Hírek
Rengeteg érdeklődő volt a csokifesztiválon + videó + újabb képek
Dátum: 2009.08.24., 01:47Írta: Nagy GáborMegtekintve: 9859Értékelés: 3.33

A cikkhez galéria is tartozik. Megtekintéséhez kattintson ide!

Magyar csoki-rekord született Szerencsen. A festmény tíz méter hosszú és mesefigurák vannak rajta, amiket gyerekek vittek a vászonra több színű csokoládéból. Ételfestékkel színezték meg a csokoládét, így kapták a különböző színeket - írja a Borsod Online. Elkészült a világ első csokoládé-festménye - vagy mégsem? Alább a Kulcs Magazin írása is, valamint egyik kedves olvasónk beküldött képei a cikk alján.
A festék nemcsak ehető, finom is - mondta el Ekker Róbert, szobrász-és festőművész a Független Hírügynökségnek vasárnap. Korábban még senki nem készített hasonlót, így új magyar, és minden bizonnyal világrekord született - mondta el Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora a Független Hírügynökségnek (nem ünneprontásként, de ennél a mondatnál meg kell jegyeznünk, hogy egy Jean Zaun nevű amerikai hölgy éppen 20 éve foglalkozik csokoládé-festmények készítésével, képei honlapján megnézhetők - a szerk.). Míg a festmény elkészült, a rendezvény szervezői összesen tizenöt mázsa csokit és cukrot osztottak szét a gyerekek között.

Ekker Róbert képzőművész faragta ki egy éve a 239 kilós csokoládé Gombóc Artúrt, most szintén Szerencsen, a második Csokoládéfesztiválon ő rajzolta elő az ugyancsak Guinness rekordnak szánt, szintén Csukás István mesefigurái által ihletett csokoládékörképet, amire helyi gyerekek vitték fel a csokoládét. (Gombóc Artúr mellé ez is bekerül a Szerencsi Múzeumba.)

Az eső miatt késve kezdődött a vasárnapi fesztivál programja, de nagyon beindult, rengeteg résztvevője volt. A cél – fogalmazta meg az ötletgazda Koncz Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke – hírül adni, hogy van szerencsi csoki, ráadásul finom, közülük is a legfinomabb a Retro Szerencsi (Melódia). Mindezek a Bon-Bon Kft.-ben készülnek. A körkép egyébként fehércsokoládéból készült, színezve. Csokoládéra való lakk védi.

Forrás: SZG, Boon

A Borsod Online cikkében emlegetett "Független Hírügynökség" az RTL Klubot takarja, amelynek esti, Szerenccsel foglalkozó rövid riportja itt megtekinthető. A fesztiválon szerkesztőink is megfordultak, a helyszínen készült fényképek a galériák között érhetőek el. Ha a csokoládéval történő színes festés nem is egyedülálló, de a fesztivál óriási reklámot hozott a városnak, amiért a rendezvény szervezői és lebonyolítói mindenképpen sikerként könyvelhetik el erőfeszítéseiket.



Ezreket csalt Szerencsre a II. Országos Csokoládéfesztivál

A szervezők azt kívánták, ne legyen az elmúlt hetekre jellemző kánikula a második alkalommal lebonyolítandó Országos Csokifesztivál idején, azt azonban nem gondolták, hogy az égiek annyira komolyan veszik a kérést, mint tették azt vasárnap délelőtt.

Tizenegy órakor még szakadt az eső, rövid idő után azonban beszűkültek az égi csatornák és elkezdődött Szerencs város egyik „legédesebb”, és legtöbb látogatót vonzó fesztiválja. Mint azt Koncz Ferenc ötletgazda, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke megjegyezte, nem csupán a szórakoztatás a célja a programnak, a csokoládékon túl szeretnék népszerűsíteni a hazai hagyományos termékeket, elérni a hatékonyabb védelmet. A szerencsi csoki olyan érték, amit magyar emberek állítanak elő a városban. Sokan azt tudják, hogy már nincs gyártás alatt, ennek ellenkezőjét bizonyítjuk a fesztiválon keresztül. Ugyanakkor célunk, hogy jó hangulatban teljen el egy nap Hegyalja Kapujában, hihetetlen, mekkora az érdeklődés mind a gyermekek, mind a felnőttek között. Látható, hogy a szomorkás időjárás ellenére a tavalyitól nagyobb a látogatottság, az ország legtávolabbi vidékeiről is érkeztek vendégek – mondta Koncz Ferenc.

Újabb rekord

A rendezvényen elkészült a világ első, színesített csokoládéval festett körképe, amelynek kivitelezésében a kisgyermekek is szerepet vállaltak. Ekker Róbert grafikus –és szobrászművész második alkalommal szerzett dicsőséget a városnak azzal, hogy tavaly Gombóc Artúr nevű csoki szobrával, most a mesefigurákat ábrázoló festményével állított fel Guinness rekordot. A három méter átmérőjű, kilenc méter hosszú alkotásból csak a vászon nem volt ehető, az ábrázolt alakok között természetesen központi helyet kapott a tavalyi rekorder, Gombóc Artúr. A kulturális programok mellett főszerepet kapott a fesztiválon a gasztronómia, az érdeklődők veterán motorok bemutatójának, népművészeti vásárnak, és csokoládékóstolásnak is örülhettek túl azon, hogy betekintést nyerhettek az édesipari termék előállításának rejtelmeibe a Szerencsi Bon-Bon Kft. dolgozóinak jóvoltából. Az eseménysort pazar tűzijáték zárta az esti órákban, a rendezvényeken több ezer ember vett részt, az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Ódor Ferenc a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke.

Forrás, további képek a kora délutáni eseményekről: Kulcs Magazin



Frissítés (2009. augusztus 25., 17:50):

Egyik kedves olvasónk jóvoltából újabb képekkel szolgálhatunk a fesztivál eseményeiről. A többi olvasó nevében is köszönjük! Mivel nem írta meg, hogy nevét közölhetjük-e, ezért nem tesszük - ha szeretné, kérjük jelezze! A továbbiakban is várjuk e-mailben a látogatók képeit, amelyeket a galériák között elhelyezünk.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.08.24., 08:34][válaszolok] #1
Lehet, hogy a csokival festés önmagában nem rekord, de a több mint 12 négyzetméteres felület egyedülálló lehet a maga nemében tisztelt szerkesztő.
Nagy Gábor [2009.08.24., 11:38][válaszolok] #2
Ha ez volt a kitűzött cél, akkor minden bizonnyal. Lehet, hogy az alkotás körkép mivolta a fontos jellemző, ahogy a Kulcs Magazin cikke írja. Reméljük, hogy hamarosan kiderül, és hírt kapunk a sikeres hitelesítésről!
Delfin 0408 (vendég) [2009.08.24., 11:59][válaszolok] #3
Körképben lehet a világelső!
Névtelen (vendég) [2009.08.24., 13:48][válaszolok] #4
Jó, hogy minden remekül sikerült, csak a szervezéssel volt némi baj! A főszervezőnek legközelebb olyan segítőket kellene keresnie, akik tesznek is valamit, nemcsak állnak és néznek!
Egy látogató (vendég) [2009.08.24., 14:55][válaszolok] #5
Néhány észrevétel a rendezéssel kapcsolatban.

A rossz idő miatt a zenés ébresztő elmaradt, így azok, akik abban közreműködtek volna, jó hosszú ideig álltak a polgármesteri hivatal lépcsőjén, hogy ne ázzanak meg. Aztán bementek a színpad mögötti öltözősátorba, ahol sem szék, sem asztal, sem pad, semmi olyan eszköz, amire a ruháikat letehették volna, nem volt. Maguknak vittek be műanyag székeket, melyeket szintén valakik kipakoltak a zuhogó esőbe. Tehát ha elállt volna az eső, akkor sem tudtak volna a nézők leülni.

Az hogy a felvonulás elmaradt, az eső miatt természetesnek tűnik, de az hogy a színpadi műsor a 10.30-as kezdés helyett 12 után vette kezdetét, már nem. 11 órakor a színpad még nem volt olyan állapotban, hogy azon bármilyen csoport zenélni, énekelni, táncolni stb. tudjon. Nem beszélve a balesetveszélyről, hiszen olyan színpadon, amelyen áll a víz, nem lehet egy lépést sem tenni, különösen, ha gyerekekről van szó.

Volt, aki azt szóvá is tette, válasz: elmentek a boltba felmosót venni. Az egyetlen öltözősátorba megérkezett az összes délelőtti programban fellépő gyerek, kb. 50 fő és az őket kísérő szülők. Akkor valaki rájött, hogy mégis kellene néhány padot, vagy asztalt a sátorban elhelyezni, így aztán a hely még kisebb lett. Miből adódott a tumultus a színpad környékén? 11 óráig senki nem tájékoztatta a szereplőket, hogy a program csúszik, később kezdődik, mire számítsanak, elmehetnek-e még megvenni egy csokoládét, elmehetnek-e WC-re, megihatnak-e egy üdítőt stb. Akkor érkezett oda Koncz Ferenc, aki kérte a technikusokat, hogy legkésőbb 20 perc múlva kezdődhessen el a műsor. Valójában a kezdés 12 körül történt meg.

Addigra a gyerekek átfagytak, eláztak, a cipőikből csavarni lehetett a vizet, volt olyan csoport, aki mezítláb táncolta végig a számait, mert a balettcipők alkalmatlanok lettek erre. És nem beszélve arról, hogy miután elkezdődött a műsor, az egyik szervező úr kérte a csoportokat, rövidítsék le a programjukat, mert egy bizonyos délután fellépő zenekar nem csúszhat, és már hamarosan színpadon kellene lenniük. Érdekes módon az nem volt fontos, hogy 20 fiatal reggel kilenc órától ázott-fázott, senki nem kérdezte meg, van-e szükségük valamire, illetve utánuk megérkeztek a tarcali óvodások, a néptánccsoport, az ütősök.

Sajnos, az volt érezhető, hogy a rendezvénynek nem volt gazdája. Vagy ha volt, ki volt? Tiszteletre méltó az ötletgazda elképzelése a rendezvénnyel kapcsolatban, hogy igyekszik városára a figyelmet felhívni. Nagyon jó a kezdeményezés, illene is a városhoz, hiszen a Szerencsi Csoki országos hírű – még most is, de azt tapasztaltam, hogy most sem volt senki, aki a szervezést, rendezést kézben tartotta volna.

Az idén a város is csatlakozott a rendezéshez, ha jól tudom. A színpad a polgármesteri hivatal mellett volt felállítva. Egész reggel, délelőtt szakadt az eső. Nem lehetett volna a hivatal garázsait kinyitni a fellépők számára, hogy legalább a ruháikat száraz helyre tudták volna letenni, a fáról nem csorgott volna az esővíz is a nyakukba, a járda melletti pocsolyában nem ázott volna fel a földig érő fellépő ruhájuk a térdükig?! Nem valószínű, hogy ezek a 4-26 éves gyerekek és fiatalok arra vágytak volna, hogy beengedjék őket a hivatal ilyen-olyan helyiségeibe, csak egy olyan helyre lett volna szükségük, ami emberhez méltó. Vagy akár a várban megnyitni egy-két helyiséget, ahová a kezdésig be tudtak volna húzódni! És még lehetne sorolni a szervezéssel kapcsolatos gondokat, amit én magam és több ismerősöm tapasztalt az egész nap folyamán, értem itt az elmaradt programokat is. Egy ilyen nagyszabású rendezvényen nyilván mindig szerepelnek sztár vagy még „sztárabb” vendégek, fellépők. De talán sokkal többet jelentenek azok a gyerekek-fiatalok-felnőttek, akik a térségből, a szomszédos településekről jönnek el megmutatni műsorukat ingyen, barátságból, szeretetből. Meg kell őket becsülni, mert ők a mieink! Sajnáltam ezeket a csoportokat! Senki nem törődött velük!

És még egyetlen dolog! Ezek után a galériában egy hely sem jutott a róluk készült fotóknak. Sajnálatra méltó és szomorú!

Lehet, hogy a főszervező mellett nem a megfelelő emberek vannak, vagy ehhez nem értenek, akkor viszont kell kérni segítséget olyanoktól, akik ezt szívből tudják tenni.

Biztos vagyok benne, hogy hozzászólásomat sokan – főleg akik a szervezésben részt vettek – rossz néven veszik. Ne tegyék! Segítő kritikának szántam, talán a jövő évi Csokifesztivál – szervezési szempontból – sikeresebb lesz.

(A szerkesztők megjegyzése: a hozzászólás szövegét tördeltük a jobb olvashatóság miatt. A Szerencsi Válasz csak a késő délutáni órákban készített - technikai okok miatt ezúttal csak amatőr - felvételeket, de ha saját fotóival szeretné kiegészíteni a galériát, küldje el nekünk, és örömmel közzétesszük!)
Névtelen (vendég) [2009.08.24., 15:12][válaszolok] #6
Való igaz, a tájékoztatással komoly problémák voltak. Ezen a jövőben javítani kellene: pl információs sátor, programfüzet, kivetítő, stb.
névtelen (vendég) [2009.08.24., 19:48][válaszolok] #7
Az 5-ös szólónak szavaival egyet lehet érteni. (Biztos az én IP címem is be van azonosítva, de hát úgyse bántok senkit, hagy legyen.) Az 5-ös meg polgármesterként se restellte leírni a gondolatait, amikkel száz százalékig egyet lehet érteni. UI. a "szervezők" azzal voltak elfoglalva, hogy nehogy valaki még megjelenjen szervezőként és "kisebbitse" az ő érdemeiket - ezért aztán nem is kértek senkitől semmit. Hát így nehéz segíteni, együttműködni, szervezni együtt valamit, ami jó Szerencsnek, jó a kistérségnek, nehéz kinyitni valamit, adni valamit, kínálni valamit és a többi. Nem kell féltékenynek lenni. Így most valaki nagy bevételre tett szert, valakik a sajtóban folyamatosan elmondták, hogy ők voltak a szervezők - és valakik olyan szívesen segítettek volna a szervezésben. Polgármester úr, milyen igaza van!
jelllemző (vendég) [2009.08.25., 07:11][válaszolok] #8
Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Még most sem késő felfogni, hogy egy városban élünk, azért kell békésen, tisztességesen élni és dolgozni, hogy minden simán menjen. Aztán a fene nem bánja, hogy be vagyunk azonosítva, ez az igazság! A rendezvény végtelenül szinvonalas, országraszóló volt. Itt csak mi járatjuk le magunkat. Pedig egy anya kötője sok mindent eltakar. A miénk szükreszabott? A gondolkodámódaal pedig nagy problémák vannak. Én büszke vagyok arra, ha már egyszer a gyárat bezárták, legalább ezen a rendezvényen még él a Szerencsi csokoládé jó hírneve!
Egy látogató (vendég) [2009.08.25., 08:24][válaszolok] #9
Az 5-ös hozzászólónak üzenem, hogy nem vagyok polgármester. Igaz, van némi közöm az egyik fellépő csoporthoz, így tapasztalhattuk meg a fentebb leírtakat. Kicsit elszomorít, hogy ezek a gondok már tavaly is jelentkeztek, próbáltuk akkor is jelezni a szervezőknek - segítő szándékkal. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, vissza is mentünk a délutáni, esti programokra. Egyébként nemcsak ezen a rendezvényen voltak szervezési problémák. Még egyszer: az ötletgazdának gratulálunk, de jövőre válasszon maga mellé megfelelő embereket.
Egy látogató (vendég) [2009.08.25., 10:39][válaszolok] #10
Természetesen nem magamnak üzenem az előbb leírtakat, hanem a 7-es hozzászólónak.
Ázó-fázó résztvevő (vendég) [2009.08.25., 11:12][válaszolok] #11
No igen, nehéz döntéseket kellett meghozni a szervezőknek. El lehet-e, és egyáltalán érdemes-e indítani a programokat és a nagyszínpadot szakadó esőben? Azt hiszem ez biztonságtechnikai kérdés is! Szabad-e azzal reckírozni, hogy áram alá helyezzék a nagyszínpaddal együtt a FELLÉPŐ GYERMEKEKET is? Én sem kockáztattam volna, amíg az eső nem csendesedik, vagy teljesen el nem áll. Sajnos a felelős döntésnek lett az a következménye, hogy a programok jelentős csúszással kezdődhettek, s így egyesek elmaradtak, vagy vélhetően rövidebbek lettek a tervezettnél. Arról nincs információm, hogy a műsorváltozásró, vagy a csúszásról ki nem tájékoztatott kit, viszont a végeredmény jó lett, főleg ha figyelembe vesszük a délután 1 óráig tartó mostoha időjárást, majd az ezt követő jobbára szintén hűvös, szomorkás időt. Volt szép számú látogató a helyiek közül is, s ami Szerencs külső megítélése szempontjából igazán fontos: sok-sok "idegen" látogató, akik talán elviszik Szerencs jó hírét. Ja! Délután 4-től már én és családom sem ázott-fázott, hanem élveztük a műsorokat, a forgatagot.
Névtelen (vendég) [2009.08.25., 22:22][válaszolok] #12
Nekem nagyon szinvonalas volt az egész Csokifesztivál! Kár szurkálódni, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy szervezzen jobbat. :)) Megnézzük a következő xx fesztivált is. Gyerünk mutassátok meg mit tudtok.
Egy apuka, aki a gyermekét vitte fellépni (vendég) [2009.08.25., 22:38][válaszolok] #13
Hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is az 5-ös hozzászólóval egyetemben. Aznap reggel 8 órára vittem a gyermekemet gyakorolni, a fellépésre készültek. (Egyébként szünidő van , de hát a „fellépés az fellépés” ) A fesztivál helyszínére 11,20-ra érkeztünk, a fellépés 11,30-kor lett volna. De „csúszunk” egy kicsit, tudtuk meg . Nyugodtabban kezdtük az előkészületeket a csoport vezetőjével és a többi hasonszőrű nálam is lelkesebb szülővel. Az eső szakadt, az idő haladt . A déli harangszóval együtt megszólalt az egyes,egy ,kettő, egyes a mikrofonokból.. Jó jel, mindjárt kezdődik, harmadikként mi következünk. A fiúk csöndesen próbálgattak. Egy óra - fél kettő körül már gyanús volt az izgalom a csoport vezetőjénél. Kiderült a hogy az egyik előadó csapat nem csúszhat, 14 óra az 14 óra. Majd 15 perccel később jött a hír : idő hiányában törlik a mi produkciónkat. Tétován, elázva , a gyerekekkel éhesen ,elcsigázva vártuk a csodát hátha. De nem. Megjött a 14 órás fellépő, 4-5 reklámszatyornyi édesség a művészeknek, gyors egyeztetés, mindjárt következnek. Nem szeretném én bírálni a szervezőket, én is részt vettem korábban hasonló nagyságrendű rendezvények lebonyolításában. Biztosan volt ott is olyan fellépő , vagy vendég aki nem érezte azt az odafigyelést amit elvárt volna. De senki a mi gyermekeink kicsi didergő lelkébe még egy tábla Szerencsi csokoládéval sem próbálta magát vissza édesgetni,kárpótolni, az elmaradt produkcióért. Csöndesen összepakoltunk és elmentünk a város egyik boltjába , vettünk három tábla Milkát, a késői ebéd után megettük! Egyébként én megértem, de próbálja meg valaki a gyermekekkel megértetni a velünk történteket.
Névtelen (vendég) [2009.08.25., 23:58][válaszolok] #14
Hidegkúti Ákos A rendezvény főszervezője! (az 5-ös és 7-es hozzászólás sarkalt a megszólalásra) Szeretném megköszönni a sok hozzászólást és a azokat a kritikákat, amelyeket ténylegesen építő szándékkal írtak és nem a rosszindulat szült. Az 5-ös hozzászólót csak "A"-nak fogom hívni. Kedves "A".Hozzászólásából jól látszik, hogy több nagyszabású rendezvényt szervezett már. Ön biztosan vállalta volna a felelősséget azért, amiért én nem.A színpad hang és fénytechnikájának üzemeltetéséhez 63Amper erősségű áramra volt szükség.Természetesen Hidegkúti Ákost lehet felelősségre vonni, aki nem engedte, hogy a gyerekek 65 amperrel a lábuk alatt vizes színpadon esetleg "szikrázó fejjel és világító testtel " járják el a Kállai kettőst. Nagyon nagy tapasztalattal rendelkező "A"biztosan vállalta volna a felelősséget egy esetleges balesetért. Én azt gondolom helyesen döntöttem, akkor mikor nem engedtem a csoportok fellépését és most sem tennék másként. Kedves "A" biztosan nem látta az esőtől, hogy nem egy, hanem két öltöző sátrat biztosítottunk, éppen a program zavartalan lebonyolítása érdekében. Egyébként igaz, azt kértem mindenkitől, hogy rövidített műsorral álljon a színpadra, mert nem akartam azokat az előadókat lemondani, akiket az előző évi rendezvényen is sajnos az eső miatt kellett megkérnem, álljanak el a fellépéstől, talán nem lett volna velük szemben korrekt magatartás. Egyébként minden műsor fontos volt a fesztiválon, azért lettek felkérve, hogy megmutassák magukat és színesítsék a rendezvényt. Sajnos csak a fellépők egy részében volt tolerancia a másik produkciója iránt, amit ezúton is köszönök, talán több empátiával nem lett volna elmaradt produkció. Hozzá nem értőként beépítettem olyan időszakot a programba, amikor a csúszások behozhatóak voltak. Kaptam egyéb kritikát is, természetesen hiba volt, hogy a rendezvény kezdetekor nem volt ülőhely az öltöző sátrakban, de Ön szerint az is hiba volt, hogy beraktunk ülőhelyet, biztosan úgy kellett volna tenni, mint a Magyar népmesében az ajándékba vitt madár esete, hoztam is meg nem is. A fellépők ellátásként, csokoládét, pogácsát, ásványvizet kaptak, a csoportvezetők pedig egy csokoládékból összeállított csomagot.A fellépők részéről különleges igény nem merült fel az ellátást illetően. A rendezvény helyszínén 3 db információs pavilont állítottunk fel, amit valószínű szintén az eső miatt nem látott, igaz ennek az üzemeltetését is elmosta az eső.... Kedves "A" nagyon sajnálom, hogy zseniális ötleteivel nem keresett meg minket a fesztivál előtt. Garantálhatom, jövőre még jobban megnézzük kivel, miről cserélünk eszmét. Persze mindig okosabb az ember, mint azt a mondás is tartja, jó pap holtig tanul. A 7-es hozzászólást sem tudom szó nélkül hagyni. Azt a nyereséget ami keletkezett felajánlanám Önnek, hogy abból éljen ameddig tart. (Sokáig nem húzná!!!) Engedjenek meg néhány záró gondolatot! Azt gondolom nyugodtan mondhatjuk, hogy egy sikeres rendezvényen vagyunk túl. Több száz embernek köszönhetjük az önzetlen segítségét, akiket a teljesség igénye nélkül felsorolni sem tudnék! Természetesen a tapasztalat segít minket abban, hogy évről-évre egyre színvonalasabb fesztivállal várjuk városunkba, a Csokoládé Fesztiválra érkező Kedves vendségeket.
Hapci Benő (vendég) [2009.08.26., 09:53][válaszolok] #15
Engem személy szerint - látogatóként, vendégként -lenyűgözött a rendezvény "nagysága". A fellépők száma, a programok minősége, a sátrak sokasága érdekes tartalommal és az előttük kígyózó sorokkal mind azt mutatták számomra, hogy a szervezők most igazán kitettek magukért. Nem vagyok laikus, pontosan tudom, e mögött - még ha voltak is hiányosságok, - milyen óriási szervezőmunka állhat. Nem kerestem a kákán is a csomót, és így egészen könnyű volt jól érezni magam, más is megpróbálhatná legközelebb így szemlélni a dolgokat. Nekem nem szegte kedvem a borús esős idő sem, kíváncsi voltam mindenre. Külön öröm volt számomra, hogy sok kézműves sátor volt, több helyen is lehetett étkezni, innivalót fogyasztani. A programok közt várakozással telő időben sétáltunk egyet a vár környékén, így az sem okozott számunkra problémát. A tűzijáték pazar látvány volt, érezhetően nem egy filléres, "letudott" programa végére. Összességében én nagyon büszke voltam szerencsiként erre a rendezvényre.
Névtelen (vendég) [2009.08.26., 10:35][válaszolok] #16
Irdatlan nagy magyar "szeretetünk" egymás iránt, no ez az ami nem visz előre minket. Sajnálom, hogy még az időjárás milyensége is a szervezők kontójára van írva. Kérdem én, ki verette volna magát bilincsbe ha egy elektromos hibából valakinek a testi épsége veszélybe kerül????? Biztosan nem tolonganának a szíves tanácsadók a rendőrségi fogdán. Hiba van mindenhol, s emberek is, akik megkeresik azokat. Gondolom a szervezés próbálta kiküszöbölni a fellépő akadályokat, s nem nagyobbítani azokat, hiszen volt aki/akik megtették helyettük is.
Egy látogató (vendég) [2009.08.26., 13:45][válaszolok] #17
A rendezvény nagyon jó volt. Köszönöm a szervezők munkáját, látszott, hogy sokan mozognak, fiatalok idősek egyaránt. Köszönöm Koncz Ferenc munkáját, aki kitalálta és megcsinálta a rendezvényt. Az időről senki sem tehet. Köszönöm Takács István munkáját, aki a csokigyár bezárása után továbbra is a csoki városának tartja meg Szerencset és tart fenn munkahelyeket, kedves volt a termékek kínálgatása. Sok sátor volt, mindenki jól érezhette magát. Külön élmény, hogy szerencsi kötődésű zenekar zárta a programot és, hogy tűzijáték is volt, ami éppen augusztus 20-án nem. Közös szerevzés volt, úgy tudom, benne volt az önkormányzat is, talán a garázsok ki nem nyutása a polg. hivatalban az ő híbájuk lehetett. Én kilátogattam 10-re már és esett az eső, látogatók csak később jöttek többen, a késés az időjárás miatt természetszerű volt. Végezetül köszönöm újra, hogy egy ilyen nagyszerű fesztivál volt Szerencsen, jövőre is számítunk rá. A hibákból mindanki tanul, de meggyőződésem, hogy a köszöneté kell, hogy a legfontosabb legyen a szervezők felé és természetesen a 2. Guiness-rekordot elkészítő Ekker művész úr felé is.
Seaweed (vendég) [2009.08.26., 13:56][válaszolok] #18
A rendezvényen valóban nagy számban jelentek meg látogatók, ezért minden elismerésem a szervezőknek! Mint látjuk lehet ezt jól is csinálni Szerencsen is, csak akarni kell! Kisebb nagyobb problémák adódtak ugyan, de úgy gondolom ez nem volt annyira zavaró. Úgy gondolom, hogy az eső miatt eltolt fellépőknek nem csak a testi épségük miatt volt ez szerencsés, hanem szakadó esőben a közönség létszáma sem lett volna szerintem túl nagy! Én azon a véleményen vagyok, hogy a most elhangzott kritikákat fel kell jegyezni és jövőre a szervezőségnek beépíteni.
Józsi (vendég) [2009.08.26., 14:53][válaszolok] #19
A #18 hozzászóló sztem korrektül fogalmaz, de a fogadott, vagy fogadatlan egyoldalúan dícsérőket kissé furcsállom. Reálisan és őszíntén kell szembenézni a tényekkel, akkor nem csapjuk be magunkat. Itt fellépők, fel (nem) lépett gyerekek szüleinek véleményét is olvastam, akik nem hiszem, hogy azért egyeztek bele gyermekeik fellépésébe korábban, hogy ne legyen sikeres a csokifesztivál. Olvasom, hogy Koncz Ferenc úr és Dr. Takács István úr megvalósítók, Hidegkúti Ákos úr főszervező volt, a viszont csupán "gyűlöletre méltó" önkormányzat (melynek ugyan a felsorolt urak is köztudottan oszlopos tagjai) volt a hibás, mert nem nyitották ki a garázst. Van az ilyen magatartásnak valami neve is, ha valaki tudja megmondhatná nekem. Köszönöm.
Egy látogató (#5) (vendég) [2009.08.26., 16:33][válaszolok] #20
Úgy látom, hozzászólásomat többen félreértették. Valóban kritikát fogalmaztam meg, de ezt segítő szándékkal tettem, és nem rosszindulatból. Próbáltam arra irányítani a figyelmet, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényen a szervezőknek sokkal-sokkal több dologra kell odafigyelni, nagyon sok dolgot be kell kalkulálni lehetőségként, fel kell készülni a rossz időre stb. Egyébként a Szerencsi Nyár programjait népszerűsítő szórólapon ez áll: "Rossz idő esetén a Szerencsi Nyár - Szerencs egy édes város programjainak helyszíne: Szerencs, Rákóczi-vár Színházterem". Nincs itt hibáztatva senki az eső miatt, megjegyzem, amikor a műsor elkezdődött, akkor is esett, tehát a balesetveszély akkor is fennállhatott. A probléma az volt, hogy senki nem tájékoztatta a szereplőket a csúszásról, annak várható idejéről, így mindenki tanácstalanul toporgott a színpad környékén, mivel az összes délelőtti, kora délutáni fellépő megérkezett. A gyerekeket nem szabad ilyesminek kitenni. Nem beszélve az őket elkísérő szülőkről, akik nem biztos, hogy jó szájízzel távoztak. Még egyszer mondom, mi csaknem valamennyien visszamentünk a délutáni, esti programokra, és jól éreztük magunkat. A 14-es hozzászólónak üzenem, hogy nincsenek zseniális ötleteim, mindössze gyakorlatiasan gondolkodok. Valóban szerveztem/szerveztünk már lakóhelyemen sok-sok rendezvényt (nőnapokat is!), biztos, hogy mindig van valami, ami valakinek nem tetszik, de ha a vendégeink ilyen véleményeket fogalmaztak volna meg irányunkba, bizony - finoman kifejezve - nagyon elégedetlenek lettünk volna magunkkal. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Csokifesztiválra kilátogatók ezekből a dolgokból semmit nem érzékeltek, kellemes, szép napjuk volt. Ezek a szervezési hibák nem kisebbítik a rendezvény sikerét, csupán az elszenvedőknek volt kissé kellemetlen. Remélem, jelen hozzászólásom nem bánt senkit, nem ez a cél. (Ellenben a 14-es hozzászólóval, akinek írása kissé cinikus hangvételű. Akár úgy is értelmezhető, hogy akik itt voltak, örüljenek, hogy fellépési lehetőséget kaptak.)
mars (vendég) [2009.08.26., 16:51][válaszolok] #21
Jó volt látni a hiradásokban a szerencsi csokit.Igazán erre a turista csalogató vonalra van szüksége szerencsnek.De a vár-kert még meghittebb lehetne ! Végre ünnepelhetünk majd mi is ott?
Seaweed (vendég) [2009.08.26., 17:05][válaszolok] #22
Tisztelt 19. hozzászóló (Józsi)! Elhiheti, hogy sem fogadott, sem fogadatlan dicsérő nem vagyok, nézzen szét nyugodtan ahol hozzászóltam a témákhoz, azok nem épp dicsérő szavak! Kritikus szemmel nézem a dolgokat mindig és meg is említem, ha nem tetszik valami:) Mivel én se fellépő se szervező nem voltam, ezért csak azt tudom kritizálni amit láttam, azzal pedig többé kevésbé meg voltam elégedve... Volt néhány dolog, ami nagyon szúrta a szemem, de azt nem írnám le Viszont ha már szerencsi csokiról van szó... Ha ezt a csokit megvesszük és megfordítjuk érdekes dolgot találunk rajta: Készült: Csehország (V. lengyel, az most mindegy) Na ezt nem lenne szabad hagyni! Szerencsi néven gazdagszik még csak nem is magyar cég! Itt meg bezárják a gyárat.. Érdekes nem? Külföldön megéri? Itt meg nem?? Hogy is van ez? Úgy érzem megint vita lesz ebből XD
Névtelen (vendég) [2009.08.26., 23:08][válaszolok] #23
Kedves 5-ös!14-es hozzászólóként bemutatkoztam, Ellenben Önnel. Úgy látom értelmezési problémái vannak. Pontosan azt írtam le, hogy minden fellépő fontos volt a fesztivál számára, ezért lettek felkérve és ezért kértem Őket, hogy rövidített programmal mindenki bemutathatja a produkcióját és nem marad el sem az Alma zenekar fellépése, sem pedig a nagyszerű dob virtuózok bemutatója.De talán kár szaporítani a szót, mert aki nem akar valamit megérteni az úgysem fogja. Üdvözlettel: Hidegkúti Ákos Főszervező (ui:nyugodtan tessék tovább piszkálódni.Lehet, hogy savanyú a szőlő???)
Névtelen (vendég) [2009.08.27., 13:19][válaszolok] #24
Mindig van mit tanulni, még a jól sikerült rendezvényekből, fesztiválokból is, gondolom ezt meg is teszik, vagy már meg is tették ezen rendezvényen is, s fogják mások is sajátjukon. Ne feledjük, volt már mindannyiunknak olyan esete, hogy látta a helyes utat, azonban az megértetni kemény dió volt a másik féllel.( Ez talán a kulcs, amit leszűrtem a leírtakból.) ÖSSZEGEZVE: EZ A MI FESZTIVÁLUNK, SZERESSÜK, VIGYÜK JÓ HÍRÉT, S LEGYÜNK RÁ BÜSZKÉK !!! ugye?
S (vendég) [2009.08.27., 15:21][válaszolok] #25
Minden elismerésem a szervezőknek valóban jól sikerült fesztivál volt. Úgy gondolom azonban, hogy azzal már előző nap lehetett számolni, hogy esni fog az eső. Én magam segítőként és vendégként is részt vettem a rendezvényen. Láttam az az ázó-fázó fiatal fellépőket, akik megérdemelték volna, hogy fedett helyet biztosítsanak nekik a mondjuk a közeli hivatalban. Én a reggeli órákban néztem meg a meterológiai jelentést, az OMSZ honlapján a radarképen előre ki lehetett számolni, hogy kb. 13-14 órára el fog állni az eső. Hiányoltam a szervezőktől azt, hogy nem készült forgatókönyv arra az esetre, ha az eső esik.(vagy ha készült annak végrehajtása nem sikerült zökkenőmentesen) Több verzió is van a programok tekintetében (elmarad,a várban kerül megrendezésre, később tartják meg) végül is a szervezők a változtatás jogát fenntartották. Remélem jövőre több csokoládés sátrakat állítanak fel, és eljön Kiss Ádám humorista valamint a Mókus nevű motoros is. Végül is a kitűzött célt a rendezők elérték, valóban egy gyermek- és családbarát csokifesztivál helyszíne volt Szerencs. És délutánra ezt a látogatók magas száma jelezte is.
Netti (vendég) [2009.08.27., 22:56][válaszolok] #26
Mutassatok egy olyan rendezvényt,ahol minden tökéletes,minden szuper,mindenki jól érzi magát az 1 évestől a 100 évesig.....aki ilyent talál az hazudik !!!!Bezzeg akkor hallgattátok a TV-t büszkén mikor a Hiradó is beszámolt a rekordról igaz???? Örüljetek Neki,hogy vannak olyan önzetlen emberek akik felvállalják egy ilyen rendezvény lebonyolítását.Színvonalas műsorok voltak,kínálták az ingyen csokoládét szinte megállás nélkül.../ezt nem tette szóvá senki mert ez pozitívum/.Ha sokat kukacoskodtok és piszkálódtok elmegy a rendezőségnek a kedve az egésztől és még ennyit sem kap a város majd. Ez kell Nektek??? Itt a lehetőség,találjtok ki Ti is valamilyen rendezvényt,és próbáljátok meg színvonalasabbra szervezni !! .A lehetőség mindenkinek megadatott......csak a legtöbbnek a szája jár de tehetség az nulla. Remélem Pista bácsi,Feri,és Ákos jövőre is megszervezitek!!
Névtelen (vendég) [2009.08.28., 20:14][válaszolok] #27
Cukorfesztivál ! Na?
Névtelen (vendég) [2009.08.29., 09:29][válaszolok] #28
Esetleg szalmafesztivál?
Névtelen (vendég) [2009.08.29., 11:17][válaszolok] #29
Kedves Netti! Ha önzetlenül írtad volna hozzászólásodat,akkor nem tegeződve,és névtelenül szóltál volna mellettük.
Névtelen (vendég) [2009.08.29., 17:47][válaszolok] #30
jövőre a bevonulokat fogjuk ünnepelniSzorgalmasra vonulnak az elvtársak.utánna jöhet a tánc csoki és az ereszd el a hajadat!!
Lokálpatriot (vendég) [2009.08.30., 00:24][válaszolok] #31
Gratula a sikeres szervezésért és a hagyományőrzésért az önzetlen szervezőknek.A kritizálóknak (feltételezve a jó szándékot)üzenem, hogy jövőre is lesz feladat bőven, tessenek belőle részt vállalni. Az esőnek pedig mindig örülni kell, mer sosem tudjuk, mikor újra benne részünk.
Összes hozzászólás: 31 db (24 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.