Hírek
Félezer munkahelyet teremt az új csokoládégyár – de nem Szerencsen
Dátum: 2016.12.19., 14:06Megtekintve: 18377

A világ egyik leghíresebb csokoládé-vállalata, a Ghraoui Chocolate Hatvanban 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást valósít meg - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, írja az MTI-re hivatkozva az Index hírportál. A cég honlapja alapján a szíriai Ghraoui Chocolate gútai gyára az országban dúló polgárháború miatt 2011 óta nem üzemel, ahogy a cég külföldi boltjai sem. A háború miatt Szíriában is csak Damaszkuszban árusítja a cég termékeit két bolt.
A terv szerint a cég Magyarországra települve kezdene európai terjeszkedésbe. Szijjártó elmondta, hogy a cég, amely a világ egyik legrangosabb, prémium-csokoládékat előállító vállalkozása, 7,6 milliárd forintos beruházással egy 12 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre. A tervek szerint 2017 novemberében az új gyár már elkezd termelni, a Hatvanban gyártott csokoládék 95 százalékát exportálják.

Forrás: Index, cím tőlünk

Kapcsolódó:
Elfogadta az Országgyűlés Koncz Ferenc csokoládéipart támogató javaslatát
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Már ideje (vendég) [2016.12.19., 17:01][válaszolok] #2
lenne Szerencsen is egy létszámú munkahelyet teremteni .
Hádám [2016.12.19., 21:50][válaszolok] #3
Lassan már Alsómocsoládon is több száz fős üzem épül, nekünk meg marad a szigetelő anyag gyár
errr (vendég) [2016.12.19., 23:15][válaszolok] #4
Most akkor ez nem baj ha arab?- elvtársak. Mi lesz a kultúránkkal? A se számít?
A pénz (vendég) [2016.12.21., 07:10][válaszolok] #5
lett a kultúra ?! Az elvtársak meg most nem pártgyűlésre járnak ha nem templomba .
De akkor a Szerencsi csokigyárral mi lesz hiszen ez konkurencia ?
Megjegyzem (vendég) [2016.12.21., 07:58][válaszolok] #6
Gyöngyösön is van egy csokigyár !!!
http://www.tarchaworld.hu/
Megjegyzem (vendég) [2016.12.21., 17:06] válasza erre: #6[válaszolok] #7
Az lemaradt,hogy a gyöngyösi csokigyárnak is, Szír tulajdonosa van.
? (vendég) [2016.12.21., 20:06] válasza erre: #5[válaszolok] #8
Miért, hol van itt Szerencsen csokoládégyár? :)
Igaza van (vendég) [2016.12.22., 15:08][válaszolok] #9
megkövetem ez már csak a karikatúrája egykori gyárnak .
Beszéljük meg.. (vendég) [2016.12.28., 08:15][válaszolok] #10
Nálunk nincsennek migránspok -de van cca,16 ezer letelepedési kölcsönnel érkezett ˇ"honfitársunk.Ěz a kölcsönt is jelentőe kamattal ,vissza kell fizetni nekik! Erről mi a véleményük? Ezek között nem lehet terrorista ?

Más: miért nem a magyar valósággal foglalkozunk ?
A jövő év a lázadás éve lesz/ mondtaa kedves vezetönk /- igaz ez ? Ki fog lázadni ?
Ez van-de meddig? (vendég) [2016.12.28., 16:03][válaszolok] #11
Láthatóan a kommentelők is ,a központi poropagandának megfelelően vítatkoznak.A letelepedési kölcsön ,közönséges büntett,de ez senkit nem érdekel.
A megjelent év végi statisztikák szerint, szinte mindenben az útolsók vagyunk /jövedelmi viszonyok ,egy före eső jövedelem, bérszinvonal, oktatás ,egészségügy , de ez sem érdekel senkit.
Ki fog lázadni-hát -...csak tippelni tudok ,de ez sem érdekel senkit.
hazai (vendég) [2016.12.29., 08:35][válaszolok] #12
Maradjunk hazai pályán. Szerencsen az éjféli misén jól megdorgálták azokat akik ott voltak. Valami olyasmi hangzott el, hogy vannak olyanok akik csak azért mennek éjféli misére, hogy dicsekedhessenek vele. Csak nem a mindenkivel látványosan kezet fogó, vagy az ajtóban olcsó népszerűséget kereső, mindenkinek bólogatókra gondoltak?
valaki (vendég) [2016.12.29., 09:58] válasza erre: #11[válaszolok] #13
Senki nem fog lázadni. Az emberek harmada-fele csak a hivatalos sikerpropagandát hallja-olvassa, negyede-harmada semmit. A többiek meg kevesen vannak, nem meghatározóak, rájuk nem figyelnek, őket nem követik.
Addig szajkózzák a sikerekről, jólétről szóló híreket, hogy az ember elgondolkodik: neki biztosan pechje van amiért nem halad, a többség pedig úszik a bőségben. Ezért inkább meghúzza (szégyelli) magát és hallgat.
13-nak (vendég) [2016.12.29., 11:18][válaszolok] #14
Sajnos igaza van. Jövőre a -a lázadás évében- majd a 37sz út mellett nem facsemetét termelnek, hanem krumplit, hagymát és majd kiosztják a szerencsétlen szavazópolgároknak. Dehogy lázadnak majd , főleg ha még egy kis csokoládét is kapnak hozzá!
Na meg (vendég) [2016.12.29., 14:07][válaszolok] #15
a matektanártól kapnak egy 5-őt mert jól szavaznak .
Kérdés. (vendég) [2016.12.30., 18:41][válaszolok] #16
Minden népnek joga van elzavarni a kormányát ,ha az arra okot ad.
Minden népnek ,olyan kormánya van amilyet megérdemel.
/ez a polgm.úr oldalán volt korábban/

Demokratának lenni annyi ,hogy nem félni.
Nagy a felelőssége az értelmiségnek.

Ez most is érvényes? Vagy csak az elmúlt nyócvévben?
El is lesz (vendég) [2016.12.31., 13:49][válaszolok] #17
mert vége az ígérgetésnek .
Király (vendég) [2017.01.07., 11:29][válaszolok] #19
Megtettük amit meg kellet . Büszkén "magyarosan "?

Az új év kezdete egyúttal a számvetés ideje. Különösen egy városvezető számára, aki nem kezdhet bele egy új év feladatainak megvalósításába, amíg át nem tekinti, mennyire volt sikeres a város önkormányzatának munkája a magunk mögött hagyott esztendőben.

Azon fáradozunk, hogy a szerencsiek jól érezzék magukat. Koncz Ferenc

Érezzék jól magukat
? Nap mint nap azon fáradoztunk, hogy jól érezzék magukat a szerencsiek a városunkban ? mondja Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere. ? Településünk tisztasága, rendezettsége mindannyiunk számára fontos. Elvégeztük azt a munkát, amit el kellett végeznünk, de elégedett igazából akkor leszek, ha a következő években erőfeszítéseink gyümölcsöznek is. A városban feszes gazdálkodás folyik. Amire költünk, az a területszerzés: vásároltunk telket a cukorgyár területén és sok más helyen. Az biztos, hogy az útjainkat minél gyorsabban rendbe kell tennünk és munkahelyeket kell teremtenünk. Ennek érdekében több projekten dolgozunk. Bőven száz százalék felett teljesítettünk, de ehhez kellett a külső támogatás és némi szerencse.

Az elmúlt év egyik nagy beruházása volt az önkormányzat Simai Ifjúsági Táborának felújítása.

? A főépületet már 2015 folyamán minden igényt kielégítő módon felújítottuk ? mondja Koncz Ferenc. ? 2016-ban a lepusztult bungalókat szigeteltük le, kicseréltük bennük a nyílászárókat, vizesblokkokat alakítottunk ki, fűthetővé tettük mind a hatot. Ezt a nagyon fontos beruházásunkat igazából a szerencsi gyerekeknek szántuk. Sima alkalmas hely lehet erdei iskolának, minden megtalálható ahhoz, hogy az ember kiszakadjon a mindennapi darálóból. Ilyen értelemben a város teljessé vált, mert itt helyben nagyon jó bölcsődét, óvodát, iskolákat kínálunk gyerekeinknek, fiataljainknak. Szintén idei fejlesztésünk, hogy az uszodát napelemekkel láttuk el, jelentősen csökkentve ezzel a működtetési költségeket. Az uszoda fenntartását a gyermekek számára, különösen a nyári vizes balesetek elkerülése miatt, szó szerint életbevágónak tartom.

Belvárosi felújítások
Szerencs belvárosa sem maradt érintetlenül, ott is folyamatos munkavégzés folyt.

? Aki átmegy a településen, láthatja, hogy folyamatosan dolgozunk a városkép kialakításán, a település fejlesztésén ? mondja Szerencs polgármestere. ? Nem egyik pillanatról a másikra történő hatalmas változásokra gondolok. Most például rendbe tettük a piac környékét: járdát burkoltak a munkatársaink. A Városgazda Nonprofit Kft. dolgozói saját készítésű burkolólapokkal szépítették meg azt a területet, valamint a turisztikai központ ? az egykori cukorraktár ? udvarát is rendbe tették. Új parkolót alakítottunk ki a Gyárkerti óvodánál. Lehet, hogy ezek apróságok, melyek nem is tűnnek föl elsőre, de egyszer csak jó lesz az út, jó lesz a járda. Ha valaki kimegy az Aranka-tetőre, megdöbbenve láthatja, hogy beültettük a területet 850 gyümölcsfával, melyből 100 darab diófa, 70 darab birsalmafa és 680 darab mandulafa. Erre a környékre tervezünk még egy tanösvényt is.

Iskolaváros
Koncz Ferenc és az önkormányzat apparátusa mindezek mellett már erre az évre fókuszál.

? Többféle pályázatot beadtunk ? mondja Szerencs polgármestere. ? ?Zöld város? címen környezettudatos és gazdaságélénkítő fejlesztések várhatóak, többek között a piac és környezetének rekonstrukciója, valamint a várkert bővítése a fürdő és a római katolikus parókia közötti területen. Megvettük a magánkézben lévő sportpályát a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen, mert nem az önkormányzat tulajdonában volt és ezen kívül több hektárnyi területet vásároltunk a városnak. A cukorgyár területének egy részére iparterület-fejlesztési pályázatot adtunk be. További pályázatokat nyújtottunk be a csapadékvíz-elvezető projekt folytatására, a kerékpárút-hálózat kialakítására és továbbépítésére, turisztikai látványosságokra, valamint gyermekjóléti központ kialakítására. A város és az egész járás jövőjét meghatározó döntés született meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átalakítása kapcsán, ugyanis az országban elsőként szerencsi központtal jött létre az a tankerület, amely magába foglalja a szerencsi mellett a korábbi encsi, a tokaji és a szikszói tankerületet is. Ugyanez mondható el a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alá került szakképzési központ tekintetében. Mindig elmondom és a tények is alátámasztják, hogy Szerencs iskolaváros, ez a jelleg erősödött tovább az előbbiekkel. A történelmi egyházak képviselőivel kölcsönösen jó viszonyt ápolunk. Ebben az évben folytatódott a görög katolikus templom felújítása, amelyet a város pénzügyileg támogatott.

Központi szerep
? Szerencs kistérségi központ, ezért amikor lehetőség van rá, pályázunk a térség szociálisan rászorulóinak a megsegítésére, ebben az évben a Gyermekesély program keretében ? mondja a szerencsi polgármester. ? Itt kell megemlíteni, hogy idén váltottuk be azon korábbi ígéretünket, miszerint a Szerencsi Idősek Otthonát saját fenntartásba és működtetésbe vesszük át majd száz dolgozójával és több mint 200 gondozottjával együtt. A megfelelő orvosi ellátás biztosítása a város egyik legfontosabb feladata. Ezért külön is támogatjuk háziorvosainkat, valamint a különben jól működő járóbeteg-ellátás eszközrendszerét. Fontosnak tartottuk, ezért segítettük a mentőállomás felújítását. Szerencs nemcsak járási, de a régió kulturális központja is. Itt nemcsak a Csokoládé Fesztiválra gondolok. Ha megnézzük, a Szerencsi Művelődési Központnak állandó a kínálata, színház, koncert, kiállítások. A Csokoládé Fesztivál évről évre döntögeti a saját rekordjait. Nagy energiát fordítottunk a biztonsági intézkedésekre, mert akkora a látogatottság, hogy a legfontosabbnak tartottuk mindenki biztonságát és nyugodt kikapcsolódását. Idén tovább fogjuk bővíteni a várkertet, reményeim szerint ez még javítani fogja a fesztivál lehetőségeit.

Zemplén ?kapuja?
Szerencs kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megye Szerencsi járásának székhelye, Miskolctól 30 kilométerre. A Zempléni-hegység déli lábánál, a Taktaköz peremén helyezkedik el. Érinti a 37-es főút és Hatvan?Miskolc?Szerencs?Sátoraljaújhely/Nyíregyháza-vasútvonal is.

A város déli része síkságon fekszik. Az északi része már a Zempléni-hegység egyik hegyére, az Árpád-hegyre épült. Legészakibb része Ond, amely a Fekete-hegyre épült. Közeli hegyek: Bekecsen a Nagy-hegy, Erdőbényén a Szokolya-hegy és a tokaji Kopasz-hegy. Közelebbi városok: Miskolc, Tokaj, Sátoraljaújhely, Sárospatak. A Tokaji borvidék része, a Zempléni-hegység kapuja.
Link http://www.boon.hu/koncz-ferenc-elvegeztuk-azt-a-munkat-amit-el-kellett-vegeznun ...
Köszönjük (vendég) [2017.01.07., 13:26] válasza erre: #19[válaszolok] #20
hogy igénybe vette a ctrl+c ctrl+v szolgáltatást. Máskor is használja ilyen bátran. Hiszen a szerencsi hírek újság csak önnek jut el. Itt senkinek nincs.
Király (vendég) [2017.01.07., 14:03][válaszolok] #21
Attól függetlenül a Magyar utcaiknak a kertjére folyik az uszoda vize és ott meg áll mert trehány munka végzés folyik a kertek alatt .
errr (vendég) [2017.01.07., 16:14] válasza erre: #20[válaszolok] #22
errr (vendég) [2017.01.07., 16:20] válasza erre: #18[válaszolok] #23
Ez is mint számos egyéb mutyijuk hányinbert keltő, undorító és felháborító. Nem tudom lehet-e így szerzett ingatlannak s egyéb javaknak manapság aggodalmak nélkül örülni. S meddig? Kivárjuk.
20 (vendég) [2017.01.08., 10:38][válaszolok] #24
Nagyon szívesen egyéb óhaj,sóhaj kívánság a kormányzat,újság részéről ?
? (vendég) [2017.01.08., 17:32][válaszolok] #25
"Az elmúlt év egyik nagy beruházása volt az önkormányzat Simai Ifjúsági Táborának felújítása." Polgármester úr! A szerencsieket ez k*** nem érdekli, mert Szerencsen járkálnak a kátyús utakon, a vári telepen, térdig szemétben és nem beszélve a " külvárosokról" a fecskésről és ondról. Szóval kinek is hoz hatalmas hasznot a város legnagyobb beruházása? Rettentő nagyképű kijelentés a magasan 100 % felett teljesítés, már nevetséges.
19-nek (vendég) [2017.01.08., 18:18][válaszolok] #26
Ugyan mi haszna annak, hogy a szociális otthont, ahol a lakók 99%-a nem is szerencsi, átvette az önkormányzat.A szerencsi iskolákat leadták, a szocit meg átvették! Csak nem a választások miatt? Arról nem szól a polgármesteri beszámoló, hogy miért nem főznek a szerencsi beteg embereknek hétvégén? Meg arról sem, hogy pont az ünnepek alatt költöztették az öregeket a Rákóczi útról a szociba. Így kívántak kellemes ünnepeket?
mecsoda?? (vendég) [2017.01.08., 18:55][válaszolok] #27
Még hogy az Aranka tetőre gyümölcsfákat ültettek? Jó ,hogy nem vizet gereblyéztek!
jééé (vendég) [2017.01.08., 20:25][válaszolok] #28
Nocsak, ismerős arcok üldögélnek feszülten Gyárfás szavazásán? Olyan jó, hogy ebben az országban minden összeér mindennel.
https://www.facebook.com/nsonline/videos/10154947754996941/
Vendég (vendég) [2017.01.08., 20:33][válaszolok] #29
Azt lehetett hallani,hogy nem csak a gyerekek jártak jól a tábor átalakításával hanem az illetékesek is.
mentőállomás (vendég) [2017.01.09., 07:26][válaszolok] #30
Ahogy a mentőállomás is alig félig újult meg a pályázati pénzből.
Jó lenne tudni, mi volt az oka?
Erről sem szólt a fáma!
Miért kellett a volt cukorraktár udvarát önkormányzati pénzből burkolni?
Nagy táblán hirdették, mennyi pénz van a felújításra?
iskolaváros? (vendég) [2017.01.09., 08:18][válaszolok] #31
" ...az országban elsőként szerencsi központtal jött létre az a tankerület amely magában foglalja a szerencsi mellett a korábbi encsi, a tokaji és a szikszói tankerületet..." Mondja Koncz Ferenc a beszámolóban.
Kérdéseim:- Minek nekünk tankerület amikor minden iskolánk egyházi?
-Tudja -e a polgármester, hogy Szerencsen drasztikusan csökken az iskolások száma? Akkor meg mitől iskolaváros Szerencs?
A Tankerület által szervezett jótékonysági esten, amikor a gazdag emberek jótékonykodtak a szegény emberek gyerekeinek, igaz -e hogy már a vacsora készítésénél a korábban kihasznált Bólyais konyha főzése már nem felet meg/ pedig ők már korábban még családi születésnapra is főztek/. A jótékonykodó elitnek tényleg az Encsről , az Anyukám Mondta Étterem "séfje készitette a japán és egyéb különlegességeket?
csokifesztivál (vendég) [2017.01.10., 10:09][válaszolok] #32
Ha nem lenne ugyan miről is beszélhetne a polgármester? De mivel van, valaki megmondaná ez kinek jó? Ja a koncertek jók, de akik ide jönnek tombolni, vajon hány üres , eladó családi házat vettek meg, mert úgy gondolták itt csokoládéból fonják a kerítést? Tényleg,mennyivel nőtt a városban lakók száma?A tavaji év polgármestere biztos tudja?
No! már csak ez hiányzott? (vendég) [2017.01.10., 16:01][válaszolok] #33
33-hoz (vendég) [2017.01.11., 17:05][válaszolok] #34
Nesze neked Borsod!Ez aztán a munkahelyteremtés!
Na ugye!? (vendég) [2017.01.13., 11:49][válaszolok] #36
megáll az eszem... (vendég) [2017.01.14., 12:03][válaszolok] #37
Szerencsen a polgármester hólánccal a kocsiján szaladgál a főutcán, ahelyett, hogy a havat el takarítaná a város cége. De ahol a havat eltolják, abban sincs sok köszönet,mert parkolókba gyűjtik. Tényleg megáll az eszem! Mi lenne ha több napig esne a hó?
Vendég (vendég) [2017.01.14., 14:18][válaszolok] #38
Szerencsen csak a jó isten tudna segíteni,hogy kerűlje el a települést a rossz időjárás,mert nyáron az esővel, télen a hóval nem tud megbírkóni a városüzemeltető. Ebbe a városba csak az időjárás takarít és old meg mindent.
Miért (vendég) [2017.01.14., 14:39] válasza erre: #37[válaszolok] #39
hova gyűjtsék? Talán azt akarja, hogy pakolják fel a havat és szállítsák el a városból? Ezt mindenhol így csinálják ha talán nem tudná. Mindig van valami baj. Örüljön inkább, hogy ennyit is csinálnak, csak mert szomszédos többi faluban még lassabban dolgoznak. Csak nem azért ilyen ideges mert nem tudott lemenni akciós csirkefarhátat venni a Tescoba?
csirke-farhát (vendég) [2017.01.14., 15:22][válaszolok] #40
Látja ez a különbség. Én megyek a csirke-farhátért. de nem hólánccal, hanem gyalog. Szeretnék közlekedni.
És (vendég) [2017.01.14., 17:50][válaszolok] #41
az autósok is szeretnének a mentő, tűzoltóságról, rendőrségről nem is beszélve ha baj van.
Mi (vendég) [2017.01.14., 19:28][válaszolok] #42
ez a nagy jobbik-mpsz összeborulás ami mindenhonnan folyik?
39-nek (vendég) [2017.01.14., 20:28][válaszolok] #43
Melyek azok a szomszédos faluk soroljon már néhányat ?!
Ahol lassabban megy takarítás ?
A hó láncot bárki felteheti ilyenkor hasznos dolog sőt ilyen időre találták ki .
Sok (vendég) [2017.01.15., 09:32][válaszolok] #44
Bejegyzést intak a pm h?láncár?l. Bevallom nekem sem a szivem csücske a pm, de a ban, hogy a várost járta hóláncos kocsijával semmi kivetni val?t NEM látok. Sôt ! Azt már inkább elitélem, ha valaki a szegényeken gunyolôdik. Szégyelje magát as aki a csirke farhát vásárlással akar jôpofáskodni , as ilyet hívják taplôságnak .
Programok (vendég) [2017.01.15., 13:51][válaszolok] #45
Gratulálni lehet a Rákóczi iskola újságbeli programjaihoz. Konkrét, szervezett, precíz. Nem csak lozungok, nagy szavak. Tanulni lehetne tőlük.
44-nek (vendég) [2017.01.16., 17:52][válaszolok] #46
Ön pedig tanuljon meg rendesen magyarul írni, és az ékezeteket normálisan használni. 1-2 napig gyakorolja és majd térjen vissza ide. Danke!
39-nek (vendég) [2017.01.16., 18:04] válasza erre: #39[válaszolok] #47
Ez a hó eltakarítás még igencsak nem megy, akárhogy is akarja szépíteni! Az utolsó mondata pedig igen nagy taplóság! Gondolkozzon el egy kicsit!
X-bozon (vendég) [2017.01.16., 20:30] válasza erre: #39[válaszolok] #48
Örülök, hogy van egy elégedett ember! Dehát sajnos, nagyon nincs mire! Azt akarja mondani, hogy ez a hó eltakarítás? Ne nevettesen már! A csirke farhátas "poénja" meg nagyon gusztustalan! Egy kicsit magába nézhetne!
Hahó (vendég) [2017.01.16., 20:55][válaszolok] #49
A hoeltakaritás egy röhej. Hétfö reggel iskolába, ovaodába,munkahelyre menet mutatta a káosz. A parkolokban, jardakon allta a hó. Mi lett volna ha esett volna még ennyi? Vagy ha most esne. Megallna az élet.
Tél? Arra felkészültünk. Hó? Az miaz?
Vendég (vendég) [2017.01.16., 21:31][válaszolok] #50
Ez bohózat nem hóeltakarítás. Szégyen,hogy csak ennyire tellett.
gyalázat (vendég) [2017.01.17., 08:36][válaszolok] #51
Jaj, ne kritizálják már a hóeltakarítást! A polgári bálra érkezőket szombaton amikor a legnagyobb hó esett, kiváló parkolási lehetőséget találtak a bálra érkezők. Ja! Hogy ma kedd van és az óvodáknál, iskoláknál ma sem lehet biztonságban parkolni! Várják ki a sorukat!
(vendég) [2017.01.17., 11:40][válaszolok] #52
Az a baj, hogy nem olvad el, s ahogy előre jeleznek, nem is fog egyhamar. Nem kéne a parkolókból elszállítani valahova azt a havat?
A mellékutcákban is csak egy nyomsáv van. Nem férnek el egymás mellett a járművek.
Nem kell itt felhozni a báli parkolót. Lehetett volna más bál is, csak hát a fikázóknak pont kapóra jött, hogy a múlt hétvégi a polgári bál volt.
X-bozon (vendég) [2017.01.17., 21:31][válaszolok] #53
52-nek (vendég) [2017.01.17., 21:55][válaszolok] #54
Ne legyen már naiv!
Időutazó (vendég) [2017.01.18., 02:09][válaszolok] #55
szökő évente ide tévedek mindig jó lesz a kedvem. Itt semmi és senki nem változott meg. 5 ember beszélget magával 50 álnéven. Biztos jó lehet válaszolgatni a saját magunk írt kérdésre. Szívesen kipróbálnám egyszer. Ahogy látom itt egyeseknek már életcél lassan, hogy az oldalon írogat. Egész nap azt várja, hogy mikor írhatja be a véleményét. Tök mind egy mi a téma ha a kormány A-t mond itt B-t írnak csak itt mindenki szakértő. Majd válaszol rá később és más mondatvétellel aztán örül neki.
55-nek (vendég) [2017.01.18., 16:15][válaszolok] #56
Ön nem csak időutazó, hanem látnok is! Én ennek ellenére kétlem, hogy igaza van! Hacsak nem ismeri az IP címeket!
Időutazó 2 (vendég) [2017.01.18., 17:17][válaszolok] #57
Én is szeretnék utazni . Pláne, ha ez nekem nem kerülne pénzembe!
kérdés (vendég) [2017.01.18., 17:45] válasza erre: #55[válaszolok] #58
Miért, mi változott meg Szerencsen? A városi média egyetlen feladata a haveri kör szórakozásának dokumentálása lett. A szervezeti honlapok elavultak, az informatikai osztályok jó pénzért alig csinálnak valamit. Volt a szerencs.hu-n is egy fórum, csak amikor kiderült, melyik hivatali vezető írogatja ott munkaidőben a hozzászólások felét a kormánypárt fenekéből kilógva, hirtelen eltüntették az egészet Szóval maradt ez a fórum, 5-nél azért valószínűleg többen vagyunk.
Ő már (vendég) [2017.01.18., 18:10][válaszolok] #59
utazót egyenesen Kínáig vitte a képeslapokat .
Csak a barátságkedvéért .
Utazó (vendég) [2017.01.18., 20:25] válasza erre: #59[válaszolok] #60
Az utazó talán már megérkezett Los Angeles-ből is...
Bukovszky Róbert [2017.01.19., 10:38][válaszolok] #61
Olvashatják akár több ezren is, írkálhatnak akár több százan is, még sem ér az egész fabatkát sem, ha mindezt, névtelenül, arctalanul gyáva kutyák módjára teszik. Húúú tudom most bunkó voltam a jelzővel, de szívesen vállalom, mert egyre jobban bánt, hogy nincs ebben a kib@szott városban 5-10 ember aki elmerné mondani a véleményét!
egyetértésbe (vendég) [2017.01.19., 12:23][válaszolok] #62
a testület, kabaré... érdemes meg nézni a testületi ülést, béke és nyugalom és nagy nagy megelégedettség :)mindenki mindent támogat, nincs aki ellentmond , így jó ez, ez a demokrácia :)
agyzsibbasztás (vendég) [2017.01.19., 13:20] válasza erre: #62[válaszolok] #63
Én is követem! Egymásnak hízelegnek, KF-en és EZs-n kívül a legtöbben fogalmazni sem tudnak, most épp azon sopánkodnak, hogy nem értik az önvezető autók működését és túl gyorsan fejlődik a technika Amúgy minden jó, minden szép, mindenkinek gratulálnak és jó egészséget kívánnak.
Hajrá (vendég) [2017.01.19., 18:21][válaszolok] #65
61 es így tovább a Lenini úton .
Talán lesz még szegfős győzelem vagy nem . Mi Tér a név az arc a hó nem fog eltűnni csak ha az égiek is besegítenek.
Jégkaparó (vendég) [2017.01.20., 11:35][válaszolok] #66
Egy környékbeli kisváros boltocskájába bekopogtatott a közterület felügyelő, s figyelmeztette az alkalmazottakat, hogy nincs eléggé letakarítva a járda. Jelezte, hogy visszajön, s ha ugyanúgy találja a járdát, akkor megnézhetik magukat.
Miért betöltetlen évek óta a közterület felügyelői állás? Nincs egy haver, aki ülne a jó meleg irodába?
lemaradtam? (vendég) [2017.01.20., 16:21][válaszolok] #67
Nézegettem a Szerencsi Hírek képeit a facebook-on. A szerencsi férfi kórus évadnyitójáról is beszámolt.Nem is tudtam, hogy vegyes-kórussá alakult?
Szerencsen (vendég) [2017.01.20., 18:26][válaszolok] #68
mindenhol ilyenek az utak valakinek nincs fényképe mondjuk a Vasvári,vagY Kórház közről ?
Hátha ott nem ilyen mint a köznépnél ?
Vélemény. (vendég) [2017.01.21., 08:22][válaszolok] #69
Valaki írta korában,hogy minden népnek ,olyan vezetése van amilyet megérdemel./polgm.úr oldaláról /
Ergó: minden településnek is olyan vezetése van amilyet megérdemel.
Változtatás : választás útján ,vagy mésként ...? / ezt nem szeretném /

A helyzet oka , és megoldása is, mi vagyunk.A térdelés ,és a félelem ,konzerválja ,a mostani állapotokat. Ez még nem a mélypont.

Éredemes elgondolkodni -és véleményezni.-- de legfőképp tenni.Legalább ezen a fórumon ,színvonalas ,mindenkit éríntö,a másik véleményét tiszteletben tartó ,bejegyzésekkel./ az útóbbi ídőben nem ilyenek /
Nemcsak tanács.. (vendég) [2017.01.21., 08:30][válaszolok] #70
Kedves Róbert!

Indulatos ,és nem irodalmi stilusú bejegyzésében ,sok a valóságtartalom.
Ne várja el, hogy sokan válalják fel a nyílvánosságot ,hanem kezdeményezzen.
Mondjuk ,egy polítika mentes új lokálpatrióta kör , vagy tenniakaróükat egybegyűjtő városért, mozgalom beindításával.Ezek jó lehetőségeklennének ,a nyílvánosság elé lépésnek.
Ne gondolja ,hogy a népképviseletet nem lehet feléleszteni.De van a lakosságnak is felelőssége ,és lehetősége.
A képviselőket kell ,a település gondjaira ráébreszteni, és megbízni akokkal. Az alúlról jövő kezdeményezések ,mindig hatásosak.
Bukovszky Róbert [2017.01.21., 09:50] válasza erre: #66[válaszolok] #71
Lehet tévedek, de legjobb tudomásom szerint Városunknak van/volt "közterület felügyelője".
#70 Igen, Önnek akár igaza is lehet, de tisztelettel kérem Önt, hogy akár magánban is -mondjuk a facee profilomra- írjon nekem néhány nevet, akik; 1. hozzá tudnának tenni vmit a város mindennapjaihoz. 2. Bátran kimernek állni a közvélemény elé a véleményüket vállalva. 3. Miért én? Ön szerint miért is ne lenne nekem pont elég a mindenkori 'hatalom elé görbetükröt tartó palinak maradnom?
Az rendben (vendég) [2017.01.21., 12:30][válaszolok] #72
hogy félezer munkahelyet teremt és nem Szerencsen de miért nem takarítja a járdáját Szerencsen a Nestlé plusz a kamion parkolóját bár érdekes miért is parkoltatja közvetlenül az út mellett a kamionjait ?
Nem csak javaslat. (vendég) [2017.01.21., 13:22][válaszolok] #73
Kedvcs Róbert !
Bíztos voltam ,hogy reagálni fog.
Ezért alkalmas Ön ,egy helyi folyamat beindítására.
Nen kell azonnal ,fejet ,és nagy dogora gondolni.
Alúlról szerveződni ,mindenki ,és mindenkit éríntő problémák,felvetésére.
Most pl.hóhelyzet ,útak takarítása,aztán,a munkanélküliség,lakosság fogyás,szociális helyzet ,fejtesztések, majd költségvetés ,zárszámadás stb-lasan-lassan.
Elösször csak öten ,majd tizen ,majd ötvenen -és így tovább.
Oda hívni a képviselőket ,és mebízni feladatokkal -majd lesz ellen véleménye a testületi ülésen,-aztán megkérni ,hogy számoljon be.
Végül nö a tőmeg ,és müködö lehet testület ,és működö civil mozg
Ahogy közeledünk majd a választásokhoz ,úgy növekszik majd a támogatók száma,és a képviselők akltívitása.
Hát valahogy így,politika mentesse, a helyi emberek érdekében - sok síkert !
irrr (vendég) [2017.01.21., 17:44] válasza erre: #73[válaszolok] #74
Szép álom, hogy politika mentesen. Egy ilyen kezdeményezés ma már nem lehet politika mentes.
Sose késö. (vendég) [2017.01.21., 18:16][válaszolok] #75
74.-nek.
Ön még nem hallott a lokális ,azaz helyi politikártól?
Ön még nem hallott ,a lokálpatriótizmusról ?
Ön még nem hallotta ,hogy a vidéki képviselözestületek tagjainak, legnagyobb része "független" ?
Természetessen ,gy idő útán jön a politika -de akkora már maradhet a szerveződés "független", amire a politikámak oda kell figyelnie.
73.-nak.
Igen ,valahogy el kellene kezdeni.
Ha erre B.R. alkalmas akkor neki,és segíteni.Szükség van erre.
A tipp nem rossz.Vágjunk bele.Vágjon bele.
X-bozon (vendég) [2017.01.21., 18:33][válaszolok] #76
Kedves 75-ös hozzászóló!
Ön saját magának válaszol? (Az látszik, hogy a 73-as és a 75-ös hozzászóló ugyanaz a személy!)
Ne haragudjon egy kicsi nevetséges!
Valóban (vendég) [2017.01.22., 03:10] válasza erre: #76[válaszolok] #77
Nem is írt annyira hülyeséget az 55-ös hozzászóló. Egy két hozzászólásról szinte ordít, hogy ugyan az a személy pár hozzászólással fentebb is írt. Próbálja elhihetni, hogy neki van igaza és, hogy itt mindenki osztja a véleményét, hogy más néven beír. Egyet értek ez nevetséges. De engedjenek meg egy kérdést. Önök közül volt bárki is a kínjával bajával a hivatalban? Van egy olyan érzésem, hogy nem. Leírják ide a kínjukat válaszolnak rá 2-3x más néven és azt várják, hogy majd ezt látva valaki más majd felszólal és megoldja a problémáját.
78-nak (vendég) [2017.01.22., 16:32][válaszolok] #79
Látom a besúgói hálózat Szerencsen példaérékű.
Hóhelyzet (vendég) [2017.01.22., 17:58][válaszolok] #80
Napok óta annyit változott a helyzet, hogy a főutca parkolóiból egy kis részen elhordták a havat! Kedves Illetékesek, ez aztán óriási eredmény! Gratulálok!
73 es 75 nek (vendég) [2017.01.22., 23:53][válaszolok] #81
javasolnánk, hogy vagy az olvasószemüvegét tegye fel, ha ír, vagy fogyasszon kevesebb alkoholt. Valami oka csak van annak, hogy ilyen förtelmesen ír magyarul. Vagy nem magyar?!
Nem mindegy (vendég) [2017.01.23., 18:31][válaszolok] #82
Szerencsen minden rendben van ?
Virágosak vagyunk .
Közmunka van .
Bocskai minden éven nevetség tárgya.
20 cm hó hetekre lebénítja a mellék utcákból bejutást .
Feltettem a szemüveget egy percre .
errr (vendég) [2017.01.23., 19:13] válasza erre: #31[válaszolok] #83
Érdekes és szánalmas is valóban.
errr (vendég) [2017.01.23., 19:22] válasza erre: #55[válaszolok] #84
... beszéljen már akkor ha kérhetem a példátlan fejlődés mibenlétéről, merthogy a kormány mint - A-t ezt emlegeti. Mondja már ki hogy nem igaz hogy a szlovák átlagember 2x gazdagabb a magyarnál sem az nem igaz, hogy életszinvonalunk a béka segge alá csúszott az utóbbi években s úgy általában a 25-ek vagyunk Európában. Vagy cáfolja már meg azt a tényt hogy a korrupció földje lettünk olybá, hogy már ki kellett lépnünk az azt üldöző nemzetközi szervezetből gúnykacaj kíséretében.. Kötözködjön kicsit.
Ön (vendég) [2017.01.24., 00:18] válasza erre: #84[válaszolok] #85
pedig nem látja, hogy a szlovák államadósság évről évre egyre növekszik. Még a magyar ha magasabb is nagyon lassan csökken. Mindent nem lehet egyszerre. Úgy beszél mintha régen nem lett volna korrupció pedig akkor volt csak igazán. Nah vajon melyik párt vett fel korábban akkora hitelt amit 3 generációnyi család fog törleszteni? Találós kérdés önnek mára.
Ön -nek (vendég) [2017.01.24., 07:01][válaszolok] #86
Amiket Ön ír, az nem más, mint " alternatív igazság " .Magyarul hazugság! Persze megszoktuk már ezt a módszert a kormány embereitôl és az elkötelezettektôl !
85nek (vendég) [2017.01.24., 08:26][válaszolok] #87
Már megbocsásson, de kit érdekel az államadósság csökkenése, mikor a magánynyugdíj is odaveszett. Engem inkább a kórházak állapota, az oktatás helyzete, az a égbekiáltó korrupció, meg a sok agymosás háborít fel. Az sem válasz, hogy mindig volt korrupció! Mert ilyen mértékre én nem emlékszem.
rövid séta (vendég) [2017.01.24., 09:44][válaszolok] #88
Segíteni szeretnék az illetékeseknek. Rövid sétámon az OTP előtt a Bocskai szobornál, a gyógyszertár és orvosi rendelő, az 1000 Ft-os bolt, a szemüvegboltok, s egy milliárdos biztosító ügyfélszolgálata előtti járdaszakaszt vastag jégréteg borítja. A 2-es ABC és a helyi takarékszövetkezet között is lehetne korizni, ha nem volna annyira göröngyös. 8 nappal a hóesés után még mindig ilyen állapotok uralkodnak, amiből arra következtetek, hogy a polgármesteri hivatal illetékesei véletlenül se járnak gyalog vagy elfordítják a fejüket.
Persze ha néhány mulasztót megbírságoltak volna, talán nem ilyen lenne a helyzet.
Biztos népszerűbb a háromszázezer forintos járadékot kapó 62 éves honleánynak adni 5000,- Ft-ot évente. Jó lesz a terepjárójába a benzin, s folyik ki a pénz még számtalan lyukon.
Tulajdonképpen ki irányítja ezt a várost?
Börtön is járhat! (vendég) [2017.01.24., 12:08][válaszolok] #89
Ide jutott a térség? (vendég) [2017.01.24., 15:20][válaszolok] #90
errr (vendég) [2017.01.24., 21:27] válasza erre: #85[válaszolok] #91
Már ne haragudjon de a valóság az, hogy az államadósság ez alatt a pár fideszjárt év alatt néhány ezermilliárd Ft-al növekedett, rekordnagyságúra! Miközben elcapcarázták a magánnyugdíjpénztárak 3500 milliárd Ft-ját...
Namost ha ehhez képest onnan lassan csökken valamit, az nemde katasztrófa?
Úgy vettem észre a "rezsicsökkentés" ellenére is jóval többet kellett ráfizetnem múlt év végén gázelszámoláskor mint annak előtte bármikor. Enyhe télnél! Valakik itt nagyon hazudoznak de rossz hírem van, hírlik hogy már a sánta kutya is eltünt előttük a kanyarban...
Hogy is van ez a házi feladat? Azt mondom, -nem úgy beszélek-, hogy a régivágású kommunisták szégyentől vörös arccal nézik miként tesznek túl rajtuk alaposan "rendszerváltó gyermekeik, már ami a mohóságot, felelőtlenséget, a nyakló nélküli hazudozást és hozzánemértést, jó hírünk lejáratását illeti. Gondolom a szocikra akart mutogatni. Nos.... a Tocsik Mártát tönkre tették anno egy ma már bagatellnek is alig számító vitatható, összeg miatt, ma pedig haja szála sem görbül annak aki milliárdokkal sáros!!. s sokan vannak ám, közöttük olyan is akinek 8 általánosa is aligha van börtönviselt é stb.... Nem beszélve az úgymond törvényesem sokmilliárdra növekedett vagyonok csodájáról. Ilyen fekete Afrikában legeldugottabb bugyraiban ha előfordul. Ugyanmár!
Hajrá! (vendég) [2017.01.25., 09:59][válaszolok] #92
Hajrá! (vendég) [2017.01.25., 12:14] válasza erre: #85[válaszolok] #93
Hajrá! (vendég) [2017.01.25., 12:19][válaszolok] #94
Egyenlők és egyenlőbbek: "amit szabad Jupiternek ..."
http://index.hu/belfold/2017/01/25/az_izsaki_polgarmester_elismerte_az_unios_pen ...
Hajrá! (vendég) [2017.01.25., 15:51][válaszolok] #95
Ezek akarnak változást? Igaza van a Momentumnak: mindenkit el kell zavarni.
http://24.hu/belfold/2017/01/25/ellenzeki-politikusok-nem-szavaztak-meg-az-olimp ...
Hír TV (vendég) [2017.01.25., 17:31][válaszolok] #96
http://hvg.hu/itthon/20170125_Dontott_a_birosag_megsem_mehet_porno_a_HirTV_helye ...

Remélem most is olyan gyorsak lesznek a visszakapcsolást illetően mint mikor kivették a kínálatból...
Hajrá! (vendég) [2017.01.25., 19:11][válaszolok] #97
Minden szép, minden jó, Budapest fejlődése csodás, az ország (vidék) akár bele is dögölhet. A döntéshozóknak "örökélet", nevük fennmarad. Ők simán átvészelik, ehhez elég sok pályázatot nyertek és nyernek.
http://hvg.hu/gazdasag/20170125_olimpia_garancia_kormany?s=hk
aki nem tud... (vendég) [2017.01.26., 08:42][válaszolok] #98
Aki tud és aki nem tud! Mindenki mondhatott verset a kultúra napján.Elég családias volt a rendezvény. Mert ha a hivatalos férjek-feleségek, titkárnők, egy-két nyugdíjas, a szinglik, a kivezényelt néhány diák nincs ott akkor itt is még üresebb székek lettek volna. Javaslom, becsüljék meg a nyugdíjasokat, mert ha ők nem lesznek egyedül ülnek majd a teremben.
Hajrá! (vendég) [2017.01.26., 09:15][válaszolok] #99
Nem tudom mit akar a Momentum, hiszen láthatják, hogy nincs (anyagi) korlátja a lejáratásuknak. A migránsos népszavazás is bizonyította, hogy a kormánynak semmi nem drága. http://index.hu/belfold/2017/01/25/fizetett_statisztakkal_tomtek_ki_az_olimpiata ...
moment (vendég) [2017.01.26., 11:09] válasza erre: #95[válaszolok] #100
Mindenkit elzavarni? Ez aztán a konstruktív, reális hozzáállás
Nem is kell őket lejáratni, megteszik saját maguk. Csak nézzék végig a videót, mind lúdtalpas kiskörúti bölcsész, de még a közönség, a helyszínválasztás és a 444-es reklám is szavatolja, hogy csak egy újabb liberális gittegyletet nyomnak, amilyen a "Milla", az "HAHA" és a többi volt. Az egyik homokos, a másik a besúgó SZDSZ-es Mécs Imre fia, a harmadik beszédhibás, a negyedik feminista, a közönség meg tele a göndör hajú, pofaszakállas, vastag keretes szemüveges alakokkal. Orbánt így nem lehet elzavarni, pont ez a sok újnak és civilnek álcázott szélsőbaloldali szervezet ábrándítja ki a többséget a független, a többség álláspontját képviselő politikából!!!

youtube thumbnail
vendégház (vendég) [2017.01.27., 10:14][válaszolok] #101
Szerencsen is van ilyen üresen álló luxus faluház, ne mondja a képviselő-testület, hogy nem tudnak róla! Mentőállomás, vendégház, miért hunynak szemet ezek fölött? Értem, hogy hárítanak minden felelősséget, de egyszerű állampolgárként is lépni kellene, hát még felesküdött képviselőként! Ha ők hagyják kilopni a közösség szemét, akkor miért ülnek ott?
http://index.hu/belfold/2017/01/27/karadi_vadaszhaz_mondok_izsak_eu-s_penz/
sebaj (vendég) [2017.01.27., 17:45][válaszolok] #102
Na a Rákóczi vár nagy terme nem volt üres, mert a gyerekeknek tartottak rendezvényt.Lehet, hogy a hangulata valakinek forró volt, de a gyerekek majd megfagytak. Gratula! Egyáltalán gondolkodik itt valaki?Sebaj! Jól járnak a gyógyszerészek.
Vendég (vendég) [2017.01.27., 19:26][válaszolok] #103
Én is felháborítónak tartom, hogy kicsi gyerekeknek tartott elöadason kabátban sapkában overalban kellett ülni, hogy ne fazzanak. Fejenkent ötszáz forintért.
Én nem tudom, milyen állatkertből jöttek azok, akik szerint ez normális.
De legalább a csokifeszten minden rendben van, az a lényeg... szégyellhetik magukat
? (vendég) [2017.01.27., 19:45] válasza erre: #103[válaszolok] #104
Ki fogja fizetni a sok beteg gyereknek a gyógyszert ? Nem normális banda.
errr (vendég) [2017.01.27., 20:13][válaszolok] #105
hajrá Momentum!
errr (vendég) [2017.01.27., 20:15] válasza erre: #101[válaszolok] #106
Közönséges csaló, hogy ne mondjam tolvaj. S hány van még ilyen? És hogy merészeli?!
errr (vendég) [2017.01.27., 20:30][válaszolok] #107
nem csak frocli a kérdés: A jobbik feloszlott már?
Kérdések. (vendég) [2017.01.28., 09:02][válaszolok] #108
B.R.- Önhöz többen/valaki szerint egy ?/fordultak ,kéréssel ,javaslattal-
Mi a véleménye, reagálása ?
Hadám- Ön miért tünt el ?
Korábban ,nagyon kritikus volt.Mások szemében ....,most meg ?
Talán csak nem jól alakulnak a dolgok?
73.75 hsz./lehet,hogy ua. /-de amit ír ,azt érdemes lene megbeszélnünk.
Szerintem mintha valami alakulna./civilel ,Prof.Batthyányi Köre,Eötvös Kör,stb/
kérdés (vendég) [2017.01.28., 19:08][válaszolok] #109
A óvoda vezetője, hogy engedhette, hogy dermesztő hidegbe üljenek a gyerekek a várban a előadáson? A szülők rájuk bízzák a gyereküket, hogy vigyázzanak rájuk.Hol van itt a felelősség?
nem csak ő (vendég) [2017.01.29., 09:21] válasza erre: #109[válaszolok] #110
Aki megrendezte, meghívta a kicsi gyerekeket 500 ft-os belépővel egy ilyen színházi látogatásra. A város első számú kegyeltje.Bezzeg a bormustrán rövid ujjú pólóba sem fáztak. Szégyen gyalázat.
Vendég (vendég) [2017.01.29., 12:01][válaszolok] #111
Gondolom,hogy az óvoda vezetőjének meg kellett engednie a műsor megtekintését,mert különben....
Lesz majd választás, akkor kellene emlékezni ezekre a dolgokra.
Ogre (vendég) [2017.01.29., 13:47][válaszolok] #112
A vár urának ugy látszik mindent lehet
Persze (vendég) [2017.01.29., 18:54][válaszolok] #113
hogy nem fáztak bormustrán muflon pöri volt meg finom borocskák melegítőnek .
Urizálás. (vendég) [2017.01.29., 19:33][válaszolok] #114
Ez csak szöveg -tenni kellene !/113,112/
Az urizálló helyi elittel szemben -szerveződni ,és a hangunkat hallatni kellene.
Ezekre a kezdeményezéskre ,senki !!! sem reágál ??
El kell indítani. / tudom mi legyen az ?/
hasonlóság? (vendég) [2017.01.30., 06:32][válaszolok] #115
Van hasonlóság a nagy politika és a helyi között? Urizáló borbarátok és borbarátnők muflonkát csipegetve, borocskával locsolgatva egyik oldalon, a másikon gúnyolódás a csirke-farhát-ot vásárlóknak, akik szóvá teszik a járhatatlan várost?
Bukovszky Róbert [2017.01.30., 09:07] válasza erre: #108[válaszolok] #116
"Mert hüjjjjjje azért nem vagyok"!!! Mennyire lehet egy arctalan, névtelen hsz-t komolyan venni? Nézze, ha valakinek elképzelése, ötlete van, meg keres elmondja mit és hogyan akar, aztán meglátnánk, hogy van-e értelme belevágni a 'kivitelezésbe. Egy biztos nem én leszek a Városunk megváltója, nem mintha nem vágynám a jobbat, de én önmagamat legalább 10 szempontból alkalmatlannak találom az ilyesféle feladatokra.
Ateista vagyok, de az isten szerelmére kérdezem, miért baj az, ha a helyi borászok néhány havonta összeülnek, vacsoráznak, kóstolgatnak, egyeztetnek? Megjegyzem legjobb tudomásom szerint ez egy teljesen civil kezdeményezés, bár sok hasonló lenne mindenféle más szakterületen is!
116-nak (vendég) [2017.01.30., 16:57][válaszolok] #117
Látja kedves Róbert már itt is bántják a civileket.Pedig mi van abban ahogy mondja: "ha a helyi borászok néhány havonta összeülnek, vacsoráznak, kóstolgatnak, egyeztetnek?"Lehet az zavarta össze a kommentelőket, hogy az egy-két civil mellett a társaság tagja pl trafiktulajdonos, fidelitas tag, maga a polgármester és kedves felesége, intézményi gazdasági ügyintéző, az önkormányzati képviselő fia és a polgármester választási kampányfőnöke? Remélem a muflont nem Ön intézte???
valaki (vendég) [2017.01.31., 13:21][válaszolok] #118
Mindenkinek egyenlő esélye van arra, hogy dolgozzon és gyarapodjon. Sajnos vannak "egyenlőbbek":
http://index.hu/gazdasag/2017/01/31/tiborcz_cege_mar_a_tender_kiirasa_elott_beje ...
na ja (vendég) [2017.01.31., 14:14] válasza erre: #117[válaszolok] #119
És a hozzászóló nem is feszegette,hogy van ott aki semennyire sem borász csak valakinek a ... na hagyjuk, biztosan jót iszogattak ... ...
nem az volt a baj (vendég) [2017.01.31., 18:02] válasza erre: #119[válaszolok] #120
hogy ettek ittak, tegyék, kit érdekkel, hozzá szoktunk már.A baj az, hogy kicsi gyerekek hidegbe nézték a délelőtti előadást a várban.Érdekes módon eltűntek az iskolában felrakott képek is, ahol kabátban ülnek a gyerekek, de ez a tényeken semmit nem változtat. Lehet, hogy muszájból tették. Most meg nem győznek orvoshoz járni a kicsi gyerekekkel :( Az óvónőnek is azonnal ki kellett volna fordulni, vissza kérni a belépő árát. Nem tudom a vár ura a saját unokája egészségét is kitenné ilyennek? Felháborító.És ne magyarázza meg, hogy fűtik a termet. Az egész várban csak lent van meleg, ahol a műv, kp. van. A könyvtárba is meg lehet fagyni.
Persze (vendég) [2017.01.31., 18:22][válaszolok] #121
hogy jó lenne több ilyen rendezvény ha én is vadásznék minden "szentnek" maga felé hajlik a keze .
errr (vendég) [2017.01.31., 19:57] válasza erre: #118[válaszolok] #122
Rendben van, értem!- sokan tudják már hiba volt a fideszre szavazni, de még kitartanak titokban egy kicsit. Na de azt már nem hiszem hogy az ilyen hírekre amelyek naponta 10-esével érkeznek, nem nyílik ki a bicska a zsebükben.... hát miféle ocsmány ország ez?
Bukovszky Róbert [2017.02.01., 10:18] válasza erre: #121[válaszolok] #123
Biztos, hogy bennem van a hiba, de én ezt bizony nem értem, mi köze az én vadász milétemnek a helyi borászok rendezvényéhez? Hozzáteszem mint helyi szőlősgazda, meg gyakorló borász engem is megtiszteltek a meghívásukkal, csak egyéb okokból nem állt módomban megjelenni. Azért én csak átnéztem azokat a fotókat még egyszer, hát bizony én nagyon nagy százalékban helyi borászokat láttam. Az meg, hogy egy poli - megjegyzem Neki is van pincéje- részt vesz egy ilyen összejövetelen szerintem teljesen normális és el is várható tőle, mint ahogy el megy a sakkozók a galambászok vagy éppen a pecások aktuális rendezvényére is. Kérem ne értsenek félre van itt hiba, hiány stb-stb rendesen, eszem ágában sincs a városvezetést védeni, de ami okés azt el kell ismerni.
errr122 (vendég) [2017.02.01., 10:26][válaszolok] #124
Nehéz szó nélkül hagyni errr hozzászólásait (zavaros, eszement fogalmazás, hemzsegő helyesírási hibák stb.). Hazánk "ocsmány országnak" nevezése minden eddigi megnyilatkozását alul múlja. Ennél aligha lehet lejjebb süllyedni....
123-nak (vendég) [2017.02.01., 10:47][válaszolok] #125
Az igazi gond az, hogy ebben a városban semminek nincs következménye, bárki, bármit megtehet vagy nem tehet meg.
Persze ha tudna egyetlen egy ellenpéldát is, azon meglepődnék.
A beosztottak ezt látják, s egy részük él és visszaél ezzel - másokat lealázva.
Ön szerint ez az út hová vezet?
Bukovszky Róbert [2017.02.01., 11:12] válasza erre: #125[válaszolok] #126
Sehová! De ezt már tudjuk régen ez egy megállíthatatlan, visszafordíthatatlan folyamat. Sajnos nem is egyedi eset és véleményem szerint nem is helyben dől el, de no problem, egyszerűen ez a demokrácia s a többség akarata érvényesül.
126-nak (vendég) [2017.02.01., 12:22][válaszolok] #127
Téved Uram! Szerintem nem ez demokrácia ! 2/3-os többséggel megváltoztatták az alaptörvényt , a választási törvényt, képükre formálták az Alkotmánybíróságot, folyamatosan jutalmazzák kicsiben és nagyban a fidesz hívőket/ lásd. Szerencs/ és általában csak azokat. Folyamatosan nehezítik a demokratikus intézmények működését. Sokáig sorolhatnám. Széttárni a kezünket és azt mondani, hogy ez visszafordíthatatlan folyamat? Persze vannak elnézők és haszonlesők, mindent megmagyarázók. De biztosan tanult történelmet és tudja, még az ettől nagyobb hatalmaskodók sem maradtak örökké.
No urizálás. (vendég) [2017.02.01., 15:32][válaszolok] #128
A 127 hsz-mindenben egyetértek.
Csak mikor mutajuk már meg ,hogy eddig ,és ne tovább!
Egyszer minden véget ér ,még ez az urízálló helyi ,és országos hatalom is.
B.R-miről beszél ?
Ez a folyamat önmagát fogja megoldani ,vagy békéssen ,vagy másképp.
Ön idönként ellentmond önmagának.
Rendezni kellene az álláspontjait.Úgy látszik a viszonyát az urizálásal rendezte.
Az értelmiség mintha ébredezne ,és felébreszheti az alvókat.
Bukovszky Róbert [2017.02.01., 16:04][válaszolok] #129
Nekem tetszik;
? Zdrasztvujtye, Viktor, hoztam gázt.
? Szervusz Vlagyimir, én meg gázszerelőt.
Bukovszky Róbert [2017.02.01., 16:57] válasza erre: #128[válaszolok] #130
Jóember! Miről beszél!? Ki talán Ön fogja a rendszert megdönteni, mikor nem több mint egy név nélküli ........ talán jobb, hogy csak pontoztam. Tudja vannak elveim amiket nem lehet megdönteni, s az elveimbe bele fér, hogy ne csak fehéret és feketét lássak, amit jónak hasznosnak látok azt bárkinél elismerem ami meg szerintem sz@r arról is kimerem bárhol bárkinek mondani a véleményem.
S mondjanak bármit is akkor is demokrácia van, s így Önöknek, nekem vagy bárkinek demokratikus joga, hogy megdöntse a regnáló hatalmat. Persze ahhoz ki kell állni, érvelni, tömegeket gyűjteni maguk köré s ha ez meg van megtalálni a megfelelő eszközöket a váltás kivitelezésére. Én utálom, de azt azért látni kell, hogy ma Hazánkban még mindig egy bizonyos OV a legnépszerűbb politikus. Helyben meg azt hiszem elég ránézni a képviselő testület összetételére .....
128nak (vendég) [2017.02.01., 17:01][válaszolok] #131
Sajnos egyenlőre azt látom, hogy nagyon sok az elégedetlen ember, de mindenki másra számít, hogy majd mások helyette is elsöprik- ahogy ön mondja- az urizálókat.Sokkal több gerinces bátor emberre van szükség .Sok az olyan is, aki dörgölődik a hatalomhoz, itt Szerencsen is és azt hiszik ők majd kegyeltek lesznek.
tisztázzuk! (vendég) [2017.02.01., 17:15][válaszolok] #132
Más a demokratikus jog és más a demokratikus lehetőség! Hoppácska!
No urizálás (vendég) [2017.02.01., 17:17][válaszolok] #133
Kedves R.
Ön önmagával vitatkozik- és nyított kapukat dönget.
Tényleg több okból sem alkalmas szervezőnek -mert megváltozott ,valamiért a véleménye.
Félremagyarázza a kommenteket ,a sajátját is.
Nyugodjon meg.
Csak úgy mondom. (vendég) [2017.02.01., 18:11][válaszolok] #134
Bíztos helyről tudom ,hogy minden urízállónak ,ízlett a küldött muflon.
Tényleg mindenki nyugi.
Keresünk gerinces ,és bátor embereket.
Hátrébb (vendég) [2017.02.01., 18:46] válasza erre: #123[válaszolok] #135
Azért kíváncsi lennék összegszerűen mi bekerül manapság vadásznak,borásznak lenni meri vállalni . Mikor egy fegyver szekrény 300000 -ft kezdődik .
Bukovszky Róbert [2017.02.01., 19:34] válasza erre: #134[válaszolok] #136
Azért kérem nyugtasson meg, nem arra céloz, hogy esetleg én küldtem volna a húst, elárulom 2008-ba láttam/lőttem utoljára muflont.
#135! Ugyan miért is ír ekkora baromságot, ha egyetlen ember is elhiszi vagy komolyan veszi már akkor is nagy a baj!Nyugodtan ossza el azt a számot tízzel, de még annál is van olcsóbb megoldás.
valaki (vendég) [2017.02.01., 21:40][válaszolok] #137
Hogy mik meg nem történnek! A mindenki (magyarok) által lesajnált románok több százezren tüntetnek, mert az új kormány elnéző akar lenni a politikusbűnözőkkel és vissza akarja fordítani a korrupció elleni harcban eddig elért eredményeket. Persze ott nem ismerik a NER-t.
http://24.hu/kulfold/2017/02/01/robbanaskozeli-feszultseg-rengeteg-tiltakozo-vid ...
http://444.hu/2017/02/01/a-rendszervaltas-ota-nem-tuntettek-annyian-romaniaban-m ...
megjegyzés (vendég) [2017.02.01., 22:49][válaszolok] #138
Sokan eltüntek ...
youtube thumbnail
valaki (vendég) [2017.02.02., 11:16][válaszolok] #139
http://index.hu/index2/#bloghu/bozotharc/2017/02/01/titkolja_az_ugyeszseg_hogy_m ...
Csak hasonlítsuk össze a #137-ben leírtakkal és magyarázatot kapunk arra, hogy nagyon sok területen miért kerültünk Románia (és más országok) mögé.
kíváncsi-fáncsi (vendég) [2017.02.02., 13:00][válaszolok] #140
Azt eddig is tudtuk, hogy az udvari fotós mindent megörökít, de vesszek meg, ha megtudtam bejegyzésétől, hogy az új csokigyári igazgatónő ki fia-borja. Nem kellett volna írni róla valamit ennyi pénzért, szolgálati autóért?
134-nek (vendég) [2017.02.02., 14:24][válaszolok] #141
Várkapitányi recept szerint készült
honnan (vendég) [2017.02.02., 18:07][válaszolok] #142
errr (vendég) [2017.02.02., 20:15] válasza erre: #124[válaszolok] #143
Tanuljon meg értve olvasni, mert úgy tűnik a leírtakból fogalma sincs semmiről. Magának zavaros minden a hiba az Ön készülékében van. Bizony ocsmány ország az ahol a nyilvánvaló bűnözők szabadlábon vannak s szavát meg a magféle fel nem emelné.. Vitatja? No?
Vélemény (vendég) [2017.02.02., 23:50] válasza erre: #129[válaszolok] #144
Azért ez egy kicsit fekete humor, talán többen gondoljuk így...
kíváncsi- fáncsinak (vendég) [2017.02.03., 08:28][válaszolok] #145
Már azt hittem egy másik nőszemélyt hiányolt a képről?
Utoljára errr-nek (vendég) [2017.02.03., 09:58][válaszolok] #146
Nem szeretnék Önnel vitát kezdeményezni. Egy dolog bizonyos: "Értve olvasni" csak értelmes fogalmazást lehet, a zagyvaságokat viszont bogozgatni nem érdemes! Abban igaza van, hogy elképesztő mértékben megnőtt hazánkban (is) a bűnözés. Ezért nem a sokat szenvedett kis hazánk (földrajzi értelemben) a hibás, hanem a területén, bűnözésből élő emberek kisebb-nagyobb csoportjai.Ők valóban ocsmány módon visszaélnek a tisztességes emberek bizalmával.
Cukorgyár (vendég) [2017.02.04., 09:23][válaszolok] #147
előtt van egy molinó mi szerint 93-éves a csokoládégyártás ?
Itt mire gondol a hírtadó ?
Mert Szerencsen csokoládégyárban történő csokigyártás már nincs .
Ha pedig a manufaktúrának akar hírverést csinálni nem állja meg a helyét mert uszkve 93-évvel ezelőtt a csokoládégyártás nem ismerte (emulgeálószert,szójalecitint,)?
Pataki (vendég) [2017.02.05., 11:59][válaszolok] #148
# 147-nek Ha valaki nem ért valamihez,miért ír ide butaságokat.Megnyugtatom akkor is használtak lecitint a csokoládégyártáshoz."A lecitin egy a sejtmembránban is megtalálható, könnyen lebontható, nem mérgező vegyület. Fő forrása a szójaolaj, de napraforgóolajból is előállítható. Élelmiszerek esetében , emulgeálószerként és stabilizálószerként használják".(Wikipedia)A gyógyszeripar a krónikus fekélyes vastag- és végbélgyulladás (colitis ulcerosa) nevű bélgyulladásban szenvedő emberek gyógyítására gyárt lecitinből,gyógyszert .A suszter maradjon a kaptafánál !
Patakinak (vendég) [2017.02.05., 13:36][válaszolok] #149
Na jól megnyugtatott. Nem mérgező vegyület. Jujujjj!
Pataki (vendég) [2017.02.05., 14:15] válasza erre: #149[válaszolok] #150
#149 : Gondolom tojást sem eszik,mivel a tojássárgájában sok lecitin van.Azért lehet a tojássárgájából,majonézt csinálni,de azt hittem,hogy ez egy átlagembernek,természetes dolog. Tévedtem ! Elnézést kérek érte !
Pataki-nak (vendég) [2017.02.05., 19:39][válaszolok] #151
Biztos ebben mert a lecitint az italporok estében használják .
De azért szép volt .
Boldogság (vendég) [2017.02.05., 22:09][válaszolok] #152
Boldogság van. Van csokoládé, muflon, bor és borászok, vacsorák itt és ott , hát mi kéne még a szerencsi népnek? Lehet nézegetni a szép színes fényképeket, oszt jó napot
Pataki (vendég) [2017.02.06., 10:29][válaszolok] #153
#151 Kedves ismeretlen ! Az italporokban azért van lecitin,mert a zsiradékot (kakaóvaj,növényi olaj,tejzsír ) emulgeátor,jelen esetben lecitin segítségével lehet vizes közegben ( tej,vagy víz )elkeverni.Ha nincs benne emulgeátor a zsiradék felúszik az ital tetejére.Kérdés ???
kivülálló (vendég) [2017.02.06., 10:50][válaszolok] #154
Na én nem lecitinezek. Úgy vagyok vele egye meg aki megfőzte. Ha meg marad, akkor majd jönnek a választások meg a csokifesztivál oszt kiosztják a választópolgároknak.Jó étvágyat hozzá! Bevallom ez utóbbiaktól sokaknak émelygése van.
Most (vendég) [2017.02.06., 17:54] válasza erre: #153[válaszolok] #155
írta a sok haszontalan dolog mellett kell egy kötő agyag hogy iható,és eladható legyen
régen megfejték a tehenet tettek bele kakaót és mit ad Isten iható volt lecitin nélkül.
De van a sok adalékon kívül fontosabb kérdés mert azt lassan a víz lesz az úr!
de még jó tip-top a Szerencsi patak medre .
Csak úgy (vendég) [2017.02.07., 09:33][válaszolok] #156
mondom Koncz Ferencnek, hogy a Nesle új igazgatójával való fényképeszkedés közben elintézhette volna, hogy pld. ma reggel a cukorgyári körforgótól egészen az állomásig az alig kikotort parkolókban ne álljon sorba 12db azaz 12db kamion. Az amúgy is csúszós úton szinte életveszélyes volt lejutni az állomásra,mert jobb híján el kell utazni Miskolcra dolgozni néhány választópolgárnak.
Bukovszky Róbert [2017.02.07., 11:35] válasza erre: #156[válaszolok] #157
Sajnos Önnek igaza van, az ami a NESTLE környékén történik az már sokszor a vicc -bár 10-15p után nem tudok őszintén nevetni- kategória. Viszont azt nem értem, hogy Ön -persze mint egyik legnagyobb Fecskési 'áldozat akár én is megtehetném- miért nem mondja el ezt, vagy írja meg a megfelelő fórumra vagy illetékes helyre, ez nem személyeskedés, ez nem bárkinek a betámadása az egyszerűen egy helyzet ami megoldásra vár, s lehet a Poli vagy bárki aki illetékes lehetne még nem is nagyon tud róla hivatalosan.. Kb két hete olyan sor állt, hogy én a Magyar út sarkán álltam s még néhányan voltak mögöttem.
157nek (vendég) [2017.02.07., 12:05][válaszolok] #158
Érdekes! Minden bálról tudnak az illetékesek. Csak pont erről nem?A baj akkor még nagyobb, ha évek óta meglévő problémáról sem tudnak. Most pedig már szerintem tarthatatlan a helyzet.
polgár jenő (vendég) [2017.02.07., 12:06] válasza erre: #157[válaszolok] #159
Róbert, miért fontos, hogy kiálljon valaki szemtől szemben az illetékesekkel? Nem mindegy, hogy a problémáról hogyan szerez tudomást a vezetés? Nyílt titok, hogy napi szinten követik ezt az oldalt a várból és a hivatalból is. A különbség annyi, hogy az embernek rá kell szánnia a munka- vagy szabadidejéből és hallgathatja élőben a mellébeszélést + semmi nyoma nem marad, nem úgy, mint annak a nyilvánosságnak, amit akkor kap, ha egy fórumban osztja meg a problémát. Városi fórum pont emiatt nincs évek óta! Cselekvés meg sem így, sem úgy nem várható, leginkább azzal vannak elfoglalva a problémák felvetésekor, hogy ki és miért mer kritizálni vagy észrevételt megfogalmazni. Félművelt, komplexusos emberek ülnek mindenhol, akik mindent támadásnak vélnek. Jó példa a Városgazda kommunikációja a hóhelyzetet ért tömeges lakossági panaszokra és ahogy ezt a lesújtó helyzetet a városi lap sikerként prezentálta. Vagy ahogy Hádám felvetéseit rendre kihagyják a lakossági fórumok tudósításaiból Ez így rendben van?
156-nak (vendég) [2017.02.07., 12:43][válaszolok] #160
Van aki csak a bölcsődéig, óvodáig szeretne lejutni, annak is elég necces.
Úgy tűnik sem a vállalkozói fogadáson, sem a nyomtatott sajtóban nem olvasta, hogy tavasszal kezdődnek a szigetelőanyag gyár, a cukorcirok, gyümölcsfeldolgozó építési munkálatai.
Talán már nem kell sokáig az állomásra járni reggelente, ha igazak azok az ígérgetések, amit készpénznek vett a polgármester. Én nem tenném, mert egyetlen alvállalkozó megkereséséről, egyetlen szakmunkás beiskolázásáról sem lehetett hallani, ha pedig a közmunkásokról, mint munkaerőtartalékról beszélünk, akkor inkább hagyjuk, bár a múzeumban néhány fiatal bujkál a munka és a hólapátolás elől.
Tudja ebben az országban már dolgozni alig akarnak, íróasztalt követelnek, 4 műszakra nem mennek. Hosszú hónapok óta lehet olvasni, hogy milyen szakmunkásokat keresnek, csak éppen nem találnak. Elkésett az iparosítás.
Bukovszky Róbert [2017.02.07., 13:02] válasza erre: #159[válaszolok] #161
Talán van igaza, de aki HIVATALOSAN felvet egy problémát, annak JOGA van x idő után megkérdezni, hogy történtek-e lépések a megoldás érdekében. A Szerencsi Választ lehet sokan olvassák, de egyenlőre nem ez a hivatalos hírforrás a városban.
161.-nek (vendég) [2017.02.07., 14:01][válaszolok] #162
Ne nevettessen már! "HIVATALOSAN" meg"JOGA van"?????Még eddig mit intéztek el? Csak úgy mellékesen.
Bukovszky Róbert [2017.02.07., 14:15] válasza erre: #162[válaszolok] #163
Azt nem tudom, hogy mit intéztek meg mit nem, de egy biztos aminek nyoma van azt számon lehet kérni, ha nem máskor hát a választáskor a függöny mögött.
polgár jenő (vendég) [2017.02.07., 14:18] válasza erre: #161[válaszolok] #164
Ebben igaza van, ez lenne az ideális, de a gyakorlatban nem működik, mert ugyanúgy nem történik semmi. Hádám tudna mesélni, mit ér a nyilvános felszólalás, a személyes találkozó vagy a hivatalos írásos kommunikáció Majd biztosan meg is teszi, ha erre jár. Jómagam egy bizonyos javaslattal és kérdéssel két e-mailt küldtem tavaly nyáron a pm hivatal egyik osztályának. Azóta sem válaszoltak, pedig KÖTELESSÉGÜK lenne. Akkor most menjek perelni? Inkább megosztom majd a nyilvánossággal, amikor alkalom adódik rá, akkor legalább szégyenkezhet majd az osztályvezető a város lakói előtt.
Bukovszky Róbert [2017.02.07., 15:14] válasza erre: #164[válaszolok] #165
"egy biztos aminek nyoma van azt számon lehet kérni"
megjegyzés (vendég) [2017.02.07., 16:23] válasza erre: #157[válaszolok] #166
A Nestlé nem tud a problémáról, a városvezetés nem hallott róla, a gyakran járőröző rendőrök nem tapasztaltak semmi rendkívülit, sőt a rendszeresen ott közlekedő buszvezetők sem jelezték akkor minden rendben van, csak egyesek fantáziálnak. Oszt jónapot.
mi van (vendég) [2017.02.07., 19:34][válaszolok] #167
ebben a városban? Egyre - másra mondanak fel tanult, értelmes, szorgalmas szakemberek. Meddig tart még egyes helyeken a kiskirályiság ? :(
167-nek (vendég) [2017.02.08., 07:02][válaszolok] #168
Mármint kik? Melyik munkahelyen? Mert így azt mond amit akar!
állás (vendég) [2017.02.08., 11:04][válaszolok] #169
Jajj! Ne mondja már, hogy az okos emberek itt hagyják a várost. Csak nézze meg a képviselőket. Ráadásul úgy hírlik újabb munkahelyek létesülnek és még a házi műkörmös is irodai munkát kaphat.
állás-nak (vendég) [2017.02.09., 09:06][válaszolok] #170
A képviselőket nem Ti választottátok? Abból akik jelentkeztek.
Egyébként meg így majd nem kell munkaidőben kiszaladgálni a műkörmöshöz. Megoldódik a szépségápolás házon belül. Ne irigykedjetek már!
állásanak (vendég) [2017.02.09., 10:19][válaszolok] #171
Szégyen nem csak az övéké a mienk, birkák vagyunk
Csütörtök este; 21:25-kor! Aktuális (vendég) [2017.02.09., 14:00][válaszolok] #172
kézilabda (vendég) [2017.02.14., 11:03][válaszolok] #175
Gyerekkoromat idézte a vasárnapi torna. Igazán kitett magáért a város. Finom ételek, rendezés, profi hangosítás.
Hiányoltam a testnevelő tanárokat, a tanítványokkal, szülőkkel. Kevés város támogatja ennyire ezt a sportot, mint Szerencs, bár biztos más helye is lett volna a pénznek. Sajnos a mai gyerekeket már alig érdekli a sport, amikor 16 évesek lesznek, se tanulni, se sportolni nem akarnak. Igaz már a tanárok egy része se jár be az órákra. A sport pedig fegyelemre, küzdésre nevelne. Igaz a boon.hu olvastam, hogy a TAO pénzekből olyat is kitaláltak, hogy a minimálbéren alkalmazott sportoló havi 1 millát kap, mint utánpótlás edző. Megint megjelentek, aki nem a sportért, hanem a sportból akarnak jól élni.
gy tanulságos elemzés- elképesztő várható jövő! (vendég) [2017.02.14., 12:12][válaszolok] #176
Szerencsés döntés? (vendég) [2017.02.14., 13:16][válaszolok] #177
igaz a hír? (vendég) [2017.02.14., 14:57][válaszolok] #178
Az a hír járja, hogy jótékonykodó emberek az éhezők számára ingyenkonyhát nyitottak a rendelőintézet terület.A rászorultak helyett valóban az ott dolgozók veszik igénybe az ingyen ételt? Ha tényleg van ingyen népkonyha, vajon a sok kisnyugdíjas és szerencsétlen sorsú ember tud erről?
Igaz (vendég) [2017.02.15., 14:37][válaszolok] #179
Több munkatársat láttak fehér nadrágban és klumpában. Az ilyen ételosztásoknál az kap, aki sorban áll. Ilyen egyszerű.
Makk Marci (vendég) [2017.02.15., 15:14] válasza erre: #178[válaszolok] #180
Ott dolgozók is lehetnek rászorulók. Tudja, mennyi egy szociális ágazatban dolgozó bére? Talán a rezsire elég. Elég baj, ha valaki az ingyenkonyhára szorul, higgye el, nem muflont szolgálnak fel borral. Az egy másik helyszín, más szereplőkkel.
180-nak (vendég) [2017.02.15., 15:35][válaszolok] #181
Csalódott vagyok! Akkor Magyarország mégsem erősödik? Pedig mindenhol ezt reklámozzák.Vagy csak Szerencs nem erősödik?
Vv (vendég) [2017.02.15., 21:31][válaszolok] #182
Ez egy nyomorult ország, tele hazugságokkal. Ami tény, az az, hogy van egy óriási többség, egy leszakadó, nyomorgó, vagy jobb esetben hónapról hónaptra tengődő réteg, és van a zország krémje, akik pofátlan ingyenélők, az előbbiek kárára. És a szakadék egyre nagyobb. Naná, hogy jól élünk. Álmunkban. Vagy már ott sem.
Vvnek (vendég) [2017.02.16., 05:50][válaszolok] #183
És a polgármester Orbán évértékelőjéről elégedetten, mosolygós képet küld facebook oldalán.
181-nek (vendég) [2017.02.16., 14:46][válaszolok] #184
Mintha a vállalkozói esten bejelentett 300 fős munkahely-teremtésbe nem hinnének a szerencsiek. Elfásultak.
A szakmunkások elmentek, ma már takarítónőt sem könnyű találni. Hogy lesz ebből munkahely vagy éppen kinek?
Makk Marci (vendég) [2017.02.16., 15:52] válasza erre: #184[válaszolok] #185
Dicsak, 300 új munkahelyet ígértek? 2010-ben még 1000 új munkahely volt a kampány ígéret, de miután évekig nem sikerült egyet sem létrehozni (illetve egyet igen, a huszonéves pártkatona "Fidinek"), azt mondták, hogy majd a ciklus végén kell számon kérni. Eltelt 7 év, és az 1000 munkahely helyett már 300-ról megy az ígérgetés? Furcsa ország ez a Magyarország, ahol hasraütésre kitalált, soha be nem váltott ígéretekkel lehet választásokat nyerni, többször is. Évtizedek óta megy a vetítés négysávos 37-esről, új Tisza-hídról, munkahelyek ezreiről, de csak a penész eszi meg a környéket!
Makk Marcinak (vendég) [2017.02.16., 18:38][válaszolok] #186
Lesz munkahely. Nem is egy. Talán kettő.Talán Amerikában?
és megvan :) (vendég) [2017.02.17., 14:22] válasza erre: #186[válaszolok] #187
Népkonyha nyílt, most olvastam. Az is ad valakinek munkát, na és sok-sok embernek naponta egyszeri meleg-ételt.
Ember (vendég) [2017.02.17., 18:09] válasza erre: #187[válaszolok] #188
2017 van és ingyen népkonyháról beszélünk gondolkodjon már .
Itt már egy jó léti államnak kellene lennie .
Ember-nek (vendég) [2017.02.18., 08:38][válaszolok] #189
Jaj, hogy maga nem tud olvasni a sorok között
Urizálás , (vendég) [2017.02.18., 08:46][válaszolok] #190
Népkonyha- milyen urizálás ez?
Új munkahelyek- nem túlzás ez ?
Képviselőknek képviselni - csak a központi narratívákat.
Polgm munkája- fárasztóak a bálok,és az országértékelés.

Jó példa- MOMENTUM.
KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT - legaláb humorosan,próbáljunk véleményt alkotni.
Ellenzék - fekete humor.
Kormánypártok -véres humor.
Választók - humor nélkül.
Olvasok (vendég) [2017.02.18., 13:49][válaszolok] #191
a sorok közt csak azt nem értem mire fel támogatja egy népkonyhát egy arab ?
Vicc (vendég) [2017.02.19., 10:25][válaszolok] #192
Megnéztem az echo tv- "interjut " " Kovács Gergellyel, a Kétfarku kutya párt elnökével. Azon kívül, hogy hülyét csinált a riporterbôl egyben megmutatta azt is mennyire kell komolyan venni a politikát és a politikusokat. Nagyon j? fej a fiu , kár, hogy egyedül van a porondon !
álásnak (vendég) [2017.02.19., 11:01] válasza erre: #169[válaszolok] #193
Mielőbb fel kéne számolni azt, azokat a látszat állásokat, ahol naponta félóránként-óránként a város közepén munkaidőben cigarettázik a dolgozó.
Cigi (vendég) [2017.02.19., 17:00][válaszolok] #194
Én minden dohányosnak felülvizsgálnám a munkáját. Napi 10 szállal számolva is legalább két órát csak elpöfékelnek, míg a másik dolgozik.
Makk Marcinak (vendég) [2017.02.20., 08:31][válaszolok] #195
Idéznék Önnek:
"A népkonyha napi egyszer egy tál meleg ebédet biztosít a szociálisan rászoruló személyeknek." Vagyis az elesettek, a rászorulók és a kisnyugdíjasok.
Sejtésem szerint utóbbi kör nem annyira széles, mint ahogy Ön tágítja.
valaki (vendég) [2017.02.20., 09:01][válaszolok] #196
Íme az illiberális állam eredménye:
http://index.hu/gazdasag/2017/02/20/meszaros_lorinc_vagyona/
Hajrá Magyarország!
Elgondolkodtató vélemény! (vendég) [2017.02.20., 10:03][válaszolok] #197
"(...) nem csak arról van szó, hogy tisztességtelen módon megkerülik a szabályokat, hanem alapjaiban változtatják meg és rombolják szét a szabályokat, rombolják szét a demokrácia alapjait és a demokratikus kontrollt. Szívesen volnék büszke a hazámra, de már hosszú évek óta nem tudok az lenni, és ez fáj nekem.? /Enyedi Ildikó; Arany Medve-díjas filmrendező/
Makk Marci (vendég) [2017.02.20., 11:27] válasza erre: #195[válaszolok] #198
Jó, akkor beszéljék be maguknak, hogy a fémtartályban érkező népkonyhai kosztért bárki más szívesen sorban áll, mint aki rászorulna. Nem értem, hogy lehet ilyesmire irigykedni, elég baj annak, aki ilyen helyen kénytelen ebédelni.

#197-nek: Enyedi Ildikónak igaza lehet, de hiteltelen, mert ő is azt a kezet harapja, ami enni ad neki. Andy papa filmalapja ugyanis 420 millió forint adófizetői pénzzel előlegezte meg a filmjét, amivel most nyert.
198-nak (vendég) [2017.02.20., 14:43][válaszolok] #199
Tisztelt Makk Marci! Andy papa filmalapja adófizetői pénzt ad és nem a sajátját! Ráadásul az egyik legnagyobb díjat nyerte meg Enyedi Ildikó filmje! Ha valaki állami(???) támogatást ad adófizetői pénzből egyúttal a lelkét is el kell adnia és véleménye is csak a hivatalos állami lehet?
Népkonyhákhoz (vendég) [2017.02.20., 15:00][válaszolok] #200
És a népkonyhák után jönnek a közös községi fürdők? Megnézné valaki, hogy a népkonyháknak milyen történelmi előélete van?
Makk Marci (vendég) [2017.02.20., 15:59] válasza erre: #199[válaszolok] #201
Ennek fusson neki még egyszer! Pontosan azt írtam, hogy adófizetői pénzt kapott. Véleménye lehet, de ha a nyilatkozatát idézve ennyire nem tud büszke lenni a HAZÁJÁRA - nem a kormányra, a hazájára! -, akkor vagy utasítsa vissza a hazája adófizetőinek 420 millió forintját, vagy maradjon csendben. Megjegyzem, a pénzt akkor is megkapta volna, ha semmit nem nyer vele és az átkosban is igencsak kijutott neki a jóból, pedig maximum középszerűnek nevezhető a pályafutása. Én 420 forintot sem fogadnék el az Orbán-rendszer egyik fő oligarchájától, nem még 420 milliót...
Hírek a szomszédból, Taktaharkányból (vendég) [2017.02.21., 12:38][válaszolok] #202
http://rtl.hu/most/hirek/rtl-hirado-esti-kiadas-2017-02-20; A templomba is betörtek, vitték a kegytárgyakat, a perselypénzt! Máriát és Józsefet is elvitték; 14:03-tól az esti Rtl híradóban.
Turisztika (vendég) [2017.02.22., 09:28][válaszolok] #203
""""Milliárdos fejlesztéseket jelentettek be Tokaj-Hegyaljára
Mintegy negyven milliárd forint fejlesztés érezik a közeljövőben Tokaj-Hegyaljára, erről a Magyar Közlöny 25. száma számolt be. A közlöny részletesen ismerteti a fejlesztéseket, amiben Hegyalja mellett a Felső-Tisza és a Nyírség érintett.

A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség 105 települést foglal magában, a hegyaljai települések közül mindannyian közvetve vagy közvetlenül érintettek.
A térségbe érkező mintegy negyven millárdos uniós- és hazai fejlesztési forrásból megvalósuló beruházásokról a tokaj.hu is beszámolt. A városba közel tizenegy milliárd érkezik, ebben a pénzben a kerékpárút, a Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztésének első üteme is benne van. De a cikk szerint ebből a pénzből valósítják meg az óvárosi parti sétány kiépítését, a belvárosi sétálóutca egységes szerkezetű átépítését, valamint a Tokaji Bormúzeum látogatóközponttá alakítását. Sőt, a tokaji Rákóczi-vár felújítására és környezetének rendezésére, a sevillai Makovecz-pavilon Tokajban való felállítására illetve a Bodrog parti lombkorona sétányra és egy gyalogos híd megépítésére is jut forrás
További világörökségi helyszíneket fejlesztenek
A fent említett tokaji fejlesztések mellett Sátoraljaújhelyen az Ungvári pincesor fejlesztésére, Tállyán az evangélikus templom felújítására, Tarcalon a Szüretelőház fejlesztésére, Bodrogkeresztúron a Római katolikus templom felújítására és a csodarabbi kiállítás-, bemutatótér- és rendezvényhelyszínre is fordítanak összesen 3,5 milliárd forintot. Ebben az összegben Mád történelmi főutcájának rekonstrukciója is valamint a tolcsvai Rákóczi-kastély és pince fejlesztése is benne van.
Hazai forrásból 1,8 milliárd forintot költenek a térség turisztikai látogatóközpontjainak fejlesztésére, ez Mádot, Mezőzombort és a sátoraljaújhelyi Bortemplom látogatóközponttá alakítását érinti. Szintén ?Zemplén fővárosához? kapcsolódik azaz üveghíd építése is, ami a Szárhegy és a Várhegy között készül el, illetve a sátoraljaújhelyi vár turisztikai célú fejlesztése is a pontok között szerepel, de egy sváb kulturális és gasztronómiai udvart is kialakítanak ott.
Sárospatakon Szent Erzsébet Zarándok- és Látogatóközpont épül 1,5 milliárd forintból és ugyan ennyit fordíthatnak a Végardó Fürdő fejlesztésére is.
Élménypontokat alakítanak ki Szegiben, Makkoshotykán és Mádon, de lesz pénz az innovatív turisztikai termékek fejlesztésére is.
A támogatás legnagyobb része, mintegy 21 milliárd forint egy több évtizedes ígéretet vált valóra és tovább fejlesztik a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonalat. Ennek részeként elkészül a villamosítás is, amivel a térség régi igényét elégítik ki.""""

Érdekes Szerencsen csak a polgármesteri hivatal fejlődik újabb és újabb munkatársakkal, de a turizmus nem. Ide már nem jutott a támogatásból. Várhatunk vagy 20 évet.
203 nak (vendég) [2017.02.22., 11:56][válaszolok] #204
Teljesen megnyugodtam. Országunk nagyjai, akkor nem dobták ki a pénzüket amikor szőlőterületet , épületeket vásároltak, vagy uniós pénzek segítségével építették azokat át.
Nem lesz unalmas az élet ezen a vidéken. Mehet majd mindenki borospincékbe, kalad-parkba, csodarabbi kiállításra, jó éttermekbe! Csak fussa a közmunkabérből.
203-204; Szerencsnek ennyi? (vendég) [2017.02.22., 13:22][válaszolok] #205
Szerencsnek - a Hegyalja Kapujának -, aki az év polgármesterét adta; ennyi jutott?
Mennyi? (vendég) [2017.02.22., 13:59] válasza erre: #205[válaszolok] #206
Nekünk pedig van népkonyhánk. Ne elégedetlenkedjen!
203-4-5-6 (vendég) [2017.02.22., 15:55] válasza erre: #206[válaszolok] #207
Szomorúak lehetünk, nagyon.
tanulság (vendég) [2017.02.22., 16:28][válaszolok] #208
Bizony, le kell vonni a tanulságot!
Kutyatámadás (vendég) [2017.02.24., 08:37][válaszolok] #209
Tagnap nagyon sok embernek volt zabszem abban a bizonyos testrészében a Kölcsey utcában, még a rendőrök is csak az autóból fényképezték az utca elhíresült kutyáit. Hány esetnek kell még megtörténnie, amíg a hivatal végre hajlandó tenni a dolgát. Esetleg az RTL Klub segíthetne az ügyön? De akkor álljon ki a felelős, ne tagadtassa le magát.
sármos (vendég) [2017.02.24., 10:41] válasza erre: #209[válaszolok] #210
A hölgy máskor nagyon aktív, de most lapít, a kutyás képeket és szomszédoknak címzett üzengetéseit is elrejtette a nyilvánosság elől. Ha a tegnapi miatt sem sikerül az igazságszolgáltatásnak elővennie, akkor Szerencsen már a jogrendszer is romokban.
A rendőrkapitányt is megkérdezném, hogy ha a rendőrei két korcs láttán nem mernek kiszállni az autóból, akkor mit kezdenének egy agresszív bűnözővel??
Ez a legnagyobb probléma? (vendég) [2017.02.24., 11:30][válaszolok] #211
youtube thumbnail? Ez ma nemzetünk legnagyobb problémája? Engedély nélküli építkezés több száz négyzetméter fölött!? Vajon kinek fontos ez, és ugyan miért?
pitbull (vendég) [2017.02.24., 20:13][válaszolok] #212
A szerencsi rendőrök ismét bizonyították rátermettségüket. A rendőrautóból nézték végig ahogy egy hölgy által sétáltatott kiskutyát a szemük láttára téptek szét. Persze mit is várhatunk tőlük hozzá vannak szokva, hogy ülni kell a rendőrautóban és fotózni a gyorshajtókat a buszmegállóban (Ondi út). Felmerül bennem egy kérdés, hogy a büntetéseken kívül alkalmasak-e valami hasznos dolgot is művelni. Mert mi is van ráírva a csíkos autóra /Szolgálunk és védünk/. Mert ebből tegnapi napon semmi nem valósult meg.
szomorú (vendég) [2017.02.24., 21:25] válasza erre: #212[válaszolok] #213
Leginkább az a szomorú, hogy nem az első ilyen esetről tudnak a környéken, jelentették is többször, többfelé és mégsem történik változás, nincs intézkedés!!Mondjuk a rendőrök helyében én sem biztos, hogy ilyen "dögök" közelébe mentem volna.A legérdekesebb pedig az, hogy a tegnapi esetről csak ezen a fórumon írunk!!!A Kóborkák ugyan feltettek tegnap egy fotót a Facebookra, hogy keresik a két kóborló kutyus gazdáját. De van valaki a környéken, aki nem ismerné ezeket az állatokat? Félünk a környéken gyalog közlekedni !!
Akkor (vendég) [2017.02.25., 10:36][válaszolok] #214
sem csinálnak semmit ezek a naplopók . Igénytelen hatóság,igénytelen kutyatartók .
youtube thumbnail
És milyen érdekes a kutya nem hibás de hogy nem .
Hülye embernek hülye gyerek van, na már most hülye gazdának .......?
Europart (vendég) [2017.02.27., 09:29][válaszolok] #215
A honlapon olvastam, hogy a novemberre kitűzött Europart találkozó helyi megrendezésére január végén Londonban egyeztettek a képviselők. Lehet erről tudni valamit? Kik voltak ott? Nem láttunk semmilyen beszámolót.
Utazás (vendég) [2017.02.27., 10:44][válaszolok] #216
London? Akkor egy biztos: hogy sokba került. De ezt nyilván nem fogják reklámozni.
216nak (vendég) [2017.02.27., 12:55][válaszolok] #217
Miért Londonban? Úgy láttam eddig csak német városok gyerekei voltak itt. Londonban döntöttek, hogy még az unióból is kilépnek. Akkor, hogy lehetne tagja az EUROPÁRT
nak? Vagy valami más oka van a londoni helyszínnek?
Ugye ez nem igaz? (vendég) [2017.02.28., 14:02][válaszolok] #218
https://444.hu/2017/02/28/harommilliardert-epit-a-kormany-urkozpontot-mateszalka ...; Az hittem már nem érhet meglepetés! Tévedtem, érhet! Nemcsak meglepetés, hanem mélységes döbbenet és értetlenség is. Milyen híresség született a térségünkben? Lehet ötletelni és pályázni polgárok! Hajrá! Hajrá!! Hajrá!!!
Dehogynem (vendég) [2017.02.28., 20:42] válasza erre: #218[válaszolok] #219
És még vegye hozzá az üveghidat.
Fejlesztés (vendég) [2017.03.04., 20:37][válaszolok] #220
És a kettôs kereszt Szerencs második körforgójában az kutya ? Látták már egyáltalán esti kivilágításban ?
Összes hozzászólás: 224 db (100 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 4 db (2%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.