Hírek
A világörökségi helyszíneken sem lehetnek nyitva a boltok vasárnap
Dátum: 2015.03.12., 14:18Megtekintve: 8197Értékelés: 5.00

Március 15-én lépnek életbe a vasárnapi zárva tartásról szóló jogszabályok, de a feltételek még az utolsó pillanatban is változnak. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: szűkül a kivételek köre, így a világörökségi helyszíneken sem tarthatnak nyitva a boltok vasárnap. A döntés Budapest belvárosának nagy része mellett érinti a Tokaj-hegyalja történelmi borvidék, Sátoraljaújhely, Szerencs, Sárospatak, Tokaj területét - írja az Index.
A kormány szerdán megtárgyalta a vasárnapi munkavégzés tilalmával összefüggésben benyújtott módosító javaslatokat, mondta Giró-Szász. Állítása szerint meglepődve látták, hogy a sajtóban oly hangos ellenzék a világörökség megkülönböztetett helyzetével kapcsolatban nem nyújtott be módosító javaslatot.

A kormány szerint igazuk volt azoknak, akik igazságtalannak érezték, hogy a világörökségi területen lévő üzletekben dolgozóknak vasárnap is dolgozniuk kell. A megkülönböztetés megszüntetésére a kormány fogja kezdeményezni a változtatást, így tovább szűkül a kivételek köre. Giró-Szász András szerint a cél továbbra is az, hogy senkit ne lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön elfogadta azt a módosító javaslatot, amely szerint azoknak a kereskedelmi dolgozóknak járna százszázalékos vasárnapi bérpótlék, akik csak az év néhány vasárnapján nyitva tartó üzletekben dolgoznak. A minden vasárnap kinyitó boltok alkalmazottai ötvenszázalékos vasárnapi pótlékra lehetnek jogosultak.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a testület előtt elmondta: a munka törvénykönyvét érintő változtatás egyértelműsíti, hogy a vasárnapi bérpótlék december 24-ére és 31-ére is jár, ha azok vasárnapra esnek. A változtatás a kereskedelmet érinti, más, olyan szektorban, ahol eddig nem volt vasárnapi pótlék, ezután sem lesz.

A szocialista Lukács Zoltán erre azt vetette közbe, hogy ha a sarki kisboltban lesz vasárnapi bérpótlék, akkor az ipari parkban miért nem? Czomba Sándor erre azt mondta: mintegy egymillió ember dolgozik vasárnaponként, közülük 700 ezer nem jogosult a pótlékra. Ha a törvény mindenkinek százszázalékos pluszjuttatást biztosítana, az a versenyszférának 90 milliárd forintos, a költségvetésnek 32 milliárdos terhet jelentene.

Pontosították az egyik módosító javaslatot is. Eszerint a benzinkutakon azok a boltok nem lehetnek nyitva vasárnap, amelyek nem árulnak üzemanyagot. A javaslat tehát csak a benzinkúti shopok vasárnapi nyitva tartását engedné meg. A bizottság indoklása szerint ezeknek a boltoknak a működtetése az üzemanyag-eladás mellett nem igényel plusz munkaerőt.

A Pénzcentrum azt írja: a Tesco e-mailben tájékoztatta vásárlóit, hogy március 15-től vasárnaponként házhoz szállítást sem vállalnak, és a személyes átvételi pontok sem lesznek elérhetőek. A rendeléset azonban le lehet adni vasárnap is. Március 15-én még nem a vasárnapi zárva tartás hatását lehet tapasztalni. Most vasárnap a nemzeti ünnepre vonatkozó szabályok lesznek érvényesek. A vásárnapi zárva tartás a gyakorlatban a jövő hét vasárnap lép életbe.

Forrás: Index
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Azért (vendég) [2015.03.12., 17:22][válaszolok] #1
végűl is honnan mérik,hol kezdődik az a bizonyos világörökség város ? Medtől-meddig tart ? Ez érdekes egyeseknek lehet másoknak nem lehet dolgozni ?
Tulajdonképen ez milyen elönyökkel jár a lakosság részére hogy világörökség részén lakom ott van a házam vagy milyen hátrányokkal ?
libsi (vendég) [2015.03.12., 20:56][válaszolok] #2
Mindenki azon filózik, hogy hogyan oldják meg a káoszt, amit a bezárások okoznak. BE SEM KELLENE ZÁRNI! Maradjon minden úgy, ahogyan eddig volt. Minden szépen mőködött, akkor miért kell mindent szétbarmolni? Miért nem tiltakozik az ellenzék!? A fidesz azt várta tőlük, hogy majd tiltakoznak a kivételek ellen. Ez is egy agyafúrt logika, mert azután mondhatták volna, hogy lám-lám! ők is azt mondták, hogy be kell zárni! És senki nem szól, hogy miért van erre az egészre szükség?!!!
vazze (vendég) [2015.03.14., 12:05][válaszolok] #3
Nem hiszem hogy van kártékonyabb formáció ezeknél. Mindent az emberek ellenében... és hol vannak ilyenkor a fideszes kdnp-s nagypofájúak. He?
lego (vendég) [2015.03.14., 14:12] válasza erre: #3[válaszolok] #4
Hú, wazze, "télleg" nem érted. Ők zárták be...
vazze (vendég) [2015.03.14., 19:01] válasza erre: #4[válaszolok] #5
Ha nem lett volna világos, a szavazóikra asszociáltam. Most mind bíborvörös képpel lapít.
Bukovszky Róbert [2015.03.15., 18:02][válaszolok] #6
Az alábbi írást a Szerencsi származású Herczeg Zoltán jegyezte face oldalán;

"Magyar vagyok.
Magyarországon születem, Magyarországon élek. Magyar kollégákkal magyar termékeket gyártok és forgalmazok magyar emberek számára. Magyar adókat és magyar közterheket fizetek a magyar államkasszába. Magyarul gondolkozom, magyarul élek, magyar kenyeret eszek, magyar körülöttem minden és mindenki. Ám ebben a magyar hazámban mégse érzem magam magyarnak, sokszor olyan, mint ha idegenben lennék. Más(fajta) magyarok mondják meg nekem, mi is az én magyarságom, egyáltalán magyar vagyok-e vagy sem, mások döntik el helyettem, mit, mikor, hogyan és kivel tehetek vagy nem tehetek, más magyarok mondják meg nekem, mit és hogyan gondoljak vagy ne gondoljak, más magyarok hoznak nekem olyan szabályokat és törvényeket, amit nekem be kell tartanom, nekik azonban nem. Más magyarok veszik el tőlem, ami az enyém és lesz az övék. Magyar vezetőim, akiket magyar állampolgár társaimmal együtt bíztunk meg, hogy magyar hazámat igazgasság, vezessék a fény felé, a boldogulás felé, a gazdagság, az önállóság és a tiszta boldogulás felé nem azt teszik, amivel én és mi megbíztuk őket. Én nem ezt akartam, nem erre szavaztam, nem ez az én Magyarországom, nem, én nem erre gondoltam. Ettől még magyar vagyok. Igaz magyar vagyok. De nem szeretem, ha hülyének néznek, kisemmiznek, megaláznak, tönkeresznek, belém rúgnak, majd a végén kiröhögnek, mert ez nem tartozik az én magyarságomhoz.
Széchényi, Kossuth, Petőfi, Táncsics és a többiek is magyarok voltak. Ők az én magyar példaképeim. Ők magyar államférfiak, magyar szívű gondolkodók, számomra igazi magyarok voltak, akik értünk haltak. Ma sok szájból elhangzottak ezek a nevek, legnagyobb hőseink nevei. Ők vajon mit szólnának ehhez a poszthoz 170 évvel azután, hogy ezért a Magyarországért és ezért magyar népért haltak hősi mártírhalált? Mit mondanának erre, hogyan gondolnák ők ugyanezt? Elhinnék egyáltalán? Szégyellem magam helyettük is. Mélyen, teljesen, gyalázatosan.
Mert magyar vagyok."
Bukovszky Róbert [2015.03.15., 21:19][válaszolok] #7
youtube thumbnail
Van (vendég) [2015.03.16., 10:42][válaszolok] #8
min szomorkodniuk a szociknak,mert már ahogy volt ugy már nem lesz.
Ahogy volt (vendég) [2015.03.17., 12:26][válaszolok] #9
........úgy már nem lesz, de egyszer csak eltakarodik ez a rablóbanda !
Mindenkire (vendég) [2015.03.17., 18:37][válaszolok] #10
vonatkozik ? Érdekes a narrátor mondata 0,38 nál népbetegség az égetés ??
Tehát magyarul mindenki beteg aki égetni mer a kertben ? És jól megbüntetik érte mert ez is hagyomány kis hazánkban youtube thumbnail
errr (vendég) [2015.03.17., 21:57] válasza erre: #9[válaszolok] #11
errr (vendég) [2015.03.17., 22:00] válasza erre: #10[válaszolok] #12
a tűzgyújtás ősi jog. Paneles szellőztetők találják ki, hogy nem lehet... merthogy ők esetleg max. rágyújthatnak, s már fogalmuk sincs arról mennyi égetni való van egy kertben.
apuka büszke lehet (vendég) [2015.03.18., 12:17][válaszolok] #13
http://magyarhirlap.hu/cikk/20120/Provokatorfigyelo_csapatot_alakit_a_Fidelitas

Azért jó látni, hogy vannak keményen dolgozó kisemberek, akiknek Magyarország tényleg jobban teljesít. Dolgoznak a Haza felemelésén.
megjegyzés (vendég) [2015.03.18., 13:38][válaszolok] #14
#10. Ez a rendelet megint arra jó, hogy megbüntessék azokat akik a kiskertekben égetnek (mindig akad egy-két "jóakaró" feljelentő) mert ez szennyez. Bezzeg a hegyalján tonnaszámra égetik a venyigét, tavasszal égetik a nádast, a gazt, messze látszik a füstje, azt senki nem akarja észrevenni.
#13. Ne gondoljuk, hogy ők ma nem tudnak mindenkiről mindent (internet, bankrendszer, telefon, hálózat). Ez megint a megfélemlítés egyik formája: feljelentünk, megfigyelünk, listázunk. Mennyivel egyszerűbb most mint volt korábban az "átkosban".
13-hoz, olvasnivaló (vendég) [2015.03.18., 14:08][válaszolok] #15
www.hvg.hu:"provokátorokat"lehet feljelenteni a Fidelitasnál névvel,fotóval www.origo.hu:Provokátorfigyelőket toboroz a Fidelitas, www.mno.hu:Lecsap a provokátorokra a Fidelitas, www.delmagyar.hu:"Provokátorfigyelő" csapatot alakít a Fidelitas, www.index.hu:Szeret feljelenteni?A Fidelitas segít önnek!, www.nol.hu: Saját Kurucinfót csinál a Fidelitas, www.propeller.hu: "Provokátorfigyelés"-ez az új Fidelitas első feladata, www.nepszava.hu: Spiclitoborzó - "Provokátorfigyelő" csapatot alakít a Fidelitas, Érdemes elolvasni, de különösen érdekfeszítőek az olvasói hozzászólások, kommentek.Ide jutottunk 2015 március idusa után.Szegény fiatalok és jelentők:szép, érdekfeszítő munka vár rátok! Ha vállaljátok?!
13-hoz (vendég) [2015.03.18., 14:16][válaszolok] #16
Egyet is elég elolvasni. Beleborzong az ember és felfordul a gyomra. Ide jutottunk, ezt akarta nép. Akkor most hunyászkodj, nyáj.
13,15-höz (vendég) [2015.03.18., 15:14][válaszolok] #17
www.nyugat.hu: Saját AVH-t hoz létre a Fidelitas
13,15 (vendég) [2015.03.18., 16:35][válaszolok] #19
Itt az első feljelentés: www.hvg.hu: Besúgó és provokátor
Bukovszky Róbert [2015.03.18., 17:07] válasza erre: #13[válaszolok] #20
Remélem ezzel segítem a munkájukat, utánam sem kell járni, önként és dalolva adom fel magam;
Bukovszky Róbert 3900 Szerencs Kazinczy 32 /30 9727-820, zemplenbuko@gmail.com/ esetleg, ha kérik szívesen adom a Taj, adó, stb-stb számomat is.
Bevallom "provokátori" tevékenységet manapság nem végzek, de kitudja 1-2 év múlva mit hoz az élet, szóval "ajánlom magamat"
19-es linkje (vendég) [2015.03.18., 18:54] válasza erre: #19[válaszolok] #21
17-es (vendég) [2015.03.18., 19:07][válaszolok] #22
linkje http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/sajat_avh_t_hoz_letre_a_fidelitas_provokatorf ... de van rajta egy kópia a 2. Koncz Zsófia aláírással az nem a Szerencsi ... lánya ?
híres (vendég) [2015.03.18., 19:09][válaszolok] #23
Szerencs is érintett a provokátor akcióban. Komolyabb dolgokkal is foglalkozhatnának
youtube thumbnail
errr (vendég) [2015.03.18., 20:28][válaszolok] #24
Azért valahogy nem hiszem hogy van józan ember aki ezt a provokátorosdit, pláne a múlt ismeretében, ne tartaná vállalhatatlanul szégyenteljes dolognak. És fiatalok. Miféle miliő ez és honnan van? Egy országban ahol még ma sem nyilvánosak a besúgók aktái...ne is ragozzuk miért ezek után. Azt sem hopnnan vették az éceszt... Balkán legsötétebb zuga. Pfúj!
Érdemes megnézni,amíg hozzáférhető (vendég) [2015.03.18., 20:51][válaszolok] #25
www.atv.hu : Kora esti híradó-2015.03.18. 7perc36mp.-től, és elolvasni:www.hvg.hu A Fidesz törvényeivel is ellentétes a provokátorvadászat (2015.március 18. 19:40)
érdekes (vendég) [2015.03.18., 20:57][válaszolok] #26
19 pontos linkje: (vendég) [2015.03.18., 20:59][válaszolok] #27
www.hvg.hu Besúgó és provokátor (2015.március 18., 15:05) /Ez a pontos link, ezt valóban érdemes elolvasni./
errr (vendég) [2015.03.18., 21:11][válaszolok] #28
Úgy látom már be is csináltak és leszedték a bejelentőst, azonban elkéstek vele, mert kivillant sokadszorra is a lóláb. Oktalan aki még nem látja kik ezek!
13-21 (vendég) [2015.03.19., 12:40][válaszolok] #29
Az olvasói vélemények döbbenetesek!Talán elgondolkodhatnának a fiatalok vezetői,biztatói,szülei(?!), hogy mit okoztak ezeknek a pályafutásuk, karrierjük elején járó friss diplomás gyerekeknek,alig felnőtteknek!Felelősség kedves felnőttek, nem ártana!
Provokátor (vendég) [2015.03.19., 21:34][válaszolok] #30
Csak remélni tudom, hogy ez a kedves Fidelitas elnökhelyettes kisasszony egyszer engem is provokátor nak fog név szerint megnevezni a sajtó nyilvánossága előtt ! Nagy megtiszteltetés lenne számomra , ugyanis egyrészt egy ilyen pedigrével rendelkező , szépreményű politikus csemete mondaná ki szerénységem nevét, másrészt szeretném, ha ezáltal a nyilvánosság előtt, hivatalosan elkülönűlhetnék ettől a velejéig romlott bagázstól ! Csak így tovább fidióták, ti lehettek a jövő spionjai !
errr (vendég) [2015.03.19., 22:22][válaszolok] #31
Még hátukon a tojáshéj, egy fillérért sem dolgoztak még meg -s nem is igen akarnak,- s lám gerincileg is problémáik vannak. Szégyen, hogy ezeknek valaki enni ad s megélnek.
Képmutatás (vendég) [2015.03.20., 15:36][válaszolok] #32
Böröcéknél öt trafik van. Szegények, biztos rájuk sózták...
valaki (vendég) [2015.03.20., 16:28][válaszolok] #33
Szerintem ezt egy elterelő hadműveletnek tervezték, ami visszafelé sült el: a vezér és társai ügynökkérdését, a nyilvánosságra hozatal ismételt elutasítását akarták az emberekkel feledtetni. Nem hiszem, hogy ne emlékeztek volna az általuk nyilvánosan szervezett és fel is vállalt provokációkról. Még az utolsó választási kampányban is sokat tüsténkedtek, libáztak.
A hölgy megjelenése sem véletlen, hiszen itthon is ezt tanulta, ezt látta: a papa vezette Szerencsen is libázva, provokálva várták Bajnait a vezető párttársai, beosztottjai. Sőt korábban a papa is égette a szalmát ...
hinnye (vendég) [2015.03.20., 23:25] válasza erre: #22[válaszolok] #34
S apu ki mer menni még az utcára? Képzelem.
33-hoz (vendég) [2015.03.21., 09:26][válaszolok] #35
Megkereshetné valaki azt a fotót, amikor "Libát hoztál" v. "Hoztál libát" felirattal várták városunk egyik terén Bajnai Gordont. Kik is voltak ott? Feltehetné valaki a képet. Bár lehet, hogy ezzel provokátor vadásszá válna?
a jövő építése.. (vendég) [2015.03.21., 09:42][válaszolok] #36
Szomorú ,hogy városunk ismét "hires"lett!
Az alelnőknőnek ,elősször a bálaégetőket ,kellene provokátoroknak minősítenie.Aztán a Tv székház felgyújtókat,aztán sok példát tudnánk még, figyelmébe ajánlani.Akár saját szervezetének közelmúltjából is..
Én kicsit pironkodom,de remélem nemcsak én....
Ezt még egyszer Ö is, szégyelni lesz kénytelen..
Szánom ,ezt a gyereket...bocsájtsunk meg neki nem tudja mit beszél!
Nemzeti megbékélés képző (vendég) [2015.03.21., 12:41][válaszolok] #37
Gondlatban nagyon sokan vagyunk "provokátorok".
Az "alelnőknő" /?sicc!/bevezethetné, a gondolat rendörséget,és a "gondolat provokátor", besúgásra felhívását.

Jogi tanúlmányokat folytatott, álítólag Francia o.-ban is- hogyan válhat ilyen célok ,eszközévé,végrahajtójává. ? Sajnálom ,és szánom. Tudnia kell ,egyszer minden véget ér ,és végig kell menni a város,és az élet fő utcáján.
Még nem késő elnézést kérni.
Kérdés ,hogy a a helyi környezete is, egyet ért vele ?? - bár mindegy is ,-felháborító !!
Hádám [2015.03.21., 17:54][válaszolok] #38
Inkább ezzel kellene foglalkozni, mint provokátorokat kergetni....

http://index.hu/belfold/2015/03/20/barkacsfuroval_es_horgaszdamillal_is_dolgozna ...
megjegyzés (vendég) [2015.03.21., 18:32][válaszolok] #39
Nem gondolom, hogy "inkább ezzel kellene foglalkozni". Ön még nagyon fiatal ahhoz, hogy megértse mit jelent a listázás, besúgás, kirekesztés, az ötvenes években talán még a szülei sem éltek.
Szomorú, hogy ilyen szintre jutott a magyar egészségügy, de ennek a hírnek a valóságtartalmát azért meg kellene vizsgálni.
Hádám [2015.03.21., 19:14][válaszolok] #40
Félreértette! Én arra gondoltam, hogy az "ifjú titánoknak" inkább ilyen problémákra kellene felhívniuk a figyelmet, nem besúgósdit játszani!
megjegyzés (vendég) [2015.03.21., 19:27] válasza erre: #40[válaszolok] #41
egyetértek!
hinnye (vendég) [2015.03.21., 19:35][válaszolok] #42
Szégyenbélyeget kellene a homlokukra sütni.
42- nek (vendég) [2015.03.21., 20:34][válaszolok] #43
Már rajtuk, van, de ők nem veszik észre ! Ilyenkor kell a szülő, aki helyreigazítaná csemetéje tévelygéseit ! Na de ismerjűk a szülőket ! Azt hiszem erre mondják ; " az alma nem esett messze a fájától " !
Nem ártana (vendég) [2015.03.22., 10:34][válaszolok] #44
olvasni egy kicsit (sokat!!!) George Orwellt és Arthur Koestlert a szülőknek és a gyermekeknek. Lenne mit megfontolni és tanulni, mert azt soha sem késő!
hogy mik vannak? (vendég) [2015.03.22., 20:08][válaszolok] #45
nol.hu/belfold/csak-a-nap-susson-rank-1523283 (Félnek beszélni a pusztaföldváriak a csaló polgármesterről)
na ne már ... (vendég) [2015.03.23., 14:43][válaszolok] #46
Egyesek hogy eltűntek. Nyilván a rengeteg elfoglaltság.
36,42 (vendég) [2015.03.26., 09:13][válaszolok] #47
"Mikrofonvégre" kaptuk a jövő fideszeseit (444.hu/2015/03/05/fidelitas) Ezt is megéri elolvasni és megnézni.
Kérdés. (vendég) [2015.03.29., 09:01][válaszolok] #48
Hogy állunk a provokátor "képzés" ügyében?
Bár most néhány száz miliárd eltünése űgyében,volna mit tennie a felhívóknak....erröl miért nem tartanak, sajtótájékoztatót?
Vélemény (vendég) [2015.03.29., 09:11][válaszolok] #49
48-nak: a meglévőeken túl, remélhetőleg az a sok tizezer ,"keményen dolgozó"kisember is az lesz ,akiknek a megtakarításait ellopták.
48, Lehetne (vendég) [2015.03.29., 11:01][válaszolok] #50
olyan jó hosszú, "izgalmas", egész estét betöltő beszélgetés, a Városi Televízióban.
gondolatban provokátor (vendég) [2015.04.04., 07:56][válaszolok] #51
Nagyon elhallgatott ,"az alelnöknő "- a provokátor szervezésről..
Kár volt egyáltalán vállalni,,,.de maradandót alkotott. Erre emlékezni fogunk sokáig.
Mit szólnak,sok száz MRD,eltűnéséhez?
Mit szólnak ahoz ,hogy keleten vagyunk otthol?
Mit szólnak egyáltalán ,az utóbbi időben tőrténtekhez?
Mit szólnak ,hogy semminek nincs,felelőse?
Összegzés (vendég) [2015.04.04., 14:41][válaszolok] #52
Quaester
youtube thumbnail
errr (vendég) [2015.04.04., 15:53] válasza erre: #51[válaszolok] #53
Nem szólom meg amit szólani kéne, de naponta gondolok rá, hogy ilyen kártékony formáció még nem volt M.o-on hatalmon s remélhetőleg ennek megfelelő lesz a végkifejlet is egykor.
kiváncsi... (vendég) [2015.04.18., 08:03][válaszolok] #54
Ahoz képest,hogy botrány ,botrány- ,lopás-lopás hátán van ,ebben az országban ,elég csendes az oldal.
Kiváncsi volnnék, a korábbi bigott,és elfogúlt,szimpatizánsok véleményére.
54-hez (vendég) [2015.04.18., 19:06][válaszolok] #55
Nem kell problémázni: dübörög a közmunka, teljes egyetértésben születnek az eget verő döntések, épül a cukorgyár, sok-sok gyermek születik, nincs eladó ház a kereslet miatt a városban, az utak és épületek rendben! Boldog város, boldog emberek, elégedett polgárok. Kell ennél több? Csak ne jönne az a sok német, angol, svájci, belga, francia munkás - letörni a helyi európai béreket!
Érdekel. (vendég) [2015.04.19., 08:37][válaszolok] #56
51,és 54 sz hsz-hez.--a gondolatban provokátorok ,tényleg sokan vannak ,de hogy megmutatják-e, magukat az majd eldől,pl.ma..vagy a közeljövőben.
- korábban a szimpatizánsok,vehemens,egyoldalú bejegyzéseket írtak ,gyakran ,és rendszeressen!
Általában a visszamutogatás volt a fő érv.Valamint a komcsizás.
Ma már nem lehet visszafelé mutogatni, öt év kormányzást követően. Komcsizni meg elég nagy, szegénységi bízonyítvány volna. Tényleg kívancsian várjuk ,mi a véleményük ,a mai helyzetről.??!!
Segítségül pl.az, 51 hsz-ben írtak, kiegészítve,a korrupcióval, szegénységgel,egészségüggyel,oktatással,elvándorlással,munkaerő helyzettel,aroganciával, félelem,bróker ügyekkel,nemzetközi,és Eu elszígetelődéssel,pályázatok körüli anomáliák,.., közmédia, demokrácia,nyílvánosság,korupció elleni fellépés.föld,trafik,vagyonospdások,. Paks, .,,stb
-Volt,és jelenlegi városvezető is rendszeressen írt ,...és oktatott..és most ??! Bíztos vagyok benne ,hogy sokunkat érdekelne,a véleményük.
errr (vendég) [2015.04.19., 09:50][válaszolok] #57
apropó! Szerencsen nem lesz ma tüntetés? Miért nem?
errr (vendég) [2015.04.19., 09:55] válasza erre: #54[válaszolok] #58
Berezeltek, de semmi kétség adott esetben ismét törleszkednek majd oda ahol elvtelenül megéri! ha még lesz ország..
errr (vendég) [2015.04.19., 09:57] válasza erre: #55[válaszolok] #59
hehe! Maga a Kánaán! Minden a terveknek megfelelően...ráadásul már a választókörzetünk is oda, azzal sincs baj.
Kilátások(k) (vendég) [2015.04.19., 12:17][válaszolok] #60
"-Mondhatjuk azt, hogy Borsod elcigányosodik?(Magyar Nemzet)
-Igen.Egyre gyorsabban, és vita nélkül.A születési adatok erre utalnak.Számos kórházigazgatóval van kapcsolatom, és bár nincsenek, nem lehetnek hivatalos adatok, azért a hétköznapokban egyértelműen látszik ez a folyamat.(Lakatos Attila)
-Mely települések vagy megyerészek azok, ahol a legtöbb nehézség van most vagy várható a jövőben? (M.N.)
-Egyértelműen a Taktaköz. Jobb helyzetben van kicsit talán az abaúji rész, de komoly gondok vannak Ózd és környékén is.(...) (L.A.)"
/Magyar Nemzet,Magazin, 2015.április 18. szombat. Beszélgetés Lakatos Attila vajdával, nagyon-nagyon érdemes elolvasni, hosszú egész oldalas cikk,beszélgetés - őszintén arról, amiről mások nem akarnak vagy nem tudnak beszélni!/
Hádám [2015.04.20., 18:18][válaszolok] #61
A hétvégén lehetőségem nyílt Ózd polgármesterével (Janiczak Dávid - Jobbik) hosszabb beszélgetést folytatni és egy előadását megtekinteni. Ózdon hatványozottan ugyanaz a helyzet mint több Borsod megyei településen. Durva helyzetet tapasztaltak a hivatal átvételekor. Az önkormányzat pályázatait egy külsős cég "intézte" kőkemény milliókért évente, a hivatalban nem volt dokumentum ezekről.... A közmunkán 1300 ember lébecolt (1300x43000 = 55.900.000 Ft pénzkidobás az ablakon havonta, tisztelet a kivételnek), úgy, hogy van olyan helyi cég, aki 60-70 embert venne fel, de hónapok óta nem találnak jelentkezőt. A gyár területének jó részét egy szintén helyi vállalkozó adja "bérbe" 20 évre szintén kemény milliókért az önkormányzatnak, melyet az előző vezetés kötött le szerződésben (100 millió körüli felmondási kárpótlással) A cigány negyedben szinte mindenki használ villanyt, de szinte senkinek nincs élő szerződése az áramszolgáltatóval, azaz lopják... lopták eddig... Szintén ezen a részen hegyekben állt a szemét, több konténernyit kellett elszállíttatni, a dögökről nem is beszélve. Súlyosan fertőzésveszélyes!!! A város széli erdők jó része megtizedelve, derékba vágott fák sokasága... Pár hónap alatt sikerült elérni azt, hogy a közmunkán a munka törvénykönyvének megfelelően zajlik a munka, értelmes feladatokkal! Rendszeresek a megbeszélések a polgármesterrel (személyesen találkozik a közmunkásokkal), rendszeresen jár ki a cigánytelepre és érdekes módon egyre rendezettebbek a porták, mostanában nem gyűlnek szeméthegyek már.... Igaz, érkezett reklamáció, hogy aki messze lakik, az ne 8ra menjen már dolgozni, hanem akkor induljon otthonról és ne délbe végezzen, hanem akkorra már otthon legyen Na Istenem, hát van ilyen Nem mindenki van képben a munkakezdés fogalmával, ha 8 kor kezdődik a műszak, az nem azt jelenti, hogy akkor mászok ki az ágyból, hanem azt, hogy már a kezemben a kapa!
Célegyenesben a börtön projekt, ami 265 új munkahelyet teremt a városban (pár hónapja van ez a testület, nem 5 éve!!!!) Az első negyedéves jelentés alapján pedig 20%-al esett vissza a városban a bűnelkövetések száma az előző negyedévekhez képest! Mivel még nem nagyon történt mérvadó intézkedés ez ügyben, ez pusztán a Jobbikos vezetés puszta létének a következménye. Igaz, aki elfárad a munkában, már nincs kedve lopni menni! Lehet ujjal mutogatni, lehet hülyézni, lehet magyarázkodni, a tények azok tények és még nem is beszéltem a "bepróbálkozó" helyi vip vállalkozókról... Ja és még valami azoknak, akik "fiatalság" fóbiában szenvednek és mindig a "tapasztalat" hiányát vetik fel, Dávid kollégám 28 éves, azaz 1 évvel fiatalabb tőlem, Ózd pedig 3szor akkora mint Szerencs!
errr (vendég) [2015.04.20., 21:36][válaszolok] #62
Az ózdi csoda. hehehe... hát én jártam arra mostanában is párszor... semmi változás szemre. Egyébként a közmunkát nem erőltetni kéne hanem ebben a fprmában megszüntetni. 47 ezerért az dolgozzon akinek 3 anyja van, csak konzerválja a nyomort.
Hádám [2015.04.20., 21:43][válaszolok] #63
hát ha 4 hónap alatt szemmel látható változást bárki produkál egy ilyen helyen le a kalappal de egyébként meg hiába gúnyolódik, a tény az tény... apropó közbiztonság.. Szerencsen elkapták már a betörőket? Ha jól tudom 47 forint 4 órás műszakra jár, ami több mint 500 forintos óradíj, magasabb mint a minimálbér. Nem azt mondom, hogy meg lehet élni belőle, de az se megoldás, hogy 0 munkára kifizetnek ennyit... más ezért robotol a gyárban.

Egyébként meg az a csoda, hogy eddig úgy "üzemelt" a város ahogy... gyakorlatilag nem volt olyan terület, ami a törvényi kereteknek megfelelt volna... hajrá Magyarország!
errr (vendég) [2015.04.20., 22:10][válaszolok] #64
No ha nem lehet belőle megélni akkor coki van nemdenem? Hogy lehet bármit is elvárni ennyiért? :-)
Ami a jobbikot illeti sajnos aki kicsit is olvasgat és tájékozódik az meglehetősen elképed a még a képviselőik között is rendre elődforduló primitívség és pitiánerség és aljasság láttán, nem is beszélve a gyakorta előtérbe kerülő hazaárulás és idegen befolyás vádjáról. Ehhez már csak apróság az antiszemitizmus rasszizmus... Nem magát ekézem, de isten óvjon meg az országot ettől a formációtól is. Bár ne jól látnám!
Hádám [2015.04.21., 07:32][válaszolok] #65
Kedves err! Ha nem lehet a pénzért elvárni semmit, akkor miért nem osztogatják csak úgy simán, munka nélkül? Bár azt a kedves elvtársai korábban megtették, meg is van az eredménye... Az, hogy milyen vádakat aggat különböző politikai érdekeket szolgáló csoport a nyakunkba, megint kicsit furcsán hangzik olyanok szájából, aki viszont nem csak vád szintjén, hanem BIZONYÍTOTTAN amerikai pénzből keltik a feszültséget, BIZONYÍTOTTAN korrupt és hatalommal visszaélő egyénekből áll, nem beszélve azon apróságokról, hogy el-el tűnnek száz milliárdok.... Maga szerint ha 10-ből 10 Jobbik által átvett önkormányzatnál volt sumákság, akkor a többi makulátlan? Inkább azon kezdjen el gondolkodni, ha tényleg így van, miért akarnak a már-már régészeti leletnek számító képviselők minden áron, akár a másikat megfenyegetve, pocskondiázva visszakerülni a testületbe? Gondolom a Tapolcai választáson is, Tapolcán belül (ami bőven nem Borsod megye...) azért nyert mind a 10 körzetben a Jobbik, mert annyira utálják őket és tele van nácival... Egyébként meg nekem próbálja bizonyítani gerinctelenségünket, az aki 5 éve névtelenül ír, mert annyira senkiházi, hogy azóta se merte magát megnevezni Ez szerintem mindent elárul.
Divat (vendég) [2015.04.21., 09:36][válaszolok] #66
Nézem, látom mindkét tévé fénykép cunamiját.Ünnepeltek és barátkoztak a polgárok. NO és persze ettek, ittak hiszen ez is része a társasági életnek.Meg része lenne az is, hogy illene az alkalomhoz illően felöltözni, megfelelő ruhákat és színeket összeválogatni. Sokan látják ezeket a képeket az országban ill. határon túl. Vajon mi lesz a véleményük? Ne a Doktor Szöszi című filmből válasszanak már egyesek mintát, nem szerencsés! Sőt szerencsétlen. Egyébként madarat tolláról, embert barátjáról.
Divatnak (vendég) [2015.04.21., 12:42][válaszolok] #67
Na most akkor aki nem öltözött feketébe, az már illetlenül jelent meg a rendezvényeken.
66-hoz (vendég) [2015.04.21., 12:48][válaszolok] #68
Valóban meghökkentő ez a színkombináció!Reese Witherspoon bájos és aranyos volt a vígjátékban, de ez nem vígjáték. Vagy igen? Egyébként a jó ízlést nem tanítják az iskolában. Arra születni kell. Viszont lehet fejleszteni, vannak színvonalas női magazinok öltözködési tanácsokkal minden alkalomra.
errr (vendég) [2015.04.21., 22:20] válasza erre: #65[válaszolok] #69
Kedves Hádám!
Nem tudom miről tetszik beszélni, s kik az én elvtársaim, hacsaknem a nekem szimpatikus értelmes józan gondolkodású egyének maroknyi csapatáról beszél. :-)
Nem ismétlem meg amit írtam mert látom felesleges, nem hajlandó csak az amerikai pénzt emlegetni a kellemetlen tényekre való célozgatások meg kiverik a szemét valszeg. Nézetem szerint kegyednek is kár volt magát megnevezni talán jobban járt volna ha névtelen, bár ugye érthető, érthető mert egyébként hogyan válna némileg ismertté ha nem tenné? Különbség ez is. Ne jöjjön el az az idő amikor szégyellni fogja.
Pénz. Tudja azt a 47-ezret simán lehetne ingyen is osztogatni mert szrt sem ér sajnos. Van akinek a cigarettája sem jönne ki belőle. És lesz is még olyan idő amikor alapjövedelme lesz legalább mindenkinek, de hol lesz már akkor a jobbik?
Hádám [2015.04.21., 23:59][válaszolok] #70
valaki (vendég) [2015.04.22., 11:25] válasza erre: #66[válaszolok] #71
Lenne szíves kifejteni véleményét és elmondani mi miért nem tetszett? Esetleg szakemberek ajánlásait feltenni. Nem lehet tudni, hogy Ön mire gondol: túl egysíkú, túl tarka, miért nem mindenki fekete-fehérben van, miért nem mit tudom én miben vannak? Nyugodtan (hiszen név nélkül ír) mondja meg mik azok amik nem tetszettek.
71 (vendég) [2015.04.22., 17:12][válaszolok] #72
www.miillik.hu/oltozkodes.html
Törekedjünk az ízléses öltözködésre
Hádám [2015.04.22., 18:18] válasza erre: #69[válaszolok] #73
"nem hajlandó csak az amerikai pénzt emlegetni a kellemetlen tényekre való célozgatások meg kiverik a szemét valszeg"

Ahogy mondja, ezek továbbra is csak "célozgatások", amit meg én írtam az kerek perec tények... de nem fogok vitatkozni azon, hogy egyesek szerint nem kék az ég :D

"Nézetem szerint kegyednek is kár volt magát megnevezni talán jobban járt volna ha névtelen, bár ugye érthető, érthető mert egyébként hogyan válna némileg ismertté ha nem tenné?"

Nekem nincs mit szégyelnem, nincs kitől, mitől félnem, hogy névtelenül bolyongjak Valószínűleg nem a Szerencsi Válaszon fog múlni a dolog, hogy ismernek vagy nem, pusztán azért írok névvel, mert egy állításnak sokkal nagyobb súlya van és felelőssége, ha konkrétan tudni ki írta... igaz, ha olyat írna, a rendőrség számára maga sem lenne "anonim", ugyanis bármikor lekérhető a szolgáltatótól a névtelenek elérhetősége is...

"Pénz. Tudja azt a 47-ezret simán lehetne ingyen is osztogatni mert szrt sem ér sajnos. Van akinek a cigarettája sem jönne ki belőle. És lesz is még olyan idő amikor alapjövedelme lesz legalább mindenkinek, de hol lesz már akkor a jobbik?"

Na látja, itt a nagy gond... a 47 maga szerint semmit nem ér, de nem azt hozta fel, hogy nem tud ennivalót venni, rezsit fizetni, hanem azt, hogy nem jut 1000 forintos cigire.... mint tudjuk, a dohányzás nem az emberrel születik, arra rá lehet szokni, le is lehet szokni, választás kérdése... Sajnos láttam már nem egy embert, akinek a háza is ráment (devizahitel miatt), de neki is, a feleségének is a napi 2 doboz multi fejenként megvolt.... az 4 ezer forint, havi szinten 120 ezer... kezdjem sajnálni őket? Mindenki tud mérlegelni, mi a fontos a számára.

Ha valóban bevezetik az alapjövedelmet (ne adja az ég soha...), akkor fog eljönni a 3 millió naplopó országa! Van aki 2010-ig se dolgozott egyetlen percet sem, mégis jól eldőzsölt, furikszámra szülte a gyerekeket, amit az állam szépen eltartott. Csak a környékünkön nem egy olyan ember van, akik ellébecolják a 4 órát a közmunkán, utána záróráig a kocsmában ülnek.... "Volt szerencsém" olvasni a baloldal elképzelését, miszerint minden dolgozó ember után +50 ezret kellene fizetni munkáltatónak, amiből újraosztják az alapjövedelmet és ha valaki 90 ezret keres, akkor kap az államtól 50-et és a fizetése csak 40 lenne... magyarul 40 ezerért robotolna 1 hónapot... kinek lenne kedve ezek után gürizni, miközben sokan megelégedve az 50 ezerrel, otthon lopnák a napot.... ez a világ legnagyobb ökörsége, amit csak ki lehet találni...
Inkább azt kellene, hogy akik komolyan veszik a közmunkát (nem részegen ténferegnek, szalonnát sütnek stb) és vállalják a 8 órát, azok kapjanak rendes bért (emelkedjenek ki a többi közül). Akkor lenne motiváció a megfelelő munkára. De ez is csak rövid távú megoldás, normális (nem az állam által fizetett), jövedelmező (azaz adófizető) munkahelyek megteremtése a cél, ami mint látjuk nem kormánypártiság függő...

Azt nem tudom, a Jobbik akkor hol lesz, de hogy az mszp már nem húzza sokáig, az szinte bizonyos. Lassan lejár az a generáció, ha egy Mesterházy Attilára 50 ember kíváncsi (mint miniszterelnök jelöltre), túl fényes jövőt nem jósolok nekik Az meg, hogy hirdetni se merik a rendezvényt, önmagáért beszél
jadviga (vendég) [2015.04.22., 18:23] válasza erre: #73[válaszolok] #74
(Y) ennyi!
öltözködés (vendég) [2015.04.22., 19:56][válaszolok] #75
Na ne már! Nem az a probléma, hogy ki öltözködik barby babának, kék nefelejcsnek vagy csipkerózsikának.
A baj az hogy a közmunkán kívül semmi munkalehetőség. Aki tud az elmegy innen.Leépül a város.lassan csak az öregek maradnak. de lehet, hogy ez nem is baj a vezérkarnak, mert a nyugdíjasokat majd beterelik a klubokba és vetélkedhetnek majd főzésben-sütésben Jó kis agymosás.Működhet a szavazógép.
47 (vendég) [2015.04.22., 20:33][válaszolok] #76
ezerért cigaretázni nem semmi ?
És még az ital nincs is benne ?
Pedig most lesznek a fesztivál napok bor,pálinka,csoki,káposzta,bab,csülök de,lehetne cigareta fesztivál is ennyi erővel ? Vagy mondjuk itt van a borsodi sör gyár lehetne német mintára sör feszt is . Mondjuk állandó unalomig hallgatott Hooligans al?
Javaslat köles,hajdina feszt még nincs legyen már köszike .
Hádám [2015.04.22., 22:58][válaszolok] #77
Érdekes információra bukkantam, bár a beszámolómat mindig a megyei bizottsági ülés után írom, de az előzetes anyagokban kapott infók közül egy megütötte a szemem:

"A regisztrál bűncselekmények száma a 2014.évben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 16,8%al, 19824-re csökkent, ami 6,4%-a az országos értéknek (309394)

A helyi szervek vonatkozásában emelkedés tapasztalható (2 körzetben):
- A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon (+14,6%, 863-ról 989-re),
- A Szerencsi Rendőrkapitányságon (+7,0%, 1143-ról 1223-ra)"

Az összes többi körzetben jelentős csökkenés volt tapasztalható, a legrosszabb esetben is minimum 8%-os csökkenés!

A beszámolót Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya készítette.

Felmerül akkor a kérdés, amit már oly sokszor feltettem... ha növekszik a bűnelkövetések száma (nem, ebben nincsenek benne a kis értékű lopások, amik szabálysértésnek minősülnek és azok sem, amit már be sem jelentenek, ergo ez a szám jóval magasabb lehet!), akkor miért nem erre fordítják a kapacitást, ahelyett, hogy naponta több helyen is trafiznak másod-harmad magukkal?? Rá fogok kérdezni az ülésen, hogy tájékoztassanak arról is, mennyivel nőtt a kirótt közúti bírságok összege a 2014-es évben.... lehet érdekes adatokat fogunk kapni...
errr (vendég) [2015.04.23., 13:53] válasza erre: #73[válaszolok] #78
Mellébeszél Hádám. Ez bizony kevés.
Üdv.
Hádám [2015.04.23., 14:16] válasza erre: #78[válaszolok] #79
Hát van, akinek semmi sem elég De nekem nem is az a dolgom, hogy mindenkinek megfeleljek!
Az (vendég) [2015.04.23., 17:12][válaszolok] #80
engem is érdekelne menyi-az annyi trafi pénz ? Megtérülő lehet a móka mert gyakori a jelenlét.
libsi (vendég) [2015.04.23., 22:35] válasza erre: #77[válaszolok] #81
Ha nem regiszrálnák, akkor lecsökkenne nullára? Csak kérdezem...
Hádám [2015.04.24., 07:17][válaszolok] #82
Ha nincs bejelentett bűntény, értelem szerűen papíron nem létezik bűnözés Szép ez a statisztika....
Beszélgessünk... (vendég) [2015.05.03., 09:21][válaszolok] #83
Érdekes ,hogy az 51,és 56 hsz.-ben írtakra nem reagálnak?
Ez még tovább bővül: trafik fólia-fóbia.
halál büntetés ismét -rágodjanak rajta,
Nemzeti Parkok
a deviza hitelesek ,kapják az elszámolásokat -csalódás.
a forint hítelessek?
a hitel nélküliek ??!
tengernyi pénz a Vidi stadionra.
egészségügy
oktatás
korupció stb.
a legújabb "hurrá" -jelentések.
Önkormanyzatok-testületek minek ?
Közmédia,híradások.
Nem létező szakértők.

Na beszélgessünk.
Beszélgetés folytatása (vendég) [2015.05.03., 10:28][válaszolok] #84
Érdekes közbeszerzések,
Teljesítmény nélküli közmunka,
Döbbenetes demográfiai mutatók,
Járhatatlan utak,
Munkahelyi "hangulat",
Szétvert közösségek, emberi kapcsolatok (munkahelyi "hangulat" következménye)
Elvándorlás, kivándorlás,
Figyelés és besúgás,
ELSZEGÉNYEDÉS,
Fesztivál az egész világ (evés, ivás, szórakoztatás)
Átpolitizált élet és közélet,
Beszélgessünk, No!
Miért.. (vendég) [2015.05.23., 07:57][válaszolok] #85
Senki nem reagált az 51,56,és a 83 ,84 témafelvetésekre!
Ház ez a baj...
85-höz (vendég) [2015.05.25., 16:33][válaszolok] #86
Lehet, hogy Csíksomlyóra mentek? Válaszolni? Minek és kinek? Választások előtt kell járni az utcákat és mosolyogni és ígérni évente több száz munkahelyet. És ha nem lesz? Na és?
errr (vendég) [2015.05.26., 22:39] válasza erre: #84[válaszolok] #87
a tatárjárás vagy a török dúlás nem volt ilyen kártékony!
Volt az (vendég) [2015.05.28., 09:50][válaszolok] #88
ilyen kártékony,de akkor idegenek törtek a magyarra de manapság az ígérget, ígérgetett aki azt mondja hogy ő idevalósi és ez kártékonyabb mint bármi más .
Összes hozzászólás: 93 db (53 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 5 db (5%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.