Hírek
Magyarok Tokaj-Hegyalja kapujában – Szerencs, az édes kisváros
Dátum: 2017.09.10., 13:14Megtekintve: 22390Értékelés: 2.27

A Kárpát-haza tájait, kulturális örökségét és közösségét meghatározó személyiségeken, kiemelkedő alkotókon, művészeken, tudósokon, közéleti vagy valamiben különleges értéket hordozó embereken keresztül mutatja be - áll az EchoTV műsorának ismertetőjében, amelynek legújabb adásában Koncz Zsófia mutatja be Szerencs városát. A közel háromnegyed órás portréban szó esik a város történelméről, nevezetességeiről, csokiról, fesztiválról. Az iparfejlesztés is szóba kerül, amelynek során felsejlik a cukorgyár újbóli megnyitásának lehetősége. A gyerekkori élmények, személyes gondolatok mellett még azt is megtudhatják a kíváncsi nézők, melyik Zsófia kedvenc borászata.
A teljes adás itt megtekinthető:

Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
melyik? (vendég) [2017.09.10., 22:15][válaszolok] #1
Zsófia melyik kategóriába tartozik bele a fent felsoroltak közül? Eddig csak cikibbnél cikibb megjelenésekkel járatta le a várost. Majd a borászatok kapcsán egy finom kis bújtatott ingyenreklámot csinál a haver borászatnak. Feltételezem véletlenül sem azért vele készült a riport, mert a polgármester lánya. Elég kampány ízű volt ez az egész.
tiszta lapokkal (vendég) [2017.09.10., 23:28] válasza erre: #1[válaszolok] #2
Igen, azt illett volna elmondani, hogy miért pont róla készült a portré... Meg a borászatnál bölcsebb lett volna hallgatni, mintsem a szerencsi Fidelitas vezetőjének borászatát kiemelni. Ezt leszámítva a műsor jól sikerült, a városnak alapvetően jót tennének a hasonló megjelenések. Ha jól látom, Zsófi már nem is a Fidelitas alelnöke, szóval ne bántsuk, mert nem közszereplő, meg ezúttal egyáltalán nem is szolgált rá.
khmmm... (vendég) [2017.09.11., 07:54][válaszolok] #3
"meghatározó személyiségeken, kiemelkedő alkotókon, művészeken, tudósokon, közéleti vagy valamiben különleges értéket hordozó embereken keresztül mutatja be"
Nem közszereplő? Aha, szóval eddig hetet havat összehordott, azt felejtse el mindenki, mert nem közszereplő. Tiszta sor.
kampánnnyyyy (vendég) [2017.09.11., 08:15][válaszolok] #4
Lehet, hogy valódi szerencsi fiatalt is találhattak volna , akinek a szülei és a nagyszülei is tényleg szerencsiek.Ha egyáltalán Szerencs bemutatása volt a cél. Vagy ez is olyan mint a csokifesztivál plakátja, ahonnan 3 méteres kampányarcok mosolyognak?
errr (vendég) [2017.09.11., 09:45][válaszolok] #5
kérdés (vendég) [2017.09.11., 10:24][válaszolok] #6
Azt hallottam, hogy a polgármester úr a következő ciklusban már nem indul, hanem az egyik iskolaigazgató indul helyette. Mi a motivációja, miért lett megint "kevés" Szerencs?...
Csak... (vendég) [2017.09.11., 11:19][válaszolok] #7
Én csak találgatok: lehet, hogy mivel az elmúlt 8 évben nem történt semmi, meg se választanák?????
Ki indul? Ki nyer? (vendég) [2017.09.11., 17:51] válasza erre: #6[válaszolok] #8
Először:
Ha Koncz Ferenc indul majd a 2018. tavaszi országgyűlési választáson választókerületi egyéni jelöltként a FIDESZ-KDNP színeiben, nem biztos, hogy meg is nyeri a körzetet ... bár az esélyei nagyon-nagyon jók ... tekintve, hogy nincs komoly ellenfélként szóba jöhető személy a választókörzetben ... nekünk pedig, szerencsieknek alapvető érdekünk, hogy befusson a parlamentbe, hiszen így inkább errefelé tolja majd a támogatásokat, s nem mondjuk a egy távolabbi településre ... az sem utolsó szempont, hogy kormánypárti legyen majd az egyéni képviselőnk ... márpedig tetszik vagy nem tetszik, a FIDESZ-nek áll a zászló ...

Másodszor:
Ki indul majd a polgármesterségért a FIDESZ-KDNP színeiben 2018. nyarán-őszén ... ha Konc F. bejut a parlamentbe (ami tehát elég valószínű)? Majd eldönti valaki, bár én is hallok már 2-3 konkrét nevet, talán nem minden alap nélkül ... persze, hogy ki nyer majd és lesz polgármester, azt a választópolgárok fogják eldönteni ... s míg a FIDESZ-KDNP esetében 2-3 alkalmas és nyerésre esélyes polgármester jelölt is képben van, addig a többi oldalon (JOBBIK, MSZP, DK, egyéb önjelölt formáció, stb.) nem látok senkit, akinek egyrészt lenne esélye, másrészt alkalmasnak tűnik ... (nem sértegetni akarom a Szerencsieket, hiszen számtalan jó szándékú, okos, alkalmas és befolyásos ember él Szerencsen, de azok jól megfontolják, hogy részt akarnak-e venni a politikában, akár még helyi szinten is. Van ugyanis némi veszélye, hiszen a siker nem mindig a saját teljesítményüktől függ majd.)

Következtetésem: a következő (1-1,5 éves) polgármesteri töredék ciklus eredménye a FIDESZ-KDNP köreiben fog eldőlni, amit majd szavazók vagy akceptálnak, vagy nem, de a meglepetésnek nem sok esélyt adok, mivel annál sokkal szervezettebb a helyi vezetés.
errr (vendég) [2017.09.11., 20:04] válasza erre: #8[válaszolok] #9
Hogy itt a fidesznek állna a zászló arra egyáltalán ne vegyen mérget. Inkább úgy fogalmaznék kifele áll a rúdjuk. Most nem kéne a megrendelt nevetséges "közvéleménykutatásokkal" előjönni csak feltenni mintegy refrénként a kérdést: Hol a pénz- számolatlanul? Hol a közmédia? Hol a magyarság tekintélye becsülete?
Hádám [2017.09.11., 21:43] válasza erre: #8[válaszolok] #10
"nekünk pedig, szerencsieknek alapvető érdekünk, hogy befusson a parlamentbe, hiszen így inkább errefelé tolja majd a támogatásokat, s nem mondjuk a egy távolabbi településre ... az sem utolsó szempont, hogy kormánypárti legyen majd az egyéni képviselőnk"

Állandóan ezzel érvelnek... még azt mondanám józan paraszti ésszel, hogy ez igaz is lehet, de amilyen impotens, szerencsétlen városvezetésünk volt az elmúlt ciklusok alatt, szerintem egy teljesen laikus is találomra is ésszerűbben csinálná az egészet... kaptunk néha pár 10-100 milliós "támogatást"? Ja... működési célra, hogy ki ne kapcsolják a villanyt az iskolákban... 2 ciklus fölényes többségű kormányzás alatt (ebből egy ciklus végig 2/3ados többséggel, mint polgármester), ha valaki nem tud érdemi eredményt felmutatni (nem, az adósság eltörlése nem az, azt akkor is törölték volna ha a bádogember a polgármester...) mondjuk ki kerek perec, ha szép ha nem szép, egy PANCSER!!! Egy nyomorult meglévő út négysávosítását sem tudták elintézni 8 év alatt... én azt mondom, részben őket terheli a felelősség a halálos áldozatokért és sajnos szerintem lesz még pár, mire érdemi lépések fognak történni az ügyben... Azt viszont szépen el tudták intézni érdekes módon, hogy a rokonságot és a haveri kört jól kitömték pályázati pénzekkel, frankó munkahelyeket intéztek a csemetéknek... (nem nagyon rémlik, hogy bármelyikük közmunkán lenne...) Miért áll a fidesznek a zászló? Azért mert akik nem azok, nagy részük már rég külföldön van vagy jó messze innen és eszük ágában sincs visszajönni ide!
Emellett még engem szólítanak fel bocsánatkérésre??? Kapjon már a fejéhez "tisztelt" polgármester úr és ahelyett, hogy a propaganda maszlaggal foglalkozik, ideje lenne már valami valóban értelmeset is csinálnia....
Pataki (vendég) [2017.09.12., 06:15] válasza erre: #10[válaszolok] #11
Igaza van Hádámnak ! Szerencsen áthaladva látszik,hogy megállt az idő, Koncz polgármestersége alatt.A 37-es négysávosítását,már Szabó nevezetű szoci képviselő is ígérgette. Meg is csináltatta Bőcsig mert ott lakott. Koncz is megígérte Szerencs főutcájának rendbetételét,abból se lett semmi,de van képe a Vonára ráhazudott témáról sajtótájékoztatót tartani,és felszólítani bocsánatkérésre.A Szerencsi Hírekben bezzeg nem jelent meg Horváth cáfolata !!
Hádám hozzászólásáról (vendég) [2017.09.12., 06:25] válasza erre: #10[válaszolok] #12
Őszintének tűnő, de kemény kritika nem kis túlzásokkal: érdeklődéssel várom a hozzászólásokat. A 37-es út jó és fontos téma, lehet vele választásokat nyerni és persze veszíteni is. A rokoni és haveri kör kitömése is fontos téma a választások közeledtével, de így konkrétumok nélkül inkább csak a szokásos vagdalkozás.
De miért ez a féktelen düh? Csak nem a Vona Gábor féle nyugdíjas sztori és a bocsánatkérésre felszólítás miatt?
Cukorgyár (vendég) [2017.09.12., 07:32][válaszolok] #13
Mikőzben szinházasdit játszik néhány ráérő ember,de a kulturát nem a haldokló szórványban,hanem támogatásokkal kitömve itt akarja terjeszteni-eljött az igazság pillanata.Októbertől nincs cukorkvóta.Hajrá befektetők!!!
Hádám [2017.09.12., 09:35] válasza erre: #12[válaszolok] #14
Ha visszanézi a megszólalásaimat, évek óta foglalkozom a 37es témájával...függetlenül a választásoktól. A haveri kör kitömése se hasraütés, nézzen szét nézze meg mely vállalkozások nyertek nagyobb pályázati pénzeket, kik dolgoznak az önkormányzati projektekben. Düh? ugyan... csalódottság hogy mennyi időt vesztegettek el és mi lehetne ma a városból ha rendesen foglalkoznak vele... Vona miatt? Miért lennék dühös egy kreált műbalhé miatt? Inkább ez is elszomorító, hogy a "kormánypárti" polginak így kell kampányolnia, mert mást nem tud felmutatni...
Akkor a kutyát semm (vendég) [2017.09.12., 18:43][válaszolok] #15
érdekelte,mostanra hogy felértékelődött ?
2009. október. 12. 12:41 2009. október. 12. 13:02 ITTHON
A kutyát sem érdekli a 100 milliós támogatásból épült kapu




szerző:
hvg.hu

Nemcsak a rossz szellemeket tartja távol, hanem a turistákat is a százmillió forintos uniós támogatásból épült Hegyalja kapu Szerencsen ? ugyanis nagyon kevés arra járó szemléli meg az építményt ? adta hírül az RTL Klub híradója.
A jó embereket átengedi, a rossz szellemeket pedig távol tartja a Szerencs városában mint a Tokaji Borvidék Kapujában megépült Hegyalja kapu, legalábbis a város polgármestere, Rózsavölgyi Endréné szerint. A polgármester jó beruházásnak tartja a Hegyalja kaput, mert az önkormányzatnak csak 2,5 millió forintjába került a felépítése, a megvalósításhoz szükséges további összeget ? százmillió forintot ? uniós támogatásból nyerték el.

Koncz Ferenc önkormányzati képviselő szerint viszont mégsem számít olyan jó befektetésnek a turistacsalogatónak szánt látványosság, mert nem készült el hozzá a beruházás eredeti terveiben még szereplő vendéglátói szárny. Emellett a városnak öt éven át működtetnie kell a kaput, és az ott található információs pontot.

Utóbbi egyébként a lakók szerint sosincs nyitva. A riport elkészítésekor nyugdíjasok beszélgettek a Hegyalja kapu egyik helyiségében, de ez állítólag csak az RTL Klub stábjának szólt, hogy úgy tűnjön, használják a létesítményt
http://hvg.hu/itthon/20091012_szerencs_hegyalja_kapu_tamogatas
Vakság (vendég) [2017.09.13., 08:48] válasza erre: #15[válaszolok] #16
Jött egy négymilliárddal kistafirozott minőségi cég gondolom Bpről s kibérelte az üesen tátongó kapusszobát.Most aztán fütheti,de legalább ad munkát néhány értelmes fiatalnak tisztességes fizetésért.Végre valami ami müködik isEzek a menedzserek oda álltak a sajtó elé,s nem bujdokolnak,mint szigetelő,gyümölcslé stb pályázatnyertes cégei.Nevetséges,hogy hét éve szigetelik a semmit,s még egy energia mikulást sem rendeznek.A szegénységünk mögé elbujva handabandáznak.
Digép (vendég) [2017.09.13., 12:17][válaszolok] #17
Vajon mi van a volt Digéppel? Úgy látszik mintha újból benőné a gaz?Pedig állítólag nem kevés pályázati pénz van benne?
Hádám [2017.09.14., 00:15] válasza erre: #16[válaszolok] #18
Azért ha megnézi ezt a céget komolyabban a "négymilliárddal kistafirozott" téma picit nevetséges Ez kevesebb mint a cég nettó éves árbevétele, majd 6 milliárdos forgalma van évről évre és az eszközpark értéke se piskóta Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, de ilyen cégeket kellene idecsalogatni még többet, akiknek pénze is van, nem csak szöveg... bár meg lennék lepődve, ha valami irgalmatlan nagy lobbi lenne a hátuk mögött, hogy ide jöjjenek Gondolom azért mernek a sajtó elé állni, mert már most folyik a munka az épületben és nem csak szöveg van...
Kesergő (vendég) [2017.09.14., 08:42] válasza erre: #18[válaszolok] #19
A helyedben nem foglalkoznék a napi acsarkodássalHelyette a térség valós gondjaival,azrra figyélnék .Aki nem vak láthatná, hogy tiz év s kisebbségben lesznek e tájon Árpád magzatjai.FElkészültünk?Beszélnek erről a vezetőink?Szakképzés,innováció romokban.Nincs megoldás egy tablettával,de a piszmogás a lassu halálhoz vezet.
Valaki (vendég) [2017.09.14., 10:34][válaszolok] #20
Nem tudná elmondani, hogyan bír a munkahelyén dolgozni az, aki minden nap több tíz kilométeres kerekezéssel kezdi a napját? Mert szerintem, ha jól el lenne fáradva a munkában, akkor ezt nemigen tudja meg tenni. Vagy ez a munkája? :D
másik (vendég) [2017.09.14., 12:56] válasza erre: #20[válaszolok] #21
Muszáj, mert véget ért a VB, itthon a főnök. Poénos, ahogy a régi garnitúra vissza-visszakapaszkodik és vérre menő küzdelmet folytat azért a lepkefingnyi hatalomért. A mostaniak meg ugyanezek csak pepitában, kapaszkodnak tíz körömmel.
Milyen (vendég) [2017.09.14., 14:10][válaszolok] #22
régi garnitúráról beszél? Nézze végig a szerencsi vezetőket. Alig találni 1-2 t aki régi szerencsi.És hol vannak a szerencsiek? Kapnak itt munkát?
másik (vendég) [2017.09.14., 17:34] válasza erre: #22[válaszolok] #23
Nem az számít, hogy ki honnan származik, hanem hogy jól végzi-e a munkáját. Utóbbival vannak nagy bajok Szerencsen, már évtizedek óta. Régi garnitúra alatt értem a baloldali formációt és a mostani lokálpatrióta-biciklipatrióta erőlködést.
Tessék másik (vendég) [2017.09.14., 18:36] válasza erre: #19[válaszolok] #24
rendezvény szervezőt választani hátha jobb lesz.
De tényleg (vendég) [2017.09.14., 18:44][válaszolok] #25
4-milliárdért 4 borhűtő néhány pipetta,5 munkatárs,egy milliós villanyszámla nem bosszantó ?
Helló hivatal ! (vendég) [2017.09.14., 19:36][válaszolok] #26
Azért vannak mások akik megengedhetik maguknak azt hogy ,mint a Magyar utca 52 alatti lakosok vas-hulladékot tároljanak közterületen ,plusz napi szinten a sárga kukában 300-liter vizet be hordjanak mert építkeznek engedély nélkül . Plusz meg lehet előttük nézni a a miliőt .
megjegyzés (vendég) [2017.09.14., 20:24] válasza erre: #23[válaszolok] #27
És akkor mi az Ön javaslata?
Hádám [2017.09.14., 21:14] válasza erre: #19[válaszolok] #28
A térség valós gondjaival foglalkozok ott ahol azzal kell, ez a fórum nem az a hely! Azt hiszi, ha itt osztjuk az eszet, akkor majd javul valami? Pusztán egy véleményt fogalmaztam meg.
JÓ REGGELT KÍVÁNOK! Amiket felsorolt problémákat, ezt szajkózzuk 10 éve, mindenki röhögött mint az elmeháborodott, most meg nocsak, küszöbön a baj... szakképzés... amikor az iskolában oktatják a fodrász tanoncokat, akkor mi kell a szakképzési centrumba tanfolyamnak? Persze hogy fodrász... legyen még 3szor annyi... régen az okozott gondot, hogy nem tudták hova tenni a tanulókat, most meg fél év alatt egyet se tudtak kiközvetíteni, pedig 8-at tudunk fogadni.... szerintem ez borzasztó...

A mentalitással is nagyon komoly gondok vannak.. amikor közli a tizenéves, hogy ő nem jön többet, mert reggel "KORÁN KELL KELNIE" és nap végére "ELFÁRAD", akkor azért elgondolkodom hogy jól hallom, vagy hallucinálok...
másik (vendég) [2017.09.14., 22:49] válasza erre: #27[válaszolok] #29
Az, hogy ne a kisebbik rosszon vitatkozzunk, hanem szavazzunk majd azokra, akik még nem szerepeltek le. Ne legyünk aranyhalak, emlékezzünk vissza az elmúlt 6 hónapnál régebbre is. Van a városban több ezer becsületes ember, nem olyan nehéz ez!
szerencsi (vendég) [2017.09.15., 08:28][válaszolok] #30
Nem tartom szerencsésnek ha éppen a szerencsieknek kell más településen szerencsét próbálni.Tessék szétnézni, hány szerencsi pedagógus , mérnök , vagy szakmunkás jár máshová dolgozni.Pedig ők is jól végzik a munkájukat. És nézzen szét pl a hivatalokban kik az állandó dolgozók, pláne a vezetők.
megjegyzés (vendég) [2017.09.15., 12:20] válasza erre: #29[válaszolok] #31
"Van a városban több ezer becsületes ember...", ezzel egyetértek, de azt már vitatnám, hogy: "...nem olyan nehéz ez!".

- Ki az aki vállalja közülük, hogy politikus legyen vagy a politikához kapcsolódjon?
- Ha vállalja: van-e akarata, tudása, hogy a közösségért tegyen, azt szolgálja?
- Ha vállalja: elég ismert-e, vagy van-e lehetősége arra, hogy megismertesse, elfogadtassa magát?
- Kibírja-e Ő és családja a nemtelen támadásokat, lejárató kampányokat?

Az emberek többsége fél az újtól, a bizonytalantól, inkább az ismert arcokat választja, még akkor is ha az nem annyira jó. A régi garnitúrának és a jelenleginek is sok támogatója, szimpatizánsa van. Egyedül jelöltként megjelenni és sikeresen kampányolni szinte lehetetlen, bármilyen csoportosulásban (civil szerveződés) részt venni pedig azzal jár, hogy biztosan van valaki a csoportban, akibe bele lehet kötni, akinek van múltja és ezzel az egész csoportot el lehet tiporni.

H. Ádám, aki az egyik pártot képviseli, ismert szerencsi személy, vállalkozó, évek óta jelen van a közéletben, kísérletezik annak javításával, eddig minden választáson leszerepelt.

Nem látom, hogy ez könnyű lenne ...
Hádám [2017.09.15., 19:21] válasza erre: #31[válaszolok] #32
Én úgy látom nem konkrétan a személyekkel van a probléma a városunkban, inkább azzal, hogy nem mernek újat választani az emberek. Fidesz-Mszp, ez a két variáció van. Meg merném kockáztatni, ha a Fidesz színeiben indultam volna, már rég bent lennék, ha csak megnézzük a 2010-es és a 2014-es választáson indulók eredményeit... még az új arcok is akik nem jutottak be, nem sokon múlott... van ahol be merik vállalni az újat, lehet kockázatos, de próbálkoznak... nem kell messzire menni.. ott van Taktaharkány.. osztálytársam volt a mostani polgármester, még azt se lehet mondani, hogy bármiben is átlagon felüli lenne, megválasztották, ne részletezzük hogyan, aztán tesz amit tesz, majd ezt eldönti mindenki mennyit ér... egy dolog viszont biztos, a neve mellett ott virított a Fidesz logó... függetlenként a büdös életben nem szavazták volna meg... A szerencsi lakosok is nézzék meg, jelentett -e nekünk eddig valamit a 100% fidesz testület... fel tudnak-e idézni legalább 1 olyan kiemelkedő dolgot, amit ennek köszönhetően sikerült elintézni... Kicsit segítek, a város éves költségvetéséhez mérten,az 1 milliárd forint feletti beruházást tekintsük "kiemelkedőnek", ami meg is valósult! Én akárhogy nézem, az elmúlt 7 évben, nekem még olyan se rémlik, ami "csak" 500 milliós volt...
valaki (vendég) [2017.09.15., 21:02] válasza erre: #32[válaszolok] #33
Mi a teendő? Hogyan győzhető le a FIDESZ? Hogy lehet valaki más képviselő?
Talán így. (vendég) [2017.09.16., 08:36][válaszolok] #34
-Be kell számoltatni a vezetést./fejlesztésekről,igéretek,és azok megvalósulásáról, oktatás,szegénység,szociálpolitika,megtartó képesség,demokrácia,lakossági kapcsolat stb/
-be kell számoltani a képviseőket/ hozzászólások,probléma felvetés,kontroll,rendelet alkotás,kapcsolat a lakossággal stb/
-merni kell lakossági fórumokon ,az előzöeket számonkérni. /el kell menni ! / /
- új jelölt esetén, nyilvános vita.Minden ciklust követően ,szükséges a frissítés.
-Ezt követöen felelös szavazás a lakosság részéröl.
Nyerünk (vendég) [2017.09.16., 09:43] válasza erre: #8[válaszolok] #35
Már akkor nyerünk ha nem ő lesz..
Bukovszky Róbert [2017.09.16., 10:59] válasza erre: #34[válaszolok] #36
Ki menjen lakossági fórumra? Talán azok akik itt számolatlanul osztják a tudományt, a nevük vállalás nélkül? Nem szívesen mondom, de így bizony nevetségesek.
valaki (vendég) [2017.09.16., 11:11] válasza erre: #34[válaszolok] #37
Hogyan képzeli a beszámoltatást? (Kérjen már meg valakit, mutassák meg hogy kell írni a számítógépen. Lehet, hogy szívvel-lélekkel tenni akar a változásért, de ez így nevetséges.)
errr (vendég) [2017.09.16., 11:41] válasza erre: #36[válaszolok] #38
Kedves Róbert!
Nem gondolja-é hogy egy ilyen fórumon a leírt dolgok igazsága a gondolatok tények ütköztetése fontos és nem a név? Azért kérdek rá, mert már sokadszor látom kifakadni, ami arra utal, nem érti a lényeget. No persze aki politizál és előnyöket vél a szereplésből, a nevesítetten megjelenő kiállásával ám tegye arra is van mód.
Hádám [2017.09.16., 13:43] válasza erre: #38[válaszolok] #39
Igaza van Robinak! Ritkán mondom ezt, de amíg nem párosul személy egy kritikához, addig csak levegőbe beszéd az egész... Bárki lehet mögötte... ha lenne 20-30-100-300 nevesített kritikus ember, akkor annak súlya van!

Számon kérni a vezetést? Volt már lakossági fórumon? Felteszek 2-3-5 kérdést, megfelelően kellemetleneket, és úgy válaszolnak, mintha valami szellemi fogyatékos idiótának magyaráznának... arról nem is beszélve, hogy a HELYI, KÖZPÉNZEN FENNTARTOTT MÉDIA "véletlenül" valahogy mindig csak az én kérdéseimet nem hozza nyilvánosságra, de azt, hogy "Magdi nénihez beugrik a béka az utcáról", az fontos kérdés...

"Be kell számoltatni a vezetést./fejlesztésekről,igéretek,és azok megvalósulásáról, oktatás,szegénység,szociálpolitika,megtartó képesség,demokrácia,lakossági kapcsolat stb/"

Érdekel valakit? A válasz az lesz rá, a másik se csinálná jobban, akkor legalább már a mi emberünk legyen... 9600 fős lakosságból elég meggyőzni azt a fix 2200 embert, aki elegendő a polgármesterséghez, a többivel nem foglalkoznak, azt csinálnak amit akarnak..

Új jelölt esetén politikai vita? Esélytelen, 7 éve kormányoznak úgy, hogy minden vitától távol maradnak, 2010-ben én is elmondtam kerek perec, hogy legyen polgármester jelöltek vitája, nem lett belőle semmi, mégpedig azért nem, mert ha összejön, akkor a szavazók azt látják, hogy "ellenfélként" tekintenek egymásra. Ha csak simán nem foglalkoznak a másikkal, akkor azt sugallja, hogy esélytelennek tartja, nem méltó rá, hogy vitába szálljanak... és mint látjuk ez a mentalitás ragadós, a bérenceik menekülnek a sajtónyilvánosság elől mint patkányok a tűztől...

Arra is kíváncsi leszek, hogy a polgármester "felszólítása" után, a válaszunk mikor fog megjelenni kiemelten az újságban....
Stratégia ,taktika. (vendég) [2017.09.16., 17:07][válaszolok] #40
Kedves Hádám ,és Róbert !

Aki közszereplő szeretne lenni ,annak fel kell vállalnia a konfliktusokat is.
Időben,tervezetten kell elkezdeni a szervezést ,és a szimpatizánsok gyűjtését.
Az ellenfeleket reagálásokra ,kell kényszeriteni-az pedig szerintem több nagy létszámú rendezvényekkel lehet, és persze valamiféle,megoldásokkal, programmal.
Az első vitára nem megy el a vetélytárs ,a másodikra már szinte biztos.
Ezt követően lépéselönyben kell maradni ,és folyamatosan védekezésre kényszeríteni.
Ez pedig már stratégia .taktika.
Tudom ez nem könnyű, de az ellenfél sem lebecsülendő.

37-nek -lefőtt a kávé./ha érti/
Sajnos (vendég) [2017.09.16., 19:47][válaszolok] #41
nem ezer munkahely miatt került Szerencs látószögbe mint annak idején a vezetés ígérte nagy pofával .
érkezett ?poros? levél
2017.09.15 08:58 Akt.: 2017.09.16 14:13
Kiürítették a miskolci NAV-ot: fehér porral teli levelet találtak
Kiürítették a miskolci NAV-ot: fehér porral teli levelet találtak - ? Fotó: SzB
Miskolc ? Fehér port tartalmazó levelet találtak a szerencsi postán és Miskolcon, a NAV épületében.
Fotók | Kiürítették a miskolci NAV-ot

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal miskolci, Kandia közben található épületéből érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy gyanús fehér port tartalmazó borítékot találtak a munkakezdéskor a péntek reggeli posta között.

nav_miskolc2

A rendőrség ? annak rendje és módja szerint ? kiürítette az épületet, mert nem lehetett tudni, hogy a boríték tartalma emberre káros anyag-e. Megérkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laborja, hogy megvizsgálják a ?gyanús fehér port?, amelyről jó egy órán belül kiderült, ártalmatlan.

Volt még egy levél
Mint megtudtuk, kora délután is találtak egy hasonló levelet a NAV épületében. A rendőrség természetesen megkezdte a nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Ilyen esetekben egyébként közveszéllyel való fenyegetés lehet a vád, amelyet a törvény letöltendő börtönbüntetéssel szankcionál.

A szerencsi eset
Nem egyedi eset az utóbbi napokban a gyanús fehér poros levél. A szerencsi postán szerdán és csütörtökön is találtak hasonló tartalmú küldeményt. Az egyik szerencsi posta dolgozói szeptember 13-án délután 4 óra körül tettek bejelentést a rendőrségen, hogy gyanús borítékot találtak. Mint a pénteki miskolci esetben, ott is a rendőrség és a katasztrófavédelem speciális egységei mentek a helyszínre és lezárták, kiürítették az épületet és környékét. A vizsgálat során kiderült, hogy a borítékban található fehér por ártalmatlan.


Ezzel nem ért véget a szerencsi kálvária, mert csütörtökön reggel is hasonlóra lettek figyelmesek a postai dolgozók, újra riasztották a hatóságokat, akik egy ismételt vizsgálat után megállapították, hogy vélhetően ugyanaz a személy adta fel mindkét ? egyébként ártalmatlannak bizonyult ? küldeményt. Ebben az esetekben is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a vizsgálatot.
http://www.boon.hu/szerencsen-ketszer-miskolcon-egyszer-erkezett-poros-level/361 ...
valaki (vendég) [2017.09.16., 19:54] válasza erre: #40[válaszolok] #42
Nem értem, legyen szíves magyarázza meg.
errr (vendég) [2017.09.16., 20:59] válasza erre: #39[válaszolok] #43
Evidens a fidesz minden szinten sunyi és alattomos, hazug, vitaképtelen mert a dolgai védhetetlenek. Gyakorlatilag minden normát és a törvényeket is felrúgva országolnak fosztogatnak. Ebben egyet értünk. Remélhetően végük lesz mint a botnak vagy lőttek ennek az országnak. Amit viszont a Ribinak írtam fenntartom, minden becsülésem mellett.
Számadat (vendég) [2017.09.16., 22:03][válaszolok] #44
Hádám, 9600 fö a lakosság?
Ebben vajon benne vannak azok is, akik csak papiron laknak Szerencsen, a szavazatuk miatt, de valójában máshol élnek?
Hádám [2017.09.17., 10:12] válasza erre: #44[válaszolok] #45
Szerintem ebben már minden benne van, de ahogy látom sajnos túl is becsültem.. ha hihetőek ezek a felmérések, akkor hamarosan "Nyolcezres" város leszünk... nézze csak meg jobboldalt az adatoknál a népességet!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerencs

Valamit nagyon sürgősen ki kell találni, mert a hivatalos adatok szerint is majd 100 fővel csökken évente a lakosság, nem számolva a "nem hivatalosan" külföldre ment dolgozókat... Ennek nagyon rossz vége lesz!
errr (vendég) [2017.09.17., 15:26] válasza erre: #43[válaszolok] #46
Robinak. Boccs.
Bukovszky Róbert [2017.09.17., 15:40] válasza erre: #45[válaszolok] #47
"Valamit nagyon sürgősen ki kell találni" Ádám! Csak szólnék, hogy Neked is komoly adósságod van még a "népszaporulat" statisztikáinak javítása terén!
Jó tanács (vendég) [2017.09.17., 21:30][válaszolok] #48
Emberek emberek, még szép az idő tessék kihasználni, ráérnek itt vitatkozni ha esik a hó. Addig is mindenki csatlakozzon a lokálpatriótás féle bohózathoz, és tessék szépen tekerni.

Pár jó tanács az úthoz kezdőknek.

1. Fontos a 10 perc / 1 selfie ez egy íratlan szabály.
2. Fontos, hogy minden szabályosan közlekedő autósnak mutogassanak, hogy lassítson és, hogy húzódjon le az útról, állítsa le a járművét, kapcsolja ki a rádióját és becsukott szemmel várja meg még elmennek.
3. Ha játszótéren van pihenő nagyon-nagyon fontos, hogy mindenki aki nem a csoporthoz tartozik és be akar jönni a játszótérre "magánrendezvény" néven el kell hesegetni.
4. Ha vége a túrának megkérni a Facebook-on lévő összes ismerősünket, hogy lájkolja, ossza, és kommenteljen a túrán készített 5.000 selfink alá. Ez az egyik legfontosabb.
Hádám [2017.09.17., 22:39] válasza erre: #47[válaszolok] #49
Ami késik nem múlik, de már azzal is sokat tettem, hogy nem lépek le én is külföldre... bár van aki ennek nem örül igazán
Bukovszky Róbert [2017.09.18., 07:00] válasza erre: #38[válaszolok] #50
"No persze aki politizál és előnyöket vél a szereplésből, a nevesítetten megjelenő kiállásával ám tegye arra is van mód." Tisztelt "err" kérem legyen olyan kedves és ezt fejezze ki részletesen is. Főképpen az "előnyöket vél" rész az ami kimondottan érdekelne. Köszönöm!
sport (vendég) [2017.09.18., 10:15][válaszolok] #51
Nem szabadulunk, már futás is van, egyenlőre gyerekek és élő globo bejelentkezés nélkül. Én évek óta járok, onnan tudom, hogy közben elég nehéz egyet is szelfizni vagy más vállalkozó táblájával pózolni, de én nem is ezért sportolok.
Sportnak (vendég) [2017.09.19., 08:18][válaszolok] #52
Tisztelt Sport! Nem hiszem ,hogy Önnek joga lenne bárkit, aki nem közszereplő bármilyen színben is feltüntetni ezen az oldalon. Még akkor sem, ha sunyi módon, nem írja le konkrétan az Ön által látszólag nem kedvelt személy nevét.
Ha Ön nem sportol, ne sportoljon. Ha Ön nem szelfizik, ne szelfizzen. De engedje meg , hogy a többi szerencsi, az Ön ízlése ellenére , úgy élje az életét, ahogy szeretné . És azt a fényképet ossza meg a facebookon , ami neki kedves.
másik sport (vendég) [2017.09.19., 11:12] válasza erre: #52[válaszolok] #53
Nevet én se írok, mert a személy totálisan lényegtelen, de a háttér nem! Még ha az illető egy 2 választáson is leszerepelt MSZP-utódpárt helyi elnökségi tagja is (Volt? Lemondásáról nem találtam információt) Adott a háttérben egy "közismert vállalkozó", aki országos szinten a sportban is szervezkedni kezdett, magas beosztású személyekkel ült egy asztalnál Szíjjártó Pétertől Gyárfás Tamásig. Lépjünk már túl azon, hogy ez magánügy. Hogy ki hova áll, az tényleg ízlés kérdése, a gugli mindenkinek rendelkezésére áll, hogy utánaolvasson, nála mi fér bele és mi nem. Sokan nem kötünk kompromisszumokat, boldogulunk magunkban.

"Ha Ön nem sportol, ne sportoljon. Ha Ön nem szelfizik, ne szelfizzen."

Olvasni tud, vagy kottából olvas? Több ezer ember sportol Szerencsen, én is. Nem közvetíti egy magán tévé és nem csak most jutott eszembe, hogy egészséges. Így is lehet csinálni!
37-es út (vendég) [2017.09.19., 11:16][válaszolok] #54
Ne feledkezzünk meg róla! Sem a múltról, sem a jelenről, sem a jövőjéről.http://www.regio.hu/37_ut/
53-nak (vendég) [2017.09.19., 12:59][válaszolok] #55
1. Tény: Valóban vannak olyanok, akik indulnak választásokon és nem nyernek Ezt hívják demokráciának. De figyelmébe ajánlom, olyan is van, aki két választáson is leszerepelt , mégis miniszterelnök lett.
2. Joga van mindenkinek még a közismert vállalkozónak is sportolni, találkozni politikusokkal szóba állni. Ezt hívják demokráciának.
3. Egy magántévé azt közvetít amit jónak lát. Ezt hívják demokráciának.
4. Szívből örülök annak, hogy Ön is sportol. És bizonyára a jó példa kapcsán Szerencsen egyre többen fognak majd úszni, kerékpározni,focizni... stb. és nem lesznek céltáblák.Mert ez is a demokrácia.
5. Ne legyen álmatlan éjszakája, bevallom tudok olvasni, ha zenére gondol , akkor a kottát is ismerem.
Szem-Füles (vendég) [2017.09.19., 15:13] válasza erre: #55[válaszolok] #56
#55, vigyázzon, mert kiesett a szerepéből 5.-ös pontban beismeri, hogy ön #52, de a központozást elfelejtette következetesen megjátszani. És még mást sunyiz
demokrata (vendég) [2017.09.19., 15:37][válaszolok] #57
Tisztelt 55!

Ha már demokráciából okítja a népet, felhívnám a figyelmét, hogy senki nem kérdőjelezte meg a fentiekhez való jogot. Egyedül ÖN kérdőjelezte meg 52-es beírásával 51 jogát, hogy név megjelölése nélkül véleményt mondjon egy a közéleti tevékenységét tudatosan és nyilvánosan reklámozó személlyel kapcsolatban. Idézem: "Nem hiszem ,hogy Önnek joga lenne bárkit" Aki nem bírja a kritikát, ne törekedjen a rivaldafénybe!
édes kis ígéretek (vendég) [2017.09.19., 18:06][válaszolok] #58
A 2010-es választások előtt még arról volt szó, hogy a szerencsi Fidelitas elnöke vezeti a Gyurcsány ellen bizonyítékokat gyűjtő csapatot, csak szavazzuk meg a Fideszt és küldik a börtönbe. Kérdésem: hogy áll az elszámoltatás, hol a bizonyítékok? Belegondolni sem merek, de netán hazudtak?
megjegyzés (vendég) [2017.09.19., 20:02] válasza erre: #54[válaszolok] #59
Kérdezném, hogy arról lehet-e tudni mikorra tervezik a 37. út felújítását?
Hádám [2017.09.19., 21:24] válasza erre: #59[válaszolok] #60
A 37-es út felújítása megtörtént, ez volt a legutóbbi "kampányfogás"... rádobáltak 5-10 centis réteget, olyan lett amilyen és kész a "felújítás"... majd megint jönnek olyan sablon szövegekkel, hogy "nem olyan egyszerű azt megcsinálni, sok idő az előkészítés, nehézkesen megy az engedélyezés" stb stb... oké, aláírom van benne valami... de lassan 8 éve semmi ??? közben már megépült a teljes Miskolci keleti elkerülő....
Ellen lobbi (vendég) [2017.09.20., 00:53][válaszolok] #61
Soha egy párt, politikus sem fogja tudni elintézni a 37-es négysávosítását belátható időn belül azért mert bizony nagyon kemény ellen lobbi megy a színfalak mögött. Hogy kik ők? Hát a környékbeli nagy bor cégek és felvásárlók. Félnek, hogy ezzel megnőne az átmenő forgalom, ami meg rombolja a vidékről kialakult képet. Kemény pénzeket ölnek bele az ellen lobbiba. A környékbeli (nem szerencsi) kismiska "borászok" pedig pártolják a nagyokat. Mondhatni bármit megtesznek nekik pár forint plusz felvásárlói árért. Sok projektet elkaszáltak ők már. Valóban sok a baleset a 37-esen, de kérdem én hova siet egy két autó 150 és 160-al? Előzgetnek össze-vissza. A tetejében le is tolnak az útról, és agresszívan sorolnak vissza előzésből. Ha már BMW van mögöttünk lehet izgulni. Este sokan fényszóróval mennek mert tahó parasztok. De ha bárki el akarna kerülni egy ütközést, azt se tudja mert pár méteren belül megcsókolja a fát, ami garantáltan halál sok esetben. Megoldás mi lehetne, ha már belátható időn belül nem lesz felújítás? Minden nap, ismétlem minden nap sebességmérés a rendőröktől. Én a gyorshajtóktól nem sajnálom a pénzt, sőt keveslem. A 37-es teljes szakaszán pedig a maximum bírságot kell kiszabni. Pár hónap alatt úgy elterjedne a híre, hogy még Putyin elvtárs is erről beszélne. És ezeket még lehetne szigorítani tovább, határ a csillagos ég. Megnézném mennyi baleset lenne, ha mindenki a sebességet betartva közlekedne ezen a nyomorult halál szakaszon.
61hez (vendég) [2017.09.20., 12:54][válaszolok] #62
A hozzászólása alapján akkor itt se négysávos út, se komolyabb ipari munkahely sem várható, ahol normális fizetések lennének? Kell az olcsó munkaerő a nagyurak szőlőbirtokaira? Milyen jövő vár a gyerekeinkre?
pályázat (vendég) [2017.09.20., 14:23] válasza erre: #62[válaszolok] #63
Milliárdokat nyernek és nyelnek el .Halottam olyanról hogy a szlovák cégtulajdonos az itt nyert gépeit áttelepitette s csak ha ellenörzés van akkor hozza vissza a cuccot.Éedekes lista lenne mi nem valósult meg de papiron minden oké.Nincs annyi leszázalékolt mint akikre hivatkozással a támogatásookat bezsebelik.Az ipari munkahelyhez piac kell,kellene.Közben müködni bért rezsit fizetni alapanyagot venni stbEddig egy térségi településnek sem sikerult.Ez az utolsó remény-a választás.
példa (vendég) [2017.09.20., 14:33][válaszolok] #64
Azért van jó példa is. Ahol jól választottak az emberek, ott van előrelépés. Nézzünk szét Szikszón. És nézzünk szét Szerencsen.
autó (vendég) [2017.09.20., 17:14] válasza erre: #64[válaszolok] #65
Rá gondol? http://index.hu/belfold/2012/05/02/vademeles_a_szikszoi_polgarmester_ellen/
Ebből a szempontból akkor mi is előreléptünk, mert Szerencsen pont ezt csinálja egy intézményvezető, évek óta céges kocsival jár a Lidl-be Tesco-ba. A múltkor a taktaharkányi polgármestert is hivatali autóval láttam ott, de jóhiszeműen feltételezem, hogy a községnek vásárolt be személyesen. A régi csapatban, 2010 előtt is akadt ilyen, egy csavarért is Miskolcra mentek be, ha olcsóbb volt pár forinttal, a benzint úgyis mi álltuk.
megjegyzés (vendég) [2017.09.20., 19:41] válasza erre: #65[válaszolok] #66
A vádemelés ellenére indulhatott a választáson 2014-ben, simán nyert függetlenként a Fidesz-es jelölt ellen és Szikszó töretlenül fejlődik.
67-hez (vendég) [2017.09.21., 08:29][válaszolok] #68
Az Erdőhorváti beruházás és a tulajdonos hozzáállása a valóban példa lehetne. Mármint, hogy aki majd a cégnél dolgozik és gyermeke születik , akkor azt 1.000.000ft-tal támogatja a családot a saját vagyonából.Szerintem sokan ismerünk olyat, aki szintén többszáz milliós pályázati pénzt kapott mégis éhbérért dolgoztatja a munkavállalókat.
Naivitás (vendég) [2017.09.21., 15:14] válasza erre: #68[válaszolok] #69
A két céget nem lehet összehasonlitani.Az elöbbi gondol a jövőre a dolgozók komfortérzetére stb.Az utóbbinak nics ilyen,addig mükődik ameddig a sors engedi.
Ebből (vendég) [2017.09.21., 19:31] válasza erre: #67[válaszolok] #70
ténylegesen az olvasható ki hogy kormány támogatja azokat a helyeket ahol kezdeményeznek valamit .
Akkor Szerencsen semmilyen építő jellegű kezdeményezés nincs .
Ferdités (vendég) [2017.09.22., 09:06] válasza erre: #70[válaszolok] #71
Nyilván a sokmilliárdos, nemzetközi piacon dolgozó budapesti cég nem hasonlitható kényszervállalkozó vagy a sokadik alvállalkozói szinten beregadt mostohatestvérével.Amúgy 800000 bruttóért keresnek hegesztőt a közelünkbe.Országunk Bp től fejnehéz.Aki nincs ott nem is létezik.Ezen kormányok sem tudnak segiteni.
errr (vendég) [2017.09.22., 11:08] válasza erre: #50[válaszolok] #72
Szerintem ehhez egyetlen betűt sem kell hozzátenni. Egyébként nem ördögtől való dolog az.
gerinc (vendég) [2017.09.22., 17:41][válaszolok] #73
A "sportegyesület" tökéletes tartást reklámoz a szerencsi gyerekeknek. Közben: http://index.hu/gazdasag/2017/09/21/nyomozas_indult_a_vizes_vb_ikonikus_epulete_ ...
Úgyan (vendég) [2017.09.22., 19:25] válasza erre: #71[válaszolok] #74
hol keresnek a közelünkben hegesztőt gondolom Frankfurtban ?
Végül is csak hozzá állás kérdése a munkahely aki akar az dolgozik .
Erőmú (vendég) [2017.09.23., 11:21] válasza erre: #74[válaszolok] #75
Tiszalök.Amúgy az elmaradott Burgerland mutatóinak 75% kőrül jár Bp és környéke ami az uniós átlagot illeti.UJraiparositás álma helyett elindultak Bécsbe és Gracba dolgozni,illetve a magas állami fizetések és nyugdijjak jelentette kereslet okán lett vásárlóerő.Persze kellett az olcsó keleteurópai rabszolga is.Mosomagyaróváron 110 e.forint egy hátsó udvari albérlet,de a14Xnettó 1000 euróból futi.Az ismerősöm bruttó 160 e ből fizeti ,mert az itteni lakása eladhatatlan afalujában.Igaz a vételárból még sátorhelyet sem tudna venni.
Lesz lehetőség. (vendég) [2017.09.23., 15:14][válaszolok] #76
Sajnos a helyzet ,nem csak nálunk lehangoló.
A közelben minden településen ,hasonló problémák vannak. Még a szomszédban "kisfelcsúton" is. Az önk. képviselők is felelössek ,mert asszisztálnak.
Csak a látvány beruházások, és ígérgetések falu,és városnapok,bornapok, a pol.kapcsolatokkal történő kérkedés a fontos,a helyi szociális-munkaügyi-egészségügyi -oktatási,és szegénység,elvándorlás nem fontos ,még beszélni sem lehet róla. Nézve a a környék képv.testületi ülései ,még ott sem ! Milyen képviselők ezek ?
A változás szükségszerű!- Országos ,és a helyi szinten is.
A választók felelelősége nagy !!
megin én (vendég) [2017.09.23., 15:25] válasza erre: #31[válaszolok] #77
"- Ki az aki vállalja közülük, hogy politikus legyen vagy a politikához kapcsolódjon?
- Ha vállalja: van-e akarata, tudása, hogy a közösségért tegyen, azt szolgálja?
- Ha vállalja: elég ismert-e, vagy van-e lehetősége arra, hogy megismertesse, elfogadtassa magát?
- Kibírja-e Ő és családja a nemtelen támadásokat, lejárató kampányokat?"
Egyszer egy nagyon híres pszichiáter aki politológiával is foglalkozott valahol ezt írta :
" politikus az a minden másban tehetségtelen , kissé ostoba ember, aki ennek ellenére vagy pont ezért eléggé exhibicionista is. Valamint a jó politikusnak egyedül kommunikációra való képessége haladja meg az átlagembereknél mérteket."
reakció (vendég) [2017.09.24., 07:18] válasza erre: #75[válaszolok] #78
azért megnézve a állást gyanús hogy ugyan olyan bérért keres Miskolcra,Jászberénybe,Sátoraljaújhelyre,Szolnokra,Mosonmagyaróvárra,Hegyeshalomra,
Kecsegtető de Magyarországon nem fizetnek ennyit .
Annak idején a Nyíregyházi Lego akarta megfizetni dolgozózóit eu-bérekkel de szóltak nekik hogy nem kellene mert akkor mindenki. Majd ott akar dolgozni máshova nem jut olcsó munkaerő . Na ennyi.
Hádám [2017.09.24., 09:49][válaszolok] #79
Ez azért nagyon beszédes....
https://alfahir.hu/2017/09/21/munkaerohiany_szakmunkasok_fizetes

A röhej azonban az, hogy a közmunkára berendezkedett személyek jelentős hányada 3-4szeres fizetésekért (50 ezer a közmunka) sem hajlandóak ott hagyni, mert "Az azért mégiscsak fix..." Lassan tényleg az lesz, hogy fél éves-1 éves várólisták alakulnak ki az építőiparban is mint az egészségügyben...
Ennyit (vendég) [2017.09.24., 14:55] válasza erre: #79[válaszolok] #80
nem fizetnek az építőiparban sem 400000-ft feletti fizetés nincs két kezű munkásnak .
iIlluzió (vendég) [2017.09.25., 08:35] válasza erre: #79[válaszolok] #81
Akkor kik fognak munkálkodni a szigetelő,gyümölcsfeldolgozó,cukorcirok,vágódid,stb helyeken?Már most sincs megbizható friss munkaerő.A fizetésről ne is beszéljünk,ez nem jővőkép egy egy magas szakmai tudással és tudásvággyal kikerülő szakképzős diáknak.Marad a közmunka.
kampány (vendég) [2017.09.25., 09:42][válaszolok] #82
Újra kampány téma a 37.sz út négysávosítása. Én megelégednék azzal, ha a Szerencs irányából Miskolc felé haladva , a Krematórium előtti út szélét kijavítanák. Az életveszélyes hibára már legalább egy éve jelzőtáblák figyelmeztetnek. A választott képviselők, vagy képviselő-jelöltek vajon miért nem intézkednek?
errr (vendég) [2017.09.25., 18:11][válaszolok] #83
Kitekintve a sövényen kívelre:
https://zoom.hu/2017/09/25/felmentettek-szilvasyt-es-a-kemper-osszes-vadlottjat
-
továbbá
http://index.hu/kulfold/2017/09/25/orban_viktor_vietnam_lesz_a_vilag_egyik_leggy ...

vannak erre szavak? Vannak bizony de a papír nemigazán bírná!!
valószínű (vendég) [2017.09.25., 18:54] válasza erre: #81[válaszolok] #84
nem csak oda kellenének képzet munkaerők,a hivatalra is rá férne kis frissítés .
Mintha ott is szakember hiány lenne .?
Vendég (vendég) [2017.09.25., 20:55][válaszolok] #85
Borzasztó,nem egy ügyfél barát a hivatali ügyintézés.
Közterület (vendég) [2017.09.26., 13:09] válasza erre: #84[válaszolok] #86
Tévedés a hivataltól 150 méterre hónapok óta parkol zöldfelületen egy képviselöjelölt autója amig gazdája a bizniszt gyakorolja.Véletlenül se egreciroztatják,megértőek,kimélik,nehogy 100 métert keljen gyalogolnia a parkolótol.Naponta kellene dicsérni ezt a magas szinvonalu munkavégzést!
Miről (vendég) [2017.09.26., 20:30] válasza erre: #86[válaszolok] #87
van szó?
Fővadász (vendég) [2017.09.29., 20:01] válasza erre: #87[válaszolok] #88
Tényleg a Posta utcán parkol a képvisejölt úr autóinak kétharmada?KIzárt hisz ott nincs is parkoló a hétköznapi embereknek!KIvételek persze akadnak!
Bohózat (vendég) [2017.10.03., 00:15][válaszolok] #89
Akárhányszor elmegyek este a karácsonyi égőkkel kivilágított már csak "szerencsi mézeskalács-nak" becézett épületkomplexum előtt elgondolkodok. Mit akar ezzel BS kifelé mutatni, hogy ő a császár? Mint a mesében ettől a háztól is tartani kell, és az összes cégétől. A pénzmosás, fiktív cégek, pályázati pénzek begyűjtője, csődjelentés mestere. A többi becsődölt pénzmosásra használt cége épületén miért nem látni karácsonyi égőket? Ha ilyen, vagy a bábúja hatalomra kerülne itt a városban 1 év sem kellene és csődöt kellene jelenteni az önkormányzatnak. A cégeit sem képes vezetni, 50%-a becsődölt, a többi 25% meg csődközeli állapotban vegetál. Ez a lokálpatriótás összefogási bohózat meg úgy fog összeomlani, mint most a baloldali pártok Botka lemondásával. Tejóég kimondtam, hogy baloldal? Bocsánat! Hobbi pártok gyülekezete, de még ez is sértés a hobbi pártokra. Megvan! Viccpártok! A Jobbik meg jelenleg azt próbálja eldönteni mint egy 5 éves, hogy most balra vagy jobbra menjen! Igazán magabiztos párt. Várható ott is egy Vona féle összeomlás? Természetesen, hiszen Simicska diktál, megvette őket. A saját politikusai is kibeszélik Vonát a háta mögött. De sebaj majd jön az email a felső Jobbik-os vezetéstől a képviselőknek, hogy mindent tagadni, gyosan keresni egy helyi botrányt minden Fidesz vezette városban, hogy azzal foglalkozzanak az emberek, ha nincs ilyen ki kell találni egyet. Csak az a baj kedves Vona, hogy ezeket a süket, vak, néma, emberek se hiszik már el.
Pataki (vendég) [2017.10.03., 05:23] válasza erre: #89[válaszolok] #90
Kedves "Bohózat" !
Bohózatnak ez se rossz amit ideírt, látszik belőle megy a rettegés, hogy kiborul a mézesbödön, és nem lesz mit nyalni !
Nahát (vendég) [2017.10.03., 12:28] válasza erre: #90[válaszolok] #91
Ön még úgy látom a Globos pénzmosós bödönt nyalja. Inkább Ön retteg a 89-es hozzászólástól, ha ilyen gyorsan válaszolt hajnali 5-kor. A fenti parancs ilyen gyorsan jön?
hoppá (vendég) [2017.10.03., 13:08] válasza erre: #91[válaszolok] #92
szerintem reggeli feles, vagy centes
Pataki (vendég) [2017.10.03., 15:47] válasza erre: #91[válaszolok] #93
Ne küzdjön ember! Nem ismerem a szerencsi álneveket, nem tudom kinél van a Globos bödön, csak a 89-es zagyvaságaira írtam. Mint kívülálló, csak a rettegést olvastam ki belőle. Jellegzetes nagyképű, gőgös, mint a Fideszkormány alatt megtollasodott, senki embereké mostanában. Túl magabiztosak, és azt hiszik, hogy ez a hazug tolvajvilág örökké fog tartani. Ne reménykedjen ez is elmúlik előbb-utóbb. 2002-ben is ugyanilyen biztosak voltak a győzelemben, mégis akkorát buktak, mint egy ólajtó ! Az, hogy én mikor kelek az nem tartozik magára. Én sem kérdeztem, hogy mikor ment be a hivatalába.
Megnyugtatom, hogy én mindig ilyen korán kelek, mert időben be kell érnem a munkahelyemre, 'osztjónapot, ahogy Orbán szokta bunkó módon mondani !
Úgyan (vendég) [2017.10.03., 18:54][válaszolok] #94
már a fidesznek leáldozott a szlogen a régi hazudtak reggel,délben,este lehet csemegézni hogy mikor .
rosszabbik (vendég) [2017.10.03., 21:49] válasza erre: #91[válaszolok] #95
A lokálpatrióták ügyes pincért fogtak a múltkori sportba rejtett szelfipartihoz. https://www.facebook.com/GloboTelevizio/photos/a.1527867833918700.1073744330.191 ...

Ajánlom a NAV listáin nézegetni a helyi neveket. Az egyik fiacskája ott villogtatja a kapafogát a fotókon. Más nevekért sem kell messzire menni. Mennyi jóindulatú naiv ember fog pofára esni, édes jó istenem!
Ébresztő, Szerencs (vendég) [2017.10.04., 00:15][válaszolok] #96
Mai- ezentúl offshore-ozhatnak a magyar külképviseletek:
http://index.hu/gazdasag/2017/10/03/atlathatosag_salatatorveny_kulkepviselet/
"Hello, Szerencs"-et akartam írni, de mindjárt hajnalodik
kampány (vendég) [2017.10.10., 08:35][válaszolok] #97
Polgármester Úr! Nem kell magának össze-vissza szaladgálnia Gesztelybe, Ongára, Hernádkakba, Tokajba stb. Lenne itt Szerencsen is elég tennivaló. Úgy látszik évek óta semmit nem intéztek a Nestléhez sorakozó kamionok ügyében. Ma csak 8 kamiont számoltam meg akik nehezítették az állomás felé a közlekedést és hogy a gyereket levigyem a óvodába.
gondolkodjunk (vendég) [2017.10.10., 11:47] válasza erre: #97[válaszolok] #98
A parkolók kijelölve,az autók meg össze vissza.Némelyik félig a járdán,zöldfelületen ahogy látható több helyen is.Ismerik a Kreszt,de nem szól hozzájuk senki ez egy szabad királyi város,sok kiskirállyal.A külföldi sofőr is érzi,hogy bármit megtehet,nincs sznkció.Amúgy meg nem emiatt szaladgál a polgármesterünk.A vár elött is hosszú napok óta áll lerobbant busz,teherautó a járdát félig elfoglalva.A parkolóban meg feltörtek néhány autót egy face bejegyzés szerint-ráadásul fényes nappal.Nincs gazdája a közterületnek,no majd a választáson előkerül.
Én (vendég) [2017.10.10., 11:53][válaszolok] #99
Sajnos sok embernek tetszik ez. Az,hogy a "város"hogyan néz ki az sokad rendű dolog. Minden szép és jó.
De (vendég) [2017.10.10., 18:43][válaszolok] #100
hol van a rendőrség ? A mester szerint Szerencs biztonságos város bár némi itóka kellene neki hogy 21-óra után vasútállomáson vagy környékén végig merjen menni.
De nem baj 2-millió a szemét szemetelőknek ha renitenskedni mernek a mindenségit .
Bohózat (vendég) [2017.10.11., 00:24][válaszolok] #101
Itt tényleg egyesek azt hiszik, hogy nem lehet rájönni, hogy ki kicsoda? Mondok egy családnevet elsőre. Perecsi.
Felügyelő (vendég) [2017.10.11., 13:54] válasza erre: #100[válaszolok] #102
ne essen pánikba,a hivatal alszik amig a Darmol dolgozik,idézhetném a régi szlogent.Vau,vau.
Ki (vendég) [2017.10.11., 19:16] válasza erre: #101[válaszolok] #103
az a Darmol ?
errr (vendég) [2017.10.11., 19:17] válasza erre: #101[válaszolok] #104
Ne idegeskedjen már ilyen látványosan. Majd ha kérdi a bíró akkor ráér..
Tiszta (vendég) [2017.10.12., 07:32] válasza erre: #104[válaszolok] #105
feszült vagyok na meg ez is hogy van-e Soros terv vagy nincs ?
youtube thumbnail
Tabi (vendég) [2017.10.12., 07:35][válaszolok] #106
László : nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak, egy ujszülöttnek mindenvicc uj ! Jutott eszembe a darmolt nem ismerô hsz- rôl . Na , hát a darmol egy hashajtó, amirôl viccesen mondták azt a bizonyos szlogent .
Mi lesz veled Hegyalja? (vendég) [2017.10.12., 11:13][válaszolok] #107
Mi van (vendég) [2017.10.12., 13:05] válasza erre: #106[válaszolok] #108
vegyészkednek ? Inkább xanaxot szedjenek mert nem sokára kellesz a nyugi nem semmi lesz választásig na meg utána jön a Jobbik lehengerli a figyeszt rossz lesz vissza menni tanári fizetésért dolgozni .
Úúú.
Miért (vendég) [2017.10.12., 13:55] válasza erre: #106[válaszolok] #109
ismerném ? Ahogy szokták mondani orvos ismerőseim az egészség a belekben kezdődik aki már ilyenek szerekre szorul hát onnan már bűzős gondolatok jönnek elő és úgy látom olvasom partnerei is vannak . Talán ilyenen élnek napi szinten ?
De tényleg (vendég) [2017.10.12., 14:38][válaszolok] #110
napi szinten kamionok sokasággal kell szembesülnie aki korán reggel az állomás felé tart
és az a baj hogy,a másik oldalról érkező közvilágítást teljesen eltakarják.
Aki arra jár na jó nem fideszesek azok 8-kor kelnek . Akik rendes életet élnek és munkába mennek azok vakon tapogatóznak . A volt csokoládégyártól kb 600-méteren át .
Én (vendég) [2017.10.12., 20:33][válaszolok] #111
Már annak is örülni kell ha nem a járdán állnak a kamionok. Látszik,a város minden pontján,hogy nincs gazdája a városnak.
Taktaköz (vendég) [2017.10.13., 11:22][válaszolok] #112
Egy mértékadó hetilap cikkének cime:Milyen jövőt kinál ,ha egy településen 20 % a cigányság aránya,de a gyerekek kötött 70%?H.....arra jutott,az elkülönités zsákutca és sporttal kell integrálni.Senkinek se legyen kétsége mi is hasonló cipőbe járunk.A POLITIKAI KORREKTSÉG NEM AZ ELHALLGATÁST JELENTI.
A jövő siralmas (vendég) [2017.10.13., 18:44][válaszolok] #113
nem csak a cigányság miatt de a fidesz olyan mélységekbe rántotta Szerencset hogy,az
valami katasztrofális .
És a helyi párt tagoknak az a legfontosabb ki hogy szemetel mikor jövőre egy kézbe kerül a szemét
Borsod-Abaúj-Zemplén megye élen jár a hulladékgazdálkodás átszervezési folyamatában, hiszen létrejött az integráció és jövő januárjában indult az a rendszer, amelynek révén egy közszolgáltató társaság szállítja és kezeli a kommunális hulladékot megyeszerte? ? jelentette be a megyei kormányhivatalban tartott tanácskozás után Szabó Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

A kommunális hulladék 90 százalékát újra kell hasznosítani.? Szabó Zsolt

Az újrahasznosítás a cél
A szakpolitikus hangsúlyozta: alapelv, hogy egységesnek kell lennie a hulladékszolgáltatásnak az egész országban. Megyénk abban is élen jár, hogy a zöldhulladék elszállításában és a lomtalanításban többletszolgáltatást lát el. A cél, hogy az elkövetkező hét év alatt elérjük, hogy a lerakókban csak a kommunális hulladékok 10 százaléka kapjon helyet, a 90 százalékot különböző módon újrahasznosítsuk. Weingarten Balázs, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a januártól teljes megyét ellátó Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. révén 10?11 milliárdos nagyságrendű szolgáltatásfejlesztést is végrehajtanak. Fontosnak tartják a lakosság szemléletformálását, hogy minél hatékonyabb legyen a szelektív hulladékgyűjtés.

3,6 milliárd forintból épül új szelektív hulladékkezelő mű.? Hercsik István

Szelektálóüzem is épül
Hercsik István, a Zempléni ZHK Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta még, hogy minden esetben a lakosság érdekei a döntőek, hiszen a létrejött integrációnak lényegében a települések a tulajdonosai. Megtudtuk, hogy Dél-Borsodban 90 ezer lakos esetében október 1-je óta már az új társaság látja el a közszolgáltatást. Megtudtuk, hogy 3,6 milliárd forintból új szelektív hulladékkezelő üzem épül Miskolcon.

link http://www.boon.hu/jovore-egy-ceg-szallitja-a-megye-hulladekat/3647622
meg mennyi virág ,meg csoki legyen mikor Szerencs lassan
csak nyugdíjasok lakják de a fidesz számára valamiért ők a fontosak [...]/> nem azok akik előteremtik a nyugdíjra a forintot .
fogalmak (vendég) [2017.10.14., 16:43] válasza erre: #112[válaszolok] #114
De, pontosan azt jelenti! Ahelyett, hogy a sportról vetítenek, írják le, a bajnokságban melyik csapatok ellen rettegnek kiállni a magyar, akár szerencsi focisták. A 100%-osan cigány csapatok lesz.ják a sportot, fenyegetéssel, erőszakkal élnek a játékosokkal és a stábbal szemben is.
A kevesebb ,több. (vendég) [2017.10.15., 19:01][válaszolok] #115
Nem sok ez a szereplése K.F -nek ?
Mikor dolgozik ?
A kistermelők szölő felvásárlásánál is jelen lehetne ,és lefotozhatnák ,a felvásárlási árakat, és az"elégedett "termelőket.
Kontraproduktiv, unalmas.
Mi lesz a nem választják meg képviselőnek ?
115-höz (vendég) [2017.10.15., 20:06][válaszolok] #116
És jelen lehetne a négysávos 37-es út 2017.október 23-ai átadásánál. A szalag árát összeadjuk.
Mosoly országa (vendég) [2017.10.15., 20:44][válaszolok] #117
Még nem lehet tudni , hogy ki,vagy kik lesznek az ellenfelek.
A mosoly mögött van tartalom is ?
Mert az ki fog derülni ,ha az ellenfelek is ringbe szállnak.
Tényleg unalmas.
115-nek, 117-nek (vendég) [2017.10.15., 22:10][válaszolok] #118
Mennyit nyafognak!
megjegyzés (vendég) [2017.10.16., 09:40] válasza erre: #118[válaszolok] #119
Igen, csak nyafognak, de talán örülni is kellene, hogy csak nyafognak. A választások az egyéni körzetekben fognak eldőlni, mert a határainkon kívül élő új magyar állampolgárok (akik nem élvezik az itthoni csodás körülmények "előnyeit") könnyített (ellenőrizhetetlen) szavazataival a jelenlegiek simán nyerik a listás szavazást. 2014-hez képest sokkal több lesz az ilyen szavazás, ami tovább segítheti az új gazdasági elit kialakulását. Nem tudom mi lesz akkor, ha az itt élő, lecsúszott, lenullázott emberek felébrednek.
ébredés (vendég) [2017.10.16., 10:47] válasza erre: #119[válaszolok] #121
2006-ban sem ébredtek fel, pedig történelmi lehetőség volt. Ahogy a baloldaliak akkor is epét hánytak mindenkire, aki vásárra vitte a bőrét egy normálisabb rendszerért, most egymás között is százfelé húznak. Ezt nagyon jól tudja Orbán is, bármit megtehet velünk. Szerencsen tényleg az egyetlen közéleti esemény, hogy egy kormányközeli cégtemetős "vállalkozó" és a kis stróman csapata a térségbe hamarosan ömlő milliárdokért hajt, pár együgyű meg tapsikol a külsőségekhez? Gondolja, hogy ki fog állni itt valaha őszintén tenni akaró, feddhetetlen múltú ember a városért?
Pataki (vendég) [2017.10.16., 16:19][válaszolok] #122
Érdekes olvasmány!!!! Már nem emlékezik a kedves képviselő úr, az 'átnemvett 5 misit, meg már visszaadta, de a fizetést mai napig felveszi !
http://civilhetes.net/visszavont-vallomasok-nem-emlekezo-tanuk-folytatodott-a-ta ...
Mandátum (vendég) [2017.10.16., 17:38] válasza erre: #115[válaszolok] #123
Ön is tudja, a mandátum 2019 októberéig tart.Emlékeznek ki indult 2014 őszén a polgármesterségért az ellenzék részéről?No ennyire futotta.
Eladták Európát (vendég) [2017.10.16., 18:52][válaszolok] #124
most megjöttek birtokba venni ?
youtube thumbnail.be
Emlékszik (vendég) [2017.10.16., 20:18][válaszolok] #125
még, hogy nem is egy ellenzéki jelölt indult a pm. választáson 2014- ben ? No enyire futotta - as emlékezete !
megjegyzés (vendég) [2017.10.18., 17:00] válasza erre: #122[válaszolok] #126
A fejleményeken, az ügy ilyen irányú alakulásán gondolom Ön sem lepődik meg. Mindez várható volt már akkor, amikor kiderült a telefonok lehallgatásából, hogy ki van benne. Azonnal leállították a nyomozást, a helyszíni rajtaütést.
A konkrét ügy disznóságain túl sajnos az látszik, hogy az a törvényes amit a hatalmon lévők annak tartanak. Egyeseket felmentenek, megvédenek bármit tesz is, másokat meg évekig meghurcolhatnak pusztán gyanúsítgatásokkal. Hogy merjen így az egyszerű ember ellene szólni a hatalomnak?
megjegyzés (vendég) [2017.10.18., 17:31][válaszolok] #127
a 126-ban: tesz=tesznek
errr (vendég) [2017.10.29., 11:34][válaszolok] #128
Jobberek mi avan a morvai krisztinkával? Már megint felültetek?
jobber (vendég) [2017.10.31., 10:23] válasza erre: #128[válaszolok] #129
Utánanéztem már, minek örvend ily kajánul egy magafajta. Nem értettem, mi baj az interjúval, hisz évek óta ugyanezt mondja Morvai. Végül ráébredtem, hogy el kell olvasni hozzá a Soros által is pénzelt 444.hu és a ballib elvtársi kanálisok értelmezési útmutatóját. Gondolkodó ember olvas, utánanéz, nem csak azt szajkózza, amit a kedvenc szemellenzős lapja a szájába ad. Kár, hogy számtalanszor bizonyította már, hogy ezt magának hiába mondják....
errr (vendég) [2018.01.09., 13:27] válasza erre: #129[válaszolok] #130
most látom.. ahaa a gondolkodó ember az Sorosozik.... az ő ésszel.
errr (vendég) [2018.01.09., 20:10] válasza erre: #130[válaszolok] #131
jav: eszével
Összes hozzászólás: 134 db (67 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 3 db (2%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.