Hírek
Sorozatos betörések és lopások a környéken
Dátum: 2008.10.19., 15:22Írta: Bekő AntalMegtekintve: 5071Címkék: rablás, legyesbénye, bekecs

Az elmúlt néhány hétben számos, egymással valószínűleg kapcsolatba hozható bűncselekmény történt Szerencs környékén. Legyesbénye polgármestere szórólapokkal hívja fel a lakosság figyelmét az esetekre és kér elővigyázatosságot.
Néhány nappal ezelőtt raboltak ki Legyesbényén, saját házában egy tököt áruló idős asszonyt. A bűnözők vevőnek adták ki magukat, és míg az idős hölgy lement a kertbe, addig feltörték a lakást és elvittek 300 ezer forintot. A rablás közben az elkövetők bántalmazták is a segítségért kiáltó asszonyt.

Az elmúlt napokban az előbbi kiragadott eseten kívül több betöréses rablás, háziállat lopás is történt nemcsak Legyesbényén, hanem a környező településeken is. Egy bekecsi lakoshoz pár napon belül kétszer is megpróbáltak bejutni, máshol gázolajat kíséreltek meg leszívni, ez utóbbi esetben az elkövetőt szerencsére tetten érte és elfogta a rendőrség.

A helyzet komolyságát az is mutatja, hogy Hlivják László, Legyesbénye polgármestere az összes háztartásba szórólapokat jutattott el, melyben mindenkit óvatosságra int. A szórólap megfontolandó szövegét alább olvashatják:

TISZTELT LAKOSSÁG!!!

Sokadszorra felhívjuk mindenki figyelmét, különösen a kedves nyugdíjas és egyedül élő lakosainkét, hogy szinte mindennap autóval átutazó bűnözők érkeznek községünkbe és a környező településekre is.
Pillanatok alatt lopnak és rabolnak. Senkit semmilyen indokkal ne engedjenek be. Fondorlattal, vásárlási szándékkal próbálnak bemenni.
Állandó rendőri ügyeletet nem kapunk, éjjel két közhasznú foglalkoztatott őrzi a községet.
Zárják a kapukat és a házakat!

Legyesbénye, 2008. október 17.
Tisztelettel: Hlivják László s.k. polgármester


Úgy tűnik, hogy vége annak az időszaknak, amikor nyitva lehetett hagyni az ajtókat, ablakokat éjszakára. A tulajdon védelmére hasznos lehet a házőrző kutya, bár gyakran előfordul, hogy a bűnözők megmérgezik az állatot. Szerencsére már elérhető áron hozzá lehet jutni riasztóberendezésekhez, de egy egyszerű mozgásérzékelő lámpa is jó szolgálatot tehet a hívatlan látogatók elijesztésében.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.