Hírek
Október 23-ai megemlékezések Szerencsen és Taktaharkányban
Dátum: 2012.10.17., 17:17Megtekintve: 14861Értékelés: 3.00

A huszadik század és a magyar történelem egyik legmeghatározóbb epizódja volt az 1956-os forradalom és szabadságharc, melynek következtében ugyan ezrek haltak meg és százezrek kényszerültek elhagyni a hazájukat, az első repedést indította el a szovjet birodalom diktatórikus építményén. A hősies küzdelemről idén is megemlékezéseket tartanak, alább a szerencsi és a taktaharkányi műsor részletei.
A programok:

SZERENCS

Szerencs Város Önkormányzata tisztelettel hívja és várja az érdeklődőket az 1956. évi forradalom és szabadságharc 56. és a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának 23. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésekre.


2012. OKTÓBER 19. (péntek)

11.30: Koszorúzási ünnepség a Kossuth-téren az 1956-os obeliszknél a Bocskai István Gimnázium diákjaival
Ünnepi beszéd: Nagy Attila tanár

13.00: Koszorúzás a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelep emléktáblájánál
Ifj. Tatay Zoltánra emlékezik a Szerencs Városi Sportegyesület és a Bolyai János Katolikus Általános Iskola
Ünnepi beszéd: Gazdófné Tóth Mária tanár

14.00: Tisztelgő emlékezés ifj. Tatay Zoltán sírhelyénél a református temetőben
Megemlékezik: dr. Egeli Zsolt alpolgármester
Szaval: Nagy József
Tárogatón játszik: Ringer István


2012. OKTÓBER 20. (szombat)

Megemlékezés a görög katolikus templomban:

16.30: Paraklisz - könyörgő ájtatosság az Istenszülőhöz

17.00: A Hit erejével - személyes emlékezés 1956-ról.
A görög katolikus egyházközség vendége: Kuklay Antal egri kanonok, művészettörténész


2012. OKTÓBER 23. (kedd)

16.00: Koszorúzás ifj. Tatay Zoltán emléktáblájánál a Jókai utca 16. szám alatt
Emlékező gondolatok: Hubainé Berki Beáta, a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola tanára
Tárogatón játszik: Ringer István

16.30: Koszorúzás Nagy Imre szobránál a Rákóczi út 111. szám előtt
Közreműködik: Hegyalja Pedagógus Kórus
Ünnepi gondolatok: dr. Korondi Klára

17.00: Ünnepi megemlékezés a Rákóczi-vár Színháztermében
Az ünnepet méltatja: Koncz Ferenc polgármester
Műsor: Bolyai János Katolikus Általános Iskola
Szaval: Nagy József
Tárogatón játszik: Ringer István

Forrás: szerencs.hu




TAKTAHARKÁNY


Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata szeretettel és tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2012. október 20-án (szombaton) 18 órai kezdettel az 1956. októberi 23-i forradalom 56. évfordulója alkalmából a Művelődési Házban tartandó ünnepi megemlékezésre.


Az ünnepi program:

- Varga László polgármester ünnepi köszöntője

- Verset mond: Urbán Kinga 8. osztályos tanuló

- A Taktaharkány Nagyközség Tanulóifjúságáért Alapítvány "Tanulmányokért" díjak átadása.
  A díjakat átadja Szatmári Melinda, a Kuratórium elnöke.

- Irodalmi műsort adnak iskolánk 7.a és 7.b osztályos tanulói.
  Felkészítő tanárok: Bukovenszkiné Bodnár Éva, Szabó Árpád és Szabó Mónika.

- Fellép a Taktaharkányi Községi Kórus és a Taktaharkányi Népdalkör Nagy Attila karnagy vezetésével.

Dekoráció: Szabó Mónika.


Forrás: (meghívó)
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Van ilyen (vendég) [2012.10.18., 09:30][válaszolok] #1
Érdekes lesz a beszédeket hallgatni mivel 56-ról sem lehet helyesen beszélni mint ahogy Trianonról sem tehát se hogy nem lehet ugy hozzá kezdeni hogy jól jöjjön ki belöle a beszélő.Mert forradalom?Szabadságharc? Ellen forradalom? Végűl is mi történt 56-ban? azt tudom hogy sok embert agyonlötek az utcán,csak nem érttem miért hiszen fegyvertelenek volttak?
rendezvény (vendég) [2012.10.18., 09:35][válaszolok] #2
Mi újság a helyi Rotary Klubbal? Semmit nem hallani róluk a megalakulásuk óta. Volt pár jó programjuk, amiket szerveztek, ez valahogy elült. A lokálp-k is ígértek jó előadókat és előadásokat, de olyan sem volt hosszú ideje már, sőt, azt is ígérték, hogy majd beharangozzák ezeket a rendezvényeket, mert korábban igen szűk kör tudott csak róla, a legtöbben utólag értesültek, pedig szívesen ott lettek volna.
rotary klub???? (vendég) [2012.10.18., 10:15] válasza erre: #2[válaszolok] #3
Hallott már maga arról miért is kik mozgatják klubot???Kerékteleken élő szülők által felfogadott amerikai, de magyar származású magánnyomozó, Augustine Papay megtalálta az Amerikában 4 hónapja eltűnt Tímár Natáliát.

A magyar lányt még tavaly, 17 évesen cserediákként utaztatta ki az USA-ba a szabadkőművesek által 1905-ben Chicagoban alapított nemzetközi Rotary Club. Natália rossz bőrben van, lesoványodott, a haja pedig rövid, de a lényeg, hogy él! Mivel a rotarysok mosták kezeiket, a szülők egyedül maradtak, a nyilvánossághoz fordultak és magánnyomozót fogadtak fel. A Magyar Jelen október 2-án az újságárusokhoz került számában részletes, tényfeltáró riportban járja körül a témát, s az írás nem csak a Rotary Club felelősségére mutat rá, hanem arra is, hogy eltűnése előtt bűnöző négerek kerülgették a lányt a szabadkőműves álomországban. A Magyar Jelen kérte olvasóit, hogy segítsenek a szülőknek, s a Tímár házaspárnak a sajtóban közzé tett bankszámlaszámára utalt támogatásokkal járuljanak hozzá a magánnyomozó költségeihez. Mivel ez hála Istennek aktualitását vesztette, a szerkesztőség ezúton kéri a lap olvasóit, hogy ne küldjenek pénzt a megadott számlára!
A Magyar Jelen szerkesztősége ezen túl azt tudatta a Szent Korona Rádióval, hogy a következő számukban részletesen foglalkoznak Tímár Natália történetével, természetesen első kézből, az érintettek felkeresésével és megszólaltatásával együtt, tekintettel arra, hogy a rendkívül jó kapcsolatokkal rendelkező Rotary Club védelmében már eddig is szárnyra keltek különböző hazugságok, csúsztatások. Az alábbiakban a Kisalföld című lap legfrissebb tudósítását idézzük:

Nem hiába fogadtak magánnyomozót a négy hónapja eltűnt Tímár Natália szülei. A lány - hála Augustine Papaynak - előkerült és biztonságban van, sőt a Daily Star szerint vasárnap hazaindul. A rotarys cserediákért sok ezren ? köztük olvasóink is ? aggódtak. A Tímár szülők magánakcióba fogtak, magányomozót kerestek. Augustine Papay kitartó nyomozásának köszönhetően a lány előkerült, hazatéréséig ő fogadta otthonába Natit. Hogy mi történt az elmúlt néhány hét leforgása alatt, pontosan nem tudjuk, de információink szerint a diáklány csont sovány, kurtára nyírt a haja, egyszóval kicsit megváltozott. A Tímár szülők jóformán tehetetlenségükben fordultak a nyilvánossághoz, majd némi közvetítéssel a magyar származású, ám évtizedek óta eredményesen tevékenykedő és New York Cityben élő Augustine Papayhoz. A magánnyomozó két napja azt írta levelében, már egészen közel van a megoldáshoz, azaz szinte biztosan megtalálja Tímár Natáliát.

- Úgy tudjuk, személyesen ment be a konzulátusra, jelezve hogy haza szeretne jönni ? mondta el lapunk érdeklődésére Tímár Kriszta, a lány nővére. ? Rossz bőrben van, nagykövetségen enni is adtak neki. A lényeg, hogy megvan és hazatér. Beszéltünk a magánnyomozóval, aki nemcsak a repülőjegyét intézi hazafelé, de addig otthonába fogadta a húgunkat. Már telefonált, sms-eket váltottunk, mindenki örül. Csak annyit tudunk, hogy egy ideig Brooklynban volt, de hogy ott hol és mit csinált, nem tudjuk. Apu sír, anyu kimondhatatlanul boldog és mindannyian így vagyunk ezzel. Hazavárunk!
rendezvény (vendég) [2012.10.18., 10:48][válaszolok] #4
Nem hallottam róla, de ez a vonatkozása nem is érdekel a klubnak.
Volt egy-két jó rendezvényük Szerencsen, csak kíváncsi lennék, pl. idén lesz-e még valami. Ennyi.
igen (vendég) [2012.10.18., 11:51] válasza erre: #4[válaszolok] #5
Ez aztán a közöny,végül is a déli harangszó is csak szól de hogy miért és kiért az már nem is érdekel.
közérdekű (vendég) [2012.10.20., 09:21][válaszolok] #6
Közlekedés:
Szombaton a szombati,
vasárnap a vasárnapi,
hétfőn a szombati,
kedden a vasárnapi.
Szerdán már a szerdai. Lassan megtanulom:)
Két hét múlva változás lesz, figyeljünk oda!
Összes hozzászólás: 6 db (4 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.