Hírek
Voldemort nagyúr: Tévedés, amivel vádolnak
Dátum: 2017.07.12., 12:23Megtekintve: 9053Értékelés: 0.87

A fővárosi Markó utcai bíróságon szerdán kezdődött a Voldemort néven elhíresült Mengyi Roland fideszes képviselő és hat vádlott társának tárgyalássorozata. Az első nap az ügyészség ismerteti a vádiratot (a tárgyalásról az Index.hu beszámol majd). Mengyi a tárgyalás előtt újságíróknak azt mondta, tévedés áll az egész ügy hátterében, ő nem követte el, amivel vádolják. Nem készül olyan forgatókönyvvel, hogy elítélik, szerinte ez nem történhet meg - írja az Index hírportál.
A Fidesztől semmi kommentárt nem kapott, mert ez nem politikai ügy, semmi köze sem a Fideszhez, sem a politikához, bár nyilván sokan politikai ügyet akarnak kreálni belőle. Arra a kérdésre, hogy ma mire számít, annyit mondott: tárgyalásra. A vádiratot ismeri, nem most hallja először.

Mengyi ügyét 2016 augusztusában robbantotta ki a 168 óra című hetilap, amikor tanúvallomásokra és lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva írt százmilliós uniós támogatások lenyúlásának szándékáról.

Az akkori cikk állítása szerint egy E. Zsolt nevű férfinek szociális szövetkezete volt, amivel uniós pályázatokon akart indulni, de 2014-ben első próbálkozásra nem nyert. Aztán közvetítőkhöz fordult, akik azt állították, hogy kapcsolatuk van Mengyi Rolandhoz, a borsodi térség fideszes képviselőjéhez.

2015-ben találkoztak Mengyivel, akit a jegyzőkönyvek szerint Voldemort nagyúrnak kellett szólítani, majd a megbeszélés után felgyorsultak a dolgok: Mengyi összehozta őket egy pályázatíróval, B. Szilvával, aki világossá tette, hogy az elnyert 5-700 millió felét vissza kell majd csorgatniuk. Mégpedig e-learning, konferenca- és workshopszervezés címén. Aztán módosultak a tervek, a végén már csak 100 milliós pályázatról volt szó, de 90 százalék visszacsorgatását követelték. Mengyi "cserébe" megígérte, hogy a jövőben milliárdos pályázatokat írnak majd ki, és azoknak tényleg csak a felét kell majd visszaadni.

A cikk az Index.hu oldalán folytatódik →

Fotó: Mandiner
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Ez csak (vendég) [2017.07.12., 17:42][válaszolok] #1
természetes tagadni,tagadni
na meg az igazság
A Voldemort-botrány csak a jéghegy csúcsa
2017. július 12. 14:19

Hunhír.info
A fideszes Mengyi Roland, alias Voldemort, alias Mr. 90 Százalék korrupciós botránya csak a jéghegy csúcsa, a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének feje, Orbán Viktor pedig továbbra sem engedi el korrupt politikusának a kezét.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017
Orbán hasonlóan védi többi, korrupcióban érintett társát is: az uniós pénzeket ellopva saját maguknak luxus vadászházakat építő fideszesektől kezdve a letelepedési kötvények korrupcióval átszőtt rendszere révén milliárdokat zsebre tevő Habony Árpád offshore lovagon át az előre lezsírozott közbeszerzések császáráig, Mészáros Lőrincig.

Ha a Jobbik a választók bizalmából kormányzati pozíciót kap, el fogjuk számoltatni az elmúlt több mint negyed század korrupt fideszes és MSZP-s politikusait. A Lex Lúdas Matyi törvénycsomag dupla büntetéssel fogja sújtani a közhatalommal visszaélőket. A törvénytelen vagyongyarapodást elkobzással, míg a már törvényesített úton, de tisztességtelenül megszerzett milliárdokat oligarchaadóval fogjuk büntetni.

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

linkhttp://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=105905
Hádám [2017.07.12., 19:54][válaszolok] #2
Ha semmi köze a fideszhez, hogyan akarta befolyását latba vetni? Nyilván úgy ha megfelelő ismerősei vannak a kormányzatban..
errr (vendég) [2017.07.22., 14:35][válaszolok] #3
Ez is s a többi is hitvány csaló. Erre alakultak. Mindegy mit hazudozik.
Miért nem mond le pl?
Összes hozzászólás: 3 db (3 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.