Hírek
EchoTV: Szerencs a legszebb magyar település?
Dátum: 2012.06.09., 16:46Megtekintve: 42191Értékelés: 2.62

Az EchoTV "A legszebb magyar település" című műsora az ország falvait, városait rövidfilmekben bemutatva keresi a választ arra a kérdésre, melyik hazánk legszebb települése. A Szerencsről készült adás is megtekinthető az interneten, amely Koncz Ferenc polgármester, Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője, Madák György muzeológus és Fazekasné Majoros Judit múzeumigazgató tolmácsolásában mutatja be városunk nevezetességeit.
Alább a felvétel:

Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Bukovszky Róbert [2012.06.09., 20:15][válaszolok] #1
Bizony a könnyeimmel küszködve néztem végig a kisfilmet, az már sosem fog kiderülni, hogy az elérzékenyüléstől vagy a hagymától könnyeztem amit a párom éppen pucolt a konyhában .. Azért sajnálom, hogy a Fecskésre nem ért le a stáb ..... viszont a műsor elején korrekten kiírták; "a műsor termék megjelenítést tartalmaz" ez a "termék" ez esetben nem Szerencs volt ...
Bukovszky Róbert [2012.06.10., 21:31][válaszolok] #2
Kedves Szerencsiek! Adok nektek egy tippet! Vegyétek le a házaitokról az "eladó" táblát mert ha ők http://www.hir24.hu/belfold/2012/06/10/fidesz-vissza-fognak-jonni-a-fiatalok-mag ... mind hazajönnek ismét horror árért fognak elkelni a lakások!
/Elnézést, ha esetleg nem jó a tippem, de egy annyira, de annyira bölcs asszonyra alapozom a kijelentésemet, hogy szinte tutira mehetek. Egy ekkora elme egy évben kétszer nem téved -ugye mint tudjuk az első már meg volt neki amikor a Dr?????? SP ügyet bulvár kacsának minősítette-.
visszajönnek? (vendég) [2012.06.10., 22:46][válaszolok] #3
Görög (vendég) [2012.06.11., 07:54][válaszolok] #4
Az ECHO T.V. a volt cukorgyár történelméről nem talált , hozzáértő riport alanyt?Van még Szerencsen élő ember aki valóban ismeri a cukorgyár múltját. Én nem akarom megsérteni nyilatkozó személyt ,de azért ha ilyen nyilatkozatra vállalkozik illene felkészülni a cukorgyár valódi működéséről , sajnos csak a történelméről!!!
pont ide (vendég) [2012.06.11., 10:09] válasza erre: #3[válaszolok] #5
Nekem nincs facebook belépésem ezért nem tudom megnézni a visszajönnek? De kik ?
Hádám [2012.06.11., 10:24][válaszolok] #6
Ez amit elmondott a polgármester úr, így lenne igaz, ahogy van, ha lenne cukorgyár, lenne csokigyár és lenne pénze az embereknek... A valóságban azonban nem ez a helyzet.... A város lakossága 10 ezer fő alatt rég, a közterületek kinézete siralmas (nem csodálom, hogy kevés volt a vágókép) Csak a szomszédos utcákban legalább 20 ház eladó, de úgy, hogy a tulajdonosok már nem is laknak benne (feltételezem elmentek máshova), a fiatal ismerőseim nagy százaléka kint van Németországban, Hollandiában vagy ha még nem, akkor tervezik. Sajnos nagy részüknek esze ágában sincs visszajönni, a 47 ezer forint (ami inkább csak 38) nem túl vonzó egy pályája elején álló fiatalnak... A videó végi hangulat jelenleg inkább jellemző a településre... Bár ez igaz, a boraink finomak és a lányok is szépek! Legalább ennyi örömünk legyen!
komédia (vendég) [2012.06.11., 11:10][válaszolok] #7
Elég nevetséges,hogy olyan beszél akinek semmi köze nem volt egyik gyárhoz sem. Inkább arról kellene beszámolni a polgármesternek, hogy az igéreteiből mit valósított meg.Igaza van Hádámnak, menekül innen aki tud.Aki meg marad az bukdácsol az utakon a gödrökbe. Ilyen szép lett Szerencs.
Valami baj van ! (vendég) [2012.06.11., 12:37][válaszolok] #8
A riportban 10.000 lakosról beszél a polgármester ez értendő Szerencs-Ond összevonásából? Mert a minap a könyvtárban kezembe akadt Szerencs története ott 1986,csak Szerencs 26.000 a lélekszám. Hova lettek az emberek polgármesterek??? Azért többesszám mert ebben a könyvben van egy fénykép a díszes kompániáról ahol egy képen múlt,jelen polgármester és kiszolgálóik. Tehát kérdés hol vannak az emberek ??????
adat (vendég) [2012.06.11., 12:56][válaszolok] #9
Most kemény 9500-an élnek Szerencsen (ebben Ond is benne van).
szerencsi (vendég) [2012.06.11., 13:23][válaszolok] #10
Tegnap láttam a szerencsi TV-ben , hogy egy helyi vállalkozó arra kéri az önkormányzatot ne mondjanak róla olyan dolgot, ami rontja hírnevét.Hát ide jutottunk? Még azt a kevés vállalkozót sem becsülik aki még próbál megélni? Nem bántani ,hanem segíteni kellene. Bocsánat, biztos van most is olyan akit segítenek.(Ez egy találós kérdés is lehet.)
számtan (vendég) [2012.06.11., 13:58][válaszolok] #11
Kedves 8-as! Ha azt mondta a polgármester, hogy Szerencs 10.000-res lakosú, akkor biztos úgyis van .Tőle nem áll távol a számtan.
Görög (vendég) [2012.06.11., 14:02] válasza erre: #6[válaszolok] #12
Kedves HÁDÁM: A polgármester úrnak nincs össze hasonlítási alapja ahhoz,hogy hogyan éltünk akkor amikor még volt Szerencsen: DIGÉP, Csoki gyár és egy nagyon jól termelő Cukor gyár még két mezőgazdasági egység az állami gazdaság az a rosszul működő T.SZ. Egy vasúti csomópont.Ezt azért írtam le, mert amikor Szerencsre került akkor már ezeket mind kezdték a "PRIVATIZÁCIÓ" útjára bocsátani.A T.SZ.föld területét kilopták a közösből, az állami gazdaságnak a nagyobb részvényét pedig vezetők , mert nekik volt rá lehetőségük maguknak megszerezték. Magyar ország legszebb települése címe helyett a Magyar valóságcímét adnám ennek a riportnak!!!!!!!
nyugdíjas (vendég) [2012.06.11., 17:54] válasza erre: #12[válaszolok] #13
Igaza van kedves Görög.A polgármester úr nem nagyon emlékezhet azokra a szép időkre,amikor még volt Szerencsen sok munkahely,amikor még valóban szívesen üdvözölte mindenki egymást az utcán.Őt egyedül az vezérelte,hogy hatalma legyen.Hát most van.Nem is lenne ezzel baj, ha tenne is valami hasznosat a városért,a választási ígéreteinek legalább a negyedét teljesítené.Akkor tényleg jogos lenne az a sok szép riport, amelyben " városáról" olyan mosolyogva beszél.Ha jól emlékszem, ezt a mosolyt már valakinél igencsak sokszor kritizálta.??
Szerencs (vendég) [2012.06.11., 20:47][válaszolok] #14
A filmben bemutatottakkal ellentétben Szerencs hála istennek nemcsak annyiból áll, amiről beszéltek és képeket is mutattak. Kimaradt a filmből a Görög Katolikus templom, a nemrégen felújított Kisboldogasszony templom belseje. Kimaradt belőle a Református templom kapcsán a Bocskai országgyűlés, egyáltalán szó sem esett Bocskai Istvánról, kimaradt a Vár történetéből néhány száz év a Tatárjárástól Rákóczi Zsigmondig, majd a Rákócziak után napjainkig. Kimaradt a Cukorgyár történetéből 100 év, az alapítás után rögtön a privatizáció következett. Lehet, hogy én tudom rosszul Szerencs nevének a legenda szerinti eredeztetését, de az én tudomásom szerint a legenda úgy szól: "Ma ád Isten Szerencsét e tájon Ond és Tarcal vezéreknek". Lehet, hogy én tudom rosszul, de ebbe Tokaj neve, amit egyébként a Honfoglalás után évszázadokig Hímesudvarnak hívtak, nem fér bele. Egy, ha nem is a legnagyobb, de egy nagyon nagy magyar szavaival élve csatáról szó nincs, azt mondta ez az úr, (Kossuth Lajos) "Monokon születtem, amott a szerencsi hegy tövében, ahol Árpád a Honfoglalás második pihenőjét megüllötte." Lehet, hogy én vagyok a hülye, de a legenda erről szól, lehet a "muzeológus" másképpen tudja, és neki van igaza. A filmben egyedül a Zempléni Múzeum igazgatóján látszott a hozzáértés és a szakma szeretete. Azt már csak halkan kérdezném meg, hogy a Cukormúzeum vezetője mikor tudott venni a boltban süvegcukrot, mert ránézésre nincs olyan idős, hogy boltban süvegcukrot vásárolhatott volna. Lehet, hogy ez a film az ország túlsó végén élőket meggyőzi arról, hogy Szerencs egy "szép város", (valóban az), de a szerencsieknek ez a produkció csak azt mutatja be, hogy a nyilatkozó olyanokat mond, hogy "egy mesterséges tót láthatunk", a "Cukorgyárban már az első éven 700 tonna répát állítottak elő", ez nekem szerencsinek nagyon kevés.
csatlakozás (vendég) [2012.06.11., 22:22] válasza erre: #14[válaszolok] #15
Igaza van. Elnagyolt, semilyen film. Csak a mosolygást hangsúlyozza. Meg a termékmegnevezést. reklám a vállalkozónak.
Hádám [2012.06.11., 22:25][válaszolok] #16
Ha Szerencs teljes történetét akarnánk bemutatni egy 2 órás film is kevés lenne! Sok dolog kimaradt, mivel Szerencs történelme elég mozgalmas! Sajnos az a baj, hogy a jövőképből is sok dolog kimaradt, mert egyetlen utalás sem volt arra, hogyan lesz felvirágoztatva a város, hogy lesznek új munkahelyek és hogy fognak visszatérni a fiatalok! Egy város nem csak attól szép, hogy rendezett, hanem attól is akik lakják! Ha harmonikus életvitelű emberek sokasága lakja, akik nem stresszelnek a pénztelenség és a kilátástalanság miatt, akkor az érződik a közösségi léten is! De sajnos a városban se rendezettség se nyugalom nincs, így nem túl fejlődőképes! Ezen kellene változtatni!
pontosítás (vendég) [2012.06.11., 22:28] válasza erre: #14[válaszolok] #17
"Monokon születtem, amott a szerencsi hegy tövében, ahol Árpád a Honfoglalás második pihenőjét megüllötte."
Pontosabban: "Monokon születtem, amott a szerencsi hegy tövében, ahol a rege szerint Árpád a honalapítás első áldomásait megülötte."
A film meg egyenlő a répaelőállítással.
Bukovszky Róbert [2012.06.11., 22:32][válaszolok] #18
#14! Ön nagyon illetlen! Egyszerűen elfeledkezett a Fecskési gátról és az új látványosságról a Fürst Sándor utcai 'akadálypályáról, pedig az ott tátongó egyik 'kráter szerintem még a világörökség részét is képezhetné! Javaslom, ha már a városok között "szépségversenyt" hirdettek akkor a városon belül az utcák is meghirdethetnék a maguk versenyét, mondjuk kinek van a legmélyebb gödre" vagy melyik utcában esik 100m-re a legtöbb kátyú! Még díjakat is lehetne felajánlani, pl az első kaphatna egy olyan kátyú foltozást amilyen az 'Albán pékségtől a rendőrség felé 30m-re található!
tények (vendég) [2012.06.12., 08:16][válaszolok] #19
Nem ez az első imázsfilm tele tárgyi tévedésekkel és valószínűleg nem is az utolsó. Nem a tényszerűség igénye, hanem a "vetítés" itt a lényeg, hogy minden oly szép. Kétségtelenül van, ami szép, számos olyan dolog, amikre büszkék lehetünk, de e filmek sosem fogják bemutatni a valóságot, amelynek része a negatívum is, így csak féligazságot ábrázolnak, ezért érezzük az egészet hamisnak mi, itt élők. Csak az idegenek kajálják be legfeljebb. De azt gondolom, azért nem szabad ferdíteni egy ilyen filmben, mert ha ide jönnek, úgyis meglátják a kevésbé fényes dolgokat is és az nagyon ciki, mert többet nem térnek vissza, ha becsapva érzik magukat.
kicsi (vendég) [2012.06.12., 11:04][válaszolok] #20
2-nek

Naugye hogy te tévedsz, ide nézz igaza van a politikusnak.
Valószínűleg vissza fognak jönni a 'fiatalok...

http://www.origo.hu/nagyvilag/20120611-bezarulnak-kanada-kapui-a-romak-elott-ata ...
miért? (vendég) [2012.06.12., 12:36] válasza erre: #20[válaszolok] #21
Elgondolkodtató, hogy egész Európából miért éppen magyarországról indulnak el a legtöbben menekültként? Milyen indokra hivatkozhat, amikor beadja a kérelmét? Hasznos lehet a "kurucinfó", cigányvadász, de nem adok több tippet.
Nem kell azokat szidni, aki el mer indulni egy táskával, + család, bele a nagy semmibe. Valószínűleg nem bízott az itthoni szebb jövőben. Nincs mit vesztenie. Nincs jövőképe, így szebben hangzik.
A link utolsó bekezdése kicsit (tragi)komikus, eldobtam magam.
21-hez (vendég) [2012.06.12., 12:46][válaszolok] #22
Lehet, hogy azt mondja? :Szerencsen nem tudok megélni.
Hádám [2012.06.12., 13:05] válasza erre: #21[válaszolok] #23
Akik kimentek Kanadába azoknak gyanítom 90%-a még olvasni sem tud, nemhogy kuruc infót olvasni.... Az is érdekes lehet, hogy azokban a falukban, ahonnan "elmenekültek", az ott maradottak szerint nem voltak épp a legerkölcsösebbek! Egy részük még körözés alatt is állt (bár nem tudom, hogyan tudtak így elutazni...) Nem ilyen okosat ezek, hogy ez csak úgy maguktól eszükbe jusson! Gyanítom volt erre egy felbújtó réteg, egy ötletgazda, aki jót kaszált az egészből...

"El kell magyaráznunk nekik, hogy ha Kanadába menedékjogot kérnek, az azt jelenti, hogy tőlünk szöknek meg, vagyis jobb lenne, ha a szándékukról nem tájékoztatnák a magyar államot."

Ha valóban annyira rettegnének, akkor nem hiszem, hogy a magyar konzulátusra mennének! Gyanítom nagy többségük a nagyobb segélyek reményében utazik ki, másik részük pedig a hatóságok elől menekül... Olyat még nem hallottam, hogy orvos vagy mérnök cigányt kitoloncoltak volna akárhonnan... Sőt olyan is előfordult nem egyszer, hogy kiutazott, menekült státuszt igényelt, majd hazajött és vígan éldegélt a kanadai "segélyből"....

Nem tudom, de nekem ilyen sosem jutna az eszembe, rafináltak lehetnek a kiötlői!

Robi! Arra a szerencsi gátra gondolsz, amit most "Kezdtek" márciusban építeni és lassan "kész"? Gondolom ez lehet az, de akkor már a gyárat is mutassák meg a turistáknak, ami szintén márciustól "épül"
Görög (vendég) [2012.06.15., 10:16] válasza erre: #14[válaszolok] #24
"Szerencs": Igaza van a cukorrépát nem a cukorgyárban termelik. A gyárban a cukrot főzik ki a cukorrépából. De ezt egy -talán muzeológusnak- titulált ember nem tudhatja?
Az is igaz ,hogy a Zemplén múzeumtól nyilatkozó hölgy az valóban érti a dolgát.
Legalább a helyi önkormányzat a CUKOR MÚZEUM vezetőjét elküldenék egy tovább képzésre,hogy értsen a múzeum valós bemutatásához.
Személyszerin a jelenlegi vezetőt nem bántom Ő nem tehet erről, csak amit vállalt azt próbálja meg muzeológus létére jól csinálni.
Vendég2 (vendég) [2012.06.18., 20:38][válaszolok] #25
Az ország túlsó felén élőknek lehet, hogy megfelel ez a műsor, de aki szerencsi, az joggal mosolyoghatja meg azokat a dolgokat, amik a filmben elhangzottak. Szerintem a legendát már a legfiatalabbak is ismerik pontosan, talán ők sem vétettek volna benne ennyi hibát, mint ami elhangzott. És talán azt is tudják, hogy a cukorrépát nem gyártják sehol, hanem termesztik és abból állítják elő a cukrot.
Gondolom a látnivalókat valamilyen vezető személyiség javasolta a stábnak, úgy tűnik rájöttek, hogy a megmutatni valók közé tartozik a mostani vezetés által sokat szidott Világörökségi kapuzat, a minden fórumon szapult Cukormúzeum, és az általuk látvány beruházásnak minősített Fürdő. Úgy tűnik, hogy most már ezek a dolgok is Szerencs vonzerejét növelik.
hát igen (vendég) [2012.06.18., 20:53] válasza erre: #25[válaszolok] #26
Én láttam a régi filmet is , elszármazottként figyelem volt városomat ...(de az éven nem hívtak minket, a találkozó is elmaradt)...
Kapuzat, Cukormúzeum, Fürdő - hát ezek voltak a régi filmben is felsorakoztatva és abban is korrektül említve volt a Csokifesztivál, mégis csak most van ennek súlya? Értelmetlen vagdalkozás és mellőzés. Pedig már látni a változást, nem ártana talán több szerénység és kevesebb mosoly .. Csak messziről mondom
Bukovszky Róbert [2012.06.24., 17:46][válaszolok] #27
Mostanában kaptam, gondoltam megosztom olvasgassatok;

*Az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS kérelme*



Ezt mindenkinek tudni kell. Továbbítsátok!


Következő hasábokon egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott, eddig eltitkolt
anyagot adunk közre. Kötelességünknek érezzük, hogy az írás napvilágot
lásson legalább lapunkban, ha már a "független" magyar sajtó 2001.
februárja óta hallgat róla. Trianon felülvizsgálata talán
megkezdődhet, *szégyelljük
magunkat, hogy nem magyar kezdeményezés eredményeként!*



_________________



*Őexcellenciája Carla del Ponte Főügyész *

ENSZ Háborús Törvényszéke New York

Hága


*Tárgy:* Az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS kérelme az Egyesült Nemzetek
Emberi Jogok Chartája alapszabályára hivatkozással, az egyenlő elbírálás
elvének biztosítása a Magyar Nép számára



*Excellenciád!*



Őszentsége II. János Pál Pápa 1984. január hó 12-én kelt Enciklikájában
megalapította az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézetet. Az Intézet az
Egyesült Nemzetek Szervezete által 1948-ban alapított Emberi Jogok Chartája
erkölcsi alátámasztására és fontosságának kihangsúlyozására szolgál. Az
INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézet kormányoktól, pártoktól független.

Alapszabálya szerint segítenie kell azon személyeket, népeket,
népcsoportokat, akiket emberi jogaikban megsértettek, gondoskodni kell
arról, hogy a sérelem megszűnjön, illetve ha szükséges, nemzetközi
fórumokon is képviselni kell a sértettek érdekeit.

Mint a fent említett Intézet főtitkára, az alábbi



*petíciót*



terjesztem elő:



Javaslom az 1920. június 4-én Trianoni és az azt kiegészítő 1947. évi
szeptember hó 15-i Párizsi Békeszerződések jogi szempontból történő
felülvizsgálatát. A felülvizsgálat eredményeképp kérem annak
megállapítását, hogy a fenti szerződések érvénytelenek és kérem a
szerződések hatályon kívül helyezését.



A nemzetközi joggyakorlat, valamint a Nürnbergi Nemzetközi Bíróság
határozataira figyelemmel kérem az Egyesült Nemzetek Szervezetének
Nemzetközi Bíróságát, hogy az egyenlő elbírálás elvének alapján mentesítse
a Magyar Népet az I. világháborúban való részvétele miatt kiszabott
kollektív büntetés és annak következményei alól.


Mint az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS Intézet főtitkára az ügyben egy
Nemzetközi Vizsgáló Bizottság felállítását javaslom, a Vizsgáló Bizottság
tevékenységének eredményeképpen pedig tárgyalás kitűzését.



*Indoklás:*



Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot
felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a
világháború kitöréséért egyedül a Magyar Királyságot büntették meg.

A Békeszerződés előtt a Magyar Királyság

területe 325.411km2 volt,

lakosainak száma 20.886.000 fő.

A Békeszerződés következményeként

az ország területe 92.863 km2-re, míg

lakosainak száma 7.615.000 főre csökkent.



A Nürnbergi Nemzetközi Bíróság 1946. október hó 2-án a II. világháború
kirobbantásáért és a világháborúban elkövetett jogsértésekért *Németország
akkori vezetőit felelősségre vonta és megbüntette, azonban a Német Nép
felelősségét nem állapította meg.* *A Nemzetközi Bíróság a Német Népet
mentesítette az egyébként törvénysértő kollektív felelősségre vonás alól. *



Általánosan elfogadott tény, hogy egy nép vagy nemzet a vezetők bűneiért és
törvénysértéseiért nem felel. Ugyanakkor az I. világháborúban való
részvétel miatt *Magyarország esetében nem az ország vezetőit, hanem a
Magyar Népet büntették meg, ezeken túlmenően Magyarországot hatalmas
összegű kártérítés megfizetésére is kötelezték.*
Ez az eljárás több szempontból is törvénysértő.

A szerződés következtében Magyarország területi elcsatolása az alábbiak
szerint történt:

- Romániához: 103.093 km2 (31,8%),- 5.256.451 fő (25,2%)

- Horvátország (Jugoszláviához): 42.541 km2 (13,1%), 2.621.954 fő (12,6%)

- Jugoszláviához: 20.551 km2 (6,3%), 1.510.897 fő (7,2%)

- Csehszlovákiához: 61.633 km2 (18,9%), 3.515.351 fő (16,8%)

- Ausztriához: 4.026 km2 (1,2%), 292.031 fő (1,4%)

- Lengyelországhoz: 589 km2 (0,2%), 24.880 fő (0,1%)

- Olaszországhoz: 21 km2 (0%), 49.806 fő (0,8%)

Elcsatolt területek és lakosság összesen: 232.448 km2 (71,5%), 13.271.370
fő(63,5%)

Elcsatolás után megmaradt terület és lakosság: 92.963 km2 (28,6%),
7.615.117 fő (36,5%)

Magyarországot 300 millió USD kártérítés megfizetésére is kötelezték az
alábbiak szerint:

Oroszország részére 200 millió USD,

Jugoszláviának 50 millió USD,

Csehszlovákiának 50 millió USD.



A Békeszerződés kimondta, hogy *amennyiben a szerződő felek a szerződésben
foglalt megállapodást nem tartják be, úgy szerződésszegést követnek el,
amelynek alapján a szerződés érvénytelenítésére, illetve hatályon kívül
helyezésére kerülhet sor. *

A Békeszerződéshez csatolt Kisebbségi Záradék szerint *a Szerződést aláíró
felek kötelezettséget vállaltak a területükön élő valamennyi nemzetiség
emberi jogainak maradéktalan biztosítására.* *Az emberi jogok biztosítása
az elcsatolt területeken nem érvényesült:* Történelmi tény az elcsatolt
területen élők más területekre kitelepítése, internálása, deportálása. Tény
a templomrombolások, a vallásszabadság semmibe vétele, a nyelvhasználat
korlátozása, a kultúra gyakorlásának tiltása. *A kisebbségi jogok betartása
biztosítva nem volt, ezzel a szomszédos államok - Románia, Jugoszlávia és
Csehszlovákia - szerződésszegést követtek el.*

Külön kiemelném azt a történelmi tényt, amikor Csehszlovákiából több, mint
100 ezer magyart kényszerítettek lakhelyének elhagyására és Magyarországra
történő költözésükre úgy, hogy ingó és ingatlan vagyonukkal nem
rendelkezhettek (Benes dekrétum).

A Szerződéshez csatolt *Kisebbségi Záradékban foglaltak betartását soha
senki nem ellenőrizte. A Záradékban foglaltak betartása a Magyarországgal
határos államok részéről 1920. évtől kezdődően nem érvényesült.* A
kisebbségeket ért atrocitások következménye az is, hogy *több, mint 100
ezer magyar az elcsatolt területekről gyakorlatilag eltűnt. Ez a háborús
bűntett miatt felelősséget felveti.* Hivatkoznék arra a konkrétumra, amikor
Josip Broz Tito terroristái több, mint 40.000 magyart mészároltak le
Délvidéken. A magyar lakosság számának radikális fogyatkozását a korabeli
és a jelenlegi lexikonok adatai közötti eltérés is igazolja. E körben
figyelembe veendők az 1910-es népszámlálásadatai is.



A petícióban foglaltak értékelése során figyelembe kell venni azt is, hogy *a
Szerződést aláíró államok közül több országnak a helyzetében változás
állott be:*

- A Szovjetunió, mint egységes állam megszűnt.

- Jugoszlávia, mint a Szerződést aláíró egyik állam a korábbi formájában
megszűnt létezni.

- Csehszlovákia, mint egységes állam ugyancsak megszűnt.

A változások miatt a Szerződés a jogi formájában sem tartható fenn.



A fentieken túlmenően a következőkre kívánok még rámutatni.

A Békeszerződések következtében Magyarországot - többek között - az alábbi
veszteségek érték:

Haditengerészetüket ért kár színaranyértékben:

- hadihajó 60.000 kg színarany

- hajógyári anyagok, iparcikkek, gépek 480.000 kg

- hadikórházak, hidrográfiai hivatalok, hadiakadémiák 300.000 kg

- hadikikötői felszerelések 10.000 kg

- 801 db hajó 80.000 kg

- Fiume kikötő felépítésének értéke 21.300 kg

- Fiume kikötő ingó és ingatlan értéke 7.500 kg

- tengerhajózási vállalatoknak nyújtott segély összege 7.500 kg

- tengerhajózási vállalatok vagyona 7.785 kg

- összesen 974.085 kg színarany-érték.

(Az adatok dr. Juba Ferenc tengerészkapitány-történész szakértő adatain
alapulnak.)



További veszteségek:

- az ország összes arany-, ezüst- és sóbányája,

- a szénbányák 80 %-a,

- az erdők 90 %-a,

- vasútvonalak és az ezekhez tartozó vasúti szerelvények,

- a felbecsülhetetlen értékű műkincsek,

- Fiume, az egyetlen tengeri kikötő elvétele,

- az összes tengeri és folyami hajók.



Közismert tény, hogy *a Békeszerződés delegátusainak tagjai között a
Magyarországot sújtó retorziót illetően egyetértés nem volt.* A
nézetkülönbségek a korabeli jegyzőkönyvekből, visszaemlékezésekből
egyértelműen igazolhatók.



A továbbiakban a Szerződés létrejöttében és a Szerződés megkötése utáni
időszakban hivatalban lévő politikai személyiségek véleményét idézem:

*David Lloyd George* brit miniszterelnök a Londonban, 1928. október hó 4-én
előadott beszédében kijelentette: "*a teljes okmány- és adattár*, amit
egyes szövetségeseink a béketárgyalások során nekünk szolgáltattak, *hazug
és hamisított volt.* Nem vettük észre a szövetségeseink által elénk
terjesztett statisztikák valótlanságát, amely végül is a diplomácia
történetének legigazságtalanabb békéjét hozták létre, és amelyek
következménye a nemzetközi törvények és a nemzetközi jogok legdurvább
megsértése volt." A fentiekről David Lloyd George az emlékirataiban szól.

*Henry Pozzi* 1933-ban megjelent írásában kifejezetten felveti a
tárgyalófelek felelősségét. Lord Newton szerint "a nagy békebírák nem
ismerték azon nemzetek néprajzának, földrajzának és történelmének
alapelemeit, amelynek sorsát rendezniük kellett."

*Robert Cecil* angol delegátus szerint "*a Népszövetséget azon célból
hozták létre, hogy "időről időre határrevíziót eszközöljön."*

*Nicolson Harold*, aki a Békekonferencián jelen volt, 1933. évben a
következőket írta: *"Magyarország feldarabolása oly módon történt, hogy az
érdekelt lakosság véleményét senki sem vette figyelembe."*

Az angol diplomata "Peacemaking" című könyvében több érdekelt államférfi
véleményét is összegzi, amikor a következőt jegyzi fel: *"az uralkodó
gondolat az volt, hogy az elért béke rossz és alkalmazhatatlan, a béke az
intrikának és a kapzsiságnak az eredménye, és ez a béke inkább előkészíti a
háborút, mint azt megakadályozná."*

*Nitti*, aki az olasz kormány nevében szólott, a békefeltételeket azért
tartotta elfogadhatatlannak, mert Magyarország szétdarabolása esetében a
szláv túlsúly ellen nem látott semmiféle erőt. Nitti kitért arra is,
hogy *Olaszország
az Osztrák-Magyar Monarchiával, nem pedig Magyarországgal harcolt.*

A későbbi amerikai nagykövet, *Bullit*, a következőket írta Wilson
elnöknek: "Én csak egy vagyok azok a milliók közül, akiknek bizalmuk volt
Önben. Mi azt gondoltuk, hogy Ön egy pártatlan és igazságos békét akar.
Ennek ellenére *a területi feldarabolásoknak népek lettek az áldozatai, és
ez magában hordja egy háború csíráit.* A Békekonferencia rendelkezései
bizonyos, hogy újabb nemzetközi összeütközéseket élez fel. *Saját népe és
az emberiség érdekében az Egyesült Államoknak kötelessége, hogy megtagadja
ennek az igazságtalan békének az aláírását."*

Itt kell említeni *Ionel Bratinau* román miniszterelnök 1920. július hó 1.
napján Bukarestben elhangzott nyilatkozatát: *"nem nyughatunk addig, amíg a
magyar népet gazdaságilag és katonailag teljesen tönkre nem tesszük, mert
mindaddig, amíg Magyarországban az életképességnek szikrája is van, mi
magunkat biztonságban nem érezhetjük."*

A Trianoni Békeszerződés tárgyalása során *több esetben felvetődött, hogy
Romániát tekinthetik-e a tárgyaló felek szövetséges államnak.* A
Franciaországot képviselő *Tardieu *és *Berthelot* voltak azok, akik *nem
kis nehézségek árán érték el azt, hogy az Antant nagyhatalmak Romániát
hadviselő államnak ismerjék el.* Maga *Clemenceau *miniszterelnök
nyilatkozta, hogy "a szövetségesek megegyeztek abban, hogy Romániát ismét
szövetséges hatalomnak tekintik, és a Konferencián e szerint kezelik",
tehát *a szövetségesek Romániának ugyanolyan számú küldöttséget
engedélyeztek, mint Belgiumnak vagy Szerbiának, vagyis azoknak az
államoknak, amelyek a háború kezdetétől annak befejezéséig harcoltak
Németország - Ausztria-Magyarország ellen.*

Történelmi tény, hogy *a magyar delegáció a Béketárgyalásokon nem vehetett
részt.* Csupán akkor volt jelen, amikor a meghozott ítéletet, határozatot a
részére kézbesítették. Ekkor *közölték a magyar delegációval, hogy csak
akkor lehet tagja a Népszövetségnek, ha a határozatot tudomásul veszi.*



*A magyar delegáció a kényszerítő körülmények hatása alatt írta alá a
Békeszerződést.* *Ez az aláírás*, mivel a kényszerítő körülmények hatására
történt, mind a nemzetközi jog, mind pedig a bírói joggyakorlat
értelmében *érvénytelen.
*



A közelmúlt - de a Békeszerződés következményeivel szorosan összefüggő -
jellemző példája a 169/1997-1991/18 számú törvény, melyet a román illetékes
szervek fogadtak el. Ez rendelkezik a törvénytelenül elvett, elkobzott
ingatlanok eredeti tulajdonosainak történő visszaszolgáltatásáról. E
törvény nemzetközi visszhangja pozitív. Ugyanakkor tény, hogy a *törvény
ellenére a Romániában kisebbségben élő magyar anyanyelvű lakosság - akiknek
mintegy 70-75 %-a a törvény hatály alá tartozna - semmiféle korábban
elkobzott vagyonát vissza nem kapta.* Hasonlóan *a törvény hatálya nem
terjedt ki a római katolikus egyházra sem. *



*Záradék:*



A petícióból kitűnik, hogy *a Trianoni szerződés* elfogadásakor
Magyarországot az I. világháborúban való részvételéért büntették meg. *A
Párizsi Békeszerződés* aláírásakor viszont Magyarországot a II.
világháborúban való részvétele miatt marasztalták el. Mindkét
szerződés *kollektív
büntetésről rendelkezett, ami a nemzetközi jog alapján elfogadhatatlan. *



Összességében megállapítható, hogy *mind a Trianoni, mind a Párizsi
Békeszerződés alakilag és jogilag is érvénytelen.* Az elcsatolt területen
élő *magyar állampolgárok sérelmére 1920. évtől kezdődően olyan
bűncselekmények elkövetése történt, amelyek a nemzetközi jog alapján nem
évülnek el. *



Szükséges annak bíróság által történő kimondása, hogy a fent említett
Szerződések érvénytelenek és az érvénytelenség következtében *a Magyar
Népet jogorvoslat illeti meg. *



*A büntetőjogi felelősség* kérdése is vizsgálatot igényel. A
tényfeltáráshoz kíván segítséget nyújtani az INSTITUTUM PRO HOMINIS
JURIBUS, amikor egy *nemzetközi vizsgálóbizottság
felállítását*szorgalmazza, és ehhez a maga részéről minden segítséget
megad. A
vizsgálóbizottság felállítását 25-30 fő részvételével javaslom, amelyekből
10 szakértőt az INSTITUTUM PRO HOMINIS JURIBUS delegálna.



E személyek az elcsatolt területeken használatos nyelvet beszélik. A
bizottság tagjai a petícióban foglaltakat a helyszíni vizsgálatok keretében
konkrétan igazolják. *Az 1956-os Magyar Forradalom idején az Egyesült
Nemzetek Szervezetének nem volt lehetősége támogatni a magyar nemzet
szabadságharcát.* A körülmények megváltoztak. Az ENSZ-nek most lehetősége
nyílik arra, hogy jóvátegye az akkori közömbösségét.
olvasó (vendég) [2012.06.24., 21:23][válaszolok] #28
Trianon (vendég) [2012.06.25., 09:42] válasza erre: #27[válaszolok] #29
Nekem az ilyen levelek automatikusan mennek a szemétbe.
http://www.urbanlegends.hu/2005/03/trianon-ellen-az-ensz-szel/
Még a kurucinfó is cáfolta:
http://kuruc.info/r/9/4607/
ne küld tovább, (vendég) [2012.06.25., 18:39][válaszolok] #30
ne linkeld be. Elég, ha elolvasod.
http://kuruc.info/r/22/4608/
Görög (vendég) [2012.06.28., 07:35] válasza erre: #27[válaszolok] #31
Róbert, a Trianonnal valófoglalkozást igazad van nem lehet a szőnyeg alásöpörni. De a mai nemzetközi helyzetet figyelembe véve és az eltelt hosszú idő miatt nem egyszerű. Én egy egyszerűbb megoldást látnák, csak az a baj ,hogy az országunk politikusai ,lásd a székelyföldi esetet nem úgy viselkednek a hogy kellene.A volt mostani határon kívüli területen élőket nem vissza csatolni , ha nem így a hogy van únioban tömöríteni és akkor az E.U. kérdőre vonni,hogy mit tett a Német és Francia ország ezekkel a területen élő emberekkel az elmúlt évtizedekben!
Bukovszky Róbert [2012.06.28., 08:29][válaszolok] #32
Görög! Nekem ugyan nincs igazam! Mint írtam semmi közöm a kapott cikkhez, egyszerűen csak kaptam valakitől -a határon túlról- és érdekességképpen megosztottam ezen az oldalon.
Nekem van erről az egészről egy véleményem, ha én azt itt közzé tenném akkor azt hiszem én lennék a legnagyobb hazaáruló, nemzetellenes, anti Magyar stb-stb-stb ...
térkép (vendég) [2012.06.28., 08:47][válaszolok] #33
Trianonnal kapcsolatban engem az ilyen térképek meggyőznek.
http://tortenelemportal.hu/2012/06/trianon-es-a-terkepek/
Elmúlt. Létrejött az Unió. Ott él, dolgozik mindenki, ahol akar.
Érdekes lenne egy szavazás, ha megkérdeznénk a határon túl élőket, legyen e nagyobb a mostani magyarország?
Lassan mindenhol jobban élnek körülöttünk, így csak akkor, ha hülye lenne,( vagy magyarabb a magyarnál) szavazna a lehetőségre.
Hádám [2012.06.28., 13:14][válaszolok] #34
Igazából a Bécsi döntések húzták meg a reálisnak mondható határvonalakat, amik nagyjából a magyar lakta területeket foglalták magukba, bár ott is kimaradt pár terület! Azok a határok nagyjából fedik is térkép térképeit!
Görög (vendég) [2012.06.28., 14:40][válaszolok] #35
Kedves Róbert:Én a véleményedet tudom és minden magyarázat nélkül meg értem.Nem vagyok látnok,de először e kis Hazánkba kellene rendet tenni de első soron a pártvezetők -,tisztelet a kivételnek ami kevés van-fejéből az áll hazafiságot szó szoros értelembe kiverni!!!!!!!!!!!!
friss hír (vendég) [2012.07.01., 09:32][válaszolok] #36
Arányok: még azt sem mondhatjuk: sokan vannak, akik 47000 "visznek haza" Útközben befizeti amit kell, megvesz alapvető dolgokat. Elkölti.
Ha bármi baja esne, a maradékból kellene "hálásnak" lennie.
http://magyarcitrom.postr.hu/legalis-lehet-a-halapenz-julius-1-jetol
Szerintem, ha valaki itt orvos, az érje be az itthoni arányokkal.
Ha nem, akkor a megoldás:
http://www.pecsistop.hu/velemeny/orban-viktorral-es-tettestarsaival-dunat-lehetn ...
titok (vendég) [2012.07.04., 14:53][válaszolok] #37
http://www.szerencs.hu/hirek/kozlemenyek/3154-polgari-per-a-hulladekgyjtkert
Miert volt titok? Hol volt akkor a testulet?
Az adasveteli szerzodes, PDF ben:
http://www.szerencs.hu/hirek/kommentar-nelkuel/2893-kommentar-nelkuel-5
Mivel lehet tamadni egy ervenyes adas-vetelit? Elkotya-veteltuk?
Az Ondi ugy jutott az eszembe, amikor HJ kezdte firtatni a reszleteket. Tudjuk, mi tortent.
Hosszu meg az a ket ev.
tortenelem (vendég) [2012.07.05., 08:29][válaszolok] #39
http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/Szerencs/konyv/016_sze ...
A PDF-es szerzodesbol az is kiderul, hogy volt egy eloszerzodes, 2003-ban. Arrol sem tudott senki?
szerencsi (vendég) [2012.07.05., 08:42][válaszolok] #40
Kár a lerágott csontokon csámcsogni. Valami eredményt kellene felmutatni az önkormányzatnak. Hol vannak a munkahelyek, Miért hagynak mindent államosítani? Mi lesz az iskolákkal? Miért nem csinálják az utakak? Tudják ,minnél jobban mutogatnak vissza annál jobban vágják a centimétert azemberek.
papa (vendég) [2012.07.05., 10:19][válaszolok] #41
Az államosítás nem "hagyás" kérdése...

Az utak, kátyúk kijavítását április végére ígérték, a szigetelőanyag gyár alapkőletételét május közepére. Mi lehet a hátráltató tényező e kérdésekben?
rend-őr (vendég) [2012.07.05., 12:16][válaszolok] #42
Ki tudja mi történt, hogy reggeltől rendőr őrzi a várat, meg a hivatalt, az utcán 37 fokos melegben?
mert (vendég) [2012.07.05., 13:07][válaszolok] #43
A hagyást nem szavazta meg polgármester úr fent Pesten vagy megszavazta?!
Ez itt a kérdés, mert ha megszavazta, akkor igenis hagyás. Amit nem kellett volna.
hagyás (vendég) [2012.07.05., 14:03][válaszolok] #44
Én nem tudom , hogy Kocz Ferenc polgármester ,országgyülési képviselőként felszólalt-e a szerencsi pedagógusok érdekében? Pedig úgyemlékszem valamikor ő is tanított.De holvan már a tavalyi hó????
látványosság (vendég) [2012.07.05., 14:17] válasza erre: #42[válaszolok] #45
Lehet, a túristák miatt. Olyan, mint a palotaőrség.
Bukovszky Róbert [2012.07.05., 16:29][válaszolok] #46
Önök azt hitték, hogy viccelek amikor néhány napja írtam, hogy jön hozzánk kövér l házelnök?! Most már lemaradtak a programról /14h-tól nyitotta meg a tárogatós mutatványt/, pedig lehet a tek-es banda Önöket is jól megmotozta volna.
kövér (vendég) [2012.07.05., 17:46] válasza erre: #46[válaszolok] #47
Bukovszki! Még nem vagy politikus,így csak az igazat. Mikor írtad, # hogy jön a kövér?
Ez kell a magyarnak: tárogató, huszár, ló, hajó, ostor. És kötél.
Viszont ha az első sorban tapsolás utalás volt a megtisztelő látogatásra, közel lehetsz a tűzhöz, pontos információid lehetnek.
Akkor az megmagyarázza az "áldozatokat" is.
Bukovszky Róbert [2012.07.05., 18:30][válaszolok] #48
#47! Engedelmével; BukovszkY! Tetszik tudni van a városnak egy honlapja, meg aki igényli annak "hírlevelet" is küldenek, 'osztán onnét meglehet szerezni az effajta 'titkos belső információkat.
Azért én csak azt ajánlanám, hogy el kellene még egyszer olvasni azt az"áldozatos" hsz-t, persze nem muszáj lehet játszadozni is a szavakkal.
ky (vendég) [2012.07.05., 19:02] válasza erre: #48[válaszolok] #49
Bocs.Úgy írtam, ahogy ejcsük. A honlapot 1-2 napja böngésztem át, de semmi utalást nem találtam arra, hogy jön Kövér. (nagybetű!)
Így, ha a honlapra hivatkozol, onnan kérnék egy linket, ami téged igazol. Osztakkor igazat adok.
Az "áldozatok" szerintem egy elszólás volt, súlyos hiba, ha még lenne politikai ambíciód. Harakirihez hasolítanám.
A választások után indult a helyezkedés, amikor a fidesz vitt mindent.
Hádám "jobboldali" lett, te pedig magyaráztad, amit nem lehet.
Nem játék a szavakkal, keresd vissza, ki, mit mondott akkor? Ha nem emlékeznél. Én igen.
Bukovszky Róbert [2012.07.05., 23:12][válaszolok] #50
Csak hogy nyugodt lelkiismerettel térjek nyugovóra! http://www.szerencs.hu/hirek/koezmveldes/3149-a-tarogato-mesterei-talalkoznak-sz ... és bónuszba adok még egy tippet; fel kell iratkozni a hírlevélre -egy sportszeletért azt is elárulom, hogy hol és hogyan lehet- ott még azt is küldik amit még ki sem találtak!
Az "áldozatokat" viszont fenn tartom, de csak abban az értelmezésben ahogy akkor is gondoltam! Nincsenek politikai ambícióim, de ha lennének ami esetleg jó vagy elismerésre méltó -na jó még nincs olyan, de egyszer biztos lesz, -mondjuk felépül a gyapot gyár meg elkészül a 'lámpagyár-, akkor én őszintén fogok tudni örülni, mert mint anno 2010-ben írtam "un ellenzék vagyok, de remélem a konstruktív fajtából"
Az utolsó "helyezkedéses" megjegyzést nem értem így sajna referálni sem tudok rá.
böngész (vendég) [2012.07.06., 00:05] válasza erre: #49[válaszolok] #51
Jobban kell ám böngészni mer' télleg ottan van. Osztakkor meglelte vón.
Indult a helyezkedés, amikor a fidesz vitt mindent -no oszt hova fognak helyezkedni amikor menés van?
vendégek (vendég) [2012.07.06., 07:47][válaszolok] #52
Jónéhány Nyárádszeredai vendéget is örömmel láttam Szerencsen. Csak az nem derült ki kinek a vendégei voltak.
lúzer (vendég) [2012.07.06., 08:46] válasza erre: #50[válaszolok] #53
Igazad van, valóban ott van, ha a linkedet megnyitom.
Viszont a http://www.szerencs.hu/ ott feladtam. Nemtalálom. A sportszeletet megspórolom, a hírlevélre rájöttem magamtól is: ott van KF fényképe mellett, a több banner egyike. Ezekre eddig azért nem figyeltem, mert nem gondoltam, hogy fontos hír csak így juthat el, az ebéd nem érdekel, a testületi ülések videói pedig megint máshol vannak. (Szerencsi Hírek) Itt a legutolsó három hiányzik.
Az ilyen vita szerintem csak arra való, hogy fontos kérdésekről elterelődjön a figyelem, ne arról beszéljünk, amikről kellene.
Sokmindenről lehetne, kellene.
jövőbelátó (vendég) [2012.07.06., 11:12][válaszolok] #54
#36-os hozzászólásommal kicsit előre szaladtam az időben. Ez is friss hír:
http://www.szerencsihirek.hu/component/content/article/1121-engedelyezett-a-hala ...
Ezekről kellene beszélni.
hálapénz (vendég) [2012.07.06., 13:15][válaszolok] #55
Kedves 54-es! Hát ez nem semmi!Lassan szépen mindenkitől elvárják és most már hivatalosan engedélyezett a hálapénz? Akkor mi a fenének fizetjük azt a rengeteg adót, járulékot? Most is lesz népszavazás mint a vizitdíjnál?Na megnézhetjük magunkat! Lehet, hogy ezt a sok jót meg is érdemeljük?
Frigyes úr (vendég) [2012.07.06., 19:50][válaszolok] #56
Már az is felháborító, hogy elvárják a hálapénzt,de hogy még legalizálják is... van még jó pár szakma, aminek a megbecsültsége "megalázóan alacsony", és sokaknak fáj a feje attól, hogyan iskoláztassa gyermekét, stb. mégsem vár és kap érte hálapénzt pluszban senki, hanem a fizetésből tengődünk egyik hónapról a másikra!
Szó sincs erről (vendég) [2012.07.07., 07:58][válaszolok] #57
A hálapénz csak előszobája lesz annak hogy az emberekben tudatosítják hogy az egészségügyi szolgáltatásért fizetni kell. Nem sokára bevezetik szép lassan biztosított rendszert ehez kell most ez a hálapénzes fogalom.Ami sok-sok ember kizár majd a ellátás soraiból na akkor már kapkodhatják a fejüket. Csak adják a hálapénzt,attól gyógyul a beteg??? Sokan hiszik azt ?? De milyen érdekes csak az egészségügyben van így ??, Csak nem ott a legkiszolgáltatottabb az ember???
hála (vendég) [2012.07.07., 09:20][válaszolok] #58
Az általunk befizetett adóból felújítják a rendeőintézetet.Az általunk fizetett adóból fizetik az eü dolgozókat. És akkor még fizessünk hálapénzt. Köszönjük doktorúr!
mikor lesz cukorgyár? (vendég) [2012.07.07., 10:14][válaszolok] #59
Igaz az a pletyka, hogy a tokaji polgármesteré a cukorgyár területe? Ebben az esetben soha nem lesz oda építve semmi, Tokaj mindig is megvétózott minden szerencsi törekvést....
Még ez is (vendég) [2012.07.07., 10:34][válaszolok] #60
És még úgy adják elő mintha Ő,Ők intézték volna el a nagy felújítást az ESZEI-ben szerintem a régi homlokzatot meg kellet volna őrizni. Sokkal patinásabb volt.Az lehet hogy felujitották de azért némelyik,némely helyeken lehetne változtatni a modoron .
Májer (vendég) [2012.07.07., 11:46] válasza erre: #59[válaszolok] #61
A pletykából csak anyi igaz, hogy a cukorgyár területének nagy részét megvásárló szeméy vezetékneve megegyezik a tokaji polgármesterével. Ezzel együtt az viszont biztos, hogy cukorgyár soha többé nem lesz Szerencsen. Ennek egyik fő biztositéka, hogy KF megigérte a cukorgyár felépitését. Az ő igéreteinek mint tudjuk az ellenkezője válik valóra !
hála (vendég) [2012.07.07., 11:55][válaszolok] #62
Pl. A rendőr intézkedik, és pénzbünti helyett csak figyelmeztet.
Nagyon elégedett lennék a munkájával, ezért hálából pénzt adnék neki.
Honnan tudhatom, hogy a parancsnoka ezt engedélyezte? Vagy kórházban, ahol nem engedélyezték, és ezt nem tudva, mágis adni akarok, akkor az vesztegetési kisérlet, bűncselekmény?
Előbb változzon a morál, azután lesz több pénz. Nem fodítva.
páciens (vendég) [2012.07.07., 12:32][válaszolok] #63
Az elvégzett munkáért mindenki a fizetését kapja, azért nem jár hálapénz. Ledegradálták a hála szó jelentését. Hála nem elvárható, hanem normál esetben felmerül a hálaérzet abban, akivel jót cselekednek és ezért - ha módjában áll, és ha ő maga szeretné - ad valami pluszt. Lehet az pénz, lehet az pár jó szó, vagy egy köszönőlevél. De szabályosan elvárják azért, hogy ellátják a dolgukat, és ez visszatetsző, mondhatni visszataszító.

Írja a doktor: "előnyhöz nem köthető". Így is lesz? Szóval akinek nem telik hálapénzre, az nem szenved majd semmiben hátrányt? Az örvendetes...

Más: aki közmunkán, éhbérért, 40 fokban a földet túrja a tűző napon a szerencsi határban, az hálából mit kap? Annak ki ad hálapénzt.

Óriási különbségek vannak a jövedelmekben. Vagy senki ne várjon plusz pénzt pusztán az elvégzett feladatáért, vagy mindenki kapjon akkor plusz pénzeket. Vagy tudják mit? Nem kell semmi plusz, csak annyi, hogy ne egyik hónapról a másikra, hanem emberhez méltó módon élhessünk.
másik páciens (vendég) [2012.07.08., 19:28][válaszolok] #64
Egy orvosokból álló bizottság készítette elő a törvény tervezetet:

http://www.natursziget.com/itthon/20110905-a-termeszetgyogyaszat-vegnapjai

Jelenleg folyik az aláírás gyűjtés.
6. Mindez azt mutatja, hogy már meglévő természetgyógyászati bizonyítványok érvényüket vesztik, az eddigi munkalehetőségünk megszűnik, és jelentős többletterheket ró ránk anyagilag és időben is a további vizsgák megszerzése.

Ez az agyonbürokratizált tervezet munkanélküliek ezreit eredményezheti a természetgyógyászat területén. Illetve elvéve a középfokú természetgyógyászati végzettséggel rendelkező természetgyógyászok lehetőségét a legális munkától, ezen emberek a fekete gazdaság sorait fogják erősíteni.

7. A készülő rendelettervezet rontja a magyar társadalom egészséggel kapcsolatos megelőző, illetve öngyógyító, öngondoskodásra alapuló késztetésé
hálapénz (vendég) [2012.07.09., 07:45][válaszolok] #65
Nemis értem hogy lehet legalizálni a hálapénzt? B.G. Főorvos úr ha jól tudom önkormányzati dolgozó? Az intézet is önkormányzaté?Kikérte a döntése előtt az önkormányzat jóváhagyását? Vagy a saját szakálára döntött?Ki kinek a javát akarja? Ki van itt megfizetve ebben az országban?
honfitárs (vendég) [2012.07.09., 16:30][válaszolok] #66
Honfitársak! Örüljünk.A 2/3 ad újabb adókról döntött!És a mi Ferink hogyan szavazott?
nem beszédes (vendég) [2012.07.18., 09:51] válasza erre: #66[válaszolok] #67
nem értem (vendég) [2012.07.18., 10:41][válaszolok] #68
Minek ennyi vezető titulus, ha nem szólalnak fel? Inkább megoszlanának a titulusok is, és mindenki elvégezné a dolgát és így több embernek lenne munkahelye is. Nem pedig egynek sok.
Az előző cikk pl. a mi Polgármesterünket is a Néma városatyákhoz sorolja. Ő miért nem emeli fel a hangját Szerencsért, ott a lehetőség és a nyilvánosság ereje és a történelem lehetősége az Országház falai között.
piknik (vendég) [2012.07.18., 16:27][válaszolok] #69
Kedves Polgártársak! Ez a piknik már nem az a piknik. Hiába állt a szónok a gulyáságyu tetejére. Amennyien voltak azokat a dombról is láthatta volna.
Nem értem2 (vendég) [2012.07.18., 21:02] válasza erre: #68[válaszolok] #70
Talán nincs mondanivalója a polgármesterünknek, hogy nem szólalt fel? Szerencsen biztosan minden OK, itt nincsenek problémák, amiket meg kell oldania?
piknik (vendég) [2012.07.19., 08:11][válaszolok] #71
Koncz Ferenc állítólag bejelentette már csak polgármester akar lenni. De nem mondta, hogy hol?
Bukovszky Róbert [2012.07.20., 14:28][válaszolok] #72
Pedig nem szeretem a palit, de ez a cikk .... http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/viharfelhok.html
Tévedni könnyebb mint beismerni. Asszem én néhány napja tévedtem, akkor amikor azt gondoltam, hogy az új tűzoltókocsi valahová messzire került Városunktól. Sajnos megkülönböztető jelzést használva, de ma délelőtt láttam az Ondi úton, tehát elképzelhető, hogy továbbra is a mi környékünkön látja el remélhetőleg minél kevesebb feladatát.
cikk (vendég) [2012.07.20., 16:19] válasza erre: #72[válaszolok] #73
Én ezt a cikket elfogulatlanabbnak tartom, mint "mélymagyar" írományát. http://proszektura.blog.hu/2012/07/19/bayerrel_egyutt_elni?utm_source=ketrec&utm ...
A rendőrök bravúrja sem stimmel, mert a mai napig keresnék, ha a gyerekek nem találják meg. Zavaros a kamerás sztori is, mert annak látni kellett.(?) Akkor miért nem tudják, hogy milyen kocsit keressenek?
kérdések (vendég) [2012.08.06., 12:27][válaszolok] #74
Mi a helyzet a márciusi kezdéssel ígért óvodafelújítással?

Mi a helyzet a májusi alapkőletétel ígéretével a szigetelőgyár tekintetében?
74-hez (vendég) [2012.08.06., 22:37][válaszolok] #75
Miért nem a Csokoládéfesztivált kérdezi. Az lesz! Hát akkor mi itt a baj?Óvoda, munkahely ugyan már...
polgár (vendég) [2012.08.07., 20:07][válaszolok] #76
Igen tisztelt polgármester! Ha maga egy kicsit is tudná, milyen gondokkal küszködnek az emberek ,nem lenne kedve fesztiválozni. Megélhetés, munkahely , biztonság kellene. Amit megígért. De úgylátszik kenyér helyett csak a cirkuszra futja.
gaga (vendég) [2012.08.07., 21:13][válaszolok] #77
A nagy takarékoskodás jegyében mondhatták volna azt, hogy idén nem lesz fesztivál. Igen szimpatikus döntés lett volna.
pityu (vendég) [2012.08.08., 07:08][válaszolok] #78
Azt hallottam ,hogy eddig pályázati támogatás sincs rá/ha igaz? /
kátyu (vendég) [2012.08.08., 08:12][válaszolok] #79
A főutcán a kátyúzást tanítani kellene! No azt , hogy így tilos! Mert ez újabb pénzpocsékolás. De a mi pénzünket pocsékolják.Már megint.
gödör (vendég) [2012.08.08., 08:34][válaszolok] #80
Azt én is láttam több helyen, hogy az aszfalt maradék ide oda le van górva, az pazarlásnak tűnik. Sok helyen ahol elhaladtak a munkások az úton és a járdán szét van folyva valami olaj, ami komoly szennyezés.

A pótolt részek pereme sok helyen nagyon kiáll, nincs lelapítva, ami egy nagy bukkanót eredményez. Ott eztán nem a kátyú miatt, hanem a bukkanó miatt kell majd lassítani.
bötű (vendég) [2012.08.08., 12:43][válaszolok] #81
A vár egyik bejáratánál láttam, hogy kihelyeztek egy márványtáblát, amire rávésték a vár és az SZÁMK nevét.
A Rákóczi-vár nevét azonban nem sikerült helyesen leírniuk, ugyanis hiányzik belőle a kötőjel.
81-hez (vendég) [2012.08.09., 07:42][válaszolok] #82
Sajnos nem csak a felirat hibás.
Bukovszky Róbert [2012.08.09., 14:08][válaszolok] #83
Szeretlek Magyarország 1.! http://www.168ora.hu/itthon/kiderult-tobb-mint-103-millioba-kerultek-a-kozmedia- ...
Ez az összeg kb megegyezik azzal amit 'nekünk ígértek árvízvédelemre.
szerintem (vendég) [2012.08.09., 15:02][válaszolok] #84
Semmi értelét nem látom az új logók legyártásának. Az előző tökéletesen megfelelt. Így viszont valakiknek a zsebébe sok pénz vándorolt a nagy büdös semmiért, szóval nekik megérte. Csak látszatja nincs, mert ezeket a minden kreativitást nélkülüző vonalkákat egy elsős is megrajzolta volna 2 forintért.
szakrális jel (vendég) [2012.08.09., 23:10][válaszolok] #85
Még hogy túl egyszerű! Jó, hogy be nem ikszelték.
http://vastagbor.blog.hu/2012/07/24/oselemek
szép (vendég) [2012.08.13., 07:47][válaszolok] #86
A szép település fogalmába beleférnek a putri utak? Aligha. A főutca tódozása fódozása igen hasznos, mintha megannyi kis fekvőrendőrön hajtana keresztül az ember. Talán érdemes lenne visszatérni a szekérrel való közlekedésre, mert azt a kort idézik az állapotok.
Bukovszky Róbert [2012.08.14., 10:11][válaszolok] #87
Szeretlek Magyarország 2. http://www.168ora.hu/itthon/budai-es-a-dinnyeugy-az-allamtitkar-mar-tagadja-a-ka ...
Nekem igen szimpi ez a Gyula, süt róla az őszinteség ...
szülő (vendég) [2012.08.14., 11:43][válaszolok] #88
Jó volna ha a szülőknek tartanának tájékoztatót, hogy mi lesz az óvodás gyerekek sorsa. Szeptemberben hol kezdenek majd. Ha későn lesz a tájékoztató már nem lesz idő átvinni a gyerekeket más település óvodájába.Remélem nem ez a cél.
dinnye (vendég) [2012.08.14., 16:06][válaszolok] #89
Nekem volt hasonló főnököm, mint OV. Szerette a hülyéket maga körül, mert akkor ő tünhetett okosnak.
Nem is tartoztam a sleppjéhez.
vendég (vendég) [2012.08.14., 19:33][válaszolok] #90
Érdekes, én meg olyat ismerek, aki hülyének néz mindenkit maga körül, hogy ő okosnak tűnjön.
Görög (vendég) [2012.08.15., 05:57][válaszolok] #91
Nem baj polgártársak, a Járási székhely jövőre meg alakul,remélem a t. Polgármester úr eléri célját Ő lesz majd a JÁRÁSI HIVATALVEZETŐJE!
Több település felett fog uralkodni, de Tokajt felejtse el.Tokaj jól becsapta!?Majd jön az,hogy Ő amiért Szerencs idejutott arról Ő nem tehet oka az ,hogy az általa vezetett testület többsége tette ezt!!!!!!!!!!!!!!!
főnök (vendég) [2012.08.15., 06:44] válasza erre: #90[válaszolok] #92
Ugyan arról beszélünk...:)

20 hülye

- 20 hülye van az osztályban! - szidja a gyerekeket a tanár.
- 21 - szól szemtelenül Móricka, a tanárra célozva.
- Tűnés kifelé a teremből! - bömböl a tanár.
Móricka kimegy, de az ajtóból még visszaszól:
- Így persze a tanár úrnak lesz igaza!
se füle se farka (vendég) [2012.08.15., 07:45][válaszolok] #93
görög, előbb magyarról magyarra fordítsd le amit mondani akarsz, mert katasztrófa, ahogy fogalmazol
Görög (vendég) [2012.08.15., 11:00] válasza erre: #93[válaszolok] #94
Füle-farka:nem baj vannak akik értik.Látom a 2/3 -ból már van egy jelentkező.Ennek ellenére Én mégis tisztelem a reakcióját illetve a véleményét!
se füle se farka (vendég) [2012.08.15., 11:19][válaszolok] #95
görög, nem volt olyan magasröptű, hogy ne értsem, csak azt tettem szóvá, hogy leírsz két mondatot, de arra nem veszed a fáradságot, hogy értelmesen megfogalmazd. De úgy látom, hogy nemcsak a fogalmazással és a helyesírással állsz hadilábon, hanem a szövegértéssel is.
Hogy melyik "harmadban" vagyok, arról meg fogalmad sincs. Elárulom: oltári magasról letojom úgy az egyik, mint a másik oldalt, mert mindkettő lejáratta magát, hiteltelenné váltak.
tolmács (vendég) [2012.08.15., 15:21][válaszolok] #96
Nekem is voltak már nehézségeim megérteni Görögöt. Ez esetben lehet az is, hogy korán kelt, rosszat álmodott, vagy fel sem ébredt.
Amikor összeszedi magát, akkor semmi kifogásom: fogalmazás, helyesírás, 5 ös. A tartalmával is legtöbbször egyetértek.

#95 utolsó mondatával egyetértve, a magam részéről annyival egészíteném ki, hogy a jobbról kicsit jobbra levőket is letojom. Mert ők is hiteltelenek.
borvidék (vendég) [2012.08.15., 16:38][válaszolok] #97
Áradnak a jó hírek:
http://atv.hu/kulfold/20120815_exkluziv_george_pataki_felveszi_a_magyar_allampol ...
A magyar borokról is van véleménye. Szerintem is nagyon jók, viszont az is igaz, hogy a határon túl sehol nem ismerik.
http://www.abouthungarianwine.com/news/george-pataki-promoting-hungarian-wines/
polgár (vendég) [2012.08.15., 18:14][válaszolok] #98
Én értem Görögöt és biztos rajtam kívűl még sokan.Akiknek meg nem tetszik görög véleménye, azok a stílusát meg a helyesírását próbálják kritizálni.De megcáfolni egyikük sem tudja.Hajrá Görög!!!!Oda se figyelj ezekre!!
podgora (vendég) [2012.08.15., 18:25][válaszolok] #99
Nem tudja valaki mi van a gépkocsival, amit a polgármester széthajtott a podgorai vakációján ? Nagyon nagy a csend ekörül, pedig nem kis dolog történt, állitólag milliós kár keletkezett a kocsiban . Azt sem lehet tudni kik voltak a szerencsés utitársak ?
99-nek (vendég) [2012.08.15., 18:46][válaszolok] #100
Nem is volt az annyi!Azt mondják csak 900.0000.De tényleg , kik voltak a hivatalos delegáció tagjai? Ez nem közérdekü információ?
kiváncsi (vendég) [2012.08.15., 22:53][válaszolok] #101
Tisztelt Görög!
Megtisztelhetne minket fórum olvasókat azzal, hogy venné a fáradságot, és nem csak úgy odadobálná a szavakat. Aki ennyi sokat ír, mint Ön, annak kell, hogy legyen valamilyen fogalmazási és helyesírási rutinja. Olyan érzésem van, mintha direkt rontaná el a helyesírást, bár nem értem miért teszi. Elárulná nekünk?
Görög (vendég) [2012.08.16., 07:40] válasza erre: #101[válaszolok] #102
"Csak oda dobálná a szavakat"
Tisztelt kíváncsi!
Nem írok helyesen, nem fogalmazok jól! Igen én a KÍVÁNCSI szót így írom hosszú "Í"-vel. A fogalmazáshoz pedig a tartalom is tartozik ezért, amit a járások szervezésével kapcsolatban le írtam -/91/-nek is -majd a következő 2013 évben reklamálja meg, feltételezem akkor már meg fogja érteni.
Se füle se farka: Hovatartozása nem érdekel, de az , hogy a felfogása nehézkes azt most már értem!A 2/3-ot le írtam és Ön egyből reagált rá.Ebből adódóan Önnek a hovatartozása számomra simán kiderült, ennek ellenére tiszteletben tartom az Ön hovatartozását és a véleményét!
se füle se farka (vendég) [2012.08.16., 10:41][válaszolok] #103
görög, megtartom ebben a hitében, önnek is joga van tévedni Nehéz lehet ilyen csőlátással élni.
X-bozon (vendég) [2012.08.16., 18:51] válasza erre: #102[válaszolok] #104
Tisztelt Görög!
Mindenről írt, csak a 101-es fórumozó kérdésére nem válaszolt!
Vajon miért?
101-nek (vendég) [2012.08.16., 20:31][válaszolok] #105
bár nem értem miért teszi. Elárulná nekünk?

Azért teszi mert ha névvel írna, megköveznék.
testvér (vendég) [2012.08.17., 05:26] válasza erre: #99[válaszolok] #106
Hogy erről nem tud senki, az érdekes. Régebben nagy hanggal minősítették a testvérvárosi utazásokat. Erről meg valahogy senkinek nem akaródzik beszámolni. Pedig hivatalos út volt .. ?
Most a nyárádmenti beszámolónak a zárómondata is érdekes: "egyéb költség nem merült fel". Ismerve a "delegáció" -t, biztosan egy hazai szendvicsen "szenvedték" végig az utat ..... bájos, nem? Micsoda távolságok a beigért nyílt, tiszta tájékoztatástól!
testvér (város) (vendég) [2012.08.21., 16:59][válaszolok] #107
Privatizálják ezt is. Utazgassanak a saját költségükön.

Szép dolog egy állampolgárságot felvenni, és nagyon nem szép ez ellen bármit is szólni, mert csillognak a szemek, stb. (Nemzetellenes!)
Nekem van néhány ellenvetésem: ha valaki Romániában született, ott élt, ezután is ott fog, (nem költözik magyarországra, mint magyar állampolgár)akkor miért veszi fel?
Két praktikus okról tudok: kapott, és kapni fog támogatásokat.
(szavazz ránk, ha továbbra is szeretnéd)
A másik a schengeni egyezmény: magyar útlevéllel mehet bárhová.
Román állampolgárnak, úgy, mint a magyaroknak volt korábban, a munkavállalás is korlátozva van.

Lássunk világot,saját zsebből.
testvérváros (vendég) [2012.08.23., 19:06] válasza erre: #106[válaszolok] #108
Szóba kerül ezen a fórumon is a nyíltság. Íme ennek egy ékes példája.
A hatalom hallgatott
http://www.szerencsitv.hu/sarkany-laszlo-foszerkeszto-blog/15-sarkany-laszlo-fos ...
cukor (vendég) [2012.08.24., 08:01] válasza erre: #108[válaszolok] #109
Nekem - semmi rosszat feltételezve - a javítással kapcsolatban lenne kérdésem: lecserélték-e az üzemanyagot, és a szűrő(ket) a motorcsere során? Sokmindent megmagyarázna számomra. (Visszafelé, 100-km-re).

Alapfokon értek az autókhoz, és egy eset, ami megtörtént: nagy cégnél dolgoztam, a busz éjjelente felügyelet nélkül parkolt. Egyik nap a motor megadta magát. Kiderült miért, szakértő vizsgálta.
Díjat tűztek ki annak, aki tud valamit. (a tanksapka nem volt zárható)

Az a rosszindulatú, aki ilyet tesz. Gondolkodni rajta, nem feltétlenül "rosszhiszemű!"-ség.
cukorhoz (vendég) [2012.08.24., 10:29][válaszolok] #110
Állítólag nem az üzemanyaggal volt baj Az olajjal ami elfolyt.Ha igaz amit beszélnek?Ha így van érthető, hogy motorcsere kellett.Ha nem így volt majd megcáfolja egy"illetékes".
Bukovszky Róbert [2012.08.24., 12:49] válasza erre: #110[válaszolok] #111
Végül is szinte teljesen mindegy, mondani kellett volna róla néhány mondatot a nyilvánosság előtt, nem nem miattam hanem azok miatt akik elhitték 2010-ben ........ ugye nem kell leírnom, hogy mit is!
Apropó, ma beszéltem egy barátommal a városba, Ő azt állítja tegnap megint vontatták a nevezett gépkocsit .......
szerintem is (vendég) [2012.08.24., 13:55] válasza erre: #111[válaszolok] #112
Nem találgatnának az emberek. Lenne egy-két kárörvendő, de a többség még együtt is érezne, mert nagy szívás lehetett. Kosár-mozsár, gyerek. Nem maradtak azért magukra, mert ez esetben különösen örülhettek az igéretnek: "senkit sem hagyunk az út szélén"
tegnap is (vendég) [2012.08.24., 14:27] válasza erre: #111[válaszolok] #113
Nem csak tegnap vontaták. A motorcsere óta többször álltak a szállítandó dolgozók az út szélén, mert lerobbant a frissen cserélt szerelt kijavított jármű. Szakértelem, oh.
És háthogyha az is megérte volna a nyilvánosságot hogy a kosár mozsár hogy jött haza. Elég lehetett hozzá két ló az istállóból.
Görög (vendég) [2012.08.25., 05:36][válaszolok] #114
Elgondolkoztató dolog, ha valaki vezet egy gépjárművet akkor minimális műszaki hozzáértésnek kell lennie! De még érdekesebb dolog az, hogy a gépjárműben utazó személyek közül volt egy hozzáértő szakember aki sok sok gépjárművet javított meg évek hosszú során!Egy motorból az olaj csak úgy nem tűnik el.Ennek előjelei vannak.Lehet ,hogy azért nem hozták nyilvánosságra az esetet mert vezetési hiba történt?
Még egy dolog, a javítás költségeit ki , vagy kik finanszírozták, mivel a gépjármű üzemeltetője az egészségügy!!!!!!!!!!!!!!!
Róbert igazad van,ha történik valami még ha kellemetlen is bekel vallani és akkor már az őszinteség hiánya eltűnik!!!!!!!!!!!!!!Nagyon jól céloztál választási ígéretekre!
Ez a megtörtént eset is kézzel fogható.A vezetési hiba sajnos most már a mindennapi életben is kezd meg mutatkozni!!!!!!!!!!!
X-bozon (vendég) [2012.08.25., 13:43] válasza erre: #114[válaszolok] #115
Tisztelt Görög!
Ha már az őszinteségről ír, akkor Ön is lehetne őszinte. Pár héttel ezelőtt kérdeztük Öntől, hogy miért ír szándékosan elrontott helyesírással? De nem válaszolt. Szóval hogyan is állunk ezzel az őszinteséggel?
Görög (vendég) [2012.08.26., 05:24] válasza erre: #115[válaszolok] #116
X-bonzon: Az őszinteségnek a helyes íráshoz semmi köze!A tartalomnak viszont van. Legközelebb a helyes írási hibákat helyettem írja le helyesen, de a tartalom maradjon meg!!!!!!!!!!!!!!!
A 101 észrevételére különben is válaszoltam, de úgy érzem,hogy mind kettőjüknek a tartalommal van bajuk az a hiba és azt kellene nekem megváltoztatni.
Őszinteségben mind a ketten hibásak vagyunk ,mert a nevünket nem írjuk le!!!!!!!!!!!!!!
X-bozon (vendég) [2012.08.26., 13:06] válasza erre: #116[válaszolok] #117
Tisztelt Görög!
Nem az az érdekes, hogy Ön nem ír helyesen - ezzel nagyon sokan vannak így - hanem az, hogy miért ír szándékosan helytelenül?
Na erre nem akar válaszolni! És itt jön az őszinteség!
mind egy (vendég) [2012.08.26., 15:44][válaszolok] #118
Írjon Görög ahogyan akar, én arra lennék kíváncsi, -mivel nyílvánvaló, hogy nem elégedett a jelenlegi helyzettel- hogy mit szeretne helyette? Sokszor biztatta Hádámot. Talán jobbikos????????? Akkor mit szól a közelmúlt történéseihez??????????
István (vendég) [2012.08.26., 16:45][válaszolok] #119
Mind egy néven is görög írt :D
Vagy egy helyen tanulták a helyesírás szándékos elrontását.
Annyira átlátszó.
kecs 22 (vendég) [2012.08.26., 20:24][válaszolok] #120
Gö rög! Te tudod a legjobban, hogy #118-at más írta. Kérlek válaszolj a kérdésre, ezzel cáfolnád #119-et.
jani (vendég) [2012.08.27., 06:08][válaszolok] #121
Szegény Görögre néhányan nagyon kíváncsiak. Vajon mi nem tetszik jobban ? A helyesírása vagy amit nyíltan leír? Szerintem az utóbbi!
Kedves Görög! Ne hagyja magát provokálni.Nagyon sokan hasonlóan godolkodnak mint Ön!!
Hádám [2012.08.27., 07:13][válaszolok] #122
Egy érdekes cikk! Kísérteties a hasonlóság városunkkal! Reméljük itt nem ez lesz a vége!
http://kivultagasabb.blog.hu/2012/08/27/egy_nagyvaros_haldoklasanak_kepei
Görög (vendég) [2012.08.27., 08:40][válaszolok] #123
Ahogyan Én írok az az Én dolgom! Amit pedig szeretnék az az, Szerencs ne a választások ígéretének a települése legyen!A pártállásom pedig az Én magán ügyem.Hádám pedig mindegy ,hogy hova tartozik nekem szimpatikus, őszinte, ezért Én Őt tisztelem.Amúgy Én nem vagyok egy pártszervezetnek sem a tagja!!!!!!!!
Borat (vendég) [2012.08.27., 09:48] válasza erre: #122[válaszolok] #124
Lehet menni Amerika...:)
Egyenlőre azért mi jobban állunk. Sokkal több kátyúnk van, mint nekik.
István (vendég) [2012.08.27., 11:26][válaszolok] #125
Ha egy nyilvános fórumba ír, akkor nem csak az Ön dolga, hogyan ír (folyamatosan tele zavaró, általános iskolai szintű hibákkal).

Jani, amit görög nyíltan leír, abban nincs semmi különleges, vagy olyan, amit ne írna le más is, legalább annyira nyíltan(álnév mögé bújva)mint ő.

Inkább csak az a fura, hogy nincs benne annyi igény, hogy normálisan megfogalmazza és leírja a mondandóját. Pedig simán elvárható, ha már olyan magvasnak tartja a gondolatait, hogy közzé kívánja tenni egy fórumban.
jani (vendég) [2012.08.27., 12:23][válaszolok] #126
Nem a görög helyessírása a legnagyobb baj. Ez csak elterelés a valóságról. Míg az emberek alig tudnak megélni, meg nagy szólamok vannak a város anyagi helyzetéről addig vagy 200 ember tömte a hasát a csokifesztiválon a fogadáson. Vajon ki fizeti mindezeket? Kinek éri meg ez a nagy dáridó? Állítólag a sok vidéki mellett igen kevés szerencsi volt a nézelődők között.Hát akkor meg kinek szervezik ezeket?hát ezek a bajok nem a helyesírás.
Bukovszky Róbert [2012.08.27., 14:03] válasza erre: #126[válaszolok] #127
Ugyan miről 'tehet szegény fesztivál? Én nagy általánosságban nem értek vele egyet, de azt mondom, hogy szükség van az effajta rendezvényekre is. Én nem vettem részt -na jó vért adni elmentem- de azt mégis elismerem, hogy a szervezők profi munkát végeztek, szerintem minden korosztály, mindenféle igény találhatott magának programot, szórakozási lehetőséget. Sőt azt mondom, jó volt látni azt a rengeteg idegen, boldognak tűnő önfeledten szórakozó embert a máskor sajnos kihalt szomorkás városunkban. Véleményem szerint nem a fesztivál vagy a fesztiválozók tehetnek arról, hogy bezárt a Cukorgyár, az erőműből csak egy bála égetés lett, a napkollektor gyárról meg a többiről már szó sem esik, és úgy néz ki, hogy a Vár színháztermében is maradnak a régi székek. -ez utóbbit nem értheti mindenki-
Biztos sokan félre fogják érteni az írásomat, nem nem változtam én semmit, továbbra sem szeretem DR TI-t, továbbra sem tartom ezt a csokit annak amin felnőttünk, de úgy vagyok vele mint a "Tanú" c filmben az a bizonyos "narancs" ami sárga is savanyú is, de ......
Amúgy meg itt a példa rá, hogy mindenki alkalmas valamire, mert mint láthatjuk a vezetésünk alkalmatlan a befektetők ide vonzására, alkalmatlan a város rendben tartására, fejlesztésére, de legalább fesztivált azt tudnak szervezni, így legalább a "kenyér és cirkuszból" a cirkuszt megkapjuk!
kuksi (vendég) [2012.08.27., 14:19][válaszolok] #128
Semmivel nem volt jobb a csokfesztivál mint mikor H.Á. szervezte.
Hádám [2012.08.27., 19:38][válaszolok] #129
Pár gondolat a fesztiválról! A semmitől azért picivel jobb volt, mint amit H.Á szervezett, legyen akárki is az!

Tankcsapda, Road, Csík, PASO, Paddy and the rats.... Végre olyan zenekarok, akik nem 20adszor jönnek vissza a városba 30 ember előtt zenélni, hanem valóban színvonalas produkciók! A kisszínpadon is volt nem egy igen jó megmozdulás! Találkoztam nem is egy régi ismerőssel, akikkel elég ritkán futok össze, így ez is mindenképp pozitívum

Összességében véve ez volt az eddigi legjobb Csokifesztivál, mindegyik napon részt vettem bérletesként.

Mindössze két negatívum volt, amit azért megemlítenék, természetesen ez az összértéket nem rontja, csak bosszantó:

1. 700 forintos popcorn (2 liter) Székesfehérvári árustól
2. Rengeteg kötekedő, jegy nélküli cigány! Hála istennek a biztonsági szolgálat kiemelkedően jól dolgozott és tessékelték ki őket 10esével a kapukon
X-bozon (vendég) [2012.08.27., 20:20] válasza erre: #123[válaszolok] #130
Kedves Görög!
Látja Ön sem Őszinte! Most sem válaszolt a kérdésre! Akkor másoktól miért várja?
kuksi (vendég) [2012.08.28., 09:03][válaszolok] #131
Hogy milyen eggyüttesek voltak a csokifesztiválon az csak pénz kérdése. Az meg van Szerencsen rogyásig.
kuksinak (vendég) [2012.08.28., 11:46] válasza erre: #131[válaszolok] #132
Csatlakozunk és reméljük hogy nem lesz gond a bérek összegereblyézése sem, ha erre a rendezvényre volt ennyi pénz. (még a televízióban reklámra is). Mondjuk a nyílt elszámolásnál, úgyis látni fogjuk hogy mi mennyibe került és ki fizette, nem csak a horribilis bevételekről szól majd a fáma. Ha meg mindent, a drága zenekarokat is a szponzorok (nevesítve) fizették, akkor kár, hogy ezt ők korábban nem tették meg. Akkor ugye nem számított Szerencs ..
Hádám [2012.08.28., 16:53][válaszolok] #133
Nem egészen csak pénz kérdése az együttesek fellépése, mert nem mindegy, hogy olyan zenekart léptetnek fel, akik tuti buktával zárják az estét vagy olyat aki rengeteg hasznot hoz... Erősen meg lennék lepődve ha pl a Tankcsapda minusszal zárt volna, akkor valami nagy sumákságnak kellene a dologban lennie!
csoki (vendég) [2012.08.28., 20:18][válaszolok] #134
Nem a zenekarokon kellene lenni a hangsúlynak , hanem a csokoládén !Az meg igen kevés volt. Országos jellegről meg nem is beszélhetünk. Igaz nem is biztos hogy akartak konkurenciát.Ezt nem tudhatjuk.
Vásárló (vendég) [2012.08.28., 22:18] válasza erre: #134[válaszolok] #135
Azok, akik távolabbról, éppen a neve miatt (csokoládé fesztivál) jöttek el a rendezvényre, csalódottak voltak. Nem akartak itt maradni az esti koncerten, csupán édességet szerettek volna (kóstolni) vásárolni akcióban. Na ezt nem kapták meg! Kiadás a belépő, másfélszeres áron vehettek a nagyon szűkös kínálatból.Aki egyszer csalódott nem tér vissza. Egyre többen tartoznak ez utóbbiak közé!
baba (vendég) [2012.08.29., 06:45][válaszolok] #136
135-ösnek nekem sem volt csak a belépőre mégis kaptunk annyi ingyen csokit hogy a Budapestről jött unokám nem győzte megenni pedig senkinek nem vagyok az ismerőse.Ez az állandó mindig mindenért szidjuk az éppen ügyeletes polgármestert nem volt jó Tündike nem jó Koncz Ferenc ki a fene kéne maguknak aki megfelel javaslom a sok okos induljon polgármesternek és mutassa meg ha odakerül mit tud tenni. Jelzem ha már pártokról beszélünk inkább jobbikos érzemű vagyok tehát nem pártolok senkit csak nevetséges hogy milyen hülyeségeket tudnak kitalálni nap mint nap.
TejDzsoki (vendég) [2012.08.29., 07:43][válaszolok] #137
Én általában csak olvasgatom a fórumot, de amellett nem tudok elmenni, amikor direkt csúsztatnak, besároznak valamit/valakit.

A minap valaki azt írta, hogy isten tudja mikor, tavaly frissült utoljára az ÁMK honlapja. Ez pl. bődületes hülyeség. A szerencsiamk.hu oldalon ez nyilvánvalóan látszik.

A csokifesztiválról "csoki"-nak :
Az édesipari termékgyártókat az ország több pontjáról főként a színházteremben lehetett megtalálni. Vagy oda be sem tévedt, azért ír hülyeségeket?

"Vásárló"-nak:
Jómagam és Miskolcról érkezett ismerőseim két helyen kaptunk ingyenes csokoládékóstolót és kakaós túrórudit is osztottak csak úgy, egy helyen. Sokan részesültek ebben, akik ott voltak, amíg el nem fogyott a csemege. Lehet, hogy ön épp nem járt arra a fesztivál hatalmas területén?
Cáfolom azt is, amit a másfélszeres árról írt. Pl. a miskolci barátaink vittek ajándékba csokis mazsolát és csokis zizit is vettek, egyiket 160 Ft/csomag áron, a másikat 70! azaz 70 Ft/csomag áron. Ja, a másik szerencsi csokis sátornál pedig csokis fügét 290Ft/csomag áron. Tehát pontosan annyiért, mint a boltban. Igaz, nem volt akciós, de egy fillérrel drágább sem.

Most majd azzal jönnek, hogy biztos ennek vagy annak a valakije vagyok, vagy kormánypárti - hát elárulom, egyik sem. De az már sokkal érdekesebb, hogy kik azok, akiknek az az érdeke, hogy csúsztassanak és ezzel rossz fényben tüntessék fel még azt is ami nem rossz. Sokminden az, tény. De ami nem, azt ne fikázzák fölöslegesen, mert nevetséges erölködés.
tény (vendég) [2012.08.29., 14:35] válasza erre: #137[válaszolok] #138
Ha már ragaszkodunk a tényekhez, "szünetpapa" írta 2012.08.17.: "Ne aggódjon, a szerencsi ámk nál is szünet van februártól, azóta nem frissült a honlapjuk" Valóban látható volt egy felirat, Februárban frissült utóljára. Attól még frissülhetett, de a felirat ott volt. Nem lényeges, de ne fikázzunk fölöslegesen.
öreg (vendég) [2012.08.29., 16:23][válaszolok] #139
Kár a szót szaporítani a csokifesztiválról, mert nem ebből áll az év.Valakinek biztos ez is megérte. Nekem mindegy. Engem jobban érdekel a szigetelőanyag gyár építése. Mikor indul az építkezés lesz e munkahely Szerencsen.
Az unokám óvodás és semmit nem tudni a télen hol lesz az óvoda, hova fognak járni. Mikor kezdődik a felújítás? Vagy vigyük miis Bekecsre óvodába?
fika (vendég) [2012.08.29., 17:12] válasza erre: #139[válaszolok] #140
A felújítás majd akkor kezdődik, amikor bejön a zima, esik az őszi hideg eső. Folytatni akkor fogják, amikor már hordja a havat a szél, és jönnek a kemény fagyok. Nyáron túl kömnnyű lenne.
Bukovszky Róbert [2012.08.29., 21:13] válasza erre: #137[válaszolok] #141
Bizony ezt én is alátámaszthatom! Ott ahol én jártam a fesztiválon bizony adtak egy nápolyit, egy bubis vizet és a végén még egy kis összegű ajándékutalványnak is a tulajdonosa lehettem!
Más! Napról napra nézem ezeket a szegény köz????munkásokat????? itt a Fecskési hídról, bizony megsajnáltam Őket mert rettenetes lehet egész nap unatkozni, semmit tenni csak mindig a napot figyelni és az árnyékot keresni. Viszont ma eljött a nagy nap, ma végre rájöttek, hogy bizony sokkal gyorsabban telik az idő, ha előkerül egy pakli magyar kártya is ami egyszerre akár 4-5 főnek is elfoglaltságot tud biztosítani! Bizony én láttam is tegnap a HÍR tv-ben, hogy x%-al nőtt a foglalkoztatottak létszáma ........
Bukovszky Róbert [2012.08.29., 21:21] válasza erre: #141[válaszolok] #142
Biztos sokan nem hiszik, de tényleg hamarabb írtam a #141hsz-t mint ahogy ezt http://www.168ora.hu/buxa/foglalkoztatas-ksh-kozmunkas-munkanelkuliseg-101613.ht ... a cikket megtaláltam.
papa (vendég) [2012.08.29., 21:45][válaszolok] #143
Ezt a jelenséget már nekem is említette valaki. Csak akkor egy másik helyszínen történt ilyen. Azért csuda egy dolog hogy ezért még pénzt is adnak.
érdekes (vendég) [2012.08.30., 08:42][válaszolok] #144
Az egyik mai előterjesztés (mint olvasható a város honlapján) arról szól, hogy Monok önkormányzata közös önkormányzati hivatal létrehozását kezdeményezte Szerencs önkormányzatával.
Az előterjesztésben szereple egy rész, amit nem igazán értek: azt írja, hogy Monok közvetlenül határos Szerenccsel...

Az lenne a kérdésem, hogy mégis hol? És mióta?
nagyon érdekes (vendég) [2012.08.30., 13:18] válasza erre: #144[válaszolok] #145
Biztos találtak egy pár métert a határban, ahol összeér a két falu, és ezt lovagolják meg. Amit egyszer kigondolnak .. ott van pl az ovoda: két évet elbaltáztak, a semmiért. De kigondolták, hát gondolkodtak rajta két évet. A vége mégis az lett hogy a csalogány megszűnik. Hány választó megmentésért is ment két évig ez a nagy fejtörés?
tényleg (vendég) [2012.08.30., 14:19][válaszolok] #146
Tényleg durung, sokak szerint is.
csatlakozás (vendég) [2012.08.30., 16:49][válaszolok] #147
Nemtudom, miért kérték, ha az új törvény csak 2013. Jan.01-től érvényes? Igaz, lehet régebbi törvény szerint is, de akkor miért nem arra hivatkoznak? Miért arra, ami majd lesz?
Egyébként végig olvasva, abban az áll, 60 napig kérhetik a csatlakozást, azután a vezető kijelöli, kinek, kiknek KELL csatlakoznia. Szép, demokratikus módszer.Valami oka kell, hogy legyen, miért éppen Monok van az elsők között?
rejtvény (vendég) [2012.08.30., 18:24][válaszolok] #148
Ja, főleg úgy hogy marhára nem határolja egymást közvetlenül a két település És közben ez az egyik előfeltétele a csatlakozásnak.

Más: megdöbbentem, hogy szavazhatják meg a képviselők egy vezetői fizetés megemelését a mai helyzetben? A városnak állítólag egy kumma vasa sincs és havi szinten gondot okoz a dolgozók bérének kifizetése, pedig azok nem százezrek, sőt. Akkor hogy is van ez?

Szeretem ám pl. amikor az országgyűlésben is megszavazzák önmaguknak a honatyák a magasabb fizut. Olyan természetesnek veszik, hogy a munkájukért nekik az "jár". Most itt is olyan természetességgel kezelték, hogy ha az egyik vezetőnek magasabb a bér, akkor bizony hozzá kell igazítani,legyen a másiknak is annyi, mi az a négyszáz valahány rongy Most akkor van pénz a városi kasszában vagy nincs?
vendég (vendég) [2012.08.30., 19:05][válaszolok] #149
Mi/ki az a durung?
határeset (vendég) [2012.08.30., 19:09][válaszolok] #150
Ha jól értelmezem, nem kell feltétlenül szomszédosnak lennie. Amennyiben "legfeljebb egy település választja el egymástól" már lehet. Ha szomszédos, akkor kötelező. Innen már csak egy módosító javaslat kell, hogy a kimaradó 1-2 települést is hozzácsapják. Miért nem mondják ki nyíltan, hogy mit akarnak?
óvoda (vendég) [2012.08.30., 20:16][válaszolok] #151
Plussz 20 millába kerül az Óvoda építése mert már kapkodni kell. Addig addig húzták az időt/ amit az előző önkormányzat kigondolt csakazértse látták jónak/míg télen 8 hónap alatt kell mind a három óvodát felújítani.Igaz télen lehet jóminőségű munkát végezni.A gyerekeket addig a cukorgyári irodaházba helyezik el.Igy 20 millióval többe kerülhet ez az atrakció!És ki felel a többletköltségek miatt?
lové (vendég) [2012.08.30., 21:03][válaszolok] #152
Van itt pénz!A Városüzemeltető vezetőjének tényleg kellet fizetést emelni.Pedig mindenki tudja havi 47.000ft.-ból meg lehet élni.
hmm (vendég) [2012.08.30., 22:28][válaszolok] #153
Csak elirtak egy nullát
bérek (vendég) [2012.08.31., 08:29][válaszolok] #154
Koncz Ferenc büszkén erősítette meg, hogy az önkormányzatnál csökkentek a bérek 5 %-al?De akkor mi van aT.I. béremelésével?A többin spórolnak a mások javára? Nem értem????
Gipsz Jakab (vendég) [2012.08.31., 09:38][válaszolok] #155
Az alaptalan, rosszindulatú hozzászólások igazságtalanok, ezért szégyelljék magukat, akik írták. Szerencs és Monok majdnem 2 kilométer hosszon határos egymással, amiről az alábbi közigazgatási térképen meggyőződhetnek. Kérjenek bocsánatot az igazságtalanul véleményt alkotók.

http://www.terport.hu/webfm_send/3257
Bukovszky Róbert [2012.08.31., 10:41] válasza erre: #155[válaszolok] #156
Bár én nem írtam ezzel kapcsolatban egy mondatot sem -már csak azért sem mert én tudtam róla, hogy van átfedés, meg nem is nagyon érint meg a téma-, de ezek után akkor elmondhatjuk, hogy "minden út Rómába -azaz, hogy bocsánat Szerencsre- vezet"?! Azért én is bocsánatot kérek mindenkitől mert én tudatlan balga azt viszont nem tudtam, hogy Goloppal is van egy közös határszakaszunk.
alapos (vendég) [2012.08.31., 10:55] válasza erre: #155[válaszolok] #157
Nem a határ a lényeg, hanem a sietség. Ha valaki követi a híreket, könnyen rájön, miért volt sürgős?
"alaptalan, rosszindulatú,...szégyeljék magukat,...kérjenek bocsánatot,...igazságtalanul"
Sokat halljuk, amikor nincsenek érvek.
Hádám [2012.08.31., 12:25] válasza erre: #156[válaszolok] #158
Robi! A térkép szerint Goloppal pont nincs közös határszakasz, az a csücsök az Tállya! A lényegen nem változtat, sokan nem tudják mekkora Szerencs közigazgatási területe, bár némi utánajárással azért illő lenne tájékozódni, mielőtt leordítja egyik a másik fejét
megfizetve (vendég) [2012.08.31., 13:02] válasza erre: #152[válaszolok] #159
Csak meg kell fizetni hogy vérét áldozva hazajött Szerencsre és itt nyomorogva dolgozik értünk ... ?!
Bukovszky Róbert [2012.08.31., 13:25] válasza erre: #158[válaszolok] #160
Nézd csak meg alaposabban, van legalább 1,5-2m! Nagyíts rá fúlra!
Ki ordította le itt kinek a fejét?
határtalan (vendég) [2012.08.31., 13:51][válaszolok] #161
Jobbulást kívánok Monok jegyzőjének. Feltételezem, határviták sem lennének, ha nem kellene helyettesíteni?
Hivatalos: 3.§ Szerencs... határai Rátka, Monok, Bekecs, Taktaszada, Prügy, Mezőzombor, és Mád. ...a város összterülete 3.669 ha.
Hádám [2012.08.31., 17:58] válasza erre: #160[válaszolok] #162
Hát én nem tudom te mit néztél Robi, de 6400%-os nagyításon se kerül közelebb Golop
jani (vendég) [2012.08.31., 18:19][válaszolok] #163
Biztos jó dolog, hogy Szerencsnek meg Monoknak közös polgármesteri hivatala lesz. Szerencsen úgysincs elég hátrányos helyzetű ember.Meg így a jegyző asszonynak sem kell majd Monokra menni dolgozni hétfőként délután 4óra után.
István (vendég) [2012.08.31., 19:50][válaszolok] #164
Hádám, mi újság az elhanyagolt épületeket bemutató fotósorozattal? :-)

Most, hogy az új köznevelési törvény mindennapos testnevelés órát ír elő az iskolákban, kíváncsi vagyok, kezdenek e végre valamit a régi sportcsarnokkal (a Hunyadinál), ami évek óta amortizálódik.
vendég (vendég) [2012.08.31., 20:06] válasza erre: #159[válaszolok] #165
Most akkor kinek emelték a fizetését?A fürdő vezetőjének??????
155-nek (vendég) [2012.08.31., 21:29] válasza erre: #155[válaszolok] #166
Igen tisztelt Gipsz ur ! Én uggyan egy sort sem irtam a monoki témához, de keményhangu dorgálásától én is elszégyelltem magam !Hát valóban, hogy veszi az ki magát, hogy nem tudunk arról a hatalmas, 2 km-es közös határszakaszról ! Igy persze mindjárt másként fest a leányzó fekvése. Ez abszolut indokolja a két település összeolvadását .
Vendég10 (vendég) [2012.08.31., 21:32][válaszolok] #167
Az élő közvetítés szerint a Városüzemeltető Kft. igazgatójának fizetését emelték fel, talán az is lehet, hogy nem érdemtelenül. A bökkenő csak az, hogy ugyanezen a testületi ülésen elfogadták azt az előterjesztést (amit egyébként az igazgató terjesztett elő) - takarékossági okokra hivatkozva - megszüntetik a hétvégi főzést a konyhán, így az egészségügyileg rászorult idősek hétvégi étkeztetése megszűnik. Ezzel az intézkedéssel megint visszalépett a város az időben jó néhány évet.
évek (vendég) [2012.08.31., 21:42] válasza erre: #167[válaszolok] #168
A hétvégi bérekből meg megvan az emelés. Mi ezen nem világos?
Pácséko (vendég) [2012.08.31., 22:08][válaszolok] #169
A könyvelők meg sorra mondanak fel mert nincsenek megfizetve!
vendég (vendég) [2012.08.31., 23:02][válaszolok] #170
Van, akiknek mindent lehet. Mások nélkülözése árán.
Hádám [2012.09.01., 14:01] válasza erre: #164[válaszolok] #171
Nem felejtettem el, csak sajnos annyira el vagyok havazva munkával, hogy mint írtam, este 8-9 körül érek haza minden nap, vagy később Amint lesz egy szabadabb napom elkészítem! Már megvannak a kiszemelt ingatlanok!
Frigyes úr (vendég) [2012.09.01., 15:16][válaszolok] #172
Tisztelt Egeli úr!

Régóta halmozódó beszállítói tartozásokról, a dolgozók havi bérének kifizetési nehézségeiről hallani állandóan. Hátrányos helyzetű városként több alkalommal csak a kormány támogatása húzta ki a várost a csávából, reorganizáció, átszervezések szükségesek a további megfelelő működéshez, olykor a csődközeli helyzet gondolata is felmerül egy-egy ülésen... érdekelne tehát, hogy jelen helyzetben hogy van pénz a helyi viszonyokat tekintve egyébként is magas vezetői fizetés további megemelésére? Hogy merül fel egyáltalán ennek a lehetősége a mai körülmények között, míg a város és az emberek nagy többsége filléres gondokkal küzd, egyik hónapról a másikra tengődik? Én elhiszem, hogy megérdemli a magas fizetést az úr a munkájáért, nem is sajnálom tőle, de hogy van az, hogy mások, akik ugyanúgy megérdemelnék - a közmunkástól a pedagógusig - régóta csak a türelemre intést kapják, mert állítólag nehéz helyzetben van a város... Ez ön szerint nem kettős mérce? Kíváncsi lennék a véleményére.

Maradok tisztelettel,
F
fotó (vendég) [2012.09.01., 15:44] válasza erre: #171[válaszolok] #173
Kedves Hádám fotózzál. Tudod Te is, mindenki, hogy semmire nincs pénz. Akkor minek? IGEN ! EGYSZER AZT MONDANÁK...! Ismerős?
Egyiket sem pártolom, de azokat is fényképezni kellene, amik az alatt a bizonyos nyolc év alatt megszépültek. Két év alatt mi épült?
200 m.önrésszel kaphattak volna 800m. Inkább bukták a 40-et, amit már kifizettek. Megérte? Mit tudnak felmutatni? Semmit.
Detroitnak is van szép arca, keress rá.
miért? (vendég) [2012.09.01., 15:56][válaszolok] #174
#172 bejegyzését olvasva jutott eszembe: miért nem rakják fel hétvégére a csütörtöki testületi üléseket? Vagy a jegyzőkönyvet? Akkor akit érdekel, belenézhetne, miről van szó, tudná, miről beszélnek mások.
A másik, Szerencs honlapján vannak ugyan -elég ritkán- új hírek, a szerző neve is ott van, dátumot viszont eddig nem láttam. Írhatnák azt is, mikor frissült? Ciki lenne? Azért mennyit fizetnek?
észrevétel (vendég) [2012.09.01., 17:55][válaszolok] #175
Igen, azt én is hiányolom a városi honlapon, hogy a fent lévő cikkekhez nincs dátum írva. A friss cikkeknél még csak csak kikövetkeztethető, hogy mikor tették fel, de a régebbieknél ez már szinte lehetetlen.
köz (vendég) [2012.09.02., 08:59] válasza erre: #172[válaszolok] #176
Ehhez ráadásként több mint egy éve nem kaptak a közalkalmazottak egy fillér cafeteriát sem.
illem (vendég) [2012.09.02., 18:16][válaszolok] #177
Én örülök ,hogy egyenes adásban lehet látni az önkormányzati üléseket.Soha nem gondoltam volna , hogy már a kérdéseket is sértésnek veszi a pogármester.A hangnem a gunyoros stílus mélységesen felháborít. Másokkal is beszéltem ,nekik is ez a véleményük. Ne hagyja magát H.J. képviselő úr! Lehet, hogy magát ott kioktatja a polgármster ,de látjuk , halljuk, nem magának kell illemórákat vennie.
Bukovszky Róbert [2012.09.03., 11:28][válaszolok] #178
Ez már tényleg nagyon szomorú és nem játék, mindenkit nem védenek a TEK emberei; http://www.168ora.hu/blogblokk/blog-ormenyorszag-orban-viktor-zaszloegetes-azerb ...
Utána kerestem egyáltalán nem kötelező kiadni egy bűnözőt, van egy csomó eset amikor a jog ugyan engedi, de egyéb nemzetközi kérdések inkább nem javasolják.
vége (vendég) [2012.09.03., 12:15][válaszolok] #179
Azért olyan a hangnem , mert tudják: Itt a vége Fuss el véle!
konyec (vendég) [2012.09.03., 12:49][válaszolok] #180
Nehogy csúnya vége legyen. Volt már példa a térségünkben, de még nálunk is. Történhet bármikor egy spontán dolog, úgy, mint az Operánál. Senki nem szervez semmit, mégis elszabadulnak az indulatok.
Egyébként is, lassan első számú célpont leszünk a térségben. A kekec magatartás miatt.
Borat (vendég) [2012.09.03., 14:21][válaszolok] #181
Diplomácia: tudjuk, hogy közzé tettek egy nemtetsző nyilatkozatot, amiért átverték a magyar ig.szolgáltatást, és szabadon engedték a baltást.
Mit fognak erre válaszolni? (több eszük van): "A látszatát is szeretnénk elkerülni, hogy itt pénzről, 3 milliárd dollárról lett volna szó. Egy petákért sem veszünk Államkötvényt, így mindenki elő tt világossá válik, semmiféle titkos megállapodás nincs az ügy hátterében. Máshol is vehetünk, jobb kondíciókkal, blama nélkül"
higgadtan (vendég) [2012.09.03., 14:57][válaszolok] #182
http://index.hu/belfold/2012/09/03/orban_higgadtan_vesszuk_tudomasul_a_vitat/
Mi az hogy higgadtan??! Ha valakit alaptalanul megvádolnak, mélységesen fel kellene, hogy háborodjon. Mert az lenne az életszerű. Ez nem az.
Iszony (vendég) [2012.09.03., 15:51][válaszolok] #183
Ha valaki hasonlóságot vél felfedezni a Szerencsen uralkodó viszonyokkal, az csak a véletlen műve!

"Sajtószabadságot, korrekt tájékoztatást Ózdon!
Képviselői közlemény

Városunkban sajnos elkeserítően egyoldalú és hiányos a lakosság tájékoztatása, a közpénzből fenntartott helyi média a Fidesz-KDNP városvezetés reklámjává silányult. Semmibe veszik a kiegyensúlyozott és teljes körű tájékoztatás elemi szabályait, a közszolgálatiságot. A városi televíziót és újságot a busásan megfizetett ?főszerkesztővel? és félelemben tartott alkalmazottakkal töltötték fel. A helyi média nem szól a valós problémákról, nem tájékoztat a tényleges folyamatokról, kizárólag a Fidesz és a helyi fideszesek tömjénezésével van tele. A színvonala lesújtóan rossz, a légköre az 50-es évek személyi kultuszát idézi. Vitális István fideszes polgármesteri kabinetfőnök rendszeresen előzetes cenzúrát alkalmaz.
A közpénzből, az ózdiak pénzéből fenntartott városi televíziónak az ózdiakat kellene szolgálnia, de a Fidesz kisajátította. Súlyos tízmilliók folynak el a fideszesek reklámozására. Az önreklámozást közpénzek számolatlan elköltése helyett fizessék saját maguk! A városi közmédiát, a közélet fórumait ne sajátítsák ki!

A jelenség ellen az önkormányzati üléseken eddig kizárólag mi ketten szólaltunk fel. Az MSZP sem, soha! Sőt képviselőjükön keresztül megszavazták a mostani torz médiaviszonyok kialakítását. Furcsálljuk tehát, hogy most éppen az MSZP próbál úgy tenni, mintha sajtószabadságot kívánnának. Eddig miért nem tettek semmit?

Valódi, pártoktól független, tisztességes médiát követelünk Ózdnak azért a sok tízmillió forintért, amit a város kasszájából kivesznek rá. A televízió és az újság ne pártreklám legyen!

Kisgergely András önkormányzati képviselő
Márton Ferenc önkormányzati képviselő"
véletlen (vendég) [2012.09.03., 16:06][válaszolok] #184
Gratulálok a Cs. fesztiválhoz!
A helyi (hivatalos)TV-t nézve, semmi más nem történt a héten? Volt egy képviselőtestületi ülés. Arról miért nem készül egy rövid összefoglaló? Egy hét alatt más esemény nincs? Évnyitók? stb.
Különben is, hová lett Kalina Zsófia? Best of the best!
Bukovszky Róbert [2012.09.03., 17:19][válaszolok] #185
Talán humoros talán nem, talán sokan még bele sem gondoltak hova is vezethet; http://www.168ora.hu/velemeny/egy-mondat-az-igazsagrol-101859.html
Bukovszky Róbert [2012.09.03., 17:39] válasza erre: #184[válaszolok] #186
Érdekes nekem is pont ez fordult meg a fejemben, volt legalább 5 másik téma ami úgy mond közérdekű lett volna. Én pl biztosan bemutattam volna, hogy elkészült a Fürst Sándor út kátyúzása -tényleg elkészült, tényleg járható- aztán 1-2 mondatot a testületi is megért volna, meg mondjuk én nyilvánosságra hoztam volna azt is, hogy jövőre kibővítésre kerül a ....fesztivál, nálunk lesz a világon elsőként "napelem, járdakő, led és üveggyapot fesztivál" amihez ugye rengeteg energia kellesz amit "szalmabálaégetéssel" fognak hozzá biztosítani, a helyszínt a Fecskés felől a rendbe tett patak parton lehet majd megközelíteni.
/el/uszó (vendég) [2012.09.03., 20:13][válaszolok] #187
Hát azt látták-e kedves olvasó-iró társaim, hogy Kis A. háromhavi tiszteletdijából 2oo ezer ft-ot a megyei uszószövetségnek ajánlott fel. Az ok : ezt a szépreményü urat választották meg a megyei uszószővetség elnökévé. Hálából aztán legott felajánlotta fenti összeget a város pénzéből. Az ugyanis attól kezdve,hogy ő lemondott tiszteletdijáról a városé lett és valószinüleg jogilag sem forditható a város határain kivüli célokra. Persze erre a kétharmad birtokában hányják a fittyet !
(szép)remény (vendég) [2012.09.03., 20:50] válasza erre: #187[válaszolok] #188
Hát ki törődik itt a várossal?
http://index.hu/belfold/2012/09/03/tilos_a_facebookozas_a_varoshazan/

Helyben is lehet látni reggel 9 óra tájban profilképét lecserélő -tehát igencsak aktívan fészbukoló-munkatársat, osztán meg ez majd megyen a járási hivatalban is, hiszen mind ott lesznek, ha ügyesen forgolódnak megfelelő személyek körül.
Bukovszky Róbert [2012.09.03., 21:45] válasza erre: #187[válaszolok] #190
Ön ezt tévesen tudja! Jogilag azt csinál azzal a pénzzel amit jónak lát, Ő is meg a Polgármester is -ugye az is érdekes, hogy Ő mit mondott mire fogja fordítani azt amiről lemondott-! Egyéb kérdéseket meg ne feszegessünk, nem szeretnék senkinek a zsebében vájkálni, de még egészen érdekes dolgok sülhetnek ki.
#188! Miért még van áram vagy telefon vonal a hivatalban? Én azt hittem, hogy ezek hiányában nem hívtak vissza akik megígérték. Persze amikor meg majd itt megírom a történetet akkor én leszek az árulkodós ....g!
#189! Lenne olyan kedves és kifejtené, hogy mi a "tulzás"?
Vendég2 (vendég) [2012.09.03., 22:17][válaszolok] #191
184! A Csokifesztivál nemcsak a helyi TV-ben vitt mindent, úgy látszik a város "kincstárát" is elvitte. Vagy ha nem, akkor mivel magyarázható, hogy sem a közmunkások, sem a közalkalmazottak egy része nem kapott a megszokott és elvárt időben fizetést. Pedig nekik is megkezdődött az iskola, és ilyen közmunkás bérek mellett, amit ráadásul heti bontásban fizetnek, (már amikor fizetnek), tartalékaik sincsenek.
187-nek, nagy örömünkre szolgált, amikor megtudtuk, hogy KA Borsodvíz Üzemvezető, Alpolgármester, Szerencsi Úszószakosztály vezetőnek sikerült a Megyei Úszószövetség Elnöki pozícióját is megszerezni. Irigyeljük azt az energiát, amivel ezt a négy munkakört hibátlanul, el tudja látni. Ha a négy közül választania kellene egyet, vajon melyiket választaná?
Hádám [2012.09.03., 23:30] válasza erre: #189[válaszolok] #192
A városi eredmények tévesek ezen indexes listán... a valós eredményeket itt lehet megtekinteni...

http://www.valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk2/05/tjk05294.htm

Valamiért mindenki eredményéből lefaragtak, sőt index listája szerint páran jobb eredményt értek el a többiekhez képest mint a valasztas.hu adatai szerint Fura ez az index.hu
lemondás (vendég) [2012.09.03., 23:53][válaszolok] #193
Nagyra értékelve a valóban nagylelkű felajánlásokat, felmerült bennem a kérdés: miért nem veszik fel, és adják annak, akiknek akarják?
Tudom, ennek járulék-vonzata van: "munkaadót terhelő járulékok előirányzatnál" ami megtakarításként jelentkezne az önkormányzatnál, amennyiben nem venné fel valaki a tiszteletdíját.
Én az egyik esetnél úgy értelmezem, hogy a "megspórolt" járulék felett is a támogató rendekezett.
Biztosan szabályos, mert végül is a testület dönt, hová kerül a pénz?
Viszont miért nem csak annyit ajánl fel, amiről valóban lemond?
Bukovszky Róbert [2012.09.04., 09:00][válaszolok] #194
#193! Folyamatos félreértésben vannak, ha javasolhatom nézzék meg a város honlapján az első testületiket és megfogják érteni, hogy hogyan működnek ezek a lemondások/felajánlások pontosan.
lemondás (vendég) [2012.09.04., 09:43] válasza erre: #194[válaszolok] #195
A jegyzőkönyvekbe néztem bele, a kitüntetésekig jutottam. Nem is tudtam, már akkor milyen nagy vita volt ez ügyben. "Természetesen" HJ-nek utólag is csak igazat tudok adni.
A félreértéseket pedig ha van, el kell oszlatni. Mindíg is azt mondtam, mindenki vegye fel, ami jár. Mert ami jár, az jár. (gúny nélkül)
Azután azt csinál a nettójával, amit akar.
Hádám [2012.09.04., 12:27][válaszolok] #196
Nem mindegy, hogy valaki lemond a fizetéséről, ez esetben 0 forint a járulék is, vagy pedig felajánlja, mert akkor lényegében megkapja, csak nem ő használja fel!
félreértés (vendég) [2012.09.04., 17:36] válasza erre: #194[válaszolok] #197
Mások is vannak itt félreértésben, aszt hiszem. Létszámstopp van (na persze nem mindenhol), munkanélküliek, állástalan tanárok várnak jó régóta a sorukra, de azért mégis sikerült az egyik iskolában az igazgató lányát azonnal alkalmazni, nem figyelve az évek óta a városban élő és állást kereső pedagógusokra. Hol maradt már megint a tiszta kéz, az esélyegyenlőség és a többi ígéret?
nyugdíjas (vendég) [2012.09.04., 19:59] válasza erre: #197[válaszolok] #198
Úgy gondolom,ez egy elég rosszindulatú hozzászólás.Ha az igazgatónő lánya lenne most munkanélküli,akkor kevesebb állás nélküli pedagógus lenne Szerencsen?Úgy hallottam,hogy egy távozó kollégájuk helyett alkalmazták.Egyébként a gyerekek már az előző tanévben találkoztak vele,mint gyakorló pedagógussal és nagyon megszerették.Igaz, van egy nagy "hibája":ő az igazgatónő lánya.
realitás (vendég) [2012.09.04., 20:24] válasza erre: #198[válaszolok] #199
Nem, ez nem egy rosszindulatú hozzászólás. És igen, egyel kevesebb állás nélküli pedagógus lenne a városban, olyan, aki több éve vár állásra. És igen, ha Ön hallott valahogy valamit (milyen érdekes: Ön "úgy hallotta", de persze nem tudja, csak úgy véletlenül szólt hozzá ), akkor bizonyára azt is hallotta, hogyan támadták az előző rendszert, ha valaki "protekcióval" került valahova.
Ja, el ne feledjük: nagyon megszerethették ám tavaly a "véletlenül" az igazgató lányát, főleg azok a gyerekek találkozhattak vele sokat, akik most elsősök Na ne nézzük már madárnak a népet, drága nyugdíjas(?) hozzászóló ...
cigi (vendég) [2012.09.04., 20:32][válaszolok] #200
Az hogy van hogy a hívatal mosdójában mindig cigiszag van? Ott nem tilos cigizni?
Könyvelő (vendég) [2012.09.04., 21:40] válasza erre: #169[válaszolok] #201
A könyvelők lehet nem véletlenül mondanak fel, bizonytalannak érzik az állásukat. Évek óta nem kaptak fizetésemelést, és nagyon nem is tartóztatják és nincs is mivel itt tartani őket. Lehet, hogy nem is jönnek rosszul ezek a felmondások a vezetésnek? Lehet, hogy már megvan az a könyvelő cég, aki a város két kft-jének a könyvelését ezután végzi? Vajon olcsóbb lesz. és hány közalkalmazottat kell majd elküldeni emiatt?

Más. Meglepetéssel értesültünk arról, hogy a volt Cukorgyár irodaépületét, kb. 20 MFt-ért bérelnék és alakítanák az óvoda felújítás idejére. Miért nem az "R" épületre költenek 20 MFt-ot, akkor ott is el lehetnének az óvodások, és a város tulajdona lenne a beruházás. Így a volt Cukorgyári iroda tulajdonosa gyakorlatilag ingyen kap 20 MFt-ot. Miért?
ténylegnyugdíjas (vendég) [2012.09.04., 21:52] válasza erre: #199[válaszolok] #202
Nem nézem madárnak a"népet".A tanévnyitón hangzott el,hogy az iskolából ketten távoztak és ketten érkeztek./Tehát nem csinált helyre került az igazgatónő lánya./Mondjon csak egy olyan szülőt, aki hasonló helyzetben nem a gyerekét vette volna fel!Természetesen nem a mostani elsősök szerették meg tavaly,hanem akiknél akkor volt gyakorlós.Tény,hogy bizonyítania kell majd, de remélem 1 év múlva Ön is elhiszi, hogy jó pedagógus!Egyébként kár annyira gúnyolódnia velem,mert akár hiszi, akár nem én sem értek egyet sok mindennel, ami a városban történik.Csak az igazságérzetemet bántja,ha valakit indokolatlanul kikezdenek,még mielőtt bizonyíthatna.
ténylegreális (vendég) [2012.09.04., 22:02] válasza erre: #202[válaszolok] #203
Nem gúnyolódtam Önnel, kedves nyugdíjas. (?) Sok szülőt tudnék mondani, aki hasonló helyzetben nem vette volna fel a saját gyerekét, gondolva az ígéretekre, a tiszta kézre. Mert így támadható a felállás, Ön is tudja jól. Más is tudna bizonyítani 1 év alatt, csak mást fel se vesznek a létszámstopp és a takarékoskodás miatt.Amibe azért belefér 1-2 hatvanezer forintos béremelés is. Ugyan, hagyjuk a vitát, mindenki tudja, hogy nem történt meg a változás, akárki akármit ígért. Csak most más körnek virágzik a barackfa. A lakásfelújítástól az állásokig meg a kinevezésekig. Pont.
nemlehet (vendég) [2012.09.04., 22:07] válasza erre: #201[válaszolok] #204
"Lehet, hogy már megvan az a könyvelő cég," -lehet?? A lotto lenne olyan biztos, mint ahogy tudjuk, melyik cég fog könyvelni .
Az meg már csak hab a tortán hogy vagy négy éve nyert pályázat után még most se az új ovodába járnak a gyerekek. Lassan felújítani kellett volna , nem?
kártya (vendég) [2012.09.05., 17:30][válaszolok] #205
Nagy tétben fogadnék, ki írta ezt a blogot? Süt belőle, ami nem kellene. Neki is meglesz az a Lovagkereszt. Az első sorban volt.
Ha már reklámot csinált, olvassa mindenki:
http://nepszava.com/
És a blog:
http://istenveled.blog.hu/2012/09/05/orb_861?utm_source=ketrec&utm_medium=link&u ...
kozsol [2012.09.06., 07:08][válaszolok] #206
Kedves félreértés és egyéb!

Én "tényleg nem nyugdíjas vagyok", hanem én is egyike azoknak a fiataloknak, akiknek Ön szerint be kell állniuk a sor végére és az Ön által említett "esélyegyenlőség" jegyében majd valamikor a soha napján (amikor az előttünk lévők nyugdíjba mennek), majd pályázhatunk állásra is. Kezdjük szerintem ott, hogy ha már pedagógus témáról írunk az 'azt' szót nem úgy írjuk, hogy "aszt"... Egyébként egy pedagógus álláshely betöltését nem az intézmény vezetője dönti el kizárólag, hanem a tantestület. Ha a többség bizalmat szavaz valakinek egy demokratikus országban, nem igen illik bírálni. Egyébként nem nehéz elképzelni, hogy elég nagy előnnyel indul egy olyan pályázó az állásért akinek két VMT-je van (ja, hogy ezt nem tudta?!), az ÚJ NAT-ot és a legújabb kompetencia alapú oktatási technikákat ismeri. A "tiszta kéz" szerint ne induljon már valaki hátránnyal a szülei foglalkozása miatt. Gondolom ezzel egyetértünk. A feudalizmus megszüntetése óta. Szerintem az Ön beírása csak egy rossz indulatú dolog volt, hiszen előtűnik az Ön felkészületlensége a témában. Szerintem ez nem egy egyszerű téma és nem itt a helye - névtelenül - megvitatni a dolgot és szerintem van ennél sokkal nagyobb probléma amivel foglalkozni kellene és mégsem foglalkozunk vele. Üdv.
papa (vendég) [2012.09.06., 07:55][válaszolok] #207
kozsol, kár volt kioktatnia a hozzászólót a helyesírása miatt, ugyanis az ön írásában is hemzsegnek a hibák. Ha már a pedagógus témánál tartunk :-)
Az esettől függetlenül én úgy gondolom, hogy ugyanígy elvárható, hogy az se legyen már hátrány, ha valaki nem valakinek a valakije. De amióta világ a világ, sajnos ez hátrányt jelent. Amaz pedig a legtöbb esetben előnyt.
pályázat (vendég) [2012.09.06., 08:29] válasza erre: #206[válaszolok] #208
Tisztelt kozsol! Azt még árulja el nekünk, hogy hol jelent meg az álláshelyre a pályázat? Mennyien jelentkeztek (indultak)? Az pedig már csak hab a tortán, hogy beosztott dolgozók esetében nem a tantestület nevezi ki a pedagógust, hanem az igazgató, aki a munkáltatói jogot is gyakorolja. Ezért arcpirító a dolog. Megjegyzem: ebben az esetben az igazgatói beosztással járó hátrány (az előnyök mellett), hogy erős korlátai vannak a családtag foglalkoztatásának. Jogi és etikai. Abban egyetértünk, hogy sajnos ennél sokkal súlyosabb problémák is vannak városunkban.
kozsol (vendég) [2012.09.06., 09:19][válaszolok] #209
Én a pályázatnál nem konkrét esetről írtam, hanem általánosan jegyeztem meg, hogy "egyébként nem nehéz elképzelni, hogy elég nagy előnnyel indul egy olyan pályázó..."
A kinevezés és a döntés nem ugyan az. A kinevezéseket valóban az intézményvezetője írja alá, de személyi ügyek mögött testületi döntés szokott állni, ráadásul titkos szavazással...(általánosságban).
Én csak azért háborodtam fel, mert megint a fiatalokat kezdik ki. Véletlenül pont tudom, hogy az érintett tanító, a diplomáját kiadó intézményben a legkiemelkedőbb hallgatók között volt, mind tanítási gyakorlatok (tanítási gyakorlatban felállított világrekord csapatának tagja), mind tanulás, mind egyéb területen. Kitűnő diplomát szerzett. Büszkének kellene lennie a városnak egy ilyen tehetségre és összetenni a kezét, hogy ott maradt. De, úgy látszik, hogy nem menekülnek még elegen a szülővárosokból és az országból. Szomorú...
körkép (vendég) [2012.09.06., 11:33] válasza erre: #208[válaszolok] #210
Ott jelenhetett meg pályázat, ahol az elmúlt időszakban betöltött főbb álláshelyekről... De egyébként az sem jobb, amikor valóban kiírják a pályázatot, azonban már előtte eldől, hogy ki kerül adott helyre. Mi értelme? A látszat? Úgyis átlátnak az emberek a szitán. Tényleg érthetetlen, hogy működhet így ez a rendszer.

Én a saját bőrömön tapasztaltam. Pár éve egy olyan esetnek voltam az 'áldozata', hogy szerettem volna egy megüresedett álláshelyre pályázni, jeleztem az intézmény felé, de mondta a vezető, hogy ki sem írták, és már azt is tudják, hogy ki kerül oda. Sőt, még azt is megsúgta, hogy sorry, valakinek a valakije, nem tud mit tenni. Ó szegény, ma is nagy megbecsüléssel gondolok rá.
Bukovszky Róbert [2012.09.06., 21:47][válaszolok] #211
Na tessék már megint egy gyár http://www.boon.hu/szerencs/ha-lesz-muanyag-lehet-cukorgyar/2072708 lassan el sem fognak férni egymástól .... megjegyzem egy másik esetleges beruházásról -nem a szigetelőanyag gyár- jó híreket kaptam, egészen hiteles -tehát nem helyi- forrásból!
újabb félre (vendég) [2012.09.06., 22:45] válasza erre: #206[válaszolok] #212
Kedves kozsol, nem tudom, hogy egy pedagógus álláshely betöltéséhez mióta kell a tantestület egyetértése, de nem ez az egyetlen, amiben nem értünk egyet.
Az igazság talán abban rejlik, hogy sem a fiatalnak, sem az öregnek nem kéne munka nélkül lennie, nem gondolja? Kár sarkítania a témát a sor végére állással és egyebekkel. Nem célom a vitatkozás. A cél a tiszta kéz volt. Nem jött be, mert anya felveszi gyermekét és Ön még le is szidja azokat, akik ezt (nem egyenlő eszt) meg merik kérdőjelezni.
"két VMT-je van (ja, hogy ezt nem tudta?!), az ÚJ NAT-ot és a legújabb kompetencia alapú oktatási technikákat ismeri" - bátorkodom megjegyezni, hogy talán nem ez az ifjonc az egyetlen, aki a városban eme képességek birtokában van, ugye, egyetérthetünk ebben is?
Úgyhogy, bár következő hozzászólásában erre is felszólítja a lakosságot, talán mégsem kellene összetett kézzel imádkozva hálát adni és büszkének lenni arra, hogy ő itt maradt a városban. Vagy gondolja, hogy glória is kellene a feje fölé? Elég sok fiatalt elengedtünk akárcsak az elmúlt két évben is, egy ide vagy oda, már mindegy.
Mindenesetre sokkal vadabbul védi, mint amilyen vehemenciával az itt szólók "támadták". (vajon kije Ön neki?) Mert nem, nem támadták, csak megjegyezték, hogy mily furcsa- létszámstop idején családi alkalmazások is előfordulnak, pedig de mást ígértek a népnek!
vendég (vendég) [2012.09.07., 14:19][válaszolok] #213
Jó szórakozást a ma esti várbulihoz. Reméljük, két koccintás közt kiötlik azt is, hogy mikor kapnak a dolgozók fizetést.
(el)számolás (vendég) [2012.09.07., 14:35] válasza erre: #213[válaszolok] #214
Majd csak lesz már beszámoló a csokifesztről és akkor az is kiderül(hetne) hogy miből van a ma este. Talán lassan eljutnak a fizetésig is. Az elmútnyóc alatt ilyen nem vót.
Kérdés (213)? (vendég) [2012.09.07., 17:00][válaszolok] #215
Még nem volt fizetés?
vendég (vendég) [2012.09.07., 18:09][válaszolok] #216
Hát van akinek már volt, de sokaknak nem. Érdekes dolgok ezek.
Vendég3 (vendég) [2012.09.07., 20:33][válaszolok] #217
Hát ha most vacsora, meg ha jól hallom, még disco is van, akkor lehet, hogy a jövő héten se reménykedjenek fizetésben. Remélem, nem azok nem kaptak fizetést, akik heti 6.000,-Ft-ért dolgoznak, és a múlt heti fizetésüket is ezen a héten kapták meg, mert akkor nekik hétvégén nem biztos, hogy jut a vasárnapi ebédre.
így is lehet (vendég) [2012.09.08., 17:40][válaszolok] #218
A szlovákiai Ipolynyék önkormányzata a fiatal családok támogatásával szeretné meggátolni a lakosság csökkenését és elvándorlását, ezért 350 eurós egyszeri támogatást ad a szülőknek minden újszülött után - írja a Hír24 portál.
vacsi (vendég) [2012.09.08., 17:46][válaszolok] #219
Elmentem a vacsorára, nehogy megjegyezenek. De a töbinek volt esze nem nekem. Aszt monták leszünk vagy 300-an, de ha százan ott voltunk sokat mondok. Inkább adnának annyi fizetést, hogy acsaládnak ne kelljen éhezni. Mert köszönjük, nem kell a vadpörkölt egyszer, inkább esténként ne feküdjünk le éhesen. Ja! Fehér felső mruha kötelező volt! De pénzt erre se adtak.
vendég (vendég) [2012.09.08., 20:04][válaszolok] #220
Hányszor skandálták el, hogy siker, siker, siker? Nem ért össze az ég a földdel?
Olyan városban, ahol nincs pénz fizetésre, meg a szállítókat kifizetni, nem lehet semmi ok az ünneplésre meg a bulizásra.
Bukovszky Róbert [2012.09.08., 21:40][válaszolok] #221
Talán megéljük, hogy Szerencsig is elérnek, "http://www.boon.hu/zajlik-a-takta-ovcsatorna-rehabilitacioja/2067643" bár ez rajtunk többet segíthet mint az a csapat akik lassan 2 éve töretlenül kaszálnak-kaszálnak egyre csak kaszálnak, ne nem ám a medret a gátoldalt, hogy kényelmesebben lehessen heverészni rajta.
Hádám [2012.09.09., 14:09][válaszolok] #222
Láttam a kivitelezést, bőven ráférne a Tiszalúc-Szerencs szakaszra is egy ilyen mederkotrás! Sőt a Prügy környéki csatornákra is! Régebben horgászni is jártunk oda, most már szabad vízfelület sincs... pedig egy esős tavasszal rengeteg vizet vissza lehetne tartani az öntözésre!
vacsinak! (vendég) [2012.09.11., 16:15][válaszolok] #223
Úgy tudom, hogy azokat hívták meg, akik valamilyen módon segítették a csokifesztivál megvalósulását, ezért a félelmet belekeverni enyhén szólva ízléstelen. Mivel mindenkinek jogában áll egy, a szponzorok által összeadott vacsorát visszautasítani. Persze amíg tartott az 1milliárd CHF alapon, addig jó világ volt. Új autók a vezetőknek, futott az autókereskedés. Akkor is voltak bulik, no persze a köznépet nem hívták.

Önt kedves Vacsi azért hívták meg, hogy köszönetet mondjanak áldozatos munkájáért, amivel Szerencs hírnevét öregbítette, de ha Ön ebben is az elnyomás eszközét látja, akkor valóban feleslegesen ment, félelemtől remegő gyomorral, biztos rosszul esett a vacsora.

Valamiért én úgy emlékszem, hogy egy szociáldemokratának mondott polgármester idején készültek listák a rendezvények résztvevőkről, s nem jegyezte volna meg senki, ha Ön elfoglaltsága miatt nem tudott volna részt venni a 'bulin'.
Bukovszky Róbert [2012.09.11., 16:48][válaszolok] #224
#223! Mint írtam semmi bajom a ....fesztivállal, az is érthető, hogy utána megvendégelik azokat akik tettek valamit a rendezvény sikeréért. Én arra kérem Önt azt mondja már meg nekem, hogy egy ilyen rendezvénytől, hogyan "őregbítődik" egy város konkrétan Szerencs hírneve? Kérem tényeket írjon ne üres szólamokat! Válaszát előre is köszönöm!
Gyorsan olvasóknak, jó szeműeknek, vagy a nyelvet értőknek; youtube thumbnail!
Kár (vendég) [2012.09.11., 20:36][válaszolok] #225
Nagy kár visszamutogatni tisztelt223. Nem vak itt senki.Helyesebben sokan vakok voltak, de már kinyílt a szemük.Maga nem emlékszik, hogy kik készítettek listát amikor egyeseket csokival kináltak? Ugye édes?
223-nak (vendég) [2012.09.11., 21:16] válasza erre: #223[válaszolok] #226
Mondja kedves ismeretlen: Ön honnan tudja, hogy az akkori" bulikra a köznépet nem hivták? Talán Ön ott volt és sehol nem látott egyerlen köznépet sem? Esetleg Ön is résztvett a részt nem vevők regisztrálásában ? Amennyiben mindkét kérdésemre nemleges a válasza, akkor honnan tud ezekről a fejleményekről ?
alnak (vendég) [2012.09.11., 21:27] válasza erre: #223[válaszolok] #227
Hát azért csak jegyzi valaki a részvételt, mert a januári köszöntésre kötelező volt elmenni, még a munkából is hazakültek hamarabb. Most a fehér ruha volt kötelező, azt meg ezek szerint ön tudja hogy régen hogy volt, miről készült lista. Az autókat meg most is sokat látjuk ott, ahol nem kéne, ajjaj!
Gizike (vendég) [2012.09.11., 22:13][válaszolok] #228
Mesélte valaki, hogy a fehér ruha már tavaly is " kötelezö" volt. Mégis hol élnek a szervezök, hogy azt hiszik, megszabhatják, ki miben menjen el egy vacsorára. Mert még ha igazi vacsora lett volna, bár akkor sem...
de a képek szerint csak egy udvari, kopott faasztalos, müa poharas, menzakajás evés-ivas volt.
Baba (vendég) [2012.09.12., 09:05][válaszolok] #229
Beszéjünk a szép Szerencsről is. Tegnap volt időm hát gyalog mentem el a Lidl-be majd utána át a Tescóba.Gyönyörű a járda melletti szakasz a két üzlet között PARLAGFŰVEL van szegélyezve. Kérdem Én ha annyi közmunkás jut az egyébként dicsérendő kertészetbe ugyan nem lehetne küldeni oda is két embert és szerény számításom szerint kb. 20 perc alatt kiszedhetnék a parlagfüvet. Ezt senki nem látja hát igen ki jár ma gyalog? A gyermekem meg szenved tőle mert nem messze lakunk. Járnak arra turisták is időnként fényképeznek talán szebben mutatni ha oda is jutna virág?!
babának (vendég) [2012.09.12., 09:18][válaszolok] #230
Az ÁNTSZ állítólag ellenőrzi és keményen bünteti, ha elhanyagolt, parlagfüves egy terület. Egyébként több ilyen van a városban, nem csak az említett helyen.
virág (vendég) [2012.09.12., 09:21][válaszolok] #231
Semmi értelmét nem látom annak a kevés nyiszlett virágnak, ha néhány méterrel arrébb pillantva méteres gaz, amit látunk. Sok felesleges pénz, munka. Szórják le vörös salakkal, vagy hasonlóval, valami örökzöld, oszt' jónapot.
gaz (vendég) [2012.09.12., 10:00][válaszolok] #232
Annak én sem látom értelmét, hogy pl. az új bérházaknál nagynehezen egyszer ültettek ki egy csúnya piros virágot, ami jó hamar leszáradt, azóta is ott csúfoskodik, már ahol kilátszik a derékig érő disznóparaj és egyéb gaztengerből.
Baba (vendég) [2012.09.12., 11:42] válasza erre: #230[válaszolok] #233
Biztosan van de nincs időm arra, hogy az egész várost bejárjam. Azt hiszem ezt hivatalból valkinek vizsgálnia kellene.A virág ültetést persze úgy gondoltam, hogy azt gondozni is kell folyamatosan. Ha a közmunkások nem végenék olyan kényelmesen a munkájukat pl egy nap alatt egy munkás kb két méter gazt szedett ki és vége egy pici területről akkor lenne idő rendbentartani a várost a virágokat.
Pacs?ko (vendég) [2012.09.15., 16:20] válasza erre: #229[válaszolok] #234
Kedves elégedetlenkedő!Ha annyira zavarja a parlagfű és a közelben is lakik,szenved tőle a gyereke,ugyan miért nem takarítja ki maga?Persze könnyebb szerencs?tlen közmunk?sokat szidni mint megfogni a kapanyelet...
acélos (vendég) [2012.09.15., 16:35][válaszolok] #235
Ja, a boltba menet miért nem áll neki gazolni, nem? :-)
Önnek acélos logikája van. A közterületek gondozása a város feladata. Nehogy már az legyen a hunyó, aki meg meri említeni, hogy elhanyagolt területek vannak.
vendég (vendég) [2012.09.15., 16:46][válaszolok] #236
Tal?n az ott lak?knak kellene kicsit igényesebbnek lenni és gondozni a lak?környezetet.Péld?t vehetnének a régi bérh?zak(pl.Kossuth utca)lak?ir?l,ők gazolnak nem a közmunk?sokra v?rnak...sok lusta,igénytelen ember...brrr!
mutyi (vendég) [2012.09.16., 19:04][válaszolok] #237
Mit mutyiztak zárt ülésen a képviselők? Mi az a reorganizációs terv? Mit jelent? Csak nem bezárnak ezt azt.Lapátra tesznek embereket?.Már el is kezdődött a visszalépés ? Hétvégén ünnepnapokon a legrászorultabbak nem kapnak főtt ételt. De a kht vezetője meg fizetésemelést kapott.Ez is a reorganizáció része?
Baba (vendég) [2012.09.17., 07:32] válasza erre: #234[válaszolok] #238
Azt hiszem valakinek nagyon betaláltam. De ha figyelmesen olvasta volna nem a közmunkásokkal van a probléma közvetlenül hanem azzal akinek ezt figyelnie kellene és rendbe rakatni. Ez a terület mint említettem a Lidl és a Tescó közötti járdaszakasz ott nincsenek lakók a potám előtti területet én is rendbe teszem nem hiszem hogy ez az én vagy egy másik arra gyalogosan közlekedő dolga Kedves sértődő nem sértődni gondolkodni kell!!
Görög (vendég) [2012.09.17., 08:27][válaszolok] #239
Volna egy javaslatom: mégpedig az, hogy a polgármesteri hivatal kérdezze meg a volt cukorgyár területének tulajdonosát mért várta meg azt, hogy a gaz majdnem felnőtt a kémények tetejéig. A német tulajdonos nem büntethető?
A polgármester úr ebben az ügyben is elmehetne konzultálni Brüsszelbe!!!!!!!
bagjas (vendég) [2012.09.17., 11:10] válasza erre: #237[válaszolok] #240
"Hétvégén ünnepnapokon a legrászorultabbak nem kapnak főtt ételt. De a kht vezetője meg fizetésemelést kapott.Ez is a reorganizáció része?"

Ez is az egészségvédelem része.A kevesebb egészségtelen étel. Még egy ilyen dilettáns étlapot amit itt mostanában összeállítanak. A minőségről és az ízről már nem is beszélve. Kérdés ha jók az alapanyagok(?) mitől ilyen rossz az étel? Aki ilyet készít az nem szakember.. esetleg műkedvelő.
utazás (vendég) [2012.09.17., 19:40] válasza erre: #239[válaszolok] #241
Csak ne autóval. Az drága.
Amúgy is más a dolog: itt van 56 ezt nehéz lesz magyarázni. Káderpolitika.
Vendég2 (vendég) [2012.09.17., 20:50] válasza erre: #237[válaszolok] #242
Ha jól láttuk, a hétvégén volt főzés a konyhán, de nem a rászorultaknak. Ha másoknak kell főzni, akkor nem ráfizetéses a konyha? Lehet, hogy a hétvégi étkeztetésen akarják megspórolni a volt Cukorgyári irodaépület átalakításának és bérletének a díját, 20 MFt-ot? Ez a 20 MFt pluszkiadás megelőzhető lett volna, ha idejében elkezdik a felújításokat, nem az időt húzzák, és ezt már nem lehet az "elmultnyócévre" fogni.
ételhordó (vendég) [2012.09.17., 22:11] válasza erre: #240[válaszolok] #243
Nem lesz itt már se jó se rossz étel. Ha nem szállítanak, nem lesz miből főzni. Az a kis pénz ami még a zsebbe vót, kellett a fizetésemelésre, hogy az érintett nagyokat tudjon a jóllakottságtól ásítani a testületi ülésen. ( csak meg kell nézni a közvetítést)
Az ételtől meg anélkül is úgyis fordul az emberek gyomra fel, minek itt még enni is?
számtan (vendég) [2012.09.18., 08:26] válasza erre: #11[válaszolok] #244
no-no.
valaki (vendég) [2012.09.19., 09:59][válaszolok] #245
A Szerencsi Tükör adásából kell megtudnom, hogy a 2012. évi kommunális adó Szerencsen 15.000,- Ft, ugyanis SL így tudósított, (kb. 60. percnél) lerántva a leplet a titkos adóemelésről, mert eddig évi 10.000,- Ft volt a jogszabály szerinti 17.000,- Ft-al szemben. Arra pedig ne hivatkozzanak, hogy a hiteltörlesztés évi 85 millájába kerül a városnak, hisz azt ígérték, hogy rendezni fogják az elmultnyócév sarát. Eddig tartott az ígéret, most pedig adóemelés?
Már alig várom vissza R-nét, mert ő legalább mosolyog és puszit is ad.
emberség (vendég) [2012.09.19., 10:36][válaszolok] #246
Kell lenni annyi emberségnek, ha főznek hétvégén a vendégeknek, a csokifesztiválon a testvérvárosiaknak, hogy ne hagyják meleg étel nélkük a beteg -idős rászorultakat hétvégeken, ünnepnapokon, karácsonykor...????? Vagy még erre is alkalmatlanok?
245-nek (vendég) [2012.09.19., 11:30][válaszolok] #247
A meglepő puszi adások már itt is elkezdődtek! Sokan mosolyognak is ezen (a komédián).
247-nek (vendég) [2012.09.19., 11:43] válasza erre: #247[válaszolok] #248
Na, ki adott meglepő puszit kinek, s hol?
rászorul (vendég) [2012.09.19., 12:50] válasza erre: #246[válaszolok] #249
Merem állítani, ha valaki felbír kelni, az meg is főz magának, még ha beteg, idős is. Fekvőbeteg, (valóban) rokkant lehet a kivétel.
Viszont amikor hazahordja (!) a főtt kaját, azt tartom túlzásnak. Főzzön magának, amit akar.
nahát (vendég) [2012.09.19., 13:44][válaszolok] #250
Érdekes, hogy a 247-es hozzászólónak jobban felkeltette az érdeklődését a puszi téma, s nem az, hogy SL gerjeszti a népet. Vagy neki 15.000,- Ft-ot kellett fizetni, mert az egyenleg, amit mutatott a képernyőn, azon csak 5.000,- Ft volt a II. félévi fizetendő.
pusszantás (vendég) [2012.09.19., 14:27] válasza erre: #250[válaszolok] #251
Ön is csak a puszira gondol, mert ha jobban odafigyel, láthatná, hogy az a számla 2011-es. Ettől még 2012-ben lehet 15 ezer. A videó lehet, csak illusztráció. Az a biztos, ami a postaládában van. (vagy lesz) Pussz.
249-nek (vendég) [2012.09.19., 14:28][válaszolok] #252
Na-látja erről az emberségről beszéltem. Persze választások előtt ígértek fút-fát.
Nem baj telik az idő!
Pusszantásnak (vendég) [2012.09.19., 14:36][válaszolok] #253
A 2012-es már nem lehet 15 ezer kedves Pusszantás, mert azt már régen kiküldték, s Önnek már régen (szeptember 17-ig) be kellett fizetnie. Vagy Önnek nem is kellett fizetnie? Mert esetleg rászoruló, bár nem hiszem, ha van internet. Pussssssssssssssssssssz!!!
kutya, eb (vendég) [2012.09.19., 15:19][válaszolok] #254
247, Ön csak nem abban a hitben ringatja magát és másokat, hogy a régi pusziözön és mosolyáradat nem komédia volt? Ne is áltassa magát.
pusz (vendég) [2012.09.19., 15:26] válasza erre: #253[válaszolok] #255
Találós kérdés: rá sem szorulok, városban élek, és mégsem fizetek. Az internetért igen, de nem sokallom. Nagyon hasznos. Figyelmébe ajánlom:
http://ingatlanmagazin.com/cimke/kommunalis-ado/
rászorulónak (vendég) [2012.09.19., 16:17][válaszolok] #256
Lehet, hogy nem nagy ügy ha hétvégén nem kapnak főtt ételt a rászorulók. Jobb lesz az emésztésük. Mert hétfőn úszott a zsírban a második, ma meg olyan volt a rántott hús, mint a csizmatalp.A gyerekek hiába kaptak kést villát, még vágni se lehetett. Látni sok közmunkás van a konyhán ami nem baj, csak főzni legalább szakács főzzön.Talán ez nem kerülne sok pénzbe.
rendkívüli (vendég) [2012.09.19., 16:51][válaszolok] #257
Ha ennyire tragikus, függeszenek fel mindent, ami elkerülhető kiadással jár: buli, bál, testvérváros, utazás, sport, mindent. "mert ha csődbiztos lenne...!" akkor még munkahely sem lenne! Akkor mire várnak? Van ezekre pénz? Nincs. ...?
lényeg (vendég) [2012.09.19., 17:19] válasza erre: #257[válaszolok] #258
A lényeg ebben van, kedves kommentelők, a 257-eskében. Fel kell függeszteni mindent, ami egy garas kiadással is jár - de akkor triatlontól fesztiválig, gépkocsihasználattól a szolgálati telefonokig. A munkaidő rendes kihasználása is csak segíthet, nem kellene a facebokon lógni és profilképet cserélni munkaidőben, meg a városban a postai ügyeket intézni stb. De nem a fizetések felezésével kell a népet riogatni, a fizetésre kell lenni pénznek. Nem kell rendezvény-elemző vacsorát tartani, vadat vagy nem az már mindegy, elég egy köszönöm, mert pl. a pedagógusok is csak annyit kapnak egy-egy városi ünnep után. Vagy pl. a közmunkásokat összehívják ha letakarítják az árkot? Megetetik őket ha elvégzik a munkájukat? Miért kiváltságos a csokifesztivál? Mindenki a munkáját végezte, városi rendezvény volt, vagy nem? Lehet hogy érdekes lenne a vacsorát szponzoráló személy kiléte, neki származik a jövőben haszna a reklámból amit a város csinált? Mindeninek arra van ideje, amire akarja, tartja a mondás. Frissítve azt is mondhatnánk, arra van pénz, amire akarjuk. Mint egy rendes háztartásban. Úgyhogy hajrá, dolgozni kell, nappal, és munkát kell adni a népnek, rendes fizetésért. Ezt ígérték ugyanis, ha jól emlékszünk.
puszika (vendég) [2012.09.19., 17:28] válasza erre: #253[válaszolok] #259
Meglehetősen irónikus a válasza, kedves. Remélem, akinek írta, majd szintén reagál, de addig is elmondanám hogy ön feltehetőleg munkaidőben (ki is fizeti az internetet?) írta igen alapos ismereteken alapuló válaszát, amihez az információt nyilván igen közel a tűzhöz szerezte. Vigyázzon, meg is lehet égni ha nagyon közel megy .. Ja, amúgy pontosítani szükséges igen precíz információit: "régen kiküldték" nem igaz, jelentem én pl szeptember 14-én kaptam kézhez a 17-én esedékes csekket. A "régen be kellett fizetni" sem igen valós, mert ön 19-én írta hozzászólását, ami kettő nappal fizetési határidő után van. Önnek ez "rég"? Akkor a szállítóknak ki nem fizetett számlákról hogyan vélekedik? Nem kellett volna azokat is már "rég" kifizetni? Szerencsés lenne talán egyenlő mércével mérni több dolgot is. El ne feledjük a végén: önnek is nagy pussssssssszzzzzzzz
me (vendég) [2012.09.19., 19:29] válasza erre: #256[válaszolok] #260
A 240 -es már megmondta , csak nem "műkedvelők" hanem Mű kedvelők...
Vendég10 (vendég) [2012.09.19., 20:09][válaszolok] #261
256-nak, nem tudom, kik főznek a Bolyai konyhán, állítólag tényleg sok a közmunkás, (nem úgy, mint az irodán, ahol legalább 5 fő tevékenykedik, különböző beosztásokban,) állandó dolgozó kevés, és azt se tudni, hány szakács főz ennyi emberre (iskolások, óvodások, bölcsődések, idősek). Tudomásom szerint a gyerekeknek más étrendre lenne szükségük, mint az időseknek és felnőtteknek. Vagy nem jól tudom? Fizetjük a chipsadót az egészségtelen ételekért, akkor az intézményi ellátásban, a legfogékonyabb korban, miért etetjük zsíros és egészségtelen ételekkel a gyereket?
Örömmel értesültünk a polgármester úr nyilatkozatából, amit a Szerencsi TV-ben láthattunk, hogy sikerült megoldania (még ha nehezen is) a volt Cukorgyári dolgozók elhelyezését a városban. Ezek szerint a Cukorgyárban a bezáráskor kb. 2 fő volt. Ugyanis tudomásom szerint kb. ugyanennyi ember dolgozik közmunkás vagy más státuszban a város alkalmazásában, aki a bezáráskor a Cukorgyár dolgozója volt.
elhelyezés (vendég) [2012.09.19., 21:01] válasza erre: #261[válaszolok] #262
Ön szerint fog erre valaki választ adni? Na ne már ...
szülő (vendég) [2012.09.20., 09:30][válaszolok] #263
Engem szülőként csak az érdekel, hogy ha már fizetek is és nem is keveset a gyerek étkezéséért akkor legalább rendesen legyen elkészítve. Nem az a probléma, hogy mit főznek, hanem az, hogy hogyan? Tudom,hogy sokan ingyen kapják az ebédet és ezért...
nevetséges (vendég) [2012.09.20., 17:25][válaszolok] #264
Komolyan hiszi a pogármester amit mondott a szerencsi tv-ben?
Azt,hogy megoldotta a volt cukorgyári dolgozók elhelyezését?
Hogy már Ő mindent megtett a üveggyapot gyárért, mert " meg van az adminisztráció"? Csak azok a csúnya bankok a hibásak?
Nem is értem?! Ez is egytündérmese???
me (vendég) [2012.09.20., 19:55] válasza erre: #262[válaszolok] #265
Ezért találták ki anno az élelmezésvezető állást az átkosban.
Feladata volt a KÖZÉTKEZTETÉSBEN rendelkezésre álló pénzből a megfelelő (életkor, fizikai aktivitás stb.szerinti) étrend és étlap összeállítása.Az elkészült ételek megkóstolása a kész ételek összevetése a receptúrájával, konyhai folyamatok ellenőrzése és tervezése(előre tervezni és végezni a beszerzéseket). Előző években ezt a munkakört megfelelő iskolai (és tovább)képzéseken, valamint szakmai gyakorlat elvégzése után ( hacsak nem valaki ismerőse) lehetett betöltetni.
Most nem ismerem a helyzetet,(oldjuk meg!) de ha reklamáció van (ami mindig van és volt) valami nincs rendben.
Pl , vegyük azt hogy van élelmezésvezető .
1.Kevés a rendelkezésre álló pénz- vagy nincs is.
2.A főnök beleszól ( és nem ért hozzá) ( vagy nagyon is).
3.Nincs követelmény támasztva a konyha vagy(és) az élm.vezetővel szemben .
4. Az élm. vezető nem ért a munkaköréhez.
5. A szakácsok alkalmatlanok.
6. A főnök nem ért ezen munkához.
7. Nagy a közönség igénye..
8. Vagy mind együtt.
A megoldáshoz tessenek behelyettesíteni vagy mégsem mert az is lehet , hogy az én ismeretem koptak meg.
ez a nevetséges (vendég) [2012.09.20., 21:54][válaszolok] #266
Komolyan hiszi azt valaki, hogy a csokifesztivál össz nyeresége mindössze 200 ezer forint volt? Ennyire ne nézzék már hülyének az embereket! A Szerencsi Hírekben írt 23 milliós költséghez képest ez az összeg nem éri el a befektetett összeg 1 %-át sem, azaz nagyon komoly rizikó volt a buktára ezek szerint...
az bizony (vendég) [2012.09.21., 07:21] válasza erre: #266[válaszolok] #267
Gondolja át, lehetett ennyi a nyereség, néhánynak naponta. Így már stimmelhet, nem?
kaja (vendég) [2012.09.21., 07:54][válaszolok] #268
Ez is mutatja, hogy van élelmezésvezető:

http://varosuzemelteto.hu/uvegzseb
karaj (vendég) [2012.09.21., 09:37] válasza erre: #268[válaszolok] #269
Nekem az tünt fel, hogy "határozatlan időtartamra"

A kemény rántotthús helyett pedig lehetne akár puhára főtt csirke-farhát. Filézve.
naiv (vendég) [2012.09.21., 11:53][válaszolok] #270
Ugyan,hogy lenne filézve a far-hát, ha még a hús-sütés sem megy.
más vendég (vendég) [2012.09.21., 12:12][válaszolok] #271
Más ! Nekem az tünt már régen fel,hogy a szavazás részen ami a csokifesztiválról kérdez állandóan változnak az értékek ! Most levan zárva a szavazás vagy nincs ! Csak azért kérdezem, mert az utolsó lehetőség,hogy kisem megy 50%-on zárt most pedig 45%.!!
szavazás (vendég) [2012.09.21., 13:24][válaszolok] #272
Nem beszélve arról, hogy már nagyon idejét múlt ez a csoki téma.
Készüljön szavazás arról, ki hogy értékeli a város anyagi helyzetét, vagy hogy hanyasra értékelik a képviselők munkáját. Esetleg arról, ki mennyire látja biztosnak a jövőjét (munkáját, megélhetését) a városban.
lumpi (vendég) [2012.09.21., 13:52][válaszolok] #273
http://varosuzemelteto.hu/uvegzseb
Ezt a linket olvasva,csak annyi a hozzáfűzni valóm,hogy FELHÁBORÍTÓ!!!!
És még a vezetők sírnak!Őszintén megmondva nagyon tudom őket sajnálni!
Főleg ezen a linken szereplő első személy fizetése érdekes!
Csipkebogyo (vendég) [2012.09.21., 14:12][válaszolok] #274
Ide figyelj Okos Kaja!
Amit belinkeltél a konyha dolgozóiról, a fele sem igaz! Oroszné, Korondi Klára, Móréné, Kunderné nem is konyhai vezető! Az Ő fizetésük, miért nincs feltüntetve? Ha már hozzászólsz, legalább előtte járj utána bizonyos dolgoknak, ne a hasadra üss!
Bukovszky Róbert [2012.09.21., 15:40] válasza erre: #272[válaszolok] #275
"vagy hogy hanyasra értékelik a képviselők munkáját" Erre a kérdésére itt; http://varosatyak.hu/hun/s_!kepviselok/i_szerencs_894/t_Szerencs%20k%C3%A9pvisel ... megtalálhatja a választ.
Bukovszky Róbert [2012.09.21., 15:44] válasza erre: #272[válaszolok] #276
A jövőt firtató kérdésére meg itt; http://www.hir24.hu/kulfold/2012/09/21/orban-magyarorszag-gazdasagi-siker-kuszob ... találhat megnyugtató?????? választ!
válasz (vendég) [2012.09.21., 16:48] válasza erre: #275[válaszolok] #277
Megtaláltam? 2012. 02. után kevés véleményt láttam. Bejelentkezni sem tudok. (nem is akarok) Így nehéz értékelni.
http://nrw.varosatyak.hu/gyik/
Bukovszky Róbert [2012.09.21., 16:59] válasza erre: #277[válaszolok] #278
Az értékeléshez nem kell bejelentkeznie! Egyszerűen rá kell kattintani egyet a kívánt képviselő nevére, utána az alatta megjelenő csillagokkal lehet osztályozni 1-5 között.
vendég (vendég) [2012.09.21., 17:35][válaszolok] #279
Csipkebogyó, kár volt megszólalnod. Senki nem állított olyat hogy az általad emlitett személyek konyhai dolgozók. A link azért lett betéve mert valaki azt vetette fel, hogy lehet hogy nincs is élelmezésvezetö. És a belinkelt oldal mutatja, hogy van. Ráadásul minden név mellett ott a beosztás, szóval akárhogy vesszük, badarságot írtál.
részben igaz (vendég) [2012.09.21., 18:26] válasza erre: #278[válaszolok] #280
Egy címről valószínűleg csak egyszer lehet 1-est adni.
Azt viszont nem hiszem el, hogy fél éve senki nem írt semmit, senkinek. Kb. egyidőben szünt meg, elhihető? Hmmm...
Bukovszky Róbert [2012.09.21., 19:58] válasza erre: #280[válaszolok] #281
"valószínűleg csak egyszer lehet 1-est adni." EEEEEGGGGGYYYYEEEEEEST? Hát ejnye már ugyan kinek és miért adna Ön ilyen alacsony értékű osztályzatot? Talán Ön nem olvas/néz helyi médiát így nem tudja, hogy itt minden remek, minden f...a?!
Amúgy meg tapasztalatom szerint egy IP címről havonta 1-2 alkalommal enged szavazni a rendszer.
Vendég2 (vendég) [2012.09.21., 21:09][válaszolok] #282
Más téma, úgy látszik a szél meg tudta oldani azt, amit az ÁMK nem, leszakította a Csokifesztes plakátot, az utolsónak mondott Cukorgyári emlékről, egyébként azt írták, hogy csak ideiglenesen lesz fenn ezen a táblán, de a tegnapi napig nem sikerült leszedni. Vagy eddig a szélre vártak? Ő (mármint a szél)elvégezte a dolgát.
vendég (vendég) [2012.09.22., 08:44][válaszolok] #283
Persze hogy csak átmenetileg lesz fent. Aztán majd más plakát kerül rá.
vendég (vendég) [2012.09.23., 08:03][válaszolok] #284
Sokatmondóak a-VÁROSATYÁK.HU--szavazásai , és a vélemények - minden telepűlésen!
LÁTOGSSAÁK MEG A LAPOT ,ÉS MEGLÁTJÁK--remélhetőleg az illetékesek is.
www. városatyák. hu--azt követően a megye-majd a telepűlés kiválasztása.
kakukk (vendég) [2012.09.23., 08:50] válasza erre: #284[válaszolok] #285
Ez a pontozás nem reális. Sok szavazásnál figyeltem meg, hogy EGY ellenszavazat volt. Tehát néhány osztályzatot elhamarkodottnak tartok, kicsit jobban kellene figyelni, ki mit tesz, mond? (vagy hallgat) Sokszor beszédes a hallgatás.
285-nek (vendég) [2012.09.23., 09:45] válasza erre: #285[válaszolok] #286
Mit akar ezzel mondani kedves kakukk ?
kakukk (vendég) [2012.09.23., 10:02] válasza erre: #286[válaszolok] #287
Ha nem érti, akkor semmit.
kakukknak (vendég) [2012.09.23., 19:29] válasza erre: #287[válaszolok] #288
A hallgatás lehet beszédes, például lapitást fejez ki. Őnszerint ezt a magatartást kellene jobban tolerálni? ,Erre kellene adni az, 5-ősőket ? Vajon miértnem igy értékelik a szavazók ?
kérdés (vendég) [2012.09.23., 21:34][válaszolok] #289
Mi történt ma Abaújszántón?
hab (vendég) [2012.09.24., 08:13][válaszolok] #290
A hab a tortán az iskolai konyhán a hét végén pénteken: a mini fánk. Olyan volt kb mint a puskagolyó. Kicsi és sűrű. Gratula!
kérdés (vendég) [2012.09.24., 09:18][válaszolok] #291
Tényleg mi történt Abaújszántón???
menü (vendég) [2012.09.24., 10:29][válaszolok] #292
Az én időmben is tipikusan menzai minőség volt az iskolai étkezdében, ezzel mindent el is mondtam. Ha ettük, ettük, ha nem nem, senki nem kérdezte, tetszik-e, ízlik-e. A kollégiumomban már A és B menü volt egy napra, és előre le kellett adni egy héttel korábban, hogy melyiket választjuk. Volt hogy úgy sem ettem egy nap semmit, mert mindkét menüebéd ehetetlen volt.
timbit (vendég) [2012.09.24., 10:55] válasza erre: #290[válaszolok] #293
mini fánk: 10 db a legkissebb adag.
http://www.flickr.com/photos/calgaryreviews/5818549304/

A legjobb hely képeket keresni.
menünek (vendég) [2012.09.24., 12:46][válaszolok] #294
Csak nem azt mondja, hogy nem baj ha ehetetlent főznek, mert régen is úgy volt? Hűha! Ha ez így van és így gondolkodnak akkor nagyobb a baj , mint gondolnánk!Mármint a fejekben van nagy baj.
aggódó (vendég) [2012.09.24., 13:29][válaszolok] #295
A végén éhen ne haljon valaki!
Egy szerencsi forgatagot elnézve kevés alultáplált embert láttam. A gyerekeken sem az látszik, hogy éheznének. Sőt!
Bukovszky Róbert [2012.09.24., 13:34][válaszolok] #296
Hurrá, itt a tél kezdődik hát az óvoda felújítási program! Esetleg valaki megtudja nekem mondani/írni, hogy melyik cég lett a nyertes pályázó? Már van az biztos mert vagy a Polgármester úr vagy Szabóné azt nyilatkozta valahol, hogy "a nyertes 158 /vagy 185/ napra vállalta a kivitelezés befejezését" az esetleges érintettség okán kérem aki tudja árulja el nekem a kivitelező kilétét. Előre is köszönöm!
ez igen (vendég) [2012.09.24., 14:00] válasza erre: #295[válaszolok] #297
Rendkívül gonosz hozzászólás. Remélhetőleg az írója van vagy másfél mázsa.
vendég (vendég) [2012.09.24., 14:10][válaszolok] #298
Én nem tudom, melyik cég, de úgy emlékszem, hogy az ülésen elhangzott a neve, csak vissza kell hallgatni.
Dr Bodosi Csilla [2012.09.24., 15:20][válaszolok] #299
Tisztelt Szülők!
2012 szeptemberétől az iskola igazgató utasítására a Bólyai iskolában minden héten pénteken böjtöltetik a gyerekeket. Az élelmezésvezető tájékoztatása szerint a Katolikus Egyház kérésére történik az eltérő étkeztetés. A szerencsi Katolikus Plébánián nem tudtak erről a tényről, állításuk szerint a katolikus egyház ilyen rendeletet nem adhat ki, mert egyrészt 14 éves kor alatt nem böjtöltetik a gyerekeket, másrészt az Egyház csak az iskola működtetését vette át, a konyhát továbbra is az Önkormányzat igazgatja. Mivel a gyermek étkeztetésben már van egy húsmentes nap, a hétfő, ezért szakmailag helytelen a pénteki, mert a gyerekektől a fehérjét veszik el, amire nagy szükségük van és további szénhidrátokkal tömik őket. Mint szülő kíváncsian várom a térítési dijat, mert egy laikus is kitudja számolni, hogy egy tányér tejbegríz nem egyen értékű egy tejfölös csirkecomb menüvel, meg két fánk sem egy tarhonyás pörköltes savanyúságos menüvel, sem minőségben sem árban.Valószínűleg ki fogják fizettetni velünk az olcsóbb étkezést drágább áron.Nem utolsó sorban a konyhai dolgozókra is plusz terheket róttak,mert a városban bezárták az összes konyhát és ez az egy kénytelen főzni a bölcsödére az iskola-óvodákra, a kollégiumra, az időseknek (ne felejtsük ki a sok állófogadást sem). Minden intézmény külön menűn van, most még a két iskolának is külön-külön kell fözniük.A gyermek étkeztetés szinvonala amúgy is romlott amióta a város kertészkedésre adta a fejét,tele nyomják a konyhát gyenge minőségű alapanyaggal, amit fel kell szolgálniuk.
Az Önkormányzat véleményét ez ügyben még nem hallottam, annak ellenére, hogy a konyha működtetése és a gyermek étkeztetés önkormányzatzi feladat. Úgy gondolom hogy a jelenlegi állás szerint a Bólyai iskolás gyerekek az étkeztetés terén diszkriminálva vannak. Talán forduljuk az OMBUDSMAN-hoz?
óvoda (vendég) [2012.09.24., 16:12][válaszolok] #300
Ha tartja magát a polgármester az ígéretéhez, hogy a szerencsi vállalkozókat fogja támogatni , akkor csak szerencsi cég építheti az óvodát! Biztos így is van.Vagy nem így van??
gonosz? (vendég) [2012.09.24., 16:16] válasza erre: #297[válaszolok] #301
Inkább tárgyilagos.
Az én gyerekem úgy járta ki az iskoláit, hogy azt sem tudja, mi az a gyermekétkeztetés? Elment reggel 8-kor, du.4-kor haza. És nem halt éhen, de a többiek sem. Lehetőség sem volt rá, senkinek, mert konyha sem volt.

A böjtön pedig nem csodálkozom, lesznek még olyan kötelező dolgok, amiket előre tudni lehet. A kedves szülők ezt is megszavazták, hurrá!
Okos döntés volt, úgy, mint a kétharmad.
Generációk nőttek fel Állami iskolákban, azok is, akik most vallást kényszerítenek a gyerekekre. Szerintem ők a gonoszak.
Mert gyakorolja mindenki a vallását otthon, vagy a templomban, önként.
Hádám [2012.09.24., 18:01] válasza erre: #296[válaszolok] #302
Robi!

Nem titok a kilétük, a Nyírépszer Hungária Kft nyerte el, pontosan az a cég, aki tavaly a református templom kivitelezését végezte! Hogy minden aggodalmat eloszlassak, a tavalyi tapasztalatok alapján, amit csak lehetséges, a helyi kisvállalkozásokkal végeztettek el, korrekt módon, határidőre ki is fizettek mindenkit! Gondolom idén is hasonló elvek mentén zajlik majd a kivitelezés! A kései kezdés szokás szerint a bürokrácia útvesztői miatt van!
egydolgozo [2012.09.24., 18:21][válaszolok] #303
Azt javaslom tegyenek különbséget a konyhán dolgozók között. Vannak olyan szakácsok akik tudnak főzni és van olyan is aki nem, ezért a többség számára bántóak a kritikák.
302-nek (vendég) [2012.09.24., 19:43][válaszolok] #304
Valóban elhiszi, hogy két évig a bürokrácia késleltette az óvodaépítés megkezdését?
És a református templomnál kik voltak az alvállalkozók?
299-nek (vendég) [2012.09.24., 20:12][válaszolok] #305
Tisztelt Csilla! Forduljanak a szülők az orsz.képv.-höz és a pm.-hez. Szerencséjük van, csak egy helyre kell menni! Esetleg hívják fel telefonon...
késés (vendég) [2012.09.24., 21:05] válasza erre: #304[válaszolok] #306
Ha valaki merné nyíltan elmondani a késedelem okát, minden világos lenne. De ki meri ezt megtenni úgy hogy tudja, hogy ezzel a munkahelyét veszítené el?
Nem baj, többet ér az hogy így meg jó néhány választót vesztenek majd el az érdekeltek amikor kell. Ez nagyobb haszon, már megbocsássanak az ovodások szülei - ha nem úgy szavaznak akkor ahogyan, ma már szép új ovodába járhatnának a gyerekeik. Most meg télvíz idején újítják majd fel az épületeket - nézzük csak meg a minőséget mondjuk egy-két év múlva. Csak úgy fog omladozni..
3o2-nek (vendég) [2012.09.24., 21:06] válasza erre: #302[válaszolok] #307
Sajnos ki kell ábránditanom a kedves hozzászólót! A bürokrácia miatt eserleg néhány hetet késett volna az épités elkezdése. Ezzel szemben a polgármester ,,mindent megtett, hogy saját szájaize szerint változtassa meg a már elnyert pályázatot. Aztán kiderült, hogy ez lehetetlen de közben eltelt 2 év. Most aztán megy a kapkodás meg a felesleges pénzkidobás /2o millió/, hogy ne égjen be a szülők előtt. egy szó mint száz polgármesterünk dilettantizmusa az igazi oka akésésnek.
Hádám [2012.09.24., 21:46][válaszolok] #308
Ha ismeri a pályáztatás menetét, akkor tudhatja, hogy csak úgy röpködnek a 30-60-90-120 napok egy alapvető módosítás ügyén is. Bár a részleteket nem ismerem hogy zajlottak, de ha emlékeim nem csalnak akkor május végén kellett volna kezdeni...

A teljes listát nem tudom sajnos felsorolni, de nagy vonalakban a következők:

Leonardo-Ép Kft (teljes külső-belső épületrész+ kerítésfelújítás) Szerencs
Váradi János egyéni vállalkozó (vizes munkálatok) Bekecs
Bodnár Péter egyéni vállalkozó (fűrészelt kő beszállító) Bekecs
Kővágó üzem (fűrészelt kő beszállító) Szerencs ipari park
Náli Festékcentrum (festékek beszállítója) Szerencs
Szerencsi Fatelep (faanyag beszállító) Szerencs, ipari park
Szerencsi Tüzép (építőanyagok forgalmazó) Szerencs
Diégó-Vasudvar (építőanyag forgalmazó)Szerencs
Alpin-Ras Kft. (tetőépítési munkák) Legyesbénye
Papp Zoltán (kőműves vállalkozó, állvány berbeadás) Szerencs
Galgóczi Ferenc (vállalkozó, állvány berbeadás) Szerencs-Ond

Kiegészítő munkák:
Szerencsi KHT (régészeti feltárások segítése)
Hermann Ottó Múzeum régészeti csoportja (régészeti feltárás)

Több, sikertelenül megkeresett szerencsi vállalkozó után az alábbi munkálatokat végző cégek:

Borsod Power Kft (villamossági munkálatok) Alsózsolca
Nepál Bau Kft (Kertépítés, térburkolás) Nyíregyháza-Debrecen
Hír-Ker 95 Bt. (térburkolás) Nyíregyháza

Megjegyzem ezen munkálatokra nem egy általam ajánlott vállalkozót kerestek meg Szerencsen, egy részük nem foglalkozott vele, egy részük nem tudta vállalni, másik részük pedig olyan csillagáron akart munkát végezni, hogy egy nagy generálcég is elszégyelte volna magát ha olyan árat adott volna be!

A lista természetesen nem teljes, csak azokat soroltam fel, akikről tudomásom volt!
naiv (vendég) [2012.09.24., 21:59] válasza erre: #308[válaszolok] #309
Bár naiv vagyok, ismerem a pályáztatás menetét. De kedves Ádám, hogy érti azt hogy május végén kellett volna kezdeni? Illetve lehet hogy igaza van, csak éppen 11 május végén - vagyis minimum másfél évvel ezelőtt. Olvassa csak el a 307-est, na az totál igaz. Nem tetszett az egyik ovicska átalakítása és mivel a megtartása választási igéret volt, meg kellett volna változtatni a már elnyert pályázat műszaki tartalmát. Hát emiatt a késedelem, emiatt a 20 millió. Ennyi.
Hádám [2012.09.24., 22:19] válasza erre: #309[válaszolok] #310
Ezt a részét nem tudom, minden bizonnyal igaza van, egy apró változtatási kérelem is elhúzhat akár fél évet is, főleg ha még el is utasítják! A májusi időpontot még anno talán a Szerencsi Hírekben olvastam, arra alapoztam (megjegyzem az ideális időpont lett volna a nyugodt befejezésre)

Mondjuk az ideiglenes elhelyezésre is el lehetett volna kezdeni hamarabb is a hely kialakítását, keresését... na mindegy, ezen sajnos nem lehet változtatni már
Bukovszky Róbert [2012.09.25., 08:51][válaszolok] #311
Demokrácia???? http://nol.hu/belfold/20120924-harom_napig_tanithatott

Ádám-Ádám, ha így fojtatod jövő nyáron Te is beiratkozhatsz arra a bizonyos egyetemre! Nem fogom részletezni, hogy miért gondolom így, de VÉLEMÉNYEM szerint olcsók, nagyon olcsók lettetek. Bármit teszel, bármit cselekszel az Te már soha nem feledheted, hogy sokan bíztak, benned, bennetek, akár hogy is volt de X ember akár még a polgármesteri székben is Téged látott volna szívesen.
Kérlek erre ne reagálj nyilvánosan, csak magadban gondold végig, hogy mire is gondolhatok.
Más! Voltál Szántón a hétvégén?
Hádám [2012.09.25., 09:46] válasza erre: #311[válaszolok] #312
Nem tervezem, hogy ismét beiratkozok egyetemre, más irányú terveim vannak :)

Szégyenkezésre úgy gondolom semmi okom, reggeltől estig dolgozunk (hétvégéken is mostanában, így sajnos a szántói rendezvény is kimaradt nekem), nem várom otthon ülve, hogy küldjék a segílyt! Az is furcsa, hogy továbbra is 10esével keresnek fel hetente, hogy valami emberi munka nem akadna-e... ez nem épp a bizalmatlanság jele, de lehet tévedek... Egy eszmecserére egyszer össze lehetne ülni személyesen is, akkor legalább kötetlenül lehetne ezekről a dolgokról vitatkozni!
demokrácia (vendég) [2012.09.25., 09:46][válaszolok] #313
Ha már szóba került:
http://www.szerencsihirek.hu/hirek/helyi-hirek/1259-szerencsi-varosi-tv-kueloenk ...
7.45:
Nem szó szerint: ...addig ne alakuljanak viták ki,... ameddig nincs végleges döntés...
Ez volt a korona az (interjún?) Tehát előbb lesz döntés, azután majd vitázhattok. Az írásos anyagot volt idejük szavazás előtt átolvasni?

Jó hír, hogy a szerencsieknek ezután nem kell majd miskolcra járni.
Cserébe kb.25 ezer falun lakó fog szerencsre járni. A végén azért kiderült, senki nem tudja pontosan, mindezek hogy néznek majd ki a gyakorlatban? Talán ha ezt a döntést is vita előzte volna meg, mindenki számára világosabb lenne, hogyan működik majd a járás?

Szept.27-én is lesz zárt ülés, "emlékhely kialakítására vonatkozó kérelem" Ki kérte, és kinek készülnek emlékhelyet állítani?
Csak találgatni lehet, (zárt) remélhetőleg nem kapcsolatos egy 2013-as évfordulóval. Már azon sem lepődnék meg.
gyors (vendég) [2012.09.25., 11:22] válasza erre: #312[válaszolok] #314
Kedves Hádám, sűrű munkád közepette is meglepően gyorsan reagálsz a téged érintő kérdésekre. A listán Te is rajta vagy?

Sajnálom, hogy kimoderáltak egy hsz., senkit nem sértett. Esetleg érdekeket, de azt szabad. A KF "interjú"-ról, és a csütörtöki, következő zárt ülésről volt véleményem,kérdésem.

Megveszik a SZV-t is?
Hádám [2012.09.25., 12:41] válasza erre: #314[válaszolok] #315
Mobilnet!
óvoda (vendég) [2012.09.25., 13:52][válaszolok] #316
Úgylátszik ha valakinek csurran valami, már nem is olyan keserű a...
Azt viszont nem értem hogy ha valamit kiadnak alvállakozónak minek a fővállalkozó? De ha van fővállalkozó, akkor az miért nem szerencsi?
Bukovszky Róbert [2012.09.25., 14:51][válaszolok] #317
Tessenek már szívesek lenni nekem megmondani, hogy mivel különbek ezek http://www.168ora.hu/buxa/foldberlet-fejer-nagy-janos-nfa-angyan-fidesz-102997.h ... mint a "Nokiás" dobozosok?
A kétkedőknek esetleg linkeljek be a 2009-2010-s választási ígéretekből?
Hádám [2012.09.25., 17:31] válasza erre: #316[válaszolok] #318
Nagyon egyszerű a dolog! Azért kell fővállalkozó, mert kell egy nagy generálcég, aki szavatolja, hogy probléma esetén van kellő tőkéje meghitelezni a teljes építkezés költségét vagy egy nagyobb részt belőle. Mivel általában a kis cégek nem képesek ezt garantálni, ezért egy építkezésen nem feltétlenül szerencsés rögtön az ő kezükbe adni a munkát! Nos mivel itt több száz milliós tételről beszélünk, Szerencsen nem igazán tolakodnak azon cégek, akik ezt fel tudnák mutatni. Talán egy van ilyen építőipari cég.

Innentől kezdve pedig ugye van egy közbeszerzés, ott pedig az a fővállalkozó nyer, aki kedvezőbb árat garantál ugyanarra a műszaki tartalomra. (jobb esetben.... ) Ha ilyen esetekben ki lenne kötve, hogy kizárólag szerencsi generálkivitelező nyerhet, akkor egyetlen cég pályázhatna, így akármekkora összeget mondhatna, úgyis nyerne! Ez a dolog akkor lenne igazán érdekes, ha lenne ilyen cégből még 2 a városban, akkor tényleges verseny alakulhatna ki a kedvezőbb árért! (Biztos emlékszik még valaki az ominózus szerencsi kapu kivitelezési árára! Az pont "jó" példa erre!)
Hádám [2012.09.26., 07:42][válaszolok] #319
Egy kis érdekesség:

http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/komment/20120925-halalra-szoritjak-a ...

"Görögország államadóssága tavaly a GDP 160 százalékára hízott, ez normális esetben már agyonnyomta volna az országot. Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) két körben 110 és 130 milliárd euróval segítette ki az országot, hogy ne menjen csődbe. A hitelért cserébe elvárják, hogy az ország hozza magát egyensúlyba, azaz csökkentse a költségvetési hiányát és az államadósságát.

Hosszú a lista, hogy mindez milyen megszorításokat igényelt: szolidaritási adót vezettek be, 12 ezer euróról ötezerre csökkentették az adómentesség határát, emelték az ingatlanadót, az áfát, luxusadót vezettek be, adókedvezményeket töröltek el, emelték a dohány, az üzemanyagok és az alkohol jövedéki adóját. A közalkalmazottaknál 20 százalékkal, az állami társaságoknál 30 százalékkal csökkentették a béreket. Tömegesen küldték el a közszolgákat, 60 százalékos bér mellett 30 ezer embert tettek tartalékba. Kikötötték, hogy csak öt elküldött közszolga után lehet egy újat felvenni. A minimálbért 22 százalékkal megvágták, a fiataloknál még nagyobb volt a csökkentés.

Visszavettek az állami beruházásokból, az egészségügyi kiadásokból, lefaragták az átlagosnál jóval nagyobb honvédelmi büdzsét, összevontak vagy megszüntettek mintegy kétezer iskolát. Ezer euró felett 20 százalékkal csökkentették a nyugdíjakat, 40 százalékkal a korai nyugdíjakat, a korhatárt pedig 65 évre emelik. A következő három évben 50 milliárd euró értékben adnak el állami részesedéseket, például a görög postában, a kikötőkben vagy a szerencsejáték-társaságban."


A világ legjobb bizonyítéka, hogy spórolással és megvonással nem lehet bővülni! Képzeljünk el egy olyan céget, akinek nagyok a kiadásai de viszonylag fixnek mondható bevétele van. Mit lehet tenni?

1. Csökkenteni kezdem a kiadásaimat, kevesebbet reklámozok, silányabb minőségű anyagokból dolgozok vagy emelem az áraimat.
EREDMÉNY: Csökkenni kezd a megrendelői kör létszáma, más alternatívát kezdenek keresni az emberek

2. Bővítem a cég profilját, új tevékenységet kezdek, gépekre ruházok be, melyek csökkentik az eddig tevékenységem fajlagos költségét és gyorsabb vele a termelésem. Új piacokat próbálok keríteni.
EREDMÉNY: Jobb esetben bővül a vevőköröm, nő a bevételem, csökkennek a kiadásaim emellett. Rosszabb esetben nem jön be a dolog, de akkor még mindig csak ott vagyok mint az előző esetben.
utasítás (vendég) [2012.09.26., 09:01][válaszolok] #320
Sok helyen már növelik a hatékonyságot: átszerveznek, kiszerveznek, re-organizálnak.
http://gepnarancs.hu/2012/09/megkezdodott-a-koztisztviselok-tomeges-elbocsatasa/
299-es hozzászólónak! (vendég) [2012.09.26., 11:11][válaszolok] #321
Még érdekesebb lenne az iromány, ha a polgármesternek írt levélre kapott választ is közzétenné!
313-nak (vendég) [2012.09.26., 11:15][válaszolok] #322
Nagy titokzatos, mi az a 2013-as évforduló? Kíváncsi lettem.
bakó (vendég) [2012.09.26., 12:48] válasza erre: #322[válaszolok] #323
Mivel titok, én is csak találgatni tudok.
Feltételezhetően (fel is tételezik) alapjában véve gonosz, rosszindulatú, velejéig romlott vagyok, tehát: ha zárt, akkor valami nem stimmel. Petőfi emlékhelyet nem titkolnának, ezért keresgélni kezdtem. Ami aktuális, és ami körül vita van, (évforduló) sok helyen jött elő:
http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/3370-a- ...
Azt, hogy ne találgassanak az emberek, egyféleképpen lehet elkerülni: NYILVÁNOSSÁG.
Nyilvánosság (vendég) [2012.09.26., 14:12] válasza erre: #323[válaszolok] #324
Az bizony nincs. Pontosabban van annak egy sajátosan értelmezett tartalma a polgármester úr részéről: Zárjuk be az ajtókat (zárt ülés). Azért, hogy a vitát elkerüljük, még az előterjesztést sem osztjuk ki a képviselőknek. Helyette tessenek nézni a kioktató nyilvános közvetítéseket, és elégedjenek meg az előre megírt kérdésekre adott tartalmatlan válaszokkal a rendkívüli tévéadásban. Mindez a mi pénzünkből, évente húszmillióért. Köszönjük, Feri!
tipp (vendég) [2012.09.26., 14:18][válaszolok] #325
Jujj de izgi, micsoda összeesküvés elméletek!
No nekem meg az jutott eszembe, hogy az egyik testületi ülésen arról beszéltek a holokauszt vagy a kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán hogy illő lenne egy emlékhelyet kialakítani a városban. Úgyhogy én inkább erre tippelek.
Bukovszky Róbert [2012.09.26., 14:40][válaszolok] #326
Javaslom, ne tippelgessenek, meg főképpen ne fogadjanak mert bukás lesz a vége, a helyzet sokkal egyszerűbb mint azt bárki gondolná, nem kell hozzá a múltban kutakodni, elég néhány hétre visszatekinteni.
Hádám [2012.09.26., 16:04] válasza erre: #323[válaszolok] #327
Az a szégyen inkább, hogy még felbukkannak ezek az emberek mindenféle logó mögött, akik alkotják ezt a söpredék társaságot (DK) Normális országban már hosszú börtönbüntetésüket töltenék!
nagyágyú (vendég) [2012.09.26., 16:33] válasza erre: #327[válaszolok] #328
Normális országban nem "élősködő rovarozzák" a szomszédos országot, nem égetnek EU-s zászlót, nem hakniznak akasztófával, hosszú lenne a sor. A DK-s oldal teljesen véletlen, de az a vélemény fogott meg a legjobban, mert igazuk van, mindegy kik a tagjai.
318-nak (vendég) [2012.09.26., 21:04][válaszolok] #329
Ja! Tisztelt Hádám már értjük a gondolatait miért kell a NEM szerencsi generálkivitelező.Csak a szavai között mintha kilógna a lólába?Hiába változik a világ, változnak az emberek..
Hádám [2012.09.26., 21:10][válaszolok] #330
Nem égetnek eu-s zászlót és nem akasztófáznak??? Javaslom nézze meg hogyan zajlik egy francia, olasz vagy görög tüntetés, amikor igazán úgy érzik kisemmizi őket a kormányuk... azokhoz képest ezek a jelképes tüntetések esti mesének számítanak.... lehet jó amit mondanak, csak kicsit hülyén hangzik olyanoktól, akik hülyére lopták magukat, amíg kormányon voltak!
Bukovszky Róbert [2012.09.27., 10:05][válaszolok] #331
Ádám! Kérlek bocsáss meg nekem, tudom nagy az én bűnöm! Tudom szégyellni való dolog, de én a Franciáktól csak a pezsgőjüket, a Görögöktől a klímát meg a tengert míg az Olaszoktól néhány más dolog mellett a foci bajnokságukat irigylem, mondom restellem de én sajnos sosem tudtam felnézni azokra az emberekre akik horda ként tőrnek, zúznak és valójában sosem érnek el semmit - na jó tudom Nektek menő a srác aki a múltkor szétrúgta a rendőr kutyájának a fejét és azok is igazi hősök akik a tv székház környékén autókat kukákat borogattak gyújtogattak-
Köszönöm a megbocsájtásodat!
Megismétlem; "olcsók, nagyon olcsók lettetek, pedig tényleg sokan bíztak bennetek!"
Ugye azt tudod, hogy Tőled még sokan várnának egy megnyilvánulást a Csanád ügyben is, mert mint sokan emlékeznek rá anno Te énekelted ide is be.
Bukovszky Róbert [2012.09.27., 10:27][válaszolok] #332
Ádám! Tessék a Te/Ti hőseitek! youtube thumbnail rögtön megszűnt a munkanélküliség, olcsóbb lett az üzemanyag és a kenyér ....
Hádám [2012.09.27., 11:23] válasza erre: #332[válaszolok] #333
Ezek pedig a Ti "rendőreitek"! Ebbe inkább ne menjünk bele! ;)
youtube thumbnail

Senki nem vár megnyilvánulást Csanád ügyében, csak akik egyébként is cirkuszolnak folyamatosan! Bármennyire is meglepő, senki nem keresett meg minket ezügyben! Csinált, amit csinált, meg is kapta érte a legszigorúbb büntetést (ami mondjuk a többi pártnál azért elképzelhetetlen lett volna... Lázárt nem igen zárnák ki például ) Akármekkora oszlopos tag volt, hibázott, azért vállalnia kellett a felelősséget! Egyébként hamarosan lesz egy fórum, ahol lehetőséged lesz személyesen is kérdéseket feltenni neked és másnak is, SŐT nyilvános lesz, nem meghívásos alapon!
független (vendég) [2012.09.27., 11:25] válasza erre: #332[válaszolok] #334
Mosolyogtató az az igyekezet, ahogy a leszerepelt rendszerváltó pártok jobb támadási felület híján igyekeznek egy-egy kiragadott esetből az emberek fejébe plántálni, hogy a Jobbik 1 milliós szavazótábora mind agresszív, kopasz focihuligán.

Hogy érezze a kettős mércét, pár példa az MSZP békeszerető, ártatlan, humanista nyugdíjasairól:

youtube thumbnail

youtube thumbnail

youtube thumbnail

Róbert azt írja: "rögtön megszűnt a munkanélküliség, olcsóbb lett az üzemanyag és a kenyér" Bezzeg, ha MSZP lenne Ingyen BKV! És Ön ezekkel szerepelt egy plakáton!

youtube thumbnail
függetlennek (vendég) [2012.09.27., 12:29][válaszolok] #335
Ezt kifelejtette! 2.12-től a legjobb
youtube thumbnail
Bukovszky Róbert [2012.09.27., 12:32] válasza erre: #334[válaszolok] #336
Bizony én mindhárom videót végig néztem, biztos figyelmetlen voltam, de sehol egy égő autót, felborogatott kukát, de még egy nyamvadt Molotov koktélt sem véltem felfedezni. Nem tudom szándékos volt-e az Ön részéről, de ennél nagyobb reklámot nem is csinálhatott volna GyF-nek.
Kérem írjon nekem példát, hogy hol és mikor vezettek eredményre a zavargások? Tehát hol és mikor "szűnt meg munkanélküliség, lett olcsóbb a kenyér vagy az üzemanyag" attól, hogy néhány száz vagy ezer idióta ész nélkül tőr-zúz mindent ami az útjába kerül. Ön biztos egy igen rendes ember ezért nem kívánom Önnek, hogy egyszer egy ilyen helyszínen hagyja az autóját!
Viszont azt köszönöm Önnek, hogy végre valaki nem nevez MSZP-s nek hanem csak azt teszi szóvá, hogy kikkel is szerepeltem egy plakáton. Apropó kikkel is szerepeltem egy plakáton, többségükkel pontosan mi is a baj?
Hádám [2012.09.27., 14:20][válaszolok] #337
Robi! Ha úgy vesszük 56 pont ilyen volt! Utána sokkal lazábban fogták az országot a szovjetek, mint a többi megszállt államot!

Természetesen e sima idiotizmust ne hasonlítsuk 56-hoz, egyezzünk ki abban, hogy minden oldalnak megvannak a maga idiótái sajnos, ki öltönyös, ki sportcipős, ki szavakkal, ki téglával érvel, ettől még ugyanolyan senkiházi egyik is másik is!
Egy néző (vendég) [2012.09.27., 14:32][válaszolok] #338
Meglepetten hallgattam Bobkó és Gál képviselő urakat a képviselő-testület mai ülésén, akik kifogásolták az intézmények állami kézbe kerülését, csak két apró, talán egyesek szemében elenyésző, de a rendszer működése szempontjából mégsem mellékes témáról nem beszéltek: a betegekről és a gyerekekről.
Nekik csak a saját pénzük, a saját hatalmuk számít? Hogy van ez?
laikus (vendég) [2012.09.27., 18:40] válasza erre: #338[válaszolok] #339
A változás mindig az érintettek feje felett zajlik, nem a beteg és nem a gyerek fogja megmondani hogy merre tovább. Azok, akik az érintettekért dolgoznak évtizedek óta, a kívülálló számára úgy tűnhetnek, ahogyan a hozzászóló láttatja azt. De azért meg kellene nézni hogy mit tettek le az asztalra az intézményükért az elmúlt években. Sok év alatt. Lehet esetleg, hogy annyit, ami miatt most is tiszteletet és dicséretet érdemelnek, nem gondolja?
338-nak (vendég) [2012.09.27., 20:51][válaszolok] #340
Szomorú,hogy képv.testület nagy része még a működtetést sem vállalta?!
nézőnek (vendég) [2012.09.27., 20:58] válasza erre: #338[válaszolok] #341
Aki nemcsak néz az láthatta, hogy a két intézményvezető éppen a vezetésük alatt álló intézmény érdekei vagyis az abban érintettek / tanulók, tanárok illetve orvosok és betegek / jövőbeni sorsáé,rt aggódva mondták el észrevételeiket. Ez teljesen nyilvánvaló volt és csak tisztelni lehet őket bátor kiállásukért a mindent magaalá söprő hatalom ellen! Persze lehetséges, hogy ez a szembenállás az állásuk elvesztését fogja jelenteni !
ülés (vendég) [2012.09.27., 21:37][válaszolok] #342
"szándéknyilatkozat a köznevelési intézmények működtetéséről"- című anyag nincsen a város honlapján. titkos? Zárt üléses? Nem készült el időben? Nem tudtam nézni a közvetítést (munkaidőben van és most még nincs feltéve sajnos), pedig érdekelne. És talán másokat is, mert van olyan környező falu, ahol nem fogják átadni az iskolát és óvodát, bölcsődét. Kisebbek mint Szerencs, de nem olyan rátartiak és tudnak, akarnak tenni.
338-342-nek (vendég) [2012.09.27., 22:33][válaszolok] #343
Két mai HÍR: Óbuda-Békásmegyer önkormányzata vállalja valamennyi iskolája működtetését (14 ált.isk., 3 gimnázium, 1 ált.isk.és gimnázium, 1 spec.képző intézmény) - /9112 tanuló, 395 isk.osztály, 222 napk.csoport, 994 ped. álláshely/ (inf.:www.fidesz.hu) Második HÍR: Szándéknyilatkozat: Sopron ragaszkodik iskoláihoz (inf.: www.kisalfold.hu , Mai városi közgy. tudósítása)
érdek (vendég) [2012.09.27., 22:35][válaszolok] #344
Talán a tanulók és a betegek érdekeit tartják szem előtt. Esetleg igazgatóként a törvényi maximum fizetés kétszeresét féltik egyesek. Nem rossz buli azért Szerencsen igazgatónak lenni
344-nek (vendég) [2012.09.27., 23:02][válaszolok] #345
Ezek a VEZETŐK legalább letettek valamit (nem is keveset) és még iskolai végzettségük valamint emberségük IS van!!!
érdek(es)nek (vendég) [2012.09.27., 23:52][válaszolok] #346
Talán a tanulók és a betegek érdekei mellett szem előtt tartják még a beosztottak fizetését is, és meglehet, azt még jobban féltik mint a sajátjukat. Feltételezhetően ugyanis a két évtizede tanító tanár bruttó 160 ezer forintos fizetését jobban kell félteni, mert ők valóban abból élnek és nevelik gyerekeiket, említett igazgatók meg már meg/és össze/szedték magukat, nekik majdnem mindegy ez az egész. Ha meg mégsem olyan rossz "buli" Szerencsen igazgatónak lenni, meg lehet próbálni utánuk csinálni, könnyű ugyan nem lesz, mert a csúcsról csak lefelé vezet út.
Egy néző (vendég) [2012.09.28., 09:16][válaszolok] #347
Amit szem előtt tartanak ezek a vezetők, azok a többszázezer forintos, eltérített fizetések, amelyek messzemenően meghaladják más hasonló intézmény vezetőinek fizetését.
Amit szem előtt tartanak, az a saját használatú köztulajdonú gépjármű.
Amit nem tartanak szem előtt, az a 2,8 milliárd forint adósság, ami a várost lelassítja. De legalább az ülésen Heves úr elismerte, hogy ők tették tönkre a várost. Hevesen szaladt ki a száján ez a mondat, de végre, két év után elhangzott.
. (vendég) [2012.09.28., 09:42][válaszolok] #348
Egy hozzászoló írta itt korábban a PM-ről: "Ő is áldozat" Azt is írta, ha Ő képviselő lenne, akkor a "konstruktív fajta" lenne. (emlékszem ki írta, nem ez a lényeg) Most kiderült, csak addig "konstruktív" valaki, ameddig neki is a lábára nem lépnek. Mint ellenzéki, (?) talán korábban HJ. mellé kellett volna állni sok esetben, hogy ne csak Őrá mutogasson VF.: "hát pont te mondod ezt?)
SZs 344-re (vendég) [2012.09.28., 10:12][válaszolok] #349
Meglepetten olvasom, hogy még ezt a 2/3 ellenzékit is ki akarnák utálni a tesületből.
Nem mondom, hogy rossz dolog igazgatónak lenni, de azért egyetértünk abban, hogy mégiscsak polgármesternek legeslegjobb lenni...
adós (vendég) [2012.09.28., 10:31] válasza erre: #347[válaszolok] #350
Korábban az is elhangzott, ott ülő ötlete volt, "abban az időszakban" (elmúltnyócévezni már bajos lenne) hogy vegyenek fel még plusz (!!!) egymilliárdot, csak úgy, kamatozni. "svejcifrankot"
Az most mennyi lenne? Árfolyamveszteség, kamatos kamatok? Én a helyükben csendbe lennék, ültek ott még egy páran, ki szólt ellene?
Most azt mondták, 500 milliót már visszafizettek. Akkor most MENNYI adósság maradt? 2,3 milliárd? A kamatok az 500 felett vannak?
MENNYI MOST AZ ADÓSSÁG? (csak hogy tisztán lássunk)
Frédi (vendég) [2012.09.28., 11:07][válaszolok] #351
Talán igazgatónak mégis jobb lenni már a fizetés miatt is, mivel a polgármester megváalsztása óta nem vett fel egy fillér polgármesteri illetményt sem.
Ez a szerénység másra nem jellemző a városban.
Bukovszky Róbert [2012.09.28., 13:06] válasza erre: #351[válaszolok] #352
Persze én nem mondok olyat mert én nem vagyok olyan, de biztosan vannak olyanok akik most azt mondhatják, ez így teljesen rendben is van, tehát a felvett bér /0/ megegyezik a teljesítménnyel ami szintén /0/.
Azért ugye még nem kell gyűjtést szerveznünk a Polgármester úrnak? Én felajánlok Neki jövőre egy egynapos belépőt a Bórtóra, hogy ne kellessen szegénynek Podgoráig vezetnie .......!
Hádám [2012.09.28., 13:11][válaszolok] #353
Azt azért tegyük hozzá, hogy a jól végzett munka még nem jogosít fel senkit a törvénytelen javadalmazásra! Szerintem ebben egyet érhetünk! Olyan ez mintha egy megrendelő azt mondaná, dupla pénzt fizet nekem, mert jól dolgoztam

Egy szó mint száz, le kellene ülni egy közös nagy konzultációra, bevonva a város KREATÍV lakosságát és felállítani egy "rangsort" az elvégzendő feladatokról, mert jelen állapotban a város úgy néz ki mint egy építési terület. Minden el van kezdve, de semmi sincs befejezve!

A 37-essel is kellene már valamit lépni, mert ez tiszta kabaré már... Idén nyáron se épült egy négyzetmétert sem! Majd talán decemberben megint széttúrnak mindent Ha nem a város hatásköre, akkor pedig ki kell hívni a sajtót, országos híreket csinálni belőle, hogyan zajlik a világörökségi területek "felzárkóztatása"... Tudom, nem túl jó reklám, de az sem ha rajtunk röhög a fél ország aki erre utazik!
nulla (vendég) [2012.09.28., 13:48][válaszolok] #354
Egyre többen látjuk, hogy az önkormányzat teljesítménye egy nagy nulla. A polgármester ígéretei csak ígéretek maradtak eddig. Ami eddig volt azt is leépítik. Átadnak mindent az államnak. Iskolákat, rendelőt, kollégiumot.
Cné.Sz O. mondta, hogy a művészeti iskolára még nem tudni lesz -e állami pénz? Akkor veszélyben az iskola?Hát mi marad itt a városnak? Miért fizettük az adókat?
Hol vannak a munkahelyek, amik itt sorakoztak az ajtóban csak arra vártak, hogy K. F. -et megválasszák. Igaza van H.J.-nak jobb ha "borítékot elkezdi írni a polgármester" ahogy azt az ülésen elmondta neki.
SZs (vendég) [2012.09.28., 13:53][válaszolok] #355
A fel nem vett fizetést odaajándékozni (jó célokra természetesen) teljesen ugyanolyan mintha felvenné valaki, hiszen arra fordítja ígyis-úgyis amire akarja, magyarul rendelkezik felette/róla, eldönti mire legyen fordítva. Ami pl a másé, magyarul nem az enyém, azt nehéz lenne felajánlanom, elajándékoznom stb..

Pontúgy mint a hazavitt vaskos köteg havi fixxel, amit ugyanúgy arra fordít /mindenki-máraki/ amire akar.
Felesleges állandóan magyarázni, hogy ki mit nem vesz fel, annál rosszabb minnél tovább magyarázzák...
Visszafejlődés (vendég) [2012.09.28., 14:41][válaszolok] #356
A mai Szerencs úgy néz ki, mint a hatvanas évek közepén. Akik akkor éltek, talán ezt az állításomat megerősítik. Kettő év alatt sikerült legalább húsz esztendőt visszamenni a településen az időben. Amit felépítettünk (iskolák, egészségügy, infrastruktúra - pl. utak -, iskolák, sport, stb.), abból lassan semmi nem marad. Állami intézmények, járási hivatal, pusztuló épületek, szegénység, kilátástalanság, fogyó lakosság, emelkedő öngyilkosság, megosztottság, szellemi posvány. Több mint 470 (!) ingatlan eladó a városban!! Éppen ennyi van Mezőzomboron. És még nincs vége! Én ezt legalább akkora bűnnek tartom, mint a cukorgyár bezárását. Mikor az "elmúltnyolcévet" emlegeti Koncz Ferenc, akkor azt elfelejti, hogy ebből már legalább kettő az ővé. Kormánypárti országgyűlési képviselőként, polgármesterként. Rövidesen elérkezik az igazság pillanata.
igazság (vendég) [2012.09.28., 14:57] válasza erre: #355[válaszolok] #357
Igaza van, felesleges magyarázni hogy mit nem vesz fel valaki. Ha az emberek tehetnék, biztos sokan sokmindent felajánlanának nagylelkűen, de mivel mindenkinek csak 24 órából áll a nap, általában egy munkahelyen tudnak helytállni, az ezért kapott pénz meg kell a megélhetésre. Arra csak kevesen képesek (?) hogy a nap 24 órájában több munkahelyen is kiválóan teljesítsenek és az egyik "munkáért" "járó" pénzt felajánlják. Talán többre menne az ország, ha egy ember, egy munka, egy (jó) bér elve alapján mindenki normálisan meg tudna élni és senkinek semmit nem kellene felajánlani.
De ha lesz módunk egy nap két bérért alkalmazva lenni, majd mi is felajánlunk.
tv-adás (vendég) [2012.09.28., 15:12][válaszolok] #358
Megnéztem tegnap az önkormányzat ülését. Érdekes volt. Láttam, hogy a polgármesternek még érvei se voltak, hogy semmi nem marad a városnak./Nem véletlen volt a múltkor a zárt ülés./
Országgyűlési képviselőként mindent megszavazott, most meg issza a levét. Mindenről lemond. Persze mindíg R.nét hibáztatja. Mi mást tehetne? A többi társa is magára hagyta pedig szokott működni máskor "a papagájkommandó" most magára maradt. Elég hangos és mérges volt..Lehet, hogy már csak hangoskodni van erő?
Szerénység (vendég) [2012.09.28., 15:18] válasza erre: #351[válaszolok] #359
A nagy szerénységében az idén nyári családi podgorai utazása közel egymillió forintba került. Igaz, a számlákat a rendelőintézet fizette.
Bukovszky Róbert [2012.09.28., 20:46][válaszolok] #360
Aki ezt http://www.168ora.hu/itthon/lengyel-laszlo-fidesz-puccs-navracsics-pokorni-orban ... elolvassa, megérti, megértheti sokszor miért is sajnálom a polgármesterünket és mire is írtam azt, hogy néha talán ők nagyobb áldozatok.
áldozat (vendég) [2012.09.28., 21:54][válaszolok] #361
Egy klasszikust idézek: "senkit nem zavart a hamis kutya" politikusnak. Önként vállalták. Amikor áldozatnak érzi magát valaki, tűrje, vagy váltson. Mindenkinek van civil foglalkozása, dolgozhatnak úgy, mint más. Élhet a rendszerben, amit alkottak.

OV.-t ugyan úgy a sajátjai fogják elárulni, mint Gyurcsányt. Marják csak szét egymást. Azok az ártatlanok, akik ennek az egésznek a levét isszák.
olvasó nemzet (vendég) [2012.09.28., 22:55][válaszolok] #362
http://www.boon.hu/kalo-%E2%80%9Efelo-a-foldesnek-annyi-%E2%80%9D/2089807
Elgondolkodtató. Ma már mindent meg lehet magyarázni:
"felelősen gondolkodva" "elvszerű" "felelősségteljes"
és a többi szép szó. Szerénységből ötös.
felfogás (vendég) [2012.09.29., 09:03][válaszolok] #363
Az ülésen elhangzott, "hogy mindenki azt mondja, a mesteremberek elmentek Horthyval-és ebben is rendet kell tenni!" Kik azok a "mindenki?" Horthy után megállt az élet, az időszámítás? Apám k.jó szakember volt, Ők építették újjá az országot, Horthy után. Én sem érzem magam rossznak, és sokan vannak JÓk. A fejekben kellene "rendet tenni", elhessegetni belőle Horthyt. És még néhány szellemet, rögeszmét.
meg is van (vendég) [2012.09.29., 12:02] válasza erre: #363[válaszolok] #364
Akkor már meg is van hogy milyen jubileumról szóltak itten fentebb ...
Frédi (vendég) [2012.09.29., 22:02][válaszolok] #365
Azt mondja a törvény, hogy az önkormányzat vállalhatja a köznevelési intézmény működtetését (fűtés, karbantartás, takarítás), ha anyagi lehetőségei engedik. Szerencs lehetőségei nem engedik. Kereshetjük az okát, valószínűleg meg is találhatnánk a betonba öntött százmilliókban és abban, hogy azok a visszafizetésre váró százmilliók, milliárdok 2024-ig fékezik a várost...
Persze, ha a volt polgármester asszony nem egy szalmalánggal ellobbanó álom után szaladt volna, hanem esetleg valahogy megakadályozza Szabó György egykori kollégájával a cukorgyár bezárását...
Koncz polgármester fizetését nem veszi fel, hanem szétosztja egyesületeknek, alapítványoknak, télen tüzelőt vesz a rászorulóknak stb., pedig költhetné a három gyerekére is, de ő inkább jótékony célokra ajánla fel.
Úgy tudom az elődje mindkét fizetését felvette és abból egy mázsa fát sem vett senkinek télvíz idején.
Az egyik közösségi portálon valaki megjegyezte, hogy hol vannak azok az államférfiak, akik úgy mint Széchenyi (igaz, ő Kossuthot írta, de Széchenyire gondolhatott), az éves jövdelemüket közcélra ajánlják fel. Tisztelettel tájékoztatom a kedves olvasókat, hogy Szerencs város polgármestere eddig két évi jövedelmét ajánlotta fel közcélra!
Jó éjszakát kívánok!
xyz (vendég) [2012.09.30., 08:39][válaszolok] #366
A népakartot reméljük nem lehet,a - tőrvények a regnálló hatalom érdekei szeriti- manipulásával,megakadályozni..A kommunikáció ,nem azonos a megélhetéssel--így hát a nép dőnteni fog. Csak bőlcsen tegye. Teljes politikai elit válltásra van szükség! A nagy,és helyi politikában eggyaránt:
vélemény (vendég) [2012.09.30., 11:07][válaszolok] #367
FRÉDI! Voltak a közelműltban többen is --csak a szelektiv emlékezés ebben meggátol--akik hosszú évek során ezt tették, és nem is csak ezen a szinten.
Több jövedelem forrásból,talán nem is olyan elismerésre méltó.
Végezze munkályát eredményessen,tartsa be az igéreteit, segítse elő a kőzjót---ÉS AZ SEM BAJ HA FELVESZI A JÁRANDÓSÁGÁT.
Ezeken a területeken kellene az eredményeket felmutatni.
Bukovszky Róbert [2012.09.30., 11:49] válasza erre: #365[válaszolok] #368
Tisztelt Hölgyem vagy Uram! Mondja már meg miért is kell mellébeszélni, miért nem lehet őszintén, egyértelműen megírni azt a tényt amit gyakorlatilag szinte mindenki tud, vagyis, hogy a mi Polgármesterünk egy történelmi hős akinek legalább egy lapon van a helye az Ön által emlegetett államférfiakkal!
Sajnos mi még nem nőttünk fel ehhez a szinthez amit Ön már nagyon jól lát, köszönjük a felvilágosítást!
Szép csendes pihentető vasárnap délutánt kívánok Önnek!
(Ui; még nincs teljesen kétévi, idáig max 23 hónapot ajánlhatott föl, én a sok tudatlan buta gyarló nevében is tisztelettel megkérem Önt, legyen már kedves írja le részletesen ezen a felületen, hogy hová is milyen célra is lett ez a közel 8-10 millió felajánlva, elköltve, különösen az utolsó hónapok felajánlásai lennének érdekesek)
Ui2; /Természetesen én is ismerem a felajánlást, de tényleg keveset lehet hallani/olvasni róla hogy mikor hová irányítja/
Ui3; -ez a "kőbe öntött milliók" ez mekkora duma, én meghívnám egy sörre aki ezt először kitalálta, ha valaki tudja a kilétét irányítsa hozzám, én meg fizetem a rundót-
Más; A Polgármester úr nem a "kétévi jövedelmét", hanem a polgármesteri fizetését ajánlotta fel, azért tessen ellátogatni a parlament honlapjára aztán tessen megnézni, hogy azért napi gondjai -reméljük- azért még csak nincsenek, azzal együtt, hogy akár tényleg zsebre is rakhatná ezt a nem csekély 'gempát!
Frédi (vendég) [2012.09.30., 12:54][válaszolok] #369
Kedves Bukovszky Úr!

Ajánlom figyelmébe a 7. oldalt.
http://www.szerencsihirek.hu/archivum/2012?download=111%3A2012-junius-29
adó (vendég) [2012.09.30., 13:16][válaszolok] #370
Nálunk "igazságos", nem úgy, mint a vadkapitalizmusban. Itt mindenki egyformán viseli a közterhet, sőt az off-shorosak külön kedvezményeket kapnak, méltóztassanak hazahozni a kilopott pénzt, akkor csak 10%-ot fizetnek. Lenne alternatíva, vannak még tartalékok:
http://hvg.hu/gazdasag/20120928_75_szazalekos_ado_gazdag_franciak
Bukovszky Róbert [2012.09.30., 17:43] válasza erre: #369[válaszolok] #371
Tisztelt Frédi úr! Mint mondtam én tudom is meg hiszem ezeket a felajánlásokat -meg nem is hiszem, hogy ennyire pancser lenne, hogy ilyen támadási felületet adna maga ellen, bár Podgora után már kitudja ....- engem ill. talán nem is engem a konkrét számok érdekelnének, tehát ki mennyit, ill. az is érdekelne, hogy -minden jó szándék ellenére- valóban meg is érkezett-e a pénz a címzettekhez, mert tudok másik olyan felajánlásról ami közel egy éve nem jut el a célállomásra, egyszerűen csak azért mert ugyan meg lett ígérve, de nincs miből rendezni.

Frédi, nekem tisztára olyan érzésem van, hogy az Ön írásának valódi szerzője, Béni .....
HR (vendég) [2012.09.30., 19:18][válaszolok] #372
"A nap mondása" rovat. Igaz. Legalább azt tudni kell, mennyien vannak?
http://www.hrportal.hu/c/koncz-ferenc-szerencs-polgarmestere-20101208.html
Lentebb van még néhány bölcsesség.
Hádám [2012.09.30., 19:41] válasza erre: #370[válaszolok] #373
Na ez nálunk pont fordítva megy! A legszegényebbeket adóztatják és a leggazdagabbak kapnak jelentős kedvezményeket... Csodálkoznak, hogy nem javul semmi...
világos (vendég) [2012.09.30., 20:09] válasza erre: #372[válaszolok] #374
Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere
2010.12.08
Amennyiben hiteles információkat akarunk, meg kell találnunk településenként a munkaképes embereket, mert csak így kaphatunk pontos képet az állástalanok tényleges számáról.

Hát ez egy értelmes mondat. Gratulálunk.
számok (vendég) [2012.10.01., 08:07][válaszolok] #375
Az ÁMK oldalán kissé furán számol a látogatószámláló.
Azt írja, hogy ma (hétfőn)eddig 76-an voltak. Ezen a héten viszont 506-an Nem semmi.
állati (vendég) [2012.10.01., 09:38][válaszolok] #376
A testületi ülésen csak a kutyákról volt vita, holott nem csak arról van szó. Ezentúl visíthat a malac, bőghet a tehén, nyeríthet a ló. A friss csoki illatát viszont elfelejthetjük.
http://nol.hu/belfold/mar_lehet_disznot_tartani_a_belvarosban
Bukovszky Róbert [2012.10.01., 10:34][válaszolok] #377
Könyörgöm nézzék meg; http://www.szerencs.hu/onkormanyzat/testueleti-uelesek/3276-szerencs-varos-kepvi ... nem kell kommentálni csak megnézni, esetleg elgondolkodni.
tom [2012.10.02., 20:56] válasza erre: #302[válaszolok] #378
Tisztelt Hádám! Milyen az a közbeszerzés amit a közbeszerzési értesítőben nem olvashatunk! Az óvoda felújításra ezek szerint már megvolt a kivitelező úgy mint minden másra. Helyi ép. vállalkozóként még munkát nem kaptunk az önkormányzatuk által, csak az adókat képesek követelni. Akkor kiket segítenek? Hol vannak a "helyi vállalkozók"?
Hádám [2012.10.02., 22:17] válasza erre: #378[válaszolok] #379
Tisztelt Tom! Nem tudom ki volt -e írva, ez az egész húzódik már évek óta! Elhiheti, minket se nyomtak agyon a munkával, konkrétan az elmúlt 10 évben a tavalyi templom felújítás volt az egyetlen komoly munka, az is alvállalkozóként... Jellemzően 80%-ban nem szerencsi helyszínekről származnak a munkák. De őszintén megmondom, ha csak annyi adót kéne fizetni, amit a város követel, a világ legboldogabb embere lennék!
Bukovszky Róbert [2012.10.05., 20:15][válaszolok] #380
347-nek (vendég) [2012.10.05., 22:01] válasza erre: #347[válaszolok] #381
Én is megnéztem a testületi ülés közvetitését. Ott nem láttam olyan kijelentést amit kedves nézőtársunk látni, hallani vélt. Ilyen képzelgésre eddig csak apm. és az egyik képviselő vetemedett. Ugylátszik más is képes efféle butaságra, gratulálok !,
vendég (vendég) [2012.10.05., 22:50] válasza erre: #377[válaszolok] #382
Ezt tényleg feltétlenül végig kell nézni!!!Egyébként érdemes lenni szavazást indítani arról, amit polgármester úr mondott.Tényleg 10 emberből 9 egyetért az iskolák és egészségügyi intézmények államosításával?Valóban nem a nép hangja volt az,amit Bobkó főorvos úr mondott??
? (vendég) [2012.10.05., 23:25] válasza erre: #381[válaszolok] #383
2:40 ? nem hallható
Tiger (vendég) [2016.09.23., 15:06] válasza erre: #7[válaszolok] #384
Polgármesterünk sokadszorra is kiállította a bizonyítványt szavahihetőségéről...
Tiger (vendég) [2016.09.23., 15:10] válasza erre: #13[válaszolok] #385
Veszélyes dolog olyan ember kezébe hatalmat adni, aki nem él, hanem visszaél vele. Egyébként meg hatalmáról csak ennyit: kakas a szemétdombon.
Összes hozzászólás: 417 db (196 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 32 db (8%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.