Hírek
A könyvtár nőnapi könyvajánlója
Dátum: 2010.03.06., 13:04Megtekintve: 13368Értékelés: 1.00

Legyen Ő a Feleség vagy Barátnő, Kishúg vagy Nővér, Nagymama vagy Édesanya, Lány vagy Asszony, március 8-án világszerte őket, a nőket ünneplik. A nőket, akikről sok ezernyi szobrot megmintáztak már, sok ezernyi dalnak és versnek voltak ihletői. Megtestesítői szépségnek, bájnak, életet adnak, vidámságot és kedvességet sugároznak, békesség és a szeretet különleges ereje árad a lényükből.
A megemlékezés eredetét tekintve munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával (munkavállalásával) kapcsolatos demonstratív nap volt, s leginkább Clara Zetkin nevéhez fűződik, aki beszédében hirdette a nők jogát a munkához, az anyák és gyerekek védelmét és a nők széles körű részvételét az országos és nemzetközi eseményekben.

Ez a kis összeállítás csupán ízelítő abból a gazdag kiállításból, amely a Városi Kulturális Központ könyvtárában megtekinthető és kölcsönözhető.

Endrei Judit: Mindörökké Nő

Bár, Endrei Judit kötete a Mindörökké nő 2003-ban látott napvilágot, aktualitásából, érdekességéből semmit sem veszített. E kötet gazdag gyűjteményét képezi a nőkkel, a nőiséggel kapcsolatos információknak, érdekességeknek. Híres történelmi nagyasszonyok, érdekes női sorsok, feleségek , édesanyák élete elevenedik meg előttünk. A világ különböző tájain élő asszonyi sorsokba is bepillantást nyerhetünk. A gazdag történeteken túl az életmód, karrier, életvezetés, testi-lelki egészség mind helyet kapnak a kötet lapjain.

A női szépség praktikái

A kisugárzás minden női szépség alapja, ezt azonban nem árt néha apróbb trükkökkel is még tökéletesebbé tenni, fokozni. A kötet leginkábba szépség gyakorlati megvalósítására helyezi a hangsúlyt, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva az elmondott praktikus tanácsokat.

Csernus Imre: A nő

Dr. Csernus A Nő című könyve már első kiadásánál is nagy port kavart, és megosztotta az őt olvasók véleményét. A kérdés, hogy Mitől nő a nő? és hogy Mitől jó egy nő? nemcsak lehetséges megoldásokat és válaszokat rejt magában, hanem együttgondolkodásra is késztet. Az őszinte és már-már nyers, szókimondó stílus végig érezhető a könyv hangulatán, ám ez egyáltalán nem szokatlan a szerzőt ismerve.

Sarah Rovenna: A végzet asszonya

A szépirodalom kedvelőinek ajánljuk Sarah Rovenna könyvét. Három történet egy kötetben, amely egyszerre felemelő és tragikus szerelmi kalandokat mesél el, érzelmekkel gazdagon átszőve. A kötetből Martha, Annamarie és Julie történetét ismerhetjük meg.

Idézetek nőkről nőknek

Helen Exley válogatásában jelent meg ez a gondolatébresztő könyvecske, amely szebbnél szebb idézeteket, és hozzájuk gondosan válogatott festményeket tartalmaz. Minden nő számára ideális ajándék.

A nő az más: Magyar írók novellái a nőkről

A kötet a 20. századi magyar irodalom legjobb alkotóinak a nőről szóló műveit tartalmazza. A nő valamennyi portréját kézbe kapja itt az olvasó. Ady, Krúdy, Déry, Kaffka, Karinthy (és még sokan mások) tolmácsolásában a szenvedélyes és szerelmes, a csaló és jóságos, a hűtlen és hűséges, az anya és társ nőképe elevenedik meg a kötet lapjain.

Milyenek a nők?

A Helikon Kiadó gondozásában Steinert Ágota szerkesztésében még 1991-ben látott napvilágot ez a kötet. Gazdag idézetgyűjtemény és a nőkhöz, nőkről írott versekben bővelkedő elegáns kivitelű könyvecske a Briliáns könyvek c. sorozat egyik darabja.

Erős asszonyok – gyönge férfiak

Sigrid-Maria Grösing német történész-írónő csevegő hangnemben meséli el azokat az esettanulmányokat, amelyekben az erősebb jellemű, céltudatosabb, határozottabb asszonyok diadalmaskodnak a gyarlóbb, határozatlanabb, szenvedélyeiknek élő férfiak fölött. Így többek között olvashatunk a könyvben Kleopátráról, Agrippináról, Madame Pompadour életéről, akiknek habitusa és viselkedése nemcsak a környezetükben élő férfiakra, de sokszor történelmi események befolyásolására is nagy hatással volt.

A nő, akiért szenvedünk : Világhírű szerelmestörténetek

Ádám és Éva óta az emberiség legizgalmasabb, legfontosabb, legszebb témája a szerelem, mint ahogy legkedvesebb témája ez íróknak és költőknek egyaránt. A kötet írásai is erről tanúskodnak. A világ legjobb „love story”-jait olvashatják a szerelem legnagyobb szakértői – Boccaccio, Balzac, Krúdy, Hemingway és mások tollából.

Sam levelei Jennifernek

James Patterson szívszorítóan szép szerelmi történetében megrendítően mesél olyan alapvető érzelmekről, mint szeretet, szerelem, összetartozás, egymásért való küzdelem.



Szeretettel várjuk kedves Olvasóinkat könyvtárunkba!

Városi Kulturális Központ és Könyvtár
3900 Szerencs, Rákóczi-vár
Tel.: 47/362-254
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás.

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.