Hírek
Ajánló: A világ legnagyobb bonbonja készül el a III. Országos Csokoládéfesztiválon
Dátum: 2010.08.15., 13:22Megtekintve: 10365Értékelés: 2.60

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik Szerencsen a III. Országos Csokifesztivált. Apró finomítások még szükségeltetnek, de elmondható, augusztus első hetében összeállt a szerencsi III. Országos Csokifesztivál programja. Koncz Ferenc, (Fidesz) a 11. számú választókerület országgyűlési képviselője a rendezvény kapcsán elmondta a Kulcs Magazinnak, hogy a már hagyománnyá vált fesztivál apropóját Szerencs város édesiparral kapcsolatos hírnevének megőrzése adta két évvel ezelőtt.
Édes emlékek

Leépült a csokoládégyártás, majd az elmúlt két választási ciklus, illetve a szocialista városvezetés hibás politikája miatt bezárták a cukorgyárat. Az édesipar fellegváraként számon tartott Szerencs ilyen irányú nevezetességei előbb-utóbb a feledés homályába vesztek volna, a fesztivál egyfajta emléket állít az egykor sokak számára kenyeret adó létesítményeknek. - Az augusztus 28-29-re tervezett családias hangulatú hétvége persze ezúttal is a szórakozásé lesz - közli a honatya. - Készülünk egy-két újdonságnak számító programmal, amelyek középpontjában természetesen a csokoládé lesz. Szombaton megtartjuk a Csokoládé Kupa elnevezésű családi úszóversenyt, ugyanekkor ráirányítjuk a figyelmet a Tokaj-hegyalja legnagyobb értékére egy „Fröccsparti” keretén belül. A fiatal rock-zenekarok fellépése mellett utcabálra is meghívjuk a nagyérdeműt – sorolja a kínálatot Koncz Ferenc ötletgazda.

Újabb rekordra készülnek

Vasárnap a Miskolci Nemzeti Színház művészei, a modern tánc tarcali Európa bajnokai, mazsorettek, fúvósok, néptáncosok, országos hírű operett sztárok, rock zenekarok gondoskodnak a jó hangulatról. Természetesen minden a csoki körül forog majd. - Bízunk abban, hogy ez a fesztivál sem múlik el Guinness rekord nélkül – folytatta Koncz Ferenc. - Ha minden összejön, elkészül a világ legnagyobb bon-bonja. A méret érzékeltetéseként említem meg, hogy két hektoliternyi nedűt tartalmaz majd, de a technikai kivitelezésről nem sokat tudok, a készítő nem igazán árulta el a részleteket. Gondoltunk a legfiatalabbakra, számukra történelmi játszóház épül, amely vetélkedőknek is helyszíne lesz. Logikai játékokon, kvíz, sport és ügyességi versenyeken gyűjthetnek majd tiketteket a gyerekek, amelyeket csokira válthatnak át.

Fellép a Hooligans

- Az ország számos részéről érkeznek csokigyártók akik bemutatják termékeiket, ugyanakkor tervezünk cukrászversenyt is, emellett kézművesek, népművészek standjainál leshetik el az érdeklődők a népművészeti tárgyak készítését. Egyszóval kavalkád lesz a legjavából. A kétnapos programot a szerencsi gyökerekkel rendelkező Hooligans együttes koncertje, illetve tűzijáték zárja – adott tájékoztatást Koncz Ferenc.

- SfL -

Forrás: Kulcs Magazin

Kapcsolódó:

Rengeteg érdeklődő volt a csokifesztiválon + videó + újabb képek
Másodszor tartanak csokifesztivált Hegyalja Kapujában
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Hádám [2010.08.15., 13:34][válaszolok] #1
Lehet most megint a fejemhez vágják, hogy mindig kritizálok, de miért kell egy ilyen kivételesen jó rendezvényből is politikai csatateret csinálni??? Az első bekezdésben már rögtön egymás szidása megy.... Valamint a cikkben 4szer szerepel a képviselő úr neve, viszont a szerencsi csokoládégyártás újraélesztéséért küzdő cég neve említést se érdemelt... Elvégre ez egy csokifesztivál! Teccik érteni az iróniát!?
jadviga (vendég) [2010.08.15., 14:31][válaszolok] #2
Sajnos egy szelet kenyérben is benne van a politika, én ennek ellenére sok sikert, szép napot kívánok. Aztán a végén hadd mondhassam, "ez jó mulatság, férfi munka volt"

Legalább erre a két napra kikapcsolódnak az emberek.
Hádám [2010.08.15., 14:38][válaszolok] #3
Hát az előző kettő az igen jó volt! Remélem most sem kell csalódnunk!
Jadviga (vendég) [2010.08.15., 15:02][válaszolok] #4
Kedves Hádám, akkor semmi gubanc...
Vendég (vendég) [2010.08.15., 15:22][válaszolok] #5
Szerencsi lakosként büszke vagyok a Csololádéfesztiválra. Én is ott lszek családmmal gyütt, nagyon-nagyon várjuk, hogy a várkertet újból "belakjuk". A biztonsági őrt is el lehet küldeni szabadnapra.
Hádám! Neked nem fáj, hogy nincs Szerencsi Cukorgyár ?
Miért is ne írná le Koncz Ferenc országgyülési képviselő úr, hogy a hibás politika következménye a Cukorgyár bezárása ?
Azt hiszem, udomásul kell venni, igen, minden politika.. főleg választások előtt.
Sármásy Marianna [2010.08.15., 15:32][válaszolok] #6
Igen, bízunk benne, ez a program elősegíti városunk fejlődését! Itt elsősorban a csokoládé reklámjára gondolok, ami újra híressé teheti országszerte a régi finom édességeket.
Munkahelyeket teremthet, a turizmus fejlesztésében is segíthet.

Sajnos politika, mert városunk mostani vezetősége nem lát a sárga irigységtől, hogy van jövője az élelmiszer feldolgozásnak. A világörökség címet se veszélyezteti, sőt valóban hagyományos iparág itt. ( Népszavazást se kell miatta rendezni.) Gondolom, név szerinti jelentés fog készülni, ki "merészel" eljönni erre az eseményre. Itt jelezném, ha személyesen nem leszek ott véletlenül, akkor is támogatom, így már kezdhetik velem a névsort.:)
Hádám [2010.08.15., 15:36][válaszolok] #7
Hogyne fájna! Mindenkinek fáj! Nem véletlenül volt ez az diplomatémám is! De úgy gondolom, hogy nem kell minden rendezvényből politikát csinálni arra ott a kampány! Írja le, csináljon egy külön cikket, amiben kifejti gondolatait, én is ezt fogom tenni! Semmi kivetnivalót nem látok benne! De ha mondjuk egy gyerek rendezvényt szervezne, akkor oda meg az lenne kiírva, hogy a régi kormány bezáratta az iskolákat és hú de rossz??? (Megjegyzem teljesen igaza van, csak nem itt a helye)

Ez a rendezvény valóban egy olyan dolog, ami összefoghatja a szerencsieket, elvégre a csokiról mindenki ismeri a várost még most is! Azzal, hogy a másik oldalt szapuljuk azt sugalljuk, hogy azok az emberek "nem kívánatos vendégek" ezen a rendezvényen, még ha nekik csekély közük is van az általuk megválasztott kormány sorozatos hibás döntéseihez.

Ez egy nagyon súlyos probléma a városban! A megosztottság! De sajnos ez országos probléma!

Na de egy szó mint száz, drukkolok, hogy újabb rekord szülessen és lehetőleg az idő is kegyes legyen a rendezvényhez! Azt hála istennek még nem tudják a politikusok befolyásolni!
Részletek (vendég) [2010.08.15., 21:24][válaszolok] #8
És ki fogja megenni? (meginni? 2hl!)
Nehogy ránk romoljon...:)
member (vendég) [2010.08.16., 12:19][válaszolok] #9
Én is nagyon várom, tavaly is nagyon jól éreztük magunkat. Kár, hogy Hooligans... de ez csak az én kényes ízlésemnek nem felel meg, attól még sokan jól fognak szórakozni rajta, tehát mindent bele.

Előtte egy picivel, aug. 20-án még lesz egy érdekes program, a 100 éves fürdő ünnepsége, az is érdekes lehet ám! Már csak azért is, mert egyéb más szórakoztató rendezvény nem ígérkezik aug. 20-ra szeretett kis városunkban.
Egy fecskési (vendég) [2010.08.16., 12:41][válaszolok] #10
Hádám!A csatateres mondatból pedig szemérmesen kimaradt annak a gyárigazgatónak a neve, akinek a regnálásakor még a Magda Gábor által vezetett önkormányzat időszakában a csokoládégyártás Szerencsről Csehországba költözött. Ez persze nem menti a szocialista városvezetést a cukorgyár bezárása okán, de szerintem ott is minimum többszereplős a történet, még akkor is, Rónavölgyi polgármesterként nem állt éppen a helyzet magaslatán.
Hádám [2010.08.16., 14:07][válaszolok] #11
Sajnálatosnak tartom, hogy augusztus 20 mindig nagyon jelentéktelen színben van feltüntetve a városban A fürdő 100 éves évfordulója viszont egy nagyon ritka pillanat! Egy épület életében is szép kor a 100 év! Nem ismerem a részletes programot, de egy történelmi előadás sztem nagyon sokat dobna az érdeklődésen, adj isten képekkel illusztrálva!
member (vendég) [2010.08.16., 21:55][válaszolok] #12
A szer tv oldaláról:

A SZÁZÉVES FÜRDŐ ÜNNEPE

Idén száz esztendeje annak, hogy 1910 augusztusában megnyitotta kapuit a községi fürdő Szerencsen. A jubileum alkalmából kiállítás nyílt a 2007-ben teljesen felújított épület aulájában, ami naponta 10 és 21 óra között tekinthető meg. A bemutatott kollekcióban a múlt század elejét időző relikviák mellett helyet kaptak az ország fürdőtörténetét és kultúráját, valamint fürdőruha divatját bemutató régi fotók, leírások és összeállítások.
A százéves fürdő tiszteletére augusztus 20-án a létesítmény mögötti rózsakertben születésnapi partyt rendeznek. 19 órától a gyerekeket bohócműsor várja, majd a felnőtteket operett előadás szórakoztatja, ezt követően Fekete Zoltán tangóharmonikán játszik népszerű slágereket.
A programra a belépés díjtalan.
Az évforduló alkalmából augusztus 20-22-ig a Szerencs Kártyával rendelkezők ingyenesen látogathatják a Fürdő és Wellnessházat.
Hádám [2010.08.16., 22:19][válaszolok] #13
Húú ez a kiállítás komolynak ígérkezik! Mindenképp megnézem!
ttt (vendég) [2010.08.17., 15:39][válaszolok] #14
Hádám, a fürdő weboldalán már kint van a program plakátja.

http://www.szerencsifurdo.hu/
MMM [2010.08.24., 20:32][válaszolok] #15
Hádám (1)!

Kulcs magazin, tudjuk ki fia-borja. Még véletlenül sem sikerült az utóbbi időben nem a narancsosokat éltetni.

Mindegy, remélem a rendezvény sikeres lesz és a cég még sokáig öregbíti Szerencs város nevét. Egyébként úton útfélen találkozom a kis csokikkal, főleg benzinkutakon, mindig jó érzéssel távozom az ilyen helyekről.
Hádám [2010.08.24., 21:27][válaszolok] #16
Nekem az volt nagy öröm, amikor Pesten egy eldugott mellékutcában egy 2 méteres transzparensen volt kitéve a cég logója
vendég (vendég) [2010.08.29., 15:29][válaszolok] #17
És a belépő??? Senki nem beszél erről, hogy mennyi, pedig ez a lényeg sajnos számunkra.
Sármásy Marianna [2010.08.30., 12:45][válaszolok] #18
Ahogy olvasom, hallom jól sikerült a rendezvény. Már "irigyei" is akadtak, tehát sok szempontból hasznos. Munkahelyteremtésre gondolok elsősorban, ha egyre többen megismerik az itt gyártott termékeket, távolabbról is érkeznek megrendelők.

Nem lennék én, ha nem lenne azonnal "kifogásolni valóm". Kicsit későre került a tűzijáték, nem nekem jelentett ijedelmet, hanem akik már aludtak. A férjem szinte kiugrott az ágyból riadalmában, csak némi édesség elfogyasztása tudta megnyugtatni.
Hádám [2010.08.30., 15:18][válaszolok] #19
A rossz idő miatt volt némi csúszás úgy hallottam. Tényleg nagyon jó volt amúgy a rendezvény, ahogy tapasztaltam elkezdték újra birtokba venni a várkertet is Bár én kicsit elfogultan mondom, de a cukrász része tetszett a legjobban Igazán jó munkák születtek!
Frigyes úr (vendég) [2010.08.30., 15:40][válaszolok] #20
Gratulálok én is a nagy tömeget vonzó rendezvényhez, óriási szervezőmunka lehetett!

Apró, de fontos kritikai észrevétel: du. 5-kor érkeztem a rendezvényre és a főutcán (akkor már legalábbis) 1g szerencsi csokoládét sem tudtam venni, pedig ez lett volna a célom (a rendezvény vége meg még igen messze volt ahhoz, hogy kifogyjon a készlet). Csak két édesség sátor volt, de az bármelyik búcsúban bármikor fellelhető, és silány édességet árultak aranyáron (sajnos vásároltam belőle). A várkertben némi pocsolyakerülgetés után megtaláltuk a két szerencsi csokis sátrat, ami előtt sárban dagonyázó sorok álltak (mások ügyesebbek voltak), meghagytam hát messzebbről érkezőknek az élményt, én végül is bármikor tudok venni szerencsi csokit, de azért furcsálltam, hogy nagyítóval kellett keresni, és csak ilyen körülmények között lehetett hozzájutni.
Sono Io (vendég) [2010.08.30., 17:03][válaszolok] #21
Ez a rendezvény az eddigi legnagyobb volt a városban,-és valóban országos szintű volt az érdeklődés.Szentendrei gyerekek is játszottak a színvonalas és érdekes rögtönzött játszótéren ,nem beszélve arról,hogy a játékkal megszerzett tallérok csokira való beváltása még érdekeltté is tette őket a teljesítményben.
Sajnálatos,hogy Sármásy úr felriadt álmából-vadász embernél ez ritkaság-de az eső után várni kellett az elektromos berendezések száradását. Csokoládé bolt a színház teremben is volt,sár nélkül lehetett vásárolni 5 óra után is.Sokan nem találták meg a csoki szökőkutat,mert a múzeum erkélyén volt elegánsan berendezve és gyártástörténet megtekintése után volt elérhető. Aki irigykedik,az saját életét keseríti,csak sajnálni lehet és normális ember nem veszi figyelembe.
1 kétségbeesett kisfiú apukája (vendég) [2010.08.31., 15:03][válaszolok] #22
A Hooligans koncert kezdetekor 6 éves kisfiam feleségemmel lángosért indult, amikor ott felejtette szövet kígyóját, melyet nem sokkal korábban vásároltunk. Vigasztalhatatlan volt a kígyó elvesztése miatt, remélem valaki tud segíteni abban, hogy vissza szerezzük. 1800 ft volt az ára melyet hajlandóak vagyunk ismét kifizetni érte, így hónap végén is akár. Megoldjuk. Kérem a közvetítésben a Szerkesztőség közvetítését. Köszönettel.
ttt (vendég) [2010.08.31., 15:08][válaszolok] #23
Sono Io, miért ki irigykedett bármire is? Ha egy kritika megfogalmazódik, nem kell irigyet kiáltani, hanem tanulni kell belőle, az hasznosabb.
csak én (vendég) [2010.09.01., 10:18][válaszolok] #24
Írjátok már meg légy szi, hogy a csokifesztiválról készült képeket hol lehet megnézni, mert a csokoladefesztival.com oldalon a tavalyi képek vannak fenn. Köszi.
kerestem (vendég) [2010.09.01., 10:27][válaszolok] #25
Valaki (vendég) [2010.09.01., 11:44][válaszolok] #26
Csak nekem tűnik egy kicsit soknak a miniszterről és az ötletgazdáról készült kép?
ttt (vendég) [2010.09.01., 12:18][válaszolok] #27
Nekünk kifejezetten üdítő végre nem a rnét látni a képeken.
valaki 1. (vendég) [2010.09.01., 13:11][válaszolok] #28
Igaza van ttt-nek, szerintetek kiről kellett volna sok képet csinálni? Nektek sem jó semmi.
Valaki (vendég) [2010.09.01., 13:43][válaszolok] #29
TTT-nek: És akkor mi változik? Csak az arcok cserélődnek, a módszer marad.
ttt (vendég) [2010.09.01., 15:25][válaszolok] #30
Valaki, nem baj, azért mégis inkább próbáljuk meg most másokkal, másképp
Valaki (vendég) [2010.09.01., 15:39][válaszolok] #31
ttt-nek. Ezzel egyetértek, csak jó volna, ha minél több területen előbbre lépnénk. Nem lenne szerencsés, ha az egyik terrort felváltaná a másik, a piros pozíciós embereket pedig a rózsaszínűek még akkor sem, ha ez utóbbiak között több a szimpatikus ember. Egy biztos: a hű katonákról minden politikai erőnek gondoskodnia kell...
Sono Io (vendég) [2010.09.01., 21:43][válaszolok] #32
ttt-nek: A #6.hozzászólónak válaszoltam a városunk mostani vezetőit illetően.Ami a #31.hozzászólót illeti:szerintem nem kell félnie az egymást felváltó terrortól!
Egyáltalán nem úgy indult az új kormány,hogy terrorizálná az ország lakosságát,sőt a külföldi terror-akcióktól is védi az országot a mai naptól.Ugye senki nem gondolja azt ,hogy egyetlen varázsütésre változik minden jóra?--Ekkora pusztítás után!!? A hű katonák....,szóval nem akarok polgármester lenni,de,ha az lennék,okt.4-től nem tudnék dolgozni a mostani városvezetés egyetlen tagjával sem,mivel részeseik-akár közvetve is- a nagy ,közel 3 milliárd városi adósságnak....,hogy a többiről ne is beszéljünk.
Valaki (vendég) [2010.09.08., 11:50][válaszolok] #33
Koncz Ferenc honlapjára felkerült egy televíziós interjú ajánlója, amelyben a csokoládéfesztivál ötletgazdaként Koncz Róbert szerepel. Ez a személy esetleg rokona az országgyűlési képviselőnek, vagy a wwww.konczferenc honlap szerkesztői nem tudják, hogy Koncz Ferencnek Ferenc a keresztneve.
Valakinek (vendég) [2010.09.08., 11:59][válaszolok] #34
Te sem láttad jól a televíziós interjút, mert ott Koncz Sándorként tüntették fel a Ferencet, illetőleg Liptai Klau is úgy konferálta fel, hogy ötletgazda: Koncz Sándor. Nézd meg mégegyszer!
Valaki (vendég) [2010.09.08., 17:27][válaszolok] #35
Valaki 34-nek! Én nem láttam, hanem olvastam a wwww.konczferenc.hu honlapon. Kattints oda, és meglátod. Az, hogy az interjúban meg Sándort emlegetnek, hab a tortán.
numero. 30-nak (vendég) [2010.09.09., 00:38][válaszolok] #36
ez nem túl meggyőző érv önmagában.
bubble (vendég) [2010.09.09., 15:25][válaszolok] #37
Nahát!
A szerencsi honlapon megnéztem a múlt hétvégi szerencsi tv műsorát a csokifesztiválról, a hozzátartozó szöveggel. Tökre úgy tűnt nekem, mintha ezt a fesztivált is rné rendezte volna, úgy állt ott a színpadon, mintha az ő ötlete lett volna az egész. Mosolyogni azt nagyon tudott.
kérdező (vendég) [2010.09.10., 09:29][válaszolok] #38
Egy gyakorlati kérdés: Meddig marad helyén a jelenlegi polg.m. és mikor lép hivatalába az új?
Mikorra áll fel az új testület, mikor tartja első ülését?
Összes hozzászólás: 43 db (19 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 5 db (12%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.