Hírek
Arany és piros arany – ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörők
Dátum: 2009.09.21., 12:42Megtekintve: 4697

Egy korábban Szerencsen történt ékszerbolt-betörés nyomozása során a a rendőrök látóterébe került egy bűnöző páros, akiket az ékszerbolt kifosztásán túl más bűncselekmények elkövetésével is kapcsolatba lehetett hozni, amelyeket már azonban már a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén realizáltak.
A megosztott információk alapján a sárospataki és a szerencsi rendőröknek, a képbe került férfiakat sikerült megzavarniuk egy bűncselekmény elkövetése közben, ahonnan még sikerült elmenekültek ugyan, de nem sokkal később – köszönhető az együttműködésnek - a szerencsi rendőrök elfogták őket Erdőbényén.

A kihallgatásuk során hamar fény derült arra is, hogy B. K. szerencsi és M. Z. erdőbényei férfiak az elmúlt hónapokban a környező településeken több élelmiszerboltba is betörtek, amelyekből több százezer forint értékben árucikkeket tulajdonítottak el.

Az elkövetők nem csak azt ismerték be, hogy a szerencsi ékszerboltból a több mint 1 millió forint értékű ékszereket és kiegészítőket ők vitték el, hanem kiderült az is, hogy a korábbi bodrogkisfaludi és rátkai csemegeüzlet feltörése is az ő számlájukra írható. A betörők ebből a két élelmiszerboltból nem kevesebb, mint 1 millió 250 ezer forint értékű árut tulajdonítottak el.

S, ezzel még nincs vége a bűnlajstromnak, hiszen további két, korábban általuk elkövetett bűncselekményt is sikerült rájuk bizonyítani. Mindketten elismerték, hogy egy szerencsi élelmiszer üzlet és a bodrogkisfaludi közintézmény betörői is ők voltak, de mindkét helyszínen megzavarták őket, így ezen cselekmények kísérleti szakban maradtak (a mindenit, ennyi betörés után sikerült csak elfogni őket? - a szerk.).

A páros az élelmiszert készpénzért értékesítette, míg az ékszereket egy fővárosi zálogházba passzolták tovább.

A Szerencsi Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a két gyanúsítottat.

Forrás: police.hu (a Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda).

Kapcsolódó:

Ékszerboltba törtek be Szerencsen + fotó
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Névtelen (vendég) [2009.09.23., 11:54][válaszolok] #1
De hát a rendőr is ember.reggel valamilyik szolgálati autoval be kell mennie dolgozni.majd haza megy a feleségéért és öt el kell vinni dolgozni,de a gyerek se járjon gyalog öt is viszi.le kell menni az állomásra a kolégákért ,oket az örsre bevinni.A könyvelő megkéri ugorjon már be a postára vegyen illeték bélyeget,majd ugorjon már el a boltba.Akkor eljött a reggeli ideje.elöre láto az elvtárs bevásárol ebédre vacsorára. Már is itt az ebéd.Délután már nem nyul egy aktához sem Pató pál elvtárs.
Összes hozzászólás: 2 db (2 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (50%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.