Hírek
Beszámoló egy szerencsi termékbemutatóról
Dátum: 2015.02.21., 20:42Megtekintve: 54890Értékelés: 4.55

"Termékbemutató" Szerencsen is, avagy hogyan lehet levenni jó sok pénzzel az idős, hiszékeny embereket - adta a címet írásának a Szerencsi Válasz oldalain is gyakran megnyilvánuló Horváth Ádám, a szerencsi Jobbik elnöke. Személyes élményeit és rövid oknyomozásának eredményét írja le egy közelmúltban Szerencsen lezajlott úgynevezett termékbemutatóról, amely a sajnos sok éve széles körben bevált, bizonyára többek által már ismert receptet követve próbált meg a főleg idős közönségre különféle pszichológiai trükkökkel nyomást gyakorolni, hogy a csillagászati árú termékeikből akár hitelre is vásároljanak. Alább Ádám írása.
2015. február 19-ére invitáltak Szerencsen egy termékbemutatóra, amihez a részvételért cserébe egy 20.000 Ft értékű ajándékot garantáltak, mindenféle megkötés nélkül. Alapból sosem veszek részt ilyen jellegű rendezvényeken, de sok negatív dolgot hallottam róla, így gondoltam üsse kavics, személyesen is meggyőződöm róla, igazak-e az állítások. Mondanom sem kell, teljesen ledöbbentett a felismerés, hogy nemcsak igazak a pletykák, de még sokkal durvább dolgok is történnek, mindez úgy, hogy aki vásárol teljesen olyan érzéssel tér haza, hogy milyen jól járt!

Kezdjük az elején a történetet. Kezdés reggel 8.20-kor, javában teltházas terem előtt. Az ígéret szerint legkésőbb délre végzünk. Mivel én más helyett mentem, láthatóan kicsit meglepődtek az előadók is a koromon, főleg, hogy a jelenlévők kb 80%-a nyugdíjas néni volt. Gondoltam ez biztos csak véletlen, lehet sokan dolgoznak, nem érnek rá eljönni munkanap stb. El is kezdődött az előadás, amit egy rendkívül jó beszédű fiatalember tartott, először szó volt egy Zepter edénykészlethez hasonló csomagról. Szépen körbemutogatták, elmondták, mi mire való. Majd jött az első döbbenet: "Önöknek csak itt csak most, mindössze 390.000 Ft!"

Ezzel még nincs is semmi baj, maximum nem vesz senki, mert drága. Jöhet a másik termék, egy takarítógép, ami szinte mindent tud, de legjobb tulajdonsága, hogy a textilből, párnákból, székekből, szőnyegekből az atkákat is eltávolítja. Rövid teszttel bizonyították is, hogy elég hatékony a szerkezet, bevallom még nekem is tetszett, szinte makulátlan székekből milliónyi port szedett ki. Ez is szinte ingyen, mindössze 400.000 forintért! A harmadik termék egy többfunkciós konyhai robotgép volt, ami a bemutatók alapján szintén egy nagyon hasznos és jó termék lenne, ha nem "potom" 620.000 forint lett volna az ára.

Számoljunk akkor kicsit: 380.000 + 400.000 + 620.000 = 1.400.000 Ft!!! Döbbenet! Persze nem kötelező vásárolni, ennyiért senki nem lenne bolond megvenni. Viszont ez volt az első beetetés, elhitették majdnem mindenkivel, hogy ezek a termékek ennyit is érnek valóban. Ez a későbbiekben nagyon fontos momentum lesz.

Hirtelen "váratlan hírekkel" és egy borítékkal érkeztek, melyben elmondásuk szerint "sok millió forint értékű utalvány" lakozik, amit természetesen itt lehet beváltani a termékek megvásárlásakor. De ezt nem adják akárkinek, sorsolni fognak. Mindenki kapott egy sorsjegyet, lezártan, nem beleláthatóan, melyben egy kb 7 jegyű számsor volt, melynek elviekben az utolsó számai 0-9 közöttiek voltak, tehát 10 féle lehetőség. Majd hogy kerüljék a csalás látszatát is, egy tálból kihúzattak egy számot, amely egy borítékot jelölt. Pl a 2-es szám a 2es borítékot, melyben volt, hogy mekkora engedményt "nyerhet" a szerencsés. Mivel "nem akarták sokáig húzni a sorsolást", elég volt ha az utolsó számjegy megegyezett azzal a számmal, amit egy másik edényből húztak ki. Akinek ezzel egyezett, az már "meg is nyerte a boríték tartalmát". Jött a húzás: 8-as! Ketten jelezték, hogy 8-as a számuk vége. Ez még nem is volt furcsa, kb 30 emberből kettő darab 8-as is volt (max 3 lehetett volna). Utána jött a következő sorsolás, ahol jómagam is "nyertem", a kisorsolt szám a 0 volt. Ezzel a számmal 7-en nyertek, akik közül 4 kapott még egy bónusz borítékot is. Ez rögtön le is rántotta a leplet a dologról, elég kicsi az esélye, még véletlenszerű számoknál is, hogy 30-ból 7-nek 0 legyen a vége. Biztosan kitalálták már, az utolsó körben, ahol az 1-est húzták, minden maradék embernek 1-es volt a vége, azaz kb. 21 embernek. Ha az előző furcsa volt, ez a lehetetlennel ér fel. Itt már többen fel se álltak a "nyereményükért", mert levették a sumákolást.

Közben egy úriember fotót akart készíteni az előadásról, akit durva stílusban leoltottak, hogy mit képzel, nem kapott engedélyt fotózni, személyiségi jogokat sért, azonnal tegye el a gépet és hasonlók. Ekkor esett le, hogy miért "viccelődtek" azzal, hogy kérdezgették van-e maguk között NAV dolgozó. Nem lehet fotózni és a NAV is többször szóba kerül... hmm... több mint furcsa. Utána beugrott, hogy miért volt olyan fontos kikapcsolni a telefonokat. Bár itt úgy mondták, ha lehetséges kapcsolják ki, hogy ne zavarja az előadást.

Ekkor következett a szünet, ami alatt azokkal a "szerencsésekkel", akik nyertek, azaz mindenkivel, üzletet kössenek, akit érdekel a dolog. Jómagam kerek perec közöltem, hogy én csak nézőnek jöttem, nem kívánok vásárolni, nem is kötelező, így nem is élnék a lehetőséggel. Itt furcsa volt, hogy az előadó simán beletörődött és megköszönte, hogy részt vettem. Nem így az idősebbekkel, akikkel hosszasan beszélgettek, olykor ketten-hárman győzködve, hogy mennyire jó üzlet. Sajnos pár idős néni kötélnek is állt, meg is kötötték a "rendkívül kedvező 390.000 forintos" üzletet, persze részletfizetésre, ami 48 hónapra "mindössze" havi 14.500 Ft! Számoljunk csak: 48 x 14.500 = 696.000 Ft!!! Újabb döbbenet!. Azt már meg sem említem, hogy erre az összegre kezes és fedezet nélkül kb. 10 perc alatt OTP hitelt kötöttek! Ugye milyen életszerű? Kíváncsi lennék, az olvasók közül ki kapna 700.000 forintos hitelt 10 perc alatt kezes nélkül!?

Az "üzletkötés" közben elkérték az okmányokat is (bediktálás nem volt elég), tehát leellenőrizték, hogy hitelesek-e az adatok, nehogy valaki álnéven vásároljon. A terméket még aznap ki is vitték. Itt már 4 ember vásárolt hitelre, 1.560.000 forint+kamat így már zsebben is volt! (A cikk írása után újabb bizonyítékok kerültek hozzám, konkrétan egy szerződés az egyik érintettől, amit mellékeltem is. Ebből kiderül, hogy mégsem hitelszerződést írattak alá, hanem egy adásvételit, amiben meghatalmazzák a céget egy banki hitelügyintézésre bármely ezzel foglalkozó bankkal. Továbbá a termékek értékét sem az előadáson elhangzottak szerint adták meg, itt már "csak" 389.999 Ft az edénykészlet, szintén 389.999 Ft a robotgép és 159.999 Ft a porszívó, melyből "engednek" 549.998 Ft-ot, így jön ki a 389.999 Ft végösszeg)

Ezalatt elkezdődött délután 13.00 órakor (DÉLRE VÉGE AZ EGÉSZNEK!) a következő beetetés, ahol egy szintén potom árú, 210.000 forintos gyapjútakarót ajánlottak egy 10.000 forintos macival együtt! Kezdték azzal, hogy 6 darab ilyen macit kiosztottak, teljesen tét nélkül ajándékba. Majd a következő körben ezeknek az embereknek ajánlatot tettek ezekre a takarókra, hogy megkapják ezt, még egy macit, majd a végén még egy szett takarót (ami szintén 210.000 forintot "ér") és ha még ez se győzte meg őket, akkor a fentebb említett 400.000 forintos porszívót is megkapják.

Tehát: 2 takaró 2x210.000 Ft + 2 Maci 2x10.000 Forint + porszívó 400.000 forint = 840.000 Ft! Ismét csak DÖBBENET! De! Most akciósan egy takaró áráért megkapják mindezt! Azaz 210.000 forintért! Itt még nem állt kötélnek senki, erre rákontráztak egy 50.000 forintos engedménnyel, így 160.000 Ft lett a vége, mindjárt rohant is újabb 4 ember a "pénztárhoz". Itt újabb 4x160.000 Ft = 640.000 Ft +kamat került az ügyes "üzletkötők" zsebébe!

Itt lesz értelme annak, miért is mondták az elején, hogy a termékek összértéke 1.400.000 Ft. Egy ilyen összeg után a megvezethető idős bácsik, nénik szinte ajándékként és piszok nagy szerencseként élik meg, ha ezt mindössze 390.000 Ft-ért meg tudják venni! Ezek után még elkezdtek valamiféle krémet reklámozni (a régi vietnámi balzsamra emlékeztetett), amit először 6.000 forint körül emlegettek. Ekkor már délután 2 körül lehetett, tovább nem bírtam idegekkel a "rövid" előadást, így sietve távoztam. Gyanítom hasonló végkifejlet lett ennek is a vége, mint az előző kettőnek.

A dolog pikantériája, hogy a ceginfo.hu adatai szerint a kérdéses cég 2011-ben lett alapítva, bár elmondásuk szerint tavalytól tevékenykednek Magyarországon, mert ez egy "nívós külföldi cég partnere". Ehhez képest a lezárt üzleti évükben (2013) a bevételük 0.00 Ft volt, a statisztikai létszámuk pedig 0 fő! A következő érdekesség az volt, hogy az egész előadás alatt sulykolták az emberekbe, hogy jegyezzék meg, el ne felejtsék és reklámozzák, hol jártak, mégpedig az INTER-NATURA-GOLD KFT. előadásán! Na ez a 0 Ft árbevételű cég. A megkötött adásvételi szerződéseken viszont már a NATURA BEST KFT pecsétje látható. Az alábbiakban erről a cégről esik pár szó, szintén gazdasági csodaszámba menő dolgokkal:

Hasonló érdekességeket fedeztem fel amikor rákerestem hasonló esetekre a neten. Ugyanezen szisztéma szerint paliztak be embereket országszerte, ráadásul még arra sem vették a fáradtságot, hogy a nevet merőben újra cseréljék, pusztán egy-egy szót cseréltek ki benne! Ott már cifrább dolgok is voltak, például olyan eset, hogy évi 1,2 millió forintos bevétel mellett 15 alkalmazott. Ez azért furcsa, mert így ha minden alkalmazott csak 4 órásba van bejelentve, akkor is minimum 15 millió éves bevételnek kellene lennie a működés fenntartásához, hacsak nem tesznek bele pénzt. Egy papíron több mint 15 éves cégnél ez viszont eléggé elképzelhetetlen!

Ezek után tényleg érdekelni kezdett a történet, majd nyomozásba kezdtem és újabb részletek derültek ki. Bár az INTER-NATURA-GOLD Kft és a NATURA BEST Kft. hasonló nevek, de székhelyük más, így akár külön cég is lehetett volna. Viszont, hogy a szerződéseken a NATURA BEST Kft. pecsét látható, egyértelműen összeköti a két céget. Felmerül azonban a kérdés, honnan van erre pénzük, ha az egyik cég nullás, a másik pedig lényegében veszteséges. Erre hamar megkaptam a választ, mégpedig egy további céget a látókörbe véve:
BEST PLANET KFT.
(Ugyanerre a székhelyre bejelentve, 0 alkalmazott, 614,79 Millió árbevétel)

Nos akkor nézzük csak:
INTER-NATURA-GOLD KFT. (1142 Budapest, Szőnyi út 33. A. ép.)
NATURA BEST KFT. (9028 Győr, Fehérvári út 75.) mint tudjuk ez az előzővel megegyező
BEST PLANET KFT. (9028 Győr, Fehérvári út 75.) Micsoda véletlen

További "véletlenségből" kiderül, hogy mindhárom cég ugyanazon termékeket forgalmazza, bár mindegyik a kizárólagos forgalmazó címet viseli magán az előadásokon.

Remélem a tapasztalataim elolvasása után sokan kétszer is meggondolják, mit vesznek, mit írnak alá, mert kellemetlen meglepetés érheti őket. Sajnos önmagában az eset a rendőrség szerint nem bűncselekmény, a vásárlók önszántukból mentek oda, önszántukból írtak alá. Viszont egyetlen szóval nem került ismertetésre a hitelezés mikéntje, a kamatok és az, hogy a "kedvező" árból mekkora összeg lesz a futamidő végére. Továbbá az idős embereket azzal etették, hogy amit aláírnak az csupán egy átvételi elismervény a "nyereményükről". Sok esetben csak otthon derül fény, miután a fiatalabb családtagok elolvassák a papírt. Véleményem szerint mindenképp elítélendő az ilyen magatartás, ha kitiltani nem is lehet ezeket a kamu cégeket, törekedni fogok-fogunk rá, hogy a vásárlók a legmélyrehatóbb részletekig megismerjenek minden mozzanatot a vásárlással kapcsolatban, remélhetőleg a 0 közelébe redukálva ezen nyerészkedő csalók bevételét!

Horváth Ádám

Az írásban hivatkozott szkennelt dokumentumok a Facebookon, itt elérhetőek.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Mimike.. (vendég) [2015.02.23., 11:03][válaszolok] #1
Budapest XX.kerületében febr.20.-án, tehát másnap volt szintén egy ilyen bemutató amelyen résztvettem. UGYANIGY zajlott az egész, ahogyan ezt a szerencsi esetet leírták.Szerencsétlenségemre én is nyertem ???? A szerződés azt tartalmazza, hogy 14 napon belül elállhatok a vételtől. Megpróbálom ....azért nem világos teljesen a számomra, hogy hogyan szabad engedni működni ezeket a cégeket, hiszen úgy látszik, hogy saját zsebre dolgoznak és az emberek jóhiszeműségére építenek. A bemutatón is legalább 8 ember dolgozott....nem lehetséges az, hogy ezeknek ne lehessen útját állni..
Hegel [2015.02.23., 12:18][válaszolok] #2
A XX kerületi meghíváson én is jelen voltam. Nekem az a hangos ráutaló magatartás a termék vásárlására volt zsibbasztó először majd miután nem vásároltam mert a bankok visszautasítottak az emberekhez való magatartás.

Valójában elzsibbad az ember józan itélőképessége amikor sivatagban élve mégis homokvásárlásra szánja el magát, mert a rábeszélés és a háttérszolgálat ráutaló magatartása a vásárlásra olyan erős hogy a valójában már éveit leélt ember nem tud megfelelően kezelni.Nekem szerencsém volt a visszautasitással a teherbiró képességem vizsgálatánál mert mig várakoztam kitisztult a fejem!

Biztos vagyok benne ezek az emberek a Media Markban lévő hasónló termékeket a fentiekben jelzett árak töredékéért sem vennék meg!

Ami az emberi tulajdonságok kihasználását illeti a 40.000 +10.000 ajándék a meghivón volt a mézesmadzag kihasználva - valjuk be öszintén az emebri mohóságot.

Mi az amit adnak vajjon ha csak elmegy...NOS becsapást és kamattal terhelt éveken át tartó fizetési kötelezettséget.
Igen a termékek valóban praktikusan szépek voltak 1 menetben.
A 2 dikban a gyapju sima kinai 5000ft-s paplanokat láttam tescóban is kaphatóak. A maci kb 2000-2500ft értékben játékboltban kapható

Én szomorúan veszem tudomásul hogy ma az emberek részben csalásból tudnak megélni, másrészt mindenképpen kihasználva az idősebb emberek értelmi és érzelmi gyengülését olyan stilusban beszélnek velük amitől megilletődve fogadnak szót - annak aki kihasználja őket.
A közelemben ülő nö a táskájában kotorászott a szemüvegéért és olyan megalázóan utasitották rendre és "tiszteletadásra " ha beszélnek hozzá mintha a gyépén lettünk volna! Már ez felháboritott de az egész műsor mókamiki cirkuszi zajjal tapsoltatással az egész egy OPNIba való rendezvény volt felnőttek becsapásával.
Hádám [2015.02.23., 17:07][válaszolok] #4
Ez is érdekes dolog volt, hogy gyakran "leoltották" az embereket, hogy miért nem oda figyelnek, "ők is megadják a tiszteletet"... Bár kicsit fura volt, hogy én simán toltam a facebookot a telefonon unalmamban, de engem egyszer sem "utasítottak rendre"... Bár jobb is, mert ha velem ilyen hangnemben beszélt volna, tuti szájon vágom de mint mondtam, meglepetés volt alapból számukra, hogy fiatalként jelen vagyok. Itt "csak" 20.000 forintos ajándékot ígértek (azt már nem vártam meg), de ha az előzőekhez hasonlóak, akkor valami 1000 forintos vacak krémet és egy porolót vagy ilyesmit adtak végül, összesen max 3000 forint értékben, persze arra is azt mondták, magától az Istentől való!
És van (vendég) [2015.02.23., 18:51][válaszolok] #5
amikor házhoz mennek ?!
http://youtu.be/hsxkGzhw4Vk
Hádám [2015.02.23., 20:31][válaszolok] #6
A céget a 90es években felszámolták Ez nem jött be neki Ma már 1 perc alatt utána lehet nézni egy adott cégnek
Utána (vendég) [2015.02.24., 10:06][válaszolok] #7
de pontosan ezért választják idősebeket cél közönségben .
Mert ők még a "régebbi" világ gyermekei.
Ők azonnal fizetnek ha kapnak egy felszólítási irományt,nem dobják a sutba ej rá érünk arra még .
Hegel [2015.02.24., 10:38][válaszolok] #8
Hádám amit mutatsz az pont a globalisták összetartásának jel üzenete: sátánista=halálimádás pusztitás....ezért használják a vezető politikusok is....nagyban pont azt csinálják mint ez amiről szó van kicsiben...

A nyugdij általában(kivan véve a alaptörvényből mint járandóság!) - még van jobban mint a munkabér ami sec perc alatt megszünhet, ezért volt téma fiatalságod okán mit keresel ott. A bankok is a nyugdijasoknak küldözgetnek leveleket hitelfelvételre biztatva!

Más: ha elvárja valaki a "tiszteletet" annak illik megadnia is 1x másszor Ő akarja az öreg pénzét akkor pláne!

A tömegmédiával totálisan kiforgatták az emberek gondolkodni tudását.
libsi (vendég) [2015.02.24., 11:05][válaszolok] #9
Mézesmadzad. Hú, ingyen adják! Ilyen egyszerű...
na ne már ... (vendég) [2015.02.24., 11:06][válaszolok] #10
Gyönge itt az emberanyag így hát be lehet etetni, birkaként néz maga elé és szavaz, vásárol nyeli a jobbik s a fidesz stb propagandáit ész értelem nélkül. Ki fogunk pusztulni s joggal.
Hádám [2015.02.24., 11:21] válasza erre: #10[válaszolok] #11
Nem kell nyelni a "propagandánkat", menjen vegyen turmixot 600.000ért Elvégre én itt nem azért írtam, hogy esetleg pár idős személy ne essen ebbe a csapdába, hanem azért hogy legyen min vitatkozni..... Pontosan ez volt a célom
értelem (vendég) [2015.02.24., 11:21] válasza erre: #10[válaszolok] #12
Hogyne, ész és értelem csak az országot korábban lepusztító ballib pártok szerelmeseinek lehet! Ez a vak önteltségük tükrözi legjobban a butaságukat. Mondok valamit: az Önök ténykedése nélkül nem lett volna a Fidesznek soha 2/3-a, úgyhogy a helyükben mélyen hallgatnék. Abban igaza van, hogy ki fognak pusztulni, az átlag MSZP/DK szavazó valahol 60 és a sír közé pozícionálható
Hádám [2015.02.24., 16:33][válaszolok] #13
Tessék! Ezen már viszont lehet elmélkedni! 4 hónap se telt el az önkormányzati választások óta....

http://jobbik.hu/hireink/devecser-tortenetenek-legnagyobb-munkahelyteremto-beruh ...
Szerencsen (vendég) [2015.02.24., 16:52][válaszolok] #14
kívül mindenhol történek beruházások,munkahelyek gondolom ez nem véletlen.
Valaki egyetlen egy munkahelyem teremtő ötletet mondjon már.
De csak ötletet mert megvalósulni azt nem fog .
A led üzem egyáltalán üzemel ?
Vagy csak a helyet foglalja ?
14 (vendég) [2015.02.24., 18:00][válaszolok] #15
És mikor indul a cukorgyár? Lettek itt munkahelyek: Tiszk,Klik, Járási Hivatal, Kormányablak,közmunka.Mennyi sok-sok termelő, értéket előállító üzem van az előbb felsoroltak között.
maminti (vendég) [2015.02.24., 18:47][válaszolok] #16
Ma szó szerint ugyanez a "termékbemutató" volt Berhidán, közel 40 résztvevővel, sokan vásároltak, aláírtak. Nem lehet ezeket a gazembereket valahogy lekapcsolni?
jadviga (vendég) [2015.02.24., 19:00] válasza erre: #16[válaszolok] #17
Aki ezeknek helyet ad, az is felelős. Jó haszon reményében mindent bérbe adnak, megengedik a bemutatókat.
Nem (vendég) [2015.02.24., 19:19][válaszolok] #18
lehet a hiszékenység nem büntető kategória.
Cukorgyár minek ? Lelehetett bontani hiszen világörökség részében volt,de ugyan már a tesco nyitva lehet mert világörökség részében van hol a határ ?
Hegel [2015.02.25., 11:41][válaszolok] #19
Mindent egyhelyről rángatnak a madzagok....soros csemeték....a maguk jólétéért eladják még az anyjukat is...az összes párt és közszolgálat mint egyhelyről irányitva.
nemrég félórája ezt láttam: Csak az egészséges táplálkozás eme kereskedelmi izé szlogenje:https://titkolthirek.wordpress.com/2015/02/24/tanulmany-nagyipari-gyaruzemek-all ...

Szóval a 600 ezres turmixon ugyan azt a xart kapom ami a boltban üvegben van - hacsak nem magam termesztem istállótrágyával feljevitott főldterületen!

A fiatalok azt sem tudják hogyan csinálták még a 70-80 években is a háztájiban.
Nekik (vendég) [2015.02.25., 11:49][válaszolok] #20
már nem is kell tudni múltkor a szomszéd kislánya epret evett télen ?
És kérdeztem tőle hogy hol terem az eper erre ő hát a tescoban .
Hajrá liberálisok.
Ez már a ti földetek ti vettek és aratok .
civil (vendég) [2015.02.25., 21:20][válaszolok] #21
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.627576407374683.1073742084.26257429054 ...

Nem szégyellik, hogy normális lakosok nem is járnak a rendezvényeikre, csak pár vezető, képviselő meg a csókosok, tárogatós, esetleg egy-két rokon?! És még van, aki képes megalázkodva közéjük állni, hogy a gyereküknek jó állást kilincseljenek. Ehhez gyomor kell. Nagyon jól tudják ők mind, miről beszélek!
Csider úr meg kalapban gyújt mécsest az áldozatok előtt?...
21 (vendég) [2015.02.26., 00:00][válaszolok] #22
Ugyan az országban és a környéken az emlékezők között mennyi lehetett a volt kommunisták száma?
22- nek (vendég) [2015.02.26., 07:55][válaszolok] #23
Azért megható, amikor olyan ember is elmegy a megemlékezésre, aki a múlt rendszerben az MSZMP járási pártbizottságának oszlopos tagja volt ! Nézzék csak meg , biztosan felismerik , hiszen ma is abban az épületben tündököl, ahol a párt működött !
na ne már ... (vendég) [2015.02.26., 09:05] válasza erre: #12[válaszolok] #24
Maga miről beszél kisöreg?
na ne már ... (vendég) [2015.02.26., 09:08][válaszolok] #25
Bődületes (vendég) [2015.02.26., 10:40][válaszolok] #26
inkább ez hogy miért adó mentes
hiszen jövedelem . Mint másoknak a fizetésük .
http://www.profession.hu/cikk/20130516/igy-adoznak-a-nyugdijasok/2713
23.nak (vendég) [2015.02.26., 10:41][válaszolok] #27
A mi kommunistánk az polgári kommunista,"aztat" különleges anyagból gyúrták? Lehet, hogy ők bontották le a rendszert? Lehet, hogy vannak az ilyen fotókon ifjúkommunisták is? Végül is: "ez a harc lesz a végső"!?
Hinta-palinta (vendég) [2015.02.26., 10:59][válaszolok] #28
Álszakértő segít a termékbemutatón
2014-07-23 03:38:00
Mi kell ahhoz, hogy idős embereket átverjünk? Egy jó csapat leosztott szerepekkel és tökéletes forgatókönyvvel.
Magyarország ? Gábor, az egykori termékbemutatós a tegnapi Blikkben leplezte le a szervezet működését, most pedig újabb részleteket árult el. Mint elmondta, az egész egy több ezer nevet tartalmazó listával kezdődik, ezeket a cégek egymás között cserélgetik. A telefonközpontosok felhívják a számokat, minden apró részletet feljegyeznek, ami a beszélgetéskor elhangzik.

? A call centereseknek nemcsak az a dolguk, hogy valamilyen ajándékkal kecsegtetve elhívják az embereket a bemutatókra. Az első információkat ők szedik ki. Van, aki még azt is elárulja, hogy mennyi a nyugdíja, sőt a megtakarított pénze ? mesélte Gábor, s hozzátette: az egyedülálló idős emberek magányosak, nincs kivel beszélgetniük, ezért örülnek, ha valaki meghallgatja őket.


A porszívónak és a víztisztítónak egy-egy előadás végén gazdára kell találnia
Az átverő csapatban a következő szint a hoszteszeké, akik az embereket fogadják. Az ő feladatuk annyi, hogy kedves, nyájas stílussal bizalmat ébresszenek az emberekben.

? A beépített látogatók profin irányítják a körülöttük ülőket. Először ők a legbizalmatlanabbak, kukacoskodó kérdéseket tesznek fel, amire persze az előadó frappáns választ ad. Közben duruzsolnak a szomszédjaik fülébe, végül ők lesznek a legnagyobb hívők. Láthatóan kimutatják megdöbbenésüket, kinyilvánítják, hogy megváltozott a véleményük, és mindenre jelentkeznek ? folytatta Gábor. A férfi elmondása szerint a konferansziék, a bemutatók levezetői általában főnökök. Pontosan tudják, mikor kell egy kis szünetet tartani, mikor kell hadarva folytatni, elterelni a gondolatot, és azt is, hogy mely előtte ülő emberekre kell hatnia. Az előadásoknak mindig van egy vendége: néhol meglepetés, de van, hogy előre beharangozzák az érkezését. Ő a szakember.


? Az úgynevezett szakemberek csak az átverésben jeleskednek. Van, amikor ?orvost? hívunk, aki a hitelesség kedvéért fehér köpenyben van; előfordul, hogy odalép egyik-másik nyugdíjashoz, és belenéz a szájukba, vagy belenéz a szemükbe egy nagyítóval. Máskor egy ?mérnök? csatlakozik, aki olyan kifejezéseket használ, amelyeket még ő maga sem biztos, hogy ért. Mindenki csak ámul-bámul, isszák a szavait ? magyarázta a férfi.
A csapatmunka utolsó része egy hölgyre hárul, aki megteszi az ajánlatot. Felkínálja a lehetőséget, hogy valamivel kedveskedjen a vendégeknek.

A találkozó lezárása végül a kihagyhatatlan lehetőség: az üzletkötő aprósággal győzi meg áldozatát. Például azzal, hogy a szerződést olvashatóan kell aláírni, különben eleshet egy remek lehetőségtől.
Mint megírtuk, az ilyen trükkökről év elején többször írtunk cikkeket, s ennek köszönhetően változott a jogszabály, szigorúbbak a cégekkel.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/alszakerto-segit-a-termekbemutaton-2270075
Hádám [2015.02.26., 11:34][válaszolok] #29
Ezek szerint nem elég szigorú a törvény... Az origo pedig hozza a formáját, időközi választás következik, ahol esélyes a jobbik, már folyik is a sz.r a hírportálokról, tv-ből, mindenhonnan... Talán inkább a kimagasló kormányzással kellene meggyőzni az embereket, nem bődületes baromságokkal traktálni őket. Én a vezetőség helyében már a gatyát lepereltem volna ezekről a senkiháziakról....
libsi (vendég) [2015.02.26., 15:21] válasza erre: #28[válaszolok] #30
Az a hülye, aki egy ilyen bemutatóra elmegy. Kezdjük ott, hogy csak azt veszem meg, amire szükségem van. Az esély arra, hogy éppen azt mutatnák be, ami kellene, a lotto 5-ös kategória. Ezért is nem lottozom, és járok bemutatókra...
segítség (vendég) [2015.02.26., 16:16][válaszolok] #31
Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy mi lesz velünk szerencsiekkel. Hol vannak az új munkahelyek? Ki fog segíteni a devizahiteleseken mert már csak arra keresünk, nem ennivalóra.Nem fogadások meg dáridók kellenek, hanem segítség a sok nyomorultnak.
Polgármester úr hol van? Mit csinál?
jadviga (vendég) [2015.02.26., 16:17] válasza erre: #30[válaszolok] #32
imádják az ajándékokat és persze ezer idejük van.
Hádám [2015.02.26., 16:57] válasza erre: #32[válaszolok] #33
A munkahelyekkel foglalkoznak máshol, ez nem az én feladatom, ebben a cikkben nem ez a fő téma! Van a városnak vezetése, akik majd megoldják (vagy nem oldják) ezt a problémát.

Ha már szóba került, akkor éppen ma jár le egy Adatigénylésem az önkormányzat felé, melyben "elviekben" nyilvános közbeszerzésekről érdeklődtem. Talán nem mondok vele újat, ha azt írom, hogy egyelőre még választ se kaptam, nemhogy dokumentumokat :)

Nyugdíjas emberek, miért ne lenne "ezer idejük"? Sajnos ilyen korban már könnyű átverni az emberek nagy részét pár szépen hangzó szöveggel és mutatvánnyal. Ha meg még azzal is hitegetik, hogy ez olyan egészséges dolog, hogy még gyógyszer se kell utána, kinek ne lenne vonzó?
Hádámhoz (vendég) [2015.02.26., 17:27][válaszolok] #34
Nagyon sajnálom, hogy a munkahelyteremtéssel nem akar foglalkozni. Inkább az ett?l sokkal fontosabb dologról-a várban tartott árusításról írna. Megáll az ész! És még képvisel?i feladatra is jelentkezett?
31-nek (vendég) [2015.02.26., 18:09][válaszolok] #35
Teljesen úgy tűnik Ön szerint, mintha csak Szerencsen lenne baj. A dáridózás meg az eszem-iszom nemcsak Szerencsen van, s nemcsak most van, már az átkosban is voltak dáridók.
Menjen el Ön is az ilyen rendezvényekre, biztosan nem mondják majd, hogy Önnek nem adnak enni,inni. Látható, hogy egy ilyen rendezvényen olyan is ott tündökölnek a face-n, akinek egyébként semmi köze a rendezvény tárgyához.
Higgye el a világ már csak ilyen. Az eszem-iszom mindig lesz, mindegy, hogy ki van hatalmon. Arra mindig lesz pénz. Azt nem gondolja komolyan, hogy a devizahitelét majd ki fogják Ön helyett fizetni. Sajnálom, hogy az embereknek így megnövekedtek a törlesztő részletek, de egyesek nyakra-főre vették fel a hitelt (0%-os önerővel autót vásárolni, arra nem gondoltak, hogy azt vissza is kell fizetni. Nem kellett még kereseti igazolás sem, munkáltató, stb.
35 nek (vendég) [2015.02.26., 19:05][válaszolok] #36
Igaza van. Nemcsak Szerencsen, hanem az egész országban nagy a baj!De nem érdekel, hogy máshol, hogy esznek -isznak / ki tudja kinek a pénzéből/ mert mi itt élünk Az hogy régen mi volt kit érdekel? Most mi van? Mi ezekre szavaztunk. .A devizahitel meg most szaladt fel és nem magától.Az emberek vissza akarják fizetni a hitelt csak az úgy elszabadult a politika miatt, hogy az elviselhetetlen.A fidesz meg azzal kábítja a népet, hogy segíteni fog.
errr (vendég) [2015.02.26., 19:37] válasza erre: #29[válaszolok] #37
De valamiért nem perelnek.. Ön szerint miért nem?
errr (vendég) [2015.02.26., 21:09] válasza erre: #36[válaszolok] #38
Majd ha a verebek kardot húznak.
Hegel [2015.02.26., 21:34][válaszolok] #39
Bődületes AZÉRT! Mert a nyugdijat az adózatlan jövedelemből vonták le nekem pl 40 éven át! Tovább dolgozva mert hiányszakmában voltam aktiv még igy a nyugdij után nem de a +jövedelem után ha az átlépett bizonyos határt...szintén adóztam, csak nyugdijjárulékot nem vontak mig EÜ-t igen.
Tudod kicsikém azért végighajtani egy életen át és fizetni majd kisnyugdijat kapni sem álom...Stim?
Hádám [2015.02.26., 23:42] válasza erre: #34[válaszolok] #40
Ne haragudjon már, de rajtam kéri számon a munkahelyeket? Nem pofátlanság ez picit?? Ha jól emlékszem a választáson nem nagyon kértek a segítségünkből, így megtesszük ott, ahol igen! Itt amúgy is itt a "szupercsapat" az ifjú titánokkal, lesz itt munkahely 10 ezer, a lakosság meg 100 ezer fő lesz

"errr (vendég) [2015.02.26., 19:37] válasza erre: #29[válaszolok] #37
De valamiért nem perelnek.. Ön szerint miért nem? "

Elárulom! Mert akkor reggeltől estig csak ezzel kellene foglalkozni, bár tény, hogy piszkosul sok pénze lenne a pártnak a befolyt büntetésekből, amit a bíróság megítél az eddigi tapasztalatok alapján! :D

És igen, foglalkozom ezzel a "termékbemutatós" dologgal, egyrészt érdekli az embereket, főleg a károsultakat, másrészt amilyen összegekkel leveszik szerencsétleneket, van akinek az éves nyugdíját jelenti... és most ne jöjjön azzal, hogy "miért nem gondolkodik, mielőtt vásárol", mert nincs igaza, az öregek megvezethetőek, ők nem ebben a mai szemét korban nőttek fel, anno még volt jelentése a bizalom szónak, meg se fordult a fejükben az, hogy így lehúzhatják őket... Ha meg zavarja, hogy ezzel foglalkozom, javaslom beszélje meg az első villanyoszloppal, ami az útjába akad
40- esnek (vendég) [2015.02.27., 07:24][válaszolok] #41
Nem gondolja kedves hád?m, hogy kissé nagyképűre sikeredett ez a villanyoszlopos javaslata ? Néha leszállhatna a magas lóról, amire az a néhány szavazatos választási eredménye alapján felült !
Az ilyenek (vendég) [2015.02.27., 08:12][válaszolok] #42
mint a 34-es hozzászólásából is látszik,olvasható hogy legnagyobb véleményük és gondolatuk az amit előző este a híradóban hallottak .
Bukovszky Róbert [2015.02.27., 09:55] válasza erre: #34[válaszolok] #43
Nyugi, azzal -mármint a munkahelyteremtéssel- vannak akik foglalkoznak, mint az alábbi linkből kiderül professzionális szinten; http://www.hir24.hu/belfold/2015/02/27/ksh-csokkent-a-munkanelkuliseg/
36-nak (vendég) [2015.02.27., 11:51][válaszolok] #44
Azt hallottam, hogy amikor átvállalták az önkormányzatok adósságát, annak az volt feltétele, hogy az önkormányzatok meg átvállalják a településen élők devizahitelét. Biztosan erre gondolt a 31-es hozzászóló, amikor a polgármester hollétéről érdeklődött.
Hádám [2015.02.27., 12:03] válasza erre: #41[válaszolok] #45
Igazából téglafalat akartam írni, de hirtelen a villanyoszlop jutott az eszemben! Egyébként nem, nem gondolom!
De már (vendég) [2015.02.27., 19:33] válasza erre: #25[válaszolok] #46
mert már ideje lenne a szemellenzőt levenni és rehabilitálni őket mint ahogy lassan teszik ezt ilyen embert ÁVH-börtön be hagyni meghalni .
Most meg észhez térni .
http://index.hu/belfold/2015/02/27/rehabilitalhatjak_homan_balintot/
Hádám [2015.02.28., 11:41] válasza erre: #46[válaszolok] #47
Hadüzenetet küldeni mióta háborús bűn? A cikkben a kérdéses személy legnagyobb bűne, idézem "kormánytagként 1941-ben megszavazta a Szovjetunió elleni hadba lépést".... Itt se érvényesül más, mint a "győztesek diktálnak elv"... az bezzeg nem volt háborús bűn, hogy a román hordák végigerőszakolták a magyar lányokat, nőket és szétbarmolták az országot... Az meg, hogy támogatták trianon revízióját, kutya kötelességük volt! Most is az lenne, sőt már "módszerváltáskor" is az lett volna, akkor most nem lenne siránkozás, hogy Kárpátalján a magyarokat sorozzák be golyófogónak, nem lenne felvidéki és vajdasági magyarverés.... na de nem is mondom tovább, úgyis mindjárt megjelenik valami vérvörös főokos, aki majd jól megmondja a frankót
De (vendég) [2015.02.28., 20:00][válaszolok] #48
lehet így is
youtube thumbnail
Pálinka (vendég) [2015.02.28., 20:54][válaszolok] #49
Na, ez azért már színvonal !
43-hoz (vendég) [2015.02.28., 21:09][válaszolok] #50
Na a régi téma, így jóval a választások után ujra a munkahelyek ! Nagy nagy csend van a szigetelőanyag gyár körül ! Ki tud róla valamit; működik már ? Esetleg már az általuk befizetett adóból megvették az új székeket a színházterembe ? Esetleg még a sokadik alapkőletételénél tartanak ? Úgy hírlik KF éjt nappallá téve dolgozott a gyár megépítéséért , tart még ez az ember feletti munka ? Esetleg ez is egy választási maszlag volt, mint a cukorgyárba települő "híradás technikai " üzem ? Vagy újabb őt évig pihenni lehet a jól megérdemelt babérokon ? Na, sok kérdést tettem fel, ha valaki tud valamit ezekről, kérem ossza meg velem -velünk az információkat !
50-hez (vendég) [2015.03.01., 11:33][válaszolok] #51
Hogy miért jön elő a munkahelyteremtés? Gyárépítés? Mert ezt ígérte, ezzel nyert 5 évvel ezelőtt. Európa nyugati -nem illiberális részén- egyszer lehet meggondolatlanul ígérni és felelőtlenül. Ott van következménye, legközelebb el sem indul, ott nem választanák meg - sőt elnézést kérne a "történtekért". NO, de itt? No, de hallgassunk inkább egy sokszor elhangzott anekdotát - nekünk ez jutott, meg a közmunka!!!
Munkahely (vendég) [2015.03.01., 20:44] válasza erre: #50[válaszolok] #52
Esetleg tud valaki valamit a múlt év ősszel, a választások előtt Szerencsen, az ipari parkban átadott LED-gyárról? Mennyien dolgoznak ott? Már bocsánat, de röhej.
52? (vendég) [2015.03.01., 20:59][válaszolok] #53
Valamint van-e a városnak pálinkája és főzője? Az is munkahely.
Itt (vendég) [2015.03.02., 07:53][válaszolok] #54
Előzőhöz (vendég) [2015.03.02., 19:42][válaszolok] #55
Jó lenne egy alapköveket gyártó üzem is. Van rá kereslet, megrendelés és igény.
Hol (vendég) [2015.03.02., 20:06] válasza erre: #25[válaszolok] #56
54- hez (vendég) [2015.03.02., 20:53][válaszolok] #57
Két fontos tényezőre bukkantam az idézett beszámolóból ; - EZs tett egy érdekes megjegyzést , vagyis " nem mondtak le A VALÓDI munkahelyteremtésről" , nocsak , eddig úgy kommunikáltak, hogy a közmunka az egyenlő munkahelyteremtéssel ! - - érdekes módon egyhangúlag elfogadták a határozatot , Majd szóljanak, ha lesz nem egyhangú döntés is !
Hádám [2015.03.02., 23:32] válasza erre: #51[válaszolok] #58
Szerencs az egy speciális helyzet! Itt lehet akármit mondani, max adnak a választás előtt egy zsák krumplit meg némi pénzt és a közmunkásokkal karöltve mennek ész nélkül szavazni... Sőt az az érdekes, hogy a közmunkáról elég nagy számban nem is óhajtanak elmenni, még 3szor annyi fizetésért sem, mert az a "Biztos"! Kíváncsi lennék ez a jelenség vajon miért van?! Inkább robotolnak 40 ezerért, de akkor se megy el olyan helyre, ahol pár hónap alatt ugyanazt megkeresi!
Talán (vendég) [2015.03.03., 07:14][válaszolok] #59
Hádám [2015.03.03., 18:58] válasza erre: #59[válaszolok] #60
Na ez lenne még csak a korrupció melegágya! Gondoljunk csak bele! Ha 60 ezer forintért tudok bérelni közmunkást (pl segédmunkásnak), akkor minek vegyek fel 78 ezer + járulékokért??? Kicsengetem a havi 60-at és ennyi... nincs semmi dolgom. Nagy cégek esetében valószínű úgy zajlana a dolog, hogy a legképzetlenebb munkásokat lapátra tennék és "bérelnének" helyette, ha nem pont ugyanazokat az emberek... Ez csak nekem tűnik durvának? Aki kicsit benfentesebb, lehúzza magának a legjobb közmunkásokat, ha nem mindet és máris legalább 30%-os árréssel tud dolgozni, révén, hogy nem kell járulékot fizetni! Ez alap hangon emberekénk kb havi 60 ezer forint... Micsoda előny ez azokkal szemben, akik pl "NEM JOGOSULTAK" bérelni... Ki dönti el ki jogosult és milyen feltételek alapján?
60-nak (vendég) [2015.03.03., 21:51][válaszolok] #61
Na, javaslom Hádámnak próbálja ki a közhasznú foglalkoztatottak közül kiválogatni a munkatársait ! Lesz meglepetése !
Lassan (vendég) [2015.03.04., 19:03][válaszolok] #62
már azt is megmondják hogy lépjen valaki.
Vagy ez is csak egy termékbemutató ?
http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/holnaptol-elnek-az-uj-tuzvedelmi-szabalyo ...
errr (vendég) [2015.03.04., 20:00] válasza erre: #40[válaszolok] #63
Ejj! Ejj kedves Hádám!
Mit nem mond? A jobbiknak nem köll a pénz? Inkább hagyja hogy úgymond valótlant állítsanak róla? hehehe. Nagyon életszerű. Én azt gondolom inkább az lehet az oka hogy szórul szóra igaz amit állítanak, nem találja? de ha mégis találja, akkor miért szégyelli? Mindenki olyan kalappal köszön ugye emilyen van nekije.
Hádám [2015.03.04., 20:42] válasza erre: #63[válaszolok] #64
Azért nem mindegy, hogy hol, ki és mit állít! Ha Kis Pista szitkozódik egy helyi kismédiában (mint pl a Szerencsi Válasz), csúnyán fogalmazva a kutyát nem érdekli országos szinten, még csak hír sincs belőle, nyilván senki sem lesz bolond ezért pereskedni, felesleges időpocsékolás. Páran azért megtették már, becsületsértés címszó alatt... Viszont ha országos médiában állít valaki valótlant, ami szinte mindenkihez eljut, evidens a bírósági per!

Például tételezzük fel, hogy én azt mondom magáról, hogy egy idióta! Lehet, hogy sértő, viszont nem mondható nagy nyilvánosságnak, ha itt elolvassák. Ráadásul még csak feljelentést se tud tenni, mert névtelenül ír, így személytelen a véleményem önnel szemben!

Viszont ha a párt ilyenekért mind feljelentést tenne, valóban mással se kellene foglalkoznia, mint a pereskedéssel. Ez se mondható túl életszerűnek! Ettől azért lényegesen komolyabb dolgokkal kell foglalkozni!
jogász (vendég) [2015.03.04., 21:15] válasza erre: #64[válaszolok] #65
Mindketten tévednek.

Becsületsértés nem valósult meg azzal, amit az Origo írt, csupán hangulatkeltő félinformációkból férceltek össze egy propagandacikket. Még ha meg is valósult volna a becsületsértés tényállása, a magyar jogrendszerben nem vagyoni kártérítést szoktak megítélni, és évekig elhúzódhat az ügy. Arról nem beszélve, hogy az összes érintett közszereplő!
Emlékeztetőül, amikor arról szólt a pereskedés, hogy a Jobbikra a náci jelző használható-e, akkor is annyit mondott ki végül a bíróság, hogy nem az, de a jelző használható (ahogyan bárkire!). Azóta a szellemileg elmaradott szélsőbaloldaliak ezt a döntést félreértelmezve orrba-szájba náciznak, és úgy hivatkoznak az ítéletre, hogy "a bíróság kimondta, hogy a Jobbik náci". Ennyit ért el a pereskedéssel a Jobbik: bukta a perköltséget plusz nyalókát és ingyenreklámot adott az ellenfelei kezébe.

Hádám: jogi szempontból ez a felület is nagy nyilvánosságnak számít.

errr-nek: Mielőtt bármit készpénznek venne, nézzen utána, ki az a bizonyos Scheer-Komjáthy Ádám nevű informátor, aki az Origo cikkét tollba mondta. Másrészt csacsiság azt képzelni, hogy ha valakiről leírtak valamit és az nem perel, akkor igaz, amit leírtak.
Hádám [2015.03.04., 21:45][válaszolok] #66
Lehet nagy nyilvánosságnak számít, de nem mindegy, hogy pár száz ember olvassa vagy mindenki látja a tv-ben. Bár jogilag lehet megállja a helyét mindkettő, mégsem akkora súlyú. Ha így lenne, akkor egy ilyen hírportálon is annyiba kerülne egy reklám, mint a tv-ben!

"Oszkóné kitért arra is, hogy a neonáci kifejezést nem lehet analóg módon használni a náci eszmékkel, a történelem átalakította a fogalmakat, azok ma már mást jelentenek. Ha valaki ilyen erős kifejezést használ, joggal várható el, hogy az érvekkel legyen alátámasztva. A bíróság szerint az alperes szerinte ezzel adós maradt: bár utalt a történelmi hivatkozásokra, de arra is, hogy nem eldöntött, mit jelent ma az, hogy neonáci."

Ennyi az ominózus bírósági per lényege. Az alperes mint közszereplő mondott egy "véleményt" a Jobbikról, amihez joga van. De ahogy ezt használja a mai "baloldali" kreatúra, nem épp az ítéletnek megfelelő
errr (vendég) [2015.03.04., 22:07] válasza erre: #65[válaszolok] #67
Ajjaj!
:-)
Nyilván hazugság Kovács képviselőjük hogy úgy fogalmazzak bizonyítást nyert orosz elkötelezettsége is és az Önt valszeg teljesen megnyugtató jobbikos zsidózás is valamint az errefelé testidegen arab befolyásoltság is, hiszen csak a média egy része, (tegyük hozzá jobbik része!) állítja. :-)
Hádám!
Ha én mondanám magára, hogy idióta, higyje el az sem volna ezek szerint büntetendő, hiszen mondhatnám fogalmam sincs kicsoda kegyed. Ezzel ellentétben nem is hiszi mi mindenért idézhető be becsületsértés címen előállítás terhe mellett, ha valaki mondjuk 3 ezer Ft-ért feljelenti akármilyen hamis váddal is. Továbbá, ha Ő majd meg sem jelenik az úgymond békéltető tárgyaláson akkor sem vezetik elő hanem ejtik az ügyét.. Neki nem kötelező. Másrészt ott sajnos nem azt nézik hogy megáll-e az állítás miszerint Ön idióta lenne, hanem azt hogy írtam-e. Akár csak magán levélben bár. Bizony. Ilyen a törvény.
Jogászunk valszeg most pironkodik, de ha nem, hát kéne...nem maga helyett bár...
Minden rendben (vendég) [2015.03.04., 22:30][válaszolok] #68
Hál' Istennek Szerencsen már minden probléma megoldva, általános a jólét, az is munkát talál, aki nem keres, az utak négysávos szélességűek, soha nincs csőtörés, az egészségügyiek elvándorolnak a városból, mert itt mindenki makkegészséges, valódi tejjel-mézzel-csokol?déval folyó Kánaán -ná válltunk. Mostmár csupán a most kialakult viták megold?sa van hátra ! Gratulálok mindenkinek, aki ebben résztvesz !
jogász (vendég) [2015.03.04., 22:30] válasza erre: #67[válaszolok] #69
"Akár csak magán levélben bár. Bizony."

A helyében visszavennék a nagyképűségből, mert hülyeségeket ír. Azt sem érti, Horváth Ádám mit mond. Becsületsértési ügyben csak a sértett kezdeményezhet eljárást és a sértésnek személyre szólóan kell megvalósulnia. Bemondásra senkit sem állítanak elő 3 ezer forintért. Gondolom Ön szokásához híven szellemesnek szánt primitív sértegetéseket intézett valaki felé, és belekóstolt az igazságszolgáltatásba. Nem értem, miért okoskodik bele mindenbe, az egész mondanivalója hiteltelen így.

---

Becsületsértés

227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200100.TV
Fóbia (vendég) [2015.03.05., 08:06] válasza erre: #67[válaszolok] #70
rettegés milyen érdekes maga mindent a Jobbikra karcsusit ki .
Kovács ügy nagyon megülte,a gyomrát a szódabikarbóna segít .
Mint ha a komcsik 45-től napjainkig nem ezt csinálnák .
Bukovszky Róbert [2015.03.05., 09:03] válasza erre: #70[válaszolok] #71
"Mint ha a komcsik 45-től napjainkig nem ezt csinálnák" Ön biztosan tisztába van ennek a mondatának a mondandójával?!
Figyelem (vendég) [2015.03.05., 09:17] válasza erre: #71[válaszolok] #72
vagy felügyelet ?
Bizonyítsa az ellenkezőjét ide édes kevés a feltételezés emberek érvekkel vitáznak .
Vagy (vendég) [2015.03.05., 09:31][válaszolok] #74
Bukovszky Róbert [2015.03.05., 09:58] válasza erre: #72[válaszolok] #75
Háááááát nem nagyon értem a hsz-t, de megpróbálom megmagyarázni! Szóval gondolom Ön /Maga/ zsigerből utálja a komcsikat -azért remélhetőleg Dr TI-t imádja- ez okból kifolyólag Ön /Maga/ úgy gondolja, én a "komcsikat" védtem a #71 hsz-ban, az eszébe sem jut, hogy én esetleg arra gondoltam, attól, hogy valakik valamit tettek, tesznek évtizedek óta, az nem jogosítja fel a 'másikokat, hogy ők is ugyanúgy cselekedjenek, főképpen, ha folyamatosan az ellenkezőjét hangoztatják.
Hádám [2015.03.05., 10:32] válasza erre: #67[válaszolok] #76
Ellentétben magával, rólam szerintem csak az nem tudja ki vagyok, aki nem akarja, hisz még a nicknevem is az eredetiből származik, nagy logika kell beazonosítani. Mivel az "err" név lényegében személytelen, így azt se tudni tulajdonképpen kit is sértenék meg. Ugyanez igaz pl a névtelen adatigényléseknél is, ha nem adom meg a hivatalos nevem, utána nem is tudok bírósághoz fordulni ha szükséges. Egy viszont biztos, ha fordított esetben maga ír rólam bármi sértőt, mivel én egyértelműen azonosítható vagyok, pontosan tudja kinek ír, ezért akár feljelentést is tudok tenni, ami után a hatóságok az itt "leadott" IP cím alapján (komment írásakor megjelenik a rendszergazdánál) a szolgáltató pontosan meg tudja mondani honnan írták a kommentet, így elég hamar kiderül a kiléte!
na ne már ... (vendég) [2015.03.05., 10:37] válasza erre: #76[válaszolok] #77
Nocsak nocsak idiótázgatunk aztán megsértődünk?
Közétkeztetés (vendég) [2015.03.05., 11:09][válaszolok] #78
Szerencsen 16%-os emelés történt a közétkeztetésben.Sokszor hangoztatták, hogy az alapanyag szinte ingyen van, megtermelik a közmunkások a szerencsi földeken. A költségeket (vetőmag,üzemanyag,tartósítás,talaj előkészítés,betakarítás, munkabérek és járulékok) fedezik a közmunka programok!? Akkor most nem így van? Vagy a törvények,rendeletek szerint az árképzésben a felmerült költségek szerint kell könyvelni a megtermelt zöldségeket és ezért is szükséges áremelés? Akkor viszont lehet, hogy ez nem megfelelő áremelés, hiszen ha mindent könyvelni kell, akkor ezeken a helyeken termelik a legdrágább burgonyát, zöldségeket és , de na adjunk ötletet. Még a végén kiderül, hogy nem 16, hanem 160%-ot kellett volna emelni? Tudja valaki, hogyan és milyen áron kell a megtermelt nyersanyagot könyvelni? (És a felnőtt vendéglátáshoz a város pálinkáját?)
Hádám [2015.03.05., 11:53] válasza erre: #77[válaszolok] #79
Ahogy látom még van mit tanulni egyeseknek a szövegértelmezés terén

Eddig úgy tudtam, hogy hatalmas mennyiségű többletet termeltek a zöldségekből a városban, éppen ezért jutott (a kampányban) osztogatásra is... Most meg áremelés? Akkor viszont nem értem a dolgot...

Na de nem is ezért írtam, inkább itt egy másik roppant érdekes dolog....
http://propeller.hu/itthon/3070428-jokor-vettek-kikotot-tiborczek-jon-milliardos

Egy átlag pályázónak hónapokba telik még az is, hogy egyáltalán határozatot kapjon, nyert-e vagy sem, az elszámolásról nem is beszélve. Itt meg hamarabb kiírnak egy pályázatot személyre szabva, minthogy megszáradna az adásvételi szerződésen a tinta...
Pálházi Barnabásnénak (vendég) [2015.03.05., 12:16][válaszolok] #80
A face-n olvastam hozzászólását, s a fényképet alapján jó hangulatban búcsúztatták az SZMK ig. helyettesét.
Miből gondolja, hogy ennyi ember etetését-itatását az SZMK fizette, s nem az ünnepelt, mint ahogy az a munkahelyeken szokás.
Állít valamit, anélkül, hogy megosztaná az információit. Miért kell egy nyugdíjba vonuló utolsó napjait megkeseríteni, s a többieket lovalnia.
Aligha Katika tehet róla, hogy a közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek ma is jár jubileumi jutalom nyugdíjazásuk alkalmából, mégis egy részük állandóan a papírzsepit keresgeti, mert semmi nem jó
Nagyon (vendég) [2015.03.05., 12:21] válasza erre: #75[válaszolok] #81
pontosan látja maga pontosan ilyen de én nem .
Hegel (vendég) [2015.03.05., 12:27][válaszolok] #82
62 ezt évről évre vagy uj mufti alkalmazásakor átmásolják kevés változtatással, hogy az Ő névaláirását lássák rajta! Dolgoztam e téren 30 éven át...a tüzhőz mióta a világ éghető anyag oxigén és erős hőforrás kellett és ma is ez kell. A változás a tüzoltó készülékek azaz technikai kivitelezéseknél van.
Igen fontos lenne de elsikkad minden ami fontos a xar dolgok miatt.

Egyébként a termékeket vissza lehet vinni valahova budaörsi raktárukba és ha kp fizetve volt vissza adják a pénzt. A hitellevelek azok más kérdés mert a bankok hitelezéskor számitásba veszik a kamatot! Amikor eláll a ügyfél nyugdijas a kamatot nem tudom hogyan kezelik.

Minden esetre ugy szemétség ahogy van, ha bérelnek üzletet és azt reklámozzák bemegy az ember és megveszi ha van rá igénye minden hókuszpókusz nélkül.
Tény tettszett a termék de egy nyugdijasnak fazekaik vannak a pórszivó ha tényleg ugy tisztit és tartós netán megéri az árát a konyhagép se rossz csak igy eggyütt sok kiadás. Az átlag nyugdij 100e körül van ebből kétess a hosszú kiegyenkités egyszerre 3 termékért de 2 ért is.

Munkahelyek? Sajnos nemcsak Szerencs hanem az ország népe van bajban az átlagfizetés jó ha a 120-150 e amit a kézbe kapnak az emberek és sok esetben csak egyik fél dolgozik a családból igy egyedüli létfenntartás ennyiből igen csekélynek számit. Sokan még ennyit se keresnek szintén hasónló helyzetekben. EZ a gond!
Ismét (vendég) [2015.03.05., 19:45][válaszolok] #83
szavazósdi de azért szomorú hogy Szerencset szeretett városomat csak egy Emlékpark ban jelenítik meg .
http://www.boon.hu/szavazas-melyik-borsod-legjobb-varosa/2776278
Hádám [2015.03.05., 20:18][válaszolok] #84
Szerintem nagyon sokan örülnének Szerencsen és környékén, ha 120-150-et kézbe kapnának Persze a statisztikában szépen néz ki
Nőnap (vendég) [2015.03.06., 11:49][válaszolok] #85
Igaz, hogy 3 nyugdíjasklub is van a városban, de miért kell ezt általánosítani. A fiataloknak, középkorúaknak nincs nőnap. Nekünk azért kell Poór Péter, mert másoknak ez az ízlésük. Az SZMK-tól ennyi telik?
Aradszki után úgy látszik Poór Péter a legjobb.
na ne már ... (vendég) [2015.03.06., 14:53] válasza erre: #69[válaszolok] #86
Ajánlom tanulmányozza kicsit a jogeseteket, s mindjárt más lesz a véleménye.
na ne már ... (vendég) [2015.03.06., 14:57] válasza erre: #85[válaszolok] #87
Vagy az "örökzöld" Fenyő.
85-höz (vendég) [2015.03.06., 15:31][válaszolok] #88
vagy egy mentős.
errr (vendég) [2015.03.06., 18:57][válaszolok] #89
Aha! Aha! nem dőlök be a provokációnak mentős ügyben. Fogalmam sincs kiről lehet szó!
Bukovszky Róbert [2015.03.06., 20:22][válaszolok] #90
Hihetetlen! Valóban jobban teljesítünk -főképpen mi kisvállalkozók- Ezen kijelentésemet egy ma kapott levélre merem alapozni, mert ez alapján úgy néz ki tovább lehet feszíteni minket. Szóval 2013-ban vettünk egy kisteherautót, annak rendje és módja szerint kötöttem is rá kötelező biztit B0-ban, aztán tavaly nem változott a díj, de léptünk egyet előre B1-be került a szeretett járgányunk, aztán most ismét közeleg az évforduló, ennek örömére tájékoztatott is minket a kedvenc -nagynevű- biztosítónk, hogy nagyon-nagyon figyelmesen vezettünk, nem okoztunk semmiféle balesetet ezért bizony a jövőben a B2 büszke címet viseli a biztosításunk s ezzel párhuzamosan jogosulttá váltunk éves szinten 20.000 azaz HÚSZEZER forinttal több biztosítási díjat fizetni. Persze mint magánember sincs okom panaszra biztosításilag, napokon belül azt az 'élményemet is megosztom.
Hádám [2015.03.06., 21:54] válasza erre: #90[válaszolok] #91
Robi! Cseréld le! Ha évforduló van, tuti lesz jobb ajánlat is!
Bukovszky Róbert [2015.03.07., 19:40] válasza erre: #91[válaszolok] #92
Ádám! Zseniális tippedért cserébe; https://www.facebook.com/video.php?v=633493146783009&set=vb.262574290541565&type ...
A gitár szenzációs , de az énekes hangján, hozzá nem értő véleményem szerint lenne egy iciri-piciri csiszolni való.
errr (vendég) [2015.03.07., 22:16][válaszolok] #93
A jobbikos apáti istván nem ment be az ülésre így aztán meg volt a fidesz 2/3-a, Paks 30 éves titkosításához... No comment. Várható volt.
Érthetetlen (vendég) [2015.03.09., 08:03][válaszolok] #94
még is mit kezdenének egyesek egy nem titkos Paksi jelentéssel ?
Vagy egy titkossal is ?
egy jobbikos (vendég) [2015.03.09., 21:45] válasza erre: #93[válaszolok] #96
errr, hagyja már abba a hazudozást, nagyon szépen kérem! Paks egyszerű többséggel ment át és nem Apáti miatt. Keveri a szezont a fazonnal, mint mindig! Úgy viselkedik, mint a vén tyúk, felkap valami piszkot, aztán büszkén szalad vele körbe-körbe...

http://mandiner.hu/cikk/20150303_hianyzo_jobbikos_miatt_szavazott_meg_ketharmado ...
Hádám [2015.03.10., 09:06] válasza erre: #93[válaszolok] #97
No komment! ;)

"Egyébként a keddi parlamenti szavazások név szerinti összesítéséből kiderül, hogy például a paksi iratok titkosításánál a szocialisták két képviselője sem szavazott ? ez a törvény azonban nem kétharmados, így a Fidesz egyszerű többséggel is könnyen meg tudta szavazni."
jani (vendég) [2015.03.10., 11:10][válaszolok] #98
Elnézem mi történt kis városunkban az elmúlt időben. Sajnos nem sok minden. Javaslom, hogy két népi tánc között a POLGÁRMESTER MEG A KÉPVISELŐK FOGLALKOZHATNÁNAK A MUNKAHELYTEREMTÉSSEL. Mert lehet, hogy ők jól érzik magukat. de mi egyre inkább nem.
98 (vendég) [2015.03.10., 12:51][válaszolok] #99
Pedig olyan jól táncoltak a hétvégén, hogy még Bocskai István is tűzoltóruhába öltözött vagy öltöztették a tiszteletükre.
Lassan (vendég) [2015.03.10., 14:13][válaszolok] #100
már ahogy az öregek fogalmaznak Szerencs unokák nélküli város lesz .
Cirkusz és kenyér van a bálozás nem is tartozik a magyar hagyományok közé ez csak a maguk szórakoztatására találták ki "méltóságok" annak idején.
errr (vendég) [2015.03.10., 20:19] válasza erre: #96[válaszolok] #101
nem hazudoztam hanem idéztem ... mellesleg az a fele a mondókának pedig, miszerint vagy várható ha kell majd 2/3-hoz akkor úgy lesz, nyilvánvalóan életszagú kár mellébeszélni. :-)
Node sokeszű barátom mit szól pl a brókerbotrányokhoz?
Jézus (vendég) [2015.03.11., 10:36][válaszolok] #102
Még jó, hogy őt nem öltöztették fel.
Egyébként meg hétvégén mindenki azt csinál, amit akar, ott táncol, ahová felkérik. Hány képviselő is táncol abban a csoportban?
A haver (vendég) [2015.03.11., 11:05][válaszolok] #103
Az (vendég) [2015.03.11., 12:32][válaszolok] #104
is kitelik tőlük de Isten fiát a szádra hiába ne vedd !
Evvel a cselekedettel nagyon sok embert sértetek meg,Bocskai István "tűzoltó"
nemzetünk kiemelkedő alakja volt ő adományozott Szerencsnek kivételes mező városi rangot.
Ma kivan ilyen helyzetben hogy egyetlen kijelentésével ilyet ad ?
Miért (vendég) [2015.03.11., 12:44] válasza erre: #102[válaszolok] #105
kell Jézust ide venni én hiszek benne,hiszek a feltámadásban miért kell a kereszténységet csúfolni hiszen Jézus nem bántott senkit nem űzött senkiből gúnyt. Tiszta és ártatlan volt.
Ezért nem értem miért kell másokat kigúnyolni,gúnyt űzni belőle mert hétvége van ?
Miért-nek (vendég) [2015.03.11., 14:09][válaszolok] #106
Hál'Istennek belőle nem űztek gúnyt még hétköznap sem. Senki sem gúnyolta, nem űzött belőle gúnyt. Nem kell kombinálni, Bocskairól volt szó.
Évről-évre (vendég) [2015.03.11., 17:01][válaszolok] #107
ilyen tisztelet veszi körűl Bocskai Istvánt ezt rántoták a sárba .Magyarországon és azon túl nincs olyan város ahol ne lenne egy iskola egy tér róla elnevezve .
youtube thumbnail
kalapos király (vendég) [2015.03.11., 17:12][válaszolok] #108
Úgy látszik divat kalapban mécsest vinni - nőnapkor meg kalapban ajándékot osztogatni.Hiába a példa ragadós. Kár!
errr (vendég) [2015.03.11., 19:33] válasza erre: #103[válaszolok] #110
...."ha hiszünk Rogán Antal szavainak"...csak hát ugye mint láttuk saját lakásáról sem igen vél helyes adatokra nemhogy ilyen messzebb gyűrűző valamire. Ugyan már!
errr (vendég) [2015.03.11., 19:38][válaszolok] #111
Ehhez mit szól Hádám? Nyilván hazugság ismét meg tódítás...

http://propeller.hu/itthon/3074225-titkos-hangfelvetellel-bukott-le-parlament-jo ...
Úgyan (vendég) [2015.03.11., 19:59][válaszolok] #112
már Sneider is haza beszél errr maga ebből nem ért semmit tisztán látszik.
109-es képhez (vendég) [2015.03.11., 22:02][válaszolok] #113
A beöltöztetett Bocskai szobrot látta a kedves vezető? Látta, hiszen előtte táncoltak a zasszonnyal. Oszt jónapot, no!
108-nak (vendég) [2015.03.12., 09:05][válaszolok] #114
Ha van kalapja az a baj, na nincs kalapja az a baj. Nyilván Önöknek minden baj. Ugye nem azt akarja mondani, hogy a kalapos úr nem ismeri az illemet, mert azt cáfolnám.
Szánalmas!!!
Jól láttam, hogy a külön megtartott városi nyugdíjas klub tagjai még a vasárnapi városi nőnapra is elmentek egy kis ajándékért, ezért-azért. Úgy látszik nekik nagyon jó, hogy vannak ilyen rendezvények, mert ők aztán mindenütt ott vannak, még ha már menni is alig bírnak. Nem lehet tőlük beférni a színházterembe.
Janinak (vendég) [2015.03.12., 10:34][válaszolok] #115
Az idei vállalkozói fogadáson elámultam a Bekecs táncegyüttes tudásától. Sejtésem szerint a titok a gyakorláson múlik. Munkahelyet csak befektetők tudnak létrehozni, önkormányzat legfeljebb közmunkát. Egy befektetőnek persze jól esne földterület és alacsony adó, de azt is nézi, hogyha egy kereskedelmi tv-ben megszólaltatnak egy idős asszonyt, aki szerint a községében fényes nappal sem lehet egyedül kimenni az utcára, no akkor nesze neked turizmus és befektetés. Persze ha van ötlete, kapcsolatrendszere és tőkéje, akkor hajrá. Egy lokális patriótától ennyi minimum elvárható.
Nem sokára (vendég) [2015.03.12., 17:02][válaszolok] #116
ugy is fogja koszorúzni de nem zavarja hogy, van-e rajta kabát vagy nincs rajta sisak .
Szégyelem magam miattuk.
Kivülálló (vendég) [2015.03.12., 17:20][válaszolok] #117
Úgy tudtam, hogy a polgármester ígért munkahelyeket , talán 1000 is. De nem közmunkát. Nem azért választották a képviselőket, hogy legyen munkahely?. Nehogy már a pórnép legyen a hibás, hogy nincs ötletük, meg haverjuk aki itt befektetne!Akkor minek a sok képviselő a polgármester meg a két alpolgármester?
errr (vendég) [2015.03.12., 19:44] válasza erre: #112[válaszolok] #118
h
Haza beszél? - és akkor mi az igazság végül is?! Miért nem úgy fogalmaz, hogy hazudozik, alakoskodik? hehehe. Néger fürösztés....
Megbuktak... no persze csak azok előtt akik nem láttak át eddig a szitán.
Hádám [2015.03.12., 21:39] válasza erre: #111[válaszolok] #119
Mit kellene szólnom? Nincs ebben semmi újdonság... Legalábbis épeszű ember számára
Tényleg (vendég) [2015.03.13., 08:58] válasza erre: #114[válaszolok] #120
szedje már össze magát,jó hogy nem már a befőtt rakja el a nagymamát .
Bukovszky Róbert [2015.03.13., 13:15] válasza erre: #115[válaszolok] #121
Fogadjunk, hogy egyből eltalálnám, hogy ki is Ön /Maga/!? Megjegyzem sajátos az eszmefuttatása.
Azért mondjon bárki is, bármit is remek dolog ebben a városban élni, vagy legalább is egyeseknek biztos remek, hisz mint a feni hozzászólásokból kiderül, szeretett városunkban a két legnagyobb probléma csupán annyi, hogy egy vidám bálon ahol tényleg olyanok lazulnak el egy picit akiknek nem lehetünk eléggé hálások a munkájukért felöltöztettek-e egy szobrot a saját egyenruhájukba vagy sem, ill. egy személy kalapviselési szokásai veri ki csupán a biztit egynéhányunknál.
#105! Ugye akkor a "Jézus Krisztus szupersztár" című darabot meg maga az ördög írta, ill rendezte?!
Ádám! Vigyázz, hol-kivel-mikor-mit ...... mert nálatok most eddig süllyedt a nivó; http://hvg.hu/itthon/20150313_szexbotrany_a_debreceni_jobbikban
Hádám [2015.03.13., 13:31][válaszolok] #122
Hidd el Robi, most minden nap fog jönni valami új hír, csodálkozom, hogy Kovács Bélát még nem szedték elő harmadszor is A "szexbotrányokat" inkább ne emlegessük, pár embernek elég kínosan jöhet Egyébként bár megélhetném azt a napot, hogy egy politikust azzal támadnak, hogy Gizikével a titkárnőjével kavart, ha ez lenne a legnagyobb bajunk, már csak egy kávét kérnék.

"írja a pénteki Népszabadság, az érintett nevének közlése nélkül" Elnézést, akkor már nem is mondok semmit :D

Viszont nemrég kaptam információt, amiből elég szép kis történet kerekedhet ki, pláne, ha az olvasók is elmondják a véleményüket róla!
Tehetség (vendég) [2015.03.13., 14:40][válaszolok] #123
Jézus Krisztus szupersztárt Sir Andrew Lloyd Webber írta
http://hu.wikipedia.org/wiki/Andrew_Lloyd_Webber
De van itt egy kis csavar ugyanis ezt ő a Ó Mária síralomból irta meg úgy hogy nem saját találmány .Jó akkor nevezük az írót ördögnek én csak nevesitem amitt maga csak gondol. A magasztosság a bukásra ítéltek fegyvere.
De legyen egy intelem hátha ért belőle .
"Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint gazdagnak az Isten országába bejutni."
Valakiket (vendég) [2015.03.13., 18:30][válaszolok] #124
igazán hősőknek nevezhetűnk és mindennap megköszönhetjük hogy voltak és nem lehet elégszer megköszöni azok az Aradi tizehármak akik nem hagyták magukat nem hátráltak ki Kossuth,és a magyar ügy mellöl ott a fejfájuk tisztelet nekik.
csaba (vendég) [2015.03.18., 10:07] válasza erre: #1[válaszolok] #125
Jó napot!

Érdeklődnék, hogy sikerült e vissza vinni , a pénzt visszaadták?
Hádám [2015.03.19., 10:57] válasza erre: #125[válaszolok] #126
Bár nem nekem szól a kérdés, de akiről én írtam neki sikerült visszamondania. Tegnap viszont ismét volt egy hasonló "termékbemutató" a Meggyes Panzióban, ezúttal igen "értékes" masszázsfoteleket, a már említett plüssmacit és a "csodakrémet" próbálták rásózni a gyanútlan áldozatokra. Itt sajnos nem voltam, de közeli ismerőseimet hívták, el is mentek, onnan az infó.
Hádám [2015.03.19., 10:57][válaszolok] #127
Ezek szerint nagyüzemben megy a néphülyítés!
errr (vendég) [2015.03.31., 21:21][válaszolok] #128
MI VAN VELE? (vendég) [2015.04.11., 08:15][válaszolok] #129
Provokátor jelentéssel?
Hogy állunk ezzel ?
Hosszú már a lista?
Mama (vendég) [2015.04.15., 08:40] válasza erre: #16[válaszolok] #130
Zalaegerszegen is volt egy bemutató. Sajnos sokan estek áldozatul!
kérdés. (vendég) [2015.05.23., 07:53][válaszolok] #131
Hogy áll a provokátot lista?
TV (vendég) [2015.06.15., 10:27][válaszolok] #133
Csak nem egy új verseny indult? Az egyik a feritévé a másik meg csak nem zsoltitévé?
Tv (vendég) [2015.06.15., 22:28][válaszolok] #134
És mondja csak, kit érdekel bármelyik tv ? Jelentéktelen mindkettő !
... (vendég) [2015.06.16., 01:39] válasza erre: #134[válaszolok] #135
Még arra is képtelen, hogy a megfelelő topicba, írja a jelentéktelen véleményét? :D
Bukovszky Róbert [2015.06.16., 11:51] válasza erre: #134[válaszolok] #136
Érdekes vélemény! Kérdezem Öntől/Magától, mondjuk kizárólag szakmai alapon miért "jelentéktelen" a Globó /ExSzerencsi/ televízió? Mit hiányol belőle, kizárólag a néző szemszögéből nézve? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
136-nak (vendég) [2015.06.16., 12:38][válaszolok] #137
Gondolom Kormos Sacát és a s.-nyalást hiányolják!
jadviga (vendég) [2015.06.16., 14:25][válaszolok] #138
" Az egyik a feritévé a másik meg csak nem zsoltitévé?" A feritévét, csak értem.A másik a zsoltitévé ? na, ott ki a gazda?
megyenap (vendég) [2015.06.17., 14:10][válaszolok] #139
Megyenap ide, megyenap oda inkább azon a pénzen amit erre költöttek járdákat építettek volna. Mindenki jobban járt volna.
Hádám [2015.06.17., 20:47][válaszolok] #140
Csak, hogy mennyire "korrektül" viselkednek a Jobbikkal szemben a médiumok... így lehet hülyíteni a népet!

http://nepszava.hu/cikk/1060676-helyreigazitas
errr (vendég) [2015.06.17., 21:39][válaszolok] #141
hejhde! -lesz már nékünk kerítésünk...nemzeti és szégyenteljes. A Horn Gyula valósággal havas bérc ezekhez a kárttékony törpékhez képest. pfujj!
errr (vendég) [2015.06.17., 21:42][válaszolok] #142
Hádám kérem! A Jobbik normális országban nem kívánatos Európában pedig szalonképtelen. Média ide vagy oda...
hát ja (vendég) [2015.06.17., 22:28][válaszolok] #143
A kettős kereszt is úgy kell mint egy falat kenyér.
jellemző (vendég) [2015.06.17., 23:17] válasza erre: #142[válaszolok] #144
Errr, elég a félrebeszélésből! Egyik kedvenc hírlapja elismerte, hogy minden szavában hazudott, és a többi laptól is várható a beismerés, mert tudják, hogy a bíróságon megüthetik a bokájukat. Normális országban és Európában EZ az aljas lejáratás a szalonképtelen és nemkívánatos! Akinek csöpp esze van, a fenekét törli a Népszavával, maguknak meg ez a szellemi táplálékuk! Persze aki az alkoholista, életét teljes demenciában befejező, a végén oroszul zagyváló Pufajkást sztárolja, miért is lep meg... Normális embernek ez a PFUJJ!
Hádám [2015.06.17., 23:47] válasza erre: #142[válaszolok] #145
Igen! Többek között ezt is leírta már nem egy újság, elmondta jó pár híradó... de gondolkodjunk már egy kicsit! Ha egy szimpla magyar város polgármestere ellen ilyen durva módszerekkel operálnak (full hazugságokat összehordva, amit be is ismertek), akkor el lehet azt képzelni, hogy amit országos vagy európa szinten művelnek, az 100% igazság? A média remek agymosoda! Kiválóan meg tudja vezetni az embereket! Amikor bemondanak egy olyan híreket, hogy XY párt (0,001%-ot se értek el), tüntetést szervez XY helyen, na az vajon mi? Burkolt ingyenreklám az adott szervezetnek! A kutyát nem érdekli 20 ember mit művel, de mivel a tv adja a hírekben, "biztos fontos" lehet!? Az átlagember mit lát, hall? Azt, hogy a tv azt mondja, hogy a "csúnya, gonosz Jobbik így vagy úgy...." Persze, hogy be is kajálják! Ott nem megy "helyreigazítás", zsebből kifizetik a bírságot és inkább kussolnak nagyokat! Lásd rtl....
Bukovszky Róbert [2015.06.18., 10:13] válasza erre: #136[válaszolok] #146
#134! Látod, látod, hogy egy igazi szerencsétlen félnótás vagy! Még név nélkül sem bírsz írni semmi cáfolatot a kérdésemre! Sajnálatra méltó beteg ember vagy, tele irigységgel és gyűlölettel! Én b@sztatom folyamatosan a város hivatalos médiáit, de ha tőlem valaki megkérdezi, miért teszem, megtudom indokolni és a véleményemhez a nevemet is odamerem biggyeszteni.
kettős kereszt (vendég) [2015.06.18., 10:16][válaszolok] #147
Kettős kereszt, megyenap,fogadások, kínai utazgatás.Az öregeknek meg annyiba kerül a szociális kaja mintha vendéglőből hoznák . Köszi Feri.
147-hez (vendég) [2015.06.18., 10:23][válaszolok] #148
Pedig még termelnek is a Tesco mellett. Sok hagymaleves, hagymapaprikás, rántott hagyma, hagymahúsleves, hagyma dobostorta lehetne. Olcsón! Hiszen ingyen van? Vagy mégsem?
hagy-ma (vendég) [2015.06.18., 11:50][válaszolok] #149
Na hagy-ma(á)r ! Jó lesz az még osztogatni is. Bár a nóta is azt mondja"van veres hagyma a tarisznyába,de keserű magában" .
errr (vendég) [2015.06.18., 20:11] válasza erre: #144[válaszolok] #150
Ugyan már!- kell ehhez Népszava? Rosszul tippelget barátom.
Elegendő csak tájékozódni a Net-en vagy a youtube-on. De hozzáteszem elegendő volt pl beleolvasni a talán bors népe-be(?) anno. Vagy megnézni a kutyakomédiát Endresik kontra Csanád vagy Vona kontra Holczmann? Ez lenne a kormányerő?
errr (vendég) [2015.06.18., 21:42][válaszolok] #151
a portfolio.hu szerint M. o Eu 4-5. legszegényebb országa. Minden hazudozás ellenére.
errr-nek (vendég) [2015.06.19., 10:40][válaszolok] #152
Biztosan téved. Mert a papagájkommandó szerint soha annyian nem dolgoztak mint most.
Magyarország sokkal jobban teljesít. Lehet, hogy van egy másik Magyarország is?
cirkusz (vendég) [2015.06.19., 11:36][válaszolok] #153
Nem fizettünk be az ingyen cirkuszra, de mivel ott várakoztunk hát szórakozhattunk. A Bólyai konyháján tán a sok eszem-iszom miatt állt a bál? Mindenesetre jó torkuk van az asszonyoknak és a légkör itt is kiváló.
errr (vendég) [2015.06.19., 14:42] válasza erre: #152[válaszolok] #154
Van még az ingyenélőké csókosoké és pereputtyuké.
ívóvíz (vendég) [2015.06.19., 19:31][válaszolok] #155
Vajon városunk vezetői isznak csapvizet? Egyáltalán tudják mi folyik a csapból?
Nem, hogy munkahelyek nem lettek, de még tiszta víz sincs.
Javaslat: kevesebb dínom-dánom-több törődés a város ügyeivel.
jadviga (vendég) [2015.06.20., 10:37][válaszolok] #156
Olvastátok az új Szerencsi híreket? Csillagvizsgáló, kilátó az Árpád hegyen. Agyament ember, agyament ötlete.Aki javasolta, abból nem nézem ki, hogy ilyen ötlettel álljon elő. Leírták neki szerintem. A helyébe, szégyelltem volna felolvasni. Nem tudom az ondiak mit szólnak ehhez. Ki fogja étlen-szomjan a csillagokat nézni? Gyönyörű tervek. Ma , a Pannyben vásároltam és láttam, mily becsben van tartva a Cukorgyári emlékpark is. Szomorú. Azt a kis díszkövet ellepi a gyom, körötte, meg ( bár a kerítésen kívül) a kis ketrecen kívül, derékmagasságú a gaz. Nesze neked több százezer virágtő. Sétáljanak már végig a képviselők a városban!!
156-hoz (vendég) [2015.06.20., 15:59][válaszolok] #157
És még azt is nyilatkozta Egeli Zs, hogy kínai utazásuk után testvérvárosi kapcsolat is lehet. Tehat csillagvizsgáló, csokoládé múzeum, kettős kereszt az út közepén és újabb testvérváros/ ráadásul kínai /lehet utazgatni.A fiúk nem hazudtak. Azt mondták: FOLYTATJUK.
Bukovszky Róbert [2015.06.21., 17:01] válasza erre: #157[válaszolok] #158
Na 'oszt, erről legalább nyilatkozott, én kértem tőle valamit a múltkoriban itt a SzV-n /Trianon-megemlékezés #48/ engem még válaszra sem méltatott! Köszi Alpolgármester úr, Köszi Zsolti! Asszem ezért sem nekem kell szégyellnem magamat, mint egy -vagyis kettő- másik esetben sem!?
ismét (vendég) [2015.06.21., 19:22] válasza erre: #158[válaszolok] #159
nyilván alpolgármester az ön hozzászólásait nézi egész nap itt a SzV-n ez tény, mert ön akkora sztár itt?! hogy választ vár mindenre. van fogadóóra is ott tegye fel a kérdését.
Bukovszky Róbert [2015.06.21., 21:23] válasza erre: #159[válaszolok] #160
Írtam egy hosszú választ, aztán elküldés előtt vhogy eltüntettem, ezért álljon itt egy rövidebb. Fogadjunk, bármiben, hogy vagy látta a hozzászólásomat vagy valamelyik ....ó jelezte Neki, hogy "megszólítottam!
ismerős (vendég) [2015.06.21., 22:35] válasza erre: #159[válaszolok] #161
Ismerős nekem ez a "van fogadóóra is, ott tegye fel a kérdését", hiába a mesterkélten rossz íráskép. Este 7-kor is még a hivatalból ír, vagy hazaviszi a munkát? :-)

Inkább ezzel törődjenek! Szerencs-Ond jövője.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/936669_68522161827682 ...
válasz (vendég) [2015.06.22., 08:37][válaszolok] #162
Ne izguljon Róbert. Egészen biztos fog Egeli alpolgármester válaszolni, mert ő be szokott számolni. Pld a németországi, horvátországi ,luxemburgi,szlovákiai és ígérte a kínai utazásáról is.
Bukovszky Róbert [2015.06.22., 10:39] válasza erre: #162[válaszolok] #163
Nem egy picit sem "izgulok", egyre nagyobb nyugalommal veszem tudomásul, hogy itt -így- élünk és kész ... Csak a naiv Fiamat sajnálom aki még mindig büszke rá, hogy Ő Szerencsi ...... sebaj 10-20 év talán rájön Ő is ...
Nem buta gyermek, de valahogy nem akarja megérteni, hogy a "hiba" nem benne van.
Igen (vendég) [2015.06.22., 20:22][válaszolok] #164
Zsóti mondta beszámol Kína sárkány expedícióról azóta is nagy a csend ? Vagy majd talál email-címeket,vagy topográfiai célokat ? Vagy a közből és hátra dől mint Krözus mert minden rendben ?
Helyretéve (vendég) [2015.06.23., 06:57][válaszolok] #165
youtube thumbnail
globo (vendég) [2015.06.23., 08:59][válaszolok] #166
Zsóti már 2x szerepelt az új tv-ben. Mit akarnak még?
Csupán (vendég) [2015.06.23., 11:36][válaszolok] #167
csak egy kérdés érdekelne az úgy nevezett "megyenapot" miért tartották hétköznap ?
Mert most lesz Kolompos fesztivál szombaton miért ?
mondás (vendég) [2015.06.23., 12:28][válaszolok] #168
Felénk azt szokták mondani, jó hogy nem háttal ülnek be a moziba.
Ezek (vendég) [2015.06.23., 14:26][válaszolok] #169
úgy félnek a Jobbiktól mint ördög a tömjéntől mondjuk a kettős kereszt állítás annak idején a Jobbik retorikája volt a Fityesz elégé elítélte akkor most mi történt ? Pál fordulás van ?
És nálunk (vendég) [2015.06.23., 14:36][válaszolok] #170
mi a helyzet mert én csak az arrogáns oldalt ismerem ?!
http://www.boon.hu/szorosabb-kapcsolatra-torekszenek-a-lakossaggal/2861717
PL 23 óra után autóból igazoltatás ?
161-es link fényképéhez (vendég) [2015.06.24., 20:18][válaszolok] #171
A kép a taktaharkányi vasárnapi falunapon készült! Lehet, hogy ez vár az egész térségre?
Szerencsi (vendég) [2015.06.25., 13:02][válaszolok] #172
hármas balesetről olvasok országos hírportálokon. A szerencsi tv-k és újságok honlapján erről semmi...
Hádám [2015.06.26., 10:00][válaszolok] #173
Na kezd "alakulni" a helyzet, kezdődnek a balhék a menekültek körül. Tegnap Röszkénél volt egy nagy cirkusz, ezek szerint valóban "örülnek", hogy menedékre leltek...
Hádám [2015.06.26., 10:25][válaszolok] #174
http://users.atw.hu/hejoszalonta/news.php?readmore=152
Sajnos nem egyedi esetről beszélünk! Mindenfelé tapasztalható hasonló, lásd Szerencs - Régi vásártér! Évek óta használják illegális hulladéklerakónak, többször kerestem az illetékeseket ezügyben, fórumokon felszólaltam, a tv volt kint nem egyszer, de nem látszik megoldódni a dolog.

A legutóbbi megyei bizottsági ülésen pont ez volt az egyik fő téma! A megyében mindössze 3 ilyen lerakó üzemel, ráadásul csillag áron! Az illetékesek felé ezúttal is több kérdéssel fordultam, többek között azzal, hogy mi lehet az oka annak, hogy drágább saját kezüleg beszállítani az építési törmeléket, mint konténerrel?! Az előbbinél kb 8500 Ft/t az átvételi ár, míg egy 8 m3-es konténer (kb 12-13 tonna) 60-90 ezer forintba kerül, tehát ha tonnába számoljuk akkor 110500 Ft + fuvardíj, ha magunk visszük be! Ráadásul a lerakóban ebből nagyrészt újrafeldolgozva építőanyag készül, töltések, utak, gátak építésére, magyarul hasznot húznak belőle!

Azt a választ kaptam, hogy ezzel akarják ösztönözni az embereket, hogy ne rakják le, hanem oldják meg helyben az elhelyezést... mint a fentebb lévő ábra mutatja, meg is oldják vagy így vagy úgy... Őszintén! egy felújításból származó bontási törmeléket ki hova tudna elhasználni? Kő, tégla, cserép még csak-csak, de vakolat és hasonló? Egy átlag ember mit tud ezzel kezdeni?

A következő érvük az volt, hogy örüljek, mert pl Hollandiában ez hatszor annyiba kerül! (tehát egy konténer náluk közel fél millió forint!!!!! Ez kicsit bizarul hangzik...) Bár az is elég bizar, hogy az ember havi fizetése rámegy, hogy elvitessen egy konténer törmeléket...

Arra a felvetésemre, hogy elsősorban feldolgozó üzemet kellene erre célra létesíteni, nem pedig lerakókat, már választ se kaptam...
Kukucska Tódor (vendég) [2015.09.28., 17:17][válaszolok] #175
Miután a bejegyzések nagy része szerencsi belpolitikai vitává alakult, szeretném a kedves olvasókat tájékoztatni arról, hogy Neuberger (vagy Neubauer) Szilárd és csapata tovább tarol. Ma a XXII. kerületet vette célba és újabb milliós fogásra tettek szert.
Csak úgy röpködtek a milliók és a százezrek és szerencsétlen nyugdíjasok meg csak fizettek. Én is aljasságnak tartom, különösen akkor, amikor a weben ellenőrizve a ModelHome BIO AQUA TURBO JET 3000 típusú 400.000 Ft-os takarítógépet a legmagasabb ár valami 43.000 Ft volt, de a Vaterán 37.500-ért is lehet venni ÚJAT. Tessenek megnézni! Google....
Nem tudom hogyan fékezhetők meg ezek a szemérmetlen emberek, bár a házigazda által előadott magánszám nagyon jó, pezsgő és hatásos volt, de azért én nem adnék több százezer forintot ezért a magáncirkuszért.
Sajnos a "magától ment oda" mintegy pajzsként védi őket, de kérdezem, hogy nem lehetne-e a már tapasztalt termékbemutatósokból összeállítani egy védőbrigádot, akik mondjuk 8-tól 8.20-ig a bejáratnál elmagyaráznák a szerencsétlen nyugdíjasoknak, hogy nem szabad semmit venni, mindent a szemnek és semmit a pénztárcának. Ugyan próbáljuk meg!
koridor (vendég) [2015.10.08., 13:29][válaszolok] #176
Mi ma voltunk, a XVIII. kerületi Ráday Panzióban volt az Inter Natural Gold "termékbemutató". Anyukám (60 éves) még nem volt ilyenen, hiába mondtam neki hogy nézzen szét a youtube-on biztos talál, nem kell ezért egy fél napot elfecsérelni. Csak elráncigált, mert kapunk ajándékot: 20.000ft/fő + 10.000ft értékben mert ketten megyünk, mondtam neki hogy vigyünk utánfutót, mert nem fog beférni a csomagtartóba a sok ajándék.
A termékek és a menetred ugyan az volt mint amit a Horvát Ádám leírt. Szerencsére nekünk a gyapjútakaróból és a maciból nem jutott, úgyhogy délre végeztünk.
Hádám [2015.10.08., 19:50][válaszolok] #177
Sajnos sok helyen zajlik menetrendszerűen a dolog. A hely bérbeadói meg csak annyit mondanak minden esetben, hogy őket nem érdekli mi zajlik az előadáson, nekik a terembérlet a lényeg. A legegyszerűbb az lenne, hogy a termékbemutatókat mint "műfajt" be kellene tiltani! Sajnos leginkább csak visszaélnek ezzel a lehetőséggel, a komoly cégek enélkül is boldogulnak!
olvasó (vendég) [2015.10.22., 17:08][válaszolok] #178
Papamaci (vendég) [2015.12.15., 16:04] válasza erre: #175[válaszolok] #179
Kedves Tódor!
Látom Te is kellően ki vagy akadva. Én ma voltam egy termékbenmutatón a Berlin Hotel egyik mellékbarakkjában, miután beígértek 20.000 Ft értékú ajándékot GARANTÁLTAN ÍRÁSBAN. Nosza ott teremtem, és végigszenvedte az általad nevezett "ÚR" mutatványát, bár ő Neuberger Rolandnak mondta magát. Modor a konverált a zéróhoz, agresszivitása pedig a végtelenhez. Miután szembesítettem azzal a ténnyel hogy a poprszívójukból - sajna - 5 éve már vásároltam egyet, igaz az egy kicsit más volt és a cég neve sem volt ez, meg a helyszín sem, szóval sokminden más volt csak az átverés és a pénzcsavarás azonos - ekkor kikérte magának az inzultust, hogy ők komoly cég és én ne inszinuáljak( csoda hogy ki tudta mondani a sok eszével )
Többen talajt fogtunk a stílustól és az agresszivitástól, és ezért éna mai napon feljelentem a céget és az őket kiajánló ( a bemutatóra a meghívót elküldő ) céget is. Azt a tanácsot kaptam, h első körben a helyi jegyzőnél kell panaszt tenni. Meglátjuk. Annak idején ( 2010) már tettünk panaszt az akkori cég ( bizonyos Kellek > ki a francnak Kft????< ellen, még a fűszál se rezzent meg.... Hogy tudnánk érintkezni egymással hogy megbeszéljük mit lehetne tenni?
Hádám [2015.12.15., 20:39][válaszolok] #180
Én korábban is feltettem a javaslatot, most is leírom. Láthatóan nem lehet visszaszorítani az ilyen csalókat, mindig újabb fortélyokat találnak ki. Éppen ezért be kell tiltani az ilyen akciókat, ha valaki termékbemutatni akar, menjen egy expora vagy vásárba... ott hamar kiderül az átverés. A Kdnp javaslata, miszerint a helyszínen ne lehessen hitelt közvetíteni nem rossz, de az egyedülálló nyugdíjasokon nem segít, az otthonról is rendelni fog.
Viktoria (vendég) [2016.02.12., 13:57][válaszolok] #181
Ma voltam ugyanezen a bemutaton Dunaujvarosban! Itt is tobben alairtak, meg mukodik a dolog!
Összes hozzászólás: 184 db (77 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 3 db (2%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.