Hírek
Félmilliárdos hiány, eddig 150 gyanúsított a szocpol-csalási ügyben
Dátum: 2008.10.17., 12:40Írta: Szerkesztőség Megtekintve: 5807Értékelés: 3.00

Szerencs - Majd másfélszáz gyanúsítottja van már a taktaközi szocpolcsalásos ügynek - az államot félmilliárd forint körüli kár érhette. Immár negyedéve előzetes letartóztatásban van a csalás, közokirat-hamisítás gyanúja miatt eljárás alá vont (állásából felfüggesztett) szerencsi építőhatóság vezetője.
A nyomozást előbb a szerencsi ügyészség irányította, majd mivel adatok merültek fel a köztisztviselő vesztegetésével kapcsolatban, a Miskolci Nyomozó Ügyészség vette át hivatalból az ügyet. Külön nyomozó csoport dolgozik az a monstre ügy felderítésén.

Az elmúlt száz nap során már közel százötven gyanúsítottat hallgattak ki - az ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint. Annak idején a taktaközi uzsora kamatos-zsarolásos ügyek kapcsán, annak nyomozása során több milliós szociálpolitikai támogatással épített lakások törvénytelen használatbavételi engedélykiadása miatt indított eljárást a rendőrség. Mint kiderült, úgy adta ki a szerencsi építésügyi hatóság épületek lakhatási engedélyét, hogy azok nem feleltek meg a műszaki előírásoknak. Az ügyeket az osztályvezető intézte, és írta alá ezekben az esetekben a papírokat. Mára már másfélszáz, "papíron lakhatóvá" tett lakásról szól a történet. Lakásonként 3-5 milliót nyúltak le az ügyeskedők. Összességében félmilliárd forintra rúghat az államkincstárat ért kár.

Forrás: boon

Ahogy egyik olvasónk jelezte, lassan tényleg ki lehetne tenni egy táblát a szépen parkosított körforgóba a következő felirattal: "Ennél jobban Szerencsen csak a korrupció virágzik"
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.