válaszolok] #12
Kedves Szerkesztők!

Én egy másik fotósorozatot is szivesen látnék itt összegyűjtve, hátha felnyitja a döntéshozók szemét. Mégpedig az évek óta elhagyatott lerobbant, lepusztult csúfoskodó szerencsi épületekről (régi köjál, bútorszövetkezet, malom, piacnál az az óriási épület, R épület, tűzoltósági raktár, stb.)
Ha a város a tulaj, tegye rendbe, ne csúfoskodjanak szégyenszemre ezek az épületek, ha meg más a tulaj, szólítsák fel a rndbetételre, mert a városképet ezek is nagyban rontják.

Az itt látható képek közül az állomásnál lévő kerítés képe mintha időutazásra röpítene, és ez szomorú, ugyanis az azt jelenti, hogy a kerítés már legalább 15 éve ilyen, amióta én rendszeresen utaztam vonattal...
Nem szerepel viszont a képeken az ipari iskola előtt lévő járda, ami már hosszú évek (ha nem évtizedek) óta ugyanabban a nyaktörő állapotban van, mióta az eszemet tudom, az olyan. Elképesztő, hogy miért nem javítják ki, hiszen ott rengetegen járnak el naponta. Bukdácsolni kell rajta, balesetveszélyes és tönkre teszi a cipőt is.
Egeli Zsolt (vendég) [2012.04.25., 09:02][válaszolok] #13
Kedves Hádám!

A 37-es sz. főközlekedési út átkelő szakaszának rekonstrukciója állami-uniós pályázat keretében - állítólag - a végéhez közeledik. Ennek során a Sátoraljaújhely irányából Miskolc felé haladó szervízút, amely állami kezelésű, ugyancsak megújul, legalábbis egyenlőre folynak a csapadékvíz elvezetési munkálatok. A terveket természetesen hosszú évekkel ezelőtt készítették, s egyeztették a helyi hatóságokkal. Nyilván akkor még minden szép volt és jó, ezért senkinek nem tűnt fel, hogy a prügyi körforgónál a zebrát nekivezetik a városkapu mögötti területnek, s építsen járdát, aki akar. A kétmilliárdból arra nem telik. Ez az a híres városkapu, ahol a turisták fogadására úgy készültek fel, hogy busszal nem lehet megállni, illetve csak akkor, ha egyetlen személygépkocsi sincs a parkolóban. Utána viszont a lakóházak között vissza lehet evickélni a prügyi útra.

Szerencsére lejárt az 5 év működtetési kötelezettség idén tavasszal, s így el lehet gondolkodni, hogy hátha más célra lehetne hasznosítani az épületet. Múlt vasárnap 13 óráig ugyanis egyetlen turista sem tévedt be. Ilyen és ehhez hasonló kötelezettségvállalásokkal (hulladékudvar, magasból mentő tűzoltó autó, állampolgárok helyett fizetendő szemétszállítási díj, Bajcsy-Zs. u. pályázattal nem támogatott 38 mFt nettó kötelezettségvállalás, wellness és tanuszoda, stb.)felfeszítették a várost a keresztre, miközben tudták, hogy az intézmények fenntartásához mindig jelentős összeggel kell hozzájárulni, lásd. a március 29-i testületi ülés ezzel kapcsolatos anyagát.

A város idei költségvetési hiánya nagyságrendileg 600 mFt lesz, ha nem sikerül az ingatlanértékesítés, s a tervezett adók ilyen nagyságrendben nem jönnek be, mint ahogy jelenleg állunk.

Természetesen mindazok, akik hosszú évek fáradozásaival beterelték a várost ebbe az utcába, saját felelősségük feledtetésére most azt szajkózzák, hogy nem szabad visszafelé mutogatni. Szerencs sem lett kivétel, 2005-2010 között az önkormányzatok meg négyszerezték adósságukat, s emlékezetem szerint a 73. helyen szerepeltünk az egy főre jutó eladósodás tekintetében.

Nyilvánvaló, hogy mi is követünk el hibákat, itt is vannak érdekcsoportok, de nem festjük rózsaszínre az eget, mert nincs miért. Önmagában az, hogy megszűntettünk önkormányzati képviselő tulajdonában álló kft. részére adott tanácsadói szerződést és még számtalan megbízást, a polgármester egy háromszázezer km-t futott autóval szaladgál, még nem állította helyre a pénzügyi egyensúlyt, ettől még a fényképek szerinti állapot is igaz azzal, hogy pályázati pénzből a közmunkaprogram keretében lesz mód a közterületek, közutak állapotának javítására, hisz saját forrásból nem telik.

Szívesen látom a polgármesteri hivatalban azon honfitársaimat, akik a könyveinkből meg tudnák mutatni, hogy az autólízing, a svájci kötvény, stb. múltbeli kötelezettségek törlesztése után milyen forrásból tették volna hozzá a 220 mFt-ot a belváros rekontstrukciójára akkor, amikor minden második forint bérre és járulékra megy, amit az előző vezetés még megtoldott évi 61 mFt-tal, mert a döntéshozókat nem érdekelte a jövő, csak az aznap.

Szégyelljük magunkat, hogy kisvállalkozóknak hosszabb ideje, közalkalmazottaknak pedig a 2011-es cafetéria egy részével is még tartozunk, de még a mostani gazdasági körülmények között is tudnánk is fizetni, ha nem a múltbeli kötelezettségek nyomnák a várost a víz alá, mert ez nem egy 500 eFt-os kft., amiből egyet felszámoltatok, kettővel pedig működök tovább. Egy város van, s azt az utódainknak is működtetni kell, ha nem akarják, hogy egy felszámolóbiztos vegye kezébe a város irányítását.
valaki (vendég) [2012.04.25., 09:07] válasza erre: #12[válaszolok] #14
Kár hogy nem készült fotó a Vörösmarty uton található kátyúkról , útállapotról pedig ez kiemelt körzet az adó is magasabb. Ehhez jár hogy több kamion teherautó szágudjon el a rossz uton. A kassa utcai akna fdelekről már ne is beszéljünk az maga a csoda vagy kiállnak kb fél méterre vagy egy nagy gödör veszi körül.
polgár (vendég) [2012.04.25., 10:33][válaszolok] #15
Mitől van még most is 600 millió hiánya a városnak is amikor már sokkal jobban gazdálkodnak ? Nem azt mondták, hogy már spórolnak, egy halom pénzt megtakarítottak és többszázmillió állami támogatást is kaptak? Csak nem arról van szó, hogy kevés az állami pénz most is , úgy mint régen? Csak ezt nem vallják be?És inkább mások fejére kenik ?Az állam meg vegye át itt is az adósságot úgy mint a megyeknél. Úgy emlékszem borsodban is volt néhány milliárd. Ott Koncz Ferencz volt az egyik vezető. Egyébként ne tessék tőlünk sajnálni a uszodát , a fürdőt meg a többit. Mi is emberek vagyunk és nem akarunk a balkánon élni.Nem ezért szavaztunk magukra! / Na én biztos nem fogok mégegyszer./
Egeli Zsolthoz (vendég) [2012.04.25., 10:46][válaszolok] #16
Tisztelt Alpogármester úr! Csodálkozom, hogy alpolgármesterként azt írja a 37. sz út építése "állítólag a végéhez közeledik" Hát ki tudja pontosan ,ha még a város vezetői sem? A turizmussal kapcsolatban meg csak annyit: ez sincs magától, úgy mint a többi, azt is szervezni kellene. Csak se ipar, se turizmus ,csak a kilátástalanság! Tisztelettel: egy elköltöző, volt szerencsi
Hádám [2012.04.25., 15:42] válasza erre: #13[válaszolok] #17
Tisztelt Egeli Zsolt!

Tudom, nem Szerencs hatásköre a 37-es építése, de az "állítólag kész lesz hamarosan" elég meredek kijelentés! Azért láttam már 1-2 építkezést, a látható munkatempó alapján ez minimum több havi munkát jelent még! Főleg ha félévente újra kell építeni mindent... A körforgalmat az építkezés ideje alatt most javították másodszor, a Riwex cukrászda előtti útfelület meg olyan, mintha 20 éve épült volna...

Mint hangsúlyoztam nem kizárólag a mostani városvezetés tevékenysége a fő probléma, ez hosszú folyamat eredménye!

Egyébként nem is rossz ötlet összegyűjteni a lerobbant épületeket is, sajnos van belőle bőven....

A Kassa utcáról is készültek fényképek, sajnos azok rossz minőségűek lettek, de majd a többi megemlített utcával együtt egy újabb cikkben pótolni fogom!
Bukovszky Róbert [2012.04.25., 19:19][válaszolok] #18
Aktuális a "P Mobil" is na meg sajna a "2 forint" is, bár az előbbi nem "2 forintba" kerülhetett az utóbbi meg sajnos júliustól nagyon-nagyon sokszor "2 forintba" fog kerülni! youtube thumbnail
Vendég (vendég) [2012.04.25., 20:02][válaszolok] #19
Egeli úr!
Amikor azt írja, "mindazok, akik hosszú évek fáradozásaival beterelték a várost ebbe az utcába", akkor azokra gondol, akik meghiúsították a közelmúltban Szerencs iparosodását? Azokra, akik évekig azt mondták, hogy Szerencsnek és a környéknek borászatból és idegenforgalomból kell megélni? Most döbbennek rá, hogy ezekből nem lehet? Önnek most tűnik fel, hogy nincs idegenforgalom? Eddig hol élt? Mellesleg az ÁMK igazgatója azt ígérte a testület előtt, hogy megtölti a kapuzatot élettel. Hol van?
Amennyi néző volt a közelmúltban szervezett koncerteken lehet, hogy a kapuzatban is elfért volna, és akkor most el lehetne adni, hogy milyen jól kihasználtuk a kapuzatot.
Vendég2 (vendég) [2012.04.25., 20:13][válaszolok] #20
11-nek, miből gondolja, hogy Szerencsen, ami egy "szabad város", mint tudhatjuk ezt a polgármester úr közeli munkatársától, bárki a nézetei vagy véleménye miatt hátrányba kerülne? Szerencsen mindenkit a munkája alapján ítélnek meg, és kimondottan védik a vallási, etnikai, és politikai kisebbséghez tartozókat. Vagy Ön nem így látja? Arra viszont én is kíváncsi vagyok, hogy egyedüli pályázó volt, vagy többen is pályáztak erre a posztra?
20-nak (vendég) [2012.04.26., 07:55][válaszolok] #21
Pályázni azok szoktak akik esély látnak bármit elnyerni. Ön nem így látja? Egyébként ismeri a szerencsi viszonyokat?
Nagy István (vendég) [2012.04.26., 08:04][válaszolok] #22
Tisztelt Alpolgármester urak:

A Kossuth tér fel újítása folyamatban van.Ezzel kapcsolatban hívnám fel a figyelmüket, hogy 2011 év februárban volt egy 300 mm csőtörés a Lajos közben. A le ömlő víz tömeg a Kossuth tér 6/b előtti járdaszakaszt baleset veszélyesen ki mosta.
A vízmű vezetőjének a tudomásom szerint már több alkalommal lett jelezve a helyre állítás meg csinálása.Mivel a vízmű vezetője és az egyik alpolgármesterünk személye egy és ugyan az kérném ,hogy ezt a burkolati hibát a jelenlegi tér fel újítással egy időben végezzék el.Ez szerintem nem az önkormányzat terhére történne , ha nem a vízműt terhelné.Észrevételemet azért teszem mert már a balesetveszélye is fennáll!!!!Ha baleset történne a lakó közösséget perelnék és ez bizony kellemetlen jogi következményekkel járna, de a sérült fájdalmát ez nem enyhítené!!!!!!!!!!!!!!Az alpolgármester úrnak személyesen Én jeleztem és a helyszínt is meg mutattam!
máté (vendég) [2012.04.26., 08:43] válasza erre: #17[válaszolok] #23
Kedves Hádám !
A munkatempó azért van a vízelvezetésnél mert leállították a munkákat ezt hallottam nem tudom miért az illetékesek biztos tudják.
Hádám [2012.04.26., 10:04] válasza erre: #23[válaszolok] #24
Tisztelt Máté! Az egész építkezés lassan 3 éve zajlik.... Direkt figyeltem, hogy minden éven az volt, hogy március-április-május környékén szinte nem csináltak semmi, novemberben meg az esőben raktár az útburkolatot meg hóban Lehet, hogy én vagyok "zöldfülű" az építkezések terén, de nekem nem úgy rémlik, hogy hóban-fagyban bármit is jó csinálni!
máté (vendég) [2012.04.27., 08:01] válasza erre: #24[válaszolok] #25
Megtudtam hogy most is lekezdték a munkát az álvállalkozók aztán szóltak nekik hogy nem kellett vola nincs engedély .Tehát úgy tünik a megrendelőkön múlik hogy mit mikor végeznek és nem a józan észen hogy mikor kell a munkát végezni/
Szép napot
Bámulatos (vendég) [2012.04.27., 12:53][válaszolok] #26
Jó magam mindég büszke voltam arra hogy abban a városban élek ahol születtem!Ugyan is volt itt Szerencsen egy szülőotthon,aminek nagyon örülnék ha lenne egy emlék tábla hogy,itt született ennyi gyermek,itt állt,a Szerencsi szülőotthon.DE hol is volt ez a szülőotthon? Valakinek van információja kérem ossza meg velem! A város vezetésének ez smafu,nem csak a mostaninak az előzőnek is,hogy ne legyen egy emlék tábla?!
err (vendég) [2012.04.27., 13:51][válaszolok] #27
Tisztelt Polgármester úr és Alpolgármester urak!
Az IMF a barátunk mondotta Orbán Viktor, s jó fokosával
végighajintott a Békevonulók hátán, mag pedig a lendülettől belehemperedett az éépen forrásba indult murcisfélmetszésbe.
Kíváncsian olvasnám azon soraikat melyekben értelmeznék számomra,
hogy melyek azok az esetek, amikoris a szabadságharc fedőneve a mély elkötelezett barátságnak. Azért folyamodom Önökhöz mivel feltételezem
jobban értik a dakota szlenget.
Üdvözlettel.
member (vendég) [2012.04.27., 16:35][válaszolok] #28
Én is itt születtem Szerencsen, és kitűnő ötletnek tartom az emléktáblát!!!

Az egykori bölcsőde helyén volt a szülészet az Ondi úton,
ma az uszoda és a nevelési tanácsadó épülete található ott.

Van egy ötletem is: jövőre, a gondozónők napján avathatnának egy ilyen táblát. Bár frappánsabb lett volna idén, mert most volt az első bölcsőde alapításának 160. évfordulója.
Köszönet érte (vendég) [2012.04.27., 17:05][válaszolok] #29
Lekötelezett hogy ilyen gyorsan a segítségemre volt,minden tiszteletem az öné "member".
membernek (vendég) [2012.04.27., 17:53] válasza erre: #28[válaszolok] #30
"DE hol is volt ez a szülőotthon? "
Kedves member ön kérdésnek vette ezt a provokatív álkérdést?
Ha bámulatos ott született, tudnia kellett , nem?
emléktábla (vendég) [2012.04.27., 19:31][válaszolok] #31
Én kórházban születtem, de még eszembe nem jutott, hogy táblával kellene jelölni a helyet. Az év melyik napja lenne a legmegfelelőbb a megemlékezésre? Gyanítom, mindegy, csak péntekre essen, hogy hosszú legyen a hétvége.
Ugyanaz (vendég) [2012.04.28., 10:50] válasza erre: #31[válaszolok] #32
A kórházban születetteknek természetesen nem kell emléktábla mert a kórház a mai napig meg van! Tudja !És nem volt benne semmilyen "provokáció" a kérdésben mert 3-éves voltam mikor elköltöztünk Szerencsről.2011-volt hogy,vissza jöttem Szerencsre és kíváncsi voltam hogy hol volt,és volt egy kedves ember aki ezt meg is tette.És felvilágosított amit most is meg köszönök!Egy ilyen tábla emlék azoknak akik ott születtek,magának a helynek és a bábáknak tényleg tudja kik voltak a bábák???? Első említés a magyar történelemben 1111-ből való és Ipolyi Arnold írása szerint a bába=tündér szalagja.Hát már ezért is érdemes lenne.De úgy veszem észre nyílt támadás éri azokat akik,elkezdik a múltjuk,gyökereik keresését. membernek ismételten csak meg köszöni tudom!
gyökerek (vendég) [2012.04.28., 13:00][válaszolok] #33
Amikor én születtem, volt ugyan még bába, de már nem egzisztált.
Ha jól tudom, házhoz járt, amit hívhatott a szerencsés ott született szülőháznak. A kórházat pedig nem szivesen emlegetem, jobb, ha kerüli az ember. Ott halni is lehet, nem csak születni.
Nekem SZÜLŐI HÁZam van. Kicsit elkanyarodtam a szölőotthontól, de az emléktáblát hülyeségnek tartom. De nem is ellenzem, (nyílt támadás!:) rakjanak ki anyi táblát, amenyit csak akarnak.
úgy van (vendég) [2012.04.28., 13:21][válaszolok] #34
Lehet így is definiálni kresz táblát is annyit raknak ki amennyit akarnak?! Ki is raknak,csak a jelentése,súlya más.
szülői ház (vendég) [2012.04.28., 22:25] válasza erre: #33[válaszolok] #35
Egyetértünk a szülői házzal. Nem az uszodára kell a tábla.

http://www.szerencsitv.hu/kistersegi-hirek/23-mezzombor-/2179-talalkoztak-a-mezz ...

Mert Mezőzomboron találkoztak az elszármazottak.
Szerencsen már ez is megszűnt. A szerencsi polgármester Mezőzomboron szólal fel a találkozón.
Szerencs ennyire fontos?
Értelem (vendég) [2012.04.30., 10:46][válaszolok] #36
Azért én ennek az "egzisztált" szónak utána néznék a "gyökerek" nevű vendég helyében!? A mondat a következő volt ugyan még bába, de már nem "egzisztált"= jelentése:él,életben van,életjelenséget mutat?
bábanéni (vendég) [2012.04.30., 15:40][válaszolok] #37
Biztosan igazad van, (nyelvileg) 10 közül azért 9 szerintem értette.
...volt ugyan...de már nem egzisztált. Távol áll tőlem, hogy nyelvészkedni merészeljek, de ebben az esetben jobb lett volna, ha azt a szót használom, hogy nem praktizált. Viszont ha a bábanéni idejében 10 embert megkérdeztél volna a falumban, 9 nem értette volna, mit jelent az, hogy praktizál?
Így akaratlanul is tiszteletben tartottam sokak múltját, gyökereit, korabeli szóhasználatát.
Azért én is rákerestem, de mindenhol csak a politika...
http://zero2zero.tumblr.com/post/17211510786/ugy-latszik-a-magyar-sajto-egy-masi ...
Értem én (vendég) [2012.04.30., 19:29][válaszolok] #38
A sajtóban minden megengedett mert ugye nem mindég magyarok írják,hitelesen talán utoljára a Magyar Futár írt a valós helyzetről előtte pedig a Borsszem Jankó volt ilyen még.http://epa.oszk.hu/01300/01338/00781/pdf/00781.pdf
Bukovszky Róbert [2012.05.01., 09:22][válaszolok] #39
Nálam ez az év riportja! http://atv.hu/cikk/video-20120430_keri_laszlo még vérfideszeseknek is ajánlom!
riport (vendég) [2012.05.01., 11:20] válasza erre: #39[válaszolok] #40
Véletlenül 2x láttam. (ismételték) Szerintem is mindenkinek látnia kell.
Azoknak,akik szeretnek nosztalgiázni:
youtube thumbnail
azért (vendég) [2012.05.01., 13:57][válaszolok] #41
A magyar gyűlölö Kálmán Olgától riport?!
Bukovszky Róbert [2012.05.01., 14:37][válaszolok] #42
#41! Háááát, hogy ki a Magyar gyűlölő arról hosszan vitatkozhatnánk, de értelme úgysem lenne. Viszont van egy régi mondás miszerint "ne azzal vitatkozz aki mondja, hanem amit mond" szóval a Kéri úr mondandójával viszont szerintem nehéz vitázni, de ha kell állok elébe!
érdeklődő (vendég) [2012.05.01., 15:29][válaszolok] #43
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=358017490927464&set=a.357423870986826.894 ...

10 ember kellett, hogy eldöntsék, ugyan az a műsor lesz mint a városnapján? Gondolom a Cirárda már azért nem vállalta, mert 1,5 hét alatt a 3. koncertjük lett volna. Kezd kicsit egyhangú lenni, hogy minden rendezvényen lassan ugyan azokat a fellépőket kell nézni, de szerencsére most talán nem lesz tárogató!
változatosság (vendég) [2012.05.01., 16:13] válasza erre: #43[válaszolok] #44
Nagyon igaza van. Korábban "egyhangúak", "egysémára menők" és minden egyebek voltak a rendezvényeken a műsorok. Itt a lehetőség - és hát mit látunk?
Ugyanazok az intézményi műsorok, ugyanazok a szereplők, ugyanaz a forgatókönyv, csak most mást un a nép: nem a szavalónénit hanem a fujós embert, nem az operettet hanem a cirádát . hát mi változott?
Most nem kötelező a rendezvényre elmenni mert minden spontán van. Nincs is ember csak azok akik tartanak a jelenlegi főnökeiktől. Ezelőtt lehetett nem elmenni is, most az első sorban fényképezkedik a dolgozó. És mosolyog, még egy darabig.
vélemény (vendég) [2012.05.01., 21:45][válaszolok] #45
Elmehetnek a sunyiba azok, akik a kákán is a csomót keresik! Az elmúlt évben az volt a baj, hogy nem volt május 1-i városi banzáj, múltkor (április 21-én) a Várudvari Vigadalomnál azt kifogásolták, hogy volt fizetett sztárfellépő, most meg az a bajuk a pitiáner, de hivatásos hangulatrontóknak, hogy helyi és környékbeli fiatalok lépnek fel. Nekik már semmi nem jó ebben a városban?

Véleményem szerint hagyni kellene a Szerencsi ÁMK csapatát dolgozni, mivel alapos, jó munkát végeznek, legyen szó Csokifesztiválról, Várudvari Vigadalomról, vag éppen Majálisról. Ezt a mai napon is bizonyították.
A savanyúpofák meg próbálják meg feldolgozni, hogy volt kint a Várban ma vagy 2-3 ezer ember, akiknek igenis volt lehetőségük jól érezni magukat, politikamentesen.
Még egyszer gratulálok a szervezőknek!
idegen3900 (vendég) [2012.05.01., 21:47] válasza erre: #44[válaszolok] #46
Tényleg igaza volt a kedves ismerőseimnek- " Szerencs egy nagy falu tele rosszindulatú emberekkel"- Bár az én véleményem szerint a jó községekben az emberek megbecsülik egymást és azt is amit a közösség saját érdekében előállít. Remélem nem ad megfelelő képet az amit ezen portálon olvasgattam az elmúlt napokban , és tapasztaltam az elmúlt években látogatva a"falu" rendezvényeit. Ezen portálon hozzászólok mindegyike nagyon "okos" birtokában van a bölcsek kövének, már amennyiben bírálni kell valamit. A megoldásoknak a józan gondolatoknak , a mai napokban megvalósítható ötleteknek ugyanúgy híján vannak,mint a rendezvényekről a saját tapasztalatoknak. A fanyalgók egyben egyeznek meg (függetlenül attól hogy milyen párt szimpatizánsai)fanyalogni na azt nagyon tudnak. Csak egy példa:Az elmúlt évben szerencsém volt A Szerencsi Csokoládé fesztiválon több napot is eltölteni . Több részvevővel (fellépő,árus, látogató, szervező )beszélgetni azt hiszem valós képet kaptam a 2011-es fesztiválról . A több mint 20 éves rendezvényszervezői tapasztalatom birtokában állítom , hogy amit a szervezők és az önkéntesek (laikusok) 2-3 hét alatt véghezvittek azt SENKI(profi) sem tudta volna ennyi idő alatt megoldani.A látogatók nagyobbik része nem helybéli volt. És itt mit lehet olvasni...Sár sár sár . Azóta rendezvények , itt olvasható -sár sár, sár. És még valami mielőtt zárom soraimat . Kedves Szerencsiek legyenek olyan szívesek megbecsülni amivel még rendelkeznek, vegyenek részt a rendezvényeiken. Vagy nem marad más csak ami más "normális" falvakban van: koszorúzás a nemzeti ünnepeken, évente 1x falunap ,esetleg 1 bál vagy 1 búcsú. Vagy segítsenek ha tehetik.És kívánom hogy viselkedjenek KÖZÖSSÉG módjára!
hazai3900 (vendég) [2012.05.01., 22:21] válasza erre: #46[válaszolok] #47
"Szerencs egy nagy falu tele rosszindulatú emberekkel" - kikérjük magunknak. Rosszindulatú emberek mindig voltak és lesznek, de ettől maga még ne általánosítson.
A Csokoládéfesztiváltól meg ne ájuljon el, mert az elmúlt években ennyivel volt ennyi, de azóta a csapból is ez folyik. Mintha más nem is történt volna a "faluban".
"És kívánom hogy viselkedjenek KÖZÖSSÉG módjára!" - nagyon bölcs és fennsőbbrendű. Honnan jött maga hogy ilyen észosztó ebben a városban?

"20 éves rendezvényszervezői tapasztalatom birtokában állítom , hogy amit a szervezők és az önkéntesek (laikusok) 2-3 hét alatt véghezvittek azt SENKI(profi) sem tudta volna ennyi idő alatt megoldani." - meg tudja mondani miért kellett 2-3 hét alatt véghezvinni a szervezést? Egy hivatali apparátus egy évig készülhetett rá, miről beszél 2-3 hetet említve?

"A látogatók nagyobbik része nem helybéli volt "- na ez meg mindent elmond. A helyiek nincsenek megbecsülve, emberszámba se veszik őket, hát minek menjenek a csokiprofitnak tapsolni?
Hádám [2012.05.01., 23:25] válasza erre: #45[válaszolok] #48
Nem tudom, én most értem haza, de ha ott 3 ezer ember volt, akkor én kutya vagyok... sajnos 13 éve járok fesztiválról fesztiválra, itt max (nagyon jó indulattal) 500 ember lehetett, de abban benne van mindenki a szervezőkkel együtt. Nem is ez a lényeg! Én is egyet tudok érteni a 43-as hozzászólóval...mi pl 9 éve zenélünk szerencsi zenekarként, 23 önálló rendezvényünk volt a városban eddig (egyik sem volt mínuszosz), sosem hívtak még meg minket egyetlen egy városi rendezvényre sem (a karácsonyi Road koncertnél is kigolyóztak minket...), kivétel azokat a "tehetségkutatókat", ahol fizetni kellett volna (gondolom a pénzünk az kapóra jött volna...), többször játszottunk az ország egyik legnagyobb rendezvényén a Hegyalja Fesztiválon is... ehhez képest van 1-2 olyan zenekar akik az elmúlt 1 évben legalább 5-6 alkalommal álltak színpadra Szerencsen, van akiket már akkor is hívnak ha még ők maguk sem tudnak róla Ez már kb a kabaré szintje, bár nem minket minősít! Semmi probléma, szerencsére máshol más hozzáállás szerint mennek a dolgok, így nem vagyunk rászorulva a "csikózenekari " szerepre
vélemény (vendég) [2012.05.01., 23:43][válaszolok] #49
A mai rendezvény valóban színvonalas volt, részben minden hozzászólónak igaza van. Viszont egy határt kellene húzni, kiket hívnak meg. Nem tudom kinek a rokona a mai első rockzenekar, de amit a színpadon műveltek az minősíthetetlen volt, rossz ének, hamis gitárok, ráadásul az a szerencsétlen konferáló is porrá alázta őket az idétlen esküvel, szerencsétlenek meg még örültek is neki. Arra is adhatna valaki választ, miért a színházteremben próbálnak? Fizeti nekik a város? Bérlik a termet? Más miért nem mehet? Ha tényleg őket teszik a csokifesztiválon a Tankcsapda elé, abban az esetben több ezer ember előtt járatja le magát a szervező társaság!
május 1 (vendég) [2012.05.02., 08:48][válaszolok] #50
Nem voltam itthon, így hát nem voltam a szerencsi majálison. Ezek szerintén semmiről nem maradtam le,ellenben az AMK meg a város igen! Gratula! Van még lejjebb?
lakos (vendég) [2012.05.02., 12:42][válaszolok] #51
A városban sétálva témához szorosan kapcsolódik az is, hogy mennyi ember él Szerencsen.

Jóval túl vagyunk a népszámláláson, de még sehol nem tették közzé a hivatalos népszámlálási adatokat. Kétlem, hogy a döntéshozók ne lennének vele tisztában. Szóval valaki, aki erre téved, legyen kedves ossza meg velünk is, hogy pontosan mennyi jelenleg Szerencs lakossága???
jani (vendég) [2012.05.02., 12:59][válaszolok] #52
Azt nem tudom pontosan mennyien laknak Szerencsen, de többszáz ház áll üresen és eladók.Az enyém is de a kutya se érdeklődik.Úgylátszik inkább elmenekülnek innen, minthogy beköltöznének. Fiatalokat meg szinte alig látni kivéve az általános iskolásokat. Aki innen elmegy tanulni vagy dolgozni már nem jön vissza. Nincs se munkahely se megélhetés. Valaki azt írta, rossz Szerencsen a hangulat. Mitől lenne jó?
Bukovszky Róbert [2012.05.02., 14:04][válaszolok] #53
#51! Ja az "népszámlálás" volt? Nekem inkább országos adatgyűjtésnek tűnt!
program (vendég) [2012.05.02., 14:43][válaszolok] #54
54-hez (vendég) [2012.05.02., 16:56][válaszolok] #55
Ez komoly? Vajon ki talája ki ezeket a hülységeket? Egyáltalán itt él az aki ezeket megrendeli? Majd megint ingyenes jegyeket fognak osztogatni, hogy ne kongjon a terem? Kinek van itt kedve még nevetni is amikor a csekkeket is alig tudják befizetni az emberek? Ja a vezetőknek jókedvük van? Majd nyájaskodva, kézenfogva fogadják az ingyen jegyeseket? Erre van pénz?
55-höz (vendég) [2012.05.02., 21:03][válaszolok] #56
Tisztelt 55-ös hozzászóló! Végtelenül elszomorító amit Ön és az Önhöz hasonlók művelnek ezen a fórumon. Igaza van a 46-os hozzászólónak, ez a város tele van rosszindulatú emberekkel. Higgye el, ettől még nem fogja tudni befizetni a csekkeit, sőt ez a fajta gondolkodása csak egyre rosszabb helyzetbe fogja sodorni.
indoklás (vendég) [2012.05.02., 21:48] válasza erre: #56[válaszolok] #57
Indoklás kéne. Hogy miért konganak a termek. ezelőtt kirendelés volt, mondták. Na és most? talán önként mennek az emberek? dehogyis, hátmennek mosolyogni, ölelgetni, de csak egy példa a tehetséges színháztermi ülés. Megnézték hányan voltak a fényképeken, bármilyen szögből fotóztak is?
Bukovszky Róbert [2012.05.03., 09:08][válaszolok] #58
Tisztelt Moderátorok! Azt megértem, hogy levettétek a picit????? valóban durva linket, azt azért megtehetnétek, hogy jelzitek a #...hszt ezért és ezért töröltük.
Jó munkát!
független (vendég) [2012.05.03., 09:32][válaszolok] #59
Én egyetértek azzal, hogy amikor ilyen elkeseredettek az emberek, mert most már tényleg rosszsabbul élünk, nem kéne mindenféle erőltetett agymosó rendezvényekre szórni a pénzt. Ha csak tíz család helyett fizetnék ki a villanyszámlát már előrébb jutnánk. A sárga csekket meg már egyre többen csak tologatják, hátha még tovább megadóztatják azt is meg lassan mindent. Igenis erről beszélni kell ,és a bajokat nem feledteti " néhány kacagtató" ...elődás. Bár valaki azt mondta ,cirkusz is kell a népnek. De ne feledjük csak kenyér után.Az meg egyre kevesebb.
Bukovszky Róbert [2012.05.03., 09:57][válaszolok] #60
#59! Önnek igaza van, de ugye azt Ön is tudja nagyon jól, ha valamiről beszélve vagyon attól még nem oldódik meg a kérdés. Sajnos naponta találkozok -gondolom más is- szívszorító esetekkel amikor az anyuka előbb összeszámoltatta előttem a gyógyszer árát s miután megmondták neki azt kérte, hogy kb a feléért állítsák neki össze a legfontosabbat, de tudok olyan gyermekről aki azért nem vett részt osztálykiránduláson mert a szülők nem tudtak neki zsebpénzt adni és adományt nem akartak elfogadni ill. kölcsön sem szerettek volna kérni. Sok-sok ilyen eset van, de ezek a legfrissebbek és mindkét esetben teljesen normális nem dohányzó, nem italozó felelöségteljesen gondolkodó családokról van szó.
Más! Én régen sem ma sem jártam, járok városi rendezvényekre így tőlem lehet 'lepusztult is ill. világraszóló attrakció is. Azért a legutóbbin fenn akadtam egy pillanatra, nem értem mennyien lehettek, mert egy "nick" név 2-3000 főt ír míg "Hádám" szerint max 500-an voltak, ekkorát azért egyikőjük sem tévedhet ezért kérdezném hátha valaki tud egy megközelítőleg pontos számot.
friss (vendég) [2012.05.03., 10:07][válaszolok] #61
Ma reggel hallottam:
-Mit szed Matolcsi, amikor náthás?
-Adót.
infó (vendég) [2012.05.03., 10:40][válaszolok] #62
Hádám szerintem jól saccolt Max., de max 500 fő egész nap.A többit az AMK láthatta? !
infó2 (vendég) [2012.05.03., 12:54][válaszolok] #63
Javaslom, hogy polgármester úr menjen végig Szerencs útcáin és akkor fogja látni milyen ramaty állapotokban vannak az utak. Szinte mindenhol. Ideje lenne legalább a kátyúkat kijavítani. A Kossuth tér helyett inkább azt csinálták volna.Ehelyett városnapi rongyrázás egyeseknek, ketteseket meg a kátyúk ráznak.
Bukovszky Róbert [2012.05.03., 14:55][válaszolok] #64
Na végre????????! http://www.boon.hu/elozetes-lehull-a-lepel-a-debreceni-stadionrol/1972076 Majd csak össze telefonálgatjuk nekik az árát!
foci (vendég) [2012.05.03., 15:45][válaszolok] #65
Hát segítsük meg Debrecent, mert ő is megsegít bennünket. Állítólag debreceniek építik majd a szigetelőanyag gyártó gyárat Szerencsen.A legutóbbi önkormányzati ülésen azt mondta Koncz Ferenc, hogy jó ismerőse. Igaz a polgármester szerint van saját építőrészlegük is .Így nem lesz szükség az építkezésnél a szerencsi vállalkozókra.
Bukovszky Róbert [2012.05.03., 17:14][válaszolok] #66
#65! Engedelmével helyreigazítom. KF nem azt mondta, hogy jó ismerőse, hanem azt, hogy jó barátja. Ennek a két szónak akkor van értelme a lényegét feszegetni, ha emlékszünk még a választásokkor elhangzott mondatokra. Aki emlékszik az tudja mit beszélek aki meg nem az nézzen utána a 2010-s anyagokban a mondat így hangzott; "mert ugye vannak jó ismerősök és vannak a jó barátok ........"
Hádám [2012.05.03., 18:42] válasza erre: #65[válaszolok] #67
Ha emlékeim nem csalnak, akkor még a vállalkozói koccintáson is külön ki volt hangsúlyozva, hogy több száz fős helyi munkaerő fogja építeni a gyárat.... hát akkor reméljük így is lesz! ;)

Apropó ha már itt tartunk... erről tud valaki valamit? Én feltettem a kérdést itt korábban, de mivel nagyjából senki se válaszolt és általában csak egy ember "képviseli" a testületet ezen a lapon, ezért megkérem Egeli alpolgármester urat tájékoztassa a tisztelt olvasókat, mert tájékoztatásból mostanában kevés jutott nekik a vezetőség részéről!
Dolgozó (vendég) [2012.05.03., 20:05][válaszolok] #68
Akkor valószínű hogy debreceni munkaerő is lesz hozzá mármint a működtetéséhez? Szigetelőanyag gyár,üzem? De honnan lesz a kőzetgyapothoz kő? Mert szerintem abból készül,innen Mádról,Rátkáról na már most lett a világörökség része vagy mi a fitty-fene része?Akkor hogyan fognak ott bányászni? Vagy nekik lesz engedélyük??
Üveggyapot (vendég) [2012.05.03., 20:18] válasza erre: #68[válaszolok] #69
Nem követ (meg szalmát) fognak szállítani ide, hanem üveget! Nem is kevés mennyiségben. Azt fogják majd itt feldogozni, és ebből lesz talán az üveggyapot(gyár).
Jaj (vendég) [2012.05.03., 20:56][válaszolok] #70
Értem,már üveg nem kő,papír olló? Lesz itt minden.
Marhák vagytok! (vendég) [2012.05.03., 22:11][válaszolok] #71
Marhák vagytok TI, akik itt most gúnyoljátok és ezzel támadjátok az Üveggyapotgyárat! Ezzel ugyanis nem Koncz Ferencet és csapatát, vagyis politikai riválisotokat hozzátok kellemetlennek tűnő helyzetbe, hanem SZERENCS egyik nagy lehetőségét próbáljátok ellehetetleníteni a közvélemény szemében. Ez pedig rendkívül felelőtlen magatartás!!!
Ha valóban 150-180 fő közötti embernek nyújt majd munkalehetőséget, s valóban 200-250 millió Ft/év helyi adót fizetne működése idején,
úgy olyan lehetőségünk lehet, ami nem adatott meg az elmúlt években. Karnyújtásnyira vagyunk a céltól. Ne gúnyoljátok hát politikai alapon SZERENCS egyetlen, már elérhető közelségbem lévő lehetőségét!
LEGYETEK VÉGRE TÉNYLEG LOKÁLPATRIÓTÁK, S NE PEDIG SZOCIALISTÁK!
Hádám [2012.05.03., 22:49][válaszolok] #72
Részemről semmi gúnyolódás nem merült fel a témában, nekem kifejezetten szimpatikus ez a projekt, azért írtam fentebb, hogy beszámolót kérek az ügyről, mert akad ember akinek nem igazán érdeke, hogy megépüljön, annál inkább saját haszna... Sajnos nálunk is akad aki tesz a közösség fejére egy nagyot!
Bukovszky Róbert [2012.05.04., 07:49][válaszolok] #73
#71! Megjegyzem ott ahol azt a jelzőt írta ott a saját nevet vagy nick nevet szokás írni, szóval le a kalappal az önkritikája előtt! Azért én úgy gondolnám, hogy aki ilyen egyértelmű jelzőt fogalmaz meg annak illene oda írnia a saját becses nevecskéjét,persze én ezt így ismeretlenül???? sem nézem ki Önből!
Mivel magamra vettem a jelzőt -már csak azért is mert tagja vagyok a Lokálpatrióta egyesületnek- így engedelmével reagálok a hsz tartalmára.
Mivel gyakorlatilag befejeztem a nem túl magasröptű politikai karrieremet, így nincsenek is ilyenfajta riválisaim! Ugye azt azért nem gondolja, hogy egy sokmilliárdos beruházás megvalósulása attól függ, hogy néhány "marha" mit írogat egy max néhány száz fő által látogatott honlapon? Ezzel együtt én a szerény lehetőségeimmel mindenhol támogatom a beruházás megvalósulását, mivel azt mindenki láthatja, hogy a Városunk életben maradásához talán ez az utolsó cérnaszál. Biztos emlékszik még, hogy itt ezen a felületen tettem egy olyan felajánlást, amit aki ismer tudja, hogy nehezen, de mégis nagyon szívesen váltanék be a 'gyapotgyár átadásakor. Viszont azt a jogot továbbra is fenntartom magamnak, hogy a mindenkori politikai vezetést rendszeresen szembe állítsam a saját ígéretivel, hangzatos jelszavaival, mivel mint írtam nekem már nincsenek politikai ambícióim így megtehetem, hogy ilyenekkel szórakoztassam magamat!
Apropó! Én soha nem voltam és valószínűleg már nem is leszek egyetlen pártnak sem a tagja, sem a szimpatizánsa, de mégis megkérdezném Öntől, hogy miért NEM LEHET valaki "Szocialista" vagy miért kell titkolnia és miért LEHET valaki "Fideszes" és miért kell büszkének lennie abbéli mivoltára?
munkahely (vendég) [2012.05.04., 08:20][válaszolok] #74
Minden munkahelyre szükség van és volt eddig is .Mert különben egy-két ember kivételével mindannyian beledöglünk ebbe a nagy semmibe. A mostani építkezés és a tervezett korábbi erőmű építése között az a különbség, hogy a mai politikai ellenzék nem a maga hasznát nézi,hanem az emberekét. Egészen biztos nem fognak "szalmát" égetni és ilyenekkel hergelni a lakosságot, meg azzal, hogy az üveggyapott milyen veszélyes az emberi szervezetre, a tüdőre.Az viszont fontos lenne, hogy már az építkezéseknél is kapjanak munkát a szerencsi vállalkozó, az építőanyagokat a helyi tüzépről is beszerezhetik stb.
Bukovszky Róbert [2012.05.04., 08:35][válaszolok] #75
#74! Azért hiú ábrándokat ne kergessen! Ugye nem gondolja, hogy egy hatalmas tüzép hálózattal rendelkező beruházó helyből fogja beszerezni akár a legminimálisabb tételt is?
Azt nem tudom, hogy az ellenzék mit csinál, de azt garantálom, hogy a Lokálpatrióta Egyesület 100%-ban teljes mellszélességgel a beruházás mellett van, tehát nem fogunk 'üveget törgelni, nem rohangálunk semmilyen hatósághoz, hogy hátha lehet valami támadási felületet keresni, mi jártunk óvodába és velünk ott megtanították "aki másnak vermet ás /bálát éget/ maga esik bele /neki kell a füstöt szívni/"!
kivitelező (vendég) [2012.05.04., 08:51][válaszolok] #76
Honnan tudják, hogy debrecenben debreceni fog építeni?
http://www.168ora.hu/buxa/2014-tavaszara-lehet-kesz-kosaek-debreceni-stadionja-9 ...
Ha még csak most írják ki a "nyílt közbeszerzést", miből gondolják, hogy "t****k" lesz a nyerő?
Szerencsen ki lesz a kivitelező? Kíírták? Ki nyert? Mikor? Válasz?
Üveggyapot (vendég) [2012.05.04., 11:00] válasza erre: #71[válaszolok] #77
Csupán egy kérdésre született válasz. Mert a beruházásról csak nagyon soványka tájékoztatást kapott a lakosság. Egyetértünk abban, hogy valóban épüljön meg a gyár, és utána pedig hosszú ideig termeljen. Ez az itt élők érdeke. Megjegyzem, ez lett volna az érdeke az erőművel is. Csak ott más volt a politika sanda szándéka. De mindegy, az már valóban a múlt. Persze az üveggyapot sem tartozik az élelmiszeripar termékei közé, de legalább annyira büszkének kell majd lennünk az üveggyapotra, mint most vagyunk a csokoládéra.
Egeli Zsolt (vendég) [2012.05.04., 12:13][válaszolok] #78
Kedves Ádám!

A szigetelőanyag gyár sorsa napokon belül eldől, mivel az építési engedély ugyan jogerőre emelkedett, de Fincziczki úrnak módjában áll bírósághoz fordulni, s ott kérni az építkezé megtíltását, így ettől függően alakul az építkezés sorsa.

Más!
A bálaégetés tiltakozás volt a 150-400 munkahelyet ígérgetők, de a valóságot elhallgatók ellen, miszerint az MVM nem szállt be a 11 erőmű létesítéséről szóló programba, az MFB pedig nem adott 20 milliárd Ft-ot az építkezéshez, stb.

Mi nem állítjuk, hogy 11 szigetelőanyag gyár épül, nem állítjuk, hogy bárki is el akarná zavarni a befektetőt, de tény, hogy az erőműnek jogerős építési engedélye volt, ami alapján ma is építkezhetne, míg akadt egy elszármazott atyafi, aki más értékek mentén képzeli el jövőjét Budapesten, de róla sem állítjuk, hogy cselekedeteit helyi erők mozgatnák.

Hisszük,hogy minden normális embernek az az érdeke, hogy Szerencsen munkahelyek létesüljenek, mert különben lehúzhatjuk a rolót. Ennek okán pedig teljesen mindegy, hogy kikből áll a következő testület vagy éppen ki lesz a polgármester. Üres kamrának bolond a gazdája.
ajaj (vendég) [2012.05.04., 13:06][válaszolok] #79
Erőmű:
...tény, hogy az erőműnek jogerős építési engedélye volt,...
Megépült? Nem.

Szigetelőanyag gyár:
...az építési engedély ugyan jogerőre emelkedett,...
Megépül?

Robi, ne aggódj a felajánlásod miatt:) Azért drukkolok, hogy a szavadon fogjanak.
ajaj-ja ! (vendég) [2012.05.04., 13:33][válaszolok] #80
Erőmű:
...tény, hogy az erőművet ellenzők még az UNESCO-hoz is fordultak, hogy ne épülhessen meg.Nem?

Szigetelőanyag gyár:
...jól felfogott közös érdek miatt /önös érdekből/ senki sem akarja puccsolni.
Nem?
ja (vendég) [2012.05.04., 14:34][válaszolok] #81
Jelen esetben az ellenzék nem egzisztál. (= jelentése:él,életben van,életjelenséget mutat) Nincs. Nem kavar.
Ez esetben jót jelent. Akkor lesz baj, ha visszatér a régi ellenzék.
Nyolc évig tanulták, hogy kell keresztbe tenni.
81-hez (vendég) [2012.05.04., 16:06][válaszolok] #82
Tisztelt Fórumozó!Azt javaslom , többet járjon az emberek közé és megtudja miket gondolnak a mai helyzetről.Az "ellenzék" ma nem a pártokat jelenti, hanem, az maga az egyszerű nép.Én arra emlékszem ,hogy a jelenlegiek hogyan tettek keresztbe, pld vizitdíj,tandíj , népszavazás stb.most meg csak az fog tudni egyetemre menni akinek a szülők majd tudnak fizetni.
Most tesznek csak igazán keresztbe a csekkadóval, telefonadóval, meg sorolhatnám tovább. Lehet,hogy önnek most sokkal jobb, örülök neki, de a többség már nem bánná a régieket.
számoljunk (vendég) [2012.05.04., 16:17] válasza erre: #82[válaszolok] #83
"de a többség már nem bánná a régieket"

Azért egyeseknél csak kibújik a szög a zsákból A demagógiával szemben a valóság az, hogy a teljes népességen belül az MSZP 13%-on, a DK pedig 3%-on áll, ez összesen 16%. A Fidesznek egyedül van 21%-a. Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20120425-tarki-megtort-a-jobbik-erosodese.html
nem öröm (vendég) [2012.05.04., 16:27] válasza erre: #82[válaszolok] #84
Félre értett:a régi ellenzék = fidesz
Kicsit bonyolult, mert senki nemtud (nem mond) biztosat, ki tudja, kik vannak most ellene, mellette. Ha ebböl is huza-vona lesz, a befektetők mennek másfelé a pénzükkel együtt.
A stadiont virtuálisan már körbejárhattuk, kíváncsi lennék néhány képre, milyen lesz az új gyár? Gyanús, hogy nincs látványterv. Lehetne vele hencegni.
igaza van (vendég) [2012.05.04., 16:58][válaszolok] #85
Hol vannak a látványtervek??? Marhák vagytok??? Erről csak annyit hogy nem a "marháknak" köszönhető,hogy minden 4.-ház eladó Szerencsen,alig látni kisgyermekes anyukákat,kik gyermekeiket tolják,szintén nem látni Szerencsen 25-40-közötti fiatalokat??Akik a gerincét adnák Szerencsnek.Mert ha itt lenének azt jelenti vannak munkahelyek!De arra kényszerülnek hogy irány a szélrózsa minden iránya.
marhák vagytoknak (vendég) [2012.05.04., 20:10][válaszolok] #86
Kedves marhák vagytok ! Jelzőjéből itélve Ön csakis fideszes lehet : hiszen ilyen "kedves " titulusokat csak azok az urak aggatnak a tőlük eltérő véleményt megfogalmazókra .Sajnálom, hogy ugyanilyen vehemensen nem állott ki az erőmü épitése mellett, tekintettel arra, hogy az szintén egész Szerencs érdekeit szolgálta volna . AMI PEDIG A HELYBEN TÖRTÉNŐ ANYAGBESZERZÉST ÉS A HELYIEK FOGLALKOZTATÁSÁT ILLETI MEG KELL NÉZNI AZ ÁPRILISI TESTÜLETI ÜLÉS FELVÉTELÉT ,ahol a pm. elmondta, hogy erről ne is álmodjunk, hiszen a beruházónak saját debreceni kivitelezői vannak s ők fogják épiteni a szigelőanyag gyárat.Ami pedig E ZS. kommentjét illeti a tőle megszokott módon /csupa jóindulattól vezérelve/ meg is nevezi kit kell majd utálni, ha mégsem épül meg a szig,gyár.Ügyvédként nincs neki fogalma a személyiségi jogok védelméről.
83 -nak (vendég) [2012.05.04., 20:28] válasza erre: #83[válaszolok] #87
Volt olyan kedves és nem folytatta a számokat. Minden közvélemény kutató azt rögziti, hogy 4o % feletti azok aránya, akik bizonytalanok, vagyis félnek felvállalni véleményüket. Na ők fogják elkergetni a mai népnyuzókat a legközelebbi választáskor oda, ahová valók.
Hádám [2012.05.05., 08:12] válasza erre: #83[válaszolok] #88
Ön szerint a megkérdezettek közül mennyien válaszoltak őszintén egy ilyen politikai légkörben? A 45% bizonytalan pedig nem azért bizonytalan, mert nem tud dönteni, hanem jó részük nem meri felvállalni mit választana, érthető okokból!

Egeli úrnak köszönöm a válaszát, bár kicsit szűkszavúra sikeredett, de legalább valami "friss" híreket kaptunk! Esetleg értesítene majd minket ha konkrét döntés születik?
Hádám [2012.05.05., 08:15][válaszolok] #89
Még valami... Az óvoda felújításról és a patakmeder rendbetételéről esetleg pár szót tudna említeni? Jó pár fecskésivel beszéltem, nem túlzottan nyugtatja őket, hogy a "védelmüket" a 2 éve rohadó homokzsák "fal" adja...
Ez így van (vendég) [2012.05.05., 10:35][válaszolok] #90
De milyen érdekes 2-éve ott vannak a homokzsákok,és rendőrnek,tűzoltónak nem tűnik fel? Írom azokán hogy ezek állítólag veszélyes hulladéknak számítanak? És a minap láttam egy tv-műsorban valami Trútyek műsor vezető azokán írom így mert aki baseball sapkában vezeti a műsort az nem műsor vezető.Abban műsorban láttam hogy,tűzoltók járták a Budapesti körfolyosós lakóházakat.Centiméterrel a kezükben és akinek a közlekedési folyóson 110-cm belül volt valamilyen mentés akadályozó tárgy pénzbeli büntetés jár? Plusz még a kihelyezett muskátliért. Kérdés hol van ez
a muskátli a veszélyes hulladékhoz??
Van benne valami (vendég) [2012.05.05., 16:21][válaszolok] #91
Igen szerintem is a fecskésieken kívül másokat nem nagyon érdekli hogy ott mi van.Van-e ott homokzsák vagy nincs,mikor volt az a nagy ár jó sokan mentek oda bámészkodni,és nem segíteni a bámészkodok is csak azért maradtak el.Mert a nem tetszés lett nyilvánítva ami persze rosszul esett.De aki oda jött és segített annak köszönet,de volt egy érdekes esett is.Mikor jött egy vezető,és mondta hogy,Tiszalúcnál átvágatta gátat,nem lesz gond kisvártatva megérkezett egy másik vezető ő is átvágatta gátat Tiszalúcnál nem lesz gond.Majdan megérkezett,a vízmű szakemberei és közölték Tiszalúcnál átvágták a gátat rendbe lesz minden.
90, 91-hez (vendég) [2012.05.05., 22:54][válaszolok] #92
Két évvel ezelőtt egymást váltogatva jöttek-mentek, fotóssal, kamerással - mindent dokumentálva, ígérgetve - nemcsak Szerencsen. Azóta a legtöbb településen nem is volt a kedves vezető, mennyi ígéret elhangzott: szivattyúkról, medertisztításról, gátak megerősítéséről, tönkrement épületek helyreállításáról... Nézzük, nézzék meg mi történt azóta! Kérdezzék meg a fogadóórán, hogy mi történt azóta... vagy kérdezzék meg a kedves vezetőt, ha újra megnézi a gátakat, a kitisztított medreket, a telepített és vásárolt sok-sok szivattyút - és senki se felejtse el mindezeket a "megvalósult" ígéreteket megköszönni, lehetőleg nyilvánosan, falunapokon,bálokon,olvasói levelekben... Mert a hála nem maradhat el! ...és közben reménykedjünk, hogy ne legyen a két évvel ezelőtti szélsőséges időjárás, mert akkor megint jönnek, ígérgetnek - és kezdődik minden elölről!!!
Bukovszky Róbert [2012.05.06., 11:31][válaszolok] #93
Moderátorok! Ugye ez már nem olyan durva?! http://sport.hir24.hu/sportolok-a-palyan-kivul/2012/05/04/magyar-kosarasok-a-vil ... az a vicc, hogy Hazánkban kiestek ....
errr (vendég) [2012.05.06., 12:45][válaszolok] #94
Beszéljünk már fontosabb dolgokról.
Tisztelt Polgármester úr és képviselő úr!
Csak érdeklődnék, készül-e már az ingyenkonyha meg a szeretetház legalább eszmei síkon, látva az új nyugdíjtörvényt ami szerint már a tavalyi kalkulációm sem igaz, azaz kb 2 évvel még többet kéne lehúznom, dacára annak, hogy az már jócskán negyven év feletti szolgálati idő lenne. Önök szerint lehetséges nem irodában pöffeszkedve versenyképes szinten dolgozni eddig? Egyértelmű hogy nyomorra ítélnek bennünket.
Tiszteltetem a pogári kormányt és értékes válaszában gondolom ezután is hiába reménykedek.
Remélem nem sértődik meg ha azt kívánom, sőt alkalmam lesz teszek is annak érdekében, természetesen a törvényes kereteken belül, hogy már ezt a 2 évet se húzhassák ki hatalomban.
Üdv.
errr-nek (vendég) [2012.05.06., 14:29] válasza erre: #94[válaszolok] #95
Csatlakozom. És még sokan mások...
errr (vendég) [2012.05.06., 15:07] válasza erre: #95[válaszolok] #96
Hihetetlen az az arrogancia amivel mások sorsát igazgatnák.
Csak apróságok: rokkantaknak irány felülvizshálat, eredeti kiépítésben ha féllábú akkor is.
Dohányozni? Sehol és kész. 5 méterre az utcán.
Megkérdem, kik a polgárok akiknek az érdekében történik mindez??
Mit képzelnek ezek magukról?
Nem a kormánynak van országa uraim, hanem az országnak kormánya.
Alapvetésekkel sincsenek tisztába és nem hiszem ezek után nem félnek..
jobboldali (vendég) [2012.05.06., 16:06] válasza erre: #96[válaszolok] #97
Arrogancia? A gyűlölködése elvakítja, nézze a dolgokat kicsit mások szemével is!

Rokkantak. Az ország tele van csalókkal, akiknek némi pénzösszeg ellenében korrupt orvosok elintézték a papírokat. Ezek a tömegek eddig az Ön adójából is kapták a "járandóságukat".

Dohányzás. Azt állítja, sehol nem lehet, ez szemenszedett hazugság. Most is lehet dohányozni, DE csak akkor, ha ezzel mások egészségét nem károsítják. Játszótereken, iskolák területén, szórakozóhelyeken, et cetera tilos. Egyébként sok dohányos is örül az új szabályozásnak, mert nekik sem kell ezentúl a tömény füstöt szívni, ha beülnek egy kávézóba.

Azt kérdi, kik azok a polgárok, akik érdekében történik mindez. Lehet, hogy Önnek ez fáj, de pártoktól függetlenül, a nagy többség ezekkel az intézkedésekkel igenis jól jár. Lehet kritizálni a kormányt, Ön mindig is csomót fog keresni a kákán, bármit is tesznek azok a fránya jobboldaliak. Viszont a fenti két példával óriási bakot lőtt!
errr-nek - mások (vendég) [2012.05.06., 16:25][válaszolok] #98
Ön az arrogáns, csak észre sem veszi! Mit szeretne? Bárhol fújni a füstöt, ahol éppen Önnek jólesik? A többi meg csak hagy szívja! Igaz? Na látja, ez az arrogancia!
errr (vendég) [2012.05.06., 18:49][válaszolok] #99
Nem én vagyok arrogáns kedveskéim, hanem kegyedék szűklátókörűek. Nem látják a példából a kikerekedő egészet. hehe. Ezek csak apróságok, talánha méltóztatnának hallgatni a napi sarcokról szóló hírverést, ahol már csak nem is magyarázkodnak. Lebecsülik a normális embereket saját szintjükre. Gondolják nem jól látni hova lesz a pénz s hova kerül az állami föld? Csak tömik a zsebüket s mellébeszélnek. No majd legkésőbb választáskor megpillanthatják milyen eredménnyel.
Csak egy kérdés? Miért is meneteltek Békében? Na mi az becsapták magukat? Be bizony bólogató Jánosok. Az IMF bizony a barátjuk. Maga OV mondotta, mert valszeg ő sosem hazudik, előtte sem amikor azt mondotta ha az IMF jő, ő meg megy. Rajta! :-)
Tisztelettel, de csalódottan üdvözölve magukat.
Au revoir.
errr (vendég) [2012.05.06., 18:52] válasza erre: #98[válaszolok] #100
Kérem vendég ne essen át a ló másik oldalára.
Nem bárhol, de valahol emberhez méltó körülmények között, ha már az adótartalma nem büdös ugye. Kávét inni melegben ülve és dohányozni nem az utcán meg a fagyban.
Érti ugye a különbséget? ha nem az sem probléma, napersze nekem.
Üdvözlöm.
Sokaknak (vendég) [2012.05.06., 23:04][válaszolok] #101
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek.(?,!)
Bukovszky Róbert [2012.05.07., 08:29][válaszolok] #102
Végül is megérdemli, na meg ügye jár is neki ami meg jár az jár; http://www.origo.hu/itthon/20120507-allami-villaba-koltozne-schmitt-pal.html biztos vannak országok ahol a 'lakhatását Tiszalökön vagy S-újhelyben esetleg Baracskán oldanák meg!
#101! Érdekes felvetés!
1o2- es Bukovszky R.-nek (vendég) [2012.05.07., 18:10] válasza erre: #102[válaszolok] #103
Szerintem kedves Bukovszky ur, megérdemli SP.az állami villába költözést. Teljes egészében megszolgálta ezt az "apróságot", hiszen láthattuk Ő nem gátja hanem motorja volt szeretett kormányának. Hogy helyesirásilag a kisegitő harmadik osztályának felelt meg miközben doktori cimet lopott magának az eltörpül a rengeteg aláirt demokrácia ellenes törvény jelentősége mellett! És különben is megtalálta a zsák afoltját személyében !
Párizs-Budapest (vendég) [2012.05.07., 18:27] válasza erre: #101[válaszolok] #104
Ne álmodozzon! Nem kell mégegyszer a baloldal győzelme. Már azt is próbáltuk!
Bukovszky Róbert [2012.05.07., 18:51][válaszolok] #105
#104! "Már azt is próbáltuk" nem mondom, hogy jó volt, de mivel is lett jobb a "jobb"?
96-nak (vendég) [2012.05.07., 19:01] válasza erre: #96[válaszolok] #106
Látja kedves err milyen hibát vétett !? Birálni merte a jótevő kormányunkat szivás és egyéb ügyekben ! Na de meg is kapta amagáét a jobboldali vendégtől és teljes joggal.Mert mi dolog azhogy Ön a füstszivás jogának elvételét fájlalja, miközben az ország teljes lakossága /jobb és baloldal egyaránt / "szivja" a kétharmad uralkodásának következményeit.
1o4-nek (vendég) [2012.05.07., 19:11] válasza erre: #104[válaszolok] #107
Próltunk már mi sok mindent! Most például tulélni próbálunk és reménykedünk abban, hogy a mostani rémálom után egy normális időszak is bekövetkezhet !
Párizs-Budapest (vendég) [2012.05.07., 20:30] válasza erre: #105[válaszolok] #108
Én nem mondtam, hogy jobb lett, csak attól óvok mindenkit, hogy most meg arról álmodjon, hogy majd jön a baloldal, aztán majd milyen jó lesz..!
anonym (vendég) [2012.05.07., 21:46][válaszolok] #109
youtube thumbnail
Görög (vendég) [2012.05.08., 07:25][válaszolok] #110
Elhangzott a népszámlálásról, hogy Szerencsen ezt nem hozták nyilvánosságra.Ez nem jelenthet problémát , de majd meg látjuk,hogy az ebek nyilvántartásban vételéből , ami kötelezővé válik mi fog kisülni.Ugyanis év elején az eb adót a tisztelt önkormányzat el vetette!
Frigyes úr (vendég) [2012.05.08., 08:06][válaszolok] #111
Legyünk őszinték uraim, egyik kopó, másik eb, egyik 19, a másik egy híján húsz és még sorolhatnánk. Magyarán megmondva egyik is egy ****kupac, meg a másik is, csak mindig azt érzi büdösnek a nép, amelyik épp porondon van, a másik "bűzét" megszépíti az idő, aztán a fordulat után rendre ismét elkezdi bántani az orrukat a szag és ráébrednek, hogy egyik kopó...
111-hez (vendég) [2012.05.08., 08:22][válaszolok] #112
Lehet demagóg mondatokat leírni, hogy jól hangozzon , de szerintem a tények ,tények. Volt megszorítás Bajnai alatt is, de szó sem volt csekkadóról átutalási adóról stb, még mindíg alacsonyabb volt a benzin ár , több gyerek jelentkezhetett ingyenes képzésre az egyetemre, bevallották a megszorításokat /amit ma tagadnak/ és főleg nem féltek úgy az emberek.A demokráciáról már nem is beszélek.Biztos az sem volt jószagú, de a mostani?
Legyen tárgyilagos Frigyes úr, még akkor is ha úgylátszik, ön inkább indulatból mond véleményt.
Bukovszky Róbert [2012.05.08., 09:04][válaszolok] #113
#111! Önnek igaza van! Az igazság valahol félúton lenne, mert ahhoz kétség nem férhet, hogy a most regnálóknak sok olyan elképzelésük van amit józan ésszel mindenkinek támogatni kell/ene. Viszont szinte mindenben átestek a ló túloldalára ill. ami a legnagyobb baj az, hogy a gazdasági fellendülésnek nyoma sincs, megkockáztatom, hogy hosszú évekre megalapozták a 'nyomort, nem hogy egymillió munkahely nem lesz, de szerintem lassan annyi a minusz a kormányzásuk óta. (Én ahogy anno ők sem a közmunkát nem tartom munkahelynek, az egy szükséges rossz semmi több) Aztán azt is tudjuk, hogy minden politikai erő mindig is gátlástalanul, hazudott, hazudik, s talán hazudni is fog, de ez a mostani ez már tényleg hihetetlen szintre fejlesztette. A megszorításokról is egyedien gondolkodnak, hisz mindenki láthatja, hogy gyakorlatilag azokat sarcolják még jobban akik már tényleg mindenféle létminimum alatt élnek és szó szerint a betevő falat is veszélybe került.
megdöbbentő (vendég) [2012.05.08., 11:17][válaszolok] #115
Tisztelt Polgármester úr!
Mit szól mindehhez? A 114 írásához? Ez valóban igaz lenne? Vagy lejárató hazugság? Őszintén remélem ,hogy az utóbbi. Ellenkező esetben nekünk, nem a politikából élőknek, de Fideszt önzetlenül támogatóknak ugyancsak el kell gondolkodni!/ Nem is gondolkodni, hanem hátat fordítani./
hátat fordít (vendég) [2012.05.08., 11:34][válaszolok] #116
Áradnak a jó hírek...:)
bato (vendég) [2012.05.08., 12:56] válasza erre: #109[válaszolok] #117
Háború a nemzet ellen !
És ezen Maffiózók közül senki nem került börtönbe ! De a parlamentbe még most is ott vannak!
néző (vendég) [2012.05.08., 13:47][válaszolok] #118
Tegnap az egyik tv műsorban úgy hallottam, hogy aki az elnyerhető nagyságú terűletet elnyeri ezen a "földosztáson" és nem csinál a földdel semmit csak levágja róla a füvet-gazt ,-az az Uniótól többmillió támogatást kap./ Ha jól emlékszem 72 millió hangzott el./Hát nem megéri? Gondolja mindenki át mennyit keres, vagy mennyi ideig dolgozott és mennyi a nyugdíja.
Bukovszky Róbert [2012.05.08., 14:00][válaszolok] #119
#115! Miért a Polgármestert kérdezi? Én igazán nem akarom védeni, de Ő ennek ugyanolyan áldozata mint bárki más kis hazánkban, csak az a 10-30 maffiózó felhasználta Őket is bitang terveik véghezvitelére. Emlékszik a néhány nappal ezelőtt általam belinkelt Ángyán linkre, emlékszik a szintén általam közzé tett "Leisztingeres cikkre? Tegyek fel Simicskásat, Kósásat, Lázárosat, Orbánosat, közgépeset? Ugye nem gondolja, hogy ezek mind-mind csak kitalációk?
Tudom most az jön, hogy "az elmúlt 8 év ...." igazuk van, de az akkor volt most meg ma van ....
119-nek (vendég) [2012.05.08., 14:15][válaszolok] #120
Mert úgy tudom ,hogy ő is a Fidesz tagja és a Fidesz frakció biztos tud ezekről. Vagy felszólalt az ilyen és hasonló dolgok miatt? Ha igen akkor meg azt bátran elmondhatja nekünk.Bocsi de azt mondani, hogy az áldozat aki a kormányzó hatalomhoz tartozik? Képviselő! Polgármester!/ Esetleg később lesz az.?/
képviselt (vendég) [2012.05.08., 15:51] válasza erre: #119[válaszolok] #121
Jó régen írtam, hogy nincs EGY ember, aki felállna, és azt mondaná, elég, ne tovább? Ha figyelmesen végignézed az "év riportját", ez nem csak az én fejemben fordult meg. K.O. közbevetette: "akkor az holnaptól nem képviselő"
Tételezzük fel, maffiózó lennék, bitang tervekkel. Találnék segítséget, akikkel a terveimet véghezviszem. Hogyan hívnánk a segítőket?
Áldozatnak???
Szolgálati lakás (vendég) [2012.05.08., 17:26][válaszolok] #122
Az önkormányzat áprilisi ülésén kérdésre válaszolva Koncz Ferenc polgármester úr közölte, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő szerencsi házban a húga lakik, akinek megszűnt a pedagógusi állása Krasznokvajdán, és a bekecsi iskolában talált munkát. Hogy is van ez?
Hádám [2012.05.08., 17:34][válaszolok] #123
Biztos nincs Bekecsen szolgálati lakás
Nekem is (vendég) [2012.05.08., 18:10][válaszolok] #124
Megszűnt a munkahelyem,egy évig ettem a munkanélküliek kenyerét mire munkát találtam,külföldön de nem kell ujjongani hogy külföldi munkahely ki lehet próbálni.Egy hónap kint 5-nap itthon,egy hónapig család nélkül bár mi baj van nem tud segíteni az ember magyarán magára hagyni az itthoniakat.Ezt nem lehet megfizetni!Valakik ígértek itthoni munkahelyeket hol is vannak ????
Hádám [2012.05.08., 19:01][válaszolok] #125
Azt nem tudom, viszont azt igen, hogy már most kifizettem adókra, járulékokra azt a pénzt, amit tavaly egész éven....
szolgálat (vendég) [2012.05.08., 19:15] válasza erre: #123[válaszolok] #126
Ha van a szomszédban szolgálati lakás, ha nincs, biztos nem akar a környékbeli munkanélküli pedagógus beleköltözni, mert megy inkább Krasznokvajdára tanítani, érti, Ádám? Ja vagy hogy nincs is a környéken munkanélküli pedagógus? Így már világos.
szolgálat (vendég) [2012.05.08., 19:41] válasza erre: #123[válaszolok] #127
Ha van, ha nincs a szomszédos faluban szolgálati lakás, biztos nem akar egy munkanélküli pedagógus sem beleköltözni. Mert mind elmennek Krasznokvajdára tanítani.
szülő (vendég) [2012.05.08., 19:46][válaszolok] #128
Az én gyerekem is pedagógus. Ő sajnos se Szerencsen,se Bekecsen , se a környéken nem kapott állást. Szolgálati lakásról még csak nem is hallottunk.
Bukovszky Róbert [2012.05.08., 19:47][válaszolok] #129
#120-121! Még szégyenszemre én leszek a Polgármester ügyvédje!? Szóval kedves naivság amit Önök írnak, tudják aki egyszer beült egy hajóba /gyorsnaszádba/ annak már nagyon nehéz menet közben a nyílt tengeren kiszállni, főképpen úgy hogy a 'kapitány könnyűszerrel osztogatja a "kokikat" és "sallerokat".
És akkor mi van, ha az Ő huga lakik egy szolgálati lakásban? Tőlem aztán lakhatna kacsalábon forgó palotában is, ha azt látnám, hogy pozitív irányt vesz a gazdaság akár országszerte akár városunkban.
Tényleg nem akarom védeni, de biztos vagyok benne, hogy van Neki éppen elég gondja és több az álmatlan éjszakája mint sokunknak a városban, őrlődhetnek ám rendesen. Mindenki csak egy percre gondolja bele magát a helyzetébe, mennyi elvárásnak kell/ene egyszerre megfelelni, esküszöm én a fizetésén kívül mást nem irigylek tőle.
szerencsi (vendég) [2012.05.08., 20:09][válaszolok] #130
Tisztelt Bukovszky úr! Úgy emlékszem senki nem kényszerítette Koncz Ferencet, hogy országgyűlési képviselő legyen és polgármester.
Tudnia kellett mire vállalkozott. Nagyobb gondja van annak a családnak, ahol a szülők munkanélküliek, vagy éhbérért dolgoznak. Vagy nem hiszem ,hogy jobban alszik az a szülő aki azért őrlődik, miből fogja a tandíjat kifizetni a gyerekének az egyetemen ,vagy miből veszi meg a gyógyszert,mert a fidesz így döntött. De szerintem a szerencsi vállalkozók többsége sem alszik jobban akinek az adóját kell kifizetnie, egyébként visz mindent az APEH .
Gondoljon csak ön bele mennyi elvárásnak kell mindenkinek megfelelni?
Akkor kit is kell sajnálni?
Gondolkodás (vendég) [2012.05.08., 20:16] válasza erre: #129[válaszolok] #131
Sokan gondolkoznak így ezt hívják materialista gondolkodásnak nem mindég volt ez így?! És mi a fizetés? Széchényi a nagy szabadkőműves mégis,lemondott a fizetéséről a nemzet javára !
Ők se maradjanak ki! (vendég) [2012.05.08., 20:39][válaszolok] #132
épül-szépül (vendég) [2012.05.08., 21:01][válaszolok] #133
Hádám, kíváncsian várom a szerencsi romos épületeket bemutató sorozatodat képekkel. A településmérnök szemével egy-két gondolatot is hozzáfűzhetnél majd, ha van kedved.
132 -nek (vendég) [2012.05.08., 21:12] válasza erre: #132[válaszolok] #134
Nagyon tanulságos ez a bejátszás ! Láthatjuk mi volt a kommunista rendszerben és talán azt is mi várhat ránk a jelenlegiben. Félelmetes !
129-nek (vendég) [2012.05.08., 21:13] válasza erre: #129[válaszolok] #135
Megvallom tetszik , ahogyan egyes kérdésekben megnyilvánul. Na ez a mostani már kevésbé! Ha valaki kihasználva pozicióját saját vagy családtagja részére előnytszerez az sehogyan sem nevezhető tisztességesnek. Más lenne talán a helyzet, ha valami hiányszakma birtokosa nyerne elhelyezést a szolgálati lakásban, azonban pedagógusból ugytudom nincs hiány környékünkön. , hogy a bekecsi iskola KF. nyomására vette fel nevezett pedagógust, majd ezt megfejelve KF kiutalta számára VÁROS szolgálati lakását ! Mi ez ha nem hatalommal való visszaélés ?
Kíváncsi (vendég) [2012.05.08., 21:22] válasza erre: #133[válaszolok] #136
Az érdekelne engem is hogy valamikor régen a gyári körnek nevezet rész ahol még egy mozi is működöt.Milyen lepusztult lett,és egykoron milyen lehetett,ha van valakinek róla fényképe és meg is osztaná azt megköszönném .Végül is remélem jól azonosítóm most paintball pálya is van.
Vendég2 (vendég) [2012.05.08., 21:28][válaszolok] #137
A postaládámba volt bedobva ma egy szórólap, kb. névjegykártyányi területen hirdeti az ÁMK, hogy egy színi előadás lesz a várban, Az úr vadászni jár címmel. Másik oldalán egy kamarakórus fesztivált hirdetnek. Én elhiszem, hogy a hirdetések és szerződések apró betűs részét is el kell olvasni, mert az ördög ott rejtőzik, és valóban legapróbb betűkkel egyik oldalon a belépőjegyek árai, másik oldalon a fellépők és a szervezők neve látható(?) Sajnálom, hogy nagyítót nem mellékeltek hozzá, mert igazán jó szeműnek kell ahhoz lenni, hogy valaki ezt el tudja olvasni. Elhiszem, hogy spórolni kell, de ennyire, hogy már a betűk mérete is a legkisebb? Főleg úgy, hogy a lap fele egy hangjeggyel van "tele", aminek a helyén bőven elfért volna normális betűmérettel a meghirdetett előadás, és lehet, hogy többen elmennének rá, ha tudnák, hogy miről van szó. Úgy látom, hogy az ÁMK vezetőségének, van még mit tanulnia.!
Hádám [2012.05.08., 21:38] válasza erre: #136[válaszolok] #138
Amint időm engedi megcsinálom az épületes fotósorozatot is, még némi elemzést is írok majd mellé, jelenleg munka után kell szaladozni, mert ha Szerencsen nincs, akkor máshol keresünk :)

A gyári körről sajnos sok fotónk van, igaz más aspektusban, de sajnos jól láthatók az állapotok! (Ez picit a reklám helye is ) Sajnos külön nem készítettünk képeket.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.319185188135160.88607.125559924164355&t ...

Sajnos több ilyen épület is van a városban...
vendég3 (vendég) [2012.05.08., 22:12] válasza erre: #137[válaszolok] #139
Na akkor Ön kivételezett, mert a mi utcánkba egyetlen postaládában sem volt "névjegykártya"... Tanulni meg van még idejük, most lesznek bebetonozva.
Ven. (vendég) [2012.05.08., 23:16][válaszolok] #140
Hihetetlen, hogy ebben a szabad városban (ahogyan írta egy befolyásos ember szem. titkára) mennyi minden történik, megtörtént és meg fog történni!?
szülő (vendég) [2012.05.09., 13:52][válaszolok] #141
Tistelt Koncz Ferenc Polgármester Úr! Kérem cáfolja meg azt a hírt, hogy az önkormányzat a város egyik legszebb intézményét a mi iskolánkat, a BÓLYAIT átadják egyházi iskolának!
Bukovszky Róbert [2012.05.09., 17:02][válaszolok] #142
#141! Akkor az én fiam ezért kérdezte tegnap tőlem, hogy mi lenne, ha Zomboron fejezné be az iskolát?!
grimasz (vendég) [2012.05.09., 19:52][válaszolok] #143
Érthető a félelem az egyházi iskokoláktól egyesek részéről, hiszen ott erkölcsi nevelés is folyik. Aki ez elől inkább Zomborra menekülne, ott van a helye. Elvégre szabad iskolaválasztás van!
anya (vendég) [2012.05.09., 20:25][válaszolok] #144
Amikor felnő a gyerekem, én majd református iskolába szeretném járatni, remélem, az is lesz itt egyszer.
Vendég (vendég) [2012.05.09., 20:27][válaszolok] #145
Erkölcsi nevelés? Grimasz, ne nevettessen!
szülő (vendég) [2012.05.09., 20:52][válaszolok] #146
Kedves Grimasz! Akkor a most tanítók nem nevelnek erkölcsre?Ha most ön szerint "ott folyik erkölcsi nevelés" akkor új műsorhoz ,új férfi kell, vagyis akkor új tanárokra van szükség.Pld majd jelentkezhetnek Krasznokvajdáról, vagy bárhonnan.Kérem ne sértse meg a zomboriakat. Igenis tisztességes munka folyik ott is.Tudja ott is folyik erkölcsi nevelés igen nehéz körülmények között. Tisztelettel adózom az ott dolgozóknak.
megviselt (vendég) [2012.05.09., 20:56][válaszolok] #147
#143 Miből gondolod, hogy egyház nélkül nincs erkölcs?
#144 Amikor már felnőtt, döntse el Ő.

Válasz is lehetne, ha engem kérdeznének: sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom.
grimasz (vendég) [2012.05.09., 21:13][válaszolok] #148
Kedves 146! Távol állt tőlem, hogy megbántsam a zomboriakat. ha rosszul fogalmaztam, megkövetem őket. Arra céloztam, hogy bizonyos okokból a zombori szülők jelentős része is már Szerencsre hordja iskolába csemetéit. Ezzel nem az ott tanítókról mondanak negatív véleményt, hanem az etnikai arányról. Ördögi kör! Minden tiszteletem a zombori, megyaszói, prügyi pedagógusoké, óvónőké.
Bukovszky Róbert [2012.05.10., 07:28][válaszolok] #149
grimasz! Te szerencsétlen, most megköszönném, ha felfednéd a neved! Nem tudom -talán jobb is- hogy ki vagy de állok elébed aztán hasonlítsuk össze a porontyaink "erkölcsi" és egyéb életvitelét.
Nem nekem nem az IGAZ hívőkkel van a bajom, hanem azokkal a műmajmokkal akik hétről-hétre ott hajbókolnak a templomban aztán ...... -ugye akinek nem inge az nem veszi magára- Én ritkán járok templomba -amúgy kedvelem a hangulatát- de én még emlékszem a parancsolatokra, az egyik meg azt mondja ........ na ezt már én sem merem leírni, de biztos sokan tudják mire, kikre gondolok!
Görög (vendég) [2012.05.10., 08:11][válaszolok] #150
Hádámnak: 138. felvételeitek háttere a mai Magyar helyzetet jelképezi.
Ti mint fiatalok remekül néztek ki.De A GYÁRI KÖR történetéről Én és még általam ismert barátaim sokat tudnának regélni.
Akkor a mi generációnk ott szórakozott, nem Sárospatakra vagy más településekre kellett elmenni.Nem volt olyan hétvége ,hogy valamilyen kulturális rendezvény ne lett volna rendezve.Akkor is volt Művelődési központ ott is színvonalas és meg fizethető belépőkkel lehetett mind két létesítményben szórakozni.
Grimasznak ajánlanám azt, hogy látogasson el a romai katolikus /régi/templommal szemben lévő egyházi tulajdonban lévő épületbe és akkor mondjon véleményt az egyházi oktatásról.Én az 50. években ebben az iskolában tanultam meg írni, olvasni és számolni. De akkor is lehetett HITOKTATÁSRA ,ÚGYNEVEZETT hittanra JÁRNI. Én akkor tanultam meg imádkozni. Érdekes még most is élek, az ávósok sem engem sem a velem egy korú társaimat nem végezték ki. A tanítókat pedig nem kényszerítették arra ,hogy marasztalják azokat a gyerekeket el akik részt vettek a hit oktatásokon.Akkor is a becsületes életre tanítottak az iskolában és a hit oktatáson is és azt a vallási hit oktatást vállalta a szülő amelyiket akarta, de az iskolai idő után.A tanítóknak, tanároknak ezzel nem kellett foglalkozni.Higgye el akkor nem nevelődött ki annyi bűnöző mint most.Nem volt probléma az sem ,hogy hány roma gyerek van egy osztályban.És még egy dolog, egyetlen pedagógust sem vertünk meg!!!!!!!!!!!!Ismétlem a pedagógusok csakis az erkölcsös életre tanították ,még azokat is akik nem vettek rész a hitoktatáson!!! oktatáson!!!!!!
Bukovszky Róbert [2012.05.10., 08:28][válaszolok] #151
Görög! Ön ezt írja; "A tanítókat pedig nem kényszerítették arra ,hogy marasztalják azokat a gyerekeket el akik részt vettek a hit oktatásokon.Akkor is a becsületes életre tanítottak az iskolában és a hit oktatáson is és azt a vallási hit oktatást vállalta a szülő amelyiket akarta, de az iskolai idő után.A tanítóknak, tanároknak ezzel nem kellett foglalkozni.Higgye el akkor nem nevelődött ki annyi bűnöző mint most." El nem hiszi, hogy ezen mondatainak mekkora jelentősége van! Mert most pontosan ennek az ellenkezője folyik Hazánkban, tudok olyan várost tőlünk nem is túl messze ahol bizony 'büntetik azokat a szülőket, családokat akik akármilyen okból, nem minden áron preferálják az egyházi jellegű oktatást. Tételezzük fel, hogy Isten létezik, szerintetek, ha ő annyira jó, meg tiszta meg igazságos akkor ő ezt várja el a híveitől?
Azért én arra is kíváncsi lennék, hogy az egyházaknak miből is van ennyi pénze ezt a rengeteg iskolát fenntartani? Talán nem eretnek gondolat tőlem, hogy a kormány 'pénzeli őket a saját bűnös céljainak eszközeként, hiszen láthatjuk szerte a világban, hogy egy tökéletesen agymosott hívőt -szépen kérem, ne értsék félre az igaz hívők- milyen célokra lehet felhasználni.
blabal (vendég) [2012.05.10., 08:53][válaszolok] #152
Most láttam, hogy a Bútoripari Szövetkezet lerobbant épületét 40 milláért hirdetik. A hülyének is megéri.
Bukovszky Róbert [2012.05.10., 09:02][válaszolok] #153
Azért magamnak is mondom, hogy várjunk még az 'ítéletekkel, mivel -tudomásom- szerint még hivatalosan sehol nem hangzott el a tervezet, ill. még ne ismertek az opciók. Mert tudjuk, hogy a "nyílt tájékoztatás" és a "társadalmi egyeztetés" jegyében úgyis azonnal tájékoztatva lesznek a szülők és az érintettek a tervezetről. Bár az minimum gyanús, hogy az előző években ilyenkor már javában megrendeltük a következő tanévre a könyveket.
Görög (vendég) [2012.05.10., 11:20][válaszolok] #154
Róbert,Én személy szerint nem ellenzem a vallási oktatást, csak nem tudom elképzelni ,p.l.: egy osztályon belül romai katolikus,református vagy görög katolikus sorolhatnám még, hogyan fogják ezt meg oldani?
Én még emlékszek egy ígéretedre, ehhez csatlakoztam Én is, mégpedig a hőszigetelő gyár megépítésére.Az átadáskor veled együtt fogom betartani, ha még élni fogok.
máshol (vendég) [2012.05.10., 11:58][válaszolok] #155
Ahány ház, annyi szokás. Iskola ügyben Algyőn ez így csinálják:
http://www.algyo.hu/algyo.php?id=103&news_nr=1878&site=1

A független polgármester által vezetett algyői képviselő-testületnek 5 független, 1 jobbikos és 2 Fidesz-KDNP képviselője van.
máshol (vendég) [2012.05.10., 12:04][válaszolok] #156
Algyőnél lemaradt a szavazás eredménye:
http://www.algyo.hu/algyo.php?id=103&news_nr=1886&site=1
grimasznak (vendég) [2012.05.10., 20:00] válasza erre: #143[válaszolok] #157
A következő mondást talán őn is ismeri kedves grimasz : "ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna"
szülők (vendég) [2012.05.10., 21:01][válaszolok] #158
Nem akarunk egyházi iskolát a Bolyaiból!!
Vendég2 (vendég) [2012.05.10., 21:39][válaszolok] #159
Szerencsen jelenleg két általános iskola van. Ha az egyikből netalán Római katolikus iskola lesz, a másikat esetleg spórolás címszó alatt átadja a város mondjuk a Görög katolikus egyháznak, akkor a más (református, evangelikus, stb.) és felekezeten kívüli gyerekek hová fognak iskolába járni? Egyáltalán miben másabb egy egyházi és egy önkormányzati iskola, eltekintve az állami normatíva nagyságától, milyen plusz kötelességei lehetnek az egyházi iskolában a gyerekeknek, a pedagógusoknak, és a szülőknek? Esetleg minden vasárnap a templomban kell ülniük? Minden reggel imával kezdődik majd a tanítás, stb.?
Bukovszky Róbert [2012.05.10., 21:58][válaszolok] #160
http://mandiner.hu/cikk/20120510_csaknem_ketszazmillio_forintot_szantak_az_allam ...
#158! Akkor bizony aláírásgyűjtésbe kell kezdeniük! Csak sokan attól be...nak mert azt bizony névvel címmel illik tenni.
Görög (vendég) [2012.05.11., 06:44] válasza erre: #158[válaszolok] #161
Sajnos az egyháznak kevés az amit az állam az adózok pénzéből kap,még az iskolákat is be akarják kebelezni, de a fenntartást azt az adóinkból fogják meg tenni!!Már említettem a Rákóczi úton levő/volt úttörőház/ állapotát és az udvaron lévő volt tanműhely/ bérbe adását az egyházrészéről.Nem elég az egyháznak az egyszeri támogatás, még kufárkodik is a tanműhely bérbe adásával. Az épület meg össze omlik!!!!!!!!!!!!!!Ezért kell a Bolyai,mert azt is a volt negyvenéves elnyomásnak köszönhetjük?
Bukovszky Róbert [2012.05.11., 06:56][válaszolok] #162
#159! Sportbarátom szerint Sárospatakon már csak egyházi iskolák vannak, ennék én nem jártam utána, de ne szokott viccelni. Aztán egyszer csak nem jött egy versenyre, közös barátunktól kérdeztem, hogy Gábor miért nincs itt? Erre Ő némi cinizmussal, de látszott, hogy komolyan ezt válaszolta "Gábor már nem fog tudni járni a szombati versenyekre mert G-nek egyházi iskolába jár a gyermeke és szombatonként a szülőknek van kötelező 'egyházlátogatás"
Görög (vendég) [2012.05.11., 08:53] válasza erre: #162[válaszolok] #163
Ez már a középkorra emlékeztet!!!!!!!!!Mért kell az emberre a vallást rá kényszeríteni, én úgy tanultam ,hogy egy ISTEN van!!!!!!!!!!!
Bukovszky Róbert [2012.05.11., 10:53][válaszolok] #164
Tisztelt Ti! Többen kérdeztétek tőlem, hogy hogyan lehet erre a honlapra regisztrálni ill. írni. Bár biztos a honlap üzemeltetői is leírták, de engedelmükkel én itt közzé teszem.
1. Nem kell regisztrálni! Viszont aki azt akarja hogy a hsz-e azonnal megjelenjen az itt fenn jobbra a "bejelentkezés"-nél ír egy nevet /akár a sajátját akár választott nicket/ ír egy jelszavat és máris írhat azonnal megjelenik.
A másik mód amikor egyáltalán nem jelentkezik be csupán ide írja a mondókáját ír egy akármilyen nevet és rákattint az "elküldöm"-re, így a hsz nem jelenik meg azonnal, /ekkor írja a név után a "vendég" jelzőt/ hanem a moderátorokhoz fut be és Ők illesztik be a kívánt helyre.
iskolapélda (vendég) [2012.05.11., 11:45][válaszolok] #166
Ha jól tudom, Május 31.-ig kell dönteni mindenhol, hogy milyen formában menjen tovább az iskola. Ahogy látom, sok helyen vitáznak róla, nyilvánosan.
Itt miért zárják ki a nyilvánosságot?
Nem olyan régen, már volt egy üzlet az egyházzal. HJ sokat kérdezett, ezt követte az emlékezetes kivonulás.
Miért nem áll ki valaki? Ez van, mi legyen, mit akartok? NENYI.
Józsi (vendég) [2012.05.11., 12:10][válaszolok] #167
Szerintem akármelyik egyház is vegyen át iskolát Szerencsen, az a hasznunkra lesz. Vallásosoknak is, valáástalanoknak is. Ott mégiscsak van egyfajta rend, amely felé mindenki nyugodtan törekedhet, talán nagyobb fegyelem és erősebb követelés a tanulótól. Az, hogy lesz-e hittan, valószínű lesz annak, aki akarja, aki nem, hát majd tanul addig mást. Bár szerintem, senkinek sem ártana. Különösen, hogy a bibliai történetek az egyetemes történelem részei, amelyek akár a történelem könyvekben is szerepelhetnének.
kérdés (vendég) [2012.05.11., 12:31][válaszolok] #168
Miről tartott tegnap tájékoztatót a helyi mszp?
167? (vendég) [2012.05.11., 13:27][válaszolok] #169
Mitől lesz más az iskola,a követelmény a fegyelem, rend, ha ugyanaz lesz az igazgató és ugyanazok fognak tanítani?Vagy mégsem marad minden tanár? Ezer kérdés???
szülők2 (vendég) [2012.05.11., 13:39][válaszolok] #170
Miért kell az egyháznak az iskolában megjelenni? Miért adja oda olyan könnyedén a város az iskoláját? Az egész csak a pénzről szól! Mi sem akarjuk, hogy a Bolyai egyházi iskola legyen! Miért nem kérdezik meg a szülőket? És ha a szülők nem akarják? A város akkor is átadja?
rend, fegyelem (vendég) [2012.05.11., 13:48] válasza erre: #167[válaszolok] #171
Nem visszafelé kellene menni az eszement ötletekkel, amiknek semmi értelme. Ezektöl a változáktól még nem lessz több a pénz. Az állam zsebéből megy így is-úgy is a működése a dolognak, minek keverik bele az egyházat? Az egyház honnan veszi a pénzt? Na ugye.
A 40-es éveket akarják visszahozni? Díszmagyar, palotaőr, kúria, meg a sok baromság. Nevetségesek.
Bukovszky Róbert [2012.05.11., 14:10][válaszolok] #173
#172! Hmmm önmagamnak válaszolok! Sajnos én Bp-n leszek egy tárgyaláson, de arra kérek minden szülőt, hogy aki tud menjen el és fejtse ki a véleményét. Nagyon fontos mert a támogatók -mármint akik támogatják az elképzelést- mind ott lesznek és utána az lesz, hogy a többség akaratának eleget téve adják az egyház kezébe az iskolát.
Kérem senki ne feledje, hogy az egyházakat is az állam tartja fenn, az államot pedig mi, tehát ne dőljenek be olyan dumának ami a nagyobb támogatásra utal.
Józsi #167! Hittan volt, van és lesz is aki akar az mehetett, mehet, és vélhetőleg a jövőben sem lesz akadálya, fegyelmet rendet bárhol lehet tartani azt nem kell a 'magasságosnak felügyelni egyszerűen csak a pedagógusoknak kell jogot és feladatot adni!
Bukovszky Róbert [2012.05.11., 14:15][válaszolok] #174
Tudom ezért kapok, de ma halottam nekem tetszik megosztom Önökkel is! "Hová mentek gyerekek; beee, beeee beee az egyházi iskolába beeee, beeee, beeee" Asszem nem kell kommentálni ....
normatíva (vendég) [2012.05.11., 15:32][válaszolok] #175
Egy bizonyos számú megengedett keretet túllépve jöhet a bírság.
http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/beleszolna-az-allam-a-szexualis-eletunkbe-1456 ...
Bukovszky Róbert [2012.05.11., 15:44][válaszolok] #176
Kedves .....! Esküszöm, hogy amikor ma délelőtt azt mondtam Neked "rövidesen oda jutunk, hogy a du..st is megfogják adóztatni" akkor még nem olvastam a #175 hsz-t ill. annak a tartalmát sehol!
Apropó, egyházi iskolák! Azt azért tudja valaki, hogy mi lesz a pedagógusokkal? Mert szerintem ha az iskolát átveszik akkor a pedagógusokat is, véleményem szerint ekkortól viszont megszűnnek közalkalmazottnak lenni, ami ugye tudják mivel járhat. Hangsúlyozom ez nem biztos, hogy így van ez csak az én józan???? paraszti következtetésem!
polgár (vendég) [2012.05.11., 16:23][válaszolok] #177
Amikor szavaztam soha nem gondoltam, hogy fog összezsugorodni Szerencs.Semmi új nem épül, de az iskolák vagy az államhoz, vagy az egyházhoz kerülnek. A felújított rendelőintézet és a gimnázium szintén állami lesz. Marad a közmunka, a kátyúzás a szociális ellátás, az óvoda meg az AMK. A szomszéd faluk is hátat fodítanak: Golop, Tállya, Sóstófalva.Újcsnálos?Tiszalúc?
Ferikém! Nem ezekről volt szó!
polgárnak (vendég) [2012.05.11., 16:35][válaszolok] #178
Maga nem hallotta, hogy Golopon és Tállyán alárírást gyűjtenek az emberek helyi népszavazás kitűzése végett, hogy a szerencsi járáshoz tartozzanak? Vagy önnek az alábbi személy (youtube thumbnail) áterőltetett akarata irányadó?
Sóstófalvára és Újcsanálosra pedig jobb a közlekedés mint Szerencsre. Tiszalúc? Erről nem hallottam.
Igazság (vendég) [2012.05.11., 19:16][válaszolok] #179
Egyházi iskolával nem lenne baj ha igaz papok oktatnának akik még ismerik azt tridenti zsinat előtti állapotokat.Tartott 1541-től 45.-ig Ahol arról döntöttek hogy magyar apostoli királyság 1526-ban meggyengült.És most már belehet vezetni a judeokereszténységet.De magyarázhátom én ezt ATEISTÁKNAK!
Vendég (vendég) [2012.05.11., 20:14][válaszolok] #180
170-nek, a válasz a 172 által belinkelt felhívásban benne van, "a szülőknek vélemény-nyilvánítási joga van", tehát döntési joga nincs. Tehát bármit tesznek, ez már eldöntött tény, hogy átadják. Annyit tehetnek, hogy átviszik másik iskolába a gyereküket.
179-nek, a felekezeten kívüliek sem feltétlenül Istent tagadják, lehet, hogy némelyikük még hisz is Istenben, egyszerűen a papoknak nem hisz, vagy nem hiszi el, hogy Isten cirka hatezer évvel ezelőtt hat nap alatt teremtette a világot.
igazságnak (vendég) [2012.05.11., 20:56] válasza erre: #179[válaszolok] #181
Az az igazság, hogy hozzászólása elég zagyvára sikeredett! Csak nem önkormányzati képviselőnek tetszik lenni ?
Mi a fene (vendég) [2012.05.12., 01:43][válaszolok] #183
Milyen jól áll anyagilag az Egri érsekség? Mikor 20-évvel ezelőtt minden faluba jutott pap most egy paphoz 4-5 falu tartozik,mert nincs pénzük a parókiák fenntartásához.Most meg iskolákat fognak fenntartani??
Görög (vendég) [2012.05.12., 06:39] válasza erre: #182[válaszolok] #184
DÖBBENET , ha az Ön által kitett információnak a fele igaz akkor már az is sok.Nem lehetne kifogásom az ellen, hogy egyházi iskola legyen. De akkor az egyház saját pénzéből tartsa fenn az intézményét,és a templomait. Ne az adófizetők pénzéből,hisz abból már az egyházi adóból és a perselybe betett forintokból, -mely után az egyház az állam felé nem adózik-részesül.Anno, Antal Józsefnek volt egy megjegyzése 2000 -ben:minden párt és gyülekezet saját bevételéből tartsa el magát.Vissza térve a tanárok és tanítókhoz, minden részvétem az Övék,hogyan fogják meg oldani ha nem római katolikus vallású gyerek lesz egy osztályban, az oktatást?
Bukovszky Róbert [2012.05.12., 07:48][válaszolok] #185
Az igazi 'érdekesség majd a Jehova tanúi lesznek, nekem mindkét gyermekemnek voltak vannak ilyen vallású osztálytársai, ismerve a vallásukat a legtöbb kérdés Náluk fog felmerülni ....
A cél ? (vendég) [2012.05.12., 08:28][válaszolok] #186
Végül is ezeket az iskolákat átveszik a "egyházak" és működtetik mettől-meddig azt nem tudni,és akkor egyszer csak átalakul Waldorf vagy még rosszabb Lauder iskolává ?
Helyesbítés (vendég) [2012.05.12., 09:01] válasza erre: #184[válaszolok] #187
Tisztelt Görög! Kérem nézze el nekem de Antall József nem tehetett 2000-ben ilyen kijelentést mert 1993-ban meg halt,de igen Döbenet néven beküldött link borzasztó hogy ezek már itt tartanak és egyben döbbenetes.Miközben engem egyszerű kutya összeírásnál már avval fenyegetnek hogy ha nem működök együtt ilyen-olyan hatósági eljárással gyűlik meg a bajom.Kérdésem? Be nem tartott választási ígéretek be nem tartásáért mi jár??????
műmajom (vendég) [2012.05.12., 09:52][válaszolok] #188
Tisztelt Bukobszky úr! Honnan van önnek listája, hogy kik az igazi hívők ill. kik járnak ilyen-olyan megfontolásból templomba? Ön még ezt is tudja? Nem csodálkozom a megnyilvánulásain, hiszen ön mindent tud és mindenhez ért.
Görög (vendég) [2012.05.12., 11:18] válasza erre: #187[válaszolok] #189
Bocsánat, igen az év számot el írtam.Köszönöm a helyesbítést.
Bukovszky Róbert [2012.05.13., 12:35][válaszolok] #190
Tisztelt "műmajom" #188! /elnézést a megszólításért, de Ön adta magának ezt a nick nevet/! Elárulom Önnek, hogy nincs nekem semmiféle listám senkiről! Csak tudom, látom, hallom kik járnak -megint tisztelettel kérem, hogy akinek "nem inge ......" manapság templomba, aztán meg ismerem őket 'világi emberként és bizony tudom róluk, hogy ha létezik az istenke akkor bizonyos cselekedeteiknél bizony nagy pofont kap szegényke. Természetesen neveket, tetteket itt nem írhatok mert biztos lenne nekem megint beígért perem!
Soha ismétlem SOHA nem mondtam, hogy "mindent tudok és mindenhez értek" sőt tökéletesen tisztában vagyok a nem kis számú hiányosságommal. Viszont az igaz, hogy sok mindenről van véleményem ami hol helyes, hol nem de vállalom és leírom, elmondom a nevemet vállalva és természetesen szívesen veszem az ellenirányú ÉRVEKET amik nem a személyemnek, hanem a véleményemnek szólnak. Ezért várom most is azon hozzászólásokat amik ész érvekkel győznének meg az iskola egyház kezébe való juttatásának szükségességéről. Aztán az is érdekelne, hogy ennek az előkészítése mióta zajlik, mert én még sem a kb 2 héttel ezelőtti testületi ülésen, sem a pénteken megjelent Szerencsi Hírekben semmi erre utalót nem olvastam, ezzel szemben már holnap 'szülői értekezletet tartanak a témában.
#183-nak (vendég) [2012.05.13., 18:58][válaszolok] #191
Érdekes és elgondolkodtató a hsz. Ha papokra nincs pénz (már helyben is a hívők adományoznak a felújításra, burkolásra stb), akkor az iskolára miért van?
Más hsz szerint "maradnak az igazgatók és a tanárok" - hát katolikus iskolába nem katolikus igazgató lészen?
Hogy is vannak ezek?
MINEK? (vendég) [2012.05.13., 19:28][válaszolok] #192
Minek hívnak össze szülői értekezletet? Ott lesz valaki azok közül, aki majd dönteni fog? A város honlapján közzétett meghívóból úgy tűnik, senki nem teszi a tiszteletét. (szülőként, esetleg)
Akkor minek csődítik oda az embereket, ha már el van döntve?
ÁLLJON KI, aki, vagy akik eldöntötték!
Nem sunyi módon kell dönteni az emberek, a gyerekek jövőjéről.
192-höz (vendég) [2012.05.14., 06:22][válaszolok] #193
Vajon az óvonő , konyhai dolgozó, szociális munkás, közmunkás..stb szülő mer véleményt mondani? Hangosan?
Bukovszky Róbert [2012.05.14., 06:55][válaszolok] #194
Aztat mondja a zegyik nagy ember -amúgy kicsi- "kormányra kerülésünk esetén nagyarányú adócsökkentéseket fogunk végrehajtani" -aki nem hiszi, hogy ezt mondta szívesen belinkelem a riportot- mára kb így sikerültek az adócsökkentések; http://elemzoblog.hvg.hu/2012/05/12/huszonnyolc-uj-kozteher-2010-ota/
oktatás (vendég) [2012.05.14., 09:18][válaszolok] #195
Időszerű. Nehogy rossz vége legyen.
youtube thumbnail
Tiger (vendég) [2012.05.14., 14:32] válasza erre: #188[válaszolok] #196
Műmajom! Legalább a nevét próbálja meg helyesen leírni annak, akinek válaszol!!!
Egyébként pedig aki él és mozog, látja, kik járnak templomba, nem kell erről lista. A probléma ott kezdődik, amikor ezeket a templomba járó álszenteket az ember a "világi" helyeken is látja, hallja!
Tiger (vendég) [2012.05.14., 15:17][válaszolok] #197
A vasárnapi misén kihirdette a pap a szülői értekezlet időpontját. Milyen alapon fontoskodik??? Vagy ha már el van döntve a dolog, miért kell a bolondját járatni a szülőkkel, gyerekekkel s valamennyi érintettel???!!!
Gusztustalan ez az egész, mert mindenről és mindenkiről szól, csak szegény gyerekekre ki gondol??? Hol van az ő érdekük? Csak azért, mert koruknál fogva még nincs döntési jogkörük, véleményük már nekik is van, esetleg őket is meg kellene hallgatni! Egyelőre mi szülők próbáljuk képviselni az érdekeiket, de csak falakat látok, amikbe lépten-nyomon ütközik, ebben a nagy-nagy demokráciában!!! Remélem minél többen ott leszünk ma este az értekezleten, és remélem, hogy hús-vér szülőket fogok ott látni, nem nyuszikat és bólogató kutyákat!!!
József (vendég) [2012.05.14., 15:51][válaszolok] #198
197-nek
Azért mert Tiger néven ír, még nem kell oroszlánként üvöltözni.
Ennek az iskolának a fenntartását az egyház szeretné átvenni. Gondolom ilyen alapon hirdette ki a pap a szülői értekezletet, hogy legyenek minél többen. Miért járatnák a bolondját? A polgármesterhez érkezett egy megkeresés, ezt követően egyzetetett a megkeresővel, az egyházzal. Majd ment az igazgatóhoz, onnan a tantestülethez, ma pedig a szülőkhöz. Tudja, ezt nem mindenki tenné ilyen demokratikusan. Én ismertem olyan polgármetert, aki tudtva, hogy többsége van, mindent átnyomott a képviselő-testületi ülésen és mást meg sem kérdezett. Mi most nem ezt látjuk. Tudja, a demokrácia éppen az, hogy minél több ember beleszólhasson az őket érintő döntésekbe.
első év (vendég) [2012.05.14., 16:06][válaszolok] #199
Riport a tv-ből:
nem az első éven válik egy egyházi iskola igazán egyházivá (kb).
Figyelem: ez lesz az első év, aztán jönnek a szabályok!
józsefnek (vendég) [2012.05.14., 16:20][válaszolok] #200
Van némi csúsztatás a hozzászólásában, ami az időbeli sorrendiséget illeti.
De úgyis mindegy, hiszen ismertünk "olyan polgármetert, aki tudtva, hogy többsége van, mindent átnyomott a képviselő-testületi ülésen és mást meg sem kérdezett. " .
No. Nem is egyet, azt hiszem.
szeretné (vendég) [2012.05.14., 16:27][válaszolok] #201
Gombhoz is lehet a kabátot.
Demokráciában nem úgy van, hogy azt mondja a hivatal, a te gyereked holnaptól Katolikus iskolába fog járni. Van egy (sok) államilag fenntartott minden felekezettől mentes iskolarendszer, és van mellette sok kissebb mindenféle. A szülő igy már otthon is demokráciára nevelheti a kölköt, mert megkérdezheti: Te melyiket akarod?
Milyen kritériumok alapján dönt (mazsolázik) az egyház, hogy melyik iskolát szeretné? Van néhány logikus feltételezésem, vétkeznék, ha leírnám.
Tiger (vendég) [2012.05.14., 16:54] válasza erre: #198[válaszolok] #202
Kedves József! Majd meglátjuk, mennyire engednek beleszólást a döntésbe. Ez hamarosan ki fog derülni. Már említették előttem, de megerősítem: a meghívó szövegezése alapján a szülőknek vélemény-nyilvánítási joga van, ami ugye nem egyenlő a döntési joggal.
Mellesleg véleményt nyilvánítottam, mint ahogy Ön is teszi, ami ugyebár nem üvöltözés. Hogy melyik oldalon áll, azt nem nehéz a szavaiból kivenni, ehhez képest közel se az egyházi tanítás által követendő példaértékű és visszafogott stílus jellemzi kommunikációját. Pardon, megteheti, legfeljebb meggyónja és el van intézve. Szánalmas! Na az ilyen s ehhez hasonló emberektől és vezetéstől óvja isten a gyerekeket!!!!!
József (vendég) [2012.05.14., 17:10][válaszolok] #203
202-nek
Nem gyónom meg, mert nem vagyok katolikus. Ennek ellenére örülnék annak, ha a gyermekem egyházi iskolába járna. A józan ész nem oldal kérdése.

201-nek:
Ha ön egy 6 éves gyerektől elvárja, hogy megfontolt, mindent mérlegre tevő döntést hozzon, akkor eléggé érdekes a nevelési módszere. A gyermek véleményét meg kell kérezni, ez természetes, de a döntést a szülőnek kell meghozni.
Tiger (vendég) [2012.05.14., 17:19] válasza erre: #199[válaszolok] #204
Erről van szó. Most megy a jópofizás, próbálják megetetni a fácánokat azzal, amit hallani akarnak, na aztán majd előjönnek a katolikus rendszabályok!
döntés (vendég) [2012.05.14., 17:45][válaszolok] #205
Más egy szülő felelőssége, mert azt a kölök az életed végéig számon kérheti rajtad.
Megint más egy hivatalnoké, mert idővel a nevére sem fogsz emlékezni, mégis meghatározhatja sok ember jövőjét, dönthet a sorsukról. Ezért illene a döntésük ELŐTT megkérdezni az embereket, nem akkor, amikor már minden le van osztva. Mert azt ne mondja senki, hogy nem tudja, mit döntenek két hét múlva.
A hétvégén láttam a csillogó szemű, mosolygós riportot. Nekem nem tünt gondterheltnek.
tábla (vendég) [2012.05.14., 18:29][válaszolok] #207
Lehet még egy ok a sok közül: ha az alkotmányt átírták, miért ne írnák át a bértáblát? Akkor már nem gyurcsányt, orbánt fogod szidni, hanem valaki mást. (...bocsásd meg vétkem...:( Legalsó kategória pedig az "Isten fizesse meg"
Egy vidéki pedagógus (vendég) [2012.05.14., 18:48][válaszolok] #208
Képviselő Úr! Jól hallok? Ön be akarja csábítani a vidéki gyerekeket a katolikus egyház által fenntartani kívánt általános iskolába? Egy országgyűlési képviselőnek azon kellene fáradoznia, ha már munkahelyeket nem tud teremteni, legalább a meglévőket megtartsa.Választások előtt, amikor az iskolákat járta, és a tantestületekkel találkozott, ezt nem említette. Ha vidékről sok gyereket bevisznek Szerencsre (mely reményének Ön hangot is adott két ízben a riport alatt), akkor az Ön pártja által ránk kényszerített államosítás következtében hány környékbeli pedagógus fogja elveszíteni az állását? (Mert az állam szigorú számításokat fog végezni a létszámokkal kapcsolatban.) Nem kellene inkább olyan pedagógiai, anyagi és törvényi feltételeket teremteni, hogy a kisebb települések iskolái is megmaradjanak? Egy vidéki pedagógus
Bukovszky Róbert [2012.05.14., 21:29][válaszolok] #209
Bukovszky Róbert [2012.05.14., 23:05][válaszolok] #210
Sajnos nem tudtam ma részt venni a 'szülőin ezért itt szeretnék feltenni egy sokak számára semmit mondó, de sokunk számára fontos kérdést.
Mi lesz a sportcsarnokkal, ha az iskola az egyház kezébe kerül?
Más! Valaki ma este ezt mondta nekem; "Te ez a Szerencs igen híres város lesz -csodálkozó tekintetemre így fojtatta- 2010-ben "szabadságharc" volt még a Hír Tv is bemutatta, most meg "keresztes" háború indul!"
Megint más! Tudom, hogy mindketten vagy olvassák, vagy valamilyen forrásból eljutnak hozzájuk e fórum írásai, ezért ezúton kérdezem a Jegyző asszonyt és Kiss A alpolgármester urat, hogy, ha felekezeti lesz a Bolyai Ők áthozzák-e gyermekeiket? Ez azért fontos kérdés mert, ha város két prominens személyisége a váltás mellett dönt akkor lehet nekünk is érdemes lenne elgondolkodnunk a maradáson. Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
kérdés (vendég) [2012.05.14., 23:11] válasza erre: #210[válaszolok] #211
Kedves Róbert! Arról nem tud valamit, hogy ha -netán - mégsem jönne be az egyházi működés akkor mikor lehet viszaigényelni az iskolát? Hány önkormányzati ciklus idejére hozták meg most a döntést?
infóka (vendég) [2012.05.15., 07:58][válaszolok] #212
Csütörtökön 16 órától újabb szülői értekezlet a várban, ahol már maga az érsek válaszol a kérdésekre.
Görög (vendég) [2012.05.15., 08:30] válasza erre: #209[válaszolok] #213
A Riportban nyilatkozó"Ficzek László" mért nem azzal foglalkozik, hogy a meglévő a romai katolikus egyháztulajdonában levő épületet hozzák rendben,és ott indítsanak egyházi iskolát!Mért mondom: Azért mert így a pedagógusoknak új munka helyet hoznának létre, választási lehetőség volna a szülőknek,hogy hova írassák gyermekeiket.Erre a Polgármester úr is gondolhatott volna mielőtt a tanárok háta mögött meg indította az egyház megyével a konzultációt, és utólag zárt ülésen beszélt az érintett tantestülettel! Ez gyanúsan hasonlít arra ami Országunkban történik, mégpedig ,hogy Miniszter elnöki döntés kötelező, nálunk pedig a polgármester döntése kötelező.Ne beszélve arról,hogy ezek a döntések a pártérdekeket veszik csak figyelembe és nem a köz nép érdekeit. Polgármesterünknek is a szerencsi polgárok csakis a választási szavazatok meg szerzéséig voltak érdekesek.
Vissza térve az egyházra: a beszedett egyházi adóból mért nem fizet adót az egyház? Magyar országon mindenki adó után adót fizet csak az egyház nem.Nem érdekes történet ??????????????
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 08:42][válaszolok] #214
#121! Bevallom fogalmam sincs róla -ha lesz- vélhetőleg nem én fogom aláírni a szerződést. Egy biztos amíg fidesz kormány lesz addig az állapot biztos fenn marad, utána meg majd másért .....
Tegnap végig néztem a Városi Tv-n a riportot a Polgármesterünkkel. Ismét meggyőzött, hogy ebben sem Ők a hibásak, hanem ez egy országos "kaptafa" amibe mindenkit igyekeznek beleszabni. Viszont azt nem értettem, hogy elmondása szerint az érsekség késve május elején jelentkezett be, akkor mi a sz@rért nem lehetett azt mondani "köszönjük a megkeresést, de a következő tanévig már alig van 3-4 hónap, nem zárkózunk el, de toljuk el egy évvel addig van idő előkészíteni, elfogadtatni stb-stb ...." Persze ennek ellentmond az, hogy míg az elmúlt esztendőkben már februárban megrendeltük a következő tanévre a könyveket, addig az idén május közepén még semmi jele ....
Írja a #212 hogy csütörtökön megint jön az érsek, ez rendben lenne, de azt miért nem lehet megérteni, hogy nekem, nekünk nincs vele beszélni valónk, nekem, nekünk az 'oktatásügyi 'feljebbvalóink az osztályfőnökünk, az igazgatónk, a polgármesterünk, a képviselő testületünk.
vendég (vendég) [2012.05.15., 08:47][válaszolok] #215
Nem lehet egy évvel eltologatni a döntést, mert januártól mindenképpen állami kézbe kerülnek az iskolák. Most dönthetnek arról, hogy az egyik ne állami, hanem egyházi legyen.
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 08:58][válaszolok] #216
#215! Ja az más akkor meg nem is értem minek kapkodtak????? ráértek volna augusztusban szólni, hogy nekik ez az iskola kell!
Miért? (vendég) [2012.05.15., 09:21][válaszolok] #217
Igen itt felmerül a kérdés a mire ez a nagy sietség? Miért Éppen a Szerencsi iskola ? Miért nem az Ondi és a gyerekeknek nem kellene reggel korábban kelni,buszbérletet váltani? Vagy a Taktaszadai mire kell a Szerencsi iskola??? Mire kell a Bolyai név????? De holnap után megkérdezzük az érsek urat is.
vendég (vendég) [2012.05.15., 09:29][válaszolok] #218
Ha jól hallottam a beszámolóban, május 31-ig van lehetőség egy oktatási intézmény átadására.

Az ondi iskola már bezárt, tárgytalan...

Bolyai neve megmaradna csak mellé tennék, hogy katolikus iskola.
Béla (vendég) [2012.05.15., 09:29][válaszolok] #219
Görögnek
Attól miért lesz új munkahely, ha még egy plusz iskolát hoznának létre? Több gyereke nem lesz attól.
meggyőző (vendég) [2012.05.15., 09:48] válasza erre: #214[válaszolok] #220
Nagy csalódás vagy Robi, ha képviselő lennél, bólogatnál a többi fideszessel. Mert ugye mit lehet tenni, fentről döntenek, mi itt kicsik vagyunk, fogadjuk el, országos kaptafa, stb...
Jobb is, hogy feladtad a politikusi ambiciódat.
Másféle karakterek kellenének.

"Ja, az más" Maradhatna egyenlőre állami. Idővel még később is lehetne egyházi, el lehetne tolni a döntést, úgy, mint a hitel visszafizetését.
Vendég a vendégnek (vendég) [2012.05.15., 09:49] válasza erre: #218[válaszolok] #221
Attól hogy az Ondi iskola bezárt éppenséggel meg lehet nyitni?! Továbbá miért tennék mellé a katolikus vagy kaotikus jelzőt mikor Bolyai János református volt ????? Ennek nincs úgy jelentősége mert csak kereszténység van minden más görög,katolikus,református,csak habsburgi elnyomás alatt osztották meg így az embereket.
vendég (vendég) [2012.05.15., 10:00][válaszolok] #222
Bolyai nevét nem vallása, hanem tudományos eredményei miatt viseli az iskola, ettől még lehetne az iskola jelzője az, hogy katolikus, semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Bolyai a tudományos szellemiséget, a katolikus jelző pedig a vallásos lelkületet jelezné, ennyi.

Az ondi iskolában max. 30-an férnek el, de tán még annyian sem.
Itt jóval nagyobb igény mutatkozik, ahogy a nagy tapsokból kihallatszott.
ilyen is van (vendég) [2012.05.15., 10:12][válaszolok] #223
Ha (vendég) [2012.05.15., 10:42] válasza erre: #222[válaszolok] #224
Nem a vallása?Akkor legyen a neve Bolyai János magyar géniusz és református iskola mert így lehet a legjobban jellemezni Bolyait! Ki tapsoltak ? Nekem ez új? Vagy mint Viktornak március 15.mikor fizetett tapsolókkal vetette magát körbe.
Ha hallgattál volna... (vendég) [2012.05.15., 10:47][válaszolok] #225
Ha ott lett volna, nem kérdezne ilyen ordenáré hülyeséget...

Menjen el a csütörtöki tájékoztatóra és akkor talán nem fog sületlenségeket beszélni.
vendég (vendég) [2012.05.15., 10:48][válaszolok] #226
Szülőkkel volt tele a terem, most őket minősítette fizetett tapsolóknak, gratulálok.
Tiger (vendég) [2012.05.15., 11:35][válaszolok] #227
Teljesen felesleges mindenfajta nézeteltérés és konfliktus, ne bántsuk egymást, mert aki tegnap ott volt, láthatta, hallhatta, a dolog el van döntve, röhögnek a hátunk mögött, a többség pedig birkanyájként megy előre. Sebaj, a szentlélek ereje majd mindent megold, és a szentanya tudja, mi jó nekünk. A tantermekben pedig ott lóg majd a feszület, ami nem a horror jele (ez is az értekezleten hangzott el), hanem a megváltás, a megváltás lehetőségének szimbóluma. Csernust kellett volna tegnap meghívni erre a nagy sikerű rendezvényre...
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 11:53] válasza erre: #220[válaszolok] #228
Sajnálom, hogy csalódást kell okoznom! Aki ismer az tudja, hogy soha nem bólogattam, nem bólogatok, és remélhetőleg a jövőben sem leszek bólogató jancsi, kivéve azokat az eseteket amikor valamivel egyet értek, akkor viszont előjöhet vele akárki nem a pártállás fogja meghatározni az álláspontomat. Azért egyenlőre azt látom, hogy városunkban ezidáig az egyetlen vagyok aki ezen a felületen nevét vállalva nemtetszését fejezi ki az iskolánk egyházasítása ellen. Legjobb tudomásom szerint a városban még csak én jelentettem ki egyedül, hogy, ha a váltás megtörténik akkor a fiam a 8. osztályt nem a Bolyaiban és vélhetőleg nem is Szerencsen fogja befejezni, tudom nem sokat vesztenek velünk, de azért remélhetőleg valaki, valakik csak elgondolkoznak. Viszont a véleményem továbbra is az, hogy a többségi képviselőink, Polgármesterünk ugyanúgy a szélhámos kormány áldozatai mint mi, csak legfeljebb nekik a ....ért löknek némi anyagi vagy hatalmi alamizsnát. Erre írtam a múltkoriban, hogy próbálják beleképzelni magukat a helyükbe amikor nagy magányukba néha napján a tűkőr előtt meredeznek. Meggyőződésem, hogy van még némi lelkiismeretük amivel néha napján bizony szembe kell találkozniuk. Azért én nem lettem volna a múltkoriban annak az úrnak a helyében akinek a testületin azt kellett mondania; "ááááá azt nem én ellenőriztem én azt csak aláírtam ...." aki látta a testületit tudja miről kiről beszélek. Persze azok is nehéz percek lehetnek amikor HJ képviselő úr gratulál a megtakarításokhoz, de miután arról érdeklődik, hogy pontosan miből is áll ez a félelmetesen nagy összeg -amihez amúgy tényleg gratulálni illene- akkor meg hát izzzé meg azzzé meg mittudom én meg ott van leírva ..... Fejben számolgatva is az a nagyon-nagy összegű megtakarítás az napi 4-500 ezer forint!
Szóval higgye el nekem, nem könnyű a hatalmon?????? lévők helyzete, én biztosan nem cserélnék velük lelkiismeretet, persze a fizetésüket irigylem, de nem ilyen áron ....
Kedves #219! Amúgy pontosan milyen "karakterekre" gondol? Nem én nem egy körbeírást várok, hanem neveket jellemeket, tetteket ..
Tiger (vendég) [2012.05.15., 11:57] válasza erre: #223[válaszolok] #229
Hát igen... irigylésre méltó az ilyen összefogás. Ebben a városban erre még nem láttam példát!!!!
Tiger (vendég) [2012.05.15., 12:19] válasza erre: #228[válaszolok] #230
Csatlakozom, egyetértek, és valóban minden tiszteletem a Tiéd, Robi, mert egyetlen nevét felvállaló emberként vagy itt ebben a témában!!!
Azon kevesek közzé tartozol, akik a gyereked érdekeit tartják szem előtt. Itt kezdődik a szülő mint olyan "fogalma".
Hallgatván tegnap az egyházi iskola mellett szólókat, megnyilvánulásaikban inkább hasonlítottak a Hit Gyülekezetének tagjaira, mintsem keresztény lelkületű emberekre. Némelyikük már-már euforikus hangulatban adta elő mondandóját - bár ne tette volna.
Büszke vagyok arra, hogy az élet adta nehézségek és nyomás hatására sem tudnak az ilyen jellegű "szervezetek" bekebelezni, mert azért ezt be kell látni, abszolút pszichológiai alapokra helyeződnek eme szervezkedések!
Görög (vendég) [2012.05.15., 12:58] válasza erre: #219[válaszolok] #231
Béla igaza van, de Én azért írtam a volt úttörő házról mert az a romai katolikus egyház tulajdona.Én is tudom- sajnos -,hogy ettől nem lesz több gyerek.Mért nem ott fogadják az egyházi személyt a saját létesítményükben.Vagy talán szégyellik az állapotát az épületnek?
De nem probléma már alakul az egyházi méltóságok elismerése Szerencsen, a Kossuth téri fel újításnál a Tóth atya által kitaposott ösvényen meg építik a járdát.Remélem nem csak a tiszteletes úr használhatja majd.
Róbert ne sajnáld az önkormányzat képviselőit, mert emlékezz vissza a többségben levők mit ígértek.Tudom ,hogy két év kevés, de legalább látnánk valami kezdeményezést. Gyermekedet pedig ne büntesd azzal,hogy az utolsó évben ki szakítod a megszokott kollektívából.Hidd el Ők már tudnak majd igazodni.
Tiger (vendég) [2012.05.15., 13:08][válaszolok] #232
Kedves Görög!
Ez számomra is dilemma: azzal is büntetem a gyerekemet, ha kiszakítom az osztályközösségből, de az nem büntetés, ha naponta kapja majd az agymosást? Nem biztos, hogy képes lesz alkalmazkodni egy számára teljesen életidegen "világhoz".
Vicces (vendég) [2012.05.15., 13:17] válasza erre: #226[válaszolok] #233
Na azért hátrébb az agyarakkal magyar édesanyákat,édesapákat akar felhasználni??? Egy magyar édesapa,édesanya zsigerből tudja mi a jó gyermekének kedves pm-ből írogató! Munkaidőben nem csúnya dolog ez ???Az adó fizetők pénzén internet,kényelmes munkahely ejnye.Akkor is azt mondom fizetett fideszes tapsolok! Kinek nem inge nem veszi magára.
így van (vendég) [2012.05.15., 13:29] válasza erre: #231[válaszolok] #234
Milyen jó lesz ez az új sétány mindenkinek!Majd ha munkanélküli leszek nem sokára mert a cél ez,majd kiülök a Kossuth-tére és élvezem a napsütést ? És sóhajtozom milyen jó ez van egy ilyen tér? Kossuth forog a sírjában ki meg mondta ipar nélkül az ország csak fél karú óriás ! Gondolkozatok már !
Görög (vendég) [2012.05.15., 14:12] válasza erre: #232[válaszolok] #235
Kedves Tiger.Én olyan korban kezdtem az iskolámat, amikor Rákosi diktatúra volt a mostani elit politikai emberek szerint. Mégis meg tanultam imádkozni az iskolán kívüli hittanon!Állami iskolában végeztem az általános iskolát.Megtanultam számolni írni ,olvasni.A tanítók,tanárok a hittanon papok csak jóra emberségre tanítottak. Mit akarnak most a pártok az áll vallásos emberek?Csak hatalmat és az iskolák "ÁLLAMOSÍTÁSA"címszó alatt az egyház akarja kézbe venni ,közben pedig az állami támogatással üzemeltetni! Na ez itt a valóság és az úri hazugság!!!!!!!!Ezt hozta a mostani koalíció a FIDESZ-K.D.N.P. hatalom!!!!!!A Rákosi és Kádár korszak felépítette az Országunkat ezek meg ellopták és eladták!Bocsánat és le rombolták!!!
Igaza van (vendég) [2012.05.15., 14:52][válaszolok] #236
Görögnek! Mit akarnak ezek álszent papok,hol vannak ezek egy idefigyeljenek Egri érsekség,Tomori Pál,Kalocsai érsek !Szalkai László Esztergomi érsek,kik a Mohácsi csatában vezeték a magyar seregeket.És nem a sátorból kiabáltak hogy,előre ha nem utánam!Hol van a papság mikor a fertő,posvány lepi el Budapest utcáit /Büszkeség?,Buzi parádé alatt??/Most meg erkölcsről papolnak,és mellé áll a város (vezetése)vagy kik.mik???
káosz (vendég) [2012.05.15., 15:01][válaszolok] #237
Kórházat miért csak az állam vesz át?
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=539126#null
Spekulálok: azért, mert később -hivatkozva a magas fenntartási költségekre - jó pénzért majd eladja a nagytőkésnek. (barátok, nem úgy, mint az http://hu.wikipedia.org/wiki/Oligarchia) Kicsi leesik majd mindenkinek.
Nekem a tantusz:)
grimasz (vendég) [2012.05.15., 15:18][válaszolok] #238
A magyar államiság 1012 éves, ettől csak a kereszténység régebbi ebben az országban. Az egyház, több mint 1000 éve műkődtet iskolákat. Nincs külön kersztény Pitagoresz tétel, vagy ateista. Ugyanazt fogják tanítani, mint eddig és pl. az angol nyelvnek sincs katolikus változata. A szellemisége fog változni évek során a Bolyainak, ha egyházi kezelésbe kerül. Aki félti a gyermekét, hogy a tízparancsolat szellemében neveljék, ne vigye oda!
Tiger (vendég) [2012.05.15., 15:34][válaszolok] #239
Igaza van!!!
Tudja, mi a szomorú? Hogy a szülők nagy többsége is az egyház mellett áll!
Tegnap írtam, de a moderátor nem engedte át, hogy ezek között az álszentek között is számos homoszexuális és pedofil van, és majd ezek tanítják a gyerekeinket? Milyen gondolatokkal fűtve???
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 15:40][válaszolok] #240
Tisztelt "Görög"! Ön egy érdekes 'muksó a szó pozitív értelmében elég 'egyszerű, de valahogy mégis megfogja a lényeget! Ön írta azt meg pontosan amit én gondolok és valahogy nem jól fejeztem ki. Önnek igaza van ez az egész nem szól semmi másról mint a mocskos politika, mocskos játékáról amihez felhasználják az igaz híveket és ami még rosszabb áldozatul dobják a gyermekeket. Sajnos azt is tudjuk jól -mint a tv műsorokban- hogy van egy réteg akiknek jelzésre tapsolniuk kell, ha akarnak, ha nem mosolyogva kell megfizetni azt a kis alamizsnát amit esetleg löktek nekik vagy éppen még csak ígéret szinten van.
Más! Nem vagyok benne biztos, hogy 'jót teszek a gyermekemnek, de a döntésünk vele együtt közös és majd az idő ítélkezik felettünk. Talán a Bolyait ismerők fogják tudni miről beszélek amikor azt mondom, hogy a fiam idáig általában 5-s tanuló volt, csak az a fránya ének az nem jött össze sehogy, a lúrkó talán egyedül tudott a fiúk közül szolmizálni, szépen kürtölt, de valahogy az ének 5 mindig elmaradt ......
Tiger (vendég) [2012.05.15., 15:42][válaszolok] #241
Grimasznak!
Nem a tízparancsolatról beszélünk, ébresztő, hanem a szellemiségről. A katolikusok fanatikus, bigott szelleméről. Aki ezzel azonosul, annak eddig is adva volt a lehetőség, vannak más városban egyházi iskolák, el lehet oda menni.
A Bolyai nem ilyen szemléletű iskola, soha semmi köze nem volt az egyházhoz, nem kellene megváltoztatni, s ezzel elfogadásra kényszeríteni az embereket.
Grimasz! Nem kell félremagyarázni dolgokat!!! Ezzel a szemlélettel még szakócával meg kőbaltával a kezünkben járnánk halászni, vadászni, gyűjtögetni!!!!
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 15:48] válasza erre: #238[válaszolok] #242
Látom megjelentél Te ...... na mi van, nem tartunk egy 'értékrend ütközetet? A múltkori a fiamat illető beszólásod után azt hittem hogy van benned annyi, hogy idebiggyeszted a neved, te semmirekellő!? Csak nem takargatni valód van a családi életedben? Csak nem az elveid szerint nektek kellene "Zomborra" járni iskolába? Légy szíves írd meg, hogy mivel tudlak annyira megsérteni, hogy feljelents és kiderüljön, hogy ki -valószínűleg valószínűleg egy beteg senki- vagy.
Csoki fiú nézz ide; 30 9727 820 a tiedet mikor tudjuk meg???
Tiger (vendég) [2012.05.15., 15:50][válaszolok] #243
Robi!
Szerencsétlen gyerek csak azt merte mondani valamire az énekórán, hogy imádom, kapott is a pofájára, hogy imádni csak istent lehet. Lehet... Meg az is lehet, hogy eme kedves tanárnő hirtelen istenimádó lett, holott akik korábban ismerték, egyöntetűen azt mondják, nem volt rá jellemző ez a fajta vallásos elhivatottság. Csak hát átszellemült, a "szentlélek erejével", meg némi ráhatással... Talán ha az ének tanítására fordítana ilyen kiemelt figyelmet, és felfrissítené pedagógiai és egyéb tanulmányait, továbbá megtanulná szakmájához mérten kezelni és értékelni a gyerekeket, talán ha vallási elkötelezettségük figyelmen kívül hagyásával értékelne, talán még alkalmas is lenne a pedagógusi pályára. Talán...
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 16:00][válaszolok] #244
Tiger! Talán erre gondoltam talán nem .... maradjunk abban, hogy a gyermekem hangjával van a probléma .....
Tiger (vendég) [2012.05.15., 16:09][válaszolok] #245
Azért tanítják, hogy nem a gyerek hangját kell osztályozni! Tudod mit mondok én erre: ennyi öröme legyen az ilyennek, több se, hogy ebben éli ki beteges személyiségét!
A LÉNYEG (vendég) [2012.05.15., 16:17] válasza erre: #239[válaszolok] #246
Tiger fogalmazta meg 239.es hozzászólásában a LÉNYEGet: "Hogy a szülők nagy többsége is az egyház mellett áll!"
Ez viszont SZERINTEM egyáltalán nem szomorú, hanem éppen örvendetes.
Az összevont szülői értekezlet első hozzászólásaiból - melyek az egyházi fenntartás ellen szóltak - az volt kiérezhető, hogy nagy a kezdeti ellenálás és bizonytalanság az "új" miatt. Ezt erősítették a kezdeti "egyházellenes" tapsok is.
Aztán teljesen átfordult a kocka - vagy legalábbis nekem így jött át - amikor már az egyházi fenntartás mellet is érveltek szülők, s pláne változott a hangulat, amikor az egyház delegált képviselője korrekt, egyenes válaszokat adott a kérdésekre.
Az (esetleg azok), aki az egyházi fenntartás elleni felszólalásokat szervezték meg (rögtön a legelején, sorban) alaposan elszámították magukat. Jobban tették volna, ha pl. értelmesebb és tekintélyesebb embereket kérnek meg, akik a saját gondolataikat mondják el, s nem pedig a bemagoltnak tűnőt.
De a közhangulat lényeges változását nem ez a viselkedés (ellenzők már-már kontraproduktív viselkedése) hozta meg, hanem Maristyák úr, mint egyházi képviselő derűs, optimista, mértéktartó, szerény viselkedése, valamint logikus válaszai, kiforrott elképzelései, szilárd erkölcsi alapokon nyugvó jövőképe.
Ezek után nem csodálkozhatunk, ha a szülők nagy többsége elfogadja majd az egyházi irányítást. Legyen úgy!
hosszú (vendég) [2012.05.15., 16:27][válaszolok] #247
Ehhez idő kell, az utolsó bekezdés a napjainkról szól.
http://nepszava.com/2012/02/velemeny/egri-istvan-a-lelkiismeret-magyar-szabadsag ...
Ez csak egy kis "szösszenet"
http://uj.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=35
Árulja már el (vendég) [2012.05.15., 16:43] válasza erre: #238[válaszolok] #248
Árulja már el hogy a tízparancsolatot melyik gyengeelméjű csoportnak írták ? Kik nem értik meg a mai napig hogy ne lopj???
Tiger (vendég) [2012.05.15., 16:51][válaszolok] #249
A LÉNYEG-nek!
SZERINTEM meg kifejezetten szomorú, és azonosulok egy korábbi hozzászólással, mi szerint hová mentek gyerekek, beeeee, az iskolába, beeeeeeeee. Ez kb. az a kategória.
Érdekes, nem egy helyen voltunk? Az első hozzászólások éppen hogy korrekt módon amolyan tényfeltáró és általános helyzeti tájékoztatásra vonatkoztak (volna).
Erre Maristyák úr - maga által logikus válasza - az volt, hogy a szervezeti és működési szabályzat az nem fontos, azt szinte senki nem olvassa, így nem lényeg. EMBER!!! Ez ALAPDOKUMENTUM!!!! Majd folytatta, a pedagógiai program már annál inkább, miszerint a fenyítési elvekben változásokat fognak eszközölni. Maga szerint ezt Maristyák úrral melyik emberi tulajdonsága mondatta? Derűs, optimista, netán mértéktartó, avagy szerény? Hm??? Idézem: "egyházi fenntartás elleni felszólalásokat szervezték meg". Ez eleve alaptalan és rosszindulatú gyanúsítgatás, miből gondolja, hogy bármi szervezettség van mögötte? Kérdezem: az egyház mellett voksolók felszólalása mögött nem állhat szervezettség?
Folytatja: "Jobban tették volna, ha pl. értelmesebb és tekintélyesebb embereket kérnek meg, akik a saját gondolataikat mondják el".
Ki maga, hogy ilyen degradálóan beszél emberekről, gyermekeik jövője miatt aggódó szülőkről???

A közhangulatot az határozta meg, hogy a normális értékrendű emberek - látva, hogy a kérdés el van döntve -, fogták magukat és hazamentek. Az ott maradók zöme pedig a Hit Gyülekezetének hangulatiságával azonosuló viselkedést produkálva, önmagukból már-már kivetkőzve, óvodák, gimnázium egyház által történő átvételét, saját papot, s logopédust szorgalmazva örömködtek!

Tudja mi a LÉNYEG? Az otthoni indíttatás! Nem ezeken a csuhásokon fog múlni a gyerekek erkölcse, személyisége, egyénisége, hanem hogy milyen indíttatást kap otthon a gyerek, milyen szülői minta van előtte, milyen események, történések fogják érni élete során, s ezek hogyan befolyásolják személyiségét, lelkivilágát. NA EZ A LÉNYEG!!!!!
milyen érdekes (vendég) [2012.05.15., 16:57] válasza erre: #246[válaszolok] #250
Hogy kitűnik hogy itt egy bértollnokkal van dolga az embernek mikor imígyen propagál az egyház ellenes hozzá szólások voltak? És jobban tették volna ha hallgatnak?! Mondjon már valaki egy épeszű érvet miért éppen egyházi????
A LÉNYEG 2 (vendég) [2012.05.15., 17:31] válasza erre: #249[válaszolok] #251
No látod kedves Tiger!
Szerinted mondjuk egy taktaközi cigányasszony (nem lenézően írom!) első hozzászólása mitől is tényfeltáró? Ahogy fentebb írtad: "korrekt módon amolyan tényfeltáró és általános helyzeti tájékoztatásra vonatkoztak (volna)." Csakhogy az asszony nem volt tisztában a legalabbvetőbb szabályokkal az iskolaátadást és a várható állami irányítás alá vonást illetően sem. Nem tudott az véleményem szerint semmit, csak, hogy neki meg kell szólalnia az iskola egyházi fenntartása ellen ...
Akkor ugorjunk egy vehemens női felszólalásra, miszerint, aki egyházi iskolába akarja majd járatni a gyerekét, az vigye be naponta Miskolcra! Ha jól informáltak, ez a felszólaló mezőzombori gyereket képviselt (de ezért az információért nem vállalok felelősséget).

Egyszóval, úgy gondolod kedves Tiger, hogy egy taktaközi és egy mezőzombori felszólaló (akiknek egyébként joga volt felszólalni, hiszen szülői értekezletről volt szó) jobban érvelt, mint a jónéhány higgadt, tanult, kulturált helyi értelmiségi? Szerinted egy vidékről bejáró szülő/nagyszülő azt tanácsolhatja a szerencsi szülőknek, hogy vigyék a kisiskolás gyerekeiet naponta Miskolcra. Bizton hogy jól volt ez így? Én nem mondom a taktaközieknek és mezőzomboriaknak, hogy vigyék el innen a gyerekeiket, de elvárható tőlük, hogy fogadják ele az egyértelmű többségi (értve ez alatt, hogy szerencsi és egyben egyházi iskola párti) véleményt.

Az a megállapításod pedig enyhén szólva is eltúlzott, hogy "A közhangulatot az határozta meg, hogy a normális értékrendű emberek - látva, hogy a kérdés el van döntve -, fogták magukat és hazamentek. Az ott maradók zöme pedig a Hit Gyülekezetének hangulatiságával azonosuló viselkedést produkálva, önmagukból már-már kivetkőzve, óvodák, gimnázium egyház által történő átvételét, saját papot, s logopédust szorgalmazva örömködtek!"

Megnyugtatlak, hogy maradtak ott normális értékrendú emberek, s ők normális, emberi módon viselkedtek, s nem pedig úgy ahogy idézett mondataidban leírod.
igaz (vendég) [2012.05.15., 18:12] válasza erre: #249[válaszolok] #252
Az otthoni indíttatás!
Igen, az otthoni indíttatás a legfontosabb!!
Ehhez nem kell egyházi iskola.
A LÉNYEG 3 (vendég) [2012.05.15., 18:37] válasza erre: #251[válaszolok] #253
http://www.szerencs.hu/hirek/koezmveldes/3060-forum-a-bolyai-iskola-egyhazi-kezb ...

Hát ennyi. Véleményt nyilvánít, majd meghajlik.

"Egyszóval, úgy gondolod kedves Tiger, hogy egy taktaközi és egy mezőzombori felszólaló ........... jobban érvelt, mint a jónéhány HIGGADT, TANULT, KULTURÁLT, HELYI ÉRTELMISÉGI?"
Szóval a taktaközi és a mezőzombori felszólaló nem higgadt, nem tanult és nem helyi és nem értelmiségi. Világos. El is dőlt.
látkép (vendég) [2012.05.15., 18:47] válasza erre: #251[válaszolok] #254
http://szerencsitv.hu/szerencsi-hirek/szerencsi-hirek/2303-tajekoztato-az-egyhaz ...
Érdemes ezt is megnézni. Nem egy vidám vasárnapi arcképek az iskolákból és a lehajtott fejekről.
Értekezlet (vendég) [2012.05.15., 19:10][válaszolok] #255
A szülői értekezletről, és még szavazni is lehet!
http://www.szerencsitv.hu/szerencsi-hirek/szerencsi-hirek/2303-tajekoztato-az-eg ...
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 19:22][válaszolok] #256
#246! "Az (esetleg azok), aki az egyházi fenntartás elleni felszólalásokat szervezték meg (rögtön a legelején, sorban) alaposan elszámították magukat. Jobban tették volna, ha pl. értelmesebb és tekintélyesebb embereket kérnek meg, akik a saját gondolataikat mondják el, s nem pedig a bemagoltnak tűnőt." Ezt bizony sikerült benéznie, ha valaki akkor én tudnék róla, ha itt az "ellenes" felszólalások között bármilyen egyeztetés zajlott volna, mondom ezt úgy, hogy nem voltam ott és 1-2 kivételtől eltekintve sem pró sem kontra nem tudom kik szólaltak fel. Azt ma megtudtam, hogy ki/k vol/tak az/ok akiknek volt egy hallgatólagos megállapodása, hogy nem szólnak hozzá, hagyják a szülőket, de sajnos ezt nem mindenki tudta betartani.
Igen Ön nagyjából jól emlékszik, volt a közelmúltban -sőt az elmúlt 8 évben is- amikor előre megírt szöveget tanítottak /vagy megpróbáltak/ 'fácánoknak betanítani csak volt egy idősebb úr aki belesült a saját 'prózájába.
Aki nem ismerné fel a rendezvényt a leírtakból nézegesse a városi tv archívumát ígérem rá fog jönni!
Bukovszky Róbert [2012.05.15., 19:32][válaszolok] #257
Ja! Valaki kérdezte korábban, hogy mi történik, ha mégsem lenne sikeres a 'nász? Végül is semmi extra, a szerződést határozatlan időre kötik és azt bármikor fel lehet mondani, a felmondási idő röpke 25 azaz HUSZONÖT ESZTENDŐ!
Legyen (vendég) [2012.05.15., 19:35][válaszolok] #258
Amúgy én úgy gondolom mivel a Szerencsi iskola itt van Szerencsen legyen szavazás tessék megkérdezni az embereket a Szerencsieket arról hogy akarnak -e egyházi iskolát.Milyen módi az hogy eldöntik már megint hogy mi legyen álljon meg a menet !
nyilvánosság (vendég) [2012.05.15., 19:39] válasza erre: #257[válaszolok] #259
Negyedszázadra hozott döntést a mai csapat? Gratulálunk. Lehet hátra dőlni.
lesz (vendég) [2012.05.15., 20:27] válasza erre: #258[válaszolok] #260
LESZ SZAVAZÁS! Két év múlva.
Vendég2 (vendég) [2012.05.15., 21:17] válasza erre: #246[válaszolok] #261
Akkor is ilyen lelkes lenne, ha az Izraelita egyház venné át az iskolát?
Mi a " l ényeg " ? (vendég) [2012.05.15., 23:10] válasza erre: #246[válaszolok] #262
Vigyázat ! van beirkálók között egy látnok ! Fedőneve "lényeg". Lám őkelme már tudja a szülők szavazásának eredményét ! Ugyhogy felesleges is azt megtartani! Egyszerüen át kell adni az iskola kulcsát annak a" szilárd erkölcsi alapokon nyugvó" egyházi embernek.Ugyis ő lesz majd az iskola müködését, vezetését ellenőrző egyházi felügyelő.
lényeges (vendég) [2012.05.15., 23:58][válaszolok] #263
Az egyházi felügyelőn keresztül majd az egyháztanács irányítja az iskolát- ez új? A testület néhány tagja (azok is akik eddig templomot nem láttak belülről) a tantestület pár vallásos tagjával, meg az egyház kijelölt embereivel felépítik negyedszázadra ezt a rendszert.
Felhatalmaztuk a jelenlegi vezetést az irányításra, és ők most ezt az irányt választották. Ugyan maguk reggel nem imádkoznak és a napot sem zárják hálaadással (lásd Sárkánytévé riportja), deezt mégis kötelezővé teszik a gyerekek számára.
Egyenlőség, ez a jelszó. Vagy lehet hogy ők maguk a hivatali dolgozókkal fognak reggel imádkozni és a napot este hálaadással zárni?
szerencsi (vendég) [2012.05.16., 08:25][válaszolok] #264
Szerencsiek hova teszitek az eszeteket?????????????????????????????
Milyen ima lesz ? (vendég) [2012.05.16., 08:31][válaszolok] #265
Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában.
Ez az én vallásom, ez az én életem,
Ezért a keresztet vállaimra veszem,
Ezért magamat is reá feszíttetem.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe,
Szeretném égetni reszketők lelkébe,
Lángbetűkkel írni véres magyar égre:
Ez a hit a fegyver, hatalom és élet,
Ezzel porba zúzod minden ellenséged,
Ezzel megválthatod minden szenvedésed.
E jelszót, ha írod lobogód selymére,
Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe,
Halottak országát feltámasztod véle.
Harcos, ki ezt hiszed, csatádat megnyerted,
Munkás, ki ennek élsz, boldog jövőd veted,
Asszony, ki tanítod, áldott lesz a neved.
Férfi, ki ennek élsz, dicsőséget vettél,
Polgár, ki ezzel kélsz, új hazát szereztél,
Magyar, e szent hittel mindent visszanyertél.
Mert a hit az erő, mert aki hisz, győzött,
Mert az minden halál és kárhozat fölött
Az élet Urával szövetséget kötött.
Annak nincs többé rém, mitől megijedjen,
Annak vas a szíve minden vésszel szemben,
Minden pokol ellen, mert véle az Isten!
Annak lába nyomán zöldül a temető,
Virágdíszbe borul az eltiport mező,
Édes madárdaltól hangos lesz az erdő.
Napsugártól fényes lesz a házatája,
Mézes a kenyere, boldogság tanyája,
Minden nemzetségén az Isten áldása.
Magyar! te most árva, elhagyott, veszendő,
Minden nemzetek közt lenn a földön fekvő,
Magyar legyen hited s tied a jövendő.
Magyar, legyen hited és lészen országod,
Minden nemzetek közt az első, az áldott,
Isten amit néked címeredbe vágott.
Szíved is dobogja, szavad is hirdesse,
Ajkad ezt rebegje, reggel, délben, este,
Véreddé hogy váljon az ige, az eszme:
Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!
És reggelente ez lesz az imádság ??!!
Így lesz (vendég) [2012.05.16., 12:20] válasza erre: #261[válaszolok] #266
Az majd később lesz most kaotikus akarom mondani katolikus.De fedetten ez a cél !
Vendég sokadik (vendég) [2012.05.17., 20:40][válaszolok] #267
Más. A szerencs.hu-n megjelent eseménynaptárból miért tűnnek el hónap elején meghirdetett rendezvények a hónap végére? Ha nem biztosak a megrendezésében, akkor meg hónap elején miért teszik fel a honlapra, ugyanis vannak akik próbálják szabaddá tenni magukat olyan meghirdetett programra, ami később elmarad. Egy idő után, ha ez többször előfordul, az emberek elvesztik a kulturális igényüket és ez nagyon nagy baj lenne.
vendég (vendég) [2012.05.24., 12:20][válaszolok] #268
Az ülésen elhangzott, hogy a csillagász egyesület húsz darab juharfa csemetét ajánlott fel az önkormányzatnak.

Hová kerülnek a fák? Javaslatom pl. ondi játszótér, Kossuth tér, Szerencs és Ond közötti szakasz, stb
Összes hozzászólás: 276 db (112 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 8 db (3%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.