Hírek
IV. Országos Csokoládéfesztivál 2011. augusztus 25-28.
Dátum: 2011.08.24., 17:22Megtekintve: 15225

Negyedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket augusztus utolsó hétvégéjén Szerencsre az Országos Csokoládéfesztivál. Csütörtök estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek - írja Szerencs városának hivatalos honlapja.
A szervezők által sem várt, hatalmas siker kísérte a 2008-ban első alkalommal megrendezett Országos Csokoládéfesztivált. Szerencs belvárosában a főutca lezárt szakaszán szabadtéri standokon kínálták a nagyközönségnek az édességeket, elkészült a Guinness-rekordnak számító csokoládészobor, amely a népszerű mesehőst, Gombóc Artúrt ábrázolja. A kulturális programok sorában számos helyi és országosan ismert sztár lépett a szabadtéri színpadra, miközben több ezres tömeg hömpölygött a város utcáin.

A kezdeményezés 2009-ben folytatódott a nagy múltú hazai csokoládégyártás fellegvárában. A második Országos Csokoládéfesztiválon is a Szerencsi Bonbon Kft. bemutató sátra keltette a legnagyobb érdeklődést, hiszen itt mindenki láthatta, hogyan is készülnek a finom édességek. Ekker Róbert szobrászművész újabb rekordkísérletre vállalkozott egy közel 13 négyzetméteres csokoládéfestmény elkészítésével, amely szintén a népszerű Csukás István mesefigurákat ábrázolta.

Nyilvánvalóvá vált, hogy az egyre népszerűbb, tömegeket vonzó esemény programjai már alig férnek bele egyetlen napba. Tavaly a rendezvény előestéjén fiataloknak szóló zenei programmal, fröccspartival vette kezdetét a sikeres fesztiválsorozat. Másnap vásári forgatag, kulturális és sportesemények, szakmai előadások fogadták a nagyközönséget, és ezúttal a csokoládéfesztivál egyik attrakciójaként elkészült a világ legnagyobb csokoládé bonbonja, amely 200 liter édes Tokaj-hegyaljai nedűt rejtett magában.

2011-ben ismét Hegyalja Kapujába várják mindazokat, akik szívesen lennének részesei az észak-magyarországi régió legnagyobb élelmiszeripari rendezvényének, amit a szerencsi csokoládé mellett szakmai programok, kulturális és egyéb szórakoztató események tesznek igazán feledhetetlenné.


Az elmúlt három év várakozáson felüli sikere után a IV. Országos Csokoládéfesztivál az eddigieknél is szélesebb kínálattal fogadja az látogatókat Szerencs belvárosában, augusztus 25-e és 28-a között. Mindenki ízelítőt kaphat a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni tájegység kulturális értékeiből.

A kiváló hangulatról sztárvendégek produkciói gondoskodnak, hiszen itt lesz többek között az Edda, a Hooligans, a Holdviola, a Heaven Street Seven és a Belmondo zenekar, akik mellett számos népszerű művész és együttes színesti majd az eseménysort. A helyszínen csokoládéból készülnek a Pom-Pom meséi című sorozat népszerű szereplőinek szobrai, csokoládé kalandpark, népművészeti bemutatók, hazai élelmiszeripari és kézműves termékek várják a fesztivállátogatókat. A gyermekeket bábszínházi előadás, mesevetítés, kölyökparti, sportversenyek és különféle meglepetések szórakoztatják.

A helyi Zempléni Múzeumban az európai hírű képeslevelezőlap-gyűjtemény mellett a szerencsi édességgyártás történetét bemutató tárlat látható, amelynek egyik látványossága Gombóc Artúr csokoládészobra.

A szakmai programok sorában a résztvevők megismerkedhetnek a helyi csokoládégyártás hagyományait megőrző Szerencsi Bonbon Kft. történetével, és a cég legújabb termékeivel. Konferencia keretében tájékozódhat a közönség arról, miért érdemes a hazai élelmiszereket választani napjainkban.

Jöjjön el Szerencsre családjával, barátaival és válassza a nyár utolsó nagy fesztiválját, amely különleges élményeket tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

A fesztivált Szerencs Város Önkormányzata, a Szerencsi Bonbon Kft. és a Kiss Attila Alapítvány rendezi, a szervezési feladatokat a Szerencsi Általános Művelődési Központ látja el.

A részletes program mellett folyamatosan friss információ olvasható a fesztivál honlapján, a www.csokoladefesztival.com címen.

Forrás: szerencs.hu

Kapcsolódó archívum:

Ajánló: A világ legnagyobb bonbonja készül el a III. Országos Csokoládéfesztiválon (2010)
Rengeteg érdeklődő volt a csokifesztiválon + videó + újabb képek (2009)
Másodszor tartanak csokifesztivált Hegyalja Kapujában (2009)
Ajánló: I. Országos Csokoládé Fesztivál (2008)
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Hádám [2011.08.25., 15:27][válaszolok] #1
Remélhetőleg nem fogja elmosni a vihar ezután a nagy kánikula után
Pár apró hiba volt a riportban egyébként. Szerencsen fogják tényleg gyártani a világ legmagasabb kakaótartalmú csokiját? Jelenleg ez a csoki (http://farm6.static.flickr.com/5212/5454976608_b13ba833b4.jpg) az élbolyba tartozik, ez 99%-os, ez lesz még felülmúlva? Az ötlet maga nem rossz egyébként, mert magas kakaótartalmú csokoládékat manapság elég ritkán gyártanak, ez valóban jó kitörési pont lehet.

A fellépő helyi zenekarok, meg valóban a szivük csücske lehet, mert évről évre ugyan azok vannak XD
last minute (vendég) [2011.08.25., 15:58][válaszolok] #2
Óriási botorságnak tűnik ez "a világ legmagasabb kakaótartalmú csokija" mondat. Hiszen csak arról van szó, hogy 40 % fölötti lesz a kakaótartalom a szerencsi csokiban, nemde? Ha 90 akárhányról lett volna szó valaha is, azt nem 40 % fölöttinek neveznék, hanem 90 % fölöttinek, márpedig a "leg"-hez olyan kell.
Bukovszky Róbert [2011.08.25., 16:31][válaszolok] #3
Már vagy 18 éve nem 'erősítem a csokigyártás Szerencsi részlegét, de emlékezetem szerint itt valami nagy kavarodás van, én úgy emlékszem /lehet, hogy tévesen/, de nem a kakaó, hanem a kakaó vaj az ami meghatározza, meghatározná a csokoládé minőségét. Egy hozzáértő barátom szerint ma már csak Ukrajna bizonyos üzemeiben használnak k-vajat az előállításhoz azért gyártják mai napig ott a világ legfinomabb csokoládéját.
Bizony szép idő volt amikor még k-vajjal lehetett imponálni a nem helybéli lányoknál, mert aki tehette mindenki azt vitte strandolásra és bizony igen-igen hálásak tudtak érte lenni!
ajánlat (vendég) [2011.08.28., 08:28][válaszolok] #4
A Magyar Nemzet onlineról:

http://www.mno.hu/portal/806090
Eric Cartman (vendég) [2011.08.29., 12:01][válaszolok] #5
Hádám

Sajnos nem mosta el a vihar. Ha esetleg időjárás előrejelzésre leszel a jövőben kíváncsi akkor ajánlom az időképet.
Más: a csokifesztivál kinek és mennyire volt nyereséges?
A pénzügyi részét hagyjuk, úgyis tudjuk hova megy a pénz.
Hádámnak! (vendég) [2011.08.29., 13:36][válaszolok] #6
Mi nem tudjuk, hogy hová megy a pénz, ha lennél szíves megírnád?
A csokifesztivál csak a város jóhírét viheti szét, hisz a látogatók többsége távoli településekről jött, s a látogatók száma érzékeltette a kíváncsiságot. Persze hallottunk olyat, hogy jobb lett volna ezt is segélyként szétosztani a szegények között, de ha így van, akkor ne csináljunk semmit, mindent osszunk szét a szegények között.
Hádám [2011.08.29., 15:06][válaszolok] #7
Tisztelt Eric Cartman! Régen volt szerencsénk szokásos bunkó megnyilvánulásaihoz! Az időjárás jelentések kb annyit érnek mint mint egy marék lepke! Nem egyszer volt már rá példa, hogy egy erős kánikula után váratlanul felhőszakadás kerekedett. Elhiszem, hogy önnek ez lett volna a legjobb ("Sajnos nem mosta el a vihar") de tudja, mások, többek között én is, kifejezetten élvezték a rendezvényt!

Tisztelt 6-os! A pénzes részét Eric Cartman feszegette, a nevem megszólításként szerepel a mondandójában, így reméljük részletezi nekünk hova is megy el a pénz!
fesztiválról (vendég) [2011.08.29., 16:58][válaszolok] #8
Most már magam sem értem, hogy ezt a "vihar dolgot a kánikula után" hogyan kell értelmezni, de annyiban csatlakoznék a T. levelezőkhöz, hogy közzé tegyem információimat, sejtéseimet.

Információim:
- a fesztivál négy napja alatt több mint 20 ezer fizető, hangsúlyozom FIZETŐ vendég,
- teljes megelégedettség és támogatás Fazekas miniszter úr részéről a városvezetés iparfejlesztési terveihez,
- az emberek nagytöbbsége elfogadta a belépődíj (karszalag) tényét, mivel ezért megfelelő szintű ellenszolgáltatást kapott a Fesztivált szervező Önkormányzattól,
- Csíder Andor főszervező túlélte a fesztivált, mint ahogy kollégái is, még akkor is, ha 4 napon át szinte pihenés nélkül dolgoztak.

Sejtéseim:
- nem mindenki örül Szerencsen a fesztivál sikerének,
- egyesek az "ántivilágól" (akik még mindíg sokan vannak)mindent megtettek, hogy a szerencsi lakosság körében a Csokoládéfesztivál ellen hangoljanak ostobaságok és hazugságok terjesztésével,
- a fesztivál "eltartotta önmagát" a bevételek révén (belépődíjak, helypénzek, pályázati támogatások), így a helyi önkormányzatnak nem, vagy csak nagyon keveset kell hozzátenni a közösből.

(sejtéseim egyébiránt nem egyszerű sejtések, hanem tényszerűnek tűnő információkon alapulnak)

p.s.: Persze megtudhattuk újra, amit mindannyian tudhatunk, ha olvasgatjuk ezt a honlapot: Bukó Robi mindenhez ért, így a csokoládégyártáshoz is Most már komolyan bánom, hogy nem rá és a lokálpatrióta képviselőjelölt társaira szavaztam Amennyiben rájuk szavazok családom tagjaival, és még sokan megtévedtek volna velem együtt, akkor most nem kellene a város brutális méretű adósságállománya miatt aggódnom, mivel azt eltakarná a rózsaszín köd, amit megszoktunk a 2002-2010 közötti "MSZP+Bocskai+városi állásért seggnyalók" érában. Ráadásul a múlt héten közzétett belső elelnőrzési iratok miatt sem szaladt volna fel a vérnyomáson, ha maradnak a hatalomban Rónavölgyiné és támogatói, mivel akkor a korábbi színvonalom maradt volna a belsőellenőrzés is: elhallgaták volna(bocsánat: nem fedezték volna fel) a tényeket és a kirívó törvénytelenségeket.
Hádám [2011.08.29., 18:19][válaszolok] #9
Nem kell semmi hátsó szándékot feltételezni, pusztán azt mondtam, hogy remélem a nagy meleg után nem kapunk egy nagy zivatart a hétvégére a rendezvényre... Semmi hátsó és mellékes gondolat, vagy átvitt értelmű kifejezés Csak azért mert a Hegyalja Fesztiválon is beletrafált az idő, egész héten 40 fok, hétvégén a Slayer koncertet meg félbe kellett szakítani, olyan felhőszakadás volt, sok koncertező bánatára De szerencsére most ezt megúsztuk Nem kell rögtön összeesküvésre gondolni
Bukovszky Róbert [2011.08.29., 19:10][válaszolok] #10
#8! Te /biztos nem haragszol, ha letegezlek, hisz Te is le Bukó Robizol engem/ egy igazi rosszindulatú kis kavarógép lehetsz! Ezt abból bátorkodom feltételezni, hogy teljesen kiforgatod a teljesen jóindulatú és mint utaltam is rá régi emlékeken alapuló ismereteimet a csokoládégyártásról. Hidd el én örülök a BON-BON Kft sikereinek és a régi termékek újra gyártásának, hogy vásárolom-e őket arra meg felhatalmazlak, hogy kérdezd meg az eladó Hölgyeket. Az hogy a fesztiválon nem vettem részt az csak annak köszönhető, hogy én már nagy ívben kerülöm az olyan helyeket, rendezvényeket ahol több ezer ember fordul meg egyszerre és mint hallottam itt bizony tízezren is megfordultak a koncert idején. Azért ma egy barátomtól egy mondat megütötte a fülemet; "a fesztiválról nem csak azokat kell kérdezni akik ott voltak, hanem érdekes lehet az is, hogy a távol maradók miért nem voltak"
vendég (vendég) [2011.08.29., 19:36][válaszolok] #11
a 8-asnak igen jók a (belső) információi, ha tudja, hogy "a fesztivál négy napja alatt több mint 20 ezer fizető, hangsúlyozom FIZETŐ vendég" -jajdejó is a propaganda, biztosan megveregetik majd a vállát hogy így kiállt azügyért

ugyan mit tuttak volna tenni az emberek a belépődíj ügyében?- "az emberek nagytöbbsége elfogadta a belépődíj (karszalag) tényét",

jajdekellene a főszervezőnek adni még valami posztotésrangot, hátha azt is túl éli " Csíder Andor főszervező túlélte a fesztivált, mint ahogy kollégái is, még akkor is, ha 4 napon át szinte pihenés nélkül dolgoztak"
miért négy nap, mikor csütörtökön este kezdődött a méregdrága eddakoncerttel ami többmint kétésfélmillióba került - ez is kijött a karszalagokból?

"- a fesztivál "eltartotta önmagát" a bevételek révén (belépődíjak, helypénzek, pályázati támogatások), így a helyi önkormányzatnak nem, vagy csak nagyon keveset kell hozzátenni a közösből" - hát ha kétmilla nagyon kevés, akkor igen, de ezt inkább a kafeteriára kellett volna fordítani mert van aki nem csodacsokit eszik hanem kell az utalvány a boltban kenyérre
"a 2002-2010 közötti "MSZP+Bocskai+városi állásért seggnyalók" érában" meg igencsak visszaköszön mert igen sok seggnyaló már bent van a hivatalban/kftében ilyenolyan címen vagy valamelyik iskolában, meg kell csak nézni a dolgozói névsort meg a lakcímeket

"Ráadásul a múlt héten közzétett belső elelnőrzési iratok miatt sem szaladt volna fel a vérnyomáson, ha maradnak a hatalomban Rónavölgyiné és támogatói, mivel akkor a korábbi színvonalom maradt volna a belsőellenőrzés is: elhallgaták volna(bocsánat: nem fedezték volna fel) a tényeket és a kirívó törvénytelenségeket." hát ennyi sikere volteddig mindöszesen a nyomdásznak, de ha az említett időben a jogtanácsos végezte volna a munkáját rendesen, ezt is időben lehetett volna rendezni, az autók meg a köz és a gyerekek érdekeit szolgálták, úgyhogy senki nem károsodott.
QUO VADIS (vendég) [2011.08.29., 22:29][válaszolok] #12
Róbert, a Csokoládéfesztivál egy nagyon jól sikerült rendezvény volt, amelynek több haszna is van a város szempontjából. Próbálja így nézni a dolgokat! És vigyázzon mert könnyen demagógiába csúszhat! Ezt mutatja az utolsó mondata!
Szerencsi Érdeklődő (vendég) [2011.08.30., 00:44][válaszolok] #13
Kedves Quo Vadis! Az az alapvető probléma, hogy ellentétben Önnel, akinek a hozzászólásaiból számomra eddig az derült ki, hogy tudja hova tart, Bukovszky úr csak áll és csapkod maga körül. Azt gondolom,hiába próbálja figyelmeztetni. Ő így érzi jól magát.Hol Horváth Ádámot veszi célba, hol a jelenlegi vezetést próbálja meg eltalálni, de sajnálatos módon általában önmagát trafálja el - néha övön alul. Irónia és sokszor rosszindulat érződik ki Bukovszky úr megszólalásaiból. Már jó ideje figyelem a megnyilatkozásait, hiszen mégis csak a mostani ellenzék prominens képviselője (lehetne), de sajnos nem látok sok konstruktivitást a megszólalásaiban. Sajnos! Pedig nagy szükség lenne egy tárgyilagos, de határozott ellenzékre. De nincs. Se a testületben, se itt. Így marad a pálya széle, onnan pedig mindenki azt kiabál be, amit akar. Bukovszky úr is, én is... De talán a stílus nem mindegy. Már megbocsásson, Bukovszky úr!
Egy néhai vendég (vendég) [2011.08.30., 01:10][válaszolok] #14
Igenis jó volt a fesztivál. Kellett a belépő!
Gratulálok a szervezőknek,itt meg a savanyú kommentelőknek.
vendég (vendég) [2011.08.30., 11:12][válaszolok] #15
Én is gratulálok a fesztiválhoz,minden elismerésem a szervezőknek és a VÁROSGAZDÁNAK,akik egész éjszaka dolgoztak,hogy reggelre tiszta legyen a város!Köszönet mindenért!
SZabóné (vendég) [2011.08.30., 12:42][válaszolok] #16
Kedves Szerencsiek és szervezők!!!

Csak szuperlatívuszokban szeretnék nyilatkozni a fesztiválról. 4 év alatt ez a fesztivál felnőttkorú lett, mert már 4 évesen olyat adnak a környék lakosságának, amit nagy múltú rendezvények tudnak csak magukénak. A belépődíj észrevehetetlen volt, ezt az árat mindenki megengedhette magának és a programok magas színvonalúak voltak.
Így tovább, hajrá Szerencs
vendég (vendég) [2011.08.30., 13:06][válaszolok] #17
Csatlakoznék Szabónéhoz!
Hajrá Szerencs! Hajrá Koncz Ferenc!
jadviga (vendég) [2011.08.30., 14:09][válaszolok] #18
Ehhez hasonló méretű, sikerű, színvonalú rendezvény emlékezetem szerint még nem volt Szerencsen! Szívből gratulálok mindazoknak, akik ebben a programban akár fizikai munkájukkal, akár a program megszervezésében, lebonyolításában részt vettek! Ez igen, ez férfimunka volt!!
buli a várban (vendég) [2011.08.30., 14:53][válaszolok] #19
Úgy hallottam, hogy Koncz Ferenc polgármester és Csíder Andor főszervező szerda estére vacsorát és mulatságot szervez a csokoládéfesztivál szervezésében, lebonyolításában résztvevő városi dolgozóknak. Jól teszik, megérdemlik a dolgozók! Nagyon sokat tettek mindannyian a város mostani sikeréért.
Hádám [2011.08.30., 18:23][válaszolok] #20
Milyen érdekes, hogy ezek szerint lehet nyereséges és színvonalas rendezvényeket is csinálni Az elmúlt években mégis inkább nevetséges, mint színvonalas műsorok voltak (a csokifeszten kívül)! Nem kell ide semmilyen megagigasztár, egyszerűen élő zene kell az embereknek! Most akkor képzeljük el, hogy egy Hegyalja Fesztivál esetén mennyi bevétele van Tokaj város boltosainak, panziósainak és bárkinek aki szolgáltatást nyújt! Sokszorosa a Csokifesztivál bevételének! Nem egy ördögtől való dolog ez, csak ügyesen kell csinálni és mindenki örülhet!
Válasz Váró (vendég) [2011.08.30., 18:28][válaszolok] #21
Tisztelt Eric Cartman #5!

Hogy érti azt, hogy a " csokifesztivál kinek és mennyire volt nyereséges " és hogy "úgyis tudjuk, hova megy el a pénz " ?

Annyi kósza hír kering.
??? (vendég) [2011.08.30., 20:19][válaszolok] #22
A csokoládéfesztiválra több, mint 26.000 darab jegyet adtak el- lehet olvasni a csokoldefesztival.com-on. Akkor ez átlagban ( szerencsi-nem szerencsi, gyerek-és nyugdíjas jegy )számítva több, mint 10.000.000.-Ft bevétel csak a jegyekből ?
vendég (vendég) [2011.08.30., 23:19][válaszolok] #23
#19-nek
vacsora és mulatság - mind a kétszáz meghívottnak
jó sok nyereség lehettett ha ilyen sokan tudják belőle megünnepelni azt, hogy elvégezték a munkájukat
a közmunkás mikor ünnepelhetti meg hogy dolgozott a várkertben lapáttal és kapával
kap érte vacsorát és mulatságot ?
E. C. (vendég) [2011.08.31., 04:05][válaszolok] #24
A tények.
Nem nem szervez szerdára ünnepi vacsorát és mulatságot senki a dolgozóknak. egy remekbe szabott meleg köszönöm volt az egész, és mindezt ingyen csinálták. 24.000 jegy 70%-a 600 ft-os volt. számolja ki mindenki magának a bevételt.
olvasó (vendég) [2011.08.31., 10:57][válaszolok] #25
23.-nak!
Kérdésére válaszolva,:MINDEN DOLGOZÓ AKI AKTÍVAN RÉSZT VETT A CSOKOLÁDÉFESZTIVÁLON,KAPOTT MEGHÍVÓT!KÉPZELJE,A KÖZMUNKÁSOK IS!!!:-)
városi (vendég) [2011.08.31., 11:58][válaszolok] #26
De savanyú a szőlő egyeseknek, és hogy lerí minden sorukról
És annál nevetségesebbek, ugyanis minden aknamunka ellenére sikerült, mégpedig iszonyúan jól sikerült a fesztivál!
Így tovább!
Augusztus 20-án jó volt Szerencsen magyarnak lenni, a csokifesztiválon pedig büszke érzés volt Szerencsen szerencsinek lenni
savanyúpofáknak (vendég) [2011.08.31., 12:15][válaszolok] #27
Ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka azért!

A BELGA zeneker dala is eszembe jut a városi savanyúpofák viselkedése kapcsán: ... az a baj .....

Nekik - mármint a savanyúpofáknak - semmi sem jó ma a városban.

Ha van csokifesztivál ... az a baj ....
Ha nics csokifesztivál ... az a baj ....
Ha kevesen látogatják a fesztivált ... az a baj ....
Ha tömegek látogaját, s ők nem bírják a tömegrendezvényeket ... az a baj ....
Ha sok a rossz arcú elem a fesztiválon ... az a baj ....
Ha azokat jelképes belépődíjjal kiszűrik ... az a baj ....
Ha önkormányzati támogatást igényel a fesztivál ... az a baj ....
Ha az önkormányzat szempontjából anyagilag is nyeresége ... az a baj ....
Ha nem vendégelik meg a dolgozókat ... az a baj ....
Ha megvendégelik ... az a baj ....
Ha nincsenek köztük közmunkások... az a baj ....
Ha ők is ott vannak, mert ők is keményen dolgoztak ... az a baj ....
Ha közpénzből, vagy a fesztivál hasznából rendezik a vendégséget ... az a baj ....
Ha nem közpénzből rendezik a vedéglátást ... az a baj ....

Egyébirán Tisztelt savanyúpofák!
A felszolgálandó ételt, italt, valamint a kísérő kulturális programot felajánlásokból biztosítja az Önkormányzat és az ÁMK, de tudjuk ... az a baj ...

S még egy Qrva jó ajánlat a BELGÁTLÓL:

youtube thumbnail

Amikor sok savanyúpofánal találkozom, s felhúznak egy kicsit meghallgatom a fenti számot. Rám nyugtatólag hat.
vendég (vendég) [2011.08.31., 14:48][válaszolok] #28
a savanyúpofák cserélődnek, vigyázat
a közmunkások kérdése meg... fizetés kell nekik nem vacsora, az a baj...
egyébként meg az elmúlt nyolcévben is így volt, minden baj volt, ha jó volt, az volt a baj, ha rossz volt, az volt a baj, semmi sem változott .. csak minden rosszabb lett és lesz, az a baj, kispajtások
vendég #24nek és #25nek (vendég) [2011.08.31., 14:51][válaszolok] #29
akkor mostan szervez vacsorát vagy nem szervez felajánlásból vagy a haszonból mulat vagy nem mulat - ezek itten a kérdésesek mert össze kelletett volna egyeztetni hogy mit ír ki ír
Bukovszky Róbert [2011.08.31., 15:09][válaszolok] #30
Hazudtok még magatoknak is .... az a baj
Megsértődtök ha valaki szembe mer állítani Titeket a tényekkel ....az a baj
Gőgösök és nagyképűek vagytok ...... az a baj
Lázár után szabadon, semmibe veszitek, lenézitek a kevésbé tehetőseket ....az a baj
Egy sikeres Hooligans koncert mögé bújtattok egy rendezvényt ...... az a baj
Ígéreteket meg betartani nem tudtok ...... az a baj
Nem állnak még a gyárak .....az a baj
Sosem látott magasságokban a törlesztő részletek ......az a baj
A saját körötökről gondoskodtok csak ....... az a baj
A "rossz arcúaknak" most nincs kampány nem jár hal ..... az a baj
Megfélemlítitek az ellenfeleiteket ....... az a baj
#27! A "Belga" a Te szinted ..... az a baj

/Amúgy nekem semmi, de semmi bajom nincs az egész rendezvénnyel, de ezt nem lehetett kihagyni ....../

#27! Szerintem ezt csütörtökön nem hallhattad; youtube thumbnail ajándékba Neked a "Belgáért cserébe, figyeld a szöveget is!
pecás (vendég) [2011.08.31., 17:10][válaszolok] #31
Az egyik ember megáll terepjárójával a horgásztó partján, majd két vadászkutyáját arra biztatja, menjetek ússzatok ebek! A szegény pecás meg csak néz a parton, amikor a két jószág épp a csalija előtt kavarja a vizet. Amikor szól, a gőgős gazda nagyképűen legyint felé: mi közöd van hozzá? Ez csak a "Gőgösök és nagyképűek vagytok ...... az a baj" sorról jutott eszembe... az a baj.
Csoki? (vendég) [2011.08.31., 17:42][válaszolok] #32
Azért még hagyott kívánnivalót a szervezés, ugyanis nem egy esetben hiába várta a közönség a nagy színpadra meghirdetett produkciót, az csak nem akart jönni, és mindenféle bejelentés nélkül áttették a kis színpadra. Ha valaki épp azt szerette volna nézni, csak a véletlennek köszönhette, hogy odaért a másik színpadhoz. A konferálásról meg ne is beszéljünk, mert azért a szőke kislány legalább olvasni megtanulhatta volna a szöveget, ha már őt kérték fel a műsor vezetésére.
És még egy, ha ez önkormányzati rendezvény volt, akkor a Fidesz-esek mit kerestek rendezői szalaggal a rendezvényen?
Vendég2 (vendég) [2011.08.31., 18:27][válaszolok] #33
24-nek, még hogy nem szerveznek vacsorát a dolgozóknak? Akkor mi folyik most a várban, zártkörű rendezvényként? Ahol mindenki ott van, aki részt vett valamilyen szinten a fesztivál rendezésében? Ugyan már, azt hiszitek mindent le lehet nyomni az emberek torkán?
Hádám [2011.08.31., 21:09][válaszolok] #34
Idéznék egyik kedvenc zenekaromtól pár sort, annyira jellemző a mai Magyarországra és a városra is, hogy félelmetes! A párhuzamok száma riasztó...

"Akkor lesz világbéke,
Ha jön a világvége
Az ember okos faj
Tanul, ha kész a baj
De képes elfelejteni azt
Ami egy értelmes lelket riaszt
A hibát újra elköveti
Aki szóvá teszi, azt megkövezi

Koordinátám kódolva
Az életörömnek hódolva
De nincs jobb kor arra, hogy éljek
Erről kell, hogy meséljek
Ettől kell, hogy reméljek

Jobb, mint a középkorban,
De rabszolga sorba
Ma is a nemes hajtja
Azt, aki szelíd fajta
Úgy éreztem száműztek,
Ha egy hamis címkét rám tűztek,
De egyik sem ragadt meg rajtam,
Csak még erősebben folytattam"
vendég a #33nak (vendég) [2011.08.31., 21:20][válaszolok] #35
azt még hozzá se tetted hogy olyan zártkörű volt hogy alig lehetett nyitott kaput találni a bejutásra
és azt se tetted hozzá hogy lesznek még savanyúpofák a ma zártkörűekből jópáran
#33 és #3 5figyelmébe (vendég) [2011.08.31., 21:52][válaszolok] #36
#24 E.C. nyilván csak provokált bejegyzésével. Állítása nem hogy tény nem volt (még ha ezzel is kezdte hozzászólását), hanem a valósággal egyenesen ellentéses volt. Ezért volt provokáció.

A #19, #25 hozzászólások viszont igazat állítottak. Mivel meghívott és résztvevő voltam meg is győződtem az itt leírtakról.

A bejelentés szerint a rendezvény valóban felajánlásokból történt (T.I., K.A., Cs.A.)

A rendezvény jól sikerült, méltó befejezése volt a csokoládéhétvégének. Több ilyen közösségi rendezvény kellene a városba.

Aki nem talált oda, vagy nem talált nyitott kaput azt nem értem (talán másik provokáció?), mivel mind a déli, mind az északi kapun érkeztek vendégek.
#31 pecáshoz (vendég) [2011.08.31., 22:13][válaszolok] #37
Kérdésem: a terepjárós-kutyás-horgásztavas leírás valós történés, vagy csak példaként írtad?
Netalán #30as hozzászóló egyik részvevője volt az esetnek? Állítólag ő is vadász, de azt nem tudom, hogy van-e terepjárója és két vadászkutyája.
Bukovszky Róbert [2011.09.01., 06:40][válaszolok] #38
#37! Igen Vadászom és vannak kutyáim, de a történet remélem nem rólam szól, ha igen akkor lehet, hogy életemben először a rendőrséghez kell forduljak az igazam bebizonyítása érdekében! Kb 4 éve csak egy 'vízi munkában is járatos kutyám van, és a Homokoson legalább 5-6 éve voltam utoljára kutyát trenírozni és akkor bizony egy szál horgász volt a túlparton, akit aztán nem igen zavarhattak az ebeim. Szóval várom a fejleményeket!
jótanacs.hu (vendég) [2011.09.01., 09:28][válaszolok] #39
ROBI-a nyivános vélemény ,hordoz magában néhány veszélyt,-Te is tévedhetsz ,-nem mindenki van azonos állásponton,---és Veled szemben is tévedhetnek---ezzel számolnod kel,Ezt a kutyás témát,zárd le....egyébbként mindenki véllemenyén érdemes elgondolkodni-mindenkinek.Igy közelithetünk a valóság irányába,,,a konkrét ténnyeket alapulvéve.Frázisokat pufogtatni,-vagy görcsössen ragaszkodni ,véleményünkhöz..hiba lenne.Folytasd tovább ,...ennek megfelelően.
Bukovszky Róbert [2011.09.01., 09:54][válaszolok] #40
#39! Én sosem mondtam, hogy tévedhetetlen vagyok, sőt nagyon is sokszor tévedek az élet különböző kérdéseiben. Viszont a #31 gyakorlatilag megvádolt, amivel nem is lenne baj, de aki egy picit is ismer az tudja, hogy élőben mennyire kerülöm a legkisebb konfliktust is és mindenkivel /legyen az pecás vagy a zebrán bandukoló gyalogos, vagy ...../ igyekszem a békés együttélés íratlan és írott törvényei szerint alkalmazkodni.
Ezért várok a #31-től egy helyet, időpontot, esetleg szemtanúkat. Ez már csak azért is bánt mert a Vadászat a "szent tehén" az életemben és az ahhoz kapcsolódó dolgoknál igyekszem a szokásosnál is jobban betartani az etikai kérdéseket, nem vagyok én sem szent sem 'bűntelen, de ami valótlan azt vagy ne fogja rám, vagy biggyessze oda a nevecskéjét, hogy tisztázni tudjam magamat.
#31! Valahol itt leírtam az email címemet akár oda is leírhatja a történet ön szerinti verzióját, előre is köszönöm!
pecás (vendég) [2011.09.01., 10:35][válaszolok] #41
Ez csak egy tanmese volt, és név sem található a sorok között, ha pedig bárkit sértett, attól elnézést kérek.
Bukovszky Róbert [2011.09.01., 10:59][válaszolok] #42
#41! Ok, köszönöm, részemről lezárva, mindketten tudjuk jól, hogy a történetnek volt egy pici igazságtartalma is.
Görbüljön a botod!
Sármásy Marianna [2011.09.01., 19:45][válaszolok] #43
Kedves Fórumtársak!

Most se hazudtolták meg önmagukat, akik keresik a hibát. Ez a szomorú.

Ha egy ilyen rendezvény után a szervezők - beleértve a közmunkásokat - egy vacsorával köszönik meg a munkát egymásnak, miért fáj? Vagy savanyú a szőlő, hogy nem közpénzből tették mindezt?

Hádám első bejegyzését így kiforgatni azért nem semmi. Neki tulajdonítani más gondolatát ügyes próbálkozás, ám nem jött be.

A belépő miatti műfelháborodás pedig oly felesleges, nézzék meg a szavazást erről itt ezen az oldalon!

Volt aki azért panaszkodott, kevés nyitott kapu volt, ám képzelje így is akadt dolguk éppen elég a rendezőknek, mert sajnos sok "bliccelőt" kellett kitessékelniük.

Végül egy kérdés: Igaz, hogy sokkal többen váltottak belépőt más településekről, mint Szerencsről?
Gabriella75 [2011.09.03., 18:51][válaszolok] #44
Azért egyet ne felejtsünk el kedves, mélyen tisztelt Szerencsiek! Milyen csoki körül forgott most a világ kis városunkban? Ezt a fesztivált nem most kellett volna megrendezni, hanem legalább 30 évvel ezelőtt, amikor a szerencsi csokoládénak tényleg volt még neve és minősége!!! Hol van már az az igazi csoki, amin én és nagyon sokan felnőttünk? Hamarabb el tűnt, mint a cukorgyár. Félre értés ne essék, nem bántom a Bon-Bon kft-t, de ez már csak utánzat.
Gabriellának (vendég) [2011.09.03., 19:59][válaszolok] #45
Éppen az lehet a cél, hogy a szerencsi csoki éppen olyan híres, elterjedt és finom legyen mint egykoron gyermekkorunkban! Ezzel nem csak megélhetést biztosíthat a szerencsieknek a Bon-Bon Kft., de helyi adót is fizet, s Szerencs neve újra valami pozitív dologgal, gondolattal tör be a köztudatba, s majd a ma felnövekvő gyerekek számára is pozitív élménnyel szolgálhat felnőttkorukra (mint az Ön esetében is).
Valóban jó lett volna már 30 éve is a csokival kapcsolatos rendezvényt megszervezni, de akkor még nem volt ilyenre szükség. Másrészt, ha akkor hasonló rendezvényekkel még jobb híre lett volna a szerencsi csokinak, akkor is nyugodtan elvihette volna a multi a termelést, a márkanév ("szerencsi") meghagyása mellett. Vagyis szerencs mai helyzetén nem sokat segített volna.

Egyébiránt az idő megszépíti a dolgokat, az emlékeket. Állítom, hogy a hazánkban kapható édesipari termékek ma jobb minőségűek, mint 20-30 évvel ezelőtt voltak. A helyi Bon-Bon Kft. termékei kifejezetten ízletesek, s bár nem vagyok élelmiszeripari szakember, szerintem jó minőségűek.
Hogy ezt illik-e "már csak utánzat"-nak nevezni, ahogy Gabriella tette?
Szerintem nem, de ez csak a személyes gondolatom a témával kapcsolatban.

Egyébként lehet siránkozni is, s közben letargikusan nosztalgiázni és lebecsmérlően nyilatkozni mai szakemberekről, de meg lehet próbálni - ahogy teszik ezt a Bon-Bon Kft. vezetői, dolgozói - küzdeni, kitaróan dolgozni a szerencsi csokoládéért.
Vendég2 (vendég) [2011.09.03., 21:39][válaszolok] #46
Igaz nem csokoládéról, hanem most a cukorról lesz szó. A Miniszter úr (bár szívem szerint kis m-mel írnám)arról beszélt, hogy azért Szerencs az egyik lehetséges helyszíne, egy valamikor felépítendő cukorgyárnak, mert itt vannak a cukorgyártásnak hagyományai. A jelenlegi vezetés úgy tűnik, éppen ezt a hagyományokat akarja felszámolni. E felé mutat, hogy a Cukormúzeumból vélhetőleg politikai okok miatt eltávolítják azt, aki a cukorról valamit tudott vagy tud.
Görög (vendég) [2011.09.04., 08:01][válaszolok] #47
45-nek : Így igaz nosztalgiából nem lehet meg élni.De az is igaz hogy 30 évvel ezelőtt nem kellett reklám az itt Szerencsen gyártott csokoládénak.Az is igaz hogy el kell ismerni a BON-BON KFT. tevékenységét.De az igaz e ,hogy ha volna Szerencsen más munkalehetőség akkor tolonganának az említett KFT kapuja előtt a munka vállalók?Nem köztudott, hogy a munkabérük mennyi a KFT-ben dolgozó munka vállalóknak és milyen körülmények között dolgoznak.Mondjuk igaz az:hogy kevés a munka lehetőség így olcsó a munkaerő!!!!
De azt még el kellene ismerni, hogy a csokoládé gyártás Szerencsen a volt CUKORGYÁR érdemének köszönhető.
Ezt nem egy kormány szüntette meg ,ha nem az 1989-es gengszter váltás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gabriella75 [2011.09.04., 16:16][válaszolok] #48
Kedves 45!
Még most is állítom, hogy UTÁNZAT a mai szerencsi csoki néven futó termékek! Ezt nem csak én állítom, hanem rajtam kívül még jó páran. Tudja drága hiányzik belőle az egyik alapanyag , amit kakaóvajnak hívnak! Nagyon helyes dolog, hogy próbálják megmenteni a nevét. Bár ezzel az erővel lehetne Bon-bon csokoládé is. De miért baj az, hogy az ember nosztalgiázik egy kicsit és próbál visszaemlékezni arra az időre, amikor még bent a gyárban lehetett kóstolni a csokikat!? Gondolom Önt személyesen bántottam meg azzal, hogy szóba mertem hozni a BON-BON kft-t. Teljesen félreértett! Nagyon is tisztelem az ott dolgozó embereket és a vezetőjüket, hisz tőlem sokkal idősebb, tapasztaltabb emberek. Sőt az igazgató úr nagyapám személyes jó barátja volt.

Kedves Görög! Ismét szívemből beszélt! Puszi.
Magyar (vendég) [2011.09.04., 20:20][válaszolok] #49
Tudom, hogy most nagyon ki fogok kapni, de nem tudom megállni: "Görög beszél kevésbé jól magyar, de ír helyesen még kevésbé jól." Kérem, kedves 47-es hozzászóló, legalább egy kicsit figyeljen oda a helyesírására, mert magyarként fáj, hogy ennyi helyesírási hibával ír! A tartalommal (sajnos) egyetértek.
Csoki (vendég) [2011.09.05., 21:17][válaszolok] #50
Gabriella igazad van, koromnál fogva én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mind a kettőből ehettem, de mit mondjak, a régi jobban ízlett. Lehet, hogy a vezetés és a dolgozók megtesznek mindent azért, hogy jó legyen, de van még mit tanulniuk.
Nosztalgia (vendég) [2011.09.05., 21:57][válaszolok] #51
Kedves Csoki!
A volt szerencsi csokoládégyár szakemberei budapesti manufaktúrákat erősítenek. A Boci csoki Csehországban készül, itthon a multinacionális üzlethálózatok áruházaiban kaphatók (kék áruház a benzinkút mellett). Ma az "eredeti" Boci csokira helytelen magyarsággal fordítják a cseh nyelvet. Ez a mai magyar valóság. Nincs értelme álmodozni és ugyan lehet nosztalgiázni, de ma a lila tehén és a cseh Boci csoki között lehet választani. Vagy marad a magyar áru. Én a magyarra szavazok. És ez nem az ötvenes évek. Már csak azért sem, mert azóta legalább kétszer lerabolták ezt az országot. Ugyanazok!
vendég (vendég) [2011.09.05., 22:14][válaszolok] #52
"Egyébként lehet siránkozni is, s közben letargikusan nosztalgiázni és lebecsmérlően nyilatkozni mai szakemberekről, de meg lehet próbálni - ahogy teszik ezt a Bon-Bon Kft. vezetői, dolgozói - küzdeni, kitaróan dolgozni a szerencsi csokoládéért."

Kedves 45-ös szóló,
úgye, Ön sem gondolja komolyan, hogy a kft DOLGOZÓI a szerencsi csokoládéért küzdenek KITARÓAN (gondolom, = kitartóan), hiszen ők a napi megélhetésükért dolgoznak monoton, mondhatni nem emberhez méltó módon. Valószínűleg maga a csokoládé eszükbe sem jut, csak arra gondolnak, hogy azért a kevéske pénzért mit tudnak adni a családjuknak. És közben emelgetik a kezüket ..
Ha nagyon közelről nézzük, valószínűleg a vezetők se a szerencsi csokoládéért dolgoznak, (önzetlenül), hiszen ebből élnek ők is .. csokoládé, bevétel, nagy család ..
Csak reálisan (vendég) [2011.09.06., 22:13][válaszolok] #53
Tisztelt 52-es!
Sajnos ezen a vidéken az alulfizetett munka és a segélyért sorban állás között lehet választani. (Már akinek egyáltalán megadatik a munka lehetősége és ez által döntéshelyzetbe kerülhet...) Én nem ismerem a Bon-Bon Kft. munkaerő-gazdálkodását, de óvva inteném Önt attól, hogy a Rabszolgasors című filmet vetítse ide nekünk a szerencsi csokoládégyártás kapcsán. Az országnak ezen vidékén ilyen bérek vannak. Én is úgy gondolom, hogy ez szégyen, de ne a kft vezetőjét állítsa be rabszolgatartónak! A Szerencsi Csokoládégyár és a Szerencsi Cukorgyár privatizációjában részt vett emberektől kéne megkérdezni, hogy milyen indokok alapján adták el a két gyárat. Én nem tudom, hogy kik vettek részt a privatizációban és milyen szempontok szerint döntöttek, de hátha valaki rendelkezik információval....
Több alkalommal "hangzott el", hogy az elmúlt két évtized politikai elitje a bűnös az ország, és így Szerencs tönkretételében. Én azt gondolom, hogy ez tévedés. Nincs közösségi bűn, egyéni bűnök vannak. Nevesíthetően, konkrétan megnevezhető személyek bűneiről érdemes csak beszélni. Ha tudjuk kik ők.... Én sajnos nem tudom. De ha a hozzászólók közül bárki tudja (pl. Görög néven hozzászóló fórumtársunk többször szapulta a politikai elitet), akkor kérem nevesítsen. Így korrekt!
vendég (vendég) [2011.09.06., 22:58][válaszolok] #54
-Az országnak ezen vidékén ilyen bérek vannak. Én is úgy gondolom, hogy ez szégyen, de ne a kft vezetőjét állítsa be rabszolgatartónak! -
hát ilyen bérek is lesznek ha mindenki így fog gondolkodni. adjanak kicsivel TÖBB bért az országnak ezen vidékén , maradjon kicsivel KEVESEBB profit és mégjobban lehet a dolgozókban válogatni
ha mindenki úgy gondolja hogy ez szégyen mert a fórumon ez olyan jól hangzik, mért nem változtatunk rajta ?
Bukovszky Róbert [2011.09.07., 08:24][válaszolok] #55
Tisztelt #53! Ön ezt írja; "A Szerencsi Csokoládégyár és a Szerencsi Cukorgyár privatizációjában részt vett emberektől kéne megkérdezni, hogy milyen indokok alapján adták el a két gyárat. Én nem tudom, hogy kik vettek részt a privatizációban és milyen szempontok szerint döntöttek, de hátha valaki rendelkezik információval...." Bár húsz év nagy idő, ezért lehet, hogy rosszul emlékszem, de emlékezetem szerint itt 'átfedés van az ön írásában megjelölt Kft vezető és a Csokigyár egykori privatizációjának egyik résztvevője között, nem nem akkoriban még nem a Fidesz színeit erősítette, na de erről inkább kérdezze a nálam idősebbeket Ők tudnak, tudnának mesélni ........
Se rokona, se ismerőse... (vendég) [2011.09.07., 19:06][válaszolok] #56
Tisztelt 55-ös hozzászóló!
Mesélni mindenki tud, csak a mese és a valóság ritkán találkozik. Nem baj, hallgassuk meg a valót, mese köntösben. Meséljen nekünk, Ön hogy emlékszik! Milyen színek jellemezték akkoriban a Bon-Bon vezetőjét? Mire gondolt azzal, hogy idézem: "'átfedés van az ön írásában megjelölt Kft vezető és a Csokigyár egykori privatizációjának egyik résztvevője között" ? Vagy ha Önnek nincs bátorsága mesélni, nosza, hátha még "abból" a generációból olvassák a kérdéseimet. Legyünk merészek, ne csak sugalmazzunk. Mondja ki! Vagy lehet, hogy ilyen körülmények között rosszul emlékszik? Csak nem száll inába a bátorsága, mert fél egy kiadós pertől?
Vendég (vendég) [2011.09.07., 20:46][válaszolok] #57
www.mfor.hu/cikkek/_Magyar_termek__felirat_miatt_GVH_buntetes_a_CBA_regionalis_kozpontjanak.html
Gabriella erre a termékre is gondolhatott, ami lehetséges, hogy amellett, hogy nem magyar, még gyenge minőség is.
Ha már a privatizációnál tartunk, 1989-ben a most kormányzó pártok, valamint az SZDSZ és az MDF döntötték el, hogy Magyarországon ne szocializmus, hanem kapitalizmus legyen. Ennek részeként létre kellett hozni egy tőkés réteget és egy proletár réteget. Ők döntötték el (a pártok), hogy a magyar állami tulajdont privatizálni kell magyarul el kell adni, és az új tulajdonosok lesznek majd a tőkések. Tehát aki közel volt a tűzhöz az melegedett, aki nem az meg azóta is fázik (rá).
Érdekes szemlélet (vendég) [2011.09.07., 23:02][válaszolok] #58
A magyar emberek egy része aranyhal-emlékezetű, max.3 mp időtartamra képes visszaemlékezni. Ők biztos simán beveszik ezt a maszlagot. A privatizáció előkészítése már a nyolcvanas évek közepén elkezdődött. Az akkor kommunista (majd 89-től hirtelen szocialista, és néhány hónap leforgása alatt, a 1990. tavaszára nagyon demokratikusan szocialista) elvtársak rendesen lezsírozták az állami vagyon szétosztásának nagy részét.
Kedves 57-es hozzászóló! Ne akarjon képzelgő aranyhallá válni! A könnyen mobilizálható állami/nemzeti vagyont 90-ig ellopták. Aztán 94-ig a kárpótlási jegyből lettek a zöldbárók: régi tsz-elnökök, ugrómókusok (itt is szaladgál jó néhány, általában terepjáróval, mert úgy dukál), és persze a húsos fazékhoz kerültek a nagy rendszerváltók is, MDF-es nagy emberek, persze már ők sincsenek a politika porondján. És végül, a szadesz-komcsi bagázs tarolt, vitte amit addig meghagytak: energia-szektor, "rosszul" működő állami vállalatok. Ezt az országot többször lerabolták, s nagyrészt ugyanazok. Azt nem állítom, hogy a jelenleg regnálók a becsület mintaképei, sőt, minden oldalon van rendes ember is és gazember is. De elkenni a felelősséget nem korrekt!
tipikus szerencsiek (vendég) [2011.09.08., 10:02][válaszolok] #59
Nem gondoljátok, hogy ezek a kommentek túlmennek mindenen? A cikk amihez hozzászólunk Szerencs legszebben megrendezett fesztiváljáról szól. Mindegy, hogy mi történt 20 éve, vagy mi nem történt. A BonBon Kft. jelenleg Szerencsen a legnagyobb munkaadó. A kommenteitekkel vegyétek csak el a kedvét minden vállalkozónak, hátha eltakarodik erről a hálátlan vidékről, kesergő városból. Mindenkinek büdös itt minden, de tenni nem sokat tesz azért, hogy jobb illata legyen. Imádtok keseregni és ezt húzzátok magatokra a hétköznapokban. Bukovszky úr még pozitívan nem látott ezen az oldalon soha semmit, ezen kellene talán elgondolkozni. Értem én, hogy szeretné az ellenzék szerepét betölteni, de ebből csak anyázás lesz és nem békés együttélés. Röhej ami Szerencsen zajlik. A fejekben....
kórkép (vendég) [2011.09.08., 10:34][válaszolok] #60
Kedves #59! Hát már csak ilyenek vagyunk mi, szerencsi emberek. Szavaival élve valóban "röhej, ami Szerencsen zajlik." Tenni kellene már ellene valamit!
Bukovszky Róbert [2011.09.08., 12:25][válaszolok] #61
"Szerencs a legeladósodottabb városok toplistáján + olvasónk levele" Tisztelt #59-e hozzászóló ajánlom figyelmébe a fenti hír #60-as hozzászólását, sőt elárulom Önnek, hogy az iskolákban történt fejlesztésekről /tényleg voltak/ is pozitív hangon nyilatkoznék, de még sehol nem olvastam róluk.
Amint már többször is írtam nekem semmi bajom sem a BON-BON Kft-vel sem annak a tulajdonosával, mint olvashatta az #55-ös hsz-t én csak egy kérdésre válaszoltam, nekem jó, hogy vannak mert az egyik legjobb barátomnak megélhetést biztosítanak és nekem is jobb bárhol megjelennem egy Ők sokakban emlékeket idéző termékeikkel mint mondjuk egy polcról lekapott minden üzletben kapható Milkával. Az a bizonyos klasszikus filmrészlet jut eszembe amikor a "Magyar narancsról" van szó "kicsit savanyú ......... de a miénk"
Ezt is Ön írja; "de ebből csak anyázás lesz és nem békés együttélés" na ez biztosan nem én leszek, mert azt hiszem, hogy sok minden rám lehet fogni akár okkal is, de az útszéli "anyázás" azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy nem az én stílusom.
Tisztelettel kérem Önt, hogy legyen olyan kedves és sorolja fel, hogy mik azok a tényezők amik miatt 'dicséretet kellene osztogatnunk az elmúlt másfél évért akár a kormányunknak akár a helyi vezetésünknek. Tisztelettel várom a válaszát!
Tudom, Ön most az előző 8 évre fog hivatkozni, Önnek igaza is lesz, na de kit érdekel már a "tavalyi hó" az emberek ma már a jövőt figyelik és soha nem látott borúsak a kilátások, szó nem esik gazdaságról fejlesztésekről, beruházásokról csupán csak ár és adó emelésekről, elvonásokról amihez nem kell túl sok ész és tehetség ezekhez nem kell parlament meg 2/3-ad ezeket egy félhüjjjjjje Zombori romagyerek is megtudná hozni.
pataki (vendég) [2011.09.08., 15:00][válaszolok] #62
#59 tipikus szerencsiek
A szerencsi BonBon Kft-nek még sok dolgozót fel kell vennie ahhoz,hogy a legnagyobb munkaadó legyen Szerencsen.Az egy külön történet,hogy miből és hogyan született a fent nevezett Kft.Nem mindenkinek 3 mp-es az emlékezete.
vendég (vendég) [2011.09.08., 15:23][válaszolok] #63
Kedves 62-es!
Hadd halljuk azt a külön történetet!
Hádám [2011.09.08., 19:32][válaszolok] #64
Tudom én is mindig az "elégedetlenkedők" között vagyok feltüntetve, bár azért sok mindennel egyetértek! Na nem ilyen a következő eset... Rendezvényt szervezünk (egyelőre titok mi az) és érdeklődvén a színházterem bérleti díját illetően a következő "tarifát" mondták nekünk.... A BEVÉTEL 50%-a és a büfé BEVÉTEL 20%-a a terembérleti díj.... ha ingyenes a buli, akkor csak a büfé 20%-a.... NORMÁLISAK??? Ilyen a földön nincs... Akkor ezek szerint ha egy Tankcsapda 2000 forintos jegyár mellett 500 embert vonz, ami ugye 1 milliós bevétel, akkor 500 ezer forint a terembérlet??(A pesti Petőfi Csarnoknak kb 1 millió...no komment) Ha meg a büfé hoz még 200 ezret ezen a bulin, abból is még 40 ezer.... Nem tudom ki találta ki ezt, de sürgősen vizsgáltassa meg az elméjét, mert súlyos gondok lehetnek belül
olvasó (vendég) [2011.09.08., 19:37][válaszolok] #65
Nem tudja véletlenül valaki,hogy mi lett Szerencs IMÁZSFILMJÉVEL,ami a turisztikai referens Hidegkúti Erika közreműködésével készült?Nem hallani semmit a folytatásról!
pataki (vendég) [2011.09.09., 06:13][válaszolok] #66
#63-nak
Az említett külön történetet minden, legalább 40 éve Szerencsen lakó ember ismeri.A többiek pedig, a jelenlegi hazugságáradatban, és történelemhamisításban úgysem hinnék el.

http://vastagbor.blog.hu/2011/09/07/ugyved_3
terembérlet (vendég) [2011.09.09., 12:15][válaszolok] #67
Hádám #64! Biztos a csokoládéfesztivál elszámolása is a leírtakhoz hasonlóan történt.....
Patakinak (vendég) [2011.09.09., 22:22][válaszolok] #68
Az Ön értékrendszerében két embertípus létezik? Aki "tudja" és aki "úgy sem hiszi el"? A hazugságáradatot pont az ilyen sugallt mondatok indítják el. Ön egy nagyon megkeseredett ember benyomását kelti. (Remélem tévedek!) Csak a most hatalmon lévőket nem szereti, vagy azokat sem, akik nem értenek egyet az Ön véleményével? Az elmúlt hónapokban odafigyeltem a hozzászólásaira, és úgy érzem, mintha az egész világra haragudna...
Prejudikáció (vendég) [2011.09.09., 22:28][válaszolok] #69
Ádám! Azt hiszem, ez prejudikáció volt. Még ha meg is értem Önt, akkor is anélkül ítélkezett, hogy meggyőződött volna az igazáról. Miért nem kéri fel a jegyzőt vagy a polgármestert, hogy tegye nyilvánossá a fesztivál pénzügyeit? Megteheti.
papa (vendég) [2012.07.05., 15:28][válaszolok] #70
Remélem, az idei, V. Csokoládé Fesztiválra meghívják KISS ÁDÁMOT!!!
Összes hozzászólás: 90 db (56 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 20 db (22%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.