Hírek
Meghívó: II. Gönci Barack Vigasság
Dátum: 2013.06.21., 22:29Megtekintve: 13570Értékelés: 3.00

A július 12-14-ei hétvégén (péntek-szombat-vasárnap) tartják Boldogkőváralján a barackünnepet, az idén második alkalommal megrendezett Gönci Barack Vigasságot. Rúzsa Magdolna és más előadók koncertjei, kézműves piac, pálinkakóstolás, gasztronómiai bemutatók és számos egyéb színes program biztosítja az érdeklődők számára a változatos szórakozást. Alább az esemény bemutatkozása és a részletes program.
Abaúj számos egyedi terméke között talán a kajszibarack a leghíresebb. A térség jellegzetes gyümölcséből a környéken elsősorban a magyar kajszi, a gönci magyar kajszi, a ceglédi bíborkajszi illetve a pannónia fajtákat termesztik. Ezekből készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka is, mely annak köszönheti védett státuszát, hogy nemcsak az alapanyaga helyi, de a pálinka lepárlására és palackozására is itt kerül sor. Gönci barackpálinka ennek megfelelően csak Gönc térségében, mintegy 45 település határában készülhet - sehol máshol a világon.

A gönci barackpálinka egyik legismertebb gyártója, a BESTILLO Pálinkaház tavaly döntött úgy, hogy ezt a gasztronómiai különlegességet megismerteti a világgal. A tulajdonosok ezért életre hívták az 1. Gönci Barackfesztivált, mely tavaly júliusban számos programmal várta az érdeklődőket a BESTILLO látogatóközpontjában, Boldogkőváralján. A minden várakozást felülmúló sikert látva a szervezők úgy döntöttek, idén is megünneplik a gönci barackot és a belőle készülő pálinkát, így született meg a 2. Gönci Barack Vigasság ötlete.

A barackszüret idejére: a július 12-14-ei hétvégére időzített 2. Gönci Barack Vigasság elsősorban természetesen a barackról szól majd: lesznek ebből készült helyi finomságok - lekvár, szörp, palacsinta, krumplilángos, rétes, fagyi és persze pálinka - , baracklekvár- és pálinkafőzés, megkóstolhatók a legjobb környékbeli éttermek különlegességei, vasárnap pedig Magyarország egyik legismertebb gasztrobloggere: Fűszeres Eszter főz majd jótékony célú ebédet a BESTILLO látogatóközpontjánál.

A gasztronómiai élvezetek mellett sokszínű program is gondoskodik a színvonalas szórakozásról: részt lehet venni kézműves bemutatókon és foglalkozásokon, vasárnap mindenkit vár az elsősorban őstermelők áruit kínáló Abaúj Piac, pénteken fellép a Budapest Bár, szombaton az Alma Zenekar, Rúzsa Magdi és Együttese, valamint még sokan mások - a házigazda pedig Badár Sándor és Vajtó László lesz.

Igazi kulturális és gasztronómiai élményben lehet része tehát annak, aki július 12-14 között ellátogat a 2. Gönci Barack Vigasságra. Ünnepeljük együtt a gönci barackot!

Program: http://goncibarack.bestillo.hu/
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
na végre! (vendég) [2013.06.21., 23:22][válaszolok] #1
Nem lecsó, hurka, bab, csülök, kocsonya, káposzta, zokni, hanem valami igazán magyaros! Jelkép, ami egyben Nemzeti Összetartozásunkat is szimbolizálja!
Felnőtteknek a valódi Barack pálinka, gyermekeknek pedig a lekvár.
Csak remélni merem, hogy lesz mire kenni.
Vendég (vendég) [2013.07.12., 19:24][válaszolok] #2
Összes hozzászólás: 4 db (3 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 2 db (50%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.