Hírek
Börtönben marad a szerencsi osztályvezető
Dátum: 2009.04.07., 13:42Megtekintve: 5749Címkék: szocpol

Befejezéséhez közeledik a szerencsi szocpol-csalásos lakásépítési ügyek miatt indított nyomozás. A tavaly nyáron előzetesbe helyezett építőhatósági osztályvezető előzetes letartóztatását meghosszabbították. Három hónappal meghosszabbította előzetes letartóztatásának idejét a bíróság a szerencsi építőhatóság vezetőjének – tájékoztatta a Borsod Online hírportált dr. Szabó József, a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivője.
Mint arról a Borsod Online korábban beszámolt, tavaly júliusban előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a szerencsi építőhatóság vezetőjét, mert a gyanú szerint, a jegyző helyett feljogosítottan eljárva úgy adta ki lakások használatbavételi engedélyét tényleges szemlék nélkül, hogy az épületekben súlyos fokú műszaki hiányosságok voltak. A papír birtokában az érintettek a teljes állami támogatás összegét megkapták. Egy-egy ingatlanra ötmillió forint körüli állami támogatást igényeltek a jogosultak. Az ügyészségi nyomozóhivatal az ügyben a nyomozás befejezéséhez ért, és hamarosan iratismertetésre kerül sor.

A taktaközi uzsorakamatos-zsarolásos ügyek kapcsán, annak nyomozása során több milliós szociálpolitikai támogatással épített lakások törvénytelen használatbavételi engedélykiadása miatt indított nyomozást tavaly a rendőrség, mert az adatok szerint úgy adta ki a szerencsi építésügyi hatóság több épület lakhatási engedélyét, hogy azok nem feleletek meg a műszaki előírásoknak. Az ügyeket az osztályvezető intézte, és írta alá ezekben az esetekben a papírokat.

Ügyvédek és bankosok is

Az osztályvezető annak idején azzal érvelt a bíróság előtti meghallgatásakor, hogy félelemben tartották (ezt a tényt megbízható forrásunk is megerősítette - a szerk.), még kenőpénzt is kínáltak neki, amit nem fogadott el. Mégsem tett feljelentést emiatt. A Szerencsen kezdett nyomozás akkor gyorsult fel, amikor az ügyészségi nyomozó hivatal átvette a vizsgálatot. Kiderült, hogy közel félmilliárd forint kárt okoztak a jogtalanul felvett szocpol összegével. Az építőhatóság vezetője által kiadott papírok birtokában az érintettek a teljes állami támogatás összegét megkapták. Egy-egy ingatlanra ötmillió forint körüli állami támogatást igényeltek a jogosultak. A gyanúsított elismerte, hogy ellenőrzés nélkül adta ki az engedélyeket. Az ügyben 165 gyanúsítottat hallgattak ki, köztük a szocpol támogatást igénylőkön kívül ügyvédek és a bankosok is szerepelnek. Hamarosan iratismertetésre kerül sor, és még a nyári szünet előtt dönt az ügyészség a vádemelés kérdésében.

Forrás: boon, néhány helyesírási hiba javításával és szerkesztői megjegyzéssel

Kapcsolódó:
Életveszélyesen megfenyegették a szocpol-csalás fő gyanúsítottját?
Újabb szocpolos ügy, ezúttal tokaji ügyintézővel és szerencsi vállalkozóval
Félmilliárdos hiány, eddig 150 gyanúsított a szocpol-csalási ügyben
Frissítve: Csalókat juttatott szocpolhoz az építési osztályvezető
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
csokoládé (vendég) [2009.04.08., 11:34][válaszolok] #1
Ebben a történetben csak az a szégyen, hogy egyedül CS B fogja szívni a fogát pár évig, de egyszer csak kiderül az igazság. Már-már sajnálom szerencsétlent, hogy ott csücsül, ahol másnak lenne a helye. Ő csak egy balek, akit jól megvezettek. Ja kérem pénz beszél a kutya meg én ugatok!
Összes hozzászólás: 1 db (1 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.