Hírek
Eltörölték a 13. havi nyugdíjat - Szerencs polgármestere nem jó szívvel tette
Dátum: 2009.05.04., 22:36Megtekintve: 8538Értékelés: 5.00Címkék: rónavölgyi_endréné, nyugdíj

Július 1-jétől megszűnik a 13. havi nyugdíj, ennek második, novemberben esedékes részletét idén már nem folyósítják. Többek között ezt tartalmazzák azok a nyugdíjtörvény-javaslathoz benyújtott módosító indítványok, amelyeket hétfőn fogadott el a parlament. Bajnai marad. - summázza a FigyelőNet. Az Index fiatal riporterei ez alkalomból ismét remek parlamenti videóval örvendeztették meg az olvasókat. Kiderül, hogy Rónavölgyi Endréné a szavazóterembe menet még sebtében egyeztetni készült a térség lakóival, aztán mindenki megnyugodhatott: ez már megtörtént.
1:01 perctől látható az ominózus részlet.



Forrás: Index
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Önkormányzati képviselő [2009.05.06., 00:00][válaszolok] #1
Tisztelt Olvasók! Megnyugodtam a riport kapcsán, hiszen Szerencs város polgármester Asszonya, a 11. választókerület egyik ( Mszp-s) országgyűlési képviselőjeként egyeztetett az itt élő nyugdíjasokkal arról, hogy a 2002- ben megszavazott 13. havi nyugdíjat elveszi tőlük a lecserélt Miniszterelnök!!! Tisztelt nyugdíjasok! Egyetértenek-e Önök azzal, hogy a polgármester, képviselő Asszony három helyről vesz fel több százezer forint költségtérítést úgy, hogy az Önök pénzén is, hivatali autóval jár Budapestre???Miközben arról szavaz, hogy Önöket megszorítások terheljék?!Üdvözlettel: Hidegkúti Ákos önkormányzati képviselő FIDESZ
krétakör (vendég) [2009.05.06., 07:56][válaszolok] #2
Jajjjjj kedves Ákos! Már megint úgy lesz, mint 2004-ben. Önök nyerik meg az MSZP-nek a választásokat! Értse meg, nem szeretik az emberek, mármint a földön járó egyszerű emberek, ha lejárató kampányt indít! Mi nem bánjuk, hogy akár az egyik, akár a másik országgyűlési képviselő, mit mennyit és honnan veszi fel. Megdolgoznak érte. Önök, nem győzik gyártani a lejárató szöveget, a másik oldal, pedig nem győz rá válaszolni. NEM EZZEL KELL foglalkozni. Tessenek megmutatni ki a legény a gáton. Tessenek igazságot, becsületet, tisztességet szajkózni és a mindennapokban megmutatni. Annyi bizonyos, bárki legyen is a miniszterelnök, Szerencs városában a Fidesz soha nem fog győzni! És tudom, hogy fájni fog! Miért is? Hát ezekért a beszólásokért amit kedves képviselő úr tesz. Nem elég, hogy nincs munkánk, nincs pénzük az embereknek és nyakig el vannak adósodva, még egy megkeseredett vezetés kéne semmi más!
a lényeg (vendég) [2009.05.06., 08:10][válaszolok] #3
Kedves "krétakör"! Megfogalmazta a lényeget:nem elég, hogy nincs munkánk, nincs pénzük az embereknek és nyakig el vannak adósodva- mégis kell a Majális. Igaz a mondás: Sírva vigad a Magyar! Bekecsen nem volt, nagyon helyes.
krétakör (vendég) [2009.05.06., 08:30][válaszolok] #4
Tudja Ákos, ha azon lehet megspórolni az elveszett milliárdokat, hogy mi ne vígadjunk, akkor legyen. Tudja Ákos, ha egyetlen szóval említette volna, hogy lemond egy évig képviselői tisztelettdíjáról, és csak huszonhétezer forintból akar élni, mondjuk, mint én, akkor hinnék magának! Ha megígéri, hogy kezdeményezi a képviselőtestületben, fejet hajtok ön előtt. Na ez lenne a spórolás útja. Nem rajtunk, önmagukon spórolni. Egyetlen képviselő sem akar magán megszorításokat gyakorolni oly módon, hogy megpróbál megélni annyi pénzből. amiből éhen halni nem lehet, élni?... Ez a felvetésem vonatkozik a kormányra is. Persze, hogy szégyen gyalázat, hogy csak az embereken akarnak spórolni. Orbán Viktor sem állt fel és nem mondta egy szóval sem. Uraim, most nekünk kell példát mutatni. Tegyük be a pénzünket a nagy közösbe. Jaj kedves Ákos fejétől bűzlik a hal. Én beteg vagyok, ráérek itt levelezgetni és mindezt 27.000 Ft-ért. De ön, ön mennyiért is vesztegeti a drága idejét?
krétakör (vendég) [2009.05.06., 09:37][válaszolok] #5
Jó hír! Ma délelőtt adtak át Ond településrészen egy életmentő készüléket. Ebből arra kell következtetni, hogy van pénz ilyen fontos dolgokra is! Köszönet érte Dr Bobkó Géza főorvos úrnak, a város vezetésének és mindenekelőtt a mi képviselőnknek, Danyi Lászlónak! Sok sikert további munkájukhoz!
Önkormányzati képviselő [2009.05.10., 17:21][válaszolok] #6
Tisztelt "krétakör"! Azt gondoltam felkészültebb belőlem. De sajnos jól látszik, hogy nem így van. Hidegkúti Ákos volt 2008 novemberében az első önkormányzati képviselő aki kezdeményezte, hogy a képviselői tiszteletdíjakat törölje el az önkormányzat.Hála Istennek ez meg is történt az idén. De tudja ki az a két ember, aki ennek ellenére nem mondott le a járandóságáról? Elárulom: Heves János alpolgármester (MSZP)? Rónavölgyi Endre Béláné polgármester Asszony (MSZP)No comment!!! Üdvözlettel:Hidegkúti Ákos önkormányzati képviselő Fidesz
krétakör (vendég) [2009.05.10., 19:58][válaszolok] #7
Kedves Ákos! Valóban nem vagyok naprakész" Önből", és sok minden másból sem. Hiszen ki is tudja követni, ami mostanság történik! Én minden képviselőnek kívánok erőt, kitartást és türelmet. Úgy a jobb, mint a baloldalnak. És hogy miért is? Hát azért, hogy értünk, a városért, Ond településért eredményesen dolgozzanak, ha már egyszer megválasztottuk Önöket. Ne legyenek ellenségek, csak legyen egyszerűen jobb és baloldal. De csak akkor hisszük el, hogy a mi javunkat szolgálja mindkét oldal, ha ezt az örökös egymásra mutogatást, vádaskodást befejezik. A drága időt nem erre kell elpazarolni, hanem arra, hogy alkotó, építő munkát végeznek. Mégegyszer kívánok hozzá sok sikert!!!!!!!!!! Egy országban élünk: MAGYARORSZÁGON
Apci (vendég) [2009.05.11., 12:18][válaszolok] #8
Azt az életmentő készüléket már a 2008 évi Ondi közmeghallgatáson úgy adta elő Tisztelt Polgármester asszonyunk, hogy az már a településen van. De a kérdésre, hogy hol van arra ő nem tudott válaszolni ekkor Szabóné, aki az építésügyön van azt a választ adta, hogy az orvosi rendelőbe van elhelyezve ezt suttogva egy ondi önkormányzati dolgozó cáfolta. Nagyon jó, hogy megkapta Ond csak nagyon nagy az időbeni különbség. A majálisról csak annyit, hogy ha Ond Szerencs település része akkor nem kellene más fellépő művészeket szerződtetni egy kis csúszással a Szerencsen fellépők Ondon is felléphetnének és ez anyagilag is jobb lenne.
Névtelen (vendég) [2009.05.11., 16:24][válaszolok] #9
kösz Ákos az infot!várom a többit is, csak igy tovább!!
ondi (vendég) [2009.05.11., 21:06][válaszolok] #10
Nem tudom ehez a témához, mármit a nyugdíj a tizenharmadik nyugdíj eltörléséhez hogyan kapcsolódnak ezek a bejegyzések, de legalább foglalkoznak a mi kis településünkkel. Köszönöm! Hátha jobban odafigyelnek ránk!?
Névtelen (vendég) [2009.05.12., 09:44][válaszolok] #11
Nincs mit "suttogni", vihar ez a b.l.ben. Én úgy értettem, h a korábbi életmentő készülék Dr. Móré úrnál van a rendelőben, az új meg rendelési időn kívül is elérhető lesz az idősek klubjában. Mi érthetetlen ebben?
S (vendég) [2009.05.12., 11:21][válaszolok] #12
Mondjuk a polgármester asszony abban a kérdésben hogy bezárják-e a cukorgyárat mikor egyeztetett a a térség lakóival? Az MSZP kormány már 2006-ban döntött a cukorgyárak sorsáról. Na ne mondja már a polgármester asszony, hogy erről nem volt tudomása. A körzetben senki nem akarta ezt, mégis megcsinálták! Akkor hogy is van ez, kinek az érdekét képviselik? Most meg életmentés, kinek az életét akarják menteni?
Bulcsú Vezér (vendég) [2009.05.12., 11:23][válaszolok] #13
Nos igen, ajánlom a tisztelt Krétakör, és minden vendég figyelmébe a parlament honlapját ahol, megnézheti mennyit is keresnek, a településhez tartozó, parlamenti képviselők, persze nincs minden adat rajta, de elég szép summa, és gondolkodjon el azokat kell-e megszorítani akik, nyugdíjjasok, vagy bérből és fizetésből élnek, vagy azokat akik fennt is és a városban is "osztják az eszet", lásd: Fenti videó!!!! Ismét kiderült egy hazugság, sánta kutya szindróma.
Bulcsú Vezér (vendég) [2009.05.12., 17:53][válaszolok] #14
Most hallottam, hogy a nyolcmillió forint értékű lakás után 16.000 Ft-ot kell fizetni, tisztelt krétakör, remélem az ön ingatlanja is ér ér ennyitt, ez egy normál alsó - középrétegbeli ember házának értéke. Gondolkodjon már el kit is kell önnek szidni????A 27.000 rokkantságiból erre fogja futni, mert én nem fizetem be az biztos tegyen ez a libatolvaj bármit is. Hajdú- Biharba nem teheti be a lábát,s lassan már borsodba sem. Ön pedig csak gondolkodjon,én nem sértem meg csak hallgasson a józan eszére. Üdv:és szép estét kívánok.
Névtelen (vendég) [2009.05.12., 18:20][válaszolok] #15
de van egy gordonkásunk és 10millió bögösünk!
krétakör (vendég) [2009.05.13., 08:52][válaszolok] #16
Én nem gondolom, hogy bárkit is szidtam! Ha meg akarjuk változtatni a világot, az országot, előbb önmagunkon kell változtatni. Mi mindannyian egy országban élünk. Szeretném, ha úgy is tennénk, élnénk. Az, hogy többpártrendszer van, az nem jelenti, hogy az embereket el kell marni egymástól! Ez mindkét oldalra vonatkozik. Azért két oldalt említek, mert meghatározó pártokra gondolok. Az én ingatlanom? Ha bárki is ad érte 8.000.000ft-ot, én holnap arrébb állok. Én, ahogyan a kormány is definiálta, tisztes szegénységben élek. Ami azt jelenti,hogy van mit enni, tisztán járunk, télen meleg otthonunk van. Persze, ehez nem csak a kis jövedelmünk kell, hanem az is, hogy azt be kell osztani. És némi mezőgazdasági munkát is kell végezni. Megtermeljük magunknak az ennivalót, mint nagyapáink tették. Drága Vezérem! Én alapból szeretem az embereket. Nem különböztetek meg senkit sem párt, sem vallási sem etnikai hovatartozása miatt. Énnekem önnel sincs semmi bajom. Én azt szeretném, ha egy normális országban élnénk,. ahol a politikusainkról vezetőinkről példát lehet venni, és békében szeretetben tudnánk élni. Nem kell nekünk utánozni nyugatot! És főleg nem kell nekünk a globalizáció. Üdvözlettel szép napot önnek és minden fórumozónak!
Sono Io /vendég/ (vendég) [2009.05.15., 23:28][válaszolok] #17
Azt hiszem,úgy kell megítélnem a fenti vitát,hogy a hozzászólók" nem egy gyékényen árulnak"-vagyis nem egyformán tájékozottak a mai belpolitikai helyzetről.A tájékozatlanok és az "agymosottak" azonnal az MSZP rablóbanda védelmére kel,ha meghall valamit a körülötte zajló igazságról.Miért kell jobboldali mocskolódásról beszélni,ha kimondjuk az igazat?Ha a kedves "krétakör" vendég figyelemmel kísérte volna a múlt heti pécsi eseményeket,tudná mi a mocskolódás-és abban teljesen igaza van,nem is lehetett nyerni vele-és ott sem a jobb oldal mocskolódott!Nem tudom ki hogy van vele,de én nagyon allergiás vagyok a hazugságra.Sajnálom azokat a nyugdíjasokat,akik anyagi okok miatt kénytelenek csak a TV1,TV2,RTL műsorát nézni-onnan tényleg nem tudhatják milyen hatalmas morális és gazdasági válságban tengetjük életünket,hogy micsoda gátlástalan kifosztása folyik az országnak.Milliókat adnak egymásnak kárpótlásul pl.azért,mert egyik bársony székből átülnek a másikba!? Ne legyek mélységesen felháborodva a sok hasonló gazemberségen,amikor nekik minden kevés,kell a mi 13. havi nyugdíjunk is?!!Igenis felelős a mi városunk polgármestere is,mert megszavazta! Ő akkor sem merte megnyomni a nem gombot,amikor más MSZP-s képviselő azt megtette pl.a Karsai József képviselőtársa.Nekem nem elég a sajnálata,nem hiszek a szociális érzékenységében amikor Ő havonta keres másfél milliót-R.E.-né nem sajnál,hanem lesajnál mindenkit.
Névtelen (vendég) [2009.06.19., 18:13][válaszolok] #18
MELYIK MOCSKOS MSZP-S TAGOT ÉRDEKEL IGAZÁN A NÉP? SZERENCS EGY HATALMAS KOMCSIGÚC, GONDOLOM A SZERKESZTŐVEL EGYETEMBEN! H. ÁKOS SZAVAIN EL KÉNE GONDOLKODNI!
Névtelen (vendég) [2009.06.19., 20:01][válaszolok] #19
Ugyanez igaz a tobbi partra is,-ennek ellenere nem engedem meg magamnak, hogy mocskosnak nevezzem oket vagy barmely embertarsamat- ugyan mutasson mar valaki csupan egy embert az ellenzek oldalan aki becsuletes lenne es a valasztoi erdekeben tenne dolgat!Sokan elfelejtettek mar milyen remuralom volt a fidesz idejen. Meg a parlament ulesezett normalisan es ha jol emlekszem a tv-ben sem engedtek kozvetiteni a parlamenti uleseket.
SONO IO (vendég) [2009.06.20., 22:04][válaszolok] #20
Az előttem szóló szavain szinte el sem lehet igazodni annyira értelmetlen.Javaslom,hogy mielőtt beküldi olvassa el úgy,ahogy leírta szóképekben és ne úgy ,mint amit írni szeretett volna.Ha nem engedi meg magának,hogy kit minek nevez,az a maga problémája,de a mai belpolitikai helyzetben nem lehetünk álszentek.Ne állítson már olyan képtelenséget,hogy minden ember csupa jóság és tisztakezű!!Ha nem ismeri a jobb oldali pártokat,minek mond rossz véleményt róluk? Ezzel ellentmond saját magának és sekélyes ismeretekre vall,-nem beszélve az emlékező képességéről!Csak egy konkrét és újra aktuális kérdés:Melyik kormány építtette újjá az árvízkárosultak házait és segítette az újrakezdést?Mit kapnak a mai katasztrófa-sújtotta területek károsultjai?Szeretném ha írna konkrét dolgokat a FIDESZ 4 éves " rémuralmáról"Maga nem nevez senkit mocskosnak-csak keményen mocskolódik!Akkor most mi van? Így hová jutunk? Egyébként:ha véletlenül nézte volna a héten Nagy Imre újratemetéséről szóló filmet,nem írta volna azt amit írt.
Névtelen (vendég) [2009.06.22., 16:27][válaszolok] #21
Ugyan mi serti kegyedet ennyire? Az hogy a parlament sem ulesezett olyan rendszeresseggel ahogyan most? Vagy tevedtem volna amikor azt irtam, hogy a TV sem kozvetitette a parlamenti uleseket? Ugyan mi ebben a kemeny mocskolodas? Ki az a Nagy Imre?
Sono Io (vendég) [2009.06.26., 09:51][válaszolok] #22
Erre csak azt lehet vàlaszolni:No komment!Alagutban nem orditozunk!
Névtelen (vendég) [2009.06.26., 20:12][válaszolok] #23
Bizony ne is orditozzon senki alagutban mert semmi ertelme.Es ebben is mocskolodast vel felfedezni vagy ez onnel csupan egy rossz alomnak minositheto?
Összes hozzászólás: 25 db (21 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 2 db (8%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.