Hírek
Frissítve: Szavazzon halért! + OEVVB határozat
Dátum: 2010.04.25., 20:37Frissítve: 2010.05.02., 22:53Megtekintve: 4558Értékelés: 2.00

2010. április 23-án a délelőtti órákban Legyesbénye község (B-A-Z megye 11 v.k Szerencs központ) néhány utcájában a helyi polgármesteri hivatal két dolgozója és a helyiek számára ismeretlen férfi fagyasztott halat osztott. A család létszámától függően 2-4 csomaggal. Ajándék átadásakor a következőt mondták: "Koncz Ferenc küldte, szavazzatok a Fideszre vasárnap!"
Egy felháborodott lakó azonnal telefonált az OVB-nek, akik az Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz irányították. A bizottság két tagja ki is látogatott a helyszínre, meghallgatták az ott lakókat. Délután újra megjelent a hivatal egyik alkalmazottja és minden családnak, akik kaptak a halból a mellékelt "receptet" adta át, mondván, hogy ez még délelőtt lemaradt. A Jobbik természetesen azonnal elindította a jogi lépéseket ez ügyben.

Holcman László
Jobbik B-A-Z megye
11 v.k. képviselőjelölt

Sármásy Marianna
B-A-Z megye
11 v.k. OEVVB Jobbik küldött


Szerencsi Válasz véleménye: az időzítés és a mellékelt recept olyannyira amatőr, hogy inkább baloldali lejáratásnak tűnik, de a jogi eljárás biztosan fényt derít majd az igazságra. A kampánycsend miatt a péntek éjfél után érkezett kommentek csak vasárnap 19 óra után fognak megjelenni!



Frissítés (2010. május 2.): az ügyben a BAZ. Megyei 11. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának határozatát az alábbi linken olvashatják.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Kiss Attila (vendég) [2010.04.24., 16:24][válaszolok] #1
Mi a baj?
Nem ízlett a fokhagymás-tejfölös busa?

No és mi lett a jogi lépések következménye? Beadvány a HVB-hez? Ha igen, úgy biztos vagyok benne, hogy a HVB elutasítja majd a beadványt. Persze lehet majd fellebbezni a határozat ellen!!!

Lehet próbálkozni a Rendőrségnél is!!! Már hogy ne lehetne! Bizonyára nyomozni fognak, kihallgatják majd a "helyi polgármesteri hivatal két dolgozója"-t, kikérdezik néhány fagyasztott halcsomag boldog és jóllakott tulajdonosát, de lefoglalnak majd bizonyítékként néhány RECEPTET is. Netalán kihallgatják a Környezetvédelmi és Vízügy Minisztérium prjektmenedzserét, vagy helyi (pontosabban szerencsi) Alapítvány képviselőit?
No és ezután?
A pályázati úton nyert és helyi önkormányzat gondjaira bízott fagyasztott halcsomagokat begyűjtik a rászorulóktól? Aztán a Rendőrség udvarán tárolják? Majd 2 nap múltán megbüdösödik? (Nem csak a feje, bár tudjuk, hogy az a legbüdösebb.) Aztán egy vállalkozó jó áron elszállítja zárt konténerben? Egy másik vállalkozó meg szakvéleményt készít a megsemmisítés módjáról? Végül a SZATEV szikszói telephelyén ártalmatlanítják a "veszélyes huladékot"? Végül, hogy mindenki megnyugodjon, írnak majd 10-20 oldalnyi jelentést, hogy nem történt semmi tövénysértés?
Ugyan már! Mit befolyásol már ez?

Talán ki fog vonulni Bényére a JOBBIK TV és mélyinterjút készít a "halas asszonyokkal", s ez lesz az oka annak, hogy a JOBBIK nem nyerte meg a 2010. évi országgyűlési választásokat, sem országosan, sem a megyében, sem a választókörzetben.
Biztosan ez az oka?
Biztos, hogy jól gondolkodtok hazánk dolgairól?
Biztos, hogy tévedhetetlenek vagytok annyi mindenben?
Biztos, hogy a gyűlöletkeltés a megoldás Magyarország problémáira?

Felvetődött bennem: ha már néhány száz - vagy akár néhány ezer - csomag fagyasztott hal (nevezetesen BUSA) és egy halétel RECEPT (nevezetesen Fokhagymás-tejfölös busa) megakadályoz benneteket a világraszóló választási győzelemben, akkor mi lesz így a Csendőrséggel? (Példa: Egy vidéki cigánygyerek - útban hazafelé az iskolóból - szembe találkozik a két helyi csendőrrel. A két derék csendőr már igazítja is a bajszát, meg a kalapján a kakastollat, hogy jól számonkérje a kölköt. Ekkor azonban a cingár cigánygyerek határozottan elkiáltja magát: BUSA !!!!! A két csendőr észbe kap: ennek a fele sem tréfadolog, hiszen a BUSA miatt buktuk el a választást is! Ekkor aztan szuronyos puskájukat és kalapjukat hátrahagyva, egymáson átgázolva menekül el a két jó csendőr.)
Bocs a viccnek éppen nem nevezhető élcelődésért, de ma ilyen a kedvem, nekem ugyanis nem jutott a BUSÁBÓL!

Réges-régi nyíregyházi barátommal találkoztam múlt hétvégén a Lebuj étteremben(írtam már róla: Ő az aki jó húsz évvel ezetlőtt többször figyelmeztetett, hogy "Fiatal vagy még Ata, mindíg kalandba vered magad!" stb.)
Ő mesélte, hogy kíváncsiságból elment a JOBBIK nyíregyházi rendezvényeire, fórumaira, s azokon elhagzott többször is, hogy ha bekerülnek a parlamentbe olyan kemények lesznek, hogy FÉLNI FOGNAK TŐLÜK. Persze még jónéhány riasztó dolgot mesélt Jobbikkal kapcsolatos, szomorú tapasztalatairól. Rám mégis ez vol a legnagyobb hatással: "FÉLNI FOGNAK TŐLÜK"

Azt hiszem egy normális ember nem akarhatja, hogy féljenek tőle, s persze félni sem akar senki. Én sem.
Mindezeket azért írtam le nektek, mert egyrészt addig sem kellett porszívóznom, másrészt a halas sztori egészen magával ragadta fantáziámat.

Mire ezeket a sorokat olvassátok, már vége a kampánycsendnek, s lassan megtudjuk az eredményeket. Én is kíváncsain várom azokat.
Akit netán érdekelne: van egy sokkal jobb halas receptem, mint a fokhagymás-tejfölös busa, de félek közzé tenni, nehogy feljelentsenek a HVB-nál. De persze az egyéb jogi lépésektől is félek. Holott, mint fentebb írtam: nem akarok félni.
Hádám [2010.04.24., 17:21][válaszolok] #2
Hát biztos pontyhalászlevet akarnak a vasárnapi ebédre
LGY (vendég) [2010.04.24., 21:10][válaszolok] #3
Akkor most nem a fejétől bűzlik a hal, hanem Feritől bűzlik a hal :D:D:D
Fecskési (vendég) [2010.04.25., 07:49][válaszolok] #4
A Fecskésen is osztottak halat április 23-án és a receptet is mellékelték hozzá. Az ajándék átadója a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat Szerencsi Idősek Otthona igazgatóhelyettesének az édesanyja volt...
Ond Society [2010.04.25., 13:24][válaszolok] #5
Honnan budosodik a hal?
Ági [2010.04.25., 20:05][válaszolok] #6
Lehet kritizálni a Jobbikot, sőt ha a helyzet megköveteli kell is. Csak többen is elfelejtik, hogy olykor már nem a pártot bírálják lekezelő megjegyzéseikkel, hanem a magyar történelemből űznek gúnyt. Az én nagyapám csendőr volt hajdan, így ezt a félresikeredett viccet a kakastollasokról személy szerint kicsit sértésnek éreztem.

A parlamentben pedig csak annak kell félnie, akinek van mitől. Egy tisztességes állampolgár mindennap nyugodtan hajthatja álomra a fejét.
tm (vendég) [2010.04.26., 01:21][válaszolok] #7
Győzött s Legjobbik!!!
Sármásy Marianna [2010.04.26., 01:45][válaszolok] #8
Köszönjük Kiss Attila!

Egy eredeti példányt a receptből a páncélszekrényemben őrzök, ugyanis nem hittem el, ezt komolyan a FIDESZ, Koncz Ferenc tette.
Ezúton elnézést kérek a magyar politikai élet összes szereplőjétől, akiket gondolatban megbántottam. Bárkiről el tudtam volna ezt képzelni, de Koncz Ferencről nem.

Erre ide ezzel a stílussal beírod ezt a hozzászólást. Ezzel itt minden olvasó előtt beismerted, nem érdekel a törvény, nem érdekel az erkölcs.
Még pislákol bennem a remény, Koncz úr nem tudott erről az egész "akcióról".

Következmények nélküli ország.....

Nem, Neked nem kell félned a törvénytől, a Jobbiktól se kell félned! Egyet ne felejts el, reggeltől mindannyiunk szemébe kell nézned! Akik a halat kapták, holnap is itt lesznek. Nem párt, nem eszme, hanem emberek, akik a szomszédaid, akikkel dolgozol.
Cinizmusod azt vetíti előre, semmi se változik, hiába a szép választási győzelem.
Sármásy Marianna [2010.04.26., 01:52][válaszolok] #9
Kedves Ági!

Amit Kiss Attila leírt, éppen az, a tisztességes embernek kell félnie. Feketén, fehéren itt a bizonyíték, a FIDESZ újra értelmezi az országgyűlés feladatát. Nem a képviselőknek kell betartania, betartatnia a törvényeket, hanem majd ők megmondják "kézi vezérléssel" kire vonatkozik a törvény. Nem tartoznak elszámolással a szavazóknak, egy "na és?" és minden rendben van.

Ha ezt komolyan így gondolják, akkor vissza fogjuk még sírni Gyurcsányt, Kókát, Verest.
Kiss Attila (vendég) [2010.04.26., 08:53][válaszolok] #10
Arról is írhatnátok valamit, hogy mi lett a "halas" beadványok sorsa: milyen döntések születtek a HVB-nál, OVB-nál és a rendőrségnél? Mert ugye ez az alaphírünk, ehhez kapcsolódóan tájékoztatni kell és véleményt kellene nyilánítanunk. Valóban volt törvénysértés?

Szia Mariann!
Írod: "Ezzel itt minden olvasó előtt beismerted, nem érdekel a törvény, nem érdekel az erkölcs.", majd: "Amit Kiss Attila leírt, éppen az, a tisztességes embernek kell félnie. Feketén, fehéren itt a bizonyíték, a FIDESZ újra értelmezi az országgyűlés feladatát." Nem erről van szó, nem ismerek el semmi olyat, amitneken tulajdonítasz.
Abban viszont egyetértek veled, hogy én bizony cinikus vagyok bizonyos helyzetekben. Hogy ez jó, vagy rossz tulajdonság - mindenki döntse el maga -, de ezzel a tulajdonsággal is rendelkezem.

Biztos vagyok benne, hogy a #9-es beírásod utolsó sorában megnevezett három figurát nem fogom vissza sírni sem én, sem más józanul gondolkodó, de abban is bízom (sőt biztos vagyok benne), hogy Te sem.

Áginak: jómagam viszont úgy gondolom, nem az én kakastollas "félresikeredett viccem" lehet bántó a 80-90 évvel ezelőtti csendőrökre, hanem inkább okozott károkat a hagyományainak a Jobbik, aki a pártközeli botcsinálta félkatonai szervezetéből csinált volna Csendőrséget.
Amúgy a Csendőrség megítéslésében sötét foltnak tűnik az 1944 tavaszától folyó deportálások lefolytatása, ami miatt talán nem is lenne szerencsés újra feleleveníteni a "hagyományokat". Azt hiszem ahhoz, hogy ebben az ügyben tisztábban lássunk, el kell majd telnie újab 50-100 évnek. Így volt ez 1848 és a Kiegyezés kérdésében is, bár most lényegesen nagyobb idő szükséges a szomorú történelmi következmények miatt.
Amúgy Ágit nem állt szándékomban megbántanai nagyapja miatt.
? (vendég) [2010.04.26., 10:20][válaszolok] #11
Az tényleg senkinek eszébe sem jut, hogy a tudta nélkül, pont a lejáratására, az ő nevében tették ezt valakik?
1 olvasó [2010.04.26., 11:57][válaszolok] #12
kedves Kiss Attila!
A halas beadvány sorsa felől érdeklődjön a helyi mszp-nél!

Az első hsz-ben fantáziált cigánygyerekes gondolatára nekem egy másik, szintén fantáziált történet jut eszembe:
a szadai és prügyi cigányság "felfegyverkezve" követeli a második fordulóra beígért "busás" hasznukat szavazataikért cserébe!
"Busás" ajándékuknak az első körben oly annyira örültek, hogy most azt hiszik mindig így lesz!
Már nem csak "busás" jutalmat követelnek, hanem még több pénzt, közüzemi számlájuk kifizetését, és ha ez nem így lesz, majd mennek a büdös magyarok pofáját beverni! Nem azzal kezdik, aki megígérte, megelégszenek a falu lakosságával! Mit nekik az a pár rendőr, eddig is köptek rájuk, ezután sem lesz másként!

Hát így fantáziálok én, és csak remélni tudom, sohasem lesz valóság!

ui. tanácsom: máskor inkább porszívózzon!
Kopi (vendég) [2010.04.26., 12:34][válaszolok] #13
" A Fidesz a választás napján érte el a támogatottságának csúcsát.

Innen csak lefelé van út. Erre felkészülni és ezt elfogadni különleges bölcsességet igényel. A nemzeti egységből százezrek fognak kilépni, mert tök nyilvánvaló, hogy meg lettek vezetve."

„Ezt megnyertük!”

"A Fidesz többé nem a fiatalok pártja: az átlag Fidesz-szavazó elmúlt 45 éves, sőt minden ötödik szavazójuk már 65 felett van.

Az elmúlt két országgyűlési választáson (2002, 2006) a Fidesz rendre rosszul szerepelt az idősek között. Idén azonban megfordult a trend: míg a teljes lakosság 53%-a támogatta őket, a 65 év feletti korosztály több, mint kétharmada rájuk szavazott.

A leendő kormánypárt már nem is a tanult emberek pártja. Az elmúlt választásokon a Fidesz kimagaslóan jól szerepelt a diplomások és az érettségizettek között. Mostanra tízből hat Fidesz-szavazónak nincs érettségije sem, és a 8 általánost vagy azt sem végzett emberek háromnegyede Fidesz-támogató."
Hádám [2010.04.26., 12:41][válaszolok] #14
Tegnap megkaptam a korrekt választ minden nemű kérdésemre egy nevét nem reklámozó úriembertől: "Nektek van kétharmadotok vagy nekünk? NEKÜNK! Na akkor miről beszélünk!?"

Kétségtelen, hogy minden problémának ez a legegyszerűbb megoldása, így valóban nem kell senkivel vitázni, lehet a saját fejük után menni, de remélhetőleg jó fog kisülni belőle... Bár ha ilyen "korrekt" politizáló emberkék vannak, akkor nem tudom... ha esetleg biztonsági őr volt, akkor viszont értem a kijelentését és meg se lepődök rajta
Kopi (vendég) [2010.04.26., 13:01][válaszolok] #15
Mit várhatunk az új kormánytól?

A Bajnai-kormány értelmetlen, brutális megszorító intézkedéseinek visszavonását
Az ingatlandó eltörlését
Azonnali radikális adócsökkentést
A bűnözés visszaszorítását
Kórházi ágyszámnövelést
Az állami bürokrácia leépítését
A munkanélküliség csökkentését
A költségvetés visszavonását
A Beneš-dekrétumok eltörlésének kezdeményezését
Visszaszorítják a multikat
Egy közszolgálati adót a kormánynak, egyet az ellenzéknek
A bankok megzabolázását
A 13. havi nyugdíj visszaállítását
Ne a zemberekkel fizettesse meg a rossz kormányzás következményeit
Csökkentse a sajtos pogi árát
MMM [2010.04.26., 14:46][válaszolok] #16
Attila!

Az 1-es hozzászólás kicsit kuruc.infós lett. Többet vártam.
MMM [2010.04.26., 14:47][válaszolok] #17
Kopi!

Vezetékes sör nem kellene?
Egy gyakori vendég (vendég) [2010.04.26., 15:31][válaszolok] #18
Én akartam időben szólni, hogy sok lesz a 6 gerezd fokhagyma bele! :)

Remélem senki nem betegedett meg tőle.

Ui.:

Azt csendben megjegyzem, hogy mi 30 kg lazacot,és 30 homárt kaptunk!!!!!
Aki nem hiszi nyomozza ki!

:))))))))))))))))))))
Sármásy Marianna [2010.04.26., 16:46][válaszolok] #20
Kiss Attila!

A rendőrségi vizsgálat tart. Amit én erről tudok, annyi, házkutatások, kihallgatások voltak.

A helyi választási iroda, bizottság ez ügyben nem hozhatott döntést, hisz nem áll rendelkezésére semmi nyomozási jogkör. A rendőrség még pénteken jelezte nekünk ( választási bizottság ) elkezdődött a nyomozás.

A feljelentésről az MSZP talán tud érdemben nyilatkozni, de lehet magánszemély tette a rendőrségi feljelentést. Nem a halról, még csak nem is az eredetéről. Valami sokkal komolyabb dolog is történt.
Remélem, senki nem lesz beteg az adománytól, mert úgy tudom az élelmiszer - különösen a nagyon romlékony hal - szállítására, tárolására szigorú jogszabályok vonatkoznak.
Persze, erre Te mondhatod: "na és?". Kérdezz meg egy élelmiszer bolt tulajdonosát, mennyi ez a "na és?" egy ellenőrzés alkalmával.

A "na és?" többszöri leírásával bizonyítottad, nem érdekelnek a törvények.

Ha komolyan érdekel, mi a Jobbik elképzelése a csendőrségről, jó lett volna hamarabb megnézni a pontos tervet. Nem tudom, milyen "félkatonai" szervezetre gondolsz, mert a rendőrség állományából nagy tapasztalatokkal nyugdíjba küldött, vagy onnan a törvényes intézkedések a bűnözőkkel szembeni hiány miatt kilépett emberek nem képeznek semmiféle szervezetet. A Jobbik rájuk számít a csendőrség felállításánál.
Szájbarágósan: életerős, kiképzett, tapasztalt emberekről van szó.
Sármásy Marianna [2010.04.26., 16:50][válaszolok] #21
Kedves Egy gyakori vendég!

Sikerült éppen a lényegre tapintanod.:(
2006. FIDESZ nőtagozat alakuló nagygyűlés a budai rakparton horgonyzott hajón lazacos szendviccsel vendégeltek meg minket. Akik ott voltunk, nagyon furcsállottuk, és egyáltalán nem tartottuk viccesnek az ilyen pazarlást.
Egy gyakori vendég (vendég) [2010.04.26., 18:36][válaszolok] #22
Mariann!
Én már nem tudok mit írni, ami neked tetszene! :)
De holnaptól vezeklek a bűneimért és mások bűneiért! :)
Ígérem nem eszek több lazacot! (megjegyzem, még soha életemben nem ettem, mert nem szeretem:D)
Így jó? Vagy más büntetést szántál nekem?
Cukrosbácsi (vendég) [2010.04.26., 19:12][válaszolok] #23
Majd rájöttök. Egyik kutya, másik fidesz.
A nap is fényesebben süt, a talicskát is más tolja ezután.
(a halasbácsi nevetséges, ...meglötte,...megfözte,..megette.feljelentette,... nyomozta,... lezárta.)
Még jó, hogy halat osztottak, nem malacot, mert akkor mondhatnánk, "mekkora disznóság!"
Szebb JELENT!
Hádám [2010.04.26., 20:05][válaszolok] #24
Én azért fel vagyok háborodva! Köztudottan nagy horgász családból származom, mégsem jutott nekünk hal :D:D:D Na nem baj, szerencsére elég nagy a készletünk, most is sült hal lesz vacsira
Egy gyakori vendég (vendég) [2010.04.26., 20:18][válaszolok] #25
Ádám!
Küldjek lazacot?
Sármásy Marianna [2010.04.26., 21:14][válaszolok] #26
Kedves Egy gyakori vendég!

Nem kell semmiért vezekelned, hisz - ahogy Kiss Attila már megírta - nemhogy bűn, semmi se történt.
Senkinek nem szánok büntetést, hiszen soha nem ez volt a célom. Az igazságot azonban mindig is kerestem, bármennyire fáj is ez akárkinek.
Még csak nem is sajnálom senkitől az adományt, Ti mindannyian tudjátok, éppen én vagyok az, aki mindenkinek ad, nem kér.
Egy gyakori vendég (vendég) [2010.04.26., 23:08][válaszolok] #27
Mariann!

Most te komolyan gondolod ezt?
Ha megtudod az igazságot, kérlek tudasd velem azonnal.
Gyere el, vagy hívj fel!

Jó éjt!
Sármásy Marianna [2010.04.26., 23:27][válaszolok] #28
Kedves Egy gyakori vendég!

Igen, teljesen komolyan gondolom. Bármennyire furcsa is ez számodra, nekem ez a lényeg.
Annyit már sikerült megtudnom, voltak a FIDESZ helyi tagjai közül is, akik ellenezték a halas akciót. Vannak még - pártszimpátiától függetlenül is - olyan emberek, akiknek nem vesz be mindent a gyomruk, és gerincük is van.

Neked is jó éjt!
Kiss Attila (vendég) [2010.04.26., 23:39][válaszolok] #29
Ma este kezembe került a B.-A.-Z. 11-es HVB Határozata BUSA ügyben, no meg több más Határozat is. A kifogást elutasították, még 24-én. Azt hiszem minden HVB-be delegált, így Mariann is kapott belőle. Miért az MSZP-től kellett volna érdeklődnöm a beadványok sorsa iránt mikor a fenti cikk így végződik:
"..... A Jobbik természetesen azonnal elindította a jogi lépéseket ez ügyben.

Holcman László
Jobbik B-A-Z megye
11 v.k. képviselőjelölt

Sármásy Marianna
B-A-Z megye
11 v.k. OEVVB Jobbik küldött"

Persze az MSZP is tett bejelentést a fecskési BUSÁK miatt. Az eredmény: szintén elutasító Határozat.

Ha jól informáltak, a rendőrség azért kezdett nyomozást, mert állítólag fenyegetés is elhangzott a legyesbényei BUSÁK kapcsán. Kíváncsian várom a nyomozás végét. Vajon a vizsgálat megerősíti e a bejelentésben foglaltakat?

Mariann!
#20 alatt írod nekem:
"Persze, erre Te mondhatod: "na és?". Kérdezz meg egy élelmiszer bolt tulajdonosát, mennyi ez a "na és?" egy ellenőrzés alkalmával.

A "na és?" többszöri leírásával bizonyítottad, nem érdekelnek a törvények."

Megnéztem mindkét előző hozzászólásomat, de egyszer sincs benne a "na és?"
Kétszer viszont szerepel benne "No és" kezdetű kérdőmondat:
"No és mi lett a jogi lépések következménye?"-rögtön az #1 hozzászólás 3. sorában, majd pár sorral lentebb:
"No és ezután?"- sok-sok másik kérdőmondat közé beékelve.
Hogy ezzel azt "bizonyítottam" volna, hogy "nem érdekelnek a törvények.", azt erősen kétlem, de ha neked ez a meggyőződésed, ám legyen, mivel úgysem tudlak (bár nagyon szeretnélek) meggyőzni.

1 olvasó #12 beírására: érdekes, a feleségem is így gondolta: inkább porszívóznom kellett volna. Csak nem te vagy a feleségem?

Amúgy a kuruc.info valóban nagy hatással volt/van rám, mint MMM sejtteti (#16): annak révén számoltam le minden JOBBIKkal és Magyar Gárdával kapcsolatos illúziómmal (mert jó ideig nekem is voltak pozitív tapasztalataim a JOBBIKkal kapcsolatban). Köszönöm neked kuruc.info!
Hádám [2010.04.26., 23:53][válaszolok] #30
Ha jól értem akkor a kuruc infó változtatta meg a véleményed arról, hogy szerencsen milyen jobbikosok élnek? Ne haragudjon ez szánalmas Attól senki se fog megváltozni, hogy ír valamit a kurucinfó... Nem tudom ha pozitív tapasztalatai voltak az említett szervezetekkel, a kuruc infó miben változtatta ezt meg, főleg hogy egy hiteltelen, fasiszta oldalnak tartotta eddig
Hádám [2010.04.27., 00:08][válaszolok] #31
Ismét bocsánat a tegezésért az elején, már kicsit fáradt vagyok
Sármásy Marianna (vendég) [2010.04.27., 01:03][válaszolok] #32
Kedves Kiss Attila!

Sajnos tényleg nem tudsz meggyőzni.

Az MSZP feljelentésére a rendőrség tényleg nyomozást kezdett. Ezt hivatalosan közölte a rendőrség az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda vezetőjével.
Három kifogás érkezett. Ahogy már írtam, nincs az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnak jogköre a nyomozásra. Így hatáskör hiányában elutasította mindhárom kifogást.

A rendőrség miben nyomoz, nem tudom. Azt viszont igen, házkutatásokat is végeztek.
Nekik van erre jogkörük.

"A pályázati úton nyert....." itt az egyik nagy bibi.:((

Élelmiszer-biztonsági előírások....itt a másik hatalmas gond.:(((

Törvények, jogszabályok, rendeletek. Mindenkire egyformán vonatkoznak. Vagy nem?

Nem engem kell meggyőzni.
egykori szerencsi (vendég) [2010.04.27., 02:01][válaszolok] #34
Tisztelt földik,

Először is gratulálok Koncz Ferencnek az elért sikerekhez. A hal témához, ha tényleg ő tette, akkor annyit tennék, hozzá, hogy idiótaság volt részéről és pár szavazatért nem sároznám be magam a biztos siker tudatában. Kedves Mariann! Próbál anyatigrisként küzdeni, amit nagyra tartok, bár a pártjával nem tudok egyet érteni semmi szín alatt és Attila mellé állok a kuruc.info tekintetében, mert valami elképesztő unszimpátia van irányukba. Na az nem európa és nem az 1100 éves MAGYARORSZÁGHOZ méltó ami ott megy.
MMM [2010.04.27., 08:38][válaszolok] #35
Attila!

Olyan magas labda a 29-es, hogy lecsapnám. 2 okból is.

Az írásaidból kitűnik, hogy soha nem voltál más csak Fideszes. Ezt többször le is írtad. Soha nem voltál Jobbikos. Ezt is leírtad. Innentől kezdve ne írj le olyat a fórumon, hogy valaha is alternatíva vagy illúzió a Jobbik, vagy a Gárda számodra, amit a kuruc.info olvasása megváltoztatott, mert hiteltelenné válsz!

A másik, tudjuk, hogy nem igaz, de ha valakinek egy azaz egyetlen elektronikus média befolyásolni képes a pártállását, azt az embert nem minősíteném.
Kopi (vendég) [2010.04.27., 08:42][válaszolok] #36
"Az adórendőrség felállításáról szóló törvényt kétharmados többséggel kell megalkotni. Ez - a választások eredményét ismerve - most nem lehet probléma."
Hádám [2010.04.27., 09:47][válaszolok] #37
Akkor én is elmondom nekem mi befolyásolta a viszonyom némely fideszes irányába! Én nem a kuruc infón olvastam, nem is valami narancsos lapban, hanem személyesen tapasztaltam a választások estéjén. 3ad magammal hazafelé tartva betértünk Koncz úrnak gratulálni az elért sikeréért, nagyjából 5-10 percet tartózkodtunk ott, a képviselő úr igen korrektül fogadott minket, poharat és italt hozatott koccintani... Az aktivisták viszont kevésbé voltak jó fejek, nagyjából 3szor fenyegettek meg minket azonnali távozásra felszólítva minket, különben következményei lesznek. Konkrétan is le tudnám írni kikről van szó, az ünneplős cikkben a fotókon rajta is vannak, de nem teszek ilyet, legyen elég az hogyha magára ismer... bár lelki szemeim előtt lebeg, hogy önelégülten hátradőlve nagyra növesztette magát társai szemében, hogy mekkora paraszt volt A friss "hús" aktivisták is gondolom "bizonyítani" akartak a folyamatos sértegetésekkel és személyeskedésekkel, de ezt már nem is részletezném, csak annyit írok, amit mi szoktunk kapni a fejünkre, a fiatalok (nagyrésze) befolyásolhatók és azt mondanak amit mások hallani szeretnének! A végére már már poénossá vált a dolog, amikor valami suhanc elkezdte ecsetelni, hogy a fideszben még a lányok is szebbek :D:D:D:D
Na szóval ez igaz nem kuruc infós helyzet volt, de akár ott is megállná a helyét
MMM [2010.04.27., 10:05][válaszolok] #38
Hádám!

Miért van az, hogy nem voltam ott, de sejtem kiről van szó?
Hádám [2010.04.27., 10:06][válaszolok] #39
Hát gondolom azért mert jó "korrekt" ember lehet civilben is
Ond Society [2010.04.27., 10:27][válaszolok] #40
Orbánnak választói számára fel kell tálalnia néhány "gyorsan fogyasztható falatot", azért is, hogy a jobbszélről érezhető nyomást kordában tartsa. Mert ezt a mostani tábort bizony hitelből vette Orbán. Másrészt, -annak érdekében,hogy egy erős, cselekvőképes állam benyomását keltse - olyan alkotmánymódosításokra csábíthatja, amelyek egy tekintélyelvű vonásokkal rendelkező rendszer irányába vezetnek. Hogy rendelkezik-e egy államférfi kellékeivel? Teljhatalma mindenesetre nem enged meg kifogásokat. Innen csak lefelé van út.
Süni (vendég) [2010.04.27., 12:30][válaszolok] #41
Ond Society [2010.04.27., 10:27]

Saját véleményét mikor ismerjük meg? Minden mondata lopott, elég beírni őket a keresőbe, pl. utolsó hozzászólásának első fele innen van: http://www.fn.hu/valasztas2010/20100427/orbant_tony_blairhez_hasonlitjak/
A hitelből vételes mondatot innen: http://w.blog.hu/
Az utolsó mondatokat pedig innen: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=289433

Ravasz módon 1-2 szót kicserélt ugyan. Miért csinálja ezt? Miért jó ez Önnek?
Hádám [2010.04.27., 12:35][válaszolok] #42
Boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa
Ond Society [2010.04.27., 13:17][válaszolok] #43
Süni (vendég) [2010.04.27., 12:30]
#41
A vélemény szabad ezért én a másokét igyekszem tiszteletben tartani. Az Önet is. Fontos, hogy ismerjük meg a mások véleményét bárhonnan valóak is es bármilyen tartalommal is birnak, hiszen mindebből következtetések vonhatóak. A mások véleményével valo azonosulás vagy annak elutasitása tukrözi az egyén értékrendjét, hovatartozását. Nem követelmény azonban, hogy minden ember racionális módon alakítsa ki a maga sajátos véleményét. A vélemény nem születik az emberrel: olyan elterjedt mentális minták halmaza, amelyek kölcsönhatásban vannak a társadalmi informáltsággal. Nem gondolja, hogy ez a lenyeg kedves Süni (vendég)?
Hádám [2010.04.27., 13:24][válaszolok] #44
Ez abban az esetben nem igaz, ha másnak nincs véleménye egy dologgal kapcsolatban! Bár akkor abban a szituációban a véleménytelenség vagy azt tükrözi, hogy nem foglalkozik a dologgal, vagy azt, hogy nem érdekli, ez esetben az érdektelenség is egyfajta vélemény...
Ond Society [2010.04.27., 13:29][válaszolok] #45
"A vélemény olyan elterjedt mentális minták halmaza, amelyek kölcsönhatásban vannak a társadalmi informáltsággal."
Más:
"Pintér elvtárs a módszerváltás előtti időkben"

http://fenet.m3.sk/index.php?categoryid=12&p2_articleid=7352&p45_monthid=11&p45_ ...
Sármásy Marianna [2010.04.27., 16:14][válaszolok] #46
Tisztelt egykori szerencsi!

Azt hiszem félreértett, nem a kuruc.info az én hiteles forrásom se. Magam soha nem értettem egyet az ott leírtakkal, főleg amióta - 3 éve - szóltak, vigyázzak, a legtöbb vírus arról az internetes oldalról érkezik az olvasók gépére. Innen számomra világossá vált, kik működtetik, milyen szándékkal. Szájbarágósan: lényege, a nemzett minél nagyobb megosztása, a gyűlölet szítása.

Az általam képviselt párt tényleges programját, állásfoglalását pedig alig ismeri valaki. Sajnos, a Jobbik tagok se. Nagyon komolyan írom, a választópolgárok igen nagy számban azt se tudják, mikor, kire, mire adják a voksukat. Ismétlem, a Jobbik tagok, szimpatizánsok se.
Nehogy félreértse bárki, felsőfokú végzettséggel rendelkezők is úgy néztek rám, mint borjú az új kapura, amikor valamely témában megtudták tőlem, mi is a Jobbik elképzelése.

Olyan is előfordult - egy másik internetes fórumon - egy hölgy leírta saját elképzeléseit arról, hogyan képzelné el ő Magyarország jövőjét, milyen intézkedéseket tenne. Elolvastam, és megírtam neki, ez 99%-ban a Jobbik programja. Lehülyézett, mondván, ő már csak ismeri minden párt programját. Erre mit lehet mondani?

Hozzászólása többi gondolatával egyetértek.
Kiss Attila (vendég) [2010.04.27., 21:49][válaszolok] #47
MMM!

#35 hozzászólásodban írod:
"Az írásaidból kitűnik, hogy soha nem voltál más csak Fideszes. Ezt többször le is írtad. Soha nem voltál Jobbikos. Ezt is leírtad. Innentől kezdve ne írj le olyat a fórumon, hogy valaha is alternatíva vagy illúzió a Jobbik, vagy a Gárda számodra, amit a kuruc.info olvasása megváltoztatott, mert hiteltelenné válsz!"

Találataid mondatonként:
1. talált, süllyedt
2. talált, süllyedt
3. talált, süllyedt
4. talált, süllyedt
5. mellétrafáltál, mivel voltolyan időszak - még az EU-s vélasztások előtt -, amikor igenis, mint írod "alternatívát" (egy lehetséges alternatívát) véltem feltűnni a nemzeti oldalon JOBBIK néven. A Magyar Gárda első néhány akciója is érdekes volt számomra, mivel korábban tabunak számító témákat emelt be a közbeszédbe. Tudjuk melyikre gondolok. A kuruc.info sem volt még néhány éve (talán 2-3 éve olvasgatom rendszeresen, igaz a Népszabadságot már 26 éve!), szóval a kuruc.info sem volt még pár éve ennyire elvadult, aljas, gyomorforgató és hamis, mint manapság. Szóval így lett a Jobbik számomra "illúzió", mint írod találóan: először tehát lehetséges "alternatíva", majd "illúzió". Köszönöm neked, hogy vitázol velem és ennek révén, ezzel a két szóval sikerült magamban is tisztáznom ezt a dolgot. Nehogy azt hidd, hogy gúnyolódom! Őszintén hiszek az vita szükségességében, sőt megkerülhetetlenségében.
A kuruc.info-ról kialakított jelenlegi véleményem ellenére mind a mai napig rendszeresen olvasgatom, mivel - többek között - ebből is próbálom megérteni a JOBBIK, no és támogatóik "mozgását". Szintén e cél érdekében veszek részt ennek a honlapnak a fórumain, s vitázok veled, Mariannal, Hádámmal, meg még másokkal is. Nehogy azt hidd, hogy ezek az adok-kapok írások nem befolyásolják gondolkodásomat.
Szóval,a kurus.info egyre elvetemültebb írásai érttették meg velem, hogy miért lehet veszélyes a JOBBIK (legalábbis az én felfogásom szerint). Én elfogadom, ha másnak ettől eltér a véleménye, legfeljebb megpróbálom meggyőzni a magam igazáról: gyakran nem sikerül, de sok-sok sikerélményem is volt már.

No és a végére: vigyáz a magas labdákkal, nem mindíg érdemes azokat lecsapni!
Kiss Attila (vendég) [2010.04.27., 22:01][válaszolok] #48
Hádám!

Most olvasom a sztoridat a #37 alatt.
Tegnap este nekem is elmesélték a másik (értsd: Fidesz) oldalról. Érdekes módon nagyjából-egészében hasonlóképpen emlékeztek vissza, mint te is.
Hádám [2010.04.27., 22:27][válaszolok] #49
Itt megragadnám az alkalmat mi a nagy veszélye annak, ha valaki a kuruc infóról akarja körülírni a jobbikot! Első ilyen pont az, hogy a jobbiknak nem médiája a kuruc infó, bármennyire is bizonygatják ezt sokan magukban! Én is csinálhatnék egy fideszes híroldalt, amiben szidok mindenkit mint a bokrot, ettől még nem a pártot képviselném! Talán ezért is okoz sok ember számára meglepetést a Jobbik, mert mindenki azt képzeli ami a kuruc infón megy az az igazi arca... Mindenki rögtön a botrányt várja tőlük, ezért is akadnak olyan hozzászólások, mint pl Ondé, hogy nem érti miért "dicsekszik" a gárda pl a gátépítéssel, meg hogy kb senki se hiszi el, hogy puszta jóindulatból segítenek másoknak! Én még mindig azt javaslom a kételkedőknek jöjjenek el egy majálisra vagy baráti rendezvényre, szeretettel várunk bárkit, nem lesz megfenyegetve vagy hasonlók! A legfontosabb amit itt szeretnék még leírni, hogy miért lehet veszélyes a Jobbik némelyek számára.... Ha megnézzük, mióta van jobbikos ellenőrzés a választások körül, azóta rengeteg esetben buktak le hamis kopogtatókkal jelöltek (tavalyi ep, ferencvárosi időközi, meg még sorolhatnám), előtte töredéknyi esetről hallottunk, ha hallottunk egyáltalán... A nyilvánosság az ami sokakat félelemmel tölt el! Senki nem gondolja szerintem komolyan, hogy itt egy valóban rasszista, antiszemita párttal állunk szemben! Pontosan tudja minden érintett mi a szitu! Véletlenül se a kisebbségekért aggódnak itt a fejesek, hanem a saját biztonságukért, de mindenekelőtt a bankszámlák tartalmáért! Biztos az is véletlen, hogy a választások alkalmával kezdett kiborulni minden nagyobb bili! (MÁV, BKV, Margithíd, 4es metró) Az aki érintett az igenis féljen csak, nem sajnálom tőle ezt az érzést! Legalább némi felelősségérzetet is tapasztal az eddigi erkölcstelen életében, még ha nem is tudja pontosan mit érez :D

Természetesen ezzel sem kell egyetérteni, én csak próbálom a magam igazát bizonyítani, szerintem ezzel még sokan tudnak azonosulni, nem gondolom azt, hogy ez egy rossz gondolatmenet lenne!

Ja még valami! Ha valaki nézte a mai híradót mi volt az ukrán parlamentben, akkor láthatta milyen egy igazi radikális ülésnap :D:D:D Ehhez képest a jobbik a hupikék törpikék
Hádám [2010.04.27., 22:28][válaszolok] #50
Na ezt örömmel hallom! Meg is lepődtem volna, ha gyökeresen más story jelent volna meg
Hádám [2010.04.27., 22:29][válaszolok] #51
Ja még valami... nem tudom mi abban az érdekes, ha azt mondom el ami történt valójában
Névtelen (vendég) [2010.04.27., 23:06][válaszolok] #52
#47-re válasz:

Én több olvasom a Kuruc.info híroldalt, de nem érzem, hogy keményebb lenne. Sőt! Régen nyíltabban hirdette magát nemzetiszocialista portálnak. Ezekkel én sem azonosulok, ettől független sok országos hírt és politikai botrányt a Kuruc.info robbantott ki, ezért hasznos oldalnak tartom. Tudja, hogy mi változott az utóbbi időben? Megjelent a Fidesz éles kritizálása, általában nem is alaptalanul. Nézze meg, hogy ha valami jót tesz a Fidesz, nem Zsideszezik le. Csak amikor becsapja a "jobboldali" embereket.
Hádám [2010.05.03., 01:32][válaszolok] #53
Sejtettem, hogy valami hasonló lesz a válasz a választási bizottságnak... a vicces, hogy még kis is emelik, hogy ÉRDEMI VIZSGÁLAT NÉLKÜL utasítják el! Impotens ez a szervezet! Nem emiatt az ügy miatt, hanem általában! Mindent elutasítanak, még akkor is ha az orruk előtt teszik a törvénytelenséget! Gondolom így lehet a legjobban megúszni munka és balhé nélkül! Sztem teljesen felesleges tartani ezt a szervezetet, úgyis a pártok nagy többsége tesz a véleményükre, a határozataikra meg főleg
Sármásy Marianna [2010.05.03., 16:40][válaszolok] #54
Kedves Hádám!

A választási bizottságoknak sajnos nincs semmi komoly hatáskörük. A törvény a választási eljárásról "elnagyolt", sok a "megfoghatatlan" paragrafusa. Például az ilyen ajándékozást nem tiltja, csak kampánycsendben.
"Háborgásoddal" tökéletesen egyet értek, az én felfogásom szerint is megengedhetetlen lenne az ilyen korteskedés. Kimondottan ellentmond az én erkölcsi értékítéletemnek.

A FIDESZ most változtathat ezen a törvényen, hiszen 2/3-os többség kell hozzá.

A rendőrség viszont elvégezheti az érdemi nyomozást, amit tudomásom szerint már el is kezdtek. Nem a választási törvény megsértése, hanem más jogsértés miatt vizsgálódik a nevezett ügyben.
Ond Society [2010.05.03., 16:56][válaszolok] #55
"Tisztára mint az ókori rómában. Az urak szórták a kenyeret meg az ingyen cirkuszt a csőcseléknek, azok meg éljeneztek, ha volt ingyen kenyér."
Sármásy Marianna [2010.05.03., 17:21][válaszolok] #56
Kedves Ond Society!

Ha már az ókori Róma, akkor az "Oszd meg és uralkodj!" elv is jól érvényesül napjainkban országunkban. Ez a nagy baj.
Panem et circenses - kenyeret és cirkuszt - fölött se járt el az idő. Ezért szoktam oly gyakran emlegetni: Ébredjünk már fel, ne hagyjuk magunkat megvezetni!

Véleményem szerint a FIDESZ és Jobbik szavazók ugyanazt a célt tűzték ki maguknak, mégis egymás ellen hangolták őket. Ne tévedjünk, a saját politikusai. A média segítségével a jó szándékú magyar emberek most főleg egymással vitatkoznak, a lényeg pedig elsikkad.
Ond Society [2010.05.03., 17:59][válaszolok] #57
Most igazan megnyugtato az On valaszat olvasni.(Elismeri a masik igazat is.) Sajnos mindig csupan addig jutok a fentiekkel kapcsolatban, hogy cirkusz mindig volt -(az ugynevezett szocializmusban |ami a vilagon mindeddig nem volt| es minden mas allamalakulatban is- de kenyer is kellene mar hozza mint az okori Romaban volt ez.
Hádám [2010.05.04., 11:30][válaszolok] #58
Ha jól emlékszem rómában is azért adtak kenyeret meg cirkuszt, hogy befogják a nép száját és lehessen a zavarosban halászni... sajnos a végét meg mindenki tudja...476...
egyenes beszéd (vendég) [2010.05.11., 09:42][válaszolok] #59
http://kulcsmagazin.hu/cikk.php?id=1862

ezt írja: "A fideszesek nem nyúltak a ledobott kesztyű felé, mert nem sértettek kampánycsendet, semmilyen törvénytelenséget nem követtek el."

Megkezdődött a ködösítés. Ami nem derült ki: Most akkor mondták, hogy Koncz Ferencre kell szavazni vagy nem? Ha igen, akkor az törvényes vagy nem? A másik oldal szokása volt eddig, hogy ételt osztottak a cigányoknak, ne süllyedjünk már ilyen mélyre!!!
Sármásy Marianna [2010.05.11., 16:12][válaszolok] #60
Tisztelt egyenes beszéd!

Ha mondták: Koncz Ferencre szavazzanak, akkor se törvénysértés. Ahogy korábban írtam, a választásról szóló 1997. évi C. TV. ezt a kampányfajtát is engedélyezi. ( Csak kampánycsendben nem.)

Ami választól erkölcsi érzékét sérti, amiről eddig a FIDESZ mint nemtelen kampányfogásról beszélt, amikor az MSZP osztott bármit, mára korrekt lett.

Az olyan FIDESZ tag, szimpatizáns, akinek sérti értékítéletét ez az eset, annak nevetve a szemébe hazudták, nem ez nem történt meg, ezt csak - pl. én kitaláltam. Másik verzió szerint az MSZP osztotta a halat.

Az itt fórumozók között is akadt olyan, akinek a cikkben említett úr tagadta az egészet.
Ott pedig magára vállalja. No comment.
Hádám [2010.05.14., 13:58][válaszolok] #61
"Legöregebb képviselője döntött az esküolvasásról a Fidesz szerint

A Fidesz szerint legidősebb képviselője, Horváth János, az országgyűlés korelnöke önállóan döntött arról, hogy ő maga olvassa fel a nyitóülésen a képviselői eskü szövegét, eltérve az eddigi szokásoktól. A legfiatalabb képviselő a jobbikos Dúró Dóra, a Jobbik szerint Horváth felsőbb utasításra törte meg a szokásjogot." (forrás: origo)

Kezdődik már a kavarás... azért ilyet nem tesz meg önhatalmúlag egy képviselő, csak úgy magától kitalálva... Várjuk a további fejleményeket! :)

Na meg a másik... ilyen lendvai ildikó félék tiltakoznak, hogy szégyen ha valaki a Szent Koronára tesz esküt.... inkább az a szégyen, hogy nem tesz minden egyes képviselő így! Ja meg az, hogy lendvai egyáltalán beteheti a lábát még a parlamentbe!
girasolo (vendég) [2010.05.31., 21:27][válaszolok] #62
Rettenetes ez a szócséplés!Ha az a busa tudta volna ikra korában,hogy ekkora médiasztár lesz....!!!Hiába!Sok még a ráérő ember,főleg az aki úgy tűnik,hogy főállásban csak írogat,-egyetlen beírást sem hagy válasz nélkül-mint egy vén igazlátó. Azzal nem foglalkoztak ennyit,amikor az MSZP penészes,lejárt szavatosságú élelmiszert osztogatott.Állítólag a busa nagyon friss és ízletes volt.Megnyugtatom az Ond Society beírót,hogy Orbán Viktornak nincs szüksége a tanácsaira,sem a jóslataira.Olvastam itt valamelyik oldalon,hogy az ondiak rossz néven veszik,lejáratónak tartják jeligéjét.Ami az írásainak tartalmát,stílusát,hozzáértését illeti,javaslom,használja inkább a Bucarest Securitate jeligét.
A Jobbik ???Akkora magyarságot kiabál magáról,hogy mi a többiek sehol sem vagyunk. Egy itt a kérdés:Hogy-hogy ,Vona Gábor lekéste a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvény megszavazását.??????????? Hol volt? A Parlament a munkahelye!Lógott az első napon? Ettől fontosabb dolga nem lehetett azon a napon!!!!!!!!!!!Elnézést kért...Tudjuk hol és mikor szoktak elnézni....Pusztába kiáltással nem érünk el semmit.
girasolo-nak (vendég) [2010.06.01., 08:16][válaszolok] #63
Azt a törvényt a Jobbik és az MVSZ követelte már nagyon rég óta. Az első Fidesz-kormány lesöpörte az asztalról. Ahogy a Trianon-emléknapot is. Csak most ősszel is tarolni akarnak, addig kell néhány szimbolikus intézkedés a szavazók megnyerésére a brutális megszorítások előtt. Ciki, hogy Vona lekéste a szavazást, de mostantól ez lesz a vesszőparipa? Orbán meg a saját forradalmas nyilatkozatának vitanapján "lógott". Eskütétele után meg Lendvai kezét csókolgatta. És még elnézést sem kért!
passz (vendég) [2010.06.01., 09:12][válaszolok] #64
Az elfogadott törvény alapján ezentúl nem szükséges Magyarországon tartózkodnia annak, aki magyar állampolgárságot szeretne szerezni.
Hozzájárulhat-e ez a törvény ahhoz, hogy teszem azt pl. Izraelben élő és maradó, magyar felmenőkkel rendelkező, állampolgárságot nyerő magánszemély jelentős termőföldterületeket vásárolhasson fel?
girasolo (vendég) [2010.06.01., 19:39][válaszolok] #66
Hol volt a Jobbik az első FIDESZ kormány idején? Esetleg egy kis Cavintont ??!! Nem én találtam ki:"Aki nem tud arabusul,ne beszéljen arabusul!A #63 vendég olyan világosan látja a jelen és a közeljövő politikai fejleményeit,mint én a néger asszonyt a kivilágítatlan alagútban.
63-as (vendég) [2010.06.01., 20:29][válaszolok] #67
Senki nem beszélt arról, hogy a Jobbik az első Fidesz-kormány idején létezett. A 90-es évek elején a Fidesz tagjai Trianon megemlítésére tüntetőleg kivonultak az ülésteremből. Kormányra kerülésük után eszük ágában sem volt Trianonnak emléknapot állítani (de holokauszt-emléknapot bevezettek). Ugyanígy nem vezették be a kettős állampolgárságot sem (Martonyi: "nem járható út a kettős állampolgárság"). Ehelyett megvontak minden állami támogatást a kérdéseket feszegető (még Horthy Miklós főméltóságú úr idejében létrehozott) MVSZ-től. A kommunista uralom alatt pedig tettek nélkül végiglapították a 8 évet, seregnyi hamis, be nem váltott ígérettel, hogy most nagyot tarolhassanak. A nép meg közben megnyomorodott. Cavinton annak kellene, aki elfelejti ezeket! Ön elfelejti, hogy nem a Fideszért kellene harcolni, hanem az országért. Én világosan láttam, látok, de nem élek narancsfelhőben.
marco polo (vendég) [2010.06.01., 21:09][válaszolok] #68
Passznak!
Érdekes felvetés. Van benne valami. Remélem nem így van. Utána fogok nézni. Üdv.
Összes hozzászólás: 69 db (30 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (1%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.