Hírek
Miskolcra költözik egy Bosch gyár
Dátum: 2013.10.24., 23:08Megtekintve: 12539

A Bosch 2018-ig a hildesheimi üzeméből Miskolcra telepíti át az önindító gyártás nagy részét, így a hildesheimi telephelyen 400 munkahely szűnik meg - közölte kedden a Bosch egyik szóvivője. Iparági szakértők szerint a világ legnagyobb autóipari beszállítójának célja a versenyképesség növelése a pangó európai autópiacon, kihasználva az alacsonyabb magyarországi bérszínvonalat - írja az Index.
A magyar kormány júliusban stratégiai megállapodást kötött a magyarországi Bosch-csoporttal. A cég tájékoztatása szerint a Bosch tíz leányvállalattal és 8500 munkavállalóval van jelen Magyarországon, az utóbbiak közül 1000 embert a kutatás-fejlesztés területén foglalkoztatnak.

A vállalatcsoport összforgalma 2012-ben több mint 594 milliárd forint volt, az elmúlt évtizedben végrehajtott beruházásainak értéke a 2013-as év végére meghaladja a 250 milliárd forintot.

Forrás: Index, kép: bevezetem.hu
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.