Hírek
Fából épült újra a Szerencsi Cukorgyár kéményfüstje
Dátum: 2018.08.01., 01:43Megtekintve: 10288Értékelés: 3.00

A Debreceni Egyetem hallgatóinak munkája első pillanatra talán nehezen érthető. Ha valaki kocsival suhan el a Füstölő mellett, talán föl se merül benne, hogy mi is ez. A Keller Ferenc, Kállay Ferenc, Zombor Gábor vezetésével készült munka a Szerencsi Cukorgyár kerítésére épült, és a bezárt üzemet "éleszti újra". A hatalmas kémények ugyanis egy évtizede pihennek, azóta nem készül cukor a városban, és nem ad munkát a gyár. Ám ha valaki a megjelölt pontra áll, akkor pontosan úgy látja a kéményeket, mintha füstölnének! - írja lelkesen a szerda esti címlapon az Index hírportál szerzője.
Amikor Szerencsen felértünk a Fenyvesbe, egy darabig értetlenkedtem, hogy vajon miért erre a nehezen megközelíthető, eldugott helyre építettek valamit a BME-sek. Aztán megtudtam, hogy nagyon nem véletlen a helyválasztás. A csöpp erdőfolt, dimbes-dombos talajával a városi fiatalok legkedveltebb bandázó helye. A leglátványosabb az épület, ha a domb másik oldaláról érkezel hozzá: először csak a csúcsa bukkan ki, aztán fokozatosan nő, ahogy közelítesz. Karcsú vonalaival, színezésével tökéletesen illeszkedik a feketefenyők közé. A neve Églék: egy olyan kilátó tulajdonképpen, ahonnan nem a szokásos irányokba láthatsz ki.

A teljes cikk és a fotók az Index oldalán, ide kattintva elérhetőek.

Forrás, kép: Index
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
errr (vendég) [2018.08.06., 20:43][válaszolok] #1
Ügyes!
Ezen fiatalok (vendég) [2018.08.07., 20:27][válaszolok] #2
nem siránkoznak,tárogatóznak temetik a múltat ha nem éltetik . Fideszeseknek is könnyebb lehajtott fejjel emlékezni mint bármit is tenni munkahelyteremtés ügyben.
Help (vendég) [2018.08.08., 08:48] válasza erre: #2[válaszolok] #3
ÖN nyilván felelősen gondolkodik.Valószinüleg nem nyilatkozott a Girincsi pontonhid ügyében,ezér most nem is keserü a szája ize.Kérem segitsen Zemplén vármegyének,mit kellene tenni,hogy egymást tapossák a munkáltatók ide csakis ide akarnak jönni mert itt minden feltétel optimális.Jó megoldás esetén egy szavazata már lessz, s tudok szólni ennek annak.
3nak (vendég) [2018.08.08., 13:09][válaszolok] #4
A gúny-ízü megjegyzése bizony negédes. A választáskor sorba ígérnek a jelöltek fűt-fát. Aztán meg semmi nem történik. Hacsak az nem , hogy kézen fogva - jó fizetéssel a zsebükben- udvari fotós és titkárnők kíséretében járkálnak hol halászlé-főzőversenyen, hol fogathajtáson. A kétharmaddal a hátuk mögött meg nem teremtődnek meg azok a feltételek," hogy egymást tapossák itt a munkáltatók". Mert a körülmények nem maguktól teremtődnek meg. Talán kevesebbet a külcsinyre és többet a valódi feladatokra.
(Megjegyzés: Nem számítok a szavazatára és ne is szóljon egy-két embernek sem.)
Az ég egy adta (vendég) [2018.08.08., 21:18] válasza erre: #3[válaszolok] #5
világon semmit csak beengedni őket .
Nem pedig riogatni hogy nincs munkaerő.
Csupa (vendég) [2018.08.08., 21:42][válaszolok] #6
humor is lehetne a 3-as hsz, de inkább szánalmas erôlködés ize van " mélyenszántó " gondolatainak ! Máskor óvatosabban az ismert szófordulataival, meet igy könnyen felismerhetô a stilusa !
Hát persze (vendég) [2018.08.09., 14:31][válaszolok] #7
tibike az ? Úgye kis huncut fercsitöl tanulhatott volna.
Gondolom (vendég) [2018.10.08., 18:28][válaszolok] #8
a fa narancs országban termet ?
Összes hozzászólás: 8 db (8 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.