Hírek
Vasárnap Vásárnap - Tokaj-Hegyalja Piac
Dátum: 2012.04.12., 10:12Megtekintve: 11351Értékelés: 3.40

Nyit a piac - végre! - Hegyalján. Hétvégén, azaz vasárnap, a Disznókő, azaz a Sárga Borház parkolójában. Vagy 40-en kínálgatják majd a portékájukat, nem számítva azt a 10 borászatot, amely a borház emeletén a furmintját fogja bemutatni a nagyérdeműnek - írja a TokajWineNet honlapja.
Ajánlatos az asszonyoknak magukkal cipelni férjeiket, avagy leányoknak a legényeket, hiszen - újdonságként az eddig ismertekhez képest - a látogatók 10 birtok 10 furmintját kóstolhatják meg vasárnap 10.00 és 15.00 között. A kóstoló ára 1900 forint lesz. Ha egy családban az uraké a beszerzés felelőssége, ugyanezen okból hurcolják magukkal a hölgyeket a piacra: valakinek ugyanis, haza kell majd vezetnie az autót a piacról.

A piac éves programja is nagyon szépen formálódik: a tervek szerint május 13-án a vidék legjobb sajtját keresi majd a piac, június 10-én a 10 éves világörökségi státusz kerül a figyelem középpontjába. A július 8-i piaci "mézesnap" egybe esik a Drótszamár fesztivállal, augusztus 12 a befőzés napja lesz. Szeptember 9-én a zempléni gomba megdicsőüléséből vehetünk részt, október 14-én a szüret miatt mulatozhatunk (remélhetőleg nem szomorkodunk), november 11-én jön a mangalica nap, december 9-én pedig adventi vásár.

Hát így szép az élet Hegyalján.

További információ: tokajhegyaljapiac.blogspot.com

Forrás: TokajWineNet
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Aha (vendég) [2012.04.15., 14:44][válaszolok] #1
Lesz ott minden abban biztos vagyok kenyeret,cirkuszt a népnek mondotta Néro!Sajt 10dkg 500-600ft-ért?Bor 300-500ft-ért között minek kinek??Meg külön 1900-ért? Mangalica márt nem tudják menyiért adják,lásd Szerencsi piacon.Távol közel ott a Bekényi tanya,ami már nem is a Bekényieké.
cirkusz (vendég) [2012.04.16., 10:58][válaszolok] #2
Na az van, meg lesz Szerencsen is a városnapján. Már csak Koncert meg dínom-dánom hiányzik innen. Tényleg nem érzi a polgármester hogy az embereknek tele a hócipőjük mert nincs miből élni!Kinek szervezik ezeket, a környékbeli...? A sok mocskot meg a közmunkásokkal összeszedetik éhbérért? Aztán majd egymást dícsérik a főnökök, hogy milyen jól ünnepeltek.
Cirkusznak (vendég) [2012.04.17., 08:25][válaszolok] #3
Ha jól emlékszem 'régen' is volt dínom-dánom, meg disznóölés, nagy mulatság, nemde? Csak azt már elfelejtette kedves cirkusz. Úgy látszik Önnek is 3 másodperces memóriája van.
cirkus (vendég) [2012.04.17., 10:16][válaszolok] #4
Téved Tisztelt 37.-es.Még jó a memeóriám, inkább a polgármesternek meg udvarának romolhat, mert állandóan azt mondják mindenre nincs pénz. Most meg mégis van./ Szerintem összetéveszti a disznóölést az ökörsütéssel ami a csokifesztiválon szokott lenni. De van még ökör!/ Akkor kinek rossz az emlékezete?
morgó (vendég) [2012.04.17., 10:56][válaszolok] #5
Én is szívesen ott lennék a lokálpatrióták fórumán ahol a múltkor egy politológus tartott előadást. Kérem Heves urat ne hagyják abba a felvilágosító munkájukat, mert nagy szükség van rá. Sokan féltik az állásukat a jövőjüket és nem látják a kiutat.Ha nem is mer mindenki odamenni legalább van remény! Mert a csalódás óriási!
Bukovszky Róbert [2012.04.17., 12:07][válaszolok] #6
bréKing (vendég) [2012.04.17., 13:29][válaszolok] #7
Mivel kicsit részesei vagyunk, tudhatnánk picivel többet?
http://hvg.hu/itthon/20120416_szegedi_csanad_kontra_endresik_zsolt
Hádám [2012.04.17., 14:13] válasza erre: #7[válaszolok] #8
Még mielőtt "elfajulna" a helyzet mindenféle összeesküvés elméletek gyártásával, röviden pár konkrétumot mondanék a történetről:

1. Bármilyen "hivatalos infó" ellenére, Szegedi Csanád FELKÉRÉS útján került a Szerencsi Alapszervezet élére, abból a célból, hogy a figyelmet erre a térségre fordítsuk. Mielőtt bárki kérdezné, a megyei szavazásokon ez nem jelent többlet szavazatot, mivel ezzel a delegáltak száma nem változott.

2. A Borsod megyei alapszervezeti alapítások szinte 100%-a szintén megkeresés útján történt, így zajlott ez pl Taktaharkányban is és folyamatban van Monokon is! Gyakorlatilag annyi a lényege, ha összegyűlt egy pár fős csoport, akik bejelentik, hogy szeretnének alapszervezetet alapítani, akkor a megfelelő szűrők után erre lehetőség van. Az senki nem gondolhatja komolyan, hogy rá lehet erőltetni valaki, hogy alapítson szervezetet....

3. A lemondás meglepő, de nem váratlan, több okból kifolyólag is. Amikor megválasztásra került a megyei vezetés, a tagság új irányvonalat szeretett volna kipróbálni a választások után. Sajnos ez az irány nem vált be, a bürokrácia útvesztői az egekig értek és érnek mai napig is, az ügyek intézése kész horror, arról nem is beszélve, hogy erőteljesen Miskolc központú lett a szervezés. A helyi iroda, ami Szerencsen üzemel, nagyon minimális támogatást kapott ettől a megyei vezetéstől, így az szinte csak a szimpatizánsok támogatásának köszönhetően nyithatta meg kapuit.

4. Az se ismeretes sokaknak, hogy Endrésik Zsolt is jogosult alapszervezetek alapítására, mint azt meg is tette a Bodrogközben, így ez a felvetés sem helytálló. Azzal is ki kell egészíteni a történetet, hogy sok alapszervezet nem "alakult", hanem újjáalakult, mivel sokan elköltöztek, külföldre mentek dolgozni, vagy egyszerűen csak nincs idejük rá vagy megunták, ezért a régi formájában megszűntek alap szerevezetek.

5. Az is történet ellen szól, hogy pl Szerencsen és környékén pont hogy összevontunk szervezeteket (Pl a bekecsi, szadai, rátki), mivel így hatékonyabban tudunk kommunikálni és működni. Ezt Csanád is támogatta, tehát ha igaz lenne a "alapítási láz", ez is cáfolná, mivel ezzel rögtön 3 szavazatot is vesztett volna...

6. Azt is tudni kell, hogy az elmúlt kongresszusok alkalmával sosem volt "kihívója" Vona Gábornak, teljes konszenzussal választották meg a jelenlévő DELEGÁLTAK, melyek az ország minden pontján lévő választókerületek alapszervezeteikből kerültek ki. Itt Pista bácsinak nagyobb "hatalma" van a döntésre, mint egy országgyűlési képviselőnek, mivel csak az alapszervezetek delegáltjai szavazhatnak személyi kérdésekben.

7. Aki pedig személyesen akar beszélni Szegedi Csanáddal, bátran megteheti, nagyjából havonta tart alapszervezeti ülést Szerencsen, ekkor lehet vele találkozni, de elképzelhető, hogy fórumon kívüli fogadóórát is szervezünk az irodában a közeljövőben!
Bukovszky Róbert [2012.04.17., 16:06] válasza erre: #7[válaszolok] #9
Ezek máris acsarkodnak, pedig hol vannak még a húsos fazéktól ......!
Persze sokan tőlük várják a csodát és a megváltást, hát most ők a "csodavárók" is beleláthatnak egy picit a politikába ill. annak a hínárosabb részébe.
polgár (vendég) [2012.04.17., 16:06][válaszolok] #10
Néztem a Szerencsi TV adását és láttam , milyen jól működik a bekecsi iskola és óvoda. Valóban fordult a helyzet már nem a bekecsiek járnak Szerencsre, hanem a szerencsiek Bekecsre ,az óvodába, iskolába. Nem véletlen mert a környéken mindenhol átépítették az óvodát, csak Szerencsen nem. Rossz nyelvek szerint a mostaniak nem a régi terveket akarták megvalósítani, így minden húzódik.Addig húzzák az időt,amíg lassan szépen megszűnik minden. Szépen sorvadunk. Lassan költözködhetünk!
Hádám [2012.04.17., 16:11][válaszolok] #11
Robi! Az a vicc, hogy itt gyakorlatilag olyan funkciókról van szó, amikért nem jár tiszteletdíj. Amit meg a HVG leír, az nem biztos, hogy úgy is van! Nem tudom észre vetted-e az egybeesést, de ez és a Vona Gábor "leváltós" mizéria pontosan akkor ütötte fel a fejét, amikor a küszöbön áll az IMF diktátum aláírása és az új köztársasági elnök kinevezése... Hogy mik vannak....
Polgárnak (vendég) [2012.04.18., 08:02][válaszolok] #12
Teljes mértékben egyetértek veled, kevésnek tartom Szerencsen a 4 óvodát, s nemrég hallottam, hogy az ondiak bölcsőde kialakítását kérték, s a városvezetés mereven elutasította.Ugyanakkor, mint hírlik a Zemplén-múzem átvételére készülnek, a mostani igazgatónő már meg is győzte a polgármestert, hogy önálló intézményként megmaradhasson, természetesen az ő vezetésével. Erre bezzeg van pénz.
Más!
Titeket meghívtak az ondi tanyára? Majd írjatok!
Bukovszky Róbert [2012.04.18., 08:27][válaszolok] #13
Vannak itt még fontos dolgok!!!! http://www.boon.hu/
tér (vendég) [2012.04.18., 13:23][válaszolok] #14
Sajnálatraméltó a Kossuth -tér, meg az a gányolás ott megy. A megcsonkított fákkal úgy néz ki mint ahová a bomba csapott. A köznyelv már át is keresztelte "Csernobil-tér"-é.Na jöhetnek a turisták!Ujjabb HAJRÁ!
egyetértek (vendég) [2012.04.18., 16:37][válaszolok] #15
Igaza van térnek! Ki volt az aki gondolatában megfogant hogy így jó lesz a fák vissza vágása és még főkertész is,Isten áld meg a magyart!
jótvágyat (vendég) [2012.04.18., 16:39][válaszolok] #16
A Rákóczi várban tartottuk mi mozgáskorlátozottak gyűlésünket. Még szendvicsek is voltak, hogy jól érezzük magunkat.Csak később mondták, hogy az ott dolgozó takarítókkal készitették.Ha igaz? És ha tudtam volna? Köszönjük ...
jótvágyat2 (vendég) [2012.04.18., 22:16][válaszolok] #17
Majd lesznek jobb falatok a város napi dáridóban.
15-höz (vendég) [2012.04.19., 08:33][válaszolok] #18
Valóban szörnyű látvány a Csernobil-tér. Most látszik, hogy nagy hibát követtek el amikor azt a sokszáz milliót visszaadták ahelyett, hogy megcsinálták volna rendesen a Kossuth teret, a tűzoltóságot( akkor talán nem csökkentették volna őket) az utakat, meg mit tudom én mit.Ez a polgármester sem marad, de ami megépül az a várost szépíti, mindegy kinek a dicsősége.
17-nek (vendég) [2012.04.19., 09:06][válaszolok] #19
Amikor egy várost így hagy itt az előző vezetés, akkor hogyan gondolja, hogy lett volna a Kossuth térre 200 millió önerő?
Úgy tudom, hogy még a Bajcsy-Zs. utca sincs kifizetve, az a lényeg, hogy annak idején vigyorogva átadták. Majd erre hivatkozással eladták az ÉMÁSZ részvényeket, s a pénzt teljesen másra költötték. Nem tudja valaki, hogy mire?
19-nek (vendég) [2012.04.19., 13:01][válaszolok] #20
Azt mondta Koncz Ferenc mögötte a kormány. A mostani össsze- vissza munka is igen sokba kerül csak így kidobott pénz.Egyébként gyerekes dolog visszamutogatni a mostani bénaság miatt. Ez a lemez már lejárt.
20-nak (vendég) [2012.04.19., 14:45][válaszolok] #21
A lemez lehet, hogy már lejárt, de a korábban felvett hiteleket mégis csak az utódnak kell visszafizetni. Nemde?
utód (vendég) [2012.04.19., 16:23][válaszolok] #22
Ez a igaz, de azt hallottam a mostaniak ezt 4évvel továbbtolták a hitel visszafizetését. Valamelyik önkormányzati ülésen meg azt mutatták ki mennyivel kevesebb állami támogatás érkezett korábban is és most is mint amennyi kellene hogy minden jól menjen. Ezért is kár egymásra mutogatni. De ha ezt most nem tudják elintézni amikor 2/3 van ,és a polgármester mindent megigért, akkor soha! Az biztos most valóban rosszabbul élünk. Ezért nagy a kiábrándultság,bárki bármit mond. A helyiek meg leszerepeltek sokak szemébe.Nemigen rúgnak mégegyszer labdába.
Hádám [2012.04.19., 18:31] válasza erre: #22[válaszolok] #23
Tisztelt utód! Igaza van, de megint kihangsúlyozom, hogy a "helyiek" azok akik az elmúlt 20 évben mindig voltak... Én mondtam 2 éve is, hogy sok újdonságra nem kell számítani, ha 20 év alatt nem jött világmegváltó ötlet, most se fognak záporozni, de ezt tapasztalhatjuk is!
Csak úgy (vendég) [2012.04.20., 08:43][válaszolok] #24
Úgy hallottam Rné megnyerte a munkaügyi perét, ami cirka 3 millába fog kerülni a városnak, de azok akik jó kis fizetésért nem csináltak semmit a hivatalban, nagyobb részben ma is ott mosolyognak. Apropó mikor kapjuk már meg a cafetériánkat 2011-ből.
Bukovszky Róbert [2012.04.20., 08:51][válaszolok] #25
Na ez a LT ugyan kinek is az embere? Hajrá Diósgyőr!
http://index.hu/belfold/2012/04/20/zsarolassal_vadolja_ket_uzletember_leisztinge ...
24-nek (vendég) [2012.04.20., 15:49][válaszolok] #26
Értem, hogy megpróbál hangulatot kelteni, de már nem megy. Már 2éve elmúltak a választások és ezek semmit nem tudnak felmutatni, csak visszamutogatnak. Ön is csak nyugodtan bántsa az előző polgármestert az emberek annál jobban kedvelik. Másrészt meg az az érzésem, hogy még Koncz Ferenc és társai még mindíg tartanak tőle azért azért próbálnak kígyót- békát rárakni.Hát csak tegyék. Úgyis csak egyszer volt Budán kutyavásár.
26-nak (vendég) [2012.04.20., 17:38][válaszolok] #27
És Ön mit csinál? Ugyanazt! Csak ellenkező előjellel. Ön meg csak nyugodtan imádja az előző polgármestert. Bár nem tudom mit kedvelnek rajta? Mert annyi jót tett a városban, igaz? Csak az a kérdés kinek!
következetesség (vendég) [2012.04.20., 19:16][válaszolok] #28
Négy éve nem tetszett

?Az internetadó ? legyen nyílt vagy akár burkolt ? teljességgel elfogadhatatlan? ? ezt a fideszes Nyitrai Zsolt 2008 nyarán, még ellenzéki politikusként nyilatkozta. Az NFM volt infokommunikációs államtitkára, aki most a Miniszterelnökség kommunikációs területén dolgozik, az akkor tervezett lépést ?végzetes hibának? nevezte, és azt kérte Hiller István akkori kulturális minisztertől, hogy ?a rossz logikájú, hibás koncepciójú internetadó-tervezetet végleg vonják vissza?.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/20/johet_a_telefon-_es_az_internetado/
Vendég (vendég) [2012.04.20., 21:01][válaszolok] #29
27-nek, kinek tett jót? Ha jobban körülnéz a városnak és a lakóinak felújította a rendelőt, megteremtve ezzel az egynapos sebészetet, fel tud-e mutatni a mostani polgármester valamit?
Internetadó? Vajon Szerencs város polgármestere megszavazza az újabb népnyúzó adót?
29-nek (vendég) [2012.04.20., 21:24][válaszolok] #30
Igencsak elfogult! Az előző polgármester hány népnyúzó törvényt szavazott meg? Megszámolni sem lehetne!
30-nak (vendég) [2012.04.20., 21:48] válasza erre: #30[válaszolok] #31
És az a telefonadó meg az internetadó fizetésekor megvigasztal valakit, hogy az előző is szavazott meg népnyúzó törvényt? Ettől majd könnyebben fizetjük ki az újabb adót? Nem kifele kéne menni a bajokból és gondokból?
Más : mi a helyzet az óvodafelújítással? A szülők tanácstalanok, tényleg el lett szúrva a közbeszerzés és nem lesz felújítás? Ezért viszik a szülők a szomszédos faluba a gyerekeket?
Hádám [2012.04.21., 10:50][válaszolok] #32
Addig jó, amíg tényleg nem tudják, hogy a levegőért és a napfényért nem kell adót fizetni... Mert lassan odáig fog fajulni a dolog... Tényleg kicsit furcsa most már, hogy se az óvodáról, se a szigetelőanyag gyárról nincsenek információk! A patakmeder felújítás se kezdődött még el, pedig azt is márciusra ígérték, ehhez képest lenyírták a füvet kb...
információ (vendég) [2012.04.21., 15:31] válasza erre: #32[válaszolok] #33
Kedves Hádám, van egy ellenzéki, helyi "nagyágyúnk".
A "furcsa" dolgokra miért nem kérdez rá?
Na, ezt rakd ki.
Összes hozzászólás: 44 db (24 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 11 db (25%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.