Hírek
Idén is könyvvásár és új könyvek a szerencsi könyvtárban
Dátum: 2010.06.06., 16:17Megtekintve: 14303Értékelés: 3.40

Nyitvatartási idejében a tavalyi évhez hasonlóan újra vásárt rendez a szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár, ahol darabonkénti 100 forintos áron kaphatók az állományból kivont, régebbi kötetek. A könyvbarát közönség számára más jó hírrel is szolgálhatnak az intézmény munkatársai, ugyanis vadonatúj könyvek kerültek a polcokra.
A könyvvásárról szóló plakát a cikk végén található.

Apokalipszis 2012: A civilizáció végének tudományos vizsgálata / Lawrence E. Joseph

„Ne nézzenek fel! Nem segít. Nem tudnak elmenekülni, nem tudnak olyan mély gödröt ásni, amiben elrejtőzhetnének. Közeleg a vég, és semmit sem tehetnek ellene. De akkor miért olvassák el ezt a könyvet? Azért, mert amikor már nemcsak a vallási fanatikusok hajtogatják, hogy elpusztul a világunk, hanem a tudósok is lehetőnek tartják, akkor nem foghatjuk be a fülünket...”

A viskó: Ahol a tragédia megütközik az örökkévalósággal / Wm. Paul Young

Wm. Paul Young megrázó regénye rövid idő alatt 10 millió példányban fogyott el. A könyv izgalmas és provokatív olvasmány, s akik már olvasták, figyelmeztetnek: zsebkendőkkel felszerelkezve lássunk az olvasáshoz. A mű regény, és nem teológiai értekezés, egy megrázóan izgalmas mese, Kijelentés és Keresés - egy kétségbeesett, kételyekkel teli ember kereséséről, Demi Moore szerint: sorsfordító erejű olvasmány.

Paleolit táplálkozás: A nyugati életmód és a civilizációs betegségek / Szendi Gábor

Szendi Gábor ebben a könyvében a modern dietetika irányzatait foglalja össze, laikusok számára is érthető módon, tudományos megalapozottsággal. A szerző a nyugati életmód utóbbi pár száz évében kialakult táplálkozási szokások és a civilizációs betegségek közötti párhuzamot és összefüggéseket vizsgálja.

100 természetes immunerősítő / Charlotte Haigh

Ma jól együnk, hogy holnap jól legyünk! A könyv zöldség, gyümölcs és gabonafélék felsorolásán túl könnyen, gyorsan elkészíthető egyszerű, finom recepteket is tartalmaz, valamint megemlíti a felsorolt növények hatóanyagát, egészségmegőrzésre gyakorolt hatását.

A titok / Rhonda Byrne

Hogy mi a Titok? Ez a szép kivitelű, elegáns könyvecske feltárja nekünk: Egy törvény, amely meghatározza az univerzum egészének rendjét, beleértve személyes életünk minden egyes történését és mozzanatát. Ez a vonzás törvénye, amely az elménkben felbukkanó gondolatok által teremtődik, és a fizikális síkon realizálódik. Ugye, ismerjük ezt a mondatot, mely szerint: Ami ma megtörténik velünk mindig annak a termése, amit valaha gondolatainkban elvetettünk. Negatív félelmeink éppúgy válnak valóra, mint pozitív irányú gondolataink és céljaink. A könyv a tudatos pozitív gondolkodásmód elsajátítására sarkall, s igyekszik rávenni az Olvasóját, hogy ezt a valóságba is átültesse. Teszi mindezt hiteles közreműködőkkel - akik a könyv szerkesztésében részt vettek - pszichológussal, üzletemberrel, milliomossal, íróval.

Így működtesd a vonzás törvényét! : Tennivalók lépésről lépésre a mindennapokhoz / Michael J. Losier

Miután megbizonyosodhattunk róla, hogy a vonzás törvénye működik és létező dolog, íme egy könyv az elsajátítására. A szerző Kanadában él, trénerként és NLP Pratitionerként dolgozik, s a vonzás törvényének elsajátítását nemzetközi programokon tanítja.

Örökzöld kert / Peter Himmelhuber

A Kertünk növényei című sorozatban megjelent könyv hobbikertészeknek szolgál útmutatóként a kertek megtervezéséhez, növénytermesztéshez, ápoláshoz, termények feldolgozásához. Bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet kezdő és haladó kertészek számára.

Magyarország kívülről, belülről / Bob Dent

Bob Dent 1986 óta él Magyarországon, Budapesten. Észak-angliai származású újságíró, de valójában már minden munkát kipróbált, amit az élet éppen kínált neki. Egy külföldi, aki beutazta Magyarországot, egy utazásra hív bennünket, melynek során - kezdve a ’80-as évektől – felidézi élményeit és benyomásait, a 89-90-es változások tanújaként leírja szerzett tapasztalatait, hangoztatja Budapest szépségét, megemlíti az ország furcsaságait, valamint oknyomozások és levéltári kutatások után kifejti véleményét a magyar történelem néhány nagy horderejű eseményéről is, angol szemmel, de már nem kívülállóként.

Ördögszekér / Makkai Sándor

A történelmi regény a 17. századi Erdélyben játszódik. Báthory Gábor és Anna tragikus testvérszerelméről szól. Makkai Sándor református lelkész igényesen megírt, történelmi forrásokra támaszkodó, pszichológiailag hiteles lélekrajza lebilincselően ábrázolja a jól ismert történelmi személyiségek jellemét, a korabeli Erdély hétköznapjait, valamint Anna tragédiáját, akinek boszorkányüldözés áldozataként kellett meghalnia. A regényt a kritika 1925-ös első megjelenésekor erkölcstelenséggel vádolta.

40 nap lélekúton / Tolvaly Ferenc

Tolvaly Ferenc neve nem cseng ismeretlenül azok számára, akik már olvasták El Camino – Az út, a Tibetben a lélek, a Boszporusz felett a híd című zarándokutakról szóló élménybeszámolókat. Ez a könyv azonban egy belső utazás az elmélyülésről és lelki tisztulásról. A böjtről, amelynek tisztító és egészségmegőrző szerepe mindenki számára ismeretes, azt azonban kevesen tudják, hogy a lecsendesüléssel és visszavonulással eltöltött idő alatt önmagunk lényét fedezhetjük fel, s az önfegyelem gyakorlása, az önvizsgálat közelebb visz önmagunk megismeréséhez.

Szép új világ / Aldous Huxley

Huxley 1931-ben írta utópisztikus regényét. A mű disztópia, vagyis negatív értelmű utópia, melynek víziójában az össznépi boldogságot megtervezik: futószalagon állítják elő az öt kasztba sorolt embertípust, majd csecsemő koruktól kezdve hipnopédiával kondícionálják őket a fennálló állapotok igenlésére, a társadalmilag hasznos és helyes álláspontok elfogadására. Ebben a társadalomban nincsenek konfliktusok, nincs értelme a vallásnak és művészetnek sem. A mindennapokat menetrendszerinti helikopterjáratok, szintetikusan előállított élelmiszerek, esetleges boldogtalanság esetére drogok alkalmazása és korlátlan szabad szerelem jellemzi. Nincs kreativitás, nincs egyéniség, nincs kitűnés a megtervezett kasztból, sablonból. S ha mégis, akkor a lét elviselhetetlensége az egyént öngyilkosságba hajszolja. Megdöbbentő vízió, amely sokak szerint egyre inkább megvalósulni látszik.

Minden Kedves Olvasónkat és Leendő Könyvtári Tagunkat szeretettel várnak munkatársaink!

Uray Attiláné
igazgató

Kazsik Marianna
könyvtáros

Városi Kulturális Központ és Könyvtár, 3900 Szerencs, Rákóczi-vár
Tel.: 47/362-254

Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Ági (vendég) [2010.06.07., 21:59][válaszolok] #1
Ez nagyon jól hangzik! Alig várom, hogy hazamenjek és böngésszem a sok szépirodalom között!
Kopi (vendég) [2010.06.09., 08:38][válaszolok] #2
Persze ha szabadidejeben peldaul szombaton es vasarnap bongeszhetne az lenne az igazi. De sajnos a konyvtar nyitvatartasa nem igazodik a valos igenyekhez es ezen nem is akarnak valtoztatni.
Sármásy Marianna [2010.06.09., 15:06][válaszolok] #3
A könyvtár nyitva tartását nem találom a honlapokon, de azt tudom, szombaton nyitva van.

Hol van már az az idő, amikor hétköznap este 9-ig lehetett könyvtárban tanulni, olvasni, kölcsönözni?!
Sajnos, a valódi értékekre nincs pénz.
??? (vendég) [2010.06.09., 15:22][válaszolok] #4
A szerencs.hu-n én sem találtam ... de itt igen:

http://konyvtar.hu/konyvtar/1080
látogató (vendég) [2010.06.09., 15:34][válaszolok] #5
#3: Vigyázat az ilyen kérdésekkel, a múzeumos ügy is így kezdődött
Sármásy Marianna [2010.06.09., 15:38][válaszolok] #6
Kedves ???!

Köszönöm szépen, már régen kerestem, mert korábban ugyanez a hozzászóló írta, szombaton nincs nyitva. Látom, jól emlékeztem.

Milyen múzeumos ügy?
Ond Society [2010.06.09., 16:15][válaszolok] #8
A hirlapolvaso es az internet a megyei konyvtarban vasarnap is nyitva van. Milyen jo is egy amolyan nem idohoz kotott ujsagolvasas az emberek szabadidejeben. Igen a konyvtar is es a muzeum is a latogatokert van es nem forditva. Megnyitva a muzeumos ugyet valoban erthetetlen miert nem keszul repro a kepeslapokrol. Biztosan nagy sikere lenne. Nem beszelve a bevetelrol.
theodor (vendég) [2010.06.09., 18:17][válaszolok] #9
Az bizonyos, hogy a déletőtti órákban két kezén meg tudja számolni az ember, hányan mennek könyvtárba.
Nap, mint nap átmegyek a vár udvarán, mert arra vezet az utam hazafelé.
Egyebet nem látni, csak azt, hogy egy csomóban ott ülnek a könyvtárosok a pultnál.( Ja azért én is betérek néha, volna fénymásolni való) Az bizony vagy rossz, vagy
éppen nincs papír, vagy egyszerűen,-de ezt már nem is feltételeznem tanult emberekről- nincs kedvük?
Annyi bizonyos. Egy tisztességes könyvtáros van, mármint ízig, vérig szakmáját szerető és értő ember, a K M.
Köszönjük a mindenkori tájékoztatást, mert biztos vagyok benne, hogy azt is neki köszönhetik az emberek.
Egyébként csodálatosan szép, gazdag a könyvtár állománya.
Valóban jó lenne, ha 10-11 körül nyitna, mint Miskolcon. Fáradtan hazafelé a munkából, talán jó lenne betérni a hűvös falak közé olvasgatni. Kérem az illetékest gondolja át. Köszönettel, munkájukhoz további jó egészséget!
theodor (vendég) [2010.06.09., 18:23][válaszolok] #10
És valóban, ha morgolódnának!!! Ők vannak a városért és nem fordítva. Ha nehéz is tudomásul venni, ki kell mondani az igazságot. A város egyik legkényelmesebb munkahelye.
Nem beszélve a gyermekkönyvtárról.( ott aztán még a könyvtáros sem találja meg, amit keres,... munkáját dicséri)
Én statisztikát vezettetnék a vezetővel, hány gyerek látogatja havonta, pláne a nyári időszakban. Na itt el lehetne gondolkodni a létszámon is!
Sármásy Marianna [2010.06.09., 23:00][válaszolok] #11
Kedves látogató!

Miben bízhat valaki az ellenőrzésben, amikor a megyei múzeum sok-sok pénzt ad ki egy híres művész feleségének azért, hogy ruháit - a sajátját, nem a művészét -, személyes tárgyait Miskolcon kiállítja? Havonta hat számjegyű (éppen 6-tal kezdődő)díj jut az özvegynek.
Persze, hiszen nincs pénz.......
sole (vendég) [2010.06.18., 15:49][válaszolok] #12
Nagyon örülök, hogy tudomást szerezhetek a könyvtárba kerülő új könyvekről. Igaz, mostanában csak vizsgaidőszakban látogatom a könyvtárat, de remélem hamarosan "szórakoztatóbb" irodalomra is lesz időm a tanulnivalón kívül.
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a könyvtárral és a könyvtárosokkal kapcsolatban. Nagyon kedvesek, közvetlenek, szeretek bejárni ebbe a csodálatos környezetbe. Ha nem kapok meg helyben valamilyen irodalmat, a könyvtárosok megszerzik nekem könyvtárközi kölcsönzéssel, ill. meg tudják nézni, hogy pl. a megyei könyvtárban megvan-e a könyv. Sajnálom, hogy van olyan, aki csak néha tér be a könyvtárba fénymásoltatni és csak rosszat tapasztal az egész könyvtárral kapcsolatban. De tudom amilyen az Adjonisten...
Kopi (vendég) [2010.06.18., 16:20][válaszolok] #13
Jo jo. Minden szep es minden OK. De a nyitvatartas nem megfelelo es nem igazodik az olvasok igenyeihez. A konyvtarosok valoban kedvesek de neha Ok is ballabbal kelnek fel es ezt magukkal viszik a munkahelyukre is.(sajnos)
Ond Society [2010.06.18., 16:26][válaszolok] #14
Lehet, hogy sole "valakinek a valakije" es azert kedvesek vele. Probalja meg alruhaban -mint Mathias kiralyunk- ugyanezt!
theodornak (vendég) [2010.06.19., 06:12][válaszolok] #15
T. Theodor!!!!
Ha ennyire ki van akadva a könyvtár látogatottsága miatt,főleg a nyári időszakra vonatkozóan,nem inkább a szülőkben kellene keresni a hibát???? Talán nem kellene hagyni a gyerekeket annyit számítógépezni,gondolok itt az msn-re! Akkor biztos nem lenne annyi gyerek,aki még a nevét sem tudja szinte leírni,ha a "kedves" szülők egy-két könyvet elolvastatnának a gyerekeikkel! Úgyhogy nem a könyvtárban kellene keresni a hibát,hanem inkább otthon kellene elkezdeni a nevelést és akkor talán a közép iskolában sem azzal kellene kezdeni az első évet,hogy megtanuljanak helyesen írni-olvasni! A másik pedig,nem biztos,hogy egy könyvtárosnak gondolatból kellene olvasnia,ha a gyerek betéved és még a könyv szerzőjét sőt a címét sem tudja! A gyerek ha tud "olvasni" meg fogja találni a könyvet és talán rábukkan közben olyan olvasmányra ami még azon kívül érdekli!
olvasó (vendég) [2010.06.19., 10:57][válaszolok] #16
Aki a könyvtár nyitva tartásával foglalkozik,az akkor a fő utcán se menjen vásárolni,maradjon a Tesco minőségnél,mert szinte minden üzlet reggel 8 vagy 9-kor nyit és jó esetben 17 óráig vannak nyitva! De ahogy elnézem egy-két vendég még 17 óra előtt írja a véleményét......inkább menne a könyvtárba akkor,ahelyett,hogy itt írogat!!!!!
Theodor (vendég) [2010.06.19., 17:30][válaszolok] #17
Ok. Úgy globálisan , mindent egybevéve, igaz!!
ELNÉZÉST, ha megbántottam valakit. A szülők is bizony nagyban hibásak a könyvtárt nem látogató gyerekek dolgában.
A multikat pedig nem szeretem. Én a hagyományos , jó minőségű Magyar árút kedvelem.
További jó munkát Önöknek!
És hamarosan kezdődő nyári szünethez jó pihenést kívánok!
Talán kicsit kiengeszteltem Önöket kedves lányok!
Ond Society [2010.06.20., 07:25][válaszolok] #18
Az emberek szabadidejehez kell igazitani a szabadidos kulturalis programokat.(lasd peldaul szinhaz)
Hádám [2010.06.22., 15:25][válaszolok] #19
Hát színházunk sajna nincs, ellenben cirkusz elég sűrűn van a városban
Összes hozzászólás: 19 db (10 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.