Hírek
Előzetesben a vasvillás mezőzombori rabló
Dátum: 2009.06.30., 16:07Írta: Bekő AntalMegtekintve: 10547Értékelés: 5.00Címkék: cigánybűnözés

Egy mezőzombori családhoz késő este érkezett hívatlan látogató vasvillával a kezében követelte a háziaktól, hogy értékeiket adják át neki. A Szerencsi Rendőrkapitányság rablás bűntettének kísérlete miatt indított eljárást egy mezőzombori férfival szemben. A gyanúsított június 27-én a késő esti órákban behatolt egy helyi családi házba, s kezében egy vasvillával azt követelte az ott lakóktól, hogy készpénzüket és mobiltelefonjukat adják át neki - adta hírül ma a Borsod Online.
A családfő azonban úgy ítélete, meg képes megakadályozni az elkövető szándékát, ezért ártalmatlanította a támadót, majd visszatartotta az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig. A Szerencsi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a korábban hasonló bűncselekmények miatt elítélt és alig egy éve szabadult mezőzombori férfit (ennyit a börtön társadalomba visszanevelő szerepéről - a szerk.). A hatóság egyben kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a bíróság június 30-án elrendelt. A rendőrség tervezi, hogy az elkövető 15 napon belül bíróság előtt feleljen a tettéért. Minderről Dobi Tamás, a B.A.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa számolt be.

Mit tegyen, ha tetten ér egy elkövetőt? A tapasztalatok szerint számtalanszor előfordul, hogy egy bolti vásárlóból szemtanú lesz. De mit tegyünk, ha tetten érünk például egy bolti tolvajt, vagy bármely más elkövetőt? A tetten ért tettest bárki elfoghatja, a törvény erre lehetőséget ad. Ez azonban jog, nem kötelesség. A közbiztonság közös érdek ezért, ha ilyen helyzet adódik célszerű mérlegelni, hogy például elegendő-e a testi erőfölény, vagy esetleges segítők hozzá tudnak-e járulni az elkövető visszatartására, az időközben értesített rendőrök megérkezéséig, akik a további szükséges intézkedéseket megteszik. Ha a kísérlet kimenetele bizonytalan, saját, vagy mások testi épségét, életét éppen ezzel veszélyeztetné, akkor semmi esetre sem érdemes kockáztatni. Fontos tudni, hogy nem mindenki adja meg magát csak azért, mert rajtakapták. Mindenesetre a nyomozás azzal támogatható a leginkább, ha a szemtanú minden körülményt jól megfigyel (elkövető személyleírása, voltak-e társai, mivel és merre menekült, mit vitt magával, különös ismertetőjegyei).

Forrás: Borsod Online, bűnügyi hír létére kivételesen ott is kommentálható
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.07.01., 17:59][válaszolok] #1
Örülök neki, hogy a családfő leszerelte!!!Hogy milyen itt a közbiztonság, csak az tudja aki itt él ezek ( a szerk. nem adta meg a származását)között. Ami felháborító, hogy a rendesen dolgozó állampolgárok pénzéből tartják ezeket a börtönben! Sajnos úgy jönnek onnan haza, hogyha vissza kell menni, még örülnek is, hisz dolgozni nem kell, kigyúrják magukat, van kaja, fűtés, stb., és még az itthonmaradott családtagok pénzt is kapnak, hisz szegény családfenntartó a börtönben ül......
Frenky (vendég) [2009.07.02., 18:16][válaszolok] #2
Mi az hogy "rablás kisérlete" nem rajta múlott, hogy nem fejezte be a tettét! Ezt a görényt tartja el a társadalom? Soha életében nem dolgozott!!! Ezek miatt van cigánygyűlölet!
Anya (vendég) [2009.07.05., 22:09][válaszolok] #3
Minden elismerésem az édesapáé,hogy olyan önuralma volt,hogy nem nyírta ki rögtön sötétbőrű állat társunkat. Prosktúrán kellene az ilyen állatot tartani nem a börtönbe !!!! A hírek természetesen nem említették hogy cigány volt az elkövető !!! 34 évesen több mint 10 x volt börtönben!! Az adófizetők nemhinném hogy támogatnák ezt a fajta állattartást!! ÁÁÁÁÁÁÁ nem vagyok fajgyűlölő,de ez már sok volt hogy tizenéves gyerekre vasvillával támad!!
JOCÓ (vendég) [2009.07.07., 14:10][válaszolok] #4
Most az ilyenre az ember mit mondjon? Ez még a kezdet csak. Ezekből az eseményekből csak egyre több lesz. A börtönnek semmilyen visszatartó ereje nincs. Szeretnek odajárni, hiszen sok családtagjuk és társaik ott vannak. Kioktatják egymást a bűnözés minden csínjáról-bínjáról. No meg a jogaikról. Ebben az esetben is ugye szegény villás keménygyereknek eltörött az ujja. Erre mit csinált? Feljelentette a rendőröket! Mert ugye így eltudja kicsit húzni az időt és a pártfogója addig megtudja kenni valamelyik ügyvédet aki ilyen ügyekből kitudja mosni ezt a szemetet! Ugye a tulaj megakadályozta, hogy a patkány eliszkoljon a helyszínről, de mivel ezt dulakodás árán tudta volna véghezvinni a ház ura ezt erővel megakadályozta. Erre a rendőrök mit mondtak? -Még jó, hogy nem verte meg mert akkor önt is be kellett volna vinnünk testi sértés miatt! Kérdem én, hol itt a törvény? Éjszaka rám támadnak a saját házamban, és én a gyermekemet, a saját tulajdonomat nem védhetem meg mert nekem lesz belőle bajom? Kicsit messzebb nézve Amerikában az ilyenért a saját házamban lelőhetném mint egy kutyát (bocs az állat védőktől) mert bejött a portámra! És mi lenne belőle? Semmi. Mert a saját tulajdonomat vagy az életemet védtem meg. Kivinnék a ganajra és elásnák! No meg ott igazi börtönök vannak és nem szanatóriumok mint itt Magyarországon. Konditerem, minden nap gyümölcs mert a szervezetnek kell a vitamin, szex szoba, meg még a mobilt is engedni akarják nekik! Kérem szépen itt nagyon nem jófelé mennek a dolgok! Itt lassan szükségessé válik a forradalom(már rég kellett volna)!

(A hozzászólás csupa nagybetűvel volt, kisbetűsítettük, hogy könnyebb legyen olvasni - a moderátor)
egy mezőzombori (vendég) [2009.07.11., 09:45][válaszolok] #5
AZ elkövető származása szerintem mindenkinek egyértelmű,főleg hogy a mi falunk erősen cigányfertőzött,sajnos. Rablás bűntettének kísérlete?Ha nincs az apa lehet,hogy a családja már halott lenne és ez nem az elkövetőn múlott hogy ne így legyen!Ez miért nem gyilkossági kísérlet?Vagy miért nem garázdaság?Ha már a gárda egyenruhája is annak számít? Bezzeg ha magyar származású lenne az elkövető...
20 (vendég) [2009.07.11., 17:02][válaszolok] #6
Én már több forumon jelesztem hogy mit csinálnék velük!Ki vagyok mindböl tiltva!!Vegyen nekik az állam egy szigetet Kanadában ugy is odavágynak de úszólegyen és nem volna velük gond!!A munkanélküli járulékot bezzeg megkurtitva küldték de a dakoták mindent megkaptak. Ezt megcsináltuk!!
glonci laci (vendég) [2009.08.18., 15:20][válaszolok] #7
lehet ha magyar lett volna az elkővető nem keritenek ekora feneket enek a dolog nak de minden esetre meg fog bűnhődni a tete miat 10-évet kapot
Összes hozzászólás: 7 db (4 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.