Hírek
A legjobb tokaji - Hegyalja Fesztivál - Frissítve a szerencsi fellépőkkel!
Dátum: 2012.06.14., 20:42Megtekintve: 22144Értékelés: 3.29

A cikkhez galéria is tartozik. Megtekintéséhez kattintson ide!

Már több mint egy évtizede csalogatja a Tokaj melletti Rakamaz Kemping vakációs menüjének éves csúcspontja, a Hegyalja Fesztivál a bulira éhes közönséget. A természetközeli helyszín persze nem véletlen, hiszen 2000-ben a környezetvédelmi összefogás jegyében fogant a fesztivál, amely azóta igen virgonc és életerős gyerekké cseperedett.
Már kora tavasztól tövig koptatjuk egérgörgető ujjainkat, hogy a Hegyalja Fesztivál fellépőit kicsaljuk a világhálóból, mert ha egyszer voltunk, vissza is vágyunk. Miért? Mert nagyon jó helyszínen megrendezett, irgalmatlan jó nyári házibulik hangulatát érezzük a Rakamaz Kempingben évről évre. Persze finoman szólva is "kicsit" nagyobb szabásúan...

Aki már koptatta a Hegyalja Fesztivál fövenyét, az tudja, hogy a délutáni szinte békés lézengés jó fesztiválosan estére és éjszakára egy olyan hömpölygő buliáradattá fejlődik, ahonnét csak nagyon fájó szívvel lehet hazaindulni, úgyhogy nem is nagyon tesszük ezt meg csak a záró napot követően, igen-igen nehezen.

A programok pedig rendesen kiürítik a fejünkből akár az iskolapad, akár a munkahely fáradalmait és ráadásul az évek során olyan világsztár fellépők koronázták a fesztivált, mint a Kosheen, Clawfinger, Asian Dub Foundation, EZ Rollers, Motörhead, Freestylers, Bloodhound Gang, Sepultura, Pendulum, The 69 Eyes, Caliban, Fatihless, Machine Head és persze a magyar zenekarok abszolút színe-java.

A Hegyalja Fesztivál mára egy nagyon komoly és nívós rendezvény, iszonyatosan jó programfelhozatallal, Tokajt pedig aligha kell bárkinek is bemutatni, úgyhogy a fesztivál csomagot izzíthatjuk, borvidékre, fesztiválra fel s bulira éhes szemetek a Hegyalja Fesztivál 2012-re vessétek!

Forrás: városom.hu

Ajánló videó:





Idén "mínusz egyedik nap" is lesz a Hegyalja Fesztiválon, ahol két szerencsi zenekar is képviselteti magát: a Hatás Alatt és a Killer Surprise csapata. Alább a plakát és a részletek:

Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Mondom (vendég) [2012.06.22., 19:04][válaszolok] #1
Semmilyen zenekarok össze jövetele,akik máshol nem tudnának érvényesülni! Ilyenkor messzire elkerülöm Tokajt mert amerre csak nézzek részeg fiatalokat láttok,ez a ti erkölcsötök,erre kell tanítani a fiatalokat hogy merev részegre igyák magukat?
Hádám [2012.06.22., 19:48][válaszolok] #2
Tisztelt Mondom!

Akkor mondom, mint ős-hegyaljás... Lövése nincs a Hegyalja Fesztivál szellemiségéről! Az egész fesztivál a tiszai ciánszennyezés apropóján jött létre, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, amit a mai napig tart is! Neves politikusok és szakértők vendégeskednek ezen a fesztiválon, külföldi meghívott zenekarok és szakemberek tömege vett már részt a rendezvényen! Arról már nem is beszélek, hogy a tokaji árusok az éves bevételük 80%át ekkor keresik meg. Inni meg nem kötelező, mindenkinek szíve joga mennyit iszik, hogyan rúg be, ha nem lenne Hegyalja akkor is ezt tennék!

Semmilyen zenekarok összejövetele? Gyanítom legalább 100szor több ember lesz erre kíváncsi, mint az adósságcsökkentő "gigahipermegasztár" bohóckodásra! Megjegyzem a nagyszínpados magyar zenekarok nagy része rendre népes közönség előtt játszik SAJÁT szervezésű SAJÁT költségű koncertjeiken és egyiknek se kell kisorsolni a jegyét a bumerángon, hogy legyen közönség!
Ez nem semmi (vendég) [2012.06.22., 20:27][válaszolok] #3
Tiszai ciánszennyezés ? Ami ugye nem véletlen volt ?A környezetvédelem fontossága ? És azt hogy képzelik,elmondják hogy a folyóban halak élnek?És ejnye már Romániában lévő Amerikai vállalat szépen kérlek benneteket ne szennyezétek már a Tiszát ha kérhettem? Ami a Telaviv 1-en,vagy Mózes 1-en bemutatót híres sztárokat illeti hát az is megérdemli aki megnézi őket.Szíve joga hogy rúg be ???? Álljon meg a menet melyik szülő örül annak hogy csemetéje merevre itta magát? Szíve joga ???? Tokaji árusok és ilyenkor mibe kerül egy sör,lángos,melegszendvics,sült hal????? Ugyan már ez nem a szórakozásról szól csak annak van álcázva,ez simán üzlet !!!!! De küldöm nem sokára hogy mi mennyibe kerül.Vagyis magyarán mondva átverés az egész minél több pénz a zenekarok azért vállalják,mondja,állítja önköltségesen mert az emberek azt sem tudják kik azok csak jó hangosak legyenek.Neves politikusok?? Kik azok????
idegen (vendég) [2012.06.22., 23:11][válaszolok] #4
Egy borzasztóan magas színvonalú produkció!Ez aztán nagyot lendít a zenei kultúránkon.Igazán tehetséges "művészek"!
http://youtu.be/r7VIIomemmg
Hádám [2012.06.23., 01:48] válasza erre: #3[válaszolok] #5
Jöjjön el, nézze meg, akkor lesz fogalma arról hogy zajlik! Ha a szülőnek nem tetszik a gyereke viselkedése, az nem a fesztivál hibája, discoban még rosszabb dolgok is történnek, mint a berúgás... de ebbe ne menjünk bele... Jóhogy üzlet, máskülönben nem csinálnák! Nem a szórakozásról szól? Érdekes! Akkor jó sok mazochista ember van, aki pusztán azért megy ilyenkor Tokajba, hogy dupla áron vegyen mindent... Egyébként ha bemegy valaki a boltba, közértbe, minden ugyan annyi mint bármikor máskor, én pl mindig ott vásárolok a fesztivál alatt! El kell keserítsem továbbá, az éttermek árulnak ilyenkor fesztivál menüt, ami a szokványos étlapi ételekhez képest is olcsóbb! Van olyan vendéglátó egység, ami a hegyalja bérleteseknek 15% kedvezményt ad.... Csak a palimadarak vesznek tripla áron kaját, innivalót, a tapasztaltak tudják mit hol kell megvenni!

Néhány zenekar, akit "senki" se ismer:

Hazaiak:
Depresszió: youtube thumbnail
Ektomorf: youtube thumbnail
Tankcsapda: youtube thumbnail
Kowalsky meg a Vega: youtube thumbnail
Alvin és a Mókusok: youtube thumbnail
Road: youtube thumbnail
Leander: youtube thumbnail
Subscribe: youtube thumbnail

Külföldiek:
Arch Enemy: youtube thumbnail
Exodus: youtube thumbnail
Suicide Silence: youtube thumbnail
Machine Head: youtube thumbnail
Guano Apes: youtube thumbnail
Motörhead: youtube thumbnail


A teljesség igénye nélkül pár név, akik vagy most lesznek vagy már voltak a fesztiválon! Ezek mind kenterbe verik a "gigasztárokat", csapból folyó médiareklám nélkül is több ezres tömegeket mozgatnak meg!

De minek is próbálok győzködni bárkit is, akinek nem tetszik max otthon marad, aki meg tudja milyen a feszt, az meg úgyis jön! Én is ember lettem, pedig 13 éve járok, más is ember lett aki látogatta, de meglepődne ha látná mennyi diplomás ember látogatja a fesztivált! Találkoztam már rezidens orvostól kezdve a gépészmérnökön át, a költőig mindenféle emberrel!

És lásson csodát, a sör is ugyan annyiba kerül mint Szerencsen bárhol (250-290), HA a fesztivál elején megveszi a 200 forintos, visszaváltható, kemény falú korsót, amit ugyanígy 200 forintért vissza is válthat akár mikor, és utána azt tölti mindig fel!

Csokifesztiválon mennyi is volt a sör tavaly?? 500 forint ha jól emlékszem??? Csak a miheztartás végett... De gyanítom ön még soha életében nem volt ilyen rendezvényen, azért osztja az eszet nagy bőszen és azért lő ennyire mellé az infókkal...
Hádám [2012.06.23., 01:56][válaszolok] #6
Elnézést, kifelejtettem pár "titánt" a hazai zenéből...

youtube thumbnail
youtube thumbnail

Ha a fenti zenekarokat kérték volna fel inkább egy ingyenes fellépésre, gyanítom több 10 millió forintot kalapoltak volna össze... Egy Tankcsapda önmagában garantálta volna a több ezres tömeget...
Figyelek (vendég) [2012.06.23., 13:17][válaszolok] #7
igen valóban gyönyörű zenekarok ? Depresszió? Exodus? Még szerencse hogy a Szerencsinek mondja magát Idiot Side nem lép fel csupán csak azért írom.Le mert számomra megbotránkoztató mikor kimentem a csoki "fesztiválra" kerülgetni a részeg elöljárókat.És mikor beléptem Idiot zenekar "embere" azt kiabálta gyertek idióták hirtelen vissza fordultam mert ez nem nekem szólt.Egy szere undorító és vissza taszító egyben.Ez a maga világa ???? Kaja azt írja felénk azt mondják étel,továbbá írja már le bár melyik zenekar dalszövegét ???? Ha van vér.............Miket közvetítenek fiatal felnőtteink felé.
Valami (vendég) [2012.06.23., 13:49] válasza erre: #4[válaszolok] #8
Kárpátia zenekar nem másért hozták létre mint nemzet vakítás miatt jó a zene hallgatható,de ha megnézzük semmilyen mondani valója nincs.Nem is énekel az énekes ha nem mondja a szöveget ilyet tudtak régebben is mint a Nagya Feró nevű besúgó a 8-órájával??? Kárpátia zenekar nem mást mint egy feszültség levezető zene emberek ne az igazi problémákra figyeljenek ha nem a 1000-éves határokat követeljék mikor a mostani Magyarországot is elveszítjük lassan!
Hádám [2012.06.23., 14:43][válaszolok] #9
Közlöm önnek az Idiot Side is fellép az idei fesztiválon, de az, hogy ez zenekar tagja hogyan viselkedik, az nem azt jelenti, hogy a többi zenekar mind olyan...

Bármelyik zenekartól tudok idézni és elhiheti, nem a tipikus "jajj de szerelmes vagyok, megölöm magam" szövegek... Az egyik kedvencem és egyben igen elgondolkodtató szövegem az ön által említett Depressziótól, mely a mai társadalomra is bőven ráillik... ezen gondolkodjon el ön is!

Lásd!

Nehéz ismét belátnom,
Hanyatlik szép világom,
Divattá vált a vakság,
Újra pedig ész kell manapság.
Hazugsággal irányít,
Hatalmat így szilárdít,
Magának most a rendszer,
Hiába küzdesz úgyis nyer egyszer.

Mert egymagadban kevés vagy,
Összefogni nem hagy,
A félelem, kényelem vágy,
De mégsem változol tehát

Lásd azt, amit neked szántak,
És tedd azt, amit tőled várnak,
De én nem leszek szabad szolga,
A testem megtöröd a lelkemet soha!

Nem az vagy, amit tettél,
Csak egy rabszolga lettél,
Akit börtönbe zárnak,
És cserébe hasznukra válnak.
Nem is számít a részvét,
Csak az hogy győzz; a részét
Mutattam csak a vésznek,
Oly kevés szerep jut az észnek.

Annyi minden veszett el,
Mert sötét még az ember,
Ha rájön újabb hatalmak,
Szakítják szerte szét. De csak

Lásd azt, amit neked szántak,
És tedd azt, amit tőled várnak,
De én nem leszek szabad szolga,
A testem megtöröd a lelkemet SOHA!
Magyarul (vendég) [2012.06.23., 15:53][válaszolok] #10
Motörhead ? Világ híresség ????

A szemeink mögött megbúvó fenevad elszabadul
Eljött a nap, eljött a nap
Armageddonba menetelünk, háborúra éhesen
Látom a gyűlölt ellenséget, látom amit látni tanítottak
Ma térdet hajt itt egyikünk
Ismerjük a szabályt

Vérszomj készteti lábunk menetelésre
Kürt és dob, kürt és dob
Tekintetünk merev, félelmet nem ismerő
Háború után kutat
Vezetőink vérben és hazugságban utaznak
100 millió elfojtott sírás, 100 millió eldobott élet
Már mind meg volt ezelőtt

Hát menetelj vagy pusztulj el, menetelj vagy pusztulj el!
A halál bűze az egekig ér
Sosem okozunk csalódást
Foggal, karommal szaggatunk

Kard és pajzs és bakancs sarok
Imádunk ölni, imádunk ölni
Szeretjük saját vérünk ízét
Vérünkbe fagyva fetrengeni

Gyermekek sírnak, özvegyek jajgatnak
Oktatási rendszerünk csődöt mond
Hogy bűneinket elrejtsük még több börtönt építünk
És építünk még többet is
Elpusztulnak erdeink, fojtó fogásunk
A föld nyakán az aranyért
Melyet megtízezerszerezünk
De senki sem tudja hogy miért is

Menetelj vagy pusztulj el! Menetelj vagy pusztulj el!
Mocskold be, rabold ki és hazudj
Csalj, ármánykodj, prédikálj és kémkedj
Építsd házad szalmából

Nevess és sírj, nevess és sírj
Véres naplementébe fúl az ég
A föld gyógyulásához meg kell halnunk
Jobban senki sem érdemli ezt meg

Pusztulásra ítéltettünk barátom, én mondom
Eljött az időnk, eljött az időnk
Egy kriptában éljük életünk
Mely alapjáig rothadt
A vágyat, kapzsiságot és fájdalmat dicsőítjük
Mérgező esőbe fojtjuk reményeinket
Mutogatunk és könnyen vádaskodunk
Törekvéseink tesznek minket szajhákká

Menetelj vagy patkolj el, menetelj vagy patkolj el!
Kozmikus vicc csak az életed
Töltsd a napod hugyozással és füstöléssel
A farkas már az ajtód előtt vár


Ennek a szövegezésnek mi köze a Tisza cián szennyezéshez?? Természetvédelemhez????
nyugdíjas (vendég) [2012.06.23., 16:35] válasza erre: #7[válaszolok] #11
Meg kell,hogy védjem a fiatalokat, az Idiot Side zenekart.Igen,olykor nem mindenki számára kellemesek a mai dallamok.De hallottam őket játszani karácsony előtt egy jótékonysági hangversenyen.Aranyosak,visszafogottak voltak.Tudták kiknek ,miért játszanak.Természetesen el lehet kerülni Tokajt a Fesztivál idején,ez mindenkinek szíve joga.A fiataloknak viszont kell egy-egy ilyen találkozó.Annak idején az én gyerekem is részt vett ilyeneken és nem volt semmi problémája belőle.Nem lett alkoholista,bűnöző,csak egyszerűen kikapcsolódott.Igen eleinte én is aggódtam,de bíztam benne.Bízzunk egy kicsit most is abban, hogy jó nevelést kaptak otthon!!Jó szórakozást fiatalok!!
Nem (vendég) [2012.06.23., 17:00] válasza erre: #11[válaszolok] #12
Legyen kedves! Egy Idiot Side dal szöveget ide írni???? Csak a fiatalok védelmében .
nyugdíjas (vendég) [2012.06.23., 17:37] válasza erre: #12[válaszolok] #13
Nem gondoltam,hogy pár sorom ilyen "érzelmeket" vált ki önből.De szerzett egy kellemes kikapcsolódást,míg meghallgattam ön miatt néhány
Idiot Side dalt a You Tube-on.Ajánlom meghallgatásra:Szebb világ,Te+én,Nem lehet vége...Legnagyobb meglepetésemre nem találtam bennük olyan trágár szavakat, mint a napokban a sajtóban megjelent "versben",mely az új oktatási tárca vezetőtől származik.Ennyit a fiatalok "védelmében".
Hádám [2012.06.23., 18:08] válasza erre: #10[válaszolok] #14
Tisztelt Magyarul! Az hogy egy fesztiválon a természetvédelem fontos szerepet játszik, nem jelenti azt, hogy a fellépő zenekaroknak minden egyes szövegrészüknek erről kellene szólniuk! Ezzel most nagy hülyeséget mondott!
Az meg mi (vendég) [2012.06.24., 03:17] válasza erre: #13[válaszolok] #15
Szó sincs érzelmekről hova gondol.
Csak értelmezni kell (vendég) [2012.06.24., 04:14] válasza erre: #13[válaszolok] #16
Nyugdíjas ???

Mikor megszülettem, voltak céljaim
De nőttem, s nőttek gondjaim
Egy nap a fényes mennyben jártam
Másnap a pokol tűzében álltam

Búsan az ágyon összedőlve
A múltra gondolok, a szép időkre
Boldogság és minden kincs
Szép volt, ha csak egy percig is

De teltek a rossz napok egymás után
Rettegtem, mi lesz holnapután
Csak úsztam az élet tengerén
Közben a sors egy kardot szúrt belém

És akkor rálépek a gázpedálra
Elviszlek téged egy szebb világba
Oda, ahol minden szép és édes
Oda, ahol az ember mindenre képes

Egyszer végül úgy éreztem
Hogy minden jó körülöttem
De az út ismét elrepedt
És hirtelen minden szar lett

Nem tudom, mi rosszat csináltam
Amiért sok pofont kaptam
De erős leszek és felállok
Kemény leszek és kiállok

És akkor rálépek a gázpedálra
Elviszlek téged egy szebb világba
Oda, ahol minden szép és édes
Oda, ahol az ember mindenre képe

Végül is van benne valami számomra csak annyi hogy magyar betűkel írták. Mert amilyen zagyvalék az már rossz egyik pillanatban kemény leszek,rálépek a gázpedálra? De az út elrepedt és szar az egész ???? MI ez könyörgöm??? Az ember azért van a földön hogy problémákat oldjon meg,nem azért hogy nyavajogjon mikor nem kánaán az élet mondjuk nem indul az autója,vagy nincs térerő. Voltam már tanúja mikor említett dolgok megtörténtek .És sokkot kaptak az illetők,hát erre jók ezek a zenék .De a motörhead szövege sem semmi utolsó sor:
Töltsd a napod hugyozással és füstöléssel. Ember fiának esze meg áll.
Hádám [2012.06.24., 09:31] válasza erre: #16[válaszolok] #17
Ne haragudjon, de ez már szánalmas! Dalszövegeket hoz fel és ebből szűri le ki milyen ember? Megáll az ész.... Akkor ezek szerint a disco a legjobb, mert ott szöveg sincs, csak beszívják a drogokat és egy ventillátor szerű zajra lézengenek meg halucinálnak össze vissza mindent.... Valóban igaz! Ez sokkal "kulturáltabb", mint egy fesztiválon a barátokkal közösen együtt tölteni pár napot...
Még sem az (vendég) [2012.06.24., 15:25][válaszolok] #18
Mert én soha nem beszéltem maga által nevezet disco zenéről?? Maga meg mindég evvel jön a szövegezés miért fontos pontosan ezért mert csendben átmossa az agyakat,olyan mint a májkrém,bocisajt,virsli mert kitörlik a memóriát. És csak a buli a haverokkal,természetvédelem mögé bújtatott pénzkiadás! Szánalmas!
Hádám [2012.06.24., 21:06][válaszolok] #19
Itt sokkal "alattomosabb" dolog áll a háttérben! Ez pedig a zene szeretete! Sajnálom ha ön nem szereti a zenét, pláne az élőzenét, én nem tudnám elképzelni az életemet dallamok nélkül. A szövegezés igenis fontos, csak sajnos sok "okos" ember van aki mindenfélét belelát... Pontosan egy Depresszió nóta szövegét akarták betiltani jó pár éve egy iskolában, mert az "irodalom szakos" tanár szerint halálvágyat közvetít és rontja a fiatalok lelkét... Megkérdezték az esetről mit sem tudó zenekart, hogy miről szól a daluk, köszönő viszonyba sem volt a "szakember" értelmezésével... Ezért tartom kicsit fiktívek ezt az irodalomtörténeti dolgot is... Honnan tudja azt bárki is, hogy Petőfi amikor megivott 3 liter bort, akkor épp mit akart mondani versével? Lehet, hogy van benne valami, de nem lehet minden kétséget kizáróan igazolni, hogy amit tanítanak az úgyis van!
Telitalálat (vendég) [2012.06.24., 21:42][válaszolok] #20
A sugalmazása a lényeg Petőfi menyit ivott én nem tudom maga honnan tudja ott volt mikor ivott? A verseiért sem rajongom de annál jobban Sértő Kálmán verseiért.Egy magyar író zseni,ő szerette a bort de olyan verseket írt akár egy papír fecnire is hogy egy ország zárta a szívébe.Csak egy mondat verseiből "A harc mezőn egyem meg utolsó komisz kenyerem,de a hazám többet ne legyen kisebb mint a tenyerem."Én inkább tőle tanulók,mint a maguk fajták együtteseitől.
Hádám [2012.06.24., 23:40][válaszolok] #21
Ez csak egy példa volt, Petőfi helyett írhattam volna bárki mást is... ÉRTŐ OLVASÁS!!! javaslom nézze meg miről beszélek... én nem Petőfi verseit kritizáltam, hanem azt, hogy nem tudni minden esetben miért írta, lehetett akár alkoholos befolyásoltság alatt is és még csak véletlenül se az a mondanivalója a versnek amit ma belemagyarázunk...
idegen (vendég) [2012.06.25., 00:25] válasza erre: #20[válaszolok] #22
Megtisztelne ha megosztaná velem az zenei ízlését is.Ön milyen zenei rendezvényen érezné magát jól?
Azt egyértelműen látom,hogy versekben Ön egy hamisítatlan "búsmagyar" kesergő.Ha igazán hangot akar adni az érzelmeinek,javaslom menjen el Erdélybe,szavalja el ezt a Sértő Kálmán verset az ottani magyaroknak,és ott talán következményei is lesznek a Trianon iránt érzett fájdalmának.
(Gondolok itt a Román hatóságokra)Ne csak szeresse a verseit,hanem lépjen a tettek mezejére bátran....már ha úgy gondolja hogy érdemes!
Nem megy ez (vendég) [2012.06.25., 06:28][válaszolok] #23
Engem elküld Erdélybe minek ? Honnan veszi a bátorságot ehhez ?? Hogy jön ide Trianon??? Hova lépjek minek ?? Tettek ?? Nem kellenek tettek Tokajba megyek a haverokkal oszt meg csinálom az ízét a bulit?
Bukovszky Róbert [2012.06.25., 08:48][válaszolok] #24
MIndegy (vendég) [2012.06.25., 10:36][válaszolok] #25
Bukovszky úr ! Engedjem meg így ismeretlenül kiigazítsam felénk 168-tórának ismerik ezen újságot. Tisztelettel !
Bukovszky Róbert [2012.06.25., 16:53][válaszolok] #26
#25! Van egy régi mondás, talán már többször idéztem is ezen a felületen; "ne azzal vitatkozz aki mondja, hanem azzal amit mond"

"grimasz"! Eltűntél, pedig vége a tanévnek jó lenne -már ha neked is van- az utódaink bizonyítványát, életvitelét összehasonlítani. Tudom, hogy itt leskelődsz valahol, lehet a patkányhoz hasonlóan te is csak csendben a sötétben ...... Várom a jelentkezésed, megismétlem; zemplenbuko@gmail.com
megint én (vendég) [2012.06.25., 20:22][válaszolok] #27
A lényeg akinek nem tetszik az nem lesz ott!
Akinek meg a Csokifeszten a Tankcsapda a Csik zenekar,a Hooligans tetszik az meg itt lesz talán!
És remélem idén is kaphatok igazi Belga meggy sört- 500.-ért Ádám!
felénk ! (vendég) [2012.06.25., 21:17] válasza erre: #25[válaszolok] #28
Kedves 25-ös.Gratulálok ahoz ahogyan ilyen cizelláltan zsidózik ! És kiváncsi lennék hol is van az a "felénk" ? Egyébként sok sajtóorgánum, amelyeket önök felé nem neveznek tórának tanulhatna abból a kulturált, szellemes stilusból , amely a 168 óra irásait jellemzik. Persze annak megértése bizonyos szellemi szinvonalat igényel !
Hádám [2012.06.25., 22:54] válasza erre: #27[válaszolok] #29
Én csak a natúr csapoltsört vettem 500ért, semmi extrát...

Robi! Légy szíves ebben a cikkben ne politizálj, ez a szórakozásról kellene, hogy szóljon! Legalább ez az egy maradjon tiszta ettől!
vendégek (vendég) [2012.06.25., 22:55] válasza erre: #27[válaszolok] #30
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=314740801952234&set=at.314738498619131.70 ...

biztos sok vendég lesz ott strandruhában, mint az évzárón.
Ilyet (vendég) [2012.06.26., 06:35] válasza erre: #27[válaszolok] #31
Ezért nem kell fesztiválokra járni Belga-balga meggy sörért,Mályiban igazán finom sör különlegességeket főznek.
Tanulok (vendég) [2012.06.26., 06:44] válasza erre: #28[válaszolok] #32
Gratulációját nem fogadom,ilyet csak értelmes emberek kiváltsága lehet?????De hogy jön ahhoz ki oktat hogy mit miért teszek mondok sajnos ez a baj ha nincsenek.Önálló gondolatok és ugye mások gondolatait szekálják.Tudom zagyvaság amit írok mert észrevettem ha valamit nem értenek ezen az oldalon.Akkor két jelző van forgalomban nem tud helyesen írni,meg zagyvaság amit ír???????Na ez a szellemi színvonal! De ha érdekesebb publikációra van szüksége mint a 168-tóra akkor Magyar oldalak,Világ Magyarsága,ugyan már nem kapható de a Magyar Futár olvasását ajánlom.
tanulónak (vendég) [2012.06.26., 07:18] válasza erre: #32[válaszolok] #33
Javasslom még a Hogyan fogalmazzunk magyarul cimü irást, ráfér a stilusára.
Nyár, (vendég) [2012.06.26., 09:09][válaszolok] #34
buli, zene, tánc. Kirándultak, ropták a jelenlévők. Videó! Képek!
http://www.szerencsitv.hu/szerencsi-hirek/szerencsi-hirek/2557-kirandultak-a-klu ...
megint én (vendég) [2012.06.26., 09:14] válasza erre: #31[válaszolok] #35
Igen ismerem a: Mályi Ászok Világos, Mályi Ászok Barna, Mályi Búza-t
(nem rosszak)
de akkor ön nem ismeri amit én írtam az teljesen más.
megint én (vendég) [2012.06.26., 09:22] válasza erre: #31[válaszolok] #36
Elfelejtettem:
a Delirium Red készítése során a világhírű Delirium Tremens friss főzetét természetes meggylével keverik össze, majd hónapokon keresztül meggyágyon érlelik. ennek eredményeképpen a Delirium Red sör eredeti, markáns ízvilága, valamint a finom gyümölcsíz különleges, üdítő harmóniája olvad egybe, erőteljes és karakteres gyümölcs-sör.
Valószinű (vendég) [2012.06.26., 09:37][válaszolok] #37
Nem is fogom megismerni ilyen névvel delirium és még világ hírű is delirium tremens?? Elgondolkodtató ?
megint én (vendég) [2012.06.26., 10:01] válasza erre: #37[válaszolok] #38
kirándulás (vendég) [2012.06.26., 10:03][válaszolok] #39
Hol vannak a helyi mozgáskorlátozottak?
Megjegyezném (vendég) [2012.06.26., 10:14][válaszolok] #40
Nem a sörrel van a baj amit jelent .http://hu.wikipedia.org/wiki/Delirium_tremens
sör (vendég) [2012.06.26., 10:26][válaszolok] #41
Görög (vendég) [2012.06.27., 07:38][válaszolok] #42
Sör, bor, pálinka, drog, szórakozás!
Szerencs-Tokaj? Össze hasonlítása!
Kedves HÁDÁM és további -szórakozást kritizáló- hozzáértő hozzászólók.
Tokajban bármilyen sátoros ünnep van mindig van lehetősége a fiataloknak szórakozásra. Szerencsen csak egyetlen olyan szórakozó helyet írjanak már le itt ezen a fórumon "Csokoládé fesztivál kivételével" hol van lehetősége szórakozni a még itt maradt fiataloknak? Ha netán egy két alkalommal van egy koncert az olyan belépő árakkal van , hogy kevés fiatal engedheti meg magának azt ,hogy ott legyen!Hádámnak nem kell mondanom ,hogy lehetne Szerencsen a tehetséges szerencsi fiatalok zenekaraival rendezvényeket szervezni, és nem a drága színpadi országhíres zenekarokat megfogadni.A Művelődési központnak ezeket a fiatalokat bevonnia a fiatalok szórakoztatására. A meg nyitott kávézó ami a várkastélyban van is jobban működne,volna lehetősége a fiataloknak Szerencsen szórakozási lehetőségre és ellenőrizni lehetne a szesz a drog fogyasztását és terjedését.Még egy dolog.A szerencsi piactér hátsó része alkalmasabb lenne szabadtéri rendezvények szervezésére mint a főutca lezárása.Belépők ellenőrzése, menekülő útvonalak ki jelölése is egyszerűen meg oldható.
Hádám [2012.06.27., 09:53][válaszolok] #43
Tisztelt Görög!

Vannak helyes meglátásai! A piacteret azonban azért nem tartom túlzottan jó ötletnek, mert egy lakóövezet kellős közepén helyezkedik e! Ott biztos nem honorálnák a 4 napos koncerteket! :D
Viszont a patak menténk olyan területek húzódnak, ahol akár egy sátorozós fesztivál is vígan elférne, közel van a főutca is hozzá! Számtalan példa mutatkozik rá, hogy lehet minimális (akár 100 ezer forint) összegből több napos fesztivált csinálni! A fiatalokat csak úgy lehetne bevonni a szórakoztatásba, ha megkérdeznék őket mit szeretnek! Azt azért elárulhatom, hogy a rock koncerteken nem kifejezetten jellemző a drog fogyasztása, bár ehhez a fajta zenéhez nincs is rá szükség! :)
A csokoládé fesztivál se mondható klasszikus fesztiválnak, inkább egy élelmiszeripari kiállításnak, koncertekkel, ezt leszámítva kiváló rendezvény. Ötletből sokat össze lehetne szedni, de általában a terület bérlésekor meg is áll a dolog, mert horror összegeket kérnek...
Hádám [2012.06.27., 10:06][válaszolok] #44
HA már Hegyalja Fesztivál.....


Idén egy "meglepetéssel" készültek a szervezők! 12 év után most első alkalommal lesz egy felvezető napja is a fesztiválnak (kvázi -1.nap), ahol mindössze egyetlen színpadon, 4 zenekar fogja szórakoztatni a fesztiválra készülő közönséget. A dolog érdekessége, hogy Szerencs különösen kiemelt helyen van ezen a nyitó rendezvényen, ugyanis a 4 fellépő közül 2 szerencsi zenekar is lesz, ráadásul főműsoridőben

Az egyik ilyen zenekar 20.30-tól 21.30-ig a szerencsi HATÁS ALATT,
a másik pedig 22.00-tól 23.00-ig a szintén szerencsi KILLER SURPRISE!

A koncertek 2012. július 17-én kedden lesznek megtartva a Hegyalja Fesztivál Furmint színpadán!

A belépő erre a napra kifejezetten barátinak mondható, mindössze 1000 Forint ( általános napijegyek 7500-8500 körül), így azok is betekintést nyerhetnek a fesztiválra, akik eddig sokallták a jegyárakat vagy egyszerűen nem volt rá lehetőségük.

Természetesen akik heti bérlettel rendelkeznek, azoknak minden egyéb teendő nélkül elérhető a rendezvény!

Mindenkit szeretettel várunk!
megint én (vendég) [2012.06.28., 10:14] válasza erre: #43[válaszolok] #45
"Viszont a patak menténk olyan területek húzódnak, ahol akár egy sátorozós fesztivál is vígan elférne, közel van a főutca is hozzá!'

Az az max. sportpályán( ha a füvet nem féltenék -jogosan ), mert szerintem máshol nem áll rendelkezésre megfelelő kiépített infrastruktúra.( min.elektromosság,víz) De ha tévedek nyugodtan írd meg.
olvasó (vendég) [2012.06.28., 13:44][válaszolok] #46
Kedves Hádám! A Fő utcán nem élnek emberek, őket nem zavarná a zaj? A patak mentéről annyit, hogy az ott dolgozók, már lassan csak aláírják a jelenlétit és már mennek is a dolgukra. Nem tudom miért nem ellenőrzik őket. Horribilis összegbe kerül a patak mentének rendbe tétele. A pálinkás üvegek meg sorban állnak.
Szerinte (vendég) [2012.06.30., 10:28][válaszolok] #47
Nem élnek ezek szerint de mikor a fő utcán rendeznek műsorokat igazán adhatnának valami kis munkát az ott lévőknek legalább dolgozzanak. És ne igyanak!!
Azért erről nem (vendég) [2012.06.30., 10:38][válaszolok] #48
Kellene elfelejtkezni ja vagy igazán köthető a Magyar múlthoz ?!
http://szerencsiamk.hu/en/culture/klubok
És nem illik a zenéhez az ital fogyasztás ??!!! Ádám ?! Nem lehet a mostani mondás szerint lazulni?Zúzni?
papa (vendég) [2012.06.30., 14:45][válaszolok] #49
Ma 15 órától FALUNAP ONDON. Gyertek szórakozni, kikapcsolódni.
Program a szerencsi amk oldalán.
Hádám [2012.07.01., 18:31][válaszolok] #50
Menjünk szépen sorban!

Megint énnek:

A 37es másik oldala, valamint a patak túloldala kivállóan alkalmas lenne egy pl Hegyalja Fesztivál kaliberű rendezvényhez, mivel ezen a fesztiválon is az infrasruktúra 80%-át mobil egységekkel oldják meg, villany és víz pedig tuti hogy van az ipari park szomszédságában... A sportpályán kívül (amit jogosan védeni kell, bár bele lehetne vonni programpontként a rendezvényekben, mint pl Fesztivál Focibajnokság stb...) elég sok terület van még a szomszédságban, bár azt csak a Jóisten tudja kik a tulajdonosok...

Olvasónak:

Nem mondtam azt, hogy a főutcán nem élnek emberek, sőt ha olvasta a kommentemet, akkor még alternatív helyszínt is ajánlottam! Sajnos a munkáltató embereinek munkájába nem látok bele, de túl nagy változást nem lehet észrevenni a patakmeder kapcsán, gyanítom ha most megint fényképeznék, az előző sorozattal megegyező képet kapnék, pedig az volt már vagy 2 hónapja.

Szerintének:

Ha megnézi pl a Hegyalja Fesztivált, akkor ott pont ez a helyzet! Annyira megugrik a vendégsereg, hogy ha ideiglenesen is, de muszáj az eredeti alkalmazotti létszám többszörösét alkalmaznia a vállalkozásoknak! Arról nem is beszélve, hogy a bevételek szinte 70-80%-át ez a fesztivál teszi ki! Nem egy árussal beszélgettem már az eddigi 12 év alatt és nagyrészük állította, hogy ha csak a Hegyalja alatt lennének nyitva, akkor is majdnem meglenne az éves forgalmuk.... Na ez a nem mindegy! Rakamaz is jót kaszál a terület bérletbe adásával és az engedélyekkel!

Azért erről nem-nek:

Igaza van, nem kell elfelejtkezni, de gondolkodjon már logikusan! Hány fiatalt tudna rávenni arra, hogy egy tárogató koncertet végigüljön, mondjuk napokon át!? Biztos akadna pár, de észre kell venni, mit szeretnek a fiatalok, eddig ez nem sikerült, gyanítom azért is volt blama majdnem minden rendezvény a múltban, amit elvileg a "fiataloknak" szerveztek.... Mit gondol az idősek nagy része miért nem tolakszik a heavy metal koncerteken? Mert nem szeretik azt a fajta zenét, ugyanez igaz fordítva is! Nem kell hozzá nagy ész! Az italfogyasztásról pedig annyit, ha annyira reklámozzuk, hogy Tokaj-Hegyalja a borok vidéke, mennyi jó és finom bor van nekünk, akkor ne lepődjünk meg ha fogyasztanak is borokat, pálinkákat egy egy ilyen rendezvényen! Az meg a szervező feladata, hogy kit szolgál ki!
Görög (vendég) [2012.07.04., 07:20] válasza erre: #50[válaszolok] #51
Hádám:Óriási szerencséd van,mert ha Én olyan beosztásban lennék mint amiben nem vagyok ,Téged bíználak meg a szerencsi kulturális rendezvények szervezésével!!!!!!!!!
Hádám [2012.07.04., 08:40][válaszolok] #52
Nem akarok én kulturális szervező lenni, az nem az én asztalalom, én csak a tapasztalataimat írtam le, amiket eddig gyűjtöttem egy sikeres rendezvényről!
potyesz (vendég) [2012.07.04., 09:30][válaszolok] #53
Bukovszky Róbert [2012.07.04., 11:27][válaszolok] #54
#53! Ez azért van mert "hajós", "lovas" Nemzetté kell válnunk, az utóbbit még csak megértem a Lázárék miatt, na, de hogy az előbbihez kinek milyen érdeke fűződhet?
lovasnemzet (vendég) [2012.07.04., 15:33][válaszolok] #55
Portyaznak a magyarok...meg biztatast is kaptak indulaskor.
Szegeny lovak. Meg jo, hogy maradt emberseg is. Mashol.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/magyar-huszarokat-tartoztattak-le-svedorszagb ...
A lovakat veluk hozatnam haza.
tengerre magyar (vendég) [2012.07.13., 15:38][válaszolok] #56
munkás \'56-oshoz (vendég) [2012.07.13., 20:05][válaszolok] #57
Ez jó.
Persze majd biztos elmondják nekem, hová is mennek nyaralni az egykulcsos adó után megmaradó plusszból.
Annyira nem akarnak hergelni. Inkább mondják, hogy majd otthon olvasnak, hogyne meg 2 nap itt 3 nap ott és... hussss vissza dolgozni!
Már kinek-milyen fogalma van a munkáról ha itt tartunk.
Görög (vendég) [2012.07.17., 09:54][válaszolok] #58
Mindegy ,hogy milyen események történnek kisvárosunkban, egy biztos ,hogy azért van mire büszkének lenünk.Mégpedig a Kazincbarcikai súlyemelők eredményeire: 11 aranyérem és 2 ezüst érem!!!!!!!!!!!!!!!Nem semmi.Ehhez csak gratulálni lehet fiatal tehetséges sportolóinknak!!!!!!
Legalább itt nem a politikai nézeteket és érdekeket veszik előnyben, ha nem a tehetséget!!!!!!!!!!!!Ezek a fiatalok amit el értek azt nem hazug ígéretekkel tették, tanulhatnának tőlük becsületet a városi hon atyák,tisztelet a kivételnek!!!!!!
gyökerek +18! (vendég) [2012.07.17., 12:27][válaszolok] #59
http://index.hu/kulfold/2012/07/17/szijjarto_peter_washingtonba_latogat/
Ez eddig a hír, amiből megtudható, hogy ott találkozik Thomas Meliával. Hogy ki ő? Ezt még DT, a fidesz egyik alapítója, volt miniszter sem tudta. És ha valamit nem tudunk, kérdezni kell! Ezt tette ő is:
http://twitter.com/dajcstomi/status/96254891823071232
munkamorál (vendég) [2012.07.27., 08:06][válaszolok] #60
A közmunka program keretében, a munkanélküli állatok stadiont
építenek az erdőben.
A nyuszi talicskázza a sódert,
a róka vizet hord,
a farkas keveri a betont,
a medve döngöli az alapot,
a sün támasztja a
zsalufákat, amiket
a bagoly szögez össze.
Egyedül a ló lustálkodik
egész nap egy fa alatt.
Az állatok felháborodva reklamálnak:
- Ide figyelj, te ló!
Ez mindnyájunk közös ügye, te miért lustálkodsz?
Te miért nem veszel részt a munkánkban?
Mire a ló:
- Amit ti ezért kaptok, az nekem már születésem óta itt lóg a lábam között
tv (vendég) [2012.07.27., 15:38][válaszolok] #61
Tényleg jó, hogy lehet látni az önkormányzati üléseket. A haverral belenéztünk. Soha nem hittem volna hogy két év után hová csúsznak a fideszesek. A főnök még válaszolni is alig tudott H.J. kérdéseire. És az sem igaz ,hogy nincs munkahely, mert I.T. Jegyzőnek két helyen is muszáj dolgoznia. De biztos, hogy csak egyhelyről kapja majd a fizetését.Nyugi! Sokan vágjuk a centiket.
pontos (vendég) [2012.07.27., 16:45] válasza erre: #61[válaszolok] #62
Teljesen pontos a megfogalmazás.
Csatlakozunk. Éles ollónk van.
papa (vendég) [2012.07.27., 21:03][válaszolok] #63
Hát nem semmi. azt javasolták a testületi ülésen ,hogy mondjunk köszönetet a kormánynak mert méltóztatott pénz adni amit majd vissza kell fizetni. Nem osztogatni kéne, hanem mindere normálisan adni a támogatást. A javaslatot tevő elfelejti mi nem alattvalók vagyunk akiknek hajbókolni kell. Nem
mi vagyunk a kormányért , az önkormányzatért hanem ők értünk. Polgármester úr , fodítva ülnek a lovon?
handa Banda (vendég) [2012.07.27., 21:40] válasza erre: #63[válaszolok] #64
A polgármester nemcsak forditva. de nagyon magas lovon ül !Ha valaki megnézi a mai testületi ülés felvételét. láthatja milyen fölényesen utasitja rendre az egyetlen ellenvéleményt megfogalmazó HJ-t. A többi képviselő pedig egyre inkább csuszik a VF, szintjére. Van még ennél lejjebb is , kedves képviselő urak ?
felvétel (vendég) [2012.07.28., 08:29] válasza erre: #64[válaszolok] #65
Sehol nem találom.
kapkodás (vendég) [2012.07.28., 11:19] válasza erre: #65[válaszolok] #66
Nem gondolja hogy pénteken délután valaki még feltöltötte a netre?
Hétvége van... bocsi...
Majd a jövő héten, ha éppen nem lesznek szabadságon.
Csak meg kell nézni a város honlapját , szakad szét a "friss" hírektől .. Soha ilyen gyér még nem volt az oldal.
honlap (vendég) [2012.07.28., 15:13] válasza erre: #66[válaszolok] #67
Mert nehogy ott okosodjál.
A pletykákra meg ugye nem szabad adni.
Összes hozzászólás: 72 db (43 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 5 db (7%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.