Hírek
Frissítve: Csalókat juttatott szocpolhoz az építési osztályvezető
Dátum: 2008.06.30., 19:55Írta: Nagy GáborFrissítve: 2008.07.04., 16:39Megtekintve: 8220Értékelés: 5.00

A rendőrség június 29-én délelőtt házkutatást tartott a szerencsi polgármesteri hivatal építésügyi és városfejlesztési osztályvezetőjének lakásán és munkahelyén, majd meghallgatása után őrizetbe vették a 46 éves férfit.
A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt indított még áprilisban eljárást. A vizsgálat eddigi adatai szerint a gyanúsítottak jelzáloghitelek és szociálpolitikai támogatások jogtalan felhasználásával jutottak törvénytelen anyagi előnyökhöz. Az ügyben eddig négy taktaközi férfi előzetes letartoztatását rendelte el a bíróság. A szerencsi Cs.B. a gyanú szerint valótlan tartalmú hatósági határozatok kiállításával közreműködött a szociálpolitikai támogatások jogtalan folyósításában. A rendőrség kezdeményezte az ügyészségnél a férfi előzetes letartóztatását.

Szöveg forrás: Szerencsi Televízió

Az RTL Klub híradójának felvétele az alábbi címen megtekinthető. A kissé félrevezető képsorokon (és az elterjedt szóbeszéddel ellentétben) nem a címben szereplő férfit teperik le a kommandósok, hanem a többi gyanúsítottat.



A szerencsi köztisztviselők továbbra is emelt fővel járhassanak...


Szerencs - Csalás, közokirat-hamisítás gyanúja miatt letartóztatták a szerencsi építőhatóság vezetőjét szerdán. A férfit állítása szerint megfélemlítették. Nem tagadja, hogy megpróbálták megvesztegetni, de ő ellenállt...

Előzetes letartóztatásba helyzete a bíróság a szerencsi építőhatóság vezetőjét kedden, mert a gyanú szerint az egyelőre feltárt esetekben ügyintézőként, a jegyző helyett feljogosítottan eljárva úgy adta ki lakások használatbavételi engedélyét tényleges szemlék nélkül, hogy az épületekben súlyos fokú műszaki hiányosságok voltak.
A papír birtokában az érintettek teljes összegű állami támogatás összegét megkapták. Az adatok szerint egy-egy ingatlanra ötmillió forint körüli állami támogatást igényeltek a jogosultak. Az immár letartóztatott férfi elismerte, hogy ellenőrzés nélkül adta ki ezeket az engedélyeket. Azzal érvelt, hogy megfélemlítették. Arról is beszélt, hogy megkísérelték megvesztegetni, de az ajánlatokat visszautasította. Emiatt feljelentést nem tett.

Visszamenőleges ellenőrzés

Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere úgy reagált, hogy a szociálpolitikai kedvezménnyel épült lakások dolgában vizsgálatot kell folytatni.
A polgármesterek azt látják, hogy nem épülnek fel lakások, vagy félig épülnek fel, és ez után valakik az állami és szociálpolitikai kedvezményt felveszik. Azt javasolták, hogy öt évre visszamenőleg vizsgálják meg a hatóságok ezeknek a pénzeknek a felhasználását. Arra azonban nem gondolt, hogy ez ilyen módon a szerencsi építésügyi hatóságot is érintheti. A szerdai ülésen a képviselőtestület tagjait tájékoztatták az ügyről, még ha nem tartozik is az önkormányzat hatáskörébe az eset.

Emelt fővel járni

Dr. Bíró László, Szerencs címzetes főjegyzője szerint az ügy a hivatal vezetését és az osztályvezető kollégáit is megrázta. Elmondta, hogy a polgármesteri hivatal építőhatóságának vezetőjéről van szó, aki ilyen helyzetbe került. Ez az eset az ártatlan, jó szándékú és szakszerűen eljáró köztisztviselőkre is rossz fényt vet. Jó volna, ha mielőbb tisztázódna az ügy. Aki bűnös, azt büntessék meg, de a szerencsi köztisztviselők továbbra is emelt fővel járhassanak... - fogalmazott. Az osztályvezetőt a letartóztatás miatt azonnal felfüggesztette állásából, ami a jogerős büntetőeljárás végégig így marad. Nyomatékosította: az építési és használatba vételi engedélyek kiadását a hivatal megszigorította.

A jegyző hozzátette: Két vagy három évre visszatekintő ügyről van szó. Tavaly indított nyomozást a rendőrség ezekben az ügyekben, volt benne egy közigazgatási hivatal által végzett vizsgálat is. Amikor a feltárt hiányosságokról tudomást szerzett, fegyelmi eljárást indított az osztályvezető ellen. Van kinevezett osztályvezető helyettes, aki a hatósági ügyeket tovább viszi. A városfejlesztésben nagy a kiesés, hogy a főmérnök nem tudja ellátni feladatit. Három kolléga között osztotta meg ezeket a feladatokat. Átmenetileg a munka zökkenőmentessége biztosítva van.

Alább láthatók a lap riportjai Rónavölgyi Endrénével és Bíró Lászlóval:






Forrás: Boon
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Valaki (vendég) [2008.07.06., 02:49][válaszolok] #1
A címzetes főjegyző meg az önkormányzat már bebukott párszor (pl. a szalmatüzelésű erőmű kapcsán). Nem tudom, mi kell még, hogy észre vegyék az emberek, hogy valami nincsen rendben az önkormányzat dolgozóival (főleg a vezetőkkel). Muszáj megvárnunk a 2010-et a változáshoz?
Mondjon le! (vendég) [2008.07.06., 17:21][válaszolok] #2
Ennél kisebb bakikért is leváltottak már vezetőket. A főjegyző meg ne járjon emelt fővel, mert neki kellett volna ellenőrizni a beosztott osztályvezetőjét. Felelősség terheli őt is és a polgármester asszonyt is. Ők teremtettek olyan körülményeket, hogy ez megtörténhetett.
Tanulni, tanulni (vendég) [2008.07.07., 09:07][válaszolok] #3
Kedves Barátaim, ha utánanéznétek, tudnotok kellene, hogy sem egy képviselőtestületnek, sem egy polgármesternek semmi köze, beleszólása, de még csak rálátása sincs az építéshatósági feladatellátásba. Ezek nem önkormányzati, hanem ÁLLAMIGAZGATÁSI feladatok. Nem szükséges ehhez közigazgatási szakvizsgát tenni, egyszerű tájékozódás is megteszi.
Tanulni? (vendég) [2008.07.07., 15:42][válaszolok] #4
Na ez a baj, hogy a polgármester asszonynak halovány fogalma sincs arról, hogy mi történik az államigazgatási eljárások során a saját városában. Pld. Tokajban az okmányirodában fél óra alatt el lehet intézni azt, amire Szerencsen időpontot (kb.másfél hét) kell kérni. Na mért van ez így? Szerencsen nem államigazgatás, hanem az állampolgárokkal való packázás van!
Névtelen (vendég) [2008.07.10., 22:50][válaszolok] #5
Sajnos Szerencsen egyetlen munkatereületen sem szakmai,hanem politikai döntések születnek.Legkézenfekvőbb példa a Bolyai János matematika-számítástechnika szakosított tantervű általános iskola szétrombolása.Az eredmény:zéró! Szegénységi bizonyítvány a polgármesterre és az őt kiszolgáló lakálytestületre! Nincs nagyobb vétek attól,mint a gyermekeket megfosztani azoktól a lehetőségektől,jogoktól,melyek életüket meghatározó utakat zárnak el!Az olcsó népszerűség hosszú távon nem profitál!--Ébresztő emberek!!/FIÚK !Mehet névvel is ha úgy gondoljátok/
Névtelen (vendég) [2008.07.11., 22:07][válaszolok] #6
Gratulálok tehetséges, volt,de ma is kedves diákjaimnak e nagyszerű honlaphoz! Tartson a lendület sokáig fiúk!!!!!!!!
Névtelen (vendég) [2008.07.12., 08:32][válaszolok] #7
Ilyen korrupció folyik az ügyészségen,bíróságon,rendőrségen!!! Ideje lenne átnézni ezeket a fantomcégeket!
egy szerencsi (vendég) [2008.08.14., 21:25][válaszolok] #8
ezek a velemenyek tukrozik a kozhangulatot es a valosagot.meddig mehet meg ez igy????
Névtelen (vendég) [2008.08.27., 18:20][válaszolok] #9
Nem tudom,ha valaki érintett a csalássorozatbanönálló végrehajtó-3nap előzetes,10millio-ovadlk,miként -erkölcsi ok-álhat kapcsolatban az önkormanyzat. MÁS !De a szentendrei 200millás villa is megér egy-két 4sorost,a szerencsi lakás panamaépitési oztály
Lokálpatriot (vendég) [2008.12.12., 18:43][válaszolok] #10
"Jó" olvasni,hogy a maszop mindenütt kitartóan törődik az emberekkel. Mármint a sajátjaikkal, de nagyon.Ezt a színvonalat még kolompárorbán is tudja.Érdemes lenne utánajárni, hogy vajon melyikőjük volt a tanár és ki volt a szorgalmas tanuló. Mert,hogy az iskola egy, ahhoz a naponta felrebbenő hírek hallatán nem férhet semmi kétség. Éljen a macöszop ! :DDDDDDDDDDD
csokoládé (vendég) [2009.03.09., 15:26][válaszolok] #11
Lassan itt a városnapja! Előre megmondta a város vezetése kit is kell ajánlani kitünteésre. Nem lesz meglepetés. Maczkó Lászlóné, és Uray Attila a Bolyai iskolából már biztosan azok lesznek, pedig egyáltalán nem őt szerették volna az ottani vezetők, munkatársak Vagy ilyen esetben talán meg kéne szavaztatni a diákokat???????????????? Egyébként miért is lesznek ők városkitüntetettek? No erre majd válaszol Rókavölgyiné-
Névtelen (vendég) [2009.03.10., 07:11][válaszolok] #12
Bébi bogyó (vendég) Nem tudtam, hogy ez itt a reklám helye? Kedves csokoládé! Szemmel láthatóan tele vagy jóindulattal. Személyesen ismered őket, vagy hallomásból terjesztetted fel kitüntetésre a megnevezetteket? Egyébként egy ilyen fontos közérdeklődésre számottevő információkor nem szabad kétségeket hagyni, találgatásokra okot adni? Milyen kitüntetést kapnak? Ja, és van Bolyai? Azért nem vagy teljesen naprakész!
csokibogyónak (vendég) [2009.03.12., 08:10][válaszolok] #13
Hány db felterjesztés érkezett? abból hanyan maradtak a kosárban, hanyan kapnak kitüntetést? ezt is érdemes lenne tán megnézni a realitás talaja miatt, nem ?
Összes hozzászólás: 13 db (3 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.