Hírek
Ingatlanfejlesztőként vesz részt a müncheni expón Mengyi Roland
Dátum: 2018.10.05., 09:01Megtekintve: 14941

Ingatlanfejlesztőként regisztrálta magát a legnagyobb európai ingatlankiállításra a "Voldemort nagyúrként" elhíresült Mengyi Roland volt fideszes képviselő, aki a vád szerint kenőpénzt kért nyertes uniós pályázatokért, hat társával együtt költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt folyik ellene büntetőeljárás, írja a Hvg.hu. Mengyi szabadlábon védekezhet, de ha bűnösnek találják, akár 15 évet is kaphat. A politikus tagadja a vádakat - írja az Index. A lap információi szerint Mengyi mint developer, vagyis fejlesztő regisztrált Európa legnagyobb ingatlanos kiállítására, a müncheni Expo Realra.
A kiállítók nyilvános listája szerint "Dr. Roland Mengyi, Developer" a sajóörösi Immosolutions Kft.-től érkezik az eseményre. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóörös az exképviselő faluja. A cégadatbázis alapján a megnevezett kft. vezető tisztségviselője és egyedüli tulajdonosa Mengyi Ramóna, aki a fideszes exképviselő vagyonbevallásai alapján a felesége. A céges honlap alapján teljes körű tanácsadást nyújtanak ingatlanfejlesztés és -hasznosítás területén. Az Expo Realra regisztráltak közt a céget hivatalosan vezető feleség neve nem található.

Ahogy az Index a politikus életútjáról írt cikkében taglalta, Mengyi feleségét már házasságuk előtt is agilis vállalkozóként ismerték. Míg Mengyi Roland vagyonnyilatkozatai alapján az egyik legszegényebb országgyűlési képviselője volt, felesége 2014 nyarán alapított egyszemélyes kft.-je, az Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft. például már az alapítása évében 13 milliós nyereséget hozott, 2015-ben ben pedig megtizenháromszorozta profitját, és 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált.

A cikk az Index oldalán folytatódik.

Kép forrása: Facebook (találkozó a kistérségi polgármesterekkel, még képviselőként)
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
errr (vendég) [2018.10.05., 13:10][válaszolok] #1
nomost azok a tanácsok amit ezek adhatnak....
Humántőke (vendég) [2018.10.05., 21:05] válasza erre: #1[válaszolok] #2
Megyei közgyülési elnök,országgyülési képviselő,,s egy kiváló telefonos tanácsadó hitvese.Mennyi készpénzt találtak a cége bankszámláján?Van miből grundot gründolni,s hülyének nézni a szeretett választóit.
Kérdés. (vendég) [2018.10.06., 08:15][válaszolok] #3
Ádám hol vagy ???!
Vélemény. (vendég) [2018.10.06., 17:09][válaszolok] #4
Ádámnak most nincs véleménye -csak akkor ,ha a"más háza ég ".De akkor "tutti"
A pártja elemeire hullik.a vezetők megeszik egymást-semmivel sem jobbak. ,mint a többi,általa sokszor megkritizált párt.
Nem időtálló párt, a vezetőik emberileg gyengék,a fidesz recept szerint történik minden. Sajnos.A Toroczkai csapatot lehet a kormánypár szélsö élcsapata.
Ádám ,nem rég még el sem tudta képzelni ,pedig ez még nem a vége receptnek.
Ádámnak nem kell elbujdokolnia ,csak elnézést kérni ,a korábbi téves bejegyzéseiért,sértegetéseiért.
politika (vendég) [2018.10.06., 20:55][válaszolok] #5
"... a politikai divatok is csak olyanok, mint más divat; míg fényes, míg új, az egész publikum hordja, mikor kopik, leveti, zsibvásárra jut; egy-két elkésett ember hordja még, azt meg is bámulják érte nagyon, aztán az is csak leteszi, mikor látja, hogy magában maradt."
Írta Jókai 1862-63-ban, és még ma is igaz!!!
menyét (vendég) [2018.10.06., 22:32] válasza erre: #4[válaszolok] #6
Tudja,mint régen,Az Úr (Orbán )adta,Az úr(Orbán)elvette.
errr (vendég) [2018.10.06., 23:04] válasza erre: #4[válaszolok] #7
jobbik és utódja, meg az LMP is fideszkreálmányok. Választás előtt is látszott. Pusztuljanak az a jó.
Szegény gazdagok. (vendég) [2018.10.07., 15:34][válaszolok] #8
Ádám,egy politikai diletáns.
Korábban is érdektelen volt,most meg pláne. Ad acta.

Foglalkozzunk inkább a városunk ,nem kevés problémáival,és a vezetés fogadásokkal ,babgulyással terhelt elfoglaltságaival. Ezét nincs idejük a problémákkal foglalkozni.
De azért mi csak írjuk meg szorgalmasan.
ez is egy vélemény (vendég) [2018.10.08., 15:45] válasza erre: #4[válaszolok] #9
Ez a cikk Mengyi Rolandról szól. Mi köze ehhez Ádámnak?Ádám a nevét vállalva leírja a véleményét. Ez mindenkinek szíve joga.Lehet vele egyetérteni, lehet vitatkozni.A volt képviselőről nincs vélemény?
szerencsi (vendég) [2018.10.08., 19:30] válasza erre: #8[válaszolok] #10
Ádám névvel, arccal ír évek óta mindenhová. Nem gondolja, hogy Önnek kellene elnézést kérnie tőle, hogy gyáván, álnév mögé bújva dilettánsnak nevezi? Ő mégsem jelentget senkit, ahogy például a fideszeseknél szokás. Ezen a fórumon csak két egyenes ember van, Horváth Ádám és Bukovszky Róbert. Egyre kevesebbet írnak, de meg tudom érteni az okát.
errr (vendég) [2018.10.08., 22:33] válasza erre: #8[válaszolok] #11
Nem értem mi a problémája Ádámmal. A Jobbik az ő keresztje, most különösen nincs mire feszítenie valóban. De egyébként felkészült és nem is sunnyog általában.
Nem (vendég) [2018.10.09., 17:29] válasza erre: #10[válaszolok] #12
kell vele érdemben foglalkozni biztos valamelyik fideszes beutalt írogat a hivatalból.
Adó fizetők jó kis forintjából.
Cukorgyár (vendég) [2018.10.09., 20:34][válaszolok] #13
Egyszázötven forint körüli a kristálycukor fogyasztói ára.Ebből következően a becsületes,munkahelyteremtő befektetők elkerülik a környéket.Mégis a szigetelőgyártás a befutó?
Hádám [2018.10.09., 21:56][válaszolok] #14
Hmmm Úgy látom nagyon népszerű lettem pedig rég jártam erre Nem kell félteni, azért van még jó pár kellemetlen kérdésem, mint ahogy volt is. Már miért kéne bármiért is bocsánatot kérnem? Ne vicceljünk már... inkább azoknak kéne bocsánatot kérni és egy vödör szart magukra önteni, akik fejőstehénnek nézik évek óta a várost és birkának a polgárait... azért attól többet láttam már életemben, hogy itt névtelenül keménykedő senkiházi balfékektől megijedjek Érdekes személyesen az évek során SENKI se merte elmondani a tutit... Majd részletesebben is ki fogom fejteni, de tessék már arról beszélni, mikor is kezdődik a főutca felújítása, amivel kampányoltak áprilisban és bőszen kitáblázták!? Mikor is kezdődik a játszóterek felújítása, amit kitábláztak áprilisban? A piac? Még sorolhatnám... 37-es? Már olyan mint a ementáli sajt... nincs 5 éve hogy "felújították".... a vasút villamosítás? Választáskor százával nyüzsögtek rajta,most jó ha 10 ember b.ssza a rezet elvétve... Egyébként nekem nem lételemem a politika, nem tudom feltűnt e, hogy totál ellenzékből majd 10 éve nyereségesen üzemeltetjük a saját vállalkozásunkat, bár olykor még "kampányolni" is próbáltak vele, hogy minket mennyire "ellátnak" munkával Igaz a hivatalos megkeresésre a jegyző egyetlen példát se tudott mondani... Ergo nekem aztán édes mindegy ki a polgármester vagy a képviselő a városban ebből a szempontból, ellentétben pár másik vállalkozással...

Na de hogy érdekességeket is halljunk, tud esetleg valaki a tiszaújvárosi giga Mol beruházásról valaki valamit? Fura információk keringenek a leendő munkások "nemzetiségéről"... mondjuk úgy igen népszerűek voltak a kampányban...
Vélemény. (vendég) [2018.10.10., 11:00][válaszolok] #15
Hádám-ez hablatyolás .mellébeszélés.

Azokról minösítő , és sértő kijelentő módban történő, más pártokat,és szimpatizásait bántó ,hosszú időn át tartó komentekről van szó.
Most mi véleménye szeretett pártjáról? Az gondolom ennél nincs lejjebb.

A város dolgairól ,alkotott véleményiben ,találok sok valóságot, megbeszálendőt ,de a megoldáspora nem igen adott receptet. Hacsak nem a választásokon elért eredménye.
Észheztérés (vendég) [2018.10.10., 18:46] válasza erre: #15[válaszolok] #16
szedje már össze magát ideje lenne magának és haverjainak letenni az asztalra valamit.
Bér tollnok az hogy focizgatunk,fesztivál az gotnak az már ide kevés.
A város fejlesztésére kell recept ide engedni nem elkergetni .
Vélemény ez is (vendég) [2018.10.10., 19:27] válasza erre: #15[válaszolok] #17
Már megbocsásson, de mielőtt kioktat valakit, nem kellene egy kicsit a fogalmazást és a helyesírást gyakorolnia? Borzalmas, ahogyan ír!
Hádám [2018.10.10., 21:12] válasza erre: #15[válaszolok] #18
Magasról le..m mit gondol Megfogadtam, hogy nem pazarlom se az időm se az energiám név nélküli trollokra. A megoldást kérje számon azoktól, akiket megválasztottak, majd ha én leszek az, akkor engem számoltathat el. 30 éve csak a "megbeszélés" van, szerintem éppen elég véleményt mondtak erről azok, akik végleg elhúztak a környékről is...
Ez még (vendég) [2018.10.11., 18:41] válasza erre: #17[válaszolok] #19
mindég járja itt ?
Helyesírás,fogalmazást tanulni nem lehet mindenki tanárból felkapaszkodót fideszes szekér toló amatőr.
Város dolgait kellene igazgatni nem a helyesírásra kalibrálni volt tanár bácsi .
Alakul (vendég) [2018.10.30., 19:32][válaszolok] #21
mint púpos gyerek a prés alatt .
Összes hozzászólás: 22 db (19 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.