Hírek
Szerencs legerősebb bástyája lehet a Nestlé gyár
Dátum: 2012.06.11., 11:29Megtekintve: 13714Értékelés: 3.50

Szerencs legerősebb bástyájává válhat a Nestlé gyár, mondta el Koncz Ferenc polgármester az üzemben 2012. június 7-én megtartott informális képviselőtestületi ülésen. A gyár több mint 17 országba szállít kakaó- és kávékészítményeket, 362 helybélit foglalkoztat és emellett számos alvállalkozónak és beszállítónak biztosít megélhetést a térségben.
Szorosabb együttműködést tervez a szerencsi városvezetés és a Nestlé helyi gyárának vezetősége - hangzott el a gyáregységben csütörtökön megtartott informális testületi ülésen.

Jean-Pierre Polanen igazgató kiemelte, hogy az 1991 óta a Nestlé tulajdonában lévő gyáregység immár a kakaó- és kávékészítmények európai régiós központja, hiszen a Szerencsen fejlesztett, előállított és csomagolt élelmiszerek döntő többségét 17 országba, és jelenleg még az arab országokba is szállítják. "Nem csupán a gyártás folyik itt, hanem Szerencsen van a régió érzékszervi vizsgálóközpontja is, amelynek köszönhetően a különböző országok fogyasztói ízlését is ki tudjuk szolgálni" - tette hozzá Jean-Pierre Polanen.

Koncz Ferenc polgármester hangsúlyozta: "A szerencsi gyár a város legnagyobb foglalkoztatójaként 362 helyi és környékbelinek biztosít állandó megélhetést. A mostani egyeztetés még inkább erősítheti a svájci cég és Szerencs együttműködését".

Párbeszéd helyi érintettekkel

A Nestlé kezdeményezésére májusban érintetti fórumot tartottak Szerencsen. Mivel a vállalat a helyi közösség aktív részeként szeretne működni, meghívta a meghatározó helyi intézmények képviselőit, hogy személyesen egyeztessenek a működésével kapcsolatban felmerülő kérdésekről és javaslatokról. A fórum nagy érdeklődés mellett zajlott le: mintegy 20 helyi közigazgatási szerv, hatóság, oktatási intézmény, civil egyesület és sajtóorgánum képviselői vettek részt az eseményen, amely nem egyszeri kezdeményezés volt, hanem egy folyamatos párbeszéd első állomása.

A kerekasztal-beszélgetésen a szerencsi és a diósgyőri gyár igazgatója, illetve a Nestlé ügyvezető igazgatója és budapesti központjának vezetői képviselték a vállalatot. Elsősorban a Nestlé régióban betöltött szerepéről, lehetőségeiről és terveiről, valamint helyi közösségi szerepvállalásáról esett szó a fórumon.

Szerencsen közel 200 fajta, összesen több mint 30 ezer tonnányi terméket gyártanak. A szerencsi gyár nem csupán Magyarországot, hanem közép-kelet-európai gyártóközpontként a környező országokat is ellátja kávékeverékekkel, azonnal oldódó kávéval és kakaótartalmú azonnal oldódó italporokkal. Az automata gépsorról percenként 2100 darab 18 grammos kávékeverék gurul le, ez naponta 2,5 millió, évente 900 millió darabot jelent.

(sajtóközlemény)
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Van ez így , (vendég) [2012.06.11., 14:25][válaszolok] #1
Kapaszkodnak a csoki név használatba mert amerre járok és kérdik hol van Szerencs csak annyit mondok boci csoki erről már dereng mindenkinek. De mikor hozzá teszem hogy a boci csokit a csehek gyártják,a cukorgyárat meg azért újították fel hogy a szlovákoknál összerakják. És onnan gyártják a cukrot,ez nem baj mert hát szlovákia is Magyarország,csak most ideglenesen nem ide tartozik .
dolgozó (vendég) [2012.06.11., 16:17][válaszolok] #2
Sokkal több megbecsülést érdemel a Neslé. Ki tudja mennyi adót már fizettek előre a városnak.Csak egyszer majd meg ne únják és a magas adó, telekadó miatt tovább ne álljanak.
neslé (vendég) [2012.06.11., 22:18] válasza erre: #2[válaszolok] #3
A Neslé, ahogy dolgozó nevezi, csak annyi adót fizet előre a városnak amit amúgy is kifizetne, csak időben később. Ettől még nem kell hasra esni.
3-nak (vendég) [2012.06.13., 07:44][válaszolok] #4
Csodálkozom a hozzászólásán. Ha valaki előre fizet és jót tesz azt illik értékelni. Hasra esni senki előtt nem kell, de megbecsülni azért lehet másokat. Igaz ebben jó példával kellene elöljárni.Ezt sajnos én sem tapasztalom.
Bukovszky Róbert [2012.06.13., 08:46][válaszolok] #5
#4! Lehet, hogy tévedek, de tudomásom szerint az előre fizető nagy cégek, bizonyos kamat fejében fizetik és fizették be a múltban is a kötelezettségét.
Vidéki (vendég) [2012.06.13., 09:34][válaszolok] #6
3-5-nek! Ezek a cégek - bárhol is vannak az országban - nem jótékonysági intézmények! A legtöbb esetben az előre fizetett adóra a banki hitelhez hasonló kamatot számítanak. Miért fizetnének előbb? Hobbiból, adakozásból? Önök tisztelet polgárok előbb fizetnek gépjármű adót, mint a törvényi dátumok?
Hádám [2012.06.13., 10:35][válaszolok] #7
Senki sem hülye, ha előre fizet, akkor nem neki kamatozik a pénze, nem ő tudja befektetni! Tehát valószínűleg nem jófejségből fizetnek előre...
jani (vendég) [2012.06.13., 15:43][válaszolok] #8
Na engem nem érdekel ki mikor fizet a városnak, hanem az, hogy nekünk egyszerű embereknek nem fizet senki semmit. Mert hiába igért egy csomó munkahelyetKoncz úr, nincs semmi.Mondtam én mindíg hiszem ha látom.Na ami látható az a sok gaz amivel tele van a város. Nem látja ezt senki? Nem a polgármesteri hivatal környékére gondoltam.Egyáltalán van ennek a szerencsétlen Szerencsnek gazdája?Még egy vezetőt sem látni az utcán. De majd választáskor!!!
meg (vendég) [2012.06.13., 17:53][válaszolok] #9
Nekem tényleg tetszik, hogy "Szorosabb együttműködést terveznek" a "mostani egyeztetés még inkább erősítheti a svájci cég és Szerencs együttműködését", "nem egyszeri kezdeményezés volt, hanem egy folyamatos párbeszéd első állomása", és " a cég helyi közösségi szerepvállalásáról esett szó", meg hogy a "vállalat a helyi közösség aktív részeként szeretne működni", de én ebből nem értek semmit.
Valahogy konkétabban a kedvemért, ha lehet.
janika (vendég) [2012.06.13., 18:21] válasza erre: #8[válaszolok] #10
Régen lehetett látni vezetőt, akkor az volt a baj. Most nem látni senkit mert éjszaka dolgoznak. Nekünk semmi sem jó ...
és akkor (vendég) [2012.06.13., 19:07] válasza erre: #10[válaszolok] #11
akkor nappal meg alszanak??? Azt akarja mondani???
igen (vendég) [2012.06.13., 21:31] válasza erre: #9[válaszolok] #12
"Nekem tényleg tetszik, hogy "Szorosabb együttműködést terveznek" a "mostani egyeztetés még inkább erősítheti a svájci cég és Szerencs együttműködését", "nem egyszeri kezdeményezés volt, hanem egy folyamatos párbeszéd első állomása", és " a cég helyi közösségi szerepvállalásáról esett szó", meg hogy a "vállalat a helyi közösség aktív részeként szeretne működni", de én ebből nem értek semmit.
Valahogy konkétabban a kedvemért, ha lehet."
Csatlakoznánk.
Az biztos hogy "mintegy 20 helyi közigazgatási szerv, hatóság, oktatási intézmény, civil egyesület és sajtóorgánum képviselői " vettek részt a rendezvényen, azaz ennyien nem a munkájukat végezték aznap a városban - no de akkor ki dolgozott helyettük? Hol a haszon?
remélhetőleg azért ők jól érezték magukat és jókat ettek ittak.
10-hez (vendég) [2012.06.14., 08:37][válaszolok] #13
Én néha látom a kedves vezetőt. Nagyon elfoglalt. Mindíg telefonál. Nem cserélnék vele telefonszámlát.
puli (vendég) [2012.06.15., 07:57][válaszolok] #14
Na én is megnéztem az Echo Tv imázs filmjét.De abba csak azt tudtak bemutatni amit az előző önkormányzat újított fel. Vár , városkapu/ amit eddig fikáztak/ fürdő stb. De mit épített Koncs Ferenc a 2év alatt? Elég ciki.Már értem a kínos mosolyt.
pulinak (vendég) [2012.06.15., 09:30][válaszolok] #15
Ki az a Koncs Ferenc?

Egyébként pedig miből lehetne építkezni? Újabb hitelekből? Amit ki tudja ki fogja kifizetni.
15-nek (vendég) [2012.06.16., 16:17][válaszolok] #16
A pályázatokból kellene tovább építeni a várost. Meg semmi sem probléma mert mögöttünk a kormány.A megyék hitelét is átvette a kormány az intézményekkel együtt, most az isklák , rendelő szintén állami tulajdon lesz akkor az önkormányzat hitelét is vegyék át.
Vendég (vendég) [2012.06.18., 20:46][válaszolok] #18
Nem tudjuk, hogy Koncz Ferenc mikor nyilatkozott a Kulcs magazinnak, ezáltal nem tudhatjuk, hogy melyik közeljövőben rakhatják le a Szigetelőanyag-gyártó üzem alapkövét. Több, mint egy hónapja már szó volt róla, de tudomásom szerint a munka azóta sem kezdődött meg. Sikeres pályázatra hivatkozik a város óvodafelújítással kapcsolatban, illetve a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével kapcsolatban, amit még az előző önkormányzat pályázott és nyert meg, de ehhez kapcsolódó munkákat nem látunk a városban, de minden fórumon és nyilatkozatban elhangzik, hogy ezek folyamatban vannak, épülnek. Mi ebből az igazság? Lát valaki valamilyen változást Szerencsen? A Csernobil-tér felújításán kívül semmi nem történt itt.
szülő (vendég) [2012.06.18., 22:23] válasza erre: #18[válaszolok] #19
Hiába hivatkozik sikeres pályázatra a város az óvodafelújítással kapcsolatban, amikor 2007ben vagy 2008-ban kezdődött az egész és még meg sem kezdődött az építkezés. Több szülői értekezletet tartottak, többször félretájékoztattak minket szülőket de mi már iskolába járunk, köszönjük szépen. Csak akkor mostanában nem kéne erre a "sikerre " hivatkozni. Mint ahogy más is másképp alalkult volna ha ...
idegen (vendég) [2012.06.19., 03:36][válaszolok] #20
Mindaddig amíg a (csúnya szóhasználattal élve) felfelé ny..ni,lefelé taposni elv érvényesül,(ez pártfüggetlen hungarikum)sok változásra ne számítson senki!
Hádám [2012.06.19., 09:16][válaszolok] #21
Mindaddig, amíg egy 2 éves pályázat úgy néz ki, hogy tökölnek az iratokkal 1 év 9 hónapig, utána meg kapkodás van a maradék 3 hónapban a kivitelezéssel, addig senki ne is csodálkozzon! Az esetek 99%-ban a bürokrácia viszi el a sok időt és pénzt! Saját tapasztalatból mondom, hogy a "döntéshozók" az esetek jó részében teljesen hülyék ahhoz, amiben döntést kellene hozniuk, ezáltal feleslegesen pazarolják a drága időt és sok esetben a kivitelezők pénzét! Velem is előfordult már, hogy sok tízezer forintom arra ment el, hogy színmintákat kevergessek, mert a műemlékes képtelen volt dönteni, majd az lett a vége, hogy az általam javasolt szín lett... Ugyanez a szituáció a hivatalokban is! Tisztelet a kivételnek, vannak igazán profi és rugalmas ügyintézők, de az egyetemen is nem egy olyan csoporttársam volt, aki életében nem látott még építkezést élőben! Most szakhatóságoknál dolgoznak... Nem minden a papír! Az ilyen döntéshozóknak SZIGORÚAN kikötnék minimum 5 év SZAKMAI TEREPGYAKORLATI időt, mert az nem állapot, hogy egy egy idétlen döntéssel, olykor milliókat bukik egy önkormányzat...
Hádám [2012.06.19., 09:20][válaszolok] #22
Még valami... igaz már csak nevetni tudok rajta.... ismét itt a nyár, hétágra süt a nap, a 37-es mégsem épül....ne mondja nekem senki, hogy 2 km utat 3 év alatt nem lehet megépíteni, ráadásul ami megvan az is minősíthetetlen... A Riwex cukrászda előtti kátyúkról már nem is beszélek.... De ha valaki megy Tokaj fele (főleg esőben), az gyönyörűen láthatja milyen "tükör sima" az útfelület. Mint egy hullámvasút... Elvileg ezt szakemberek csinálták, nem is épp olcsón...
Ezek szerint ez nagy hagyomány Szerencsen, hogy mindent télen építenek, amikor normális, épeszű ember ki nem mozdul, akkor mi betonozunk, meg épületet színezünk -10 fokban... No komment
18, 19-nek (vendég) [2012.06.19., 09:43][válaszolok] #23
A környező településeken ezek a beruházások már tavaly vagy idén elkészültek!
jadviga (vendég) [2012.06.19., 10:26][válaszolok] #24
Kedves vendég! Kérdését szerintem felteheti a Szerencsi Hírek szerkesztőjének is, mert mindkét újságnál dolgozik. Szerencsés ember.
Talán ő választ tud adni, mikor adott Polgármester úr neki interjút az alapkő letétellel kapcsolatban. Vagy magát a Polgármester urat.
Ha egyáltalán volt ilyen interjú.
Bukovszky Róbert [2012.06.19., 11:44][válaszolok] #25
Kedves Jadviga! Látom szeret tájékozódni! Elárulom Önnek, hogy információhoz nem csak a megnevezett sajtó orgánumokból lehet, jelen kérdésben én azt ajánlom tessék bátran visszanézni az elmúlt 3-4 testületi ülés felvételét és a választ már is tudni fogja.
Na, de nem is emiatt írok, ha már "bástya" lett a Nestle-ből akkor igazán beszélhetne valaki a 'vár uraival, hogy igazán megoldhatnák a 'stráfos kocsik bejárását valahogy rugalmasabban is! Azért az már vicc, hogy mire leküzdöm a Fecskési sorompót még fel sem kapcsolok 5-ig sokszor egy újabb akadály állja az utamat -meg persze sok mindenki másét- 1-2 1000 tonnás kamion képében, némelyik kamionos már annyira pofátlan, hogy egyszerűen ott hagyja a kamiont az úton a "Munkás" abc előtt -nem a parkolóban, hanem a közlekedési sávban- és ő meg bemegy a gyárba a dolgait intézni.
jadviga (vendég) [2012.06.19., 11:52][válaszolok] #26
Kedves Róbert!
Nem nekem volt kérdésem! Nézem, bátran nézem , olvasom a híreket. Nem mindig örömmel, csak a miheztartás végett. Szóval a választ nem nekem kell tudni, hanem a 18- as vendégnek. Neki kell javaslatot tennie. Én a tutit ajánlottam neki. Köszönöm, hogy odafigyelt a bejegyzésemre!
Volna mit írnom de nem teszem, mert lehet, hogy a gond, csak nekem gond. Azzal meg meg kell birkóznom.Egész eddigi életemben így volt. No, meg nem akarok itt magamra haragítani egy fórumozót sem. További szép napot mindenkinek!
Bukovszky Róbert [2012.06.19., 12:09][válaszolok] #27
Jadviga! Elnézését kérem, én értettem félre. Úgy értelmeztem, hogy azzal nincs tisztában, hogy mikor és hol hangzott el a kijelentés az alapkőletétellel kapcsolatban.
gyalog (vendég) [2012.06.23., 09:58][válaszolok] #28
http://www.boon.hu/mindenki-kapott-ki-tobbet-ki-kevesebbet/2014350
A cikket olvasva felmerült bennem néhány kérdés:
Mennyit sikerült ledolgozni az örökölt adósságból?
Mennyi a költsége az adósság átütemezésének?
A költségek (kamatok) miatt mennyivel lesz több az adósság 2014-ben 2010-hez képest? Milliárdok kamatairól lehet szó.

Ha az első kérdésemre a válasz "sokat", akkor a harmadik kérdés lehetne akár tárgytalan is. Viszont ha "semmit", akkor matt.
Figyeltem (vendég) [2012.06.23., 10:01][válaszolok] #29
Az az igazság hogy a Nestlé nevű csoki,más milyen termékek eladhatatlanok a világban és itt jön be a Szerencsi csokoládé világhíre
ugyanis a Szerencsi csokoládénak hatalmas piaca volt sok száz külföldi országba.Konklúzió vedd meg,tedd tönkre de a nevet tartsd meg és a piacot. Nestlé mint csoki gyártó??? Nevetséges!
'egyvoltszerencsi, (vendég) [2012.06.23., 15:56] válasza erre: #29[válaszolok] #30
Ön írja:
"Az az igazság, hogy a Nestlé nevű csoki,más milyen termékek eladhatatlanok a világban és itt jön be a Szerencsi csokoládé világhíre
ugyanis a Szerencsi csokoládénak hatalmas piaca volt sok száz külföldi országba.Konklúzió vedd meg,tedd tönkre de a nevet tartsd meg és a piacot. Nestlé mint csoki gyártó??? Nevetséges!"
Ekkora butaságot régen olvastam!
Soroljon fel abból a sok száz külföldi országból egy párat !
Nagyon büszkék lehetnénk arra,ha a tizede is igaz lenne.Így csak a fiatalok butítása,félretájékoztatása az egész hozzászólás !
A tények bizony makacs dolgok.
Írom (vendég) [2012.06.23., 16:54][válaszolok] #31
A szerencsi csokoládénak New York ban is volt bemutató terme sőt információim szerint Chicago ban is sőt triplázok. A Szerencsi cukorgyárban készült cukrot egykoron,fénykorában a coca-cola gyártásához használták!Minősége miatt!De van egy könyv amit a csokoládé gyár fennállásának 50.-évfordulojára adtak ki abban szerepel.Export oldalon 1972-ben 108 vagon csokoládét exportáltak a világ minden országába!Én a fiatalokat félre tájékoztatom??? Mit képzel magáról kinek az embere???? Kapjál már a fejedhez !
olvasom (vendég) [2012.06.23., 18:14][válaszolok] #32
A cukrot fénykorában a Pepsihez is használták. Praktikus ok miatt, közel van Bőcs.
A csoki világhírével nem győzött meg, kis mennyiségben eljuthatott ugyan bárhová, de nem vagon számra. Nosztalgiából vagyunk rá büszkék, talán ok nélkül. Mi a különleges egy Boci csokiban? Sima tejcsoki, amit nagyon sok helyen gyártanak a világban, lehet, jobban, jobb alapanyagokból, mint annak idején a hőn szeretett Bocit.
Régen, ha valaki csokira éhezett, választhatott: szerncsit kér, vagy szerencsit? Mást nem is ismertünk.
eladhatatlan (vendég) [2012.06.23., 18:53] válasza erre: #29[válaszolok] #33
A legismertebb, legjobban eladható top 100 2009-ben:
http://images.businessweek.com/ss/09/09/0917_global_brands/44.htm

2011-ben az 55.-ik . A 2009.-es oldal szebb, azért azt linkeltem :)
http://www.rankingthebrands.com/The-Brand-Rankings.aspx?rankingID=37&nav=categor ...
Pontosan olvasni (vendég) [2012.06.24., 03:51] válasza erre: #32[válaszolok] #34
A coca-colához még egyszer leírom COCA-COLA az nem PEPSI? Én COCA_COLÁT írtam Bőcsi sőrgyárban sohasem gyártottak coca-colát! Tájékozatlanságát betudom olvasatlanságának! Továbbá ez már magasabb értelmet követel a megértése A Szerencsi csoki ,vagy más termék ami itthon készül azért kelendőbb mert a magyar ember a szívét lelkét tudása legjavát teszi bele. Nem csak egy recept szerint dolgozik,én örülök,és kivételezettnek érzem magamat mert szója,adalékok nélküli szerencsi csokit ehettem.És tudja mit nem is bánnom hogy nem volt más csoki nem is kellett,igényem sem volt rá mert így volt jó és nagyszerű!
Pontositani (vendég) [2012.06.24., 03:55] válasza erre: #33[válaszolok] #35
Azért nézzen már utána mikor ,ilyen statisztikát megoszt kik a gyártók ?Kik azok a személyek akik minősítik,és milyen irányba terelik a vásárlót. Van egy magyar mondás minden szentnek maga felé hajlik a keze ! Már amennyiben szentekről van szó? Talán a száz "legjobb termékek közül egyet használok de nem azért mert a legjobbak között van.
brand (vendég) [2012.06.24., 09:21][válaszolok] #36
#35: Örülök, hogy Önt nemtudják megtéveszteni. Használja, vegye csak továbbra is azt, amit eddig. Azt azért beláthatná, hogy többet használ a termékek közül, mint egy. Gondoljon csak a számítógépre.

#34: Pepsihez IS. Én is olvasgatok.
A szív, a lélek, a tudás még kevés. Pl.a kávécserjék máshol nőnek.
Miért büszke a Coca-Colára? A cukor miatt?
Az értelmi szintem már marad amijen, de hallgatva Önre, igyekszem jobban tájékozódni, és többet olvasni.

Bevallom, a 100-as listáról kapásból legalább 60 különböző brandot: használtam, ettem, ittam, kentem, vezettem, telepítettem, vettem, kidobtam.
Hádám [2012.06.24., 09:49] válasza erre: #32[válaszolok] #37
Miért különleges a Boci?
Érdemes elgondolkodni, hogy ha ennyire "rossz", miért éri meg mindenhol a világban tonna szám gyártani, Szerencsen meg nem...
Boci (vendég) [2012.06.24., 10:14] válasza erre: #37[válaszolok] #38
Senki nem mondta azt, hogy rossz.
Tonnaszám, mindenhol. Hol is? Úgy tudom, egyedül a Cseheknél gyártják. A Boci "arca" már sok termékről lekerült, idővel Boci sem lesz. Megy a múzeumba.
31 nek (vendég) [2012.06.24., 10:24] válasza erre: #31[válaszolok] #39
Kegyed nagyon jól tájékozott ! Csak nincs köze a szerencsi csokoládé "megmentői" -hez ? A világhirhez anyit, hogy hasonlóan atokaihoz csak nálunk voltak "világhirüek ". De azthiszem kár a multon busongani ! Az elrontott privatizációt már nem lehet visszacsinálni! Igy aztán sosem tudjuk meg mi lett volna a sorsa a csokoládégyárnak a globalizált piac versenyében .
Már hogy ne (vendég) [2012.06.24., 15:38] válasza erre: #39[válaszolok] #40
Tudnánk meg!? Be kellett zárni kellet a piac,ugyan úgy mint a kohászat piaca,a zöldségek piaca csak egy példa miért támadta a magyar libamájt ezúton a libatömést???? Magyarország adta a libamáj exportjának 80% át na valami ilyen volt csokoládé gyártás is,vagy a vas árú gyártás is,az élelmiszer iparról már ne is szóljak stb,stb, nehéz ezt felfogni szűk látó körrel.Itt már nem lehet megmenteni semmit,csak újjá építeni és még egy érdekes dolog miért akar ide jönni lakni miközben a magyarokat kiverik a rendőrök a házaikból?!
nem az vagyok (vendég) [2012.06.24., 16:52] válasza erre: #36[válaszolok] #41
A coca-colát csak azért írtam de hát sajnos most is meg kell magyaráznom minden mondatomat ????? Szó sincs büszkeségről miért is lenne ilyet csak beteg elme fantáziál! Bár ne is talált volna ki,csupán azért írtam mikor a Szerencsi cukrot használták hozzá még Amerikában gyártották !!! Érti?????? A vitát lezárom meddő minden gondolat olvasón többet ez nem tanács de ezt is meg magyarázom a tanácsról két dolgot tartok. Okos embernek minek adjak úgy sem fogadja meg,a többinek meg minek .
# 41rejtvényírónak (vendég) [2012.06.25., 04:42] válasza erre: #41[válaszolok] #42
Nagyon világosan megfogalmazta!
Miről, mit is mond??? Biztos a melegtől van,de amit ide írt az értelmetlen zagyvaság !
Próbálja leírni úgy is,hogy a magyar anyanyelvű, egyszerű ember is megérthesse !!!
Igen (vendég) [2012.06.25., 06:31][válaszolok] #43
Úgy jó ha nagy betűvel írom le mert akkor jobban látja a maga által állított zagyvaságot?!
olvasó (vendég) [2012.06.25., 07:17] válasza erre: #43[válaszolok] #44
Nem baj ha kisbetűvel írja,csak érthető legyen,mert ez a hablaty értelmetlen.Talán olvassa el mégegyszer amit írt! Szép napot !!
vendég (vendég) [2012.06.25., 07:52][válaszolok] #45
Pár napja nem néztem be ide, de úgy látom, nem maradtam le semmiről. Óvodás szintű vita folyik. Hívják fel egymást és beszéljék meg ezt a magasröptű témát, kinek melyik zene, vers... Itt meg foglalkozzunk komoly dolgokkal.
szinvonal (vendég) [2012.06.25., 09:25][válaszolok] #46
Valaki lehúzta. Egy vicc jutott az eszembe:
Autópályán száguld egy autó szembe a forgalommal. Rádió bemondja: Kérem, vigyázzanak az autópályán, egy őrült száguld szembe a forgalommal! Hallja az autót vezető is, felkiált: EGY? MIND!!!!
Bukovszky Róbert [2012.06.25., 09:39][válaszolok] #47
#45! Bár mint láthatja én is kimaradtam ebből a magasröptű vitából, azért engedelmével Öntől megkérdezem, Ön miért nem vet fel egy komolyabb témát?
Igaz (vendég) [2012.06.25., 10:40][válaszolok] #48
Nem a vita szellemiségével van a baj de színvonal valószínű bement a hivatalba dolgozni és ott ugye ingyen van internet,számítógép?! És még mi minden????
ingyen (vendég) [2012.06.25., 11:47] válasza erre: #48[válaszolok] #49
Téved. Fizettem a gépekért, az internetért pedig havonta jön a csekk.
"szinvonal" a hétvégén is leírt egy-két gondolatot, akkor Ön hol volt? Zárva volt a hivatal?
Nekem a szinvonallal kapcsolatban a # 29,31,34,35,40,41, hozzászólásai tüntek kritikán alulinak, amelyekkel -így utólag újra olvasva- vitázni sem érdemes. Más kategória.
Azaz (vendég) [2012.06.25., 12:55][válaszolok] #50
De szerintem telibe talált! Mert hát miért mindenki meg említi mindenki igaz persze kritikán aluli? De foglalkoztatja magát de melyik része legyen szíves részletezze . Kritikán aluli ???? Mi a kritika??? Betegség???
vendég (vendég) [2012.06.25., 14:01][válaszolok] #51
Már felvetettem korábban egy témát: a város lerobbant épületeiről is készüljön képsorozat, amely bemutatja, melyik kihasználatlan, gondozatlan, esetleg életveszélyes.
kíváncsi (vendég) [2012.06.25., 16:18][válaszolok] #52
Várom az újabb élménybeszámolót az újabb podgorai delegáció összetételéről és a város érdekében végzett munkáról.
ráléptek (vendég) [2012.06.27., 10:41][válaszolok] #53
Ilyenkor érzem a több lábon állás hátrányait.
Kézhez kaptam egy NAGY kábel társaság számláját, (nem szerencsi)amiben felhívják a figyelmemet a "körülményekben bekövetkezett lényeges változásokra"
A változások a telefonálással kapcsolatosak, aminek a lényege:

Belföldi hívás, 27% adóval eddig volt: 9.65/perc
ezután: 15,80/perc
Nemzetközi, 1, 27% adóval eddig volt: 31,75/perc
ezután: 49,30/perc
Mobil, Magyarország, + adó eddig volt: 52,80/perc
ezután: 82,55/perc

A százalék számításával már nem fárasztottam magam. Viszont felajánlották, hogy le is mondhatom, ha nem tetszik.

Ezekre kellene felhívni a figyelmet, mert a kátyút ki tudom kerülni, de ezt nem.
% (vendég) [2012.06.27., 11:32] válasza erre: #53[válaszolok] #54
+ 61%
+ 64%
+ 64%

Kíváncsi leszek, hogyan alakulnak majd a számlavezetési díjak, tranzakciós illetékek, amiket "ugyehát" nem is mi fizetünk.
Ha nem lenne moderálás, rövidebben tudnék véleményt formálni.
A jövő elkezdődött!
munkahely (vendég) [2012.06.27., 13:02][válaszolok] #55
Tényleg új munkahely lesz a városban a közkonyhán? Hol lehet jelentkezni és mik kellenek hozzá?
jani (vendég) [2012.06.27., 16:40][válaszolok] #56
Főzni kell ,krumplit pucolni vagy főnöknek lenni?Mert érdekel a dolog!?
56-nak (vendég) [2012.06.28., 14:23][válaszolok] #57
Kedves Jani Ön tud valamit? Vagy csak nem ön az a konyhás Jani?
polgár (vendég) [2012.06.28., 16:21][válaszolok] #58
Csak a sorok között próbálok olvasni olyan virág nyelven írnak. Csak nem egy újabb havernak készülnek munkahelyet csinálni a Városüzemeltetőnél a konyhán?Javaslom, hogy figyeljünk oda!
Ven. (vendég) [2012.06.28., 21:58][válaszolok] #59
Két év elteltével célszerű lenne beszámolni a képviselői munkáról is! Mi történt a választó kerületben? Mit sikerült kilobbizni /mögöttem a kormány!/, mit sikerülhet még kilobbizni a hátralévő alig két évben? Milyen interp.-k voltak és kikért, miért? Mit sikerült elérni, megvalósítani a 11-es vál.kerületben? Mikor kezdődik/folytatódik a 37-es út négysávosítása? /Ez mekkora igéret volt!/ Mennyivel nőtt a Tokaji bor kivitele? Épül-e a cukorgyár? Mikor nyitnak a bezárt gyárak, üzemek, tejet begyűjtő falusi csarnokok? Folynak-e konzultációk közéleti szereplőkkel ( pedagógusok,jegyzők,polgármesterek,vállalkozók,kissebbségi önk. vezetők.....)döntések meghozatala előtt? Mikor lesznek újra ingyenes,fényképes buszos jó hangulatú parlamenti látogatások a szabad városból? És vannak,lesznek még bizonyosan kérdések a beígért sok-sok munkahelyről, a holnaptól minden másként lesz hangulatról...
polgár (vendég) [2012.06.29., 08:04][válaszolok] #60
Alig várom polgármesterünk, országgyűlési képviselőnk beszámolóját.Remélem valógág lesz és nem álom. Mert ami most van az egy igen rossz álom.
Görög (vendég) [2012.06.29., 08:08] válasza erre: #59[válaszolok] #61
Kedves "59":Nem tudom milyen idős de mért hitt ezekben az ígéretekben?
Az ingyen parlamenti látogatás,az erőmű elleni tiltakozás az megtörtént, de a munkahelyek teremtésének ígérete csak úgy látszik ígéret maradt!!!!!!!!!! Az ingyenes csokiból készült Magyar címer amit osztogattak mára kiderült , hogy mégsem volt ingyenes.Bocsánat a Kossuth térfelújítása meg történt, de mi volna ha egy vízvezetéki cső- törés lenne?Ha a Rákóczi úton végig megyünk akkor azt hiszi az ember hogy szántó földön kocsikázunk!Akkora kátyúk vannak , hogy kisebb személygépkocsik el tűnek benne!Már az előző időszakban is vegetált kis városunk,de most már sajnos haldoklik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lobbi (vendég) [2012.06.29., 09:04][válaszolok] #62
Még két évig ne aggódjon senki. Nagy blama lenne a fidesznek, ha engednének bedőlni olyan városokat, mint Debrecen, vagy H.vásárhely. A ciklus végén senkit nem hagynak az út szélén, a frakció minden tagjának jól fizető pozíciója lesz. Ezért nem hiszem, hogy sokat lobbiznának az önhikiért. Sőt, akik sokat kapnak, ott lehet a legnagyobb a baj, azok fognak dőlni esőként.
Hová tünt HJ? Nagyon gördülékeny lett a testületi ülés, nincs ellenzék. Miért nincs felrakva sehová a felvétel? Az utólsó az Áprilisi, ami nézhető.
papa (vendég) [2012.06.29., 10:45][válaszolok] #63
Kedves lobbi!

Én úgy láto, itt a májusi testületi ülések felvétele is fent van.

http://www.szerencsihirek.hu/video/testueleti-uelesek
Megjegyezném (vendég) [2012.06.29., 12:48] válasza erre: #60[válaszolok] #64
Valószínű elhangzik a beszámolóban a kommunistáktól átvett szövegezés hazudtunk reggel,délben,este ???!!Munkahely az nincs,van helyette közmunka a beutaltaknak,kivételezetteknek,nem de ugye bár ? Meg virág,ott ahol mindenki látja locsoló kocsi,ami feltartja a forgalmat,mert ők locsolnak????
aktuális (vendég) [2012.06.29., 13:06][válaszolok] #65
#63 köszönöm. Kerestem jó helyen is, de ott nincs.
A hétvégi időjárás:
http://top-memes.com/hu/memek/szojatek-kepzavar/a-mediterran-magyarorszag
Sokan szívják:
http://top-memes.com/hu/memek/ikertornyok/30-eve-most
60, 61 (vendég) [2012.06.29., 14:51][válaszolok] #66
Nagy ez a zakó,bocsánat:BOCSKAI,akár férfi,akár női!
mellény (vendég) [2012.06.29., 18:05][válaszolok] #67
Jövő Julius 31.-ig kell kihúzni, akkora lesz kész a szigetelőanyag gyár. Inkább ne szólnának semmit, csak amikor kész. Mekkora blöff.
Tehetségtelenek (vendég) [2012.06.29., 19:20][válaszolok] #68
Valahogy úgy emlékszem hogyan-hogyan nem mint ha valaki a cukorgyár helyére ígért de sokat is ígért. Bió valami üzemet vagy valami hasonlót?? Hol is van ?? Van ahol nem ígérnek érintettek figyeltek !!
http://www.bama.hu/baranya/gazdasag/bioetanol-tobb-mint-ezer-munkahelyet-teremt- ...
azok (vendég) [2012.06.29., 22:39] válasza erre: #68[válaszolok] #69
Ja, mert ott nem káros az eféle erőmű. Itt minden káros volt, hát íme. Ennyire jutottunk. De innen lassan már visszafele ketyeg az idő.
Valószinű (vendég) [2012.06.30., 09:36] válasza erre: #69[válaszolok] #70
Ezek ugyan az tehetségtelen banda amit MSZP-lerombolt,azt ők megtartják nem adnak hozzá semmit.de ide tartozik mindegyik párt is? A jobbik mit tett Szerencsért mert a többiek semmit ?? Mert hogy koncertekre buzdítja a fiatalokat az nem érdem.
Lehet hogy ez a baj (vendég) [2012.06.30., 09:40] válasza erre: #68[válaszolok] #71
Azért döntöttünk Mohács mellett, mert a város a beruházás mellé állt, a képviselő-testület egyhangúan támogatta a fejlesztést. Az üzemben csúcstechnológiát alkalmazunk, az a lehető legzöldebb lesz, semmilyen káros, mérgező anyagot nem bocsát ki. Stabil és hosszú távra szóló piacot kínálunk a fenntartható módon termesztett magyar kukoricának, munkahelyeket teremtünk és hozzájárulunk a gazdasági és vidékfejlesztési törekvések megvalósításához. Vagy itt ezt nem akarják???? Mi van a forgatókönyvben ??? Ami Szerencsre vonatkozik????
múlt jelen jövő (vendég) [2012.06.30., 09:51][válaszolok] #72
"Csupa rokon, csupa rokon az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs? Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek... Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa lápvilág, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba." 1934-ben írta Móricz. Aki a jelen és az írás között bármiféle hasonlóságot vél felfedezni, az bizonyára csak a véletlen műve.
gratuláló (vendég) [2012.06.30., 10:25] válasza erre: #72[válaszolok] #73
Gratulálok az irodalmi műveltségéhez , csak azt fájlalom hogy ez tényleg igaz ma országunkban. Nem ezt ígérték és mégis ez lett belőle.
Ipar (vendég) [2012.07.01., 16:49] válasza erre: #68[válaszolok] #74
A térkép szerint még szőlőhegy is található a környéken...
Hádám [2012.07.01., 18:15] válasza erre: #70[válaszolok] #75
Nem buzdítunk mi koncertekre embereket, sőt még csak nem is pártrendezvények azok a rendezvények, melyeket néha reklámozok. Bár már megszoktuk, hogy azért ér minket hátrány Szerencsen, mert "jobbikos" zenekar vagyunk egy két agtröszt értelmezése szerint, de ezen már meg sem lepődök....

Azt az apró tényt azért közlöm Önnel, hogy jelen pillanatban a Jobbik egy téglát nem tehet arrébb a városban, mivel nem rendelkezik képviselettel a testületben. Ha olvassa ezt a hírportált, akkor tudja, hogy rengeteg dologra felhívtam már az olvasók figyelmét, amire vagy kaptak választ az illetékesektől vagy nem... Az hogy nem javult a helyzet, az megint nem a mi hibánk...

Bár azért elgondolkodtató, hogy csak ezéven eddig legalább 50en kerestek meg, hogy gyakorlatilag a wc pucolást is elvállalnák, csak legyen valami munkájuk, ha tudok valamit gondoljak rájuk... Nem mintha bármivel is többet tudnék tenni, mint egy sima vállalkozó, de azért elgondolkodtató, hogy miért engem keresnek, tudtommal van erre hivatalos szerv...
Bukovszky Róbert [2012.07.01., 18:35][válaszolok] #76
Ádám! ezt írod; "Azt az apró tényt azért közlöm Önnel, hogy jelen pillanatban a Jobbik egy téglát nem tehet arrébb a városban, mivel nem rendelkezik képviselettel a testületben. Ha olvassa ezt a hírportált, akkor tudja, hogy rengeteg dologra felhívtam már az olvasók figyelmét, ........." azért ugye ezt belátod, hogy ez badarság? Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy csak a 'testületen keresztül lehet tenni a városunkért, lakótársainkért? Tudod, ha naponta csak egy embert átengedsz a zebrán, vagy csak valamivel egy embernek mosolyt csalsz az arcára, máris előrébb vagy és akkor még nem beszéltem a komolyabb segítségekről. Jó nagy a baj Jobbikéknál, ha úgy gondolják/gondoljátok, hogy csak a nagy közösből lehet segíteni!
Hádám [2012.07.01., 19:23][válaszolok] #77
Robi! Ne légy már ennyire szamár! Ha ezeket felsorolnám, amiket emlegetsz, nem tudom mivé válna az egyébként is szőrszálhasogató kommentelés...

Ha átengedsz embereket a zebrán vagy bármi mással segítesz nekik (amit meg is teszek rendszeresen), attól valóban jobb lesz saját lelkemnek egy picit, valószínűleg mindenki másnak is, de attól egy szegény családnak lesz étel az asztalon? Meg tudja venni az iskolába a könyveket? Fel tudja öltöztetni a családját?

Itt is látszik azért, hogy fogalmad sincs milyen "megmozdulásaink" voltak, ha csak pl a karácsonyi rendezvényünkre gondolok.... de ne is menjünk ebbe bele....

"Jó nagy a baj Jobbikéknál, ha úgy gondolják/gondoljátok, hogy csak a nagy közösből lehet segíteni!"

Ezt pontosan ti gondoljátok így! Sőt a legutóbbi kampány alapján olyan képviselő jelölt is volt, akik szerény számításaink szerint a "bevallott" fizetésének több mint 8-10szeresét költötte járdák és temérdek játszótér felújítására... Gondolom jelzálog hitelt vett fel, hogy "segíthessen"

Én egészen másra gondoltam.... "Hétköznapi" emberként nem módosíthatod az embereket terhelő adókat, nem tárgyalhatsz az őket terhelő közműszolgáltatókkal (Lásd emelkedő vízdíj...), gyakorlatilag nulla a beleszólásod, hogy az általuk benépesített várost hogyan alakítják (bár látszat mindig van...), nem dönthetsz mi legyen a városi költségvetésben és legfőbbkép nem tudod ellenőrizni, hogy ami a zárt üléseken elhangzik az úgy van-e valóban, mint ahogy a média is leadja... Volt már ebből probléma elég sok helyen... Pusztán erre a pár apróságra gondoltam
nahát (vendég) [2012.07.01., 19:28] válasza erre: #76[válaszolok] #78
hogy ez mekkora egy bugyuta hozzászólás :((((
tegla (vendég) [2012.07.01., 19:54] válasza erre: #78[válaszolok] #79
#77, #78: egyetertek. Aki szerint a jelenlegi PM "aldozat",attol nem is vartam mast. Hadam, a testuletben ott ulnel egyedul, mint HJ. Jelenleg akkor sem tehetnel semmit, ha PM lennel.
Hádám [2012.07.01., 22:07] válasza erre: #79[válaszolok] #80
Nem kell polgármesternek se lenni, láttuk mire képes a testület pusztán a hatalomért (lásd Esztergom)... De ebbe ne menjünk bele. A lényeg az, hogy az orvos is felállít egy diagnózist a beteg vizsgálata után és akkor mond gyógymódot! Ha nincs mód a "beteg tüzetes vizsgálatára", akkor kezelés sem lehet sikeres....
tvnéző (vendég) [2012.07.02., 08:55][válaszolok] #81
Megnéztem a szerencsi tv -t. Látom jótékonysági hangverseny lesz a Krasznahorka-i vár és a Bors-i vár felújításáért. Szép dolog! De nem lehetne gyűjteni a szerencsi kátyúk betömésére?Nekem nincs kedvem se egyedül se kézenfogva sétáni a gödrök közt.
Bukovszky Róbert [2012.07.02., 16:49][válaszolok] #82
#81! Apropó Szerencsi Tv! Látta valaki az adást tegnap? Sajna én lemaradtam róla, pedig érdekelt volna a "külföldre távozott a vállalkozó" riport BM-al, nagyon kíváncsi vagyok miért ment el, ill. ami még jobban érdekel mi lesz ezután Szerencs sportéletével?
riport (vendég) [2012.07.02., 16:55] válasza erre: #82[válaszolok] #83
riport (vendég) [2012.07.02., 18:07][válaszolok] #84
2x neztem meg, de igy sem ertem.(ezert nem leszek soha gazdag...:( Az offshore elhangzik a riport elejen, de biztosan nincs semmi koze a hirhez, amit a kozelmultban olvastam. Azon pedig mar csak nevettem, hogy a gazdag aggodik, mibol el majd, ha 104 eves lesz?
http://hvg.hu/kkv/20120517_offshore_amnesztia
Bukovszky Róbert [2012.07.02., 18:53][válaszolok] #85
#83-#84! Köszönöm! Okosabb nem lettem, minősíteni meg talán nincs jogunk, egy biztos a BM támogatása szerintem pótolhatatlan űrt hagy maga után Városunk sportéletében. Az a vicc, hogy a sportlövészetnek is ígért egy kis támogatást, én meg nem mentem érte, úgy gondoltam meghagyom vésztartalékként. Pedig őseink megmondták; "am/k/it ma meg ...."
többlábon (vendég) [2012.07.02., 23:10] válasza erre: #82[válaszolok] #86
mi lesz ezután Szerencs sportéletével? kérdezi hát mi lenne majd támogatja az önkormányzat. nem múlhat egy emberen minden. Egyébként is az volt az ígéret hogy minden más lesz és tiszta lesz. No jelentem semmi nem változott, minden úgyanolyan mint volt annak előtte. Az ünneplések lásd ond 20 emberrel, rendezvények, az iskolák, a hangversenyek, az utazások és minden a tv ugyanolyan unalmas mint volt csak most más arcokat unhatunk meg hétről-hétre. Ja,hát igaza van, vannak megmaradt arcok is de remélhetőleg a félidőn túl mondhatjuk hogy visszaszámlálás meg állambácsi és sok felesleg.
86-hoz (vendég) [2012.07.03., 07:43][válaszolok] #87
Bocsánat! Az előző vezetés tudomásul vette, hogy nem mindenki szoci. Ha jól emlékszem R.né Koncz F.-t 2002-ben tanácsnoknak nevezte ki , most meg a K.F. feljelentette R.-nét, a pedagógusoknak adott fürdőbelépőkért. Persze azóta már ők is adnak. Csak amit szabad Jupiternek...vagy ha jól emlékszem több nem szoci is állást , munkát kapott, vagy utazott a testvérvárosi látogatások során. És most mi van? Kik is voltak most Podgorán??? Nem mondom, hogy korábban minden klappolt, de még mindíg jobb volt mint most. De igaza van , elkezdődött a visszaszámlálás. Kibírjuk!
néző (vendég) [2012.07.03., 08:04][válaszolok] #88
Nekem az jött le a B:M: riportból, hogy már ő sem marad Szerencsen!Hiába tüntették ki elege lett mindenből. Sokan vagyunk így csak nekünk nincs pézünk, hogy világot lássunk.
szenvedes (vendég) [2012.07.03., 08:15] válasza erre: #87[válaszolok] #89
Voltak? Mikor?
papa (vendég) [2012.07.03., 08:55][válaszolok] #90
Nekem meg az jött le, hogy nagyon zavaros a tartalma. Arra, hogy miért megy el, nem kapunk egyértelmű választ, több válaszba is belekezd, de csak egy zavaros kép marad a végén.
87-nek (vendég) [2012.07.03., 09:37][válaszolok] #91
A tanácsnokságot nem Rónavölgyiné adta Koncz Ferencnek, hanem a képviselő-testület és nemcsak neki, hanem Magda Gábornak is, mint előző polgármesternek és alpolgármesternek. Tanácsnok csak képviselő lehet. De ha emlékszik, 2006-ban már nem lett tanácsnok Koncz Ferenc.
válasz (vendég) [2012.07.03., 09:50] válasza erre: #88[válaszolok] #92
Egy árva szót nem ejt Szerencsről, vagy arról, hogy elege van abból, ami itt van, de még csak nem is utal rá egyáltalán.
ja (vendég) [2012.07.03., 12:56][válaszolok] #93
Mert kitüntették. Mert elismerték. Mert inteligens. Vagy mert biztos ő az egyetlen vállalkozó, aki elégedett a gazdasági helyzettel. Viszont sajnos jelzésértékű, ha nem is hiszi el a kedves hozzászóló.
89-nek (vendég) [2012.07.03., 13:12][válaszolok] #94
Eddig az volt a baj hogy a képviselők csak azt szavaztak meg amit R.-né akart.De ha meg nem akkor a képviselők 2002-ben nagyon akarták tanácsnoknak KF-t csak r-nem. Milyen vicces ma.
Na sebaj, biztos a meleg,meghogy 2006-ban már nem lett az, azta, hát nem is lett R-né se tanácsnok 2010-ben, hiába akarta a polgármester. Vagy nem is akarta??
bocs (vendég) [2012.07.03., 13:59][válaszolok] #95
nem 89-nek , 91-nek
Bukovszky Róbert [2012.07.03., 17:17][válaszolok] #96
nezopont (vendég) [2012.07.03., 17:46][válaszolok] #97
En az embereket feltem kovertol. Jobb is, ha vigyaznak ra.
Bukovszky Róbert [2012.07.03., 19:02][válaszolok] #98
#97! Persze most ezt mondja, aztán meg a jövőhéten amikor minket is megtisztel??????? a látogatásával, akkor meg biztos az első sorban fogja vörösre tapsolni a tenyerét! /kérem vegye annak aminek szántam/
sertes (vendég) [2012.07.03., 20:38] válasza erre: #98[válaszolok] #99
Ha annak szantad, annak vettem. Kovert kifejezetten utalom, mint ahogyan az egesz fo-bagazst, (meg talan Te is egyet ertesz, mert szerinted aldozatok azok, akik a sok baromsagot vegrehajtjak) Ha van aldozat, akkor bunos is kell, hogy legyen. Szerinted ki, kik?
Ne hidd, hogy komcsi vagyok, gyurcsany is tunjon el a .....ba. Johetne mar valami normalis ember, nem szelsoseges, nem komcsi, nem bohoc csapat. (tundermese!)El kellene zavarni mindet. Ha a mostaniak buknak, (sokan mar visszafele szamolnak) akkor mi lesz? A masik bagazs csinalja ugyan azt, amit a mostaniak? Kellene felejuk tenni egy csodbiztosnak megfelelo "fonokot", aki utanuk nez. Ugy, mint fejlettebb demokraciakban van, az allam oda kuld egy fuggetlen penzugyist. Es nics haver. A valasztott kepviselok dontenek, de valaki a kormukre nez. Az osszeferhetetlenseget is eszreveszik az emberek: pl. egy nagy cegnel dolgozott az egyik kepviselo, (kozlekedes) akkor a donteseinel kinek az erdeket veszi figyelembe? A munkaltatoet, vagy a kepviselt embereket? Es errol nyiltan beszelhetnek, beszeltek, anelkul, hogy valaki fenyegette volna oket.

Moderator: nem zavar a sertes. A sertes is lehet velemeny. Es ugye "a hir szent, a velemeny szabad" (akit erdekel, keressen ra)
Görög (vendég) [2012.07.04., 07:33] válasza erre: #83[válaszolok] #100
Volt egy véleményem Szerencs TV riporthoz nem közölték le! Én ebben sem embert, sem a riportot nem sértettem meg, csak az elmúlt időszakokat írtam le ami a riportalannyal történt. Milliokkal dobálózik az interjúban ,most amikor az emberek nagyon nehezen tudnak meg élni, és még Ő menekül megint Szerencsről.Menti a vagyonát a gyermekeinek átjátszva. Már egyszer el menekült ......de úgy látszik sikerült neki meg úszni a barátainak a jóindulati megértését!!!!!!!!!!!Köszönöm,hogy nem közölték le mert lehet,hogy nekem is menekülni kellene, de nem milliókkal ha nem üres zsebbel!!!!!
jólét (vendég) [2012.07.08., 08:47][válaszolok] #101
Ki ne emlékezne a Népjóléti Minisztériumra? Megszünt, úgy mint a jólét. (keveseket kivéve) Viccelődtek itt korábban az EU szabályokkal, most kiderült, hogy nem csak blamás nem betartani, hanem kifejezetten ráfizetéses. És embertelen. A hír:
http://www.szerencsitv.hu/szerencsi-hirek/szerencsi-hirek/2613-hstresszben-puszt ...
Kár, hogy éppen Kína felé nyitunk. Lesz még itt rosszabb is?
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=540845&utm_source=mandiner&utm_me ...
Bukovszky Róbert [2012.07.11., 16:12][válaszolok] #102
Szerintem ezek elnézték és a miénket vitték oda; http://www.boon.hu/mobil-gat-is-lesz-felsodobszan/2028656
kamatláb (vendég) [2012.07.11., 19:03][válaszolok] #103
A boon-ra tévedtem. Egyszer már felvetettem, senkit nem érdekelt: mennyibe fog kerülni a hitelek átütemezése? Miskolcon 32 milliárdnak 11 milliárd a kamatterhe, akkor mennyi lesz 3 milliárdnak? Ki fogja kifizetni, és miből?
Volt még véleményem, de azt kimoderálták. A konstruktív ellenzékkel kapcsolatban.
http://www.boon.hu/miskolc-atutemezte-a-fizetest/2029064
Pénz nélkül nincs gát.
nem radikális (vendég) [2012.07.14., 11:05][válaszolok] #104
Helyi hírekhez kapcsolódó:
http://mno.hu/celpont_musor/vervad-1091793
egészségedre (vendég) [2012.07.14., 11:45][válaszolok] #105
http://hvg.hu/hvgfriss/2012.28/201228_legalizaltak_a_halapenzt_hallgatas_fel_ege ...
Az utolsó bekezdés elgondolkodtató.
Mi történik akkor, ha egy praktizáló igazgató engedélyezi? Az engedély rá is vonatkozik? Ha nem, (logikus lenne) akkor neki ki engedélyezi?
Ha megoldani nemtudják, minek piszkálják az egészet? Úgyis marad minden, ahogy volt. A 47 ezer is megalázó. Előbb azon javítsanak.
Igen. Megszavazták.
na már most (vendég) [2012.07.14., 16:38][válaszolok] #106
Ha van hála pénz mer elégedett vagyok a gyógyító munkájával akkor azt honorálhatom??? És amikor nem akkor mit tegyek arra is felhatalmazhat a kórház igazgató hogy elégtételt vegyek,az orvoson ,nővéren ??? Nem akkor már bűnöző vagyok mer közfeladatot ellátó személy! De mikor hála pénzt fogad el akkor az jó és helyes ?!
bála (vendég) [2012.07.30., 23:09][válaszolok] #107
Szalmabábut égettek. Mi volt ez ha nem az erőmű elleni tiltakozás?
szigetelőanyag (vendég) [2012.07.31., 12:51][válaszolok] #108
Nemcsak játszanak velünk ezzel a munkahelyteremtéssel? Hol vannak a nagy ígéretek? Csak a bálaégetésre futotta?
Bukovszky Róbert [2012.07.31., 13:32] válasza erre: #108[válaszolok] #109
Emberek! Ébredjetek már fel, nincs olyan, hogy munkahelyteremés, munkahelyet nem polgármesterek tudnak teremteni, azt egyedül a PIAC lenne képes generálni az meg mint tudjuk gyakorlatilag nem működik! Én még a mai napig sem térek magamhoz, hogy vannak, voltak emberek akik akár egy mondatot is elhittek a fideszesek választás ígéreteiből, és itt nem csak Szerencsre gondolok hanem szerte az országba azokra akik a 2/3-s többséget a kezébe adta ennek a ........nak. Lehetett váltani anno 2010-ben sokat tettek érte az elődök úgy helyben mint országosan, hogy váltás legyen, na de ha tényleg ezeknek az ígéreteknek köszönhető a váltás akkor én azt mondom együk is jó ízűen, mosolyogva amit kifőztek nekünk. Bár szerintem "a feketeleves még hátravan"
Meg kell nézni a parlamentet vagy a helyi önkormányzatot, -kevés kivétellel- kik ülnek, ültek ott? Elárulom azok az emberek akik még önmaguknak sem képesek munkahelyet teremteni hanem mind igyekeznek az állam védőhálója alatt boldogulni, biztos -remélem- sok embert megsértek, de én ezt a faját nevezem "éhenkórásznak". Kérem akinek "nem inge ......." mert természetesen szükség van un közalkalmazottakra, hogy én kikre gondolok azt remélem sokan értik.
Más! Valaki említette, hogy HJ képviselő urat milyen jelzőkkel illették, szerintem ez semmi nem volt ahhoz képest amikor az egyik képviselőtársa nemes egyszerűséggel le hazaárulózta azért mert bátorkodott a város pénzének felhasználása miatt más véleményt megfogalmazni mint az 'uralkodó többség.
PIAC (vendég) [2012.08.01., 08:50][válaszolok] #110
A baj ott kezdődik, amikor a politika (abba is) beleüti az orrát.
Mivel hatékonyan rombolni csak 2/3-al lehet, el is érkeztünk a jelenlegi vezetök felelősségéhez. A feketelevessel egyetértek.

Az "éhenkórász" valóban sokakat sérthet, mert kerülhetett ÖNHIKI is valaki nehéz helyzetbe, és esetleg magára veszi.
Politikus esetében pedig Lázár elhíresült mondása jut eszembe: akinek semmije nincs, az annyit is ér.

Az ellenzék dolga, hogy kritizáljon. Azért van ellenzékben, mert másként csinálná a dolgokat. Ha ugyan úgy, akkor fideszes lenne.
Kell nekünk "konstruktív fajta" ellenzék?
Bukovszky Róbert [2012.08.01., 09:17] válasza erre: #110[válaszolok] #111
Engedelmével felhívnám a figyelmét, hogy az "éhenkórász" jelző után odaírtam, hogy "akinek nem inge ........." persze az effajta jelzőket mindig azok veszik magukra akiknek egy picit sem szól, akikre meg ráillik a jelző azok úgy sem érzik magukat annak, ők érzik úgy, hogy a föld sem forogna nélkülük. Természetesen minden tiszteletem a teljesség igénye nélkül a pedagógusoké, tűzoltóké, rendőröké, ápolóké, stb-stb-stb. Inkább nem írom azokat az állásokat amik nálam nem férnek bele a "tiszteletem" körbe, mert az egy ilyen pici városban rögtön nevekhez lenne köthető.
Görög (vendég) [2012.08.01., 09:39] válasza erre: #109[válaszolok] #112
Tisztelt Róbert: Több önkormányzati felvételt már végig néztem, de ha H.J. bármiben véleményt alkot akkor a polgármester úr mindig az ellenséget, nem az ellenzéket látja H.J. mondandójában.Javasolnám H.J.-nak ,hogy igazat adjon mindenben a polgármester úrnak, akkor biztosan nem fogja a polgármester úr a saját akaratát a testületre kényszeríteni,mert ezt H.J. is jónak tartaná!!!!!!!!!!!!!!!!!
nyugdíj (vendég) [2012.08.10., 07:59][válaszolok] #113
A balek "kisnyugdíjas". Az nem lehet, hogy aktív évei alatt összespórolta? Miért gondolnánk egyből rosszra?
http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/140-millio-forintot-talalt-a-nav-egy-nyugdijas ...
nyugdíj 2 (vendég) [2012.08.12., 10:05][válaszolok] #114
"Ami jár, az jár!" Egyenlőre még nem, de hamarosan törvény lesz, amit 2/3-al megszavaznak. Kell a szociális védőháló a dignitiknek. (méltóságok)
Köthetne magas összegre életbiztosítást, ha már ilyen gondos, és gondol a jövőre. A saját pénzén.
http://index.hu/belfold/2012/08/10/kiemelt_juttatast_kapnanak_az_elhunyt_kormany ...
jadviga (vendég) [2012.08.12., 11:43][válaszolok] #115
Aki kétkezű munkával, keményen dolgozott, nap égette, hó marta, szél tépte, és negyvenhat évet dolgozott, azokkal mi lesz? Azok mehetnek a levesbe, mármint az özvegyek? Nagyon kiegyenlítetlen döntés, és óriási diszkrimináció, igazságtalanság, meg minden, ami felháborító, már a gondolatában is!
Bukovszky Róbert [2012.08.12., 16:10] válasza erre: #115[válaszolok] #116
Sajnos ez csak vakítás, ez a hír igazán kevés családot érint hazánkban. Sokkal súlyosabb a múlthéten bejelentett tervezet, miszerint a nyugdíjak megállapításánál a felnevelt gyermekek száma is döntő tényező lenne.
óvoda (vendég) [2012.08.12., 17:58][válaszolok] #117
Most láttam a szerencsi tv -t.Nagyon szomorú és elgondoltató az óvodákról szóló hír. Már rég kész lehetne, ha nem húzzák az időt mindenféle hülyeség miatt. Hogy fognak majd a gyerekek a cukorgyári irodaházba járni? Mennyibe kerül majd az átalakítás? Igaz, jó hír, hogy ezt a pályázatot nem mondták le és nem adták vissza a pénzt. H.J.képviselőnek meg a szülőknek köszönhetően.
vakítás (vendég) [2012.08.12., 18:06][válaszolok] #118
Szerintem sokat mondóak az ilyen leendő új törvények, szép példák a korábban üldözött pofátlanságra. Úgy, mint az elit-bölcsi, ovi a kölkeiknek szinte ingyen, másoknak egy vagyon.

A sok gyerek, sok nyugdíjról már letettek, mert ki lenne az a hülye, aki elhiszi, hogy majd vagy 40 év múlva esetleg több lesz a nyugdíja?
Aki teheti, az most is vállal többet. Hol lesz már akkor OV és a redszere?
http://gepnarancs.hu/2012/08/lazar-a-holtdij-sorai-kozott/
pityu (vendég) [2012.08.12., 18:10][válaszolok] #119
Kérdés: Olyan kevés a hivatalban a munka, hogy másodállásra is van energia? Ha igen akkor Szerencsen is elég lehet félállásban ellátni a jegyzőséget. Ez is egy spórolás lenne.
Görög (vendég) [2012.08.13., 08:03] válasza erre: #119[válaszolok] #120
119: van ebben igazság, mivel Monoki tevékenység is belefér a jegyző asszony munkájában.Jó volna jobban körülnézni a hivatali leterheltségekben is!!!!!!!!!!!!!!!!
polgár (vendég) [2012.08.13., 09:24][válaszolok] #121
Eddig azt mondták, hogy még éjszaka is dolgoznak olyan sok a munka. Most meg mindenre jut idő. Gondolom a jegyző asszony a monoki jegyzőségért nem vesz fel fizetést.Ott is van elég csóró ember akin segíteni kellene, de ugye ott is kevés pénz van rá. Hát a helyettesítésből majdmarad egy kicsi.
hivatal (vendég) [2012.08.13., 10:00][válaszolok] #122
Nekem úgy tünik, a munka dandárját ott is a hivatali időben végzik.
http://www.monok.hu/onkormanyzat/onko-info
úgy tűnik (vendég) [2012.08.13., 12:39][válaszolok] #123
122,
majd pont egy honlapra írják ki, ha épp nem úgy van...
Nyilván egy hivatali oldalra a hivatalos infók kerülnek ki, mint mindenhol.

Vagy látott már olyan munkahelyet, ahol ha túlóra van, vagy hasonló, akkor kiteszik az ajtóra az érdeklődőknek az eltérő munkarendet, hogy mazsolázgassanak rajta?
honlap (vendég) [2012.08.13., 14:43] válasza erre: #123[válaszolok] #124
Speciel ezt az infót az önkormányzat -- információjánál találtam.
Mi hasonlít még a túlórára? A hivatalba ügyfelek járnak, nem érdeklődők.
hasonló (vendég) [2012.08.13., 17:16][válaszolok] #125
A túlórához hasonló amikor munkaidőn túl dolgoztatják az embereket és még ki sem fizetik.
túlóra (vendég) [2012.08.26., 07:49] válasza erre: #125[válaszolok] #126
Lehet, a túlóra belefért volna a munkaidőbe. Fizessék 2x?
Összes hozzászólás: 132 db (71 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 6 db (5%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.