Hírek
Példás üzlet Taktaharkányban
Dátum: 2009.03.08., 14:22Megtekintve: 1347Értékelés: 5.00Címkék: taktaharkány, varga_lászló

Tartozások helyett jelentős vagyonnal rendelkezik a Taktaharkányi Önkormányzat. Vajon hogy csinálja? - teszi fel a kérdést a Borsod Online.
"Úgy, hogy erdőgazdálkodók vagyunk" - oldja meg a talányt Varga László, a község polgármestere. "Az elmúlt tíz évben közel háromszázötven hektár földet vásárolt az önkormányzatunk, ahová az Állami Erdészeti Szolgálat felügyeletével erdőket telepítettünk." Ez csodásan hangzik, de fölmerül a kérdés, hogy miből tették mindezt. "Utófinanszírozott támogatások segítségével" - válaszolja a polgármester. "Erdőmérnök irányítja a munkát, amit folytatni akarunk" - mondja lelkesen. "Az erdőnek hála értékteremtő, hasznos munkára tudunk embereket alkalmazni."

Varga László beszámol róla, hogy mindemellett a környékbeli önkormányzati tulajdonú legelőket is rendbe szedték, amiért földalapú támogatást kapnak minden évben. Ezeken a gazdák ingyen legeltethetnek. "A földön mezőőr segít, hogy elkerüljük a lopásokat" - folytatja. "Az emberek alkalmazásával pedig értékeket teremtünk: munkát és pénzt. A tízszeresét hozta vissza eddig a föld a vételárának. A mi önkormányzatunk nem eladott vagyontárgyakat, hogy pénzhez jusson, hanem vásárolt ugyanezért. Legutóbb egy decemberi árverésen került újabb hat hektárnyi föld a község tulajdonába."

A polgármester azt állítja: "Kevés olyan önkormányzat van, amelynek nincsenek hitelei. Nekünk nemhogy hitelünk nincs, lekötött betéteink vannak! S mindez úgy, hogy a közintézményeink fel vannak újítva! A vagyonunk pedig valóban forgalomképes. Értéke többszáz millió forint - nagyságrendekkel nagyobb, mint a néhány évvel ezelőtti vásárláskor volt. A föld a legnagyobb érték."

Forrás: boon

Kapcsolódó:

Az erőmű-botrány és a taktaharkányi ötlet a HírTV-n
Varga László taktaharkányi polgármester nyílt levele és javaslata a térség jövőjének biztosítására
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.