Legfrissebb 50 hozzászólás

A legfrissebb 50 hozzászólás

:) (vendég) [2020-01-20 20:12:09]#1
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Szépen megírta! Úgy látom errr le is csendesedett!
Nahát?! (vendég) [2020-01-20 14:59:16]#2
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

https://magyarnarancs.hu/interaktiv/nyilt-reklam-kozepsuli-sorozat-126190?fbclid=IwAR1cJQlpq1_1fFyqcd95sXSDoI-dKLmCsfI8F3l7oJfvLNhBTbnFop5jG4k
önritika nem ártana (vendég) [2020-01-20 14:34:55]#3
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Mondja az, aki állandóan a korrupt, levitézlett baloldali pártokat mentegeti. Mondván az ő tolvaja kisebb tolvaj! És milyen boldog tőle, hogy kevésbé büdösnek véli a rágnivalót :D
errr (vendég) [2020-01-20 12:54:57]#4
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

A szrt hiába rágod puhára csak szr marad az. Aki tolvajt hazugot törvénytelent becstelent menteget az maga is az.
másvalaki (vendég) [2020-01-20 10:58:43]#5
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

#371: Mert a Fidesz túlhatalma, ebből adódó arroganciája árt az országnak.
#372: Olvasson figyelmesebben, ugyanezt írtam. Attól még az adófizetők érdekei ebben a kérdésben pont egybeesnek a Fidesz érdekeivel. Racionális ember nem az alapján alakítja ki az álláspontját egy kérdésben, hogy az általa gyűlölt párttal mindenáron szembemenjen. Ugyanis azzal nem a gyűlölete tárgyával tol ki, hanem saját magával.
ajajj (vendég) [2020-01-20 09:04:20]#6
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Nem az adófizetők védelmében, hanem a saját érdekei miatt!
jajj (vendég) [2020-01-20 09:01:29]#7
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Miért is szavaz a baloldalra?
másvalaki (vendég) [2020-01-19 23:47:39]#8
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Igazat ír, attól az icipici apróságtól eltekintve, hogy a magyar kormány a magyar adófizetők védelmében fúj fel egy valós, de a mi hétköznapjainkban még alig érezhető fenyegetést, a nyugati média pedig a bűnöző bevándorlók védelmében és a saját adófizetőik kárára hazudozik az erőszakról. Óriási különbség! Abban egyetértek, hogy a kormány részéről ebben politikai haszonszerzés van. De ugyanígy tiszta politikai haszonszezés mozgatja a baloldali erőket, amikor ellenkező előjellel hazudnak, ugyanis nekik bevallottan kedvez a bevándorlók egyre növekvő aránya. Az új lakók sosem fognak jobboldali erőkre szavazni.

"Írásából világosan kiderül, hogy miért a nyugatiak jönnek számolatlanul hozzánk lakni, dolgozni, boldogulni és keresik itt a biztonságot. "

Direkt összemos dolgokat. A magyarok a magasabb bérekért mennek Nyugatra és nem azért, mert ott jobb lenne a közbiztonság. Bár egy bevándorlónegyed éjjel még egy fokkal mindig biztonságosabb, mint egy elcigányosodott magyarországi település, de itt ómigránst hasonlítunk újmigránshoz. Ha nyitott szemmel járna, látná, hogy Budapesten és a Dunántúlon tömegesen vásárolnak (valódi, fehér bőrű) holland, német, ír és egyéb nemzetek lakosai ingatlanokat és itt telepednek le. Részben emiatt vannak egekben az ingatlanárak. Itt olcsóbb a megélhetés és Párizshoz vagy Londonhoz képest összehasonlíthatatlanul kisebb eséllyel késelik meg, lövik agyon vagy gázolják halomra egy sétálóutcán, vagy gyújtják fel az autóját.
valaki (vendég) [2020-01-19 20:52:40]#9
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

A normatívák mellett vagy helyett inkább a törvényeket kellene betartani MINDENKINEK!
valaki (vendég) [2020-01-19 20:48:19]#10
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

"Ez nem demokrácia. Amikor az állam és a hatóságok politikai, ideológiai nyomásra, rendszerszinten hazudoznak az adófizetőknek, az már egy bontakozó diktatúra." Nagyon jól mondja, biztosan Ön is az M1-et nézi utálattal és a Kossuth rádiót hallgatja.

Ezt is Ön írja: "A migráció ugyan Magyarországon még nem probléma (eltekintve néhány ízelítőtől, amit már kaptunk), és a kormánypropaganda valóban felfújja..." Tehát rendszerszinten hazudnak médiában, plakátokon, konzultációkon. Még annyit tennék hozzá, hogy nem csak politikai, ideológiai nyomásra, hanem a haszonszerzés miatt is.

Írásából világosan kiderül, hogy miért a nyugatiak jönnek számolatlanul hozzánk lakni, dolgozni, boldogulni és keresik itt a biztonságot. :P
óvatosan (vendég) [2020-01-19 20:12:35]#11
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Óvatosan az ilyen véleményekkel.

A migráció ugyan Magyarországon még nem probléma (eltekintve néhány ízelítőtől, amit már kaptunk), és a kormánypropaganda valóban felfújja, de nyugatabbra ez már egy mindennapi, húsbavágó ügy. Számos országban jártam, sok mindent tapasztaltam, és órákig tudnék adatokat sorolni, de csak néhány sokkoló tény: bizonyos demográfiai kutatások szerint Franciaország déli részén néhány évtizeden belül iszlám többségű kalifátus alakulhat. Londonban és sok nagyvárosban már régen többségben vannak a bevándorlók, közülük választanak polgármestert, képviselőket. Komplett nagyvárosi negyedek kvázi no-go zónaként működnek, ahova rendőr, mentő, de még pizzafutár sem teszi be a lábát (ez utóbbival kapcsolatban korábbi szerencsi lakos is tudna személyes élményeiről mesélni). Ez nem propaganda, ez a valóság, de külföldi oldalakon kell tájékozódni, nem a magyar kormány migránsellenes vagy az ellenzéki média végletesen torz, migránsbarát manipulációiból. Hogy ennek a folyamatnak milyen katasztrofális következményei vannak, azt a hazai és nemzetközi baloldal igyekszik elbagatellizálni: például alig kordában tartható utcai erőszak, késelések, csoportos nemi erőszakok, angliai savas támadások (ezres nagyságrendben évente!), svédországi és dániai bombatámadások, lövöldözések, svéd és francia autógyújtogatások. Nem egyszer bizonyíthatóan előfordult már, pl. Svédországban, hogy a hatóságok a felháborodástól tartva durva bűncselekményeket titkoltak el. Ez nem demokrácia. Amikor az állam és a hatóságok politikai, ideológiai nyomásra, rendszerszinten hazudoznak az adófizetőknek, az már egy bontakozó diktatúra. Orbán diktatúrának titulált rendszere ehhez képest sehol se tart.

A cigánység hazai helyzete viszont egyáltalán nem lufi, hanem egy ketyegő demográfiai-gazdasági-közbiztonsági atombomba. Pusztán azért elbagatellizálni, mert Orbán politikai haszonszerzésből most egy picit beleállt a témába, mérhetetlen rövidlátásról tanúskodik! Baloldali szavazóként mondom, hogy nem szabad a világot fekete-fehérben látni, mert azzal nagyon nagy bajba navigáljuk magunkat.
errr (vendég) [2020-01-19 18:20:47]#12
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

No ne mondja már! S mi lesz a kormányszintű tolvajokkal? Azok maradnak? Nem látja a fától az erdőt. :D
364
Csak szokás szerint hülyének nézi magát, s valljuk meg nem is eredménytelenül.
Valóban (vendég) [2020-01-19 14:03:07]#13
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

kipukkadt a migráns lufi,kell tehát valami amivel növelhető a népszerűség ! Na erre pont kapóra jött a roma kártérítés ! Most ezt fogja sulykolni a Fidesz kompánia ! Ezzel viszont melléfogott a. Nagy Stratéga ! Újabb indokot adott az uniónak az elmarasztalás ra , ráadásul magára húzta a romák haragját ! Na ebből m?sszon ki a kis köpcös !
De (vendég) [2020-01-19 12:54:41]#14
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

itt a betű igaza van .
https://www.youtube.com/watch?v=xlDCqfDkeWA
Nincs (vendég) [2020-01-19 12:37:25]#15
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

itt migráns luftballon aki betartja Magyarország normatíváit maradhat,aki nem mehet amerre lát.
Nagyon bosszantó hogy vannak Magyarországon élők akik valamilyen származásuk szerint pénzhez jutnak mert vagyok,születtem annak ami .
Viselkedni kell tudni ez mindenkire vonatkozik akinek nem tetszik kívül tágasabb .
Levonni a tanulságokat. (vendég) [2020-01-18 08:37:24]#16
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Gyöngyöspata,elterelő művelet.

Kipukkadt a migrans lufi-új ellenség szükséges.

-A romák meg vonják le a tanulságot ,ők is juttatták hatalomba ezt a bagázst.
-A nyugdíjasok szintén vonják le a tanulságot / én is az vagyok / mert ők is juttatták hatalomra ez a bagázst.
-A fiatalok szintén vonják le a tanulságot,mert az ő jövőjüket lopja el ez a bagázs.
-Az értelmiségiek is vonják le a tanulságot /én is az vagyok / ,mert évtizedig ,megalkudtak ,megosztódtak ,és hatalomba tartották ezt a bagázst.
-A közmunkások ,közalkalmazottak ,is vonják le a konzekvenciát, mert félelmükben,hagyják magukat ,állati sorban tartani.


Ha a fentiek levonnák a tanulságot ,a bagázs kezdhetne futni tanulni !
errr (vendég) [2020-01-17 23:06:54]#17
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

" ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt amit teszek." Ismerős?

Földszintes emberünk csak hecceli magát megint miközben babot oszt ugyanezeknek, szavazás előtt. Közmunkával fizeti, zsarolja, ugyanezeket két ciklus között. Nem is szólva a vélhető közelebbi kötődések híréről és látványáról. :D
Bukovszky Róbert [2020-01-17 19:23:57]#18
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Értem én értem, csak azt nem, hogy ezt miért nekem írta válaszként? Esetleg én ezzel ellentmondót írtam? Én azzal értettem egyet, hogy a jogot nem lehet önkénnyel felülírni. Azért afelől se legyen kétsége, hogy a fidesz nyakig benne van ebben a történetben, legalább annyira hibásak mint előtte a baloldali kormányzás. Soroljam azokat a "kampány" intézkedéseiket amik alapján olyan családok vállalnak 2-9 gyereket akik egyet sem lennének képesek normálisan nevelni.
agyrém (vendég) [2020-01-17 10:22:04]#19
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

A baloldal azért nem rúg labdába immár 10 éve, mert elvesztette a kapcsolatot a realitással. Bűnözők mellett kell kiállni akkor, amikor Orbán végre valami jót is mond?! Jogvédőnek álcázott ügyvédek futószalagon, ezrével intézik aljas bűnözőknek, gyilkosoknak a pénzt, miközben egy átlag börtön lassan jobb körülményeket kínál az EU-nak köszönhetően, mint egy átlag egyetemi kollégium vagy kórház!

Másik: Gyöngyöspatán már újabb polgárháborús frontot nyitottak bizonyos külföldről is szponzorált politikai erők. Aki nincs képben, két anyagot ajánlok, az egyik egy rövid videó:
https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1353932638142238
Még a kamera forgása alatt is ütik-verik egymást! Aki elhiszi, hogy ezek tanulni vágynak, arra nem tudok mit mondani, csak hogy elvesztette a realitásérzékét.

Másik a baloldali 24.hu cikke: https://24.hu/kozelet/2020/01/16/gyongyospata-birosag-serelemdij-szegregacio-oktatas-orban-viktor-romak-riport/ Kiváló cikk, minden benne van, ami a konfliktust okozza!

A dolgozó magyar srác véleménye: "? Megkeserítették az életemet. Idejártam a suliba hetedikig, aztán a szüleim bevittek Gyöngyösre. Folyton rám támadtak, de egyedül egyikőjük se mert belém kötni. Ha rám jöttek, legalább tízen voltak. Egy csomószor beverték az orromat. Semmi bajuk nem lett."

De ez az uralkodó politikai ideológia szerint nem sérelem. Neki nem jár kártérítés, hiszen magyar, hivatalosan nem kisebbség. Csak lassan a gyakorlatban. Az meg biztos véletlen, hogy a patai magyarok egyöntetűen ki vannak akadva a helyzeten, gondolom mind csúnya, gonosz rasszisták.

Egy ottani tanító véleménye, már aki meg mert szólalni egyáltalán:

"Szörnyű volt. Pedig mindent megpróbáltam. Rengeteget készültem az órákra, tesztekkel, képekkel, mesékkel, hogy lefoglaljam őket, de a roma gyerekeket semmi nem érdekelte. A szüleiknek semmilyen elvárásuk nem volt velük szemben, egyáltalán nem érdekelte őket, hogy milyen jegyet visznek haza. A szülők ellenséget láttak bennem, a kicsik meg őket utánozták. Egyfolytában letegeztek, nagyon sokszor olyan durván vagy gúnyosan szóltak be nekem, hogy a sírás kerülgetett"

Meg lehet kérdezni a Szerencs környékén tanítókat, ugyanezt fogják mondani. Aki a dologtalan, iskolakerülő bűnözőket védi, annak kívánom, hogy a gyermekei minden nap tapasztalják meg a deszegregáció áldásait! Egyik képmutató pesti elitiskolában se látom ezeket a kezelhetetlen, deviáns gyerekeket, és most sem arról szól a fáma, hogy a fővárosi balliberális elit iskoláiban akarják szétosztani az elcigányosodott vidéki iskolák állományát. A mi, egyszerű dolgozó, középosztálybeli emberek gyerekeire, tanárainkra akarják ráerőltetni a mindennapos terrort, erőszakot. A mi gyerekeinktől akarják elvenni a színvonalas tanulás jogát, miután a saját környezetükben módszeresen lezüllesztették az iskolákat.

Végezetül, mielőtt az ezen a fórumon károgó egybitesek nekem esnének, sose szavaztam a Fideszre, de elegem van a képmutatásból! A szemünk előtt veszítjük el a hazánkat egy minden erőfeszítés ellenére 99%-ban középkori szinten tengődő, a világon SOHA, SEHOL integrálódni nem tudott kisebbség javára. Egyes politikai körök és azok elvakult, de tudatlan vagy naiv követői ezt segítik. Rossz vége lesz.
egyetértés (vendég) [2020-01-17 09:34:49]#20
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Azért nem ártana értéssel olvasni az elhangzottakat, különbséget tenni az elítéltek és a fogvatartottak között.
"Akik megtapsolják a miniszterelnököt azért, mert megtagadja a jogerősen megítélt kártérítések kifizetését a jogsértő módon fogvatartott embereknek, azok túl könnyelműen feledkeznek meg arról, hogy milyen váratlanul kerülhet előzetesbe a saját gyerekük, ahol néhány négyzetméteres, penészes falú teremben tölthet el veréssel és szexuális molesztálással tarkított hónapokat tíz köztörvényes társaságában."
Bővebben: https://hvg.hu/itthon/20200117_A_nep_bortoneben?s=hk
Bukovszky Róbert [2020-01-17 08:58:36]#21
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Nem ismerem, az említett részt láttam, hallottam csak.
valaki (vendég) [2020-01-16 19:36:08]#22
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

A gyöngyöspatai szegregáció miatt megítélt kártalanítással kapcsolatos mondataival is egyetértett?
Kedves (vendég) [2020-01-16 18:41:03]#23
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

hívek Mengyi Jól járt párt társak nem engedték el a kezét .
https://444.hu/2020/01/16/luxusbortonbe-vonult-be-a-koltsegvetesi-csalas-kiserlete-miatt-elitelt-mengyi-voldemort-nagyur-roland
Bukovszky Róbert [2020-01-16 17:09:30]#24
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Talán az életben egyszer egyet értettem OV-vel amikor az elítélteknek járó kártérítésről nyilatkozott. /persze-persze tudom, hogy nem több egy kampányfogásnál, de attól még igaz/ Viszont az alábbi bemásolt írás bizony nagyon elgondolkodtató!
"A kormány "felfüggesztette" a jogerősen megítélt börtönkártalanítások kifizetését. Erről röviden annyit: ahol a törvények alapján meghozott jogerős ítéleteket egy politikus utasítására semmibe lehet venni, ott nem a törvény uralkodik, hanem a politikus önkénye."
itt ott (vendég) [2020-01-16 14:57:33]#25
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

https://444.hu/2016/08/11/mengyi-voldemort-maga-is-megszolal-a-lehallgatott-telefonbeszelgetesekben
Kérdés a fentiekhez: (vendég) [2020-01-16 14:20:04]#26
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Talál még valaki, valahol közös fotót valamilyen portálon? Pedig volt bőségesen! Eddig tartott a barátság, a bajtársiasság? A barátot a bajban is vállalni kell. Vagy nem?
errr (vendég) [2020-01-16 13:02:24]#27
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Lenne tippem a szomszédos cellák feltöltésével kapcsolatban is. Igaz egyszerűbb lenne azokat felsorolni akik közülük nem való oda.
Pataki (vendég) [2020-01-16 07:13:20]#28
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Mengyi már a VIP böriben van,lehet menni létogatni, a cimboráknak !

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2F24.hu%2Fkozelet%2F2020%2F01%2F16%2Fvip-borton-mengyi-roland-kecskemet%2F%3Ffbclid%3DIwAR2BMgmgCuHxuuS1wy_ea3D0ewG0x6scNLoNFAoqbh-FiqKNPowGbyNqDmk&h=AT2bt1gWe0BQDhDkgV6-UEozBWyIC6Oa7TyB5VkyPBy9QCzW_lz19Ude26XfS_L5mlupsNDLUGJ6fTBj4-nlrVcG-Ku2s23nUOe4jqunefV3Qg0y0hnlbM-__a7ZsEsrRoNW5x-VBI1fA6fMwu83gSqM8nlhgW7lVQ
infláció (vendég) [2020-01-14 10:17:03]#29
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Azt olvastam, hogy ha a KSH ugyanúgy számolná az inflációt, mint például Csehország, akkor az Magyarországon több mint 5% lenne. Minden a valóság elkendőzésére szolgál:
valaki (vendég) [2020-01-14 08:56:08]#30
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Ezen nem kell csodálkozni. A fidesz csak az aktívakat támogatja, azon belül is csak a magas jövedelműeket. Szerintük ők lennének a középosztály. Másoknak alamizsnát adnak nyugdíjprémiumban, béremelésben, rezsicsökkentésben, közfoglalkoztatásban, így kötik őket magukhoz. Meddig tűrjük?
valaki (vendég) [2020-01-14 08:47:53]#31
kérdés (vendég) [2020-01-13 23:01:51]#32
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Inkább azt mondja meg valaki, hogy mi lesz már végre a főutcával?
Értem én, hogy lehet mutogatni a Közútra...
De a polgármestert csak érdekli a városa főutcája, nemde? Adjon végre tájékoztatást arról, hogy mikor újítják fel a Rákóczi utat, mert olyan az állapota mint a romániai utaknak 1983-ban.
Miskolci politológus (vendég) [2020-01-13 21:36:35]#33
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Érdekes okfejtéssel a Mészáros jelenséget tartja a fideszre veszélyes történetnek.
nyögdíj (vendég) [2020-01-13 11:10:19]#34
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

A 2019. évi infláció 3,9% volt, erre az évre várhatóan 3,2% lesz. A nyugdíjasokat érintő infláció ettől lényegesen magasabb. Pártunk és kormányunk figyel a nyugdíjasokra, tavaly is két részletben kapták meg az - inflációtól is kisebb - emelést. Közben a bérek több mint 10%-al emelkedtek. Erre az évre is 2,8%-al emelték a nyugdíjakat (a béreket 8%-al). Az évente kapott prémium csupán porhintés, még ha beépítenék a nyugdíjba, akkor is folyamatosan nyílna a bérek és nyugdíjak közötti olló.

A nyugdíjasok örömmel és "önkéntesen" finanszírozzák folyamatosan a Tiborc és Mészáros érdekeltségébe tartozó társaságoknak rendszeresen, bőségesen juttatott visszanemtérítendő támogatásokat!
errr (vendég) [2020-01-13 10:25:39]#35
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Szép vége aligha lesz ennek már. Törióráról rendre hiányzott a "dr"-úr.
errr (vendég) [2020-01-13 10:22:45]#36
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

..és velük együtt eltakarodik végre oda, ahova való
Szüdi János írásán is lehet gondolkodni (vendég) [2020-01-13 10:02:51]#37
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Az ítéletvégrehajtó
Szüdi János
ÉLET ÉS IRODALOM

PUBLICISZTIKA - LXIV. évfolyam, 2. szám, 2020. január 10.

Az ítélet 2011-ben megszületett. Törvénybe, Alaptörvénybe foglalták, és a Fidesz nevében kihirdették: Magyarország népének nincs joga a köztársasághoz. Nincs joga az emberi méltósághoz. Nincs joga a tanítás és a tanulás, a kutatás és a művészet szabadságához. Mellékbüntetésként megvonták az itt élőktől a boldoguláshoz, a hosszú és tisztességes élethez való jogot. Az ítélet végrehajtója a miniszterelnök-pártelnök, akinek az utasítására sorra születnek azok a törvények, amelyek alapján beteljesül az itt élők végzete.
Az elítélt? Jó médiumnak bizonyult. A történeti alkotmány dohos lapjairól előrángatott ódon dogmák alapján restaurálták a keresztény-dzsentri Magyarországot, amelyik felébredve tetszhalott állapotából ott folytatja, ahol 1945-ben abbahagyta: harcba indult a társadalmi haladás ellen, megmérgezi Európa levegőjét. Ehhez megkapta a választói bizalmat. A lelkekben szunnyadó idegengyűlölet, a tisztánlátást elhomályosító téveszmék, a kijárásra és kiskapukra épülő korrupció elfogadása, reflexszerű gyakorlása, a szabadgondolkodást kiszorító hűbéri kapcsolatrendszer igenlése jó terepet biztosít a múltba révedéshez és a múlthoz való visszatéréshez.
Szögesdrótkerítés a határon, karantén és éhkopp a segítségkérőknek, a középső ujj felmutogatása a Nyugatnak elég annak elhitettetéséhez, hazánk újra magára maradt, hazánk újra Európa védőbástyája, a mi vezetőnk tudja egyedül a helyes utat.
Az ítélet végrehajtása befejeződött. Volt hozzá idő. Volt hozzá akarat. Volt hozzá lehetőség. A miniszterelnök-pártelnök és segédcsapata nem a nyaktilót, az állam gépezetét alkalmazza a hóhérmunkához.

A hatalom bűvöletében
Nincs veszélyesebb dolog annál, mint amikor valaki kiszabadul minden kontroll alól. Mámorító érzés lehet uralkodni mások felett, szabadon dönteni az emberek sorsáról. Ez az állapot eltorzítja a személyiséget. Aki ilyen helyzetbe kerül, elhiszi önmagáról, hogy csalhatatlan, tévedhetetlen, felülmúlhatatlan. Aki ilyen helyzetbe kerül, udvaroncokkal, hízelgőkkel vetteti körül magát. Aki ilyen helyzetbe kerül, előbb-utóbb nem tűri a kritikát, nem tűri meg maga mellett, akinek önálló gondolata van. Aki ilyen helyzetbe kerül, gyanakvóvá válik. Aki ilyen helyzetbe kerül, nemcsak hataloméhessé, kapzsivá is válik.
Az Egyesült Államok szerencsésnek mondhatja magát. Első elnöke, George Washington nem élt vissza a hatalmával. Nem szállt a fejébe a dicsőség, annak ellenére, hogy a függetlenségi háború sikeres fővezére is volt. Először a katonaság főparancsnoki pozícióját, majd az elnöki széket ? nem vállalva a harmadik elnöki megbízatást, holott erre jogszerűen lehetősége volt ? átadva megteremtette a demokratikus államokra jellemző békés hatalomátadás gyakorlatát. Elnöki ideje alatt is terhesnek érezve a hatalommal együtt járó népszerűséget, kijelentette: ?Inkább vagyok a farmomon, mint hogy én legyek a világ ura.?
Magyarország nem mondhatja magát szerencsésnek. Olyan vezetőt választott, akinek a hatalom gyakorlása nem teher, hanem életcél. Olyan vezetőt választott, aki a hatalom megtartása érdekében képes feláldozni az ország jelenét és jövőjét. Olyan vezetőt választott, aki nem ismer sem istent, sem embert. Uralmának ideje alatt az országban fojtogatóvá vált a levegő mindenkinek, aki úgy gondolja, nem jó irányba haladnak a dolgok, mindenkinek, aki nem tudja elviselni a harsogó, gyűlöletet árasztó, a valóságtól elrugaszkodott kormánypropagandát, aki nem képes elmenni az utcán az alamizsnát kérő mellett.

Gondolatok az országgyűlés működéséről
Romsics Ignác akadémikus szerint: a történészszakmában konszenzus alakult ki abban a kérdésben, hogy a Horthy-korszak antidemokratikus, korlátozott parlamentarizmusként írható le, mivel Magyarországon működött a parlament és létezett az ellenzék. Vitatható kritériumok ezek, mégis érdemes feltenni a kérdést: e szempontok alapján miként ítélhető meg korunk? Vajon kijelenthető e, hogy van az országnak működő parlamentje? Kétséget kizáróan az országgyűlés rendszeresen ülésezik, és rendszeresen törvényeket fogad el. Azok benyújtását azonban nem előzi meg szakmai vita, s érdemi megtárgyalásukra sem kerül sor. A kormánypárti képviselők megszavaznak mindent, amit eléjük tesz a hatalom. Megszavazzák akkor is, ha a javaslat elolvasására sincs idejük, akkor is, ha egyetlen nap alatt kell elfogadni a benyújtott szöveget, akkor is, ha semmilyen információjuk sincs a várható következményekről, a végrehajtás költségeiről, akkor is, ha tudják, ?személyre szabott? megoldást kell támogatniuk, akkor is, ha kiderül, az érintetteket nem kérdezték meg, s azok nem is értenek egyet a megoldásokkal. Technikai értelemben működik a parlament, a padsorokban helyet foglalnak az ellenzéki képviselők. Alkotmányos értelemben az országgyűlés nem működik. Alkotmányos értelemben a megszavazott, törvényi formába öntött szövegek nem többek egy diktátor parancsainál. Alkotmányos értelemben az ellenzék a parlamentben nem gyakorolhatja jogait. A házelnök a homályosan megfogalmazott házszabály alapján, rendzavarás ürügyén az ellenzéki képviselők szólás- és véleménynyilvánítási jogosítványait korlátozhatja, megvonhatja, a képviselőket megbírságolhatja, az országházból kitilthatja őket anélkül, hogy az érintettek a bírósághoz fordulhatnának ügyükben.

A bírói függetlenségről
A bírák függetlenek, csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók, rögzíti az Alaptörvény szövege. Ennek a rendelkezésnek azonban semmi jelentősége nincs arra való tekintettel, hogy ugyanez az iromány más passzusában előírja: a ?bíróságok a jogalkalmazás során a jogszabályok szövegét elsősorban azok céljával és az alaptörvénnyel összhangban értelmezik?. Ez a direktíva ? 2019. január 1-től ? kiegészült a következőkkel: a ?jogszabályok céljának megállapítása során elsősorban a jogszabály preambulumát, illetve a jogszabály megalkotására vagy módosítására irányuló javaslat indokolását kell figyelembe venni?. Ezekből az egymásnak ellentmondó rendelkezésekből világossá válik, adott a lehetőség, hogy a törvényhozói és végrehajtói hatalom utasítsa a bírói hatalmat. A törvény bevezető részének (preambulumának) korlátlan bővítésével az Országgyűlés meghatározhatja a bírói jogértelmezést. A törvények indokolását az előterjesztő, rendszerint a kormány fogalmazza meg, és ?Végső előterjesztői indokolás? megjelöléssel közli a Magyar Közlöny. A törvényi indokolás megvitatására nem kerül sor. Az indokoláshoz módosító indítvány nem nyújtható be. Az indokolást nem látja a köztársasági elnök. Az indokolás nem támadható meg az Alkotmánybíróság előtt. Ráadásul nemcsak a törvényeknek, hanem a kormányrendeleteknek, sőt a miniszteri rendeleteknek is van közzétett indokolása. Nem vitás, a végrehajtó hatalom alaptörvényi felhatalmazást kapott a bírói döntések befolyásolására.
E rendelkezések megtartása számon kérhető. Az Alkotmánybíróság alkotmányjogi panasz alapján felülvizsgálja a bírói döntés Alaptörvénnyel való összhangját. Az Alkotmánybíróság az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt nemzeti hitvallással és a történeti alkotmány vívmányaival összhangban értelmezi. A jogszabály indokolása tehát az Alkotmánybíróságot is köti. Nem mellékesen, a történeti alkotmányra hivatkozással bármelyik korábbi, már nem hatályos törvény szövegéből meríteni lehet annak igazolására, hogy a bírói ítélet nincs összhangban az Alaptörvénnyel. Nem mellékesen, az Alaptörvény eredeti szövege által felállított vélelem ? ?az Alaptörvény és a jogszabályok értelmezésekor azt kell feltételezni, hogy a józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös és gazdaságos célt szolgálnak? ? alapján minden alkotmánybírósági beadvány elutasítható, mivel kétségbe vonja az Alaptörvénynek ezt az állítását.
Miután a hatalomgyakorlás legfontosabb korlátja a független és pártatlan bíróságok megléte és működése, miután a független és pártatlan bíróságok óvják meg az embereket, a szervezeteket az állam túlkapásaitól, a miniszterelnök-pártelnök joggal lehet elégedett. E rendelkezések nem váltottak ki érzékelhető, a hatalomra veszélyes, a társadalmi összefogásra épülő ellenállást a független bíróságok védelmében.

Az elvesztett szabadságjo?gokról
Hol van már a sajtószabadság? Lehet-e sajtószabadságról beszélni olyan országban, amelyben Damoklész kardjaként ?lóg? a sajtó minden szereplőjének a feje felett a sajtórendészeti eljárás, amelyben a korlátlan hatalmú hivatal súlyos ? több tízmilliós ? bírságot szabhat ki, felfüggesztheti a szolgáltatói tevékenységet, törölheti a szolgáltatót a nyilvántartásból? Aligha. Hol van már a szabad oktatás? Lehet-e szabad oktatásról beszélni olyan országban, amelyben az állam által kiadott tantervtől tíz százalékban lehet eltérni, amelyben az állami tankönyv alkalmazása kötelező, amelyben az állami iskolák egy hivatal részeként működnek, amelyben az állam dönt arról, iskolaérett-e a gyermek, lehet-e ?magántanuló? valaki? Aligha. Ezek a jogok régen nem léteznek, fokozatosan elenyésztek. A miniszterelnök-pártelnök joggal elégedett. Nem volt, és úgy tűnik, nem is lesz valódi, érzékelhető, a hatalomra veszélyes, a társadalmi összefogásra épülő ellenállás e jogok védelmében.
Hol van már a tudomány szabadsága? A miniszterelnök-pártelnök talált egy akadémikust, aki levezényelte a Magyar Tudományos Akadémia kiváltását egy államilag kreált szervezettel, amelyik átvette az Akadémia minden feladatát, és megkapta az akadémiai intézmények vagyona feletti rendelkezés jogát. A miniszterelnök-pártelnök joggal elégedett. Nem volt, és úgy tűnik, nem is lesz valódi, érzékelhető, a hatalomra veszélyes, a társadalmi összefogásra épülő ellenállás. Az Akadémia rendkívüli közgyűlésén elfogadott hitvallásban tudatta, megtalálta a helyét a számára kijelölt légüres térben, mint a nemzet tanácsadója és a tudományos kutatások eredményeinek közvetítője.

Gondolatok a művészet szabadságáról
A kultúra, benne a művészet megregulázása a sor végére maradt. Voltak fontos lépések a pártos művészet újraélesztéséhez. Első intézkedésként az Alaptörvény kiegészült 2013-ban a Magyar Művészeti Akadémiával. Az új akadémia hatalmas vagyont és jelentős állami támogatást kapott a működéséhez, továbbá ahhoz, hogy kutatóintézetet hozzon létre, valamint ahhoz is, hogy megfizesse a kormányhoz közel álló, a tagságot is vállaló művészeket. A miniszterelnök-pártelnök elkezdte a művészet hasznosítását Magyarország újraformálásához. Helyreállíttatta a Horthy-korszak épületeit és szobrait. Megrendelte a kötelező iskolai tantervek újraírását, a rendszeridegen művészek kicserélését az ízlésének és politikájának megfelelőkkel. Eljött az ideje annak is, hogy az alternatív iskolákhoz hasonlóan megkapják a pórázt az önkormányzatoknál felejtett, illetve a magánkézben lévő színházak.
Ha az alternatív iskola harminc százalékban térhet el az állami tantervtől, ha a felsőoktatási intézmény irányítását az állam által kinevezett kancellár látja el a szenátus helyett, ha az Akadémia tudományos tanácsadóvá silányult, a szabad művészet képviselőinek is ideje tudomásul venniük, az diktál, aki fizet.
A szabad művészet veszélyes a hatalomra. A szabad művészet tükröt tart a hatalom képviselőinek. A szabad művészet figyelmeztet, ha baj van. Hazánkban pedig nagy a baj. Nincs szükség vészjelzőkre. Kell egy törvény, amely rendet tesz, gondolta a hatalom, és cselekedett. A törvényjavaslat meg is született. A casus belli kitűnik az indokolás szövegéből: ?A szabályozást az is indokolttá teszi, hogy az elmúlt időszakban köztörvényes, nem pénzügyi jellegű visszaélések gyanúja merült fel állami és önkormányzati forrásokból is működő előadó-művészeti szervezetekben, ami önmagában is indokolttá teszi a felelősségi viszonyok tisztázását.? Nem a tisztára mosás, nem a cselekmény súlyosságának kisebbítése, csupán a tisztánlátás céljából: a zaklatás bűncselekmény csak magánindítványra büntethető. A sértett kezében van az eljárásindítás joga.
A törvényjavaslatot 2019. december 9-én dr. Semjén Zsolt nyújtotta be az Országgyűléshez. A törvényt az Országgyűlés aznap meg is tárgyalta, és két napra rá el is fogata, úgynevezett kivételes eljárásban. A benyújtás és a tárgyalás ?lezavarása? érthető, hiszen ugyanarra a napra az esti órákra szerveztek tüntetést az érintettek a törvényjavaslat ellen.
A törvény lényege az úgynevezett kultúrstratégiai intézmények kijelölése, amelyek működéséhez és feladatainak ellátásához szükséges forrást a központi költségvetés biztosítja, a kormány által az intézménnyel ötéves időtartamra kötött finanszírozási megállapodás alapján. A kormány önmagával köt megállapodást, hiszen a kultúrstartégiai intézmények ? Nemzeti Színház, Magyar Állami Operaház, Budapesti Operettszínház, Művészetek Palotája, Honvéd Együttes ? állami alapítású intézmények. A törvény immár kötelező indokolása szerint ezeknek az intézményeknek a feladata aktívan védelmezni a nemzet megmaradásának, jólétének és gyarapodásának érdekeit. A ?kultúr?stratégia? jelzésértékű kifejezés. Olyan, mint a kötelező kerettanterv, amelytől miniszteri engedéllyel lehet eltérni, harminc százalékkal.
?Rendezi? a törvény az önkormányzati színházak helyzetét is: az önkormányzat a saját költségvetéséből biztosítja a működtetéshez szükséges forrásokat. Ha nincs rá fedezete, akkor is van megoldás, az önkormányzat kérelmezheti a kormánytól a színház közös működtetését. Amennyiben a kormány teljesíti a kérelmet, megállapodást köt az önkormányzattal, amelyben meg kell határozni az intézmény közös működtetésének és működésének részletes szabályait, beleértve a vezetői kinevezés módját is.
A többiekkel mi lesz? Sorsuk bizonytalan. Az elfogadott törvény szerint a költségvetés a nem állami fenntartású nemzeti előadó-művészeti szervezetnek vagy kiemelt előadó-művészeti szervezetnek minősített zene- és táncművészeti szervezetek támogatását felosztási szabályzat alapján biztosítja. Érdekes megoldás. Az Alaptörvény szerint jogot és kötelezettséget csak jogszabály állapíthat meg. A szabályzat nem jogszabály. Egyeztetni, kihirdetni nem kell. Bármikor átírható, megváltoztatható. Feltételei bővíthe?tőek, szigoríthatóak. Világos! Senkinek semmi nem jár, adható, ha megfelel a szabályzatban előírtaknak.
Jó hangulatú tüntetés sikeredett a Madách téren, sok nézővel, kevés eredménnyel. A törvény megkapta a kormányzati szavazógép támogatását. A miniszterelnök-pártelnök méltán elégedett. Úgy látszik, nem is lesz valódi, érzékelhető, a hatalomra veszélyes, a társadalmi összefogásra épülő ellenállás.

Összegzés helyett
Az ítélet beteljesedett. A miniszterelnök-pártelnök a karmelita kolostorból számára kialakított Sasfészek ablakain kitekintve látja a múltat, amit ő építtetett újjá. Minden haladhat tovább. A trianoni lövészárok szépen mélyül a Kossuth tér oldalán. Jó az esélye annak is, hogy tovább szaporodnak az arénák az országban. Jó az esélye annak is, hogy lesz budapesti atlétikai világbajnokság. Folyhat a közpénz továbbra is a hatalomnak megfelelő zsebekbe.
2010 óta az államhatalom működésében minden megváltozott. Ennek következtében a békés hatalomátadás feltételei már nem biztosítottak. A miniszterelnök-pártelnöknek ? bár a választások eredményei alapján formálisan volt rá felhatalmazása ? az alkotmányos puccs végrehajtásához nem volt joga. A történet folytatódhat. A kétharmad tettre kész. Bármi megtörténhet. A társadalmi összefogásra épülő ellenállás még várat magára. Bármi megtörténhet.
koncferencia (vendég) [2020-01-12 15:08:43]#38
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

https://index.hu/belfold/2020/01/12/orban_a_fidesz_minden_valasztokeruleti_elnokevel_leul_elbeszelgetni/

Reméljük, hogy a miniszterelnök úr mérlegeli a szerencsi választók őszi értékelését :-D
Lehet követni: (vendég) [2020-01-11 17:12:46]#39
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/utcaseprok-kozott-osztja-szet-minden-honapban-a-fizeteset-a-fotav-uj-vezere/7tc9z2q?fbclid=IwAR35aV2tvw7v6B9z8eEI-Y2bU9sADRq3CPKgfFtH0pqBo5y1AlY0_xqPhGc
Toszkánai. (vendég) [2020-01-11 08:00:39]#40
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

-A mádi/ Toszkána/ pm. szorgalmasan posztolja a saját fényezését.Mindenki tudja ,hogy ki volt,és miért lett" kirakat "gazdag. Ner lovag,és nem pedig képzettsége,és a teljesítménye miatt. Most mindent úgy állít be ,hogy mindent az önerejéből érte volna el.
Várjuk ki a végét . Azért az elmúlt kampányban ,sok minden kiderült az "áldásos " tevékenységéről.
-De Mád /Toszkána / másról is különleges.A helybeli egyházi ember, rendszeresen posztol ,egyoldalú politikai véleményeket, és korábban már az önk. kampányban is tevékenyen részt vett. Pedig tudhatná ,hogy a nyájban ,van mindkét oldali birka !!!! .Nem hiszem, hogy van e még, ilyen nyílt ,és egyoldalú egyházi politizálás, a környezetünkben,.Nem így ismertük meg, tiszteltük korábban.
Lehet ,hogy az előző két gondolat összefügg ?
336nak (vendég) [2020-01-10 10:45:37]#41
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Igy ,ahogy felsorolta miket igért össze a képviselő úr, azon nevetek, hogy ezt még voltak akik el is hitték. Bocsi, de az új cukorgyár igérete talán ki is maradt.
A szigetelőanyag gyárról / pedig az hangzott el, hogy biztosan meglesz/ már semmit sem lehet hallani.Sajnos ez a város az elmúlt 9 évben nem épült, hanem LEÉPÜLT.
Ja és hányszor, milyen fontos témában szólalt meg a képviselőnk a Parlamentben?
Mennyi (vendég) [2020-01-10 09:51:12]#42
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Legyen következetes! Aki annak idején találkozott, tárgyalt így vagy úgy Mengyivel, az tűnjön el a közéletből! Na, ki kezdi a hosszú sort?
Átlátszó (vendég) [2020-01-10 09:30:39]#43
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Azért ne fogjunk mindent a bukott jelöltekre,balekokra.Amig helyben ezerrel ment,hogy a kormány segitsége/vagyis Konc nélkül/nincs jövő,addig a polgármester/képviselő szerény eredményeket tudott felmutatni.Beszélgessen el azokkal akik belehajtották Seherezádé álmába az 1000.munkahelybe.Cukrász és konzerv üzem,vágóhid és gyümölcsfeldolgozó,betonelemgyár,gombatermesztés,szigetelőgyár,Mészáros Lőrinc.Inkább a parlamentbe kellene a pedagógusok,nyugdíjasok,egészségügyiek dolgairól,a térség leszakadásáról szónokolni.Ez persze nem fér bele a választási programba.
valaki (vendég) [2020-01-09 20:32:59]#44
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Persze, nekünk fontos, hogy Szerencsen mi történik, de összességében az a lényeg, hogy egyre több pofont kapjon a fidesz, így előbb-utóbb a földre kerül. Akkor majd elkezdhető a rendcsinálás.
szavazat (vendég) [2020-01-09 20:21:14]#45
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Valakinek nagyon a bögyében van a Globo TV. Javasolnám, hogy tiltakozzon nyilvánosan vagy tegyen feljelentést, ha szabálytalanságot, törvénytelenséget észlel.
szavazat (vendég) [2020-01-09 20:16:26]#46
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Eddig nem volt semmi, azért szavaztunk ellenük, hogy adjunk esélyt másnak és reménykedjünk. Egyszerű volna minden, ha előre tudnánk a tutit.
! (vendég) [2020-01-09 20:02:08]#47
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Rá kell kérdezni Nyírire nyilvánosan,hogy mlyen közös ügylete van Baloghal és fullajtárjaival!
fekete-fehérnek (vendég) [2020-01-09 17:28:36]#48
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Nem! De azért IS szavaztunk a Fidesz ellen, hogy a milliárdos áfacsaló bűnszervezetek eltakarodjanak innen, ugyanis miniszter asszonyi szinten azok is a Fideszhez kötődnek.
errr (vendég) [2020-01-09 16:27:15]#49
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

Most akartam magától meghallani a tényeket, erre fel maszatol, nem mondja. :D
Orbán Viktor (vendég) [2020-01-09 15:00:36]#50
Cikk: Ahol a Fidesz kiütötte magát a városházáról

sajtótájékoztatóján világosan beszélt-jobb jelöltek,meggyőzőbb érvek a másik oldalon.Igen Konc Ferenc szétigérte magát,szaladt és telefonált,halmozta az állásokat-minden akart lenni egyszerre,senki másnak nem akart levegőt adni.Itt az eredmény!Leirta a helyi fideszt,s ezt jól érezték Nyiri Tiborék.Azért 2018 áprilisától mégiscsak Ő volt a hivatalos vezető,mégha köszöntöm -megnyitom tandem félévig müködött is.
A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató