Hírek
Szerencs a legeladósodottabb városok toplistáján + olvasónk levele
Dátum: 2011.08.21., 13:37Megtekintve: 4817

Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket a Heti Válaszban tegnap megjelent cikkre, amely a legeladósodottabb magyarországi önkormányzatok százas listáját tette közzé. Alább megtekinthető olvasónk a cikkhez fűzött levele, és természetesen várjuk a témához kapcsolódó további hozzászólásokat is!
A www.szerencs.hu honlapon a közelmúltban megjelent "Kommentár nélkül" adatai szerint 2009. év végén a város tartozásállománya 1.651.728 ezer Ft volt. A www.hetivalasz.hu honlapon megjelent adat 174.663.- Ft egy főre jutó tartozásállományról számol be a GKI adatgyűjtése alapján, vagyis 9.457 lakossal számoltak.

A 2010. évi zárszámadás szerint a tartozásállomány már 2.389.089 ezer Ft volt. Változatlan lakosságszámot feltételezve az egy főre jutó városi tartozásállomány már 252.653.- Ft. Viszont sajnálatos módon csökkent a lakosságszám is, vagyis a mutatószám még rosszabb lett 2010. végére.

A 2011. augusztus 18-ai Önkormányzati ülésen megtudhatták az internetes közvetítés nézői Ballók Istvánné Városgazdasági osztályvezető asszonytól az egyik költségvetést érintő napirend tárgyalása során, hogy a város kifizetetlen számláinak állománya hogyan változott a 2010. őszi önkormányzati választásokat követően.

2010. október 4-én (a legutóbbi Szerencsi Hírekben is megjelent Átadás-átvételi Jkv. szerint): 257.690.436.- Ft
2010. december 31-én: 258.808.000.- Ft
2011. június 30-én: 222.327.000.- Ft, mely 2011. július első hetében a városnak a kormánytól kiutalt 108 millió 810 ezer forintos ÖNHIKI támogatással még tovább csökkent.

Ezek bizony jó eredmények még akkor is, ha ezen Heves János képviselő csak fanyalog.

Ne legyenek viszont illúzióink, hogy a kifizetetlen számlaállomány jelentős csökkentésével már megoldódtak a város anyagi gondjai, hiszen a legsúlyosabb pénzügyi terhet a Rónavölgyiné vezette szocialista önkormányzat 2007. őszi 1 milliárd Ft névértékű, CHF alpú kötvénykibocsátása okozza, mely ma már kamatok nélkül kb. 1 milliárd 600 millió terhet jelent (kibocsátáskor kb. 150 Ft, most pedig 240 Ft körüli a CHF).

(Név és cím a szerkesztőségben)
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Kérdező (vendég) [2011.08.23., 06:21][válaszolok] #1
Az adósságcsökkenésnek minden szerencsi örülhet.

Azt valaki tudja,mit jelent a "kifizetetlen számlaállomány"?Melyik intézmény - mit nem fizetett - miért nem fizetett ?
tárgyilagos (vendég) [2011.08.23., 14:48][válaszolok] #2
Olvasva a svájci frank árfolamának alakulását, gondolom senkinek nem jut eszébe, hogy erről is a korábbi vezetés tehet. Azért olyan listát is lehet készíteni, hogy melyik településen mi épült. Aztán olyan lista is lehet, hogy melyik önkormányzat mennyi fejlesztési pézt adott vissza! És a legjobban annak örülnék ,ha Szerencs a munkahelyteremtésben lenne top-listán. Polgármester úr! Már eltelik lassan egy év és sehol semmi fejlődés! Ha októberig nem lesz 100 új munkahely tényleg lemond?
vendég (vendég) [2011.08.23., 14:58][válaszolok] #3
Az egyik még 'asszony, ahogy illik megszólítani, a következő már 'képviselő, "úr" nélkül, a harmadiknak meg csak a vezetéknevét lehetett már leírni .. Ez lehet a következetes és igazságos udvariasság mértéke mostanság ..
Bukovszky Róbert [2011.08.23., 17:31][válaszolok] #4
Elnézést kérek én csak egy kérdésecskét szeretnék feltenni annak a bizonyos levélnek a szerzőjéhez.
Kérem mondja meg nekem, hogy Ön szerint akkor végül is mi jár azoknak a volt önkormányzati vezetőknek akik ekkora adósságot engedtek felhalmozódni a településükön.
Mindenki válaszát előre is köszönöm!
válaszoló (vendég) [2011.08.24., 12:04][válaszolok] #5
Noha többször írta Róbert, hogy Rónavölgyiné is követett el hibákat, ezt érdekes módon maga, a volt polgármester asszony - legalábbis nyilvánosan - sohasem tette meg. Szerencs eladósítása a közzétett táblázatból jól láthatóan úgy sikerült, hogy a hitel 2/3-a városüzemeltetésre, korábbi hitelek visszafizetésére, illetve a hitel kamatainak törleszésére ment el. Magyarán a városvezetők így mentették meg helyzetüket, s tudtak mosolyogni 2010. őszéig, elhallgatva a valós állapotokat.
Rónavölgyiné egyik anyagában még 1,2 milliárdra becsülte a város adósságállományát, ami szerinte kezelhető volt. Az itt maradóknak pedig nem az a kérdés, hogy mi lesz a listán előttünk álló 72 önkormányzattal, hanem, hogy velünk mi lesz, mert ekkora adósságot - beleértve a lízingelt gépjárművek svájci frank hiteleit is -, Szerencs önerőből nem lesz képes visszafizetni.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a volt polgármester asszony a becsült adósságállományt hogy tudná kezelni, mert a saját sosorsát ügyesen rendezte, ma nyugdíjasként, mosolyogva, + vállalkozóként éli életét, itt-ott kampányolva a következő választásra.
Bukovszky Róbert [2011.08.24., 17:38][válaszolok] #6
Tisztelt "válaszoló" #5! Tényleg nem akarok én már senkit védeni, okom sincs rá, meg amúgy is álljon ki mindenki önmagáért, azért az Ön egyik mondatára csak reagálnék. Ezt írta Ön; "mert a saját sosorsát ügyesen rendezte, ma nyugdíjasként, mosolyogva, + vállalkozóként éli életét, itt-ott kampányolva a következő választásra." hogy Tündike hogyan él azt csak Ő tudja, nekem, nekünk ahhoz bizony vajmi kevés közünk van, viszont azt mindenki láthatja, hogy a mai napig itt él közöttünk, pedig biztosan mindenki emlékszik még a kampány során az akkori ellenzék néhány 'szóvivője mennyire hangosan hirdette az igét, miszerint ha váltás lesz a Polgármesteri székben R-néék már azonnal költöznek is a Szentendrei villájukba, hát lehet, hogy ott élnek, de akkor minden hajnalban hazatérnek mert én bizony szinte naponta látom Őket a városban. Tehet mint oly sok minden ez is HAZUGSÁG volt az akkori ellenzék részéről. Azt gondolom senki előtt nem kell ecsetelni, mennyit is tud rontani egy ilyen áll hír a mindenkori jelölt ázsióján.
Takarékos (vendég) [2011.08.24., 19:42][válaszolok] #7
Bizony takarékosak a város immár egy éve megválasztott vezetői. Egy autót adtak el, a "parancsnoki" Skodát. A többi mind ott sorakozik, és bizony használják is őket. Tudom: nehéz megszabadulni tőlük, mert lízingeltek, és a kutyának sem kell. De az üzemeltetésre azért futja, csak most éppen nem a polgármester, hanem hálából a (fő)gondnok használja mindenféle célra. Persze a menetlevél biztosan rendben van, mint a polgármester úr szabadsága. Pénz is van négynapos csokifesztiválra. Pedig lehet, hogy elég lett volna még most az egynapos, és talán nem ebben a keserves helyzetben kellene kifizetni 2,5 millió forintot egy koncertért. De nem sorolom tovább! Biztosan ezt akarják a szerencsiek!
theo (vendég) [2011.08.24., 21:17][válaszolok] #8
Az aug 20 ünnepségre nem jött el. Érdekes dolgok ezek.
vendég #7nek (vendég) [2011.08.24., 23:25][válaszolok] #9
bizony, takarékoskodni sok mindennel lehetne
a munkaidővel, hogy hanem tartana az ebédidő 60-70 percig és mindenki ledolgozná a munkaidejét anélkül hogy az internetes oldalakon bejelentkezgetne és ismerősöket jelöl
ha a munkaidő nagy része nem az evéssel telne konyhai traccspartival egybekötve
ha nem a dohányzás hozná össze a kollektívát a garázsajtónál
autóval, ha vezetőemberek nem párjukkal kocsiznának ki a városba
ha lasan egy év alatt el lehetett volna adni pár autót és még sok másdologgal mert ezeket naponta látja a járókelő a városban meg az ügyfél ha bejut
last minute (vendég) [2011.08.25., 10:23][válaszolok] #10
Ha a lista 2009. decemberi adatok alapján sorolja Szerencset a 72. helyre, akkor vélhető, hogy most jóval előrébb vagyunk az eladósodottak sorában.
Hádám [2011.08.25., 11:13][válaszolok] #11
Ez egyébként borzasztóan félrevezető adat! A lakosságszámot veszi alapul az eladósodottság mértékének a szemléltetésére... Inkább az alapján kellene kiszámolni, hogy az átlagos éves bevételhez képest milyen arányú az eladósodottság... Mert lehet hogy 1000. helyen áll egy település, mert sok lakosa van, de mondjuk sokszorasa az adóssága mint az éves bevétele, akkor gáz van... Ezekkel az adatokkal lehet kozmetikázni....
Hádám [2011.08.25., 18:01][válaszolok] #12
http://www.szerencs.hu/hirek/rolunk-itak/2434-sok-onkormanyzatot-a-siker-visz-ro ...

Gondolom csak a véletlen műve, hogy nem lehet komentelni ennél a cikknél. Itt pontosan jól látszik amit mondtam... az egy főre jutó adósságállomány miatt rengeteg kistelepülés van a felsorolásban, akik lehet nem is vettek fel olyan nagy összegű hitelt.... viszont a majd 22 milliárdos adóssággal Debrecen nincs is a listán, mivel ott az átlag 110000 Ft/fő körül mozog... Azt is meg kell néznünk, mielőtt elkezdenénk IGAZÁBÓL az elszámoltatást, hogy mindkét oldal kitett magáért rendesen... az egyik legeladósodottab település Esztergom, a maga 25 milliárd forint adósságával a top10ben van, pedig ott fideszes vezetés volt! Le is váltották gyorsan a polgármestert, nem is akárhogy, mégsem képes ezt elfogadni. Itt jön képbe a vezetői tehetség, hogy valaki ért is hozzá, vagy csak handabandázik és szórják a pénzt mindenféle ökörségre, ahogy a cikk képi illusztrációja is mutatja

"Esztergomban hónapok óta feszültség van a tíztagú Fidesz-frakció és a kétharmados aránnyal megválasztott független polgármester között. Tétényi Éva - arra hivatkozva, hogy 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt a fideszes Meggyes Tamás vezette előző önkormányzattól - adósságrendezési eljárást kért, amelyet a Fidesz törvénytelennek tart. "
Bukovszky Róbert [2011.08.25., 19:14][válaszolok] #13
Tudod Ádám erre mondtam én, hogy sokféle mérce létezik. Itt van pl a mi előző vezetésünk, hát szó se róla felhalmoztak egy kis????? adósságot, az most más kérdés, hogy ha végig tudnak menni a kijelölt úton akkor /Erőmű, OVIT, stb/ talán kezelhető lett volna a probléma. Viszont így maradt az adósság és bizony sokan a legvégsőkig is képesek lennének Őket elítélni. Erre itt a másik példa Mezőkövesd, egy nálunk százszor jobb adottságú település, ha hinni lehet ennek a statisztikának akkor ugye láthatjuk, hogy a tartozásuk minden tekintetben messze megelőzik a Szerencsit. Erre mi történik? A polgármesterükből .........államtitkárt csinálnak, szóval akkor hol itt a mérce, ki és kit számoltathat el? Szegény ártatlan Duschlágéknak például mennyi, de mennyi pénzecskét kellett volna ellopniuk ahhoz, hogy annyi kárt tudjanak okozni mont a mostaniak a MOL pakett megvásárlásával néhány hét alatt.
Hádám [2011.08.25., 19:34][válaszolok] #14
Azért Mezőkövesdnek picivel nagyobb esélye van visszafizetni mint nekünk, ha csak azt nézzük, hogy sokkal vonzóbb település Szerencsnél... Egyébként igazad van! HA sikerült volna végigvinni ezt az utat... De nem sikerült és erre a hatalmas "HA" szóra lett felvéve 1 milliárd, amit Heves János ki is fejtett bővebben! Nem számoltak azzal, hogy meg fog szűnni a gyár, hogy nem lesz erőmű! Ez kb olyan mintha felvennék hitelt, hogy majd holnap úgyis kineveznek igazgatónak, dupla fizetésem lesz és ez lesz 10 éven át... utána meg csodálkozok ha mégsem....
Hádám [2011.08.25., 22:47][válaszolok] #15
"Ellenőrzési jelentés - Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Középiskolai Kollégium - Gépjármű használat 2009-2010 (1.28 MB)"

13. oldal:

"A gépjárművek beszerzésére közbeszerzési eljárás keretében került sor.

Három ajánlat érkezett:
- Autó-Kontakt Szerencs Kft Renault Clio Campus 1.2 típusú 2.651.000 Ft
2007.09.03.

- Valent Autó Kft Skoda Fabia Ambiente 1.2 2.821.860 Ft
2007.08.27.

- Autó Széles Kft. Volkswagen Polo Ice 2.750.000 Ft


A szállítási szerződés megkötése az Autó - Kontakt Kft-vel történt 2007.08.18-án. A szerződést a Bocskai István Gimnázium Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Szakmai Szolgáltató nevében H. J.-né írt alá. Megállapítható, hogy a szállítói szerződés hamarabb került aláírásra, mint az ajánlatok beérkezése."


Ez lenne a korrekt pályázat? Ezt én korrupciónak nevezném, mivel "hivatalosan" nem lehetett tudni a másik két pályázó milyen áron adja be ajánlatát... Ha ebben az esetben ez zajlott, a vizsgálatban megállapított töménytelen mennyiségű szabálytalanság tudatában feltételezhető, hogy az összes többi "szabályosan megnyert pályázatban" is hasonlóan jártak el....
Bukovszky Róbert [2011.08.26., 11:18][válaszolok] #16
#15! "Van rajta sapka, nincs rajta sapka" na itt most ugyanez a helyzet, mert ha máshonnan szerezték volna be az autókat akkor meg az lenne a baj, hogy miért is nem a helyi vállalkozásokat részesítik előnyben. Milyen érdekes, hogy fenn akadunk néhány 10-100 ezres tételen, az viszont pl senkinek nem tűnik fel, hogy a sorompó Fecskési oldalán a MÁV az elmúlt években épített egy üzemanyagkút szerűséget, szerintem több száz milliós költséggel, én naponta legalább tízszer megyek át a vasúton a nap legkülönbözőbb időszakaiban, de én ott még semmiféle tevékenységet nem láttam mióta megépítették.
Görög (vendég) [2011.08.26., 11:59][válaszolok] #17
Hádámnak: Esztergomban történtek után nézz utána mert azóta történtek bizonyos dolgok. Én nem tudtam vissza nézni a bírósági végzést mert ahol olvastam ott törölték.Ezért nem tudtam kirakni ide.
Még egy dolog: Volt egy véleményem a napokban zajló csoki fesztiválról, szerintem nem volt szélsőséges és nem közölték le.
Hádám [2011.08.26., 16:01][válaszolok] #18
Robi el vagy tévedve.... Ez bűncselekmény, mégpedig erőteljes korrupciós bűncselekmény... Ha hamarabb van meg a szerződés, mint ahogy a pályázatok beérkeznek, akkor miről beszélünk??? Ha itt megcsinálták, akkor a százmilliós fejlesztéseknél is... gondolom ezért nyert mindig mindent a "VIP" kör.... Jobb helyeken ezért kőkemény börtön jár és az a minimum, hogy lemond az érintett minden tisztségéről... Feltételezem azért tettek magasról a szabályszerű üzemeltetésre is, mert úgysem éri szankció őket... a jegyzőkönyvben írt magyarázatok is szánalmasok, főleg, hogy mind meg is dőlt sorra... Ezek után már bele se merek gondolni mi mehetett a hivatalban... amilyen a mosdó, olyan a törölköző, mint mondani szokás!
Görög (vendég) [2011.08.26., 17:40][válaszolok] #20
Hádámnak:Nem erre gondoltam de a lényeg ugyan az.
Köszönöm.
Még egy észrevétel felétek, Ti fiatalok a múlt hibáiból tanuljatok és ne a bosszú és a elszámoltatás lebegjen előttetek, ha nem a jövő mert a harag és a rossz indulat rossz tanácsadó!!!!!!!
Hádám [2011.08.26., 18:23][válaszolok] #21
Nem is a harag vezérel, hanem az, hogy a múlt hibái miatt kilátástalan a jövő, mert még csak halvány szikráját sem látni hogyan mászik ki ebből az ország... A bűnösöket és tolvajokat meg mindenféle rendszer bünteti! Azért afelett csak ne menjünk már el szótlanul, ha a jövőnket (forintosítva) eljátszák felelőtlenül!
Múlt és jelen! (vendég) [2011.08.27., 15:11][válaszolok] #22
Csak néhány friss tény a top 100- ban való 72. helyezéshez: 2011.08.18 képviselő testületi ülés. http://szerencs.hu/onkormanyzat/kepviselotestulet/testueleti-uelesek-elterjeszte ...
Többek között javaslom megtekinteni Takács Mihály István a frissen kinevezett (egyébként a Fidelitas Szerencs elnökének Takács Máté apja) programját." Szerencsi Városüzemeltető Non Profit Kft előzetes ügyvezetői program".
És zálogban a gimi és a koli is ugyanott:" Vagyonrendelet módosítása" És mindenki döntsön a saját belátása szerint !
Görög (vendég) [2011.08.27., 15:31][válaszolok] #23
Hádám, igen a bűnösöket, tolvajokat, meg kell büntetni.De ezt csak összefogással lehetne meg tenni és nem pártok által meg hirdetett ellenségeskedésekkel.
Szerintem Magyarországon jelenleg nincs olyan párt amelyik ne követett volna el Nemzetünk ellen bűnöket.Én mondtam azt ,hogy ne mutogassunk vissza. Igen tudom és érzem ,hogy ami az elmúlt gengszter váltás óta történt Magyarországgal az mind a helytelen politikának köszönhető.Tönkre tették az ipart a mezőgazdaságot olyan jelszavakkal ,hogy azt az átkos negyven évben nem jól csinálták meg, akkor vették el a földeket a magántermelőktől. Most mi van kárpótlásban vissza adták a földeket ,hogyan néz ki a mezőgazdaság.El herdálták az ipart most mi van helyette?Rendszer váltáskor azt mondták ,hogy gyárkapun belöll van munka nélküliség .Most mi van?Nincsenek gyárak de van munkanélküliség.Ezeket a dolgokat csak az egyéni érdekek és párt érdekek félre tételével lehetne helyre hozni, és nem egymást szidalmazni, ha nem valóban akik ezt tették Országunkkal azokat felelősségre vonni és amit el loptak és kivittek az országból visszavenni tőlük.
munkásőr (vendég) [2011.08.27., 17:54][válaszolok] #24
A hozzászólásokat olvasva kiderül, 2 ember van a városban, aki minden problémára tudja a tutit, mindenről van biztos információja és megoldási javaslata. Mindketten indultak is, az egyikük fogadatlan(?) prókátora az előző vezetésnek, a másik ifjonti lelkesedéssel oktat. Az ostoba választók viszont nem engedték a húsosfazéknak gondolt üre, lyukas kondérhoz őket, azóta zsigeri gyűlölettel kérnek számon. A világ jól műkődik, csak a mostan szerencsi vezetés " kúr el mindent" még a svájci frankot sem tudja kordában tartani ez a hülye Koncz! Milyen csapás, hogy nem lettek képviselők, azóta működne az erőmű és 1500 új munkahely lenne, biztosítva a szebb jövőt!
24-nek (vendég) [2011.08.27., 18:27][válaszolok] #25
Jól látja tisztelt 'munkásőr'! Pontosan ez a helyzet! Sajnos soha nem fogják belátni, hogy akkor sem mőködne az erőmű, és egyetlen munkahellyel sem lenne több, ha ők ketten ott ülnének!
Bukovszky Róbert [2011.08.27., 19:31][válaszolok] #26
#24! Tisztelt "munkásőr"! Vélhetőleg én vagyok az egyik célpontja, s ha ez így van akkor 1-2 mondatát kikérem magamnak!
A másik nem akarom az ifjú barátomat?????? védeni, de mint látja Ő és én a nevünket vállalva írjuk meg a véleményünket ami a miénk a sajátunk még akkor is ha néha téves vagy esetleg nem mindenkinek tetsző. Ezzel szemben Ön egy monitor és egy nick név mögé bújva sérteget bennünket, kérem tisztelje meg az olvasókat Ön is a nevével, hadd tudja mindenki ki az akinek ennyire ekletáns véleménye van rólunk.
Esetleg tisztelettel várom magánban is a nevét és a véleményét; zemplenbuko@gmail.com
QUO VADIS (vendég) [2011.08.27., 21:04][válaszolok] #27
Látja Róbert, megint sértve érzi magát! Pedig Ön hónapról hónapra mindig ír valami bántót, sőt azt mondom sérteget valakit! Miért gondolja, hogy az természetes, hogy Ön leír mindent ami nem tetszik, de ha Önről írnak azt már kikéri magának? Furcsa egy hozzáállás ez! És ne haragudjon de az semmit sem változtat, hogy Ön kiírta a nevét! Úgy gondolja, hogy ez Önt többre jogosítja? Nem Róbert, ez semmivel nem jogosítja többre Önt! Gondolkodjon már el ezeken a dolgokon!
Bukovszky Róbert [2011.08.27., 21:30][válaszolok] #28
Jó Uram #27! Nem, nem vagyok én annyira sértődős, csak a "munkásőr" túl lépett egy határon a személyeskedést illetően.
1. Én soha, mondom soha nem mondtam, hogy "minden problémára tudom a tuti megoldást"
2. Senkinek nem vagyok, nem voltam és vélhetőleg már nem is leszek a "fogadatlan prókátora", ha írtam, írok az az én egyszerű szerény véleményem.
3. Soha nem gondoltam egy önkormányzati képviselőséget "húsosfazéknak" aki egy kicsit is ismer és ismeri az elveimet azok azt hiszem ezt nyugodtan alátámaszthatnák.
4. Az írja a "munkásőr", hogy én "zsigeri gyűlöletből" írok a polgármesterről és a testület tagjairól, lehet meglepődne, hogy 2 kivételével korrekt jó kapcsolatot ápolok velük és tisztelem őket, még ha a véleményünk sok mindenben nem is egyezik meg.
Viszont az tény, hogy a kormányom lévő 'nagypolitikusainkról valóban lesújtó véleményem van és az is igaz, hogy a mi polgármesterünk ennek részese. Bár azt is be kell vallanom, hogy az előző bagázs sem volt sokkal jobb, de valahogy mégsem távolodtak el ennyire a magunkfajta egyszerű emberektől.
5. Soha nem mondtam és nem is gondoltam, hogy a jelenlétemmel működne az erőmű és 1500-al több munkahely lenne, bár azt megjegyzem, hogy 15-20-al szerencsésebb esetben 150-200-al több Szerencsi és környékbeli embernek lehetne munkája, de ezek bizony csak feltételezések ezt már soha nem tudjuk meg.
QUO VADIS! Kit és mikor is sértettem meg? Esetleg volt néhány eset amikor a feltett /általában vagy 1-1 kinevezésnél, vagy egy furcsaságokkal teli vállalkozói szerződésnél/ kérdésem adhatott sértődésre okot persze csak azoknak akiknek nem tiszta a lelkiismerete, mert sok-sok liter bor elfogyasztása után eszükbe jutott egy kis vízért prédikálni.
Jó éjt!
Hádám [2011.08.28., 03:59][válaszolok] #29
Tisztelt munkásőr!

Ha nem is mindenről, de egy dologról "tuti" információm van, mégpedig arról, hogy halvány lila gőze nincs arról mit beszél, nem hogy bármilyen javaslata lenne ami a várost egy centiméterrel is előrébb vinné... nevéből is látszik, hogy a régi rendszer híve, gondolom bőven megszedte magát azidőben! Tudja nem rohantam fejjel a falnak azóta sem, hogy nem lettem képviselő, nem fogok éhenhalni emiatt ha már a húsosfazékról volt szó, eddig is eltengődtem valahogy, minden bizonnyal most sem szorulok majd alamizsnára Továbbá még egy apró tényről elfelejtkezik! Az hogy velem jobban működne -e a város vagy sem, azt nem lehet tudni... azt viszont nagyon is lehet tudni, hogy a jelenlegi testület 2/3a ott volt a korábbi vezetésben is, így bátran kimondhatjuk, hogy velük biztosan nem fog jobban menni, ha eddig nem ment, hacsak nem találták meg azóta a Szent Grált Amíg olyan képviselők ülhetnek a testületben, akik simán közbeszerzési csalásokat követtek el, sok millió forinttal játszadozva, addig mit várunk? Állandóan ez az összefogás dolog a "menő lemez".... akkor az összefogás jegyében mutasson nekem egy nyíltan jobbikos közalkalmazottat a városban!

Továbbá az is elfelejtődött, hogy a tisztel választópolgárok nyakába akasztottak kb 250000 forint adósságot, ha tetszik ha nem, bár se nem népszavazás se egyéb megkérdezés nem volt arról akarják -e ezt a tisztelt lakók...

Szó nincs gyűlöletről, nincs nekem arra időm, hogy még gyűlöljem is őket, meg nem is foglalkozom ezzel a kérdéssel... Pusztán nekem volt egy programom, az ellenfeleimnek is volt, annak is akik nyertek... Tudja ha bemegyek egy pizzériába és kérek egy pizzát, az étlap szerint 1300 forintért és amikor kihozzák 3000 az ára, akkor annyit mondok köszönöm szépen, de nem kérem! Nem sportszerű az ilyen... Ha előre tudja hogy úgy sem valósulhat meg a dolog, akkor miért kampányol vele? Én egyetlen egy munkahelyet sem ígértem, mert nem garantálható jelen állás szerint semmi... Ígértem viszont tisztességes átvilágítást (nem 1 évig tökölést és haverok főnöki székbe ültetését) és ha kell a felelősök megbüntetését, még akkor is ha az maga Magdi néni a szomszédból!

Végezetül tisztelt munkásőr! Én nem kérem a nevét, pusztán egy dolgot kérek, ha már szóba elegyedtünk... Ugye én elvileg kritizálok és megoldásnak "vélt" javaslatokat adok... Ön már kritizált... Szeretnék pár megoldási javaslatot is kapni a város helyzetét érintően, hogy tovább tudjuk vinni a témát!
Hádám [2011.08.28., 04:01][válaszolok] #30
De amúgy szépen sikerült elterelni a szót a 15ös hozzászólásomról... ehhez egyesek nagyon is értenek...
Egyetértésben (vendég) [2011.08.28., 08:24][válaszolok] #31
Ezúttal egyetértek Hádámmal. A #15 hozzászólásában valóban fontos dolgokat feszeget. Pesze nem is kell feszegetnie, mivel a város honlapján nyilvánosságra hoztak 5 db Belső ellenőrzési jelentést (kettő a Gimiről, kettő az a ESZEIről, egy pedig a Tűzoltóságról). Bárki megtalálhatja és elolvashatja a www.szerencs.hu honlapon az Önkormányzat menüpont alatt. Javaslom mindenkinek, hogy töltse le és olvasgassa! Remélem több ilyen Belső ellenőrzési jelentés is készült, vagy készülőben van más témákban is, mivel szakszerű, lényegre törő, „kemény”, s nem paktál le az ellenőrzött intézmények vezetőivel, hanem végre feltárja, hogy mi is történt a városban 8 év szocialista vezetés alatt.
Valóban megdöbbentő, hogy - a fentebb hivatkozott jelentések szerint is - mennyire semmibe vették az előző városvezetés idejében a szabályokat, és a józan észt is elkerülték (bár ez utóbbi csak szubjektív megjegyzésem).
Hát nem furcsa, hogy a Rónavölgyi féle Autó-Kontakt Kft. a válság kellős közepén sorozatban adta el a drágábbnál-drágább autókat az önkormányzati intézményeknek, azok vezetői pedig az Államháztartási törvényre fittyet hányva lízingelték azokat? Mindezt akkor, amikor Szerencs már nyakig merült az adósságba. Persze ezt nem reklámozták az MSZP-s városvezetők és a csatlósaik sem uralkodásuk idején, sem a Lokálpatrióta-kampányban (melynek igenis meghatározó részese volt Bukovszky R. is, gondoljunk csak az ellenfél polgármesterjelöltjének címzett, a város minden postaládájába eljutó provokatív nyílt levélre, vagy a kisvonatos ordítozásra), s persze most utólag sem ismerik el a hibákat, törvénytelenségeket.

Munkásőr #24 hozzászólásában is igazságot ír (ez megint csak saját véleményem): név szerint megnevezni már nem is kell őket, mivel „magunkra vették az inget” a #26 és #29 hozzászólásokban. Egy kis viccet is megkockáztatok: jól illek rájuk az ing, mintha rájuk öntötték volna.
Hádám [2011.08.28., 12:12][válaszolok] #32
Irtózatosan nehéz volt kitalálni, hogy vajon kire gondolhatott a tisztelt hozzászóló Így is lehet magyarázni.... Ha én mondom, akkor fiatal "vagdalkozás, ha más, akkor rágalmazás, de akinek meg kéne, az meg nem mondja ki amit ki kell Én meg azt mondom, hogy ha adózni és dolgozni nem vagyok fiatal, akkor az ügyek beleszólásába sem! Egyébként mindig ez van, ez a legegyszerűbb... ha valaki felvet valamit, akkor vagy megfenyegetik a jól bevált "beperelem, rágalmazás" szavakkal, vagy lehülyézik, vagy hasonlók, de értelmes gondolatot, ötletet persze senki nem mond Úgy vagyok már vele, hogy amíg nem javasolnak jobb ötletet egy adott témára, addig a szememben az a hozzászólás 0! Mihelyst érdemi vitát lehet nyitni egy ötletről emberszámba veszem, az addig csak "nicknévként" létező entitást :)

Mint a jelentésből kiderül, a "nagy tiszteletű" urak nagy ívben tesznek még a saját szabályaikra is, akkor kérdem én miben különbek ők a Deákné vásznánál? Egy multicégtől már azért kirúgják az embert ha összecserél a polcon két konzervet, itt meg hogy Robit idézzem: "Milyen érdekes, hogy fenn akadunk néhány 10-100 ezres tételen" mentalitás megy... Pár éve volt az újságok címlapján!!! hogy egy nyiregyházi postai alkalmazott "elsikkasztott" 100 ezer forintot (lehet csak egy 0-át véletlenül nem írt be az elszámoló lapra) és börtönre ítélték! Akkor kérdem én hogy is van ez a kettős mérce dolog?
Ádámnak (vendég) [2011.08.28., 16:14][válaszolok] #33
Kedves Ádám! Nem gondolja, hogy sértő egy politikusra nézve potom 80 milliós - saját vállalkozásának szóló - megrendelést szóvá tenni??? Ejnye! Egyébként is biztos le volt az rendesen papírozva. És ha igen, akkor senkinek semmi köze hozzá (az Ön által meghivatkozott volt Lokálpatrióta képviselőjelölt után szabadon...)! Örülnünk kellene, hogy a sikeres ügyletek után helyben fizették be az iparűzési adót (persze ami viszont adótitok, ezért erről nem szólhat egy újabb belső ellenőri jelentés). Szóval lehet hogy lepapírozták, lehet hogy nem, de mindebből egy-két megállapítást azért lehet tenni:
1. A volt alpolgármester mostanában gyakran hallatja kritikai hangját a jelenlegi vezetéssel. Akkor miért nem szólalt meg, hogy: "Elvtársnő, talán ezt nem kéne!!!"
2. Arról nem szólnak a belső ellenőri jelentések, hogy törvényességi szempontból rendben voltak-e az autóbeszerzések, de mivel ennyire kilóg a lóláb autó-ügyben, ezért lehetséges, hogy jogi szempontból felvetődik a jegyző felelőssége. Vajon megtett-e mindent annak érdekében, hogy a politikai vezető betartsa a "játékszabályokat"?
3. Sokan azon az állásponton vannak ezen a fórumon is, hogy ideje lenne már nem a múlttal foglalkozni, hanem a jelenre és a jövőre koncentrálni. Igazuk van! DE: Mit kezdjünk a múlttal? Mindenki tudja a maga életéből, hogy a múltból fakadó problémák megoldása és tisztességes lezárása nélkül nem lehet jövőt építeni. Lezárni valamit viszont csak akkor lehet, ha ismerjük, és pontosan tudjuk, hogy mit engedhetünk a feledés homályába, és mi az, ami kihat a jelenünkön keresztül a jövőnkre. Pontosan tudnunk kell, hogy miért jutottunk ebbe a helyzetbe. Ebben érzek hiányt a jelenlegi vezetés részéről. Lassan eltelik egy év, és még most sem látunk tisztán. Igen, már le kellett volna tudni zárni a múltat. Mert arra valóban nincs időnk, hogy négy évig elemezgessük a szocialista városvezetés hibáit. Ahhoz valóban nagy a baj!
Hádám [2011.08.28., 16:41][válaszolok] #34
Egyetértek az előttem szólóval, bár nem nagy nagyon értem az első pár sorát, remélem nem azt sikerült kivennie a mondandómból, hogy egyetértek a "potom pár százezres" kijelentéssel, mert nem ez volt a szándékom A múltat valóban le kell zárni és elkezdeni egy szebb jövőt, de gyanítom ha pl örökölne egy lakást, azért ön is megnézné mit kell utána fizetni és miért, nem csak észnélkül befizetné egy szó nélkül! Le kell zárni a múltat, de tiszta lappal, ha volt sumák és lenyúlás, az a minimum, hogy ezt be kell hajtani (és nem a 2-3 ezer forintos megkésett helyi adók miatt fenyegetőzni). Egy gyilkosságra se mondják azt, hogy "á az már a múlt, el kell felejteni".... Ez a szitu nagyban hasonlít erre... gyilkossági kísérlet egy egész város ellen.... 10 év alatt cikrka 1500 fővel csökkent a lakosság... lehet fogni mindenre, de semmiképp sem mondható, hogy kiváló volt a vezetés... ha így lett volna, akkor gyarapodott volna a város... jelen helyzetünkben csak az adósság gyarapodott tetemesen! Na ennek kellene a végére járni! Lehet akár az egész hivatalnak éjfélig dolgozni vagy akár vasárnap is, ahogy páran itt leírták, csak végre legyen hatékony! Mikor fogjuk már azt hallani, hogy igen, X Y Z a felelős, ezt és ezt a jogi lépést tettük meg az ügy tisztázása érdekében!?
Ádámnak (vendég) [2011.08.28., 17:45][válaszolok] #35
Humornak és iróniának szántam. És nekem tetszett... Persze lehet hogy csak nekem...
Bukovszky Róbert [2011.08.28., 19:38][válaszolok] #36
Tisztelt #31! Ön ezt írja; (melynek igenis meghatározó részese volt Bukovszky R. is, gondoljunk csak az ellenfél polgármesterjelöltjének címzett, a város minden postaládájába eljutó provokatív nyílt levélre, vagy a kisvonatos ordítozásra), Sajnos Ön túlértékel engem, én egy pici pont voltam és vagyok is a város életében. A "levél" az nem nem levél volt, hanem néhány kérdés ami bennem felmerült /jó részük azóta is foglalkoztat, sajnos választ nem kaptam/ és ha hiszi ha nem, de egy teljesen egyéni partizán ötlet volt és a képviselőjelölt társaim is már csak a SAJÁT KÖLTSÉGEMRE kinyomtatott több ezer darabot látták az igaz, hogy az aktivistáink segítettek a 'postázásba. A vonatozás az tényleg egy jónak szánt, de rosszul elsült ötlet volt, én sem voltam a híve, de akkor már mindenkit vitt a lendület. Na, de mit számít mindez ma már? Mi már a 'történelem vagyunk a választók választottak a megválasztottak meg bizonyíthatnak, hiszi vagy sem, de én őszintén szurkolok nekik. Bár idáig csak a pesszimista megérzéseim látszanak beigazolódni, főként a munkahelyteremtéssel és a "mögöttem a kormány" ill. a "megválasztásunk esetén minden másképpen lesz" ígéreteket látszanak elfelejteni az illetékesek.
A #36-os hozzászóláshoz (vendég) [2011.08.28., 22:17][válaszolok] #37
Téved! Ön lehet, hogy történelem a város életében, noha oly kevés ideig volt jelen, mint közszereplő, hogy talán említésre sem méltó a tevékenysége. De az Önnel egy zászló alatt indult néhány ember sajnos kitörölhetetlen nyomott hagyott maga után. Ezért nem mondhatjuk, hogy a szocialista városvezetés már csak a múltunk része. Még nagyon sokáig érezni fogjuk a regnálásuk (rongálásuk) eredményét.
Arról most nem érdemes beszélni, hogy mit ígérgettek a kampány alatt a különböző pártok jelöltjei, hiszen ha minden ígéretcsomag csak fele részt megvalósult volna, ma kolbászból lenne a kerítés. A munkahelyteremtéssel kapcsolatos ironikus megjegyzése persze az Ön szemszögéből jogosnak tűnik, de még három éve van a jelenlegi polgármesternek a választásokig, tehát javaslom, hogy legyen egy kis türelme és csak annyi toleranciával kezelje a polgármestert, mint amilyen toleranciával kezelte az előző polgármestert. És akkor még arról nem beszéltünk, hogy mit hagyott maga után 8 év regnálás után a Lokálpatrióták "vezére". Ahogy mondani szokták, van mit lapátolni...
A helyzetértékelés persze nem csak Szerencsre igaz, hiszen a különböző felállású liberál-szocialista kormányoknak sikerült teljes mértékben eladósítani az országot, hogy még unokáink is nyögni fogják...
És ha megenged még egy gondolatot. Abban igazsága van, hogy jobban számon kérhető a kormánypárti helyi vezető, hiszen ahogy írta: mögötte a kormány. Talán ezért sem lett volna szerencsés Rónavölgyiné újraválasztása. Pedig közel volt hozzá, hiszen tagadhatatlan, hogy mindössze 517 szavazatkülönbség volt a két polgármesterjelölt között. Ez mindössze 259 ember. Még Szerencs vonatkozásában sem nagy szám. Ebből számomra az következik, hogy az emberek nem a két ember közül választottak (bocs. Ádám!), hanem valószínűleg a régi rablógazdálkodásra mondtak nemet. Ha ez a feltételezés igaz, akkor ez felvet egy kérdést: Miért ilyen kicsi a szavazatkülönbség? A válasz nagyon egyszerű: Mert ez Szerencs (vagy Kazincbarcika, vagy Tiszaújváros...), a 3.60-as kenyér illúziójában élő emberek világa... Talán majd húsz év múlva, ha ez a generáció eltávozik közülünk, lesz esélyünk. Valószínűleg a gyerekeink ezt nem hajlandóak megvárni, és inkább Ők mennek el Szerencsről. Véleményem szerint az előző nyolc évnek ez a legnagyobb bűne!
Görög (vendég) [2011.08.29., 07:58][válaszolok] #38
Kedves "37" észrevételéhez:

A filozófiának -többek között- van egy meghatározása:" Egy sötét szobába kergetni egy nem létező fekete macskát és és felkiáltani sikerült meg fogtam "

Ez a maga véleménye Szerencs városunk helyzetéről. Robiról meg annyit ,hogy Ő személye szerint ártalmas dolgot nem tett az észre vételeivel.

Maga is csak a pártok érdekeinek a megvalósulásába látja a városunk fejlődését. Mióta Magyarországon győzött a demokratikus rendszer váltás a létre jött pártok eredményes munkája hűen tükrözi Szerencs és az ország demokratikus fejlődését.Értelmezésem szerint a 3.60-as kenyeret evők generációja eltűnése után lesz igazi élet nálunk.
Ennek a generációnak a munkáját lopták el a rendszer váltás után 21év alatt, a Magyar politikus rezsim.Én nem a Polgármestereket dicsőítem vagy hibáztatom ha nem az általuk képviselt pártokat.Ezen kellene változtatni!!!!!!!!!!!!
Hádám [2011.08.29., 09:22][válaszolok] #39
Tisztelt 37! Nem sértődöm meg, hogy 2 emberes szavazást írt! Igaza van, itt nem szólt másról a dolog, mint arról, hogy döntsük meg a régi rendszert! Ugyanez volt a tavaszi országgyűlési választásokon is, amire az eredmény tudatában azt is lehetne mondani, hogy ha a bádogember vagy a madárijesztő a jelölt, akkor is fidesz győzelem születik, mivel mindenki Óz a csodák csodájára várt... Nos egy sárga úton már ballagunk, kérdés, hogy elérjük -e a célunk, vagy a gonosz boszorkány tömlöcében köt ki a város....
Gondolkodó (vendég) [2011.08.29., 10:08][válaszolok] #40
Szerény véleményem szerint, bármikor, bárki fogja majd a jelenlegi városvezetést váltani, meggyőződésem, hogy akkor is lesz majd mit "lapátolni". Nem beszélve arról, hogy a kötvény visszafizetésének 2014-2018 közötti terheit majd valóban akkor fogják nyögni. Az előző városvezetés legalább annyit épített, mint rombolt. Manapság pedig fejlődésről nem igen beszélhetünk. A város politikai megosztása pedig legalább akkor bűn,amit sokáig nem fognak feledni az itt élők. A tettek pedig nem csak a múltban, hanem a jövőben is beszélnek!
Hádám [2011.08.29., 13:06][válaszolok] #41
Tisztelt gondolkodó! Igaza van! A város politikai megosztása valóban bűn! Erre ékes példa volt az elmúlt 8 év, mert hogy a "vip" tagságon kívül nem igazán álltak szóba senkivel az fix... Még olyanról is tudok, hogy a városi munkáknál tilos volt adott boltban vásárolni és ezt maguk az érintett boltosok mesélték és nem turkálókról van szó! Most legalább már annyit javult a helyzet, hogy szóba állnak a vezetés bizonyos tagjai az emberrel, reméljük a ciklus végére ez csak javulni fog!
Egeli Zsolt (vendég) [2011.08.29., 13:32][válaszolok] #42
Középiskolai osztályfőnököm azt tanította, hogy a múlt nem egy hátizsák, ami ha kényelmetlen - levehető.
A városban nem gazdálkodás, hanem tűzoltás folyik, s még mindig nincs meg a 0 pont, hanem a múlt kötelezettségei határozzák meg a jelent. A Bukovszky Robi által jelentéktelennek tartott svájci frank alapú lízingdíjakkal kapcsolatban egy ismerősöm havi értesítőjét idézném: Tőketörlesztés: 47.000,- Ft,
Kamat: 20.000,- Ft,
Tőke árfolyam különbözete (számlázáskori árfolyammal számolva): 28.000,- Ft, Árfolyam különbözet (számlázáskori és teljesítéskori árfolyam különbözet az előző időszakban): 7.000,- Ft,
Egyéb tétel: 300,- Ft,
Késedelmi kamat: 250,- Ft,
Nagyságrendileg 104.000,- Ft

A városban 55 munkavállalónak van ún. eltérített bére, vagyis a bértáblától eltérően magasabb bért kap. Ennek járulékkal együtt évi 65,0 mFt a terhe, közel egy havi fizetés. Hosszan lehetne sorolni azokat a taposóaknákat, amelyeket hátrahagytak anélkül, hogy arról akár a képviselőtestület, akár a választók tudtak volna.
Emlékeztetőül, amikor képviselőként indítványoztam a megbízási szerződések megtárgyalását, a szokásos 11 szavazattal vetették el indítványomat. Az sem zavarta a képviselőtársaim egy részét, hogy úgy éltek szavazati jogukkal, hogy közben az ő vállalkozásuknak is volt megbízási szerződése, tehát összeférhetetlenség okán ezt a tényt be kellett volna jelenteni.
Mára ott tartunk, hogy a svájci frankos lízingelt autók reménybeli vevői 4-5 havi részlet előzetes kifizetését kérik a kezeikhez, hogyha megfelelnek a hitelminősítés során, s átvehetik a járműveket, nehogy nekik kelljen fizetni az első időszakban. Miközben az adóbevételek drasztikusan csökkennek, a kiadások szerkezete, nagyságrendje nő, a múlt kötelezettségei pedig hínárként húznak le bennünket, addig nőni fognak a szállítói kötelezettségek, újabb és újabb részletfizetési kérelmeket kell a szolgáltatóknak küldeni.
Magam sem hittem volna, ha nem látom, hogy a 111.000,- Ft-os jövedelemmel rendelkező polgártársunk átmeneti segélyt kért. Lefelejtette a nyugdíja melletti munkabért közölni. Ilyen mélyen vagyunk morálisan is.
Egelinek (vendég) [2011.08.29., 17:14][válaszolok] #43
Tisztelt Egeli Zsolt!

Kérem osszon meg velünk néhány információt az alábbi témákban:

Mi lett a kékszegélyű újság kapcsán becsületsértés miatt tett feljelentésekkel? Meg lettek az elkövetők? Vállalta valamelyik MSZP-s a cikekk megírását?

Mi lett a városi költségen 100.000 ft értékben - a 2010. évi gazdanapokra - legyárttatott LOKÁLPATRIÓTA kitűzők ügyében tett feljelentéssel? Van már gyanúsított? Válalta valaki a tettét az előző városvezetésből?

Mi lett a kampánycélú, egyedi gyártású fürdőbelépők ügyében tett feljelentéssel? Van már gyanúsított? Egyáltalán megállt a bűncselekmény gyanúja?

Mi van Rónavölygi Endréné volt polgármester pénzbeli szabadságmegváltásával? Igaz-e hogy nem volt szabadságon 4-5 éven át, és most utólag pénzben kéri (milliókat) megváltani?

Várjuk válaszait.
vendég.hu (vendég) [2011.08.29., 18:27][válaszolok] #44
SAJNOS A HITEL FELVÉTEL ORSZÁGOSSAN IS- MINTEGY 1400MRDFT -ES VAROSI SZINTEN IS TOVÁBB FOLYTATÓDIK.EZ BÖ EGY ÉV ALATT-MI LESZ MÉG...A MÚLTAT MÉG ŰBERELNI IS LEHET--és még nem emlitve a nyugdijpénztárt ,a KÖZMUNKÁSOK ARCPIRITÓ BÉRÉT,A SZZEGÉNYSÉG NŐVEKEDÉSÉT ,A KIS VALLALKOZÁSOK TŐMEGES TÓNKREMENETELÉT ,A SZOCIÁLIS KIADÁSOK DRASZTIKUS CSŐKKENTÉSÉT ,A KŐZPONTI ELVONÁSOK NŐVEKEDÉSÉT, A STAGNALÓ MUNKANÉLKÜLÉSÉGET stb -NEM ÉRDEKES ,HOGY A GAZDAGOK VALLALNÁNAK PLUSSZ ADÓT-LÁTVA AHELYZETET.-DE AZ ADÓRENDSZER NEM AD RÁ LEHETŐSÉGET.
Bukovszky Róbert [2011.08.29., 19:25][válaszolok] #45
Ejnye Alpolgármester Úr!

"A Bukovszky Robi által jelentéktelennek tartott svájci frank alapú lízingdíjakkal kapcsolatban egy ismerősöm havi értesítőjét idézném:" Ezt megköszönném, ha kifejtenéd részletesen! Mit is írtam én, miről is írtam én?! Kedves Zsolt mielőtt ilyeneket írsz inkább írj megint olyan szép megható meséket mint a múltkori volt a végrehajtó irodájában történő várakozásról, az annyira szívfakasztó volt, hogy csak egy csomag pzs elhasználásával tudtam végig olvasni. Lécci-lécci, még-még-még!

Bár nem tudom, hogy jön ez ide, de szívesen odaadom én is a Frank alapú hitelem törlesztő részleteinek iratait, nem titok ami 3 éve 54600-al indult az ma 116.000 bár gondolom ez bizonyos Kósa és Szíjártó urakat????? nem igazán hatja meg, ők úgy érezték nekik akkor és ott bejelenteni valójuk volt!
Bukovszky Róbert [2011.08.29., 20:52][válaszolok] #46
Na végre! Ezek alapján már mi is nyugodtan alhatunk? Köszönjük a közreműködést! http://www.boon.hu/miskolc/finisben-az-arvizvedelmi-beruhazasok/1777072
ajaj (vendég) [2011.08.30., 23:30][válaszolok] #47
kedves 42es
A városban 55 munkavállalónak van ún. eltérített bére, vagyis a bértáblától eltérően magasabb bért kap.-írja.
mért nem veszik vissza az eltérítést ? van rá jog, van rá határidő - ezt nézték el ? el kell venni az eltérített bért, ennek nem igen van netán taposóaknája
Vendég (vendég) [2011.08.31., 17:39][válaszolok] #48
47-esnek, Az 55 taposóaknából egyet már hatástalanítottak, a cukomúzeum gondnokát ma mentették fel.
Vendég2 (vendég) [2011.08.31., 18:30][válaszolok] #49
Az 55 főbe vajon azok is benne vannak, akik most kerültek a polgármesteri hivatalba mondvacsinált munkakörbe, az sem számít, hogy van-e hozzá végzettsége vagy nincs?
Hádám [2011.08.31., 21:05][válaszolok] #50
A végzettség már rég nem számít, az a jó ha valaki segg hülye, akkor még kérdezni se tud, nemhogy reklamálni!
vendég (vendég) [2011.08.31., 21:27][válaszolok] #51
#50nek: van jópár szimpatikus komentje ..ez most ilyen ..
#48nak: feltételezhetően maga is egy taposóakna (feltételezhetően nem a közmunkások bérét kapja miközben komentel itten), de hogy a cinizmus miatt FJ be is perelhetné, azt ugye tuggya? még ha a körön belül is van (mert ott van, ha a felmentésnek a pontos dátumát így ismeri).. na de mit vagyunk meglepődve , ez volt a CSA dolga, ezzért került alája a ló ..
Vendég3 (vendég) [2011.08.31., 21:36][válaszolok] #52
Ezt sejtettük, hogy azért lett az ÁNK-ba integrálva, hogy ha már kiírták, hogy FJ, tehát, hogy FJ-t ki lehessen rúgni.
ÁMK (vendég) [2011.08.31., 22:22][válaszolok] #53
Nem ÁNK, hanem ÁMK, méghozzá SzÁMK (Szerencsi Általános Művelődési Központ)
Hádám [2011.08.31., 23:22][válaszolok] #54
15-ös hozzászólásom folytatása:

http://www.szerencs.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/2431-tajekoztato-szerenc ...

Idézném ha valaki nem olvasna vissza "kedvenc" részemet...

"A gépjárművek beszerzésére közbeszerzési eljárás keretében került sor.

Három ajánlat érkezett:
- Autó-Kontakt Szerencs Kft Renault Clio Campus 1.2 típusú 2.651.000 Ft
2007.09.03.

- Valent Autó Kft Skoda Fabia Ambiente 1.2 2.821.860 Ft
2007.08.27.

- Autó Széles Kft. Volkswagen Polo Ice 2.750.000 Ft

A szállítási szerződés megkötése az Autó - Kontakt Kft-vel történt 2007.08.18-án. A szerződést a Bocskai István Gimnázium Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Szakmai Szolgáltató nevében H. J.-né írt alá. Megállapítható, hogy a szállítói szerződés hamarabb került aláírásra, mint az ajánlatok beérkezése."

A testület a majd 1 éve zajló "ELSZÁMOLTATÁSI HULLÁMNAK" a keretén belül meg is dorgálta az érintettek egy részét (noha valószínűleg nem ők az értelmi szerzők) Meg is kapták méltó büntetésüket, amint azt az alább olvasni is lehet:

"A Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet igazgató főorvosát, Dr. Bobkó Gézát, illetve a Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Középiskolai Kollégium, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Szakmai Szolgáltató főigazgatóját, Dr. Gál Andrást Szerencs Város Képviselő-testülete a Kjt. 46. § (8) bekezdése értelmében fegyelmi eljárás lefolytatása nélkül figyelmeztetésben részesítette.
Mindkét intézményvezető a Testület döntését tudomásul vette."

:D Legközelebb talán még el is fenekelik őket
Vendég (vendég) [2011.09.01., 20:28][válaszolok] #55
53-nak, nem mindegy, hogy hogy hívják, de nem az volt a célja ezzel a vezetésnek, hogy- "a turizmust fejlesztve, munkahelyet teremtve"- hogyan lehet a szocikat eltávolítani?
Apropó, lassan letelik az egy év, de még a láthatáron sincs a 100 munkahely, amit Koncz úr ígért, remélem betartja a szavát és ha nem sikerül, lemond!
Egeli Zsolt (vendég) [2011.09.02., 09:55][válaszolok] #56
Kedves 49-es hozzászóló!

Nincs módom tudni, hogy név szerint kik azok, s mennyivel térítették el a bérüket a táblázattól, de az ily módon alapbéresített munkabérek szentek és sérthetetlenek, függetlenül attól, hogy betölti-e még azt a pozíciót vagy sem.
Ily módon felelősség nélkül is vezetői beosztásnak megfelelő javadalmazással mehet nyugdíjba. Ezt úgy hívják, hogy klientúra-építés. No persze mindig a más pénzéből.
Mivel azt sejteti, Ön pontosan tudja, hogy a 2010. október 4. után felvett új munkatársak milyen munkakört, milyen bér mellett töltenek be, ezért ne várjon választ, hanem tegye közzé bátran és gerincesen, amit belső munkatársként megtudott. Ne sejtesse, mert nem vagyunk egy súlycsoportban, én tudok versenyezni Önnel a belső információk lehalászását illetően.
Egyébként pedig olyan magas fokú az információ-áramlás, hogy még egy rendezvény el sem kezdődött, de már is tudják, milyen eszem-iszom van a város költségén. Utóbb persze elfelejtenek bocsánatot kérni, hisz a záróbuli egy forintjába sem került a városnak, mint ahogy a testület által megszavazott 2,0 mFt önrészre sem lesz szükség.
Mindazoknak, akik csak leszólni tudnak, szíves figyelmükbe ajánlom hétvégén a Tállyai Szüreti Fesztivál programjait, ahol egy zenekar produkciója 2.400,- Ft-os belépődíj ellenében hallgatható, még a tállyaiaknak is.
Hádám [2011.09.02., 13:20][válaszolok] #57
"Nincs módom tudni, hogy név szerint kik azok, s mennyivel térítették el a bérüket a táblázattól, de az ily módon alapbéresített munkabérek szentek és sérthetetlenek, függetlenül attól, hogy betölti-e még azt a pozíciót vagy sem."

Tisztelt Egeli úr! Akkor kinek van ha még az alpolgármester is "kishal" ebben a témában? Nem lehet tudni kit mennyiért alkalmaznak? Elég viccesen hangzik... akkor hogyan lehet előre tervezni kiadásokat?

Abban viszont egyetértek, hogy itt mindenki jövőbelátó, néha még magam is meglepődöm, hogy rólam is tudni vélnek olyan dolgokat, amit még én se tudok magamról

Tállyáról meg annyit még, hogy akárhogy gályázunk, Szerencs nincs egy súlycsoportban vele (negatív értelemben) egyelőre! Évről évre neves előadókat sorakoztat fel, gyakran visszatérő vendégként, szinte nincs is olyan valóban nagy zenekar, aki ne fordult volna már meg ott! Egy esetleges szerencsi Tankcsapda, vagy Republic koncert esetén biztosan nem haboztak volna az emberek 2000 forintos belépőkön...
Vendég3 (vendég) [2011.09.02., 22:05][válaszolok] #58
56-osnak, Dr. úr, ne biztasson senkit nyilvánvalóan törvénytelen cselekedetekre. Ez a munkabér probléma vélhetően nem új keletű, van önnek olyan barátja, aki csaknem másfél éve országgyűlési képviselő, kétharmaddal a háta mögött. Jelezte-e neki ezt a problémát, és ő tett-e indítványt ennek a problémának a megoldására? Vagy ez nem járható út, mert egy váltás esetén az önök emberei is bajba kerülnének? Ámbár ha nem változtatnak ezen a rendszeren, néhány jól irányzott "átszervezéssel" lásd fentebb, ez a gond is megoldható. Persze az is lehet, hogy ön egyszerűen csak sajnálja ezektől az emberektől a pénzt? Mit ért az alatt, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban? Talán megfigyelnek mindenkit, lehallgatják a telefonokat, vagy az Internetet?
Görög (vendég) [2011.09.03., 07:40][válaszolok] #59
Sajnos kis Városunkban is az történik mint az országunkban.Az itt leírtakban az önkormányzatban történtekről való titkolózásokból,egymásra való mocskolódásokból csak az adódik, hogy az emberek bizonytalanságban élnek.A helyi pártok bebizonyították szavuk hihetetlenségét. Tisztelt alpolgármester úr próbáljon meg a Szerencsen történt dolgokkal úgy foglalkozni ,hogy ne a párt érdekeket vegye figyelembe, "jó ügyvédi módon".Én ismerem Önt biztos vagyok benne ,hogy képes erre.Csak arra vigyázzon ,hogy áldozatul ne essen.Nézze meg újra a választási ígéreteket, itt most nemcsak az utolsó választásra gondolok, ha nem az elmúlt 21 évre .A megtörtént dolgok bizonyítják azt, hogy a pártok hogyan gondolkoznak és pártokon belül hogyan alakult az anyagi helyzetük az embereknek?Ki miből hogyan gyarapodott?Nem kell messzire mennie csak az önkormányzati ülésen részt vevőket meg nézni.Én senkitől semmit nem sajnálok ha becsületes úton jutott anyagi javaihoz!!!!!!!!!
Bukovszky Róbert [2011.09.04., 09:23][válaszolok] #60
én (vendég) [2011.09.06., 10:05][válaszolok] #61
Innen, az oldalról szereztem tudomást a cukormúzeumi gondnok felmondásáról. Lenne néhány kérdésem, mert kérdezni talán még szabad:
Elküldték azt az embert, aki másfél órás előadásokat tartott a Szerencsi Cukorgyár történetéről?
Azt az embert, aki nyitvatartási ideje előtt, és azon túl, valamint a pihenőnapjain is bement dolgozni, ha csoport volt?
Azt az embert, aki több, diploma előtt álló fiatalnak segített a szakdolgozatában, pártállástól függetlenül?
Azt az embert, aki különböző turisztikai és élelmiszeripari szervezet munkáját segítette fényképekkel, dokumentumokkal, beszámolókkal?
Igen a válaszuk?
Gratulálok!
Még egy kérdés: Nem szégyellik magukat?
cukorgyári (vendég) [2011.09.06., 12:05][válaszolok] #62
#61-nek! Kiegészítve: .. és azt az embert, akinek egyetlen munkahelye volt harminc évig a Szerencsi Cukorgyár. Azért szűnt meg a munkahelye, mert bezárták az üzemet. Igaza van annak, aki valahol, ezeken az oldalakon azt írta: a politikai megosztottság és a félelem városa lett Szerencs!
Hádám [2011.09.06., 20:07][válaszolok] #63
Majd lesz az állás betöltésére még egy "titkárúr"
62-nek (vendég) [2011.09.06., 20:23][válaszolok] #64
Ugyan már, méghogy a félelem városa! Ne keltsen már hisztériát!
Vendég (vendég) [2011.09.06., 21:10][válaszolok] #65
Nem hisztériakeltés folyik, a 62-es tényeket közöl. Szerencsen ma sok mindenkinek félnie kell, még olyanoknak is,akik nem kötődtek az előző vezetéshez.
Hádám [2011.09.06., 21:51][válaszolok] #66
Ha már idézgettem a múltkor pár dolgot kedvenc zenekaromtól, most az új lemezükről egy igazán aktuális idézetet szeretnék megosztani! :)

"Tudod, hogy a gyűlölet nem a kenyerem
De néha már nekem is viszket a tenyerem
Nem igaz, hogy ilyen történelem után
Zsarnok uralkodik a sok bután.

Aki meg a kezét nyújtja önként
Karjával eteti az önkényt!"
Kedves cukorgyári! (vendég) [2011.09.07., 19:35][válaszolok] #67
2010-ig nem volt politikailag megosztott a város, mert az előző politikai vezető nem tűrt meg más véleményt a városban. Mivel tavaly októberben nem nagytakarítással kezdte a jelenlegi városvezető, és nem söpörte ki az előző rendszer klientúráját, ezért tényleg beszélhetünk politikai megosztottságról, hiszen mindkét (vagy mindhárom) fél hallathatja a hangját. Persze meg kell szokni egy másik stílust: pl.: a testületi ülés nyilvánossá vált, bárki megtekintheti (akár élőben is) a testületi üléseket, ahol a polgármester nem fojtja bele a szót az ellenzéki képviselőbe, más településektől eltérően itt addig szapulhatja az ellenzék a többség döntéseit, ameddig csak akarja. Igaz, korábban ez nem így volt. Más a stílus!
Abban egyetértünk, hogy Szerencs a félelem városa. Már több mint fél éve, ahogy körvonalazódik az előző vezetés hibás döntéseiből fakadó kilátástalan helyzet, félelem lesz úrrá az embereken. Úgymint, "lesz-e jövő hónapban fizetés?", vagy "milyen módon tudja a város elkerülni a csődöt?". Igen, ez a helyzet félelmeket kelt a város vezetőiben és alkalmazottakban egyaránt. Az lehet, hogy mindebből az emberekhez nem jut el minden, vagy nem úgy jut el, mint kellene.
És másként is fél(het)ünk. A hónap első napjaiban a Tesco környékén, ahol nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy elsodorjanak minket a
teli bevásárlókosárral vonuló hangoskodók. Igen, valóban, most Szerencs a félelem városa. De tizedike után legalább ettől már nem kell félnünk, a Tesco kiürül, elfogy a segély... S talán a város anyagi helyzete is néhány év alatt rendbe kerül.
Hádám [2011.09.07., 22:04][válaszolok] #68
Ha a tescos hangoskodók alatt az állati szintre süllyedt orkokat érti, alátámasztom a mondandóját! Néha már magamat szégyellem, ha meglátom ezeket a véglényeket vásárolni.... negyed év alatt nem veszek ennyi mindent... ezzel még nem is lenne baj, de annyira "rászorulók", hogy a karton cigi, meg a literszámra vett minőségi pia az még belefér... arról nem is beszélve, hogy addig nem engedik az embert a pénzkiadó automatához, amíg meg nem érkezik a pénzük a segélyosztás napján! Nem vicc! Cirka 30 percet álltam múlt hónapban is a K&H -nál emiatt... És nemsokára itt az újabb csapás.... vége a nyári tutajos időszaknak... na vajon hova fognak menni "szórakozni"??? Lehet tippeket leadni!
vendég (vendég) [2011.09.07., 22:22][válaszolok] #69
Kedves #67-es!
A jelenlegi városvezető még most is kisöpörheti az előző rendszer klientúráját, hiszen hatalma van. Miért nem teszi?
A testületi üléseket bárki megtekinthette élőben eddig is, sose volt titkos, mint ahogy most se mehet be senki, ha zárt ülés van - remélem, követhető ..
A többség döntései? Más stílus? Ha az előző nem tűrt meg más véleményt, mi változott? Most ugyanaz van, nem? A fölényes magabiztosság.
Egeli Zsolt (vendég) [2011.09.09., 11:33][válaszolok] #70
Kedves Hádám!

Az alpolgármester a polgármester helyettesítésére és a munkájának segítésére szolgál, de önálló hatáskörrel nem rendelkezik, amit mi sem mutat jobban, hogy ma már bárki lehet ún. külsős alpolgármester, feltéve, ha a képviselőtestület megválasztja.
Az eltérített bérek tudója név és összeg szerint a munkáltató és a polgármester lehet, de a személyiségi jogok miatt mások ezeket az adatokat nem ismerhetik meg, mi halandók legfeljebb még az intézmények közötti megosztást ismerhetjük, de azt sem név szerint.
Mára mindenesetre kialakult egy olyan helyzet, hogy a megbízott iskolaigazgatóknak kevesebb lehet a bérük, mint azoknak, mint a tantestület azon tagjainak, akik már nem látnak el vezetői feladatokat, de jó időben voltak jó helyen, s így a bérük már nem függ a teljesítménytől.
Egyébként pedig a rendőrség felfüggesztette a kék szélű újságok ügyében folytatott nyomozást, mert a 12 ezer példányban terített névtelen kiadvány feltételezett írói, terjesztői, stb. közül egyetlen egy sem vállalta, hogy bármi közük lenne e kiadmányokhoz, most már kezdek én is hinni a földönkívüliekben. Igaz, kinek az érdeke régi latin mondás alapján, rájuk aligha fogható ez a gerinces történet.

Amikor a polgármester úr készíttetett egy utasítást a helyettesítési rendről, ez a belső anyag perceken belül egy névtelen bejelentéssel együtt landolt egy bizonyos helyen, hogy hátha sikerül ezzel újabb eljárást kezdeményezni ellenem. Rónavölgyi Endréné ugyanis azért jelentett fel az ügyvédi kamaránál, mert önkormányzati képviselőként bírálni mertem áldásos tevékenységét. Ennyit a jelenlegi félelemről és rettegésről.
Vendég (vendég) [2011.09.09., 21:02][válaszolok] #71
Szerencs honlapján megjelent egy Felhívás, ami az előző polgármester ki nem fizetett szabadságával kapcsolatos. Kérdésem lenne, vérdíj mikor lesz?
vendég (vendég) [2011.09.09., 22:03][válaszolok] #72
"ez a belső anyag perceken belül egy névtelen bejelentéssel együtt landolt egy bizonyos helyen, .." akkor hát az apparátus hajóján juk volna? kirúgni!
71-nek (vendég) [2011.09.09., 22:31][válaszolok] #73
Tisztelt 71-es hozzászóló! Nem gondolja, hogy pofátlanság amit a volt polgármester asszony követel? Vérdíj? Ugyan már jó ember! Gondolkozzon már! Vagy úgy gondolja, hogy fizetni kellene a városnak? Nem volt még elég?
vendég (vendég) [2011.09.10., 00:00][válaszolok] #74
Csatlakozom a 71eshez, sokan tennék ezt csak nemmerik
hát persze hogy ki kell fizetni a kinem vett szabadságot
és igen vérdíj amit az írás tartalmaz
akinek van információja az menjen és mondja el?!?!
mit? dátumok sincsenek az irományban, milyen napokról van szó? ki emlékezhet vajon a pl 2009 aug 10-ei napra, vagy a 11re vagy a 18ra akkor ott volt-e vagy szabadságon volt-e
nagyon szegényes támadás ez
ki kel fizetni és kész jár neki megdolgozot érte
van pénz, az a nehány új dolgozó, a hitoktató, a velnesz marketing menedzsere lásd szerencsihírek, az új tévé az informatikai részleg megerősítése ötemberesen stb és még sorolhatnánk csak nem vitt tán el anyit hogy ne jusson arra a kis nyomorult szabadságos pénzre
ajánjon fel valaki egy kis tiszteletdíjat úgyis ez mos a menő de az is a mi pénzünk nem?
Kedves 74-es hozzászóló! (vendég) [2011.09.10., 12:00][válaszolok] #75
Lehet, hogy valóban szerencsétlen dolog egy ilyen felhívást tenni és abban is igaza lehet, hogy ami jár, azt ki kell fizetni. De ha olyan jól informált önkormányzati és hivatali ügyekben, mint ahogy azt itt felvázolta, akkor valószínűleg a következő kérdésekre is tudja a helyes választ:
1. Az előző polgármester országgyűlési képviselőként az önkormányzat Skoda Superb gépkocsijával járt négy éven keresztül a Parlamentbe, szinte kizárólagos joggal használta a gépkocsit? Az országgyűlési nyilvántartásokból kiderülhet, hogy hány alkalommal vett részt a parlamenti munkában, de most számoljuk 50%-os részvétellel. Ez azt jelenti, hogy minimum 1.100.000 Ft-ba került az önkormányzatnak négy év alatt az ő gépkocsihasználata? Ez is a mi pénzünk volt, nem?

Az önkormányzati gépkocsi használata mellett felvette a parlamenti munkája után a költségtérítést? Nézzen utána!

A jelenlegi polgármester nem kap költségtérítést az önkormányzattól és saját gépkocsiját használja.

2. A korábbi polgármester felvette az parlamenti tiszteletdíja és költségtérítése mellett az önkormányzati járandóságait is? Nézzen utána, érdemes lenne!

3. A korábbi polgármester megszavaztatott-e magának a jó munkája elismeréseként egy havi jutalmat a kistérségi tanáccsal akkor, amikor a munkájukat végző kollégái egy fillért sem kaptak? Nézzen utána, érdemes lenne!

4. A korábbi polgármester regnálása alatt kb. 80 millió forintnyi gépkocsibeszerzés történt a családi vállalkozásánál? Nézzen utána, érdemes lenne!

5. Ezek az autók (beleértve a kistérségi társulás autóit is) hol voltak szervizelve az elmúlt években? Lehet, hogy nagyrészt az Auto-Kontakt Kft-nél? Nézzen utána, érdemes lenne!

Valószínűleg Ön még tovább tudná sorolni a kérdéseket, hiszen olyan jól informált...

És akkor lássuk az Ön felvetéseit:
1. Amennyiben a hitoktató alatt Szórák Róbertre gondolt (Nem értem, hogy miért nem meri leírni a nevét), akkor Ő pályázati feladatokat lát el, legjobb tudomásom szerint jól végzi a feladatát. Ha kételkedik, kérjen információt a közvetlen felettesétől, vagy a város jegyzőjétől.
2. A marketing menedzser egy adott időszakra látja el feladatait, tehát legjobb tudomásom szerint nem állandó kinevezett. Ilyen időszakos megbízásokat a korábbi polgármester is adott (több évre szóltak),és a magam részéről nem láttam az eredményességüket, de lehet hogy megérte tanácsadásért fizetni... Valószínűsítem, hogy amennyiben Nagy Gábor Úrnak (mert hogy ugye ráutalt) nem lesz eredményes a ténykedése, akkor nem fogják meghosszabbítani a szerződését.
3. A Szerencsi Hírek költségei az előző vezetés idejéhez képest jelentősen csökkentek, tehát a város ezen a területen spórolt.
4. A televízió egy nagyon speciális terület és kívülállóként nem is szeretnék belemenni, mert ez egy befejezetlen ügy. Egy biztos, az önkormányzatnak szüksége van a megfelelő köztájékoztatás érdekében televízióra, napokon belül el is indul, de egyetlen fillér közpénzbe nem került eddig és nem is fog kerülni.
5. Az informatikai részleg már rég nem hivatali, hanem önkormányzati. És nem is informatikai ha nem infokommunikációs feladatokat lát el. Ehhez a csoporthoz tartozik a hivatali alapfeladatokon túl a teljes önkormányzati (vezetékes és mobil) kommunikációs rendszerrel kapcsolatos feladatok, a kistérségi társulás mellett több önkormányzati intézmény informatikai feladatain túl kb. 20 weboldal és annak hátterének üzemeltetése. Legjobb tudomásom szerint a jelenlegi vezetés alatt egy fővel nőtt a csoport létszáma, akinek feladata az önkormányzati honlapok kezelése. Úgy tudom, hogy a fiatalember olyan támogatásban részesül, hogy a városnak nem kerül pénzébe.
Hát ennyit az Ön summás megállapításaihoz.

S hogy mi a "menő"? Az Ön szemében azt hiszem teljesen mindegy, Önnél a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" érvényesül. Nem is Ön miatt írtam le ezt a pár sort. Abban bízom, hogy azoknak, akik nem ítélkeznek olyan könnyen, mint Ön, sikerült segítenem, hogy tisztábban lássák a helyzetünket.
donald (vendég) [2011.09.10., 14:17][válaszolok] #76
Kedves #75!

Kérem, legközelebb írjon egy álnevet, hogy könnyebb legyen megszólítani Először is szeretném leszögezni, hogy nem kívánom védelmembe venni a korábbi polgármestert, mert nem érdemli meg. Viszont úgy érzem, rossz és kisebbik rossz közül kellett tavaly választanunk. Ezzel kapcsolatban néhány gondolat:

1) Ha ez igaz, és törvénytelen, akkor miért nem lépnek fel ellene? Miért nem léptek fel akkor, amikor ez történt? Szavai alapján úgy sejtem, Ön egy bennfentes ember, feltehetően még Rónavölgyiné alatt is a hivatalban dolgozott, és mivel nevét nem vállalja (pl. Egeli úrral ellentétben), gyanítom, hogy a jövőben is ott akar dolgozni, bárhogy is alakul a helyzet. Ön szerint ez gerinces dolog?

Költségtérítés. Igaz-e, hogy a jelenlegi polgármester előző parlamenti ciklusa során (közel) a maximális költségtérítést vette fel? A parlament.hu adatai szerint a jelenlegi polgármester képviselői tiszteletdíja havonta bruttó 1.042.291 Ft / hó. Nem írják, hogy ebbe az energiaügyi albizottág elnöki tisztsége, az erdészeti albizottság, és a cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottságért járó tiszteletdíj beleszámít-e. Tekintsünk el attól, lehet-e egy embernek a polgármesterség mellett egyszerre ennyi fő- és mellékállást ellátnia, tegyük fel, hogy ez úgymond megérdemelt összeg a jó munka elismeréseként. Csak jelzem, hogy ez is a mi adóforintjainkból megy! 4 évre levetítve ez az összeg 50x-ese a korábbi polgármester által elkocsikázottnak mondott benzin összegének. Tényleg ez volt a legnagyobb gond? De ismét felteszem a kérdést, miért hagyták/hagyják ezt?

3) Hogy lehet egy kistérséggel "megszavaztatni" valamit? Mondataiból arra következtetek, hogy nem a jutalom jogosságát kérdőjelezi meg, hanem annak jogosságát, hogy a kollégái (azaz Ön) nem kaptak belőle.

4) Ezt miért nem vizsgálják most? Amíg a Fidesz ellenzékben ott ült az utóbbi években az önkormányzatban, miért nem tett feljelentést, miért nem vizsgálják az ügyeket? Ez a kőkemény számonkérés, amit a kampányban ígértek?

5) Ugyanaz a kérdésem, mint az előző pontoknál. Névtelen beírogatások mellett aktív számonkérő munkára is futja az új vezetésnek?

A további pontok, reagálva az Ön második 1-5. pontjaira, de a számozást folytatom, hogy könnyebb legyen követni.

1) Nem ismerem a részleteket, de a városban terjengő pletykák alapján az szúrja az emberek szemét, hogy nem megfelelő végzettségű embert (hogy ki ez, nem tudom) vettek fel egy bizonyos munkakörbe. Nem tudom, ebből mennyi igaz, nem is akarok állást foglalni a kérdésben. Talán a legjobb lenne, ha a vezetés javítana a kommunikációján, és tiszta vizet öntene a pohárba. De hogy érvelése hamisságára rávilágítsak, csak általánosságban kérdezem, hogy ha Gyurcsány Ferencet kérdezte volna Draskovics Tibor munkájáról, hogyan nyilatkozott volna? És Ön hogyan nyilatkozna a miniszter úr tevékenységéről?

2) Azt írja: "Ilyen időszakos megbízásokat a korábbi polgármester is adott". Erre az érvelésre annyit tudok mondani, hogy akkor egyik kutya, másik eb.

3) Ez dicséretes. Az alacsonyabb költségek ellenére a színvonal sem romlott, így külön szép eredmény.

4) Ehhez sok sikert kívánok.

5) Infokommunikáció? Ezzel kapcsolatosan is volt nem olyan régen emlékeim szerint botrány, hogy még a közintézmények nyitvatartása is félrevezetően szerepelt a város weboldalán. Történt e téren változás?

Igaz-e, hogy az említett weboldalak és maga a szerencs.hu technikai üzemeltetését még mindig egy, a városi honlapon is reklámozott szerencsi magáncég végzi? Említett szerencsi cég bemutatkozásában azt írja, hogy önkormányzatok internet és telefonszolgáltatását biztosítják, emellett megbízható információim szerint informatikai karbantartási- szervizelési feladatokat is ellátnak egyik szomszédos önkormányzat számára.

Mit takar tehát a hangzatos mondata: "a hivatali alapfeladatokon túl a teljes önkormányzati (vezetékes és mobil) kommunikációs rendszerrel kapcsolatos feladatok, a kistérségi társulás mellett több önkormányzati intézmény informatikai feladatain túl kb. 20 weboldal és annak hátterének üzemeltetése"? Ha jól értelmezem, néhány kész tartalomkezelő rendszer időnkénti hírfeltöltését és az eddigi alapvető hivatali rendszergazdai feladatokat? Ezért volt szükség az új munkatársra?

"Úgy tudom, hogy a fiatalember olyan támogatásban részesül, hogy a városnak nem kerül pénzébe."

Hogy ez a mondat mit takar, bele sem merek gondolni Koromból és munkámból adódóan volt szerencsém megtapasztalni a régi éra módszereit, a baj az, hogy egy picit jobb lett, de a beígért igazi, gyökeres változásnak nyomát sem látni.

Várom megtisztelő válaszát, üdvözlettel: donald
member (vendég) [2011.09.10., 17:45][válaszolok] #77
Kedves donald!

Minek #75-nek álnév, ha a stílusából pontosan kiderül, hogy ki írta? Korábban névvel is irkált ide, könnyen felismerhető.
handicap (vendég) [2011.09.10., 18:27][válaszolok] #78
Kedves donald!
Nagyon röviden:
Az első 5 pontjára válaszolva: Úgy gondolom, hogy a kérdéseit a polgármesternek illetve a képviselő-testületnek kell megválaszolnia. Az én véleményem erről mindössze az, hogy legjobb tudomásom szerint a jelenlegi polgármester nem vesz fel két - vagy több - helyről sem fizetést, sem költségtérítést. A harmadik pontban tett csúsztatásával nem talált, nem voltam - és nem is lehettem - érintett. Idézem: "hogy a kollégái (azaz Ön) nem kaptak belőle." Nyugodtan kiveheti a zárójeles megjegyzését, mert nem talált.
A második 5 pontjáról néhány szó: Az a baj, hogy pletykák alapján ítélkeznek az emberek (Lásd a mi hozzászólásainkat is). Erről valóban a mindenkori vezetés tehet. A jobb kommunikációt én ugyanúgy hiányolom, mint Ön. Sokkal tisztább kiállni az emberek elé, és őszintén elmondani a tényeket, a döntéseket és azok miértjét (már amennyiben ez tartozik a közösségre). Ebben van mit javulni a jelenleg regnáló hatalomnak. Az "infokommunikációval" kapcsolatban nem lenne egyszerűbb befáradnia a polgármesteri hivatalba és megkérdezni az illetékeseket? Valószínűleg szívesen válaszolnának minden kérdésére. Éljen a lehetőséggel!
Bukovszky Róbert [2011.09.10., 18:53][válaszolok] #79
Annyira szép és intelligens ez a párbeszéd! Nem anyáznak, nem szidják egymást, nem feljelentéssel fenyegetőznek, hanem egyszerűen csak kérdeznek és érvelnek! Jó lenne megélni, hogy egyszer ezt a nevüket is vállalva megtehessék!
Más! Én sose néztem semmibe az ilyen kicsinyes dolgokat, hogy ki mivel mennyi km-t tett meg, ha ez tényező lehet egy város vagy egy ország életében akkor igen-igen nagy a baj! Azért csak felmerül bennem, hogy a Polgármester úrnak honnét is és mennyiért van az az autója ill. pontosan miféle ki által finanszírozott üzemanyag töltődik a tankjába? Apropó helyi autók. Tegnap egy barátommal beszélgetve Ő mindenre esküdött /na megint egy per a nyakamba/, hogy mostanában olyan ember vezette az egyik /volt?/ önkormányzati autót akinek kb annyi köze lenne hozzá mint egy zombori romagyereknek, bár Ő is tagja egy önkormányzatnak csak azt nem Szerencsinek, hanem ..... nevezik.
Vendég (vendég) [2011.09.11., 10:01][válaszolok] #80
75-ösnek, ha már védelmébe veszi a hitoktatót, akkor a nevét legalább helyesen írja le, mert azt a hitoktatót, akire én gondolok, másképp hívják. Igen, mint írása végén írja, sikerült tisztába tenni a látásomat, mert most már ezek után, amit leírt, legalább azt is tudom, hogy a Cukormúzeum vezetésével miért kellett egy történelemtanárt megbízni?
Bukovszky Róbert [2011.09.11., 10:47][válaszolok] #81
Nekem a régi mondás jut eszembe; "nesze semmi fogd meg jól" http://www.hir24.hu/belfold/2011/09/10/lazar-janos-mindenkinek-jo-lesz-a-fix-arf ...
Tolerancia (vendég) [2011.09.11., 10:47][válaszolok] #82
Tisztelt szerencsi fórumozók! Furcsa egy szokásnak hódolnak Önök! Mindenki szid mindenkit. Van még olyan ember a városban akibe még nem kötöttek bele? Ez aztán a helyi összefogás..! Gratulálok! Hogy nem mennek ezzel semmire abban bizosak lehetnek! De gondolom jól szórakoznak!
lázálom (vendég) [2011.09.11., 13:40][válaszolok] #83
Ha valaki most egy összegben képes lenne kifizetni, az valószinüleg nem szorult volna hitelre.
Az egy másik téma, hogy mindenki csak annyit költsön, amiért már megdolgozott.
Hádám [2011.09.11., 15:41][válaszolok] #84
Annyiban nem értek egyet az előttem hozzászólóval, hogy akkor az ország felének nem lenne hol laknia... mert akkor 50 évesen lenne meg talán az első lakása...
hajlék (vendég) [2011.09.11., 16:56][válaszolok] #85
Lehet, ugyan ott laknának, ahol most. Bérlöként.
Kp.kellene, gyorsan, egyben. Ki kapott kézhez Frankot? Senki. A Forintot, amit kapott, a Bank vehette Rubelért is. Trükkös. Az alacsony kamat volt a csali. Az árfolyammal pedig úgy szórakoznak, ahogy akarnak.
vendég (vendég) [2011.09.11., 17:01][válaszolok] #86
#80 nem egyenlő #74
de így legalább tudom amit sejtettem is hogy nem vagyok teljesen egyedül a véleményemmel ..
vendég (vendég) [2011.09.11., 17:34][válaszolok] #87
"a kistérségi társulás mellett több önkormányzati intézmény informatikai feladatain túl kb. 20 weboldal és annak hátterének üzemeltetése"?
na ez aztán végképp nem értelmezhető.
a kistérségi társulásnál biztos a város nem lát el ilyen faladatokat , hacsak nem egy cég, megbízással vagy ilyesmi mert régen is a hivatalban dolgozó látata ezt el munkaiőben pluszpénzért vagy éjszak .. több önkormányzati intézmény se nemigen értelmezhető mivel mindenhol van rendszergazda, ott mitkell még csinálni. ezen túl meg még 20 veboldal? soroljuk fel, az érdekes lehetne
Bukovszky Róbert [2011.09.11., 18:02][válaszolok] #88
Ádám! Igazad van, de azért zárójelben odatehetjük, hogy lassan így sem lesz. Szerintem a hitelfelvevők 80%-a teljesen megalapozottan, felelősséggel vette fel a hitelét, bizony én ismerek neves pénzügyi szakembereket is akik szintén beleszaladtak.
Végül is az ő szemszögéből akár még igaza is lehet Lázárnak, hisz ő megmondta, hogy "akinek nincs semmije az annyit is ér" ezek alapján mindenkinek ott lapul a hitel fedezete a 'sifonba csak nem akarják ezek a népek visszafizetni.
Azért belegondolt már valaki, hogy mi történt volna, ha az elmúlt nyolc év vezetőitől hangzik el a fenti idézet vagy az Orbános "amit a választások előtt mondunk azt nem kell komolyan venni" kijelentés?
Vendég2 (vendég) [2011.09.11., 20:53][válaszolok] #89
Ha még nem jöttek volna rá, a mostani kormány minden intézkedése a tehetősebbeknek kedvez. Ez a kötött árfolyamon történő visszafizetés is csak azoknak kedvez, akiknek van a "sifonban" pénze. Ez a szegényeknek nem segítség. Tehát, ők megint kimaradnak a lehetőségből és várhatják a végrehajtót, hogy mikor viszik el a fejük felől a lakást. Több Fideszes politikus aki bevallotta, hogy mennyi svájci frank alapú hitelt vett fel, lehet, hogy jól jár.
Egy másik kérdésem lenne, hogy mikor lesz a szerencsi búcsú? Naptár szerint ma lett volna, de nem láttunk a városban semmi erre utaló jelet.
Hádám [2011.09.11., 21:25][válaszolok] #90
Miért? Más rendezvényre talált utaló jelet? Gazdanapok, Diáknapok, Augusztus 20-i buli, Búcsú stb....
vendég (vendég) [2011.09.11., 21:37][válaszolok] #91
kedves 89-es és 90-es, tessenek beosztani az édesfesztivált, anyival volt anyi ezzel a soksok marketinges szakemberrel
Tényszerű (vendég) [2011.09.12., 10:21][válaszolok] #92
Tisztelt #75! Valószínű, hogy a város egyik vezetőjeként tájékozott (a leírt információk és kijelentései alapján), de akkor legyen pontos, és ne vezesse félre az embereket! Azt írja: "4. A televízió egy nagyon speciális terület és kívülállóként nem is szeretnék belemenni, mert ez egy befejezetlen ügy. Egy biztos, az önkormányzatnak szüksége van a megfelelő köztájékoztatás érdekében televízióra, napokon belül el is indul, de egyetlen fillér közpénzbe nem került eddig és nem is fog kerülni." Ehhez képest Szerencs Város Önkormányzata szeptember 9-ei rendkívüli ülésén módosította az idei évi költségvetését, amelynek 3.2.3 sz. mellékletében a Szerencsi TV-nél dologi és egyéb folyó kiadások között szerepel 1 millió 150 ezer forint. (Forrás: a város hivatalos honlapja.) Vagy az önkormányzat nem közpénzből gazdálkodik?
92-es hozzászólónak (vendég) [2011.09.12., 12:59][válaszolok] #93
A táblázatban valóban szerepel az 1.150 eFt összeg, de az nem más, mint az előző évről való tartozás a Szerencsi TV (ez a magántulajdonú televíziót jelenti) felé.
A SZERENCSI VÁROSI TELEVÍZIÓ (tehát nem a Szerencsi TV) már készít felvételeket saját kamerával, a stúdió is készen lesz szeptemberben, majd sugározni is fog remélhetőleg szeptemberben.

Érdekes, hogy a 92-es hozzászóló által említett Szerencsi TV abban a 3/2./3. táblázatban az egyik SZAKFELADATKÉNT szerepel. Ezt a szakfeladatot a múltban egy magántulajdonú televízió látta el számla ellenében, hiszen heti rendszerességgel számláztak! Úgy, hogy közben a Szerencsi TV munkatársai a város infrastruktúráját (stúdió, autó, stb.) és főállású alkalmazottait (munkaidőben) használták fel a műsorok készítéséhez.
Egeli Zsolt (vendég) [2011.09.12., 13:28][válaszolok] #94
Kedves 71-es hozzászóló!

A polgármester nem csekély mértékű fizetett szabadságának a kiadásáról a képviselőtestületnek kellett volna határoznia, mint ahogy az ez évben Koncz Ferenc esetében megtörtént. Rónavölgyi Endréné 8 éves pályafutása alatt egyszer sem fordult a képviselőtestülethez ilyen ügyben, fenntartotta magának a jogot, hogy ezt a kérdést is saját ügyeként kezelje, mint a családi cége autó eladásait. A hivatalban sem tűnt fel senkinek ez a kérdés, de az is igaz, hogy korábban nem volt szokás jelenléti ívet vezetni, az emlékezet pedig tudjuk véges (3 másodperces). Vajon ki merte volna megkérdezni polgármester asszonytól, hogy hol volt, miután nem találkoztak vele a hivatalban hosszabb-rövidebb ideig.

Miért van, hogy a hivatal, de az önálló költségvetésű szervek dolgozói is természetben veszik ki szabadságukat, s nem pénzben? Talán azért, mert nekik volt főnökük. A bíróság pedig már csak ilyen, a felperes állításával ellentétben nekünk kellene bizonyítani, hogy amikor távol volt a főállású munkahelyétől, akkor azt milyen jogcímen tette. Ember legyen a talpán, vagy legalábbis magánnyomozó, aki erre naptári naponként tud visszaemlékezni. Persze szét is tehetjük a kezünket, s azt mondjuk, hogy fizetünk, mert biztosan igaza van, csak mi nem tudunk róla. Egyébként pedig polgármester asszony 2010-ben az önkormányzattól 16 havi ellátmányban, az országgyűléstől ugyanerre az időszakra 11 havi ellátmányban részesült, teljesen törvényesen.

Rövidesen találkozóm lesz egy olyan kisvállalkozóval, aki minden évben befizette az adóját, de a város 2 éve nem fizeti ki egy karácsonyi díszkivilágítással kapcsolatos számláját. Kérem legyen a segítségemre, mit mondjak neki? Jár, csak nem jut. S Ő vajon mit mindjon az alkalmazottainak? Rendelni könnyű.
Mese (vendég) [2011.09.12., 16:17][válaszolok] #95
#93-as hozzászólónak! Mese az egész. Ez a városi televíziónak vásárolt kamera ára.
Bukovszky Róbert [2011.09.12., 17:16][válaszolok] #96
Tisztelt #93! Tőlem aztán 20TV is üzemelhet a városban, sőt azon sem akadok fen, ha egy milliárdos nagyságrendű településen 1-2 millió ilyen dolgokra kerül elköltésre. Amit én nem értek, hogy ha a városnak egy kanyijába nem került a technika akkor honnét van, talán kaparós sorsjegyen nyerték? Mert gondolom, ha pályázati pénzből lenne akkor azt /joggal/ büszkén nyilvánosságra hoznák, így viszont "vagy a leves nem egyenes vagy a tányér görbe"!
Egyenes vagy görbe (vendég) [2011.09.12., 17:56][válaszolok] #97
Egyenes vagy görbe. Nem számít. Egyetlen egy dolog számít, hogy igaz legyen. Amit a 75-ös és a 93-as hozzászólásban a TV-vel kapcsolatban olvashatunk, az igaz. Ebben a kérdésben Bukovszky úr - és minden érdeklődő - megkeresheti a város vezetőit és tájékoztatást kérhet. A közérdeklődésre való tekintettel kérdezze meg a Szerencsi Hírek felelős szerkesztőjét, sőt, akár az előző ciklusokban működő helyi média akkori vezetőjét is kérdezheti, mert ugyan valószínűleg Ő a saját szemszögéből látja a történteket, de a tényeket Ő sem hazudtolhatja meg. Hogy stílszerű legyek, Virág elvtárs szavaival élve: "Sajnos a tények makacs dolgok!"
A tény az, hogy miközben a korábbi években közpénzből fizették a dolgozókat (Szerencsi Hírek és a TV esetében egyaránt), a hasznot viszont egy magánvállalkozás tette zsebre. Jól működött a rendszer. Ezt a jól működő folyamatot szakította meg a jegyző januárban. Az eredmény: a magánvállalkozás kipakolt és mindent, hangsúlyozom, mindent vitt ami a Szerencsi Hírek szerkesztőségében a tévével kapcsolatban fellelhető volt. Megjegyzem: Úgy hírlik, elég gyorsan csomagoltak, ezért nem nagyon figyeltek oda, hogy milyen állapotban hagyják el a terepet. Aki látta, azt mondta: vandál módon. Nem kétséges, Bukovszky úr, hogy az önkormányzatnak nincs szüksége egy korántsem pártatlan televízióra. (Persze, persze, korábban nagyon pártatlan volt, de most el kell olvasni a honlapjukat, és az elfogulatlan többség igazat fog nekem adni abban, hogy jelenleg pártatlanságról szó sincs...)
A Városi Televízió adása remélhetőleg már e héten látható lesz és úgy tudom, hogy eddig egyetlen fillérjébe sem került a városnak. Mindez számon kérhető a város jelenlegi vezetőin, nosza, tegyék meg!
97eske (vendég) [2011.09.12., 19:41][válaszolok] #98
ezek a tények
ha ezek a tények, miért nem névvel ír, mint tette azt a választások előtt a kampányban? sokak előtt persze így is ismert a kiléte, na de hát hola jellem ..
iszunk és prédikálunk .. ?
Bukovszky Róbert [2011.09.12., 21:26][válaszolok] #99
#97! Ön ugye most csak viccel!? Egy nem értem, hogy miért engem emleget az írásában, mint írtam tőlem "20TV" is működhet a városban csak nem kell hazudgálni, ki kell állni és el kellene mondani az embereknek; "mi vagyunk a város urai, mi úgy gondoljuk, hogy a mi tévénkre is szükség lehet ezért a nagy közösből elköltöttünk a technikára a sávra vagy az akármire xyz forintot, de úgy gondoljuk, hogy ez hosszútávon ezen és ezen és ezen indokok alapján meg fog térülni" Mert ez bizony ismét HAZUGSÁG, ha nem így történik! És végül tisztelt #97 a legnagyobb igazságot Ön írta meg önmagukról, idézem; "Egyenes vagy görbe. Nem számít" azt hiszem ez mindent elmond a jelenleg regnáló országos és helyi vezetésről!
Vendég3 (vendég) [2011.09.12., 21:33][válaszolok] #100
Egeli Zsoltnak, 2006-2010-ig ott volt a képviselő testületben, miért nem jelezte, hogy terjessze a polgármester a szabadságigényét a testület elé? Nyugodtan megtehette volna, hiszen Önnek nem volt főnöke a polgármester asszony. Utólag már valóban nehéz magyarázkodni meg vakarózni, lenne viszont egy kérdésem, a jelenlegi polgármester, vagy más Fideszes képviselők amikor kikerültek a megyei közgyűlési tagságból, 2010-ben, vettek-e fel pénzt, szabadságmegváltás címen, és az ő szabadságukról döntött-e a közgyűlés? Válaszát köszönöm.
Utoljára erről a témáról (vendég) [2011.09.12., 23:07][válaszolok] #101
Kedves Bukovszky úr!
Nem folytatta az idézetet. Valószínűleg azt már nem tartotta fontosnak. "Egyetlen egy dolog számít, hogy igaz legyen." Értelmetlen vita ami itt folyik. Jó példa rá az Ön hozzászólása. Nem az igazságot akarja hallani, hanem a maga igazát hallatni. Persze szíve joga, azt ír ide amit akar. Jó szórakozást hozzá!
utoljára ..? (vendég) [2011.09.12., 23:24][válaszolok] #102
kár BR-t így lekicsinyelni. Minden hatalom mindent meg tud magyarázni. A mostani is ezt teszi még ha sokan tudják is hogy csúsztatásokkal van alátámasztva minden.
egy darabig sokan hittek a mostaninak is. ennek nem sokára vége lesz.
Bukovszky Róbert [2011.09.13., 08:36][válaszolok] #103
Tisztelt #101! Önnek valóban igaza van, mert tényleg nem folytattam az idézetet, mégpedig azért nem mert az a rész már nem jellemző Önökre. Mivel mint a fenti TV-s párbeszéd is egyértelműen mutatja egyáltalában nem tartják fontosnak, "hogy igaz legyen" amit közölnek, ha meg utána valaki/k kérdésekkel bátorkodnak előállni azt vagy lekommunistázzák vagy perrel fenyegetik, vagy ráfogják, hogy csak "a maga igazát akarja hallani". Pedig elhiheti nekem, hogy néhány őszinte nyilatkozat többet érne a mint a számtalan könnyen utolérhető hazugáguk.
Mindenesetre sok sikert az új TV működéséhez, azt meg majd az idő úgyis eldönti, hogy mennyire lesz életképes s talán egyszer az is kiderül, hogy ki, miből mennyiből hozta létre.
Egeli Zsolt (vendég) [2011.09.13., 16:02][válaszolok] #104
Kedves Vendég3!

2008-ban két ügyvédi iroda és egy személyes, csak a polgármesternek tanácsokat adó jogász állt rendelkezésére, havi 900 ezer Ft-os költség ellenében. Ezen kívül jegyző, aljegyző 40-50 fős apparátus. Nem gondolnám, hogy nekem, aki a polgármester szobáját a 4 év alatt egyszer láthattam nekem kellett volna kopogtatnom, hogy nincs-e jogi problémája.
Bukovszky Róbert [2011.09.13., 17:11][válaszolok] #105
Kedves Zsolti, Tisztelt Alpolgármester úr! Elsősorban Neked köszönhetően lassan mindent megtudunk, hogy mi történt az elmúlt években Szerencsen, biztosan volt sok jogi és egyéb tévedés, biztosan nem került minden fillér oda ahová kerülnie kellett volna, biztos ......... persze az emberek ezeknek a döntő többségét sejtette és ezért 2010 Októberében a többség a változásra szavazott. Ezért a magam és a "többség" nevében arra kérlek kellő tisztelettel, hogy egyszer szánjatok már egy kis időt ránk és a jelenről ill. ami még fontosabb a JÖVŐBENI KILÁTÁSOKRÓL is osszátok már meg a gondolataitokat a város lakóival. Előre is köszönöm, köszönjük! Személy szerint engem nem érdekel a Csoki fesztivál sikere vagy sikertelensége, engem a Cukormúzeum sem fog könnyre fakasztani, sőt az sem izgat, ha nem minden iskolának hanem akár minden osztálynak is külön igazgatója lesz, azt is lenyelem ha BB bácsi fogja a környék összes autóját -amik szintén nem érdekelnek, hogy ki és hová megy vele- szervizelni, de ha ezen múlik hát hozzatok még 4-5 titkárt meg hitoktatót meg írjatok a szomszéddal még 5 biztonságtechnikai szerződést, ha kell előfizetek akkor is ha 5 TV adót fog üzemeltetni a város, engem egyetlen dolog foglalkoztat MI LESZ A BEÍGÉRT BERUHÁZÁSOKKAL amik a jövő zálogai lehetnek és egy éve még felsorolni is sok volt annyit ígértetek?!
QUO VADIS (vendég) [2011.09.13., 17:50][válaszolok] #106
Tudja Róbert álszent egy dolog amit itt ezen a fórumon csinál. Leírja, hogy mi minden nem érdekli, holott hónapok óta ezeken rágódik itt a fórumon, hol igazat mondva, hol nem. Persze belekapaszkodott a beruházásokba, ami nyilvánvalóan a legnehezebb dolog. Tudja ha lenne egy kis türelme és megértése akkor másképpen láthaná Ön is a helyzetet. Talán ha egy picit Ön is hinne benne többet segítene, mint ez az örökös akadékoskodása. Róbert, amit csinál az nem tesz jót senkinek, még Önnek sem! Valahogy változtatni kellenne a szemléletén. Persze ezt Önnek kellene akarnia.
Múlt a jelenben (vendég) [2011.09.13., 18:25][válaszolok] #107
Csupán halkan szeretném a Tisztelt Fórumozók figyelmébe ajánlani, hogy már eltelt lassan egy esztendő, és még mindig azt hajtogatja az alpolgármester úr (hol gyorsabban, hol lassabban, hogy mindenik megértse), hogy hány jogász, meg tanácsadó, meg mi minden történt itt az eltelt években. Csak arról beszél keveset, hogy most mi van a városban és - ebben egyetértve Bukovszky Robival - mi lesz itt a jövőben? Vagy jobb nem gondolni erre, egyszerűbb rágatni azt a bizonyos gumicsontot? Pedig már az évekből is eltelt egy...
Más! Ismerteti az alpolgármester (ügyvéd) úr, hogy őt hova jelentették fel, milyen peres ügyei vannak a városnak, arról pedig már nem beszél, hogy ő kiket és miért jelentett fel (fogalmazott beadványt)! Infokommunikáció ide, főkommunikátor oda, ezeken az oldalakon többet megtudhat az olvasó, mint a hivatalos csatornákon. És ennek egy oka van: ezt nem tudják ellenőrizni, és a leírtakat nem kell külön jóváhagyatni.
Vendég (vendég) [2011.09.13., 19:17][válaszolok] #108
Tudja valaki, hogy Monokon ki lett/lesz(???) az új jegyző?
Vendég (vendég) [2011.09.14., 07:32][válaszolok] #109
Monok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete
2011. szeptember 15-én (csütörtökön) 17.00 órai kezdettel
rendes ülést tart,
melyre minden monoki lakost tisztelettel meghív.
Az ülés helye: Monok, Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme
Forrás: www.monok.hu
Bukovszky Róbert [2011.09.14., 08:40][válaszolok] #110
QUO VADIS! Mivel ön nem akarta ezért természetesen nem is értette meg az írásom lényegét! Azt hiszem kisvárosunkban ha ma "álszentségről" van szó elsősorban nem én jutok az emberek eszébe. Ezt írja Ön; "Persze belekapaszkodott a beruházásokba, ami nyilvánvalóan a legnehezebb dolog." Ezzel természetesen egyet értünk, de ugye azt sem felejtjük el, hogy anno a választásokat ezekkel a tartalom nélküli ígéretekkel sikerült megnyerni, akkor nem kértek türelmet meg megértést csak szavazatot és már indulnak is az eget verő beruházások, azt hiszem ezek után egy vesztesnek ezt van joga számon kérni.
Vendég3 (vendég) [2011.09.14., 20:10][válaszolok] #111
104-nek, Alpolgármester úr, megint mellé beszél, 4 év alatt lett volna alkalma arra, hogy ezt a problémát akár testületi ülésen, akár testületi ülésen kívül a jegyzőnek vagy az akkori jogtanácsosnak felvesse. Megtette, vagy nem? Ez volt a kérdés? Ha megtette volna, megkímélhette volna magát és a mostani vezetést ilyen felhívások közzé tételétől. A második kérdésről meg mélyen hallgat.
QUO VADIS (vendég) [2011.09.14., 21:03][válaszolok] #112
Nézze Róbert abban igaza van, hogy nagyon jó lenne ha beindultak volna már a beruházások, mert akkor az összes többi kérdés valószinűleg fel sem merült volna, de úgy látom, hogy az előző városvezetéssel szemben sokkal türelmesebb volt. És ezzel sincs semmi bajom, hiszen mindenki húz valamelyik oldalra. Csak arra kérem, ne tegyen úgy mintha ez nem így lenne! Sajnos a pénztelenség a városban is civakodáshoz vezet. Ez nagyon jól látható itt a fórumon is! És ha nem lesz munkahely, ha nem lesz az embereknek pénzük, akkor a helyzet tovább fog mérgesedni. De ha bántjuk egymást abból semmi jó nem fog kisülni! Tudom, hogy a türelem véges dolog, de még szükség lenne rá!
vendég (vendég) [2011.09.14., 21:53][válaszolok] #113
Nézze QUO VADIS, vagyis kedves #112-es. Ha nem "bántjuk" egymást, abból lesz munkahely? Márminthogy a hivatalon kívül is? Mert ott már torlódnak az asztalok, egymás hegyén és hátán a szakemberek, tanácsadók, oktatók, osztán mégis pénzszűke van. Ha nem húzunk sehova, akkor is pénzszűke van. Pedig ott volt a sok ígéret, annak hatására húztunk valahova, (szavaztunk valahova ha nemértené) és jól ráfaragtunk. Ön nyilván azért türelmes, mert odabent van, jó biztos pénzével és minket int türelemre. De a számlák nekünk is jönnek és azokat nemlehet kifizetni türelemmel ....
QUO VADIS (vendég) [2011.09.14., 22:23][válaszolok] #114
Kedves 113-as, és abból lesz munkahely ha 'bántjuk' egymást? Teljesen igaza van, a számlákat nem lehet türelemmel kifizetni, de ha egymásnak esünk az jobb lesz? Nem vagyok 'odabent', a munkahelyemnek semmi köze a városhoz. De azt látom, hogy sokszor nem a nincstelenek zúgolódnak, pedig ez érthető lenne, hanem azok, akiknek van pénzük, de egész egyszerűen hisztériát akarnak kelteni politikai szándékból!
Domine (vendég) [2011.09.14., 23:30][válaszolok] #115
Tisztelt Quo Vadis! A #114es kommentjében leírtakat kellene sugallnia a város vezetőinek: elsősorban nekik kellene belátniuk, hogy egy lassan alig kilencezer fős kisvárosban semmi keresnivalója nincs a nagy politikának, hisztériakeltésnek. (Higgye el, már a nincstelenek is zúgolódnak.) Itt valódi összefogásra lenne szükség - sajnos még ezt sem tudják megteremteni -, hogy ebben a nagy bajban mindenki segítsen ott, ahol szakértelme, felkészültsége alapján tud. De látható, hogy erre nem tartanak igényt városunk vezetői. Sőt! Ha netán jobbító szándékkal mondja el más (nem a hivatalos) véleményét, akkor már kommunista, ellenség, politikai ellenfél stb. Én elhiszem azt, hogy nem a szándékkal van a probléma. A pénztelenség mellett sokszor a gyenge emberi jellem az előidézője városunk gyászos napjainak. Egyelőre nem tudjuk, hogy merre tartunk. Ez is alapvető probléma. Remélem, hogy mi nem Rómában találkoztunk...
Rómát látni... (vendég) [2011.09.15., 01:03][válaszolok] #116
Domine komoly megállapításokat tesz, csak a címzett "ismeretlen". Sosem a hatalmon lévők keltenek hisztériát, mert az nem az Ő érdekük. A hisztériakeltés a mindenkori ellenzék eszköze. Egyébként egyetértek. Hibák voltak bőven az elmúlt egy évben is, de olyan hiba nem történt, ami miatt tovább romlott volna a város helyzete. Ezt a helyzetet nem a jelen vezetés idézte elő, de most mindenki tőlük várja, hogy egyik pillanatról a másikra rendbe kerüljenek a dolgok. Ebben én némi igazságtalanságot érzek. Még akkor is, ha az választói felhatalmazás alapján az Ő feladatuk. Csak nem mindegy, hogy söprögetni kell, vagy a tonnaszámra felgyülemlett szemetet kell elhordani. Egyébként pedig igen, a választási ígéreteket számon lehet kérni és illik betartani. Mindkét féltől és mindkét félnek. A vesztesek ugyanúgy felelősek a választási ígéreteiért, mint a győztesek. Persze mennyivel könnyebb itt okosnak lenni... hangoztatni, hogy én - lokálpatriótaként - annyi mindenben nem értettem egyet "Tündikével", és most is csak a fecskésiek érdekeit képviselem, de a fecskési és ondi véderőmű megépítésének hírére elegendő a "Jó egy ilyen hírre ébredni!" szöveggel kommentálni. Egyébként pedig semmi konstruktivitást nem mutat a hangadó úr, viszont szinte minden hozzászólásában süt az irónia. Az ilyen hozzáállású emberrel elég nehéz az összefogás. Sajnos!
Bukovszky Róbert [2011.09.15., 09:41][válaszolok] #117
Tisztelt #116! Megköszönöm a kitüntető figyelmét, lassan eljutunk oda, hogy a múlt és a jelen hibáiért is én leszek a felelős! Ön egy igazi rajongóm lehet, esetleg szeretne egy autogramot? Cserébe csupán csak annyit kérek, hogy legyen olyan kedves és értelmezze nekünk az alábbi mondatát; "A vesztesek ugyanúgy felelősek a választási ígéreteiért, mint a győztesek" A következő számomra /szerintem máséra is/ érthetetlen gondolat meg ez "Hibák voltak bőven az elmúlt egy évben is, de olyan hiba nem történt, ami miatt tovább romlott volna a város helyzete" szerintem az az X számú Fidesz szavazó nem a 'stagnálás hanem a fejlődés lehetősége miatt szavazott oda és ezt bizony Ők is kezdik egyre többen egyre nyíltabban számon kérni.
Továbbá kérem, hogy segítsen és árulja el nekem, hogy hogyan válhatnék "konstruktívvá" mit tegyek mit írjak a gyakorlatban és hogyan lehet a mai vezetőkkel együtt működni? Ezt előre is megköszönöm! Azért majd tiszteljen meg és olvassa el a legközelebbi "Lokálpatrióta" kiadványban a cikkemet és utána lehet átértékeli egy picit a szemszögemet.
S végül legyen már olyan jó hozzám és tudassa a buta fejemmel azt is, hogy miként kellett volna reagálnom az "árvízi védekezés" hírre, mert nekem úgy tűnik, hogy az egyetlen voltam a városban aki erről írt és ráadásul pozitívan /azért hogy a cinizmusomban ne kelljen csalódnia azt se felejtsük el, hogy "a puding próbája az evés"/ esküszöm Önnek, ha egyszer elkészül és bebizonyosodik, hogy a feladatát is képes ellátni ebben a témában szuper latviuszokat fogok zengeni a Ogy Képviselőnkről!
Jegyző (vendég) [2011.09.15., 11:39][válaszolok] #118
#108-nak! Úgy hallottam, hogy talán heten is jelentkeztek jegyzőnek Monokra, és a preferált ember a szerencsi polgármester- országgyűlési képviselő úr személyi titkára. Bár kíváncsi vagyok rá, hogy mit szól majd ehhez (legalább) másik két pályázó! Hát így megy itt a pozíció osztogatás.
Rómából nézve... (vendég) [2011.09.15., 13:14][válaszolok] #119
Bukovszky úr! Én nem állítottam, hogy Ön bármiért is felelős. Mivel csak a hozzászólásai által ismerem, ezért csak arra tudok reagálni. (Ha lenne tapasztalatom arra vonatkozóan, hogy Őn pl. pocsék ultis, vagy nem jó vadász, és olyan viszonyban lennénk, mint amilyenben nem vagyunk, akkor biztos az orra alá dörgölném ezen hibáit... )Így azonban marad ez a fórum és az itteni ténykedése. Ön itt nagy hangon kritizál, a korábbi években pedig mélyen hallgatott. Mondhatnám, hogy most érett be a közszereplésre, de hát mindannyian tudjuk, hogy ez nem igaz. A konstruktivitás egyik lehetséges formája (ha ezt el kell egyáltalán magyarázni), hogy annyi türelemmel vagyok a jelenben, mint amennyi türelmet mutattam a múltban. Nem kérek én többet, mint hogy legyen igazságos.
Egeli Zsolt (vendég) [2011.09.15., 14:35][válaszolok] #120
Kedves Vendég3!

Bevallom őszintén, fel sem merült bennem ez a kérdés, hogy egy országgyűlési képviselő, városi polgármester - önkormányzati képviselő, kistérségi vezető, stb. - fizetett szabadsága ilyen sok kiváló szakember mellett ekkora probléma lenne. Ellenzéki képviselőként persze nem foglalkoztam polgármester asszony munkaügyi kérdéseivel, korábban ugyanis sohasem hallottam, hogy Magda Gábor szabadságának kiadásával probléma lett volna. Ő ugyanis az ügyrendi bizottság elnökét tájékoztatta, hogy mikor van szabadságon, utóbb derült ki, hogy ezt a gyakorlatot felperes asszony megszűntette.

2002-2006 között nem voltam a képviselőtestület tagja, s meg sem álmodtam, hogy ahol mindig minden a legnagyobb rendben zajlott, ahol az Állami Számvevőszék mindig mindent rendben talált, ahol a felperes kivételével mindenki el tudott menni szabadságra, - csak pont egy személynek nem adják ki jogos járandóságát, noha jó pár személy ezért kapott tisztes díjazást, hogy a törvényességet betartsák és betarttassák. Mi évente egy mondatot hallottunk, mely szerin a felperes a legmaximálisabban meg volt elégedve a mindenkori jegyző tökéletes munkájával. Ehhez képest kicsit álszent tőlem számon kérni, hogy miért nem vetettem fel azt, amiről nem is tudtam, nem is tudhattam.

Bátran ajánlom a megyei közgyűlés bármely tagját, kérdezzen rá, hogy ott mi volt a szokás, nekem 4 évente annyi a dolgom a tisztelt grémiummal, hogy elmegyek szavazni.

Hangsúlyozni szeretném, hogy nincs olyan vasember, aki hosszú évek alatt nem fárad el, keze nem remeg meg az országgyűlés szavazógombján, rendületlenül menetel előre a 6,5 milliárdos fejlesztés útján, sikerre viszi autókereskedésüket, szeretettel merítkőzik választói dicshimnuszában. Talán épp ez a fáradság lett volna az oka annak, hogy a Jövő Szerencse c. kiadványban a Bajcsy-Zs. utcánál 28,2 milllió Ft-ban jelent meg a saját erő, melynek 50%-át azaz 14,1 millió Ft-ot az önerő alap keretéből elnyert vissza nem térítendő támogatás fedezte. Akkor hol van a közel egy éve esedékes 38,0 mFt-os további önerő, s mi volt rá a fedezet? Talán mégis csak el kellett volna menni szabadságra, mindenki jobban járt volna, legalábbis ha elhisszük egy munkavállalónak, aki saját maga főnöke, hogy a főnöke nem engedte el szabadságra.
QUO VADIS (vendég) [2011.09.15., 20:42][válaszolok] #121
Róbert, Ön nem tanul a saját hibáiból sem! Most is belefut olyan dolgokba amibe nem kellene! És ez elég nagy baj! Javaslom hallgasson a 119-es hozzászólóra, mert igaza van! És ne legyen cinikus, inkább türelmes!
Marton Péter (vendég) [2011.09.16., 23:41][válaszolok] #122
Mivel én ritkán olvasom ezen oldal bejegyzéseit, így most reagálnék egy bejegyzésre, amit Bukóvszki Róbert tett a 79 alatt.

"Tegnap egy barátommal beszélgetve Ő mindenre esküdött /na megint egy per a nyakamba/, hogy mostanában olyan ember vezette az egyik /volt?/ önkormányzati autót akinek kb annyi köze lenne hozzá mint egy zombori romagyereknek, bár Ő is tagja egy önkormányzatnak csak azt nem Szerencsinek, hanem ..... nevezik."

Kedves Róbert!

Ennyire hülyének nézel, hogy saját célból Szerencsen önkormányzati autóval járkálok.
Erre szokták mondani, hogy „mindenki magából indul ki” illetve „rossz az, aki rosszra gondol”.
A gépjármű jogszerű használatáról pedig a következőkben tájékoztatlak.
Az SZ Városi SE kosárlabda szakosztálya kért egy járművet a hivataltól, mert Budapestre kellet menni asztal személyzet továbbképzésre. Mivel a sportegyesület VÁROSI fenntartású ez tűnt kézenfekvőnek.
Így az autót az illetékesek hozzájárulásával én vezettem. Az autót nem használtam saját célból.
Meg spórolhattad volna ezt a bejegyzést ha előtte felhívsz telefonon és kérdezel. Bár lehet, hogy a választások után kitörölted a számom. Kár hogy nem közölted jól értesült barátod ( a nagy Ő ) nevét. Egyébként fontolgatom jogi lépések megtételét a bejegyzéssel kapcsolatban.
Marton P bejegyzésére (vendég) [2011.09.17., 09:26][válaszolok] #123
Mit is írt még Bukovszky Róbert 79 bejegyzés alatt? Ime:

"Más! Én sose néztem semmibe az ilyen kicsinyes dolgokat, hogy ki mivel mennyi km-t tett meg, ha ez tényező lehet egy város vagy egy ország életében akkor igen-igen nagy a baj! Azért csak felmerül bennem, hogy a Polgármester úrnak honnét is és mennyiért van az az autója ill. pontosan miféle ki által finanszírozott üzemanyag töltődik a tankjába? Apropó helyi autók. Tegnap egy barátommal beszélgetve Ő mindenre esküdött /na megint egy per a nyakamba/, hogy mostanában olyan ember vezette az egyik /volt?/ önkormányzati autót akinek kb annyi köze lenne hozzá mint egy zombori romagyereknek, bár Ő is tagja egy önkormányzatnak csak azt nem Szerencsinek, hanem ..... nevezik."

105 bejegyzés alatt szintén Bukovszky Róbert úr írja:

"Személy szerint engem nem érdekel a Csoki fesztivál sikere vagy sikertelensége, engem a Cukormúzeum sem fog könnyre fakasztani, sőt az sem izgat, ha nem minden iskolának hanem akár minden osztálynak is külön igazgatója lesz, azt is lenyelem ha BB bácsi fogja a környék összes autóját -amik szintén nem érdekelnek, hogy ki és hová megy vele- szervizelni, de ha ezen múlik hát hozzatok még 4-5 titkárt meg hitoktatót meg írjatok a szomszéddal még 5 biztonságtechnikai szerződést, ha kell előfizetek akkor is ha 5 TV adót fog üzemeltetni a város,..."

Aki olvassa ezem honlap fórumait tudhatja: Bukovszky Róbert rendkívül nagyvonalú ember, aki még önmaga véleményének is bármikor ellentmond, ha a város érdeke úgy kívánja. "nem kicsinyes", mint írja magáról, nem nézi "ki mivel mennyi km-t tett meg", hiszen idézem újra tőle: "ha ez tényező lehet egy város vagy egy ország életében akkor igen-igen nagy a baj".

"Személy szerint őt nem érdekli" az autók szervizelésének ügy és, hogy "ki és hová megy vele", mégis emlékezhetünk egy korábbi bejegyzésére, amikor meggyanúsította Dr. Sz. Á. titkárt azzal hogy adott időpontban a város autójával furikázta barátnőjét. Aztán pofára esett Bukovszky úr, mivel kiderült, gyanúsítása alaptalan volt.
Most is úgy tűnik Marton P. bejegyzése alapján, hogy lyukat rúgot Bukovszky, de talán inkább öngólt - persze csak ha igaz amit Marton P. leír.

Idézem még egyszer mit írt Bukovszky Róbert úr: "... ha ez tényező lehet egy város vagy egy ország életében akkor igen-igen nagy a baj!"
Hát megállapítom: nagy a baj Bukovszky Róbert úrnál. Úgy tűnik számomra, a leginkább kicsinyes és kukacoskodó, ugyanakkor magát nagyvonalúnak feltüntető rendszeres hozzászóló ezen fórumon éppen maga Bukovszky Róbert.
Érdekes módon a megelőző években jelölttársa, vagyis Rónavölgyi Endréné városvezetése idejében viszont valóban nem volt sem kicsinyes, sem kukacoskodó, de nagyvonalú az igen: egyszer sem kifogásolta ezen a fórumon a városi gépjárműbeszerzések kiviszgálását (kitől, mennyiért, szükség volt-e rá), vagy az autók szervizelését (kinél, mennyiért, szükség volt-e rá), de a temérdek gépjárműfutást sem kifgásolta (ki, hova, miért), akkor még sem Ő, sem titikzatos "barátai" (gyakran hivatkozik rájuk) nem fiygelték meg napról-napra a városi autókat használatát, s tettek "leleplező" fórumbejegyzéseket.

Én elfogadom, ha valaki kekeckedő természetű, s ha kifejezi nemtetszését bizonyos ügyekkel kapcsolatban (ezt a célt is szolgálja ez a honlap, bár nyilván nem ez a fő feladata), de akkor legyen minden téren, mindenkivel és mindkét oldallal szemben kritikus és őszinte. S az sem ártana, ha hozzászólásaiban nem állítaná be magát egy nagyvonalú személynek.
vendég (vendég) [2011.09.17., 10:14][válaszolok] #124
azért az érdekes hogy a #122-est ennyire szíven ütötte a hozzászólás. miért vette magára? és ha nem is rá gondolt a kommentelő? ha pedig ilyen jogszerűen (sic!) használta az autót, miért ilyen indulatosan kell azt megmagyarázni? pláne hogy az "asztal személyzet továbbképzés" annyira egyértelmű, hogy magyarázni sem kell :)
jogi lépéseket fontolgatni, ezért?? akkor hol a szabad kérdezés, az egyenlő bánásmód joga és elve?
124nek (vendég) [2011.09.17., 11:29][válaszolok] #125
79-es hozzászólásában [2011.09.10., 18:53] Bukovszky úr viszonylag egyértelműen lehatárolta az időpontot: "Tegnap egy barátommal beszélgetve Ő mindenre esküdött /na megint egy per a nyakamba/, hogy mostanában olyan ember vezette az egyik /volt?/ önkormányzati autót akinek..."

A leírásból én augusztus végi, vagy szeptember elejei használatra gondolok. Gondolom Marton P-nek csak van tehetsége emlékezni saját programjára, így ne csodálkozzunk, ha magára veszi a gyanúsítsát és a rosszindulatú utalást, pláne, ha Ő valóban tagja a megyei Önkormányzatnak ("... bár Ő is tagja egy önkormányzatnak csak azt nem Szerencsinek, hanem ..... nevezik." - utal rá Bukovszky Róbert és barátja).

No de várjuk meg a GRÁL LOVAG Bukovszky Róbert úr nyilatkozatát, hogy a barátja valóban őt (Marton P.)látta-e az önkormányzati autó volánja mögött, vagy barátja is csak homályosan gyanúsítgatott név nélkül ahogy B. R. is tette, vagyis szó szerint így: "... kb annyi köze lenne hozzá mint egy zombori romagyereknek, bár Ő is tagja egy önkormányzatnak csak azt nem Szerencsinek, hanem ..... nevezik."

A "jogi lépések" megtételét én is túlzásnak tartanám Marton P. részéről, bár az igazat megvallva az ember hócipője már tele van a homályos, alaposan meg nem fogalmazott utalásokkal és az ezekből következő szándékos lejáratásokkal, amit például Bukovszky Róbert művel ezeken az oldalakon.

"akkor hol a szabad kérdezés, az egyenlő bánásmód joga és elve?" - kérdezi 124es hozzászóló.

Egyrészt: a szabad kérdezést ne tévesszük össze a homályos és rosszindulatú gyanúsítgatással, lejáratási szándékkal. Ha valaki választ akar kapni, akkor tegye fel az egyértelmű kérdést annak akit illet! Szerintem a fenti esetben Bukovszky Róbert úr nem választ akart kapni, hanem csak homályosan gyanúsítani, aminek - talán úgy gondolta (szerintem jól gondolta!) - nem lehetnek jogi következményei.
Másrészt: az egyenlő bánásmód joga és elve hogy jön ide? Szerintem az egyenlő bánásnód elve és joga ebben az esetben nem releváns kérdés.[...]/> Harmadrészt: viszont ha már felhozta ezt az "egyenlő bánásmód joga és elve" kérdést, visszautalnék 123-as hozzászólásom egy részletére: Bukovszky Róbert "Érdekes módon a megelőző években jelölttársa, vagyis Rónavölgyi Endréné városvezetése idejében viszont valóban nem volt sem kicsinyes, sem kukacoskodó, de nagyvonalú az igen: egyszer sem kifogásolta ezen a fórumon a városi gépjárműbeszerzések kiviszgálását (kitől, mennyiért, szükség volt-e rá), vagy az autók szervizelését (kinél, mennyiért, szükség volt-e rá), de a temérdek gépjárműfutást sem kifgásolta (ki, hova, miért), akkor még sem Ő, sem titikzatos "barátai" (gyakran hivatkozik rájuk) nem figyelték meg napról-napra a városi autókat használatát, s tettek "leleplező" fórumbejegyzéseket."
Javaslatom tehát: az egyenlő bánásmód elvét kérje számon jól informált-tévedhetetlen-független-reális-jogszerű-nem kicsinyes-sőt nagyvonalú-őt nem is érdekli-GRÁL LOVAG Bukovszky úron.
Sármásy Marianna [2011.09.17., 14:42][válaszolok] #126
Csak irigyelni tudom Bukovszky urat, hogy jut ennyi ideje figyelni a város tulajdonában lévő autókat. Bevallom, nekem soha egy autó rendszáma se tudatosult, sőt a márkájukat se ismerem.

Vagy lehet Ön lett az új parkolóőr? Esetleg gépkocsi nyilvántartó? Megvan: házbizalmi, utcabizalmi, városbizalmi munkát kapott.
Mariann nincs egyedül (vendég) [2011.09.17., 15:49][válaszolok] #127
Mármint abban nem vagy egyedül kedves Mariann, hogy irigyled Bukót a jóindulatú figyelméért. De azért ne fesd az ördögöt a falra Mariann! Ne vízionálj itt utcabizalmi, meg városbizalmi feladatot Bukónak, mert még a végén bejön, mint pár más dolog amit korábban mondtál. Ennyi rosszindulat és arrogancia - ami felsejlik számunkra Bukó hozzászólásaiból - hatalommal párosulva igazi rémtörténet lenne városunknak.
QUO VADIS (vendég) [2011.09.17., 16:24][válaszolok] #128
Látja Róbert én már régen figyelmeztettem, hogy nagyon rossz irányba halad, dehát semmi hatása nem volt. Tudja Róbert az a baj, hogy mindazok mellett amiket az előttem szólók felróttak Önnek - és teljes mértékben igazuk van - van még egy, de nagyon fontos probléma. Mégpedig az, hogy Ön sajnos egy elég buta ember, de megpróbál okoskodni! Ennek pedig ez lesz az eredménye. Ön saját magára is bajt hoz. Mondjuk ez szíve joga, de ne keverjen bele másokat! Mert ehhez nincs joga! Akkor sem, ha kiírja a nevét!
Róbert védelmében (vendég) [2011.09.17., 18:48][válaszolok] #129
Nem éppen az én tisztem lenne megvédeni Bukovszky urat (én tettem a 123 és 125 hozzászólásokat) - talán nincs is rá szüksége -, de QUO VADIS 128as hozzászólása után megteszem. Teszem, mert bár csaknem teljes mértékben egyetértek QUO VADIS mostani és korábbi hozzászólásainak tartalmával, szellemével, én nem tartom "sajnos elég buta ember"-nek Bukovszky urat. Egy ez kicsit erős kifejezés itt Szerencsen, egymás között - véleményem szerint nem szerencsés. Lehet, hogy Bukovszky Róbert nem egy kifejezetten tanult ember, de ha jól tudom szakmát tanult, s esti gimnáziumban leérettségizett.
Ráadásul sikeresnek ismert vállalkozó, ami véleményem szerint bizonyítja, hogy nem buta. Inkább nevezhető kevéssé műveltnek, esetleg félműveltnek, de semmiképpen nem buta. Ráadásul többször bizonyította, hogy olvasott, a politika világában sokat tájékozódó ember. Persze ettől még gyakran juthat (és jut is) téves következtetésekre.
S mindezektől függetlenül joga van véleményt nyilvánítani itt a fórumon még akkor is ha az általában sok embernek - köztük nekem is - nem tetszik.
Megértem tehát QUO VADIS véleményét, s ha úgy érzi az érintett rászolgált a kifejezésre, de ne bántsuk meg egymást egy "lebutázással", hiszen itt él közöttünk, itt neveli köztünk gyermekeit igen tisztességes módon.
Bukovszky Róbert [2011.09.17., 19:59][válaszolok] #130
Tisztelt #129! Köszi aranyos, de nem kell engem megvédeni! Van itt sok okos értelmes művelt ember, láthatjuk halad is velük előre a világ szekere. Azt hiszem itt befejeztem, de személyesen vagy telefonon (30 9727-820 esetleg zemplenbuko@gmail.com) bármikor bárhol állok bárkinek a rendelkezésére akár egy kellemes csevejre, de egy politikai vitától /Péter, ha ennyi hiányzik a boldogságodhoz akkor egy pertől sem, de még meg van a tel számod/ sem riadok vissza!
További kellemes hétvégét minden kedves fórumozónak!
És persze Hajrá Szerencs, hajrá Fecskés és éljenek a Szerencsi sportolók!
QUO VADISnak (vendég) [2011.09.17., 21:53][válaszolok] #131
Tisztelt QUO VADIS!Kellett Önnek kellemetlenkedni?!

Most mit fogunk esténként olvasni ezen a honlapon? Kinek az elfogadhatatlan véleményén ls stílusán fogunk mérgelődni és bosszankodni? Mitől fog felszaladni a pulzusunk? Mitől lesz meg a megfelelő adrenalinszintünk?
Nem jó, ha Bukovszky Róbert kiszáll, hiszen ő is hozzájárult a honlap olvasottságához a maga sajátos, provokatív és cinikus stílusával. Mondom ezt annak ellenére, hogy ritkán értettem egyet Bukovszky úrral, de az ellenvélemények megjelenítése és az ebből kialkuló vita nélkül ez a lap és a fóruma az érdektelenségbe fulladhat. Kár lenne érte.
Persze nem csak Önt hibáztatom Bukovszky Róbert fentebb bejelentett távozása miatt, hiszen sokat és sokakat provokált ahhoz, hogy végre valaki rendesen beolvasson neki. Ezt egyébiránt úgy két-három hónappal ezelőtt valaki megírtam, hogy megtörténhet.
Frigyes úr (vendég) [2011.09.17., 22:25][válaszolok] #132
Azt szokták mondani, hogy csak egy biztos, a halál. Ez most úgy módosul, hogy kettő biztos. Ugyanis arra mérget lehet venni, hogy Bukó úr visszatér. Többször elköszönt ő itt már, de nem maradt távol sokáig, pedig megígérte, és az ígéret szép szó,ő is mindenkin számon kéri.
QUO VADIS (vendég) [2011.09.17., 23:18][válaszolok] #133
Tisztelt 129-es hozzászóló! Valójában nem akartam bántani Róbertet, és hónapok óta igyekeztem figyelmeztetni, hogy bizonyos határokat nem illik túllépni. Sajnos úgy látom, hogy hiába. Ami meglepett, hogy ismétli a hibáit, szinte már magának árt. Aki ilyet tesz az elég buta ember.
Tisztelt 131-es hozzászóló! Én nem akartam elüldözni Róbertet a fórumról, csak megmondtam a véleményem. Ahogy ezt Ő is teszi. Hány emberbe belekötött, és sokszor butaságokat állítva. Most persze megsértődött. Talán átélhette azt, hogy nem olyan kellemes dolog, hogyha az embert bántják, macerálják. Talán tanul belőle! És egyetértek Frigyes úrral, vissza fog Ő térni.
QUO VADISnak 2 (vendég) [2011.09.18., 07:47][válaszolok] #134
Rendben, belátom, hogy Bukovszky Róbert úr is rászolgált végre egy neki szóló, őszinte beolvasásra pedagógiai céllal, de amit 129es és 131es hozzászólásaimban leírtam, továbbra is fenntartom.
Remélem azért nincs harag, amiért szóvá tettem némileg eltérő álláspontomat!
Bukovszky Róbert [2011.09.18., 07:49][válaszolok] #135
QUO VADIS és 'társai! Annyira azért ne örömködjenek egyáltalán nem az itt elhangzott vélemények miatt távozom mondjuk úgy 2-3 hónapra. Sokkal jobban zavar a sok olvasó utcán megállító sugdosó, főképp azok akik 'napfényben voltak az elmúlt 8 évben most meg fülüket farkukat behúzva bujdokolnak, négyszemközt habzik a szájuk, de itt egy mondatot le nem mernek írni még név nélkül sem. Ezek az emberek tényleg nem érdemlik meg, hogy magamat céltáblának kitéve közvetítsem a véleményüket!
Frigyes úr! Amikor én azt mondtam, hogy lelépek egy hónapra az bizony úgy is történt, ahogy most is befogom tartani holnaptól!
135nek kérdés (vendég) [2011.09.18., 08:43][válaszolok] #136
Tisztelt Róbert!
Mivel - mint írja - csak holnaptól lép ki egy rövid időre a fórumról, kérem a mai napot még használja ki, s ossza meg velünk néhány gondolatát.
Kifejezetten felkeltette érdeklődésemet előző bejegyzése, miszerint "Sokkal jobban zavar a sok olvasó utcán megállító sugdosó, főképp azok akik 'napfényben voltak az elmúlt 8 évben most meg fülüket farkukat behúzva bujdokolnak, négyszemközt habzik a szájuk, de itt egy mondatot le nem mernek írni még név nélkül sem. Ezek az emberek tényleg nem érdemlik meg, hogy magamat céltáblának kitéve közvetítsem a véleményüket!"

Körül írná-e (s nyilván nem nevet és pozíciót várok), hogy kik a volt napfürdőző, most fülüket-farkukat behúzó, habzó szájú, bizalmat nem érdemlő emberek?
Miben mapfürdőztek ezek az emberek? Pénzben, bizalmi állásban, megbízási díjakban, kiemelt fizetésben, költségtérítésben, városi kitüntetésben, városi megrendelésekben, vagy az előző városvezetés feltétlen bizalmában?
Érdeklődéssel és tisztelettel várom válaszát, ezzel kapcsolatos elemzését.

S még egy megjegyzésem lenne, amit talán éreztem, de nem tudtam megfogalmazni korábban. Ön segített, hogy megértsem, megfogalmazzam az alábbi mondatából: "Ezek az emberek tényleg nem érdemlik meg, hogy magamat céltáblának kitéve közvetítsem a véleményüket!"
És tényleg! Miért védte Ön itt egy-másfél éven át a mások (Rónavölgyiné féle városvezetés)marhaságát, hozzá nem értését, kapzsiságát, mértéktelenségét, hatalomféltését, arroganciáját amikor Ön nem volt részese a korábbi hatalomnak? (S ebből következően miért vált Ön harcos, hangoskodó és türelmetlen ellenzékivé az új városvezetéssel szemben, tulajdonképpem már a választási kampányban?)Ön - tudtommal - nem csak részese nem volt, de haszonélvezője se annak a világnak. Akkor meg miért "közvetítette véleményüket"? Miért "tette ki magát céltáblának" a mások marhaságai és bűnei miatt?
Nem érzi úgy, hogy energiáját, szorgalmát, kritikai vénáját csak kihasználták a jelenlegi városvezetés rosszakarói, vagyis a korábbi - ahogy Ön fogalmazozz - napfürdőzők?
VENDÉG.HU (vendég) [2011.09.18., 09:13][válaszolok] #137
TISZTELT B.RÓBERT---NEN A VISSZAVONULÁS A MEGOLDAS -HANEM.a konzekvenciák levonása .mások véleményének figyelembe vétele ..és tiszteletben tartása..valamint a tényszerünek vélt megnyilvánulások ,megfelelö stilusban történö megjelenitése.A vita a jövöben is szükséges.Az idö elörehaladtával ,a dolgok tisztulhatnak..-nem lehet szembe menni- egy várossal.Folytasd ennek megfelelöen...
"Elbocsátó szép üzenet" (vendég) [2011.09.18., 09:28][válaszolok] #138
Látja milyen fontos ember lett. Ennyi figyelmet akkor sem érhetett volna el, ha véletlenül képviselőnek választják az emberek tavaly októberében. Szép siker! Gratulálok!
Persze ne higgyünk annyira ennek a bejelentésnek, mert mint ahogy mindannyiunk jelleme megjelenik a hozzászólásainkban, Bukovszky Róbert sem kivétel ebben a tekintetben. Az aposztróf használata a társai előtt, vagy néhány jelzős szerkezet, bizony-bizony jellemrajz, nemde Bukovszky úr? No de hagyjuk a kritikát! Dicsérni jöttem, nem temetni...
A sok értelmetlen butaság mellett, amit itt összehordott egy megkérdőjelezhetetlen pozitívuma van a szememben: elhiszem Önről, hogy fontos Önnek a lakóhelye, különös tekintettel Fecskés. És ebből a szempontból - ha nem is nekünk, de - szükség van Önre, ott a vasúti síneken túl. Mert valljuk be, hogy Szerencs azon részének nagy érdekérvényesítő képessége nem volt ezidáig. Tehát ne adja fel! Változtasson, ha úgy érzi, hogy ebben a formában nem megy. Én még azt is elhiszem Önről, hogy becsületes baloldali érzelmű ember. (Ez nálam nagy szó, enyhe meghasonlással jár, de legyen!) De az embereket (akiket az előző írása szerint már nem sokba néz) nem így kell képviselni. Persze erre Ön is rájött, csak lassabban, mint kellett volna. Tisztul a tudata és megérti, hogy nem így kell csinálni. De rossz következtetésre jutott. Ugyanis - komolyan állítom, hogy - Önre itt szükség van. A hibája nem az volt, hogy véleményt mondott, hanem (ahogy Ön is beismerte a 135-ös hozzászólásában) nem a saját véleményét mondta el, hanem másokét. Ez nagy hiba!
S hogy visszatér, abban biztos vagyok. Ön ugyanis - néhány aposztróf nélküli társával - itt próbálnak népszerűséget szerezni a következő választásokig. Erre kiváló eszköz egy sokak által olvasott helyi internetes lap. Tehát pihenjen, gondolja át az eddigieket és térjen vissza. Ugyanis szükség van baloldali értékrendszer szerinti véleményre is (persze ehhez nem kell pártosdit játszani), csak nem biztos, hogy a lokálpatrióták társaságában. Ön dönt! Ehhez jó egészséget kívánok Önnek!
Bukovszky Róbert [2011.09.18., 11:33][válaszolok] #139
#136 Ma még ma van, hát válaszolok Önnek! Hogy kik Ők? Sokan sok helyről, különböző rétegekből a takarítónőtől /ugye az mindenki számára egyértelmű, hogy ma már egy ilyen állásnak is ára van, kedves Hölgy ismerősöm hívott a napokban, hogy Ő nem nézi a diplomáját nem nézi a kopó körmét, de már egy fent nevezett állást is elvállalna mert a havi X összegű rezsijük nem jön ki az X-Y bevételükből/ a ..... ig.
Nem én SOHA nem védtem a régi vezetést, de azt állítom, állítottam, hogy ennyi mindenképpen volt bennük mint az újonnan megválasztottakban az összes hibáikat együttvéve is. Sok-sok hibát vétettek, de szerintem 8 év alatt alig többet mint a mostaniak 8 hónap alatt. Itt most sokakat untatva írok néhány mondatot az én személyes kapcsolatomról.
Nem ismertem még a "Szerencsi Választ" bár többször hallottam róla, de akárhányszor rákerestem nekem mindig a "fórum" jött be ahol 1-2 beírás volt égen földön. Viszont sok-sok tanúm volt rá, hogy minden alkalmat megragadtam /lakossági fórumok egyéb személyes találkozások/ , hogy az általam ill. az ismeretségi körömben felfedezni vélt hibákat szóvá tegyem, bárki bármit mond én mindig azt tapasztaltam, hogy "Tündikét" érdeklik ezek a felvetések /soha mondom soha nem magánjellegű kéréseim, kéréseim voltak, hanem a Fecskés a sport a fiatalok stb érdekében szólaltam meg/ és a lehetőségeihez mérten igyekszik megoldást találni. Majd jött az árvíz, nagyon-nagyon nehéz kemény idegfeszítő napok voltak, na ott fogalmazódott meg bennem, hogy biztos, hogy én "Tündikét" fogom favorizálni a helyi választásokon mert mondjon bárki bármit ott Ő Nő létére hősként viselkedett és szerintem kimagasló érdeme volt abban, hogy viszonylagosan megúsztuk a katasztrófát. (Egy példa; egy nehéz éjszaka egy buzgárt fedeztünk fel hajnal 3! óra körül, hívtam "Tündikét" aki bizonyíthatóan 1/2 3-kor ért haza, de Ő 5perc alatt intézkedett és 10perc múlva már a helyszínre érkezett, azt csinálta amit kell intézkedett, szervezett sokakkal ellentétben akik politikai karriert láttak -itt most nem a KF-re gondolok, nagyjából Ő is végezte a dolgát- a mi elkeseredett küzdelmünkben. Nevetséges volt az a 1-2 képviselő/jelölt akik életükben egy kutyasz@rt sem lapátoltak, de itt megpróbálkoztak vele, persze arra azért volt idejük, hogy közben egyfolytában "T"-t szapulják. Aztán közeledtek a választások én szerettem volna ismét megmérettetni magamat, mivel látszott, hogy a Fecskés nem igazán volt képviselve az előző esztendőkben mert a delegáltnak fontosabb volt a saját vállalkozásának az útjának az egyengetése mint az itt élők mindennapjainak megkönnyítése, életünk komfortosabbá tétele. Viszont szakértők felhívták a figyelmemet, hogy a megváltozott választási rendszerben függetlenként gyakorlatilag esély sincs a bekerülésre, kivéve azt aki nagyon közismert, közkedvelt városszerte, na ez rólam nem volt elmondható. Ezért már le is tettem az indulási szándékomról amikor egyszer csak csörög a telefonom és hívott "Tündike" és javasolt egy magánbeszélgetést. Ezen meglepetésemre Ő felkért engem aki mindig csak szapulta, hogy induljak "Lokálpatrióta" színekben a választásokon. Büszkén állítom, hogy csak nagyon kemény feltételekkel mondtam igent /nem magánjellegű feltételek voltak/ viszont a programmal nagyjából egyet tudtam érteni és a jelölttársaim többségét is szimpatikusnak, tenni akarónak éreztem. Nem titok, hogy már akkor szóvá tettem, hogy szerintem túl sok közöttünk -meg a városban is- az olyan jelölt akinek a jövője nagyban függhet a választások kimenetelétől, véleményem szerint nem helyes az, hogy a képviselőjelöltek talán 3/4-e közalkalmazott, közhivatalokban dolgozik és fogalmuk sincs a "valóvilágról" neki egy lehet a fontos a saját munkahelyük megőrzése esetleg a pozíciójuk növelése. Aki figyelemmel kísérte a kampányt az bizonyosan láthatta, hogy én rendesen kilógtam a csapatunkból mivel a különmegállapodásunk alapján nekem nem kellett tartanom a "frakció fegyelmet" amivel nem értettem egyet azt kihagytam /na jó két esetben kivételt tettem amit máig sajnálok/
Szóval jöttek a választások és ügye minden az X körüli eredményre mutatott, mindaddig amíg a pogácsás, államfős buszjáratok el nem indultak Pest felé, ill. itt meg nem jelent egy 'vándorcirkusz akik ugyan egy ember nem sok annyit nem vettek fel szerintem azóta sem, de beetették a nép fejét valótlan beruházási tervekkel, ekkor már látszott, hogy itt eldőlt a kérdés, mert az emberek hittek az illuzionista ígéretekben, hittek mert valamiben hinni akartak. Én ekkor már láttam a 'csapatunk és a saját sorsomat több ismerősömnek barátomnak elmondtam, hogy nem sértődök meg, ha nem mennek szavazni vagy, ha mennek is kihagyhatnak az x-et kapottak sorából.
Nem is lenne nekem ezzel az egésszel semmi bajom, ha nem úgy győztek volna le minket, hogy olyan rózsaszín jövőképet festettek volna az emberek feje fölé amilyenről a Szerencsiek régen álmodtak, akkor én az elvakult 'sokaknak hiába pofáztam, hogy ezek csak üres választási ígéretek tartalom nélkül és nem, hogy rózsaszín nem lesz a jövő, de jövő nyárra (2011) a szikrázó napsütés ellenére is sötét ködbe borul szeretett városunk.
Hozzá kell tegyem semmi nem garantálja /sőtt/ hogy jobb lett volna a város élete egy más vezetéssel, de azt kimerem jelenteni, hogy a jórészt önhibáján kívül elszegényedő réteg nem lett volna ennyire magára hagyva.
Ezt már reggeltől pötyögöm, elnézést, hogy ilyen hosszú lett, közben beleolvastam a ma délelőtti termésbe, így az egyik hozzászólónak ajánlok egy nagyobb összegű fogadást, hogy én nem indulok többé Szerencsen választáson, ha érdekli jelölje meg a tétet és nyilvánosan megkötjük a fogadást, úgy, hogy Önnek nem kell a kilétét felfednie!
139nek (vendég) [2011.09.18., 17:07][válaszolok] #140
Érdeklődéssel olvastam Bukovszky úr fentebbi írását, s megmondom most sem érek vele egyet jó pár dologban, mint pl.:

- továbbra sem hiszem el, hogy Bukoszky úr bírálója lett volna az előző városvezetőnek, főleg nem nyilvánosan,
- a mostani városvezetés nem ejtett annyi hibát 8 hónap alatt, mint az előző 8 év alatt, Bukovszky úr ezen állítása véleményem szerint légből kapot és nevetséges,
- Rónavölgyiné árvízi védekezésben játszott meghatározó szerepét nem vitatom (ki legyen vezető ekkor, ha nem a törvényesen megválasztott polgármester, ha már a jogszabály az adott folyamszakaszon az Önkormányzatot jelöli meg a védekezésért felelősnek), de azért volt benne egy kis színjáték. Amikor szombat reggelre a cukorgyári körforgót és a Rákóczi út alsó szakaszát elöntötte a csapadékvízelvezetőn visszaduzzadt Szerencs patak, Rónavölgyiné egy fekete színű SUZUKI Ignissekl beállt a rendőrlámpámál lévő járdaszigetre és szinte egész nap ott szobrozott.
- egyáltalán nem látszott, hogy Bukovszky úr kilógott volna Lokálpatrióták sorából,
- szerintem a hivatkozott választás sosem állt X-en, egyértelmű volt a nemzeti-polgári oldal előnye, bármit is mutattak a közvéleménykutatások (nem hiszek abban, hogy a megkérdezettek jelentős része őszinte választ mert adni az előző vezetés regnálása idején - persze ezt bizonyítani nem tudom).
- amit 'vándorcirkusznak nevez Bukovszky úr, arról csak egy kb. 250 embert megmozgató tájékoztató volt a Vár színháztermében, majd azzal kapcsolatban egy néhány oldalas beszámoló a polgári oldal kampányújságjában - értelmezésem szerint nem ennek volt dötő jelentősége,
- értelmezhetném most, hogy mi vezetett el a régi városvezetés jelentős mértékű bukásához - amit Bukovszky úr nem említett meg -, de most nem ez a téma.

Amivel viszont - lám ilyen is van! - egyetértek :
- "Fecskés nem igazán volt képviselve az előző esztendőkben mert a delegáltnak fontosabb volt a saját vállalkozásának az útjának az egyengetése mint az itt élők mindennapjainak megkönnyítése, életünk komfortosabbá tétele."
-"... szerintem túl sok közöttünk -meg a városban is- az olyan jelölt akinek a jövője nagyban függhet a választások kimenetelétől, véleményem szerint nem helyes az, hogy a képviselőjelöltek talán 3/4-e közalkalmazott, közhivatalokban dolgozik és fogalmuk sincs a "valóvilágról" neki egy lehet a fontos a saját munkahelyük megőrzése esetleg a pozíciójuk növelése."
- a nemzeti-polgári oldal Parlamenti látogatásainak valóban szerepe volt a nagyarányú győzelemben, de nem hiszen, hogy ezen múlott a választás (minden esetre jó ötlet volt, amit nagyszerűen meg is szerveztek).

Amit viszont hiányolok Bukovszky úr írásából az nem más, mint az alapkérdésre (#136 alatt feltett kérdésekre) adott válaszok. Igaz, semmi nem kötelezi Bukovszky R. urat, hogy kitárulkozzon végre saját - s nem mások által szájába adott - véleményével, azokról "akik 'napfényben voltak az elmúlt 8 évben most meg fülüket farkukat behúzva bujdokolnak, négyszemközt habzik a szájuk, de itt egy mondatot le nem mernek írni még név nélkül sem.", de azért jól esett volna számora néhány kemény megfogalmazás azokról akikről ezt is írta: "Ezek az emberek tényleg nem érdemlik meg, hogy magamat céltáblának kitéve közvetítsem a véleményüket!"

Hajrá Róbert! Éjfélig - s a 2-3 hónapos némasági fogadalom kezdetéig - még van 7 óra hossza! Egy kis Mea culpára és gyónásra elegendő az idő. Ön a hírek szerint gyakorlatias ember, kérdezem: mit veszíthet vele?
Bukovszky Róbert [2011.09.18., 17:33][válaszolok] #141
Lassan vége a napnak, s rám meg vár az önkéntes száműzetés!
Végül álljon itt egy ismeretlen szerző verse;

Hű vagyok...magamhoz.
Minden érzéshez,gondolathoz.
Vállalom magam.
Állom mindig szavam.
Ez vagyok...
Naív,ki bizakod.
Okkal,egy oktalan.

Most utálhatom magam...
QUO VADIS (vendég) [2011.09.18., 19:00][válaszolok] #142
Kedves Róbert! Téved ha azt hiszi, hogy örülök önkéntes számüzetésésnek! Én annak örültem volna ha csak egy picit hallgat rám! Emlékezzen vissza hányszor figyelmeztettem! Nem akartam megbántani, csak rávezetni arra, hogy rossz amit tesz. Amit leírt azért az elgondolkoztató. Tudja most úgy tűnik nekem mintha inkább áldozat lenne, mintha csőbe húzták volna, és kihasználták volna! Elgondolkozott már azon, hogy jó oldalon áll-e? Én megtenném az Ön helyében!
Bukovszky Róbert [2011.09.18., 20:37][válaszolok] #143
QUO VADIS! Hiszi vagy se, de nagyon nyugodtan fogok aludni amiatt, hogy Ön örül a 'pihenőmnek vagy sem! Bizony elgondolkodtam és mindannyiszor arra a megállapításra jutottam, hogy a kevésbé rossz oldalra tettem le a voksomat. Bár mint írtam a helyi fiukkal még csak-csak meglehetne békélni, de amit az országban a 2/3-al visszaélve csinálnak arra még Ön is /ha csak nem full milliomos/ rövidesen ......fog. Mint már írtam a mi megválasztott képviselőink alapjában véve nem lennének rossz szándékúak, de a 'magasról jövő szél bizony sodorja Őket is rendesen, szívesen meghallgatnék egyszer-egyszer egy magánbeszélgetésüket amikor elkapja Őket az őszinteségi roham! A Dushlag meg a BKV-s csapat meg sokan mások lopkodtak ugyan néhány milliárdot innét-onnét, de ezek keményen válogatás nélkül mindenkinek belenyúlnak a zsebébe, persze legmélyebben azokéba próbálnak akikében már lassan nem, hogy forintot, de filléreket sem lehet találni.
Ön azért figyelemmel kíséri az országos híreket? "Üzemanyag adó" "Áfa" "munkatáborok" "Szja"? Ön mindig olyan segítőkész hozzám, kérem most is segítsen és elevenítse fel az én "tanulatlan" elmémnek az elmúlt hónapok azon intézkedéseit amelyek a gazdaság élénkítésre vonatkoznak. Tudom nem fog válaszolni, mert sem itt sem máshol még senki nem válaszolt egyetlen feltett kérdésre sem, sem nekem sem másnak, amire esetleg kellemetlen válaszok születhetnének.
Ja és NEM VAGYOK ÁLDOZAT, mivel önként és dalolva álltam ahová álltam és mint az élet minden percét kimondottan élveztem a politikai játszadozást, mert aki ezt komolyan tudja venni az előbb utóbb belehülyül, és most erre tényleg nem írok példát mert már akkor tényleg nem úsznám meg per nélkül!
Jó éjt!
vendég (vendég) [2011.09.18., 22:04][válaszolok] #144
Amikor szombat reggelre a cukorgyári körforgót és a Rákóczi út alsó szakaszát elöntötte a csapadékvízelvezetőn visszaduzzadt Szerencs patak, Rónavölgyiné egy fekete színű SUZUKI Ignissekl beállt a rendőrlámpámál lévő járdaszigetre és szinte egész nap ott szobrozott.

ott kellett szobroznia. tudja, sohasem az egyes számú vezető lapátol. Hanem ő irányít. ennyire nem lehet primitív. mit kellett volna csinálnia? seperni a vizet? a vezető irányít. kapja az infókat, dönt és utasít. mit gondol, most a jelenlegi polgármester locsolja a virágokat az utcai virágtartókban? nem? na ugye. és ön ezen meglepődik? próbáljon meg egyenlő mértékkel mérni. Úgy igazságos
vendég (vendég) [2011.09.18., 22:12][válaszolok] #145
Kedves Robi, valószinüleg azért hajtanak annyira az ön elcsendesitésére, hogy ne legyen ellenérvelő. már kevesen tartanak ki úgy, mint ahogy azt ön teszi, igy jó lenne végre egy kis csend-szerintük.
talán nem kéne feladni. a quovadist pl akár be is lehetne perelni, hiszen (ön sajnos egy elég buta ember)- ez elég alap lehetne tán. egyébként meg gyomorforgató, ahogy önnel beszélnek itt, nem is tudom , miért tűri,valójában minden egyes szóba bele lehetne kötni, mert egyesek már olyan magas lóról osztják az észt, hogy az fáj.
ne hagyja magát, kivárás!
QUO VADIS (vendég) [2011.09.18., 22:24][válaszolok] #146
Róbert, válaszolok. Nem tudok olyan intézkedést mondani aminek örülni lehetett volna, vagy jó hatással lett volna a gazdaságra. Ha ezt bírálja, semmi bajom ezzel. De sajnos sokszor egészen más dolgokról ír. Itt a városban adott embereket vesz célba, sokszor ténynek hitt dolgokat állít, amiről aztán kiderül, hogy mégsem úgy van. Sokszor ellentmondásba kerül saját magával is. Csak olvassa el az utolsó 8-10 beírását. Én úgy látom Ön saját maga sem tudja eldönteni, hogy hova tartozik! Legalábbis az Ön által leírtakból ez derül ki.
AC/DC (vendég) [2011.09.19., 19:04][válaszolok] #147
Tegyük most túl magunkat a sok vitán és okoskodáson, ezért témán kívüli ajánlatom:

youtube thumbnail

Bátorkodom ajánlani minden rockernek és rock zenét gyűlölőnek is ezt a videót. Ajánlom jobbosoknak, lokálpatriótáknak, Bukónak, Magyarnak, Görögnek, errrnek, QUO VADISna, Hádámnak, stb.

Nekem ifjúkorom egyik legjobb zenekerát idézi a zene, s remélem sokan mások is rajonganak rajtam kívül az AC/DC ért. A koncert hangulata fantasztikus lehetett Buenos Airesben (River Plate stadion) 2009-ben. Erről a koncertről egyébként több kiváló minőségű videó is elérhető youtube.com megosztón.
Javaslatom tehát: ma este ne egymást b...tassátok a helyi politikával, s ne egymásom "élvezkedjetek", hanem e fantasztikus zenei stílus, ugyancsak fantaztikus zenekarát élvezzétek.

Fiatalabb versenyzőknek írom, hogy ne lepődjenek meg: a Highway to Hell c. dalt nem Ruzsa Magdi tette naggyá a Megasztárban:)
Magyar (vendég) [2011.09.19., 20:20][válaszolok] #148
Köszönöm. Nem ismertem, mert nem akartam megismerni. Szegénységi bizonyítvány? Lehet.
Valahogy így vagyunk mit itt egymással... Nagy vagy AC/DC - örömmel látott vendégként az életemben.
QUO VADIS (vendég) [2011.09.19., 20:25][válaszolok] #149
Igaza van AC/DC! Éljen a zene!
Hádám [2011.09.19., 22:07][válaszolok] #150
Ha már zenei csemegéknél tartunk, én is hozzájárulnék az estéhez! :)

youtube thumbnail
Simon Perez mondta (vendég) [2011.09.21., 02:51][válaszolok] #151
http://hetivalasz.hu/itthon/vadkelet-41377

Fenti linken a távozó izraeli nagykövet asszony nyilatkozik, többek között Simon Perez pár évvel ezelőtti előadásáról, miszerint olyasmit mondott, hogy Izrael felvásárolja Magyarországot, Lengyelországot és New Yorkot.... (jól emlékezhetünk, hozott a Jobbiknak egy-két százalékot a választásokon!)
Akkor azt hittem a héberül elmondott beszédről, hogy mindössze náhány antiszemita magyar fordított hülyeséget.... most meg már a nagykövet asszony sem tagadja az elmondottakat, csak másként érelmezi....
??? (vendég) [2019.04.22., 18:45][válaszolok] #152
ÉRDEMES BELE KUKKANTANI EBBE AZ ÉVEKKEL EZELŐTTI VITÁKBA BESZÉLGETÉSEKBE.
Összes hozzászólás: 175 db (92 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 23 db (13%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.