Hírek
Augusztus 20-i programok Szerencsen
Dátum: 2013.08.15., 21:19Megtekintve: 25096Értékelés: 1.88

Szerencs Város Önkormányzata tisztelettel hívja és várja az érdeklődőket 2013. augusztus 20-án, kedden állami ünnepünk szerencsi programjaira – olvasható a város hivatalos honlapján. Lesz ünnepi szentmise, új kenyér áldása, este pedig a Szkítia zenekar koncertje várja az államalapítás ünnepén az érdeklődő közönséget. Alább olvasható a részletes program.
9.30 óra: Ünnepi szentmise a Munkás Szent József római katolikus templomban

16.30 óra: Szent István király és az új kenyér ünnepe a Rákóczi-vár udvaros palotaszárnyában

Ünnepi beszédet mond: Koncz Ferenc polgármester

Ökumenikus ima, az új kenyér megáldása, megszentelése a történelmi egyházak képviselővel:
   – Dr. Börzsönyi József református esperes
   – Csejoszki Szabolcs görög katolikus parókus
   – Darvas László római katolikus plébános

Koszorúzás Szent István király emléktáblájánál a külső várudvaron

Az ünnepi műsorban közreműködnek: Nagy József (szavalat), Ringer István (tárogató), Nagy Ágnes, Gönczi Katalin (ének)

19.30 óra: A Szkítia zenekar koncertje a Rákóczi-vár udvarán

Forrás: szerencs.hu
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
szánalmas.hu (vendég) [2013.08.20., 09:00][válaszolok] #1
Nagyon érdekes ,és egyben jellemző is--a fidesznyikok útasításba kapták ,hogy a trafik mugyi visszaéléseit ,mondvacsínált ál információkkal leplezzék. A trafimugyi ügy tűnik ,hogy korrupció gyanús--a helység bérbeadása meg nem az,
Oszt jó napot! MÁR AT GONDOLTUK ,HOGY TÚL A KÖVÉLEMÉNYKUTATÁSOK SZÍNVONALTALAN VITAJÁN-VALAMI ÉRDRMI IS JÖHET ELFOGÚLT BEÍRÓNKTÓL,DE CSAK ÚTASÍTÁS SZERINT.TESZI A DOLGÁT! Csak így tovább elvtárs!
Hádám [2013.08.20., 19:18][válaszolok] #2
Tudja mi a szánalmas? Az hogy egy ilyen ünnep posztja alatt is ilyeneket ír! Írja legalább a másik cikk alá...
gyökereink (vendég) [2013.08.21., 09:07] válasza erre: #2[válaszolok] #3
Másnak is sikerült beleronditani az ünnepi hangulatba.
Libázott egyet, miközben hitről, erkölcsről, szeretetről, együttérzésről, megbocsátásról beszél.
Gyökereink már vannak, nem azokhoz kellene visszakanyarodni.
Inkább úgy nőni, felfelé.
http://hvg.hu/itthon/20130820_Kosa_Lajos_Istvan_orszagaban_szigoru_rend#utm_sour ...
Kovács Nándor [2013.08.21., 09:52] válasza erre: #3[válaszolok] #4
Kedves hozzászóló! Ezt rosszul ítéli meg szerintem. Épp az a baj, hogy elvágták a gyökereinket. Elvették a történelmünket, identitás tudatunkat. Na nem most. Már jó régen. Kb 165 éve és nem is engedik, hogy visszataláljunk a gyökereinkhez. Ez a fő ok. Így lehet egy nemzetet térdre kényszeríteni. Nem fegyverekkel. Azzal nem ment. Soha. Oszd meg és uralkodj...Ez viszont sajnos bejött. Csupán nézze meg. Egy "nemzeti" ünnepen marják egymást, az elvileg egy nemzethez tartozó emberek. Ön szerint ez azt mutatja, hogy vannak gyökereink? Vagy tisztán látjuk azokat?
4-hez (vendég) [2013.08.21., 13:14][válaszolok] #5
Kedves Hozzászóló! Az én identitástudatomat nem vették el. Sem most sem 165 évvel ezelőtt. De ez nem azt jelenti, hogy díszes mentében és darutollal a kalapomon járok és nem az autómra kötve hordom a nemzetiszínű szalagot és Nagy-magyarország térképét.. Nekem nem a mindenkori politika mondja meg mi a "NEMZET".De nem szeretnék balkanizálódni, sőt inkább szeretném az európai életkörülményeket. Semmi kivetnivalót nem találok abban, ha Augusztus 20.-án vannak olyanok akik a mindenkori hatalomgyakorlást kifogásolják.Sokan egyetértünk vele.
Kovács Nándor [2013.08.21., 13:53] válasza erre: #5[válaszolok] #6
Nézze. Én nem Önről beszéltem. Sőt! Örülök ha Ön még tudja mi az, hogy Nemzet, anélkül, hogy a ma divatos jelképeket viselné, hordaná , egyebek. Balkánizálódásról sincs itt szó. Távolabbról szemlélje picit a dolgot. Más aspektusból. Főleg az egyéni érdekek a dominánsak a közösségi érdekekkel szemben. (közösség alatt értem a Nemzetet)
Ne értsen félre, nem akarom én meggyőzni az igazamról, vagy a véleményemről. Tiszteletben tartom az Ön álláspontját. Viszont én azt gondolom legalább ezen a napon nem a politikáról kellene, hogy szóljon a dolog. Nem kellene a kritika, kifogás, stb.
Azért az ugye elfogadja, hogy van alapja annak a mondásnak, hogy magyarnak, magyar az ellensége.
friss hirek (vendég) [2013.08.21., 14:11][válaszolok] #7
A megyei unneprol igen de a szerencsirol meg mindig nem lehet semmit olvasni az ujsag honlapjan delutan kettokor masnap... eleg gaz.
fotó (vendég) [2013.08.21., 15:21] válasza erre: #7[válaszolok] #8
De a divatbemutatóról készült fotók már mindenhol ott vannak, ne aggódjon!
6-hoz (vendég) [2013.08.21., 15:51][válaszolok] #9
Tulajdonképpen egyetértek Önnel.Sajnos valóban az egyéni érdekek felülírják a "Nemzet" érdekeit. Lásd trafikügy, földügy , tankönyvügy és sorolhatnám...No ezért kell ezekről beszélni. Igen még az ünnepeken is, hátha a népbutítás mellett eljut a fülekbe.De ne legyen kétsége én sem örülök ennek. Ha nem volna olyan ordítóan nagy a nyomorúság akkor az embereket nem is érdekelné, ki mit mond. De sajnos nem ez a helyzet.És ez igaz Szerencsre is!!!
Kovács Nándor [2013.08.22., 08:36] válasza erre: #9[válaszolok] #10
Próbáljon picit távolabb lépni a politika és a mindenkori vezetés szintjétől. Kormányok, rendszerek, jönnek-mennek. Ez egy pár ezreléke a teljes népességnek. Az emberek fejében van káosz. A népbutítás sajnos nem az Ön által említett ügyek szintjén (amik fontosak és beszélni is kell róla) kezdődik. Sokkal alacsonyabb szinten történik, nagyon régen. Vegyen elő egy ált. iskola 2. osztályos matematika, vagy környezetismeret könyvet, és majd megérti miről beszélek. Említhetném ezzel ellentétben az MTA szintjét is. Majd ha nem lesznek azok a "kedves" akadémikus "urak" akik foggal körömmel ragaszkodnak olyan történelmi vagy nyelvészeti teóriákhoz, amin már szinte egy 8. osztályos gyerek is nevet (még ha csak ők nevetnének), akkor majd lesz remény az előrelépésre.
Mikor azt írtam, hogy az egyéni érdekek dominálnak, akkor azt a társadalom tagjaira értettem. Egy példán keresztül elmagyarázom, én mire gondolok. Ha Gipsz Jakab nyit egy X boltot és jól megy neki, akkor mindenki irigykedik. Gyorsan mások is X boltot nyitnak. Ne hogy már csak Jakabnak legyen jó! Mindegy, hogy a közösség érdekei nem kívánják az sokadik X boltot. Törvényszerű, hogy lassan mindenki tönkremegy.(ERGO magyarnak , magyar az ellensége). Pedig ha belátja a többi, hogy inkább kell Z,Y,V bolt, mert az nincs és kell a közösségnek, akkor mindenki jobban jár! Természetesen rengeteg példát lehetne írni az élet egyéb területeiről is.
Visszakanyarodva az Ön válaszához. Valóban fel kell nyitni az emberek szemét. Világos, egyértelmű, tiszta tényekkel! Ebben egyetértünk, de erre ott van az év kb. 360 napja. Én úgy gondolom ez elég kellene, hogy legyen. Egy ilyen ünnep pedig szóljon arról, amiről kell. Mindenféle politikai csatározástól, áthallásoktól mentesen. Sajnos az emberek nagy része valóban megkeseredett és már nem tudja megélni az ünnepet teljes mivoltában. Hol is van az büszkeség, amit egész Európa irigykedve nézett, csodált.
Furcsa (vendég) [2013.08.22., 10:53] válasza erre: #7[válaszolok] #11
Bezzeg egy másik honlapon lehet olvasni a tudósítást, igaz a írást egy olyan személy jegyzi, aki - mint az korábban is már számtalan alkalommal előfordult - ott sem volt az eseményen...
egyyéni (vendég) [2013.08.22., 11:22] válasza erre: #10[válaszolok] #12
Társadalom tagjai: az a baj, hogy G.Jakabnak olyan összeköttetései vannak, hogy csak ő nyithat egy X boltot. Ergo más nem fog gyorsan X boltot nyitni, mert nem haver,igy esélye sincs.
Ha a politika nem tenyerelne bele ebbe is, akkor lenne az, hogy nyissatok amennyi X-et akartok, (piac) és tönkre megy az, aki elszámitotta magát. GJ nem fog tönkremenni, mert garanciát kapott gátlástalanéktól.
vizcsap (vendég) [2013.08.22., 11:42] válasza erre: #11[válaszolok] #13
Én is olvasom időnként, ajánlom szives figyelmébe:
http://www.kulcsmagazin.hu/
Valóság (vendég) [2013.08.22., 22:11] válasza erre: #11[válaszolok] #15
Bocsánat, csupán a pontosság kedvéért: a Szerencsi Televízió jegyzi az írást a Facebook oldalán.
OMG (vendég) [2013.08.23., 07:53][válaszolok] #16
Piszlicsáré dolgokon agyalunk itt néhányan, holott nagy dolgok vannak készülőben. Időben meg kell állitani, nehogy megtehesse.
Ha valaki elmulasztotta volna, Aug. 22. Fodor Gábor:
http://www.atv.hu/videok/video-20130822-fodor-orban-komolyan-ki-akarja-vezetni-a ...
Az irás, amit többször is emlit:
http://fodorgabor.blog.hu/2013/08/17/tusvanytol_keletre
Csak törvényesen... (vendég) [2013.08.23., 16:54] válasza erre: #16[válaszolok] #17
A törvény tiltja a zsidózást....
tiltás (vendég) [2013.08.23., 17:34] válasza erre: #17[válaszolok] #18
Még az a szerencse. Nem miattam, de akiket bántana vele, szomorúak lennének.
Pontosan nem is értem, hogy mire gondolt?
Fodor Gábor egy szuperintelligens ember. Teccik, vagy nem.
Kipa (vendég) [2013.08.23., 19:17][válaszolok] #19
Ki az a Fodor Gábor? Jah, megvan: Szabad élet, szabad madár... ágról ágra.
Ki az (vendég) [2013.08.23., 20:18][válaszolok] #20
Ha jól értem humorizálni próbál 19-es ! Fodor Gábor az az ember, aki Orbán Viktorral köuzösen alapította a Fideszt. Igaz Ő elhagyta azt a társaságot, amikor Orbán Viktor Ceausescu nyomdokaiba lépett, mint annak legjobb tanítványa ! Így már be tudja azonosítani?
errr (vendég) [2013.08.23., 20:40][válaszolok] #21
Kedves barátaim, kedves elvtársak, harcostársaim!
Most amikor országunk olyan jól teljesít, hogy már megtörtént a nemzeti föld biztonságba helyezése, s a dohányárúsítás bravúros és kritikanélküli nemzeti átszervezése, s folyamatban van a nemzeti kaszinók halaszthatatlan nemzeti újjászervezése is, talán nem vagyok ünneprontó, (desőt), ha felhívom a kedves nemzeti elvtársak nemzeti figyelmét a 37-es főút nemzeti állapotára. Tudjuk persze csakis a bolsevikok aknamunkájának köszönhetően nem sikerült 8 hónap alatt sem rendbetenni pedig a megyei és országos elvtársak is szívükön hordozták a terület lakosságának érdekeit, de pihegő hirnök jöve s sietve szólt:
Elvtársak!- hihetetlen pechszéria!- a tél ezuttal sem marad el! Aggodalommal nemzeti szívemben ama nemzeti cselekvéssorozat halaszthatatlan szükségességére hívnám fel figyelmüket, -két nagyon indokolt stadionépítés közben-, melynek során a tavalyiakkal ellentétben, időben beszerzésre kerül majd a nemzeti só, a nemzeti hómarók, hótolók, régről megszokott de most már persze nemzeti hófogók, a nemzeti és kellőszámú munkaerőről nem is beszélve.
Apropó! -Igaz hogy lassan a nép az Istenadta visszaszokik a nagyon előnyös és környezetbarát lignit tüzelőre? Kis lépés az embernek hatalmas ugrás a nemzetnek! Mologyec!
Kedves errr! (vendég) [2013.08.23., 21:38] válasza erre: #21[válaszolok] #22
Ne igyon többet! Vagy ha iszik, ne írjon! - javasolnám Önnek, ha tetszene a stílusa. :)
Ráérzett (vagy tudta??? Á, nem hiszem!) A lignit környezetkímélő tüzelőanyag, csak ne tessék alágyújtani! Egyébként leszünk mi még gáz nagyhatalom! Mert az van... A gyógyszert tessék időben bevenni!
errr (vendég) [2013.08.23., 23:37] válasza erre: #22[válaszolok] #23
Nem tudom miért van ez, de valahogy nem tűnik illetékesnek az elvtárs. Tudja tartozom egy vallomással, szinte soha nem iszom, még akkor sem veszem kezembe a poharat ha egy ilyen kiváló tollú kritikus így ledorongol. Ugyan már!- kegyed meg ne írjon, ha csak ennyi tellik. Miért nem köt bele a mondókámba? Merthogy nem tetszik? Hát értem perszehogy értem, s nem is lepődtem meg ezen. Directe azért írtam, hogy magaformáknak nemzeti ne tetszen.
Szép estét s majd enyhe telet kívánok, nehogy mégis alá kelljen gyújtania a lignitnek.
pedagógusok (vendég) [2013.08.24., 07:09] válasza erre: #14[válaszolok] #24
elkapkodták (vendég) [2013.08.24., 09:25][válaszolok] #25
Szerintem is. Kósa legutóbbi jóslata: forintgyengülés jöhet. Négy százalékból lesz minusz 8. Ügyes. Inkább a kaszinó, vagy itt a piros...
Friss hir, hogy jön a devizakötvény. Gondolom, mesebeli hozam. Pénzt nem szabad rájuk bizni. Majd idővel forintositják azt is, amikor vissza kellene fizetni.
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=194897
errr (vendég) [2013.08.24., 21:04] válasza erre: #25[válaszolok] #26
Miket nem olvasgat..
olvasó (vendég) [2013.08.24., 22:03] válasza erre: #26[válaszolok] #27
Nem véletlenül vagyok libsi. Össze tudom mérni a feleket...;)
feloldozás (vendég) [2013.08.25., 12:33][válaszolok] #28
melyik (vendég) [2013.08.25., 13:59] válasza erre: #17[válaszolok] #29
torveny nagy okos?
errr (vendég) [2013.08.25., 14:19][válaszolok] #30
hehehe
Bár már ott állna!
legfontosabb (vendég) [2013.08.26., 14:38][válaszolok] #31
Megy a rendkivüli ülés, miközben ezt irom, és a jobbik a LÓSPORTRÓl interpellál. Menjenek a .......
évnyitó (vendég) [2013.08.28., 16:22][válaszolok] #32
A lovak is fontosak. És erről, valaki, valamit? Vagy minden f.....?
1-2 kifejezést kivéve, (irhatta volna szebben) maximálisan igaza van. Megvették őket is az ötszámjegyűvel? Menjenek ők is ......tanitani. De legyen 45 óra/hét kötelező.
http://gepnarancs.hu/2013/08/62672/
errr (vendég) [2013.08.29., 16:34][válaszolok] #33
"Nyugati baloldali, zöld és független értelmiségiek kezdeményezése alapján arra akarják felszólítani az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg az úgynevezett feltétel nélküli alapjövedelem, más néven a minimáljövedelem bevezetésének lehetőségét. 2014. január közepéig az Európai Unió legalább hét országában összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni a kezdeményezés sikeréhez, országonként változó kvótával. (Magyarországról például legalább 16 500-at kell prezentálni. A kezdeményezéshez az
Alapjovedelem.hu oldalon lehet csatlakozni.)

A hosszú távú cél az, hogy az unió valamennyi polgára munkaviszonytól függetlenül részesüljön olyan jövedelemben, amely biztosítja a méltó életfeltételek anyagi hátterét. Közvetlenül pedig az, hogy az Európai Bizottság vizsgáltassa, az Európai Parlament vitassa meg a kezdeményezést. A minimáljövedelem csak első hallásra úttörő gondolat, valójában több évszázada része a társadalmi reformokról szóló vitáknak...
részletek a lapon ..
-
Én támogatom!
népcsoport (vendég) [2013.08.29., 20:20] válasza erre: #33[válaszolok] #34
Van Európában és hazánkban is olyan népcsoport, melyiknek tagjait - tisztelet a kivételnek - nagyon nehezen lehet munkára bírni. Ha ez (#33) bejön, még így sem lehet majd velük bírni.

ÉN NEM TÁMOGATOM ezt a nyilvánvalóan liberális ostobaságot'
errr (vendég) [2013.08.30., 17:30] válasza erre: #34[válaszolok] #35
Nyilvánvaló hogy el sem olvasott semmit sem, s így aztán tudatlanul de elszántan véleményt mond. Többek között szegény Bonaparte N. is mint liberális. hehehehe.
De azért joga van nem támogatni....
Olyan ez mint az öszödi beszéd. Aki nem olvasta vagy egyáltalán nem is értette, az hujjogott leghangosabban "jóhírünket keltve szerte a világban.
Ez a tragédia nem Trianon.
Jól szórakozik... (vendég) [2013.08.30., 20:33] válasza erre: #35[válaszolok] #36
Pereljen be: De maga egy nagy barom, hogy ilyeneket ír! Valószínűleg jól szórakozik, hogy felbosszant embereket. Nagy boldogsága lehet.

"S bár a lényeget még nem értheted
Amíg nem éltél nehéz éveket "

Egy-két trianoni nehéz év után (mondjuk Erdélyben) inkább leharapta volna a saját nyelvét, mint hogy ki kelljen mondania a 35-ös hozzászólásának utolsó sorát!
Hát csak érvezkedjen kedves errr!!! Ennél nagyobb élvezetet nem is lehet önnek kívánni.
errr (vendég) [2013.08.31., 12:16] válasza erre: #36[válaszolok] #37
Pereljem be? - nincs elég baja?
Dehogynem. :-)
Igen, megismétlem a butaság a műveletlenség s az ezekből fakadó megvezethetőség a legnagyobb baj itt nem Trianon.
Hogy jónéhányan a négy lapműveletet sem vágják s ezekre épül a rezsicsökkentős maszlag.
Ne rám haragudjon, hanem gyógypedagógusára.
36 (vendég) [2013.08.31., 13:17] válasza erre: #37[válaszolok] #38
Minden ember fontos ebben az országban, ezért szívesen kezelem. Az ilyen erősen torzult személyiséggel rendelkező erősen nárcisztikus és antiszociális emberek a szakterületem. De mivel ön nehéz eset, előrehaladott állapotában van a betegségében, ezért egyelőre ne hozzon magával senkit (valószínűleg vannak egy páran még maga körül, a zsák mindig megtalálja a foltját).
Ami pedig az erre a társadalomra erősen jellemző tájékozatlanságot és vakságot illeti, ebben a kérdésben egyet tudnék önnel érteni, csak az a baj, hogy ez önre is igaz. Mert más szemében észreveszi a szálkát, de a sajátjában a gerendát sajnos nem. Ön ugyanúgy szűk látókörű és egyoldalúan tájékozott ember benyomását kelti a hozzászólásaival, mint akiket kritizál.
Gyógyuljon! Sok sikert hozzá! Ha első lépésként megtalálja önmagában a jót, akkor van remény a gyógyulására!
Isten áldja!
errr (vendég) [2013.08.31., 14:39] válasza erre: #38[válaszolok] #39
Kedves "atyám"!
Kuruzslás helyett igyekezzen inkább felvenni az beszélgetés fonalát, s abban a nagyszerű pillanatban meglátja rögvest másképpen viszonyul majd zsákhoz, folthoz, szálkához, látóhatárokhoz.
Sajnos megint nem tudok gratulálni mai produkciójához Önnek. Mondhatnám kevés, bár mulatságos, amit előadni, érvek helyett ezuttal is hasztalan s sajnos a megszokott gyönge szinvonalon méltóztatik.
Üdvözlöm, s felzárkózásához sok türelmet erőt és értelmet valamint kitartást kívánok Isten áldásával.
kedves 36 (vendég) [2013.08.31., 16:11] válasza erre: #38[válaszolok] #40
Nem érdemes errr úrral vitatkozni! Nem hatják meg az érvek, csak a magáét mantrázza.
errr (vendég) [2013.08.31., 22:27] válasza erre: #40[válaszolok] #41
Mely érvre tetszett gondolni? Hangzott el egy is?
Érv (vendég) [2013.09.01., 07:07][válaszolok] #42
Nem tudom miről beszél /ír/ a kedves 40-es . Amit ugyanis a 36- nevezett személy írt az teli van sértegetéssel, egyetlen józan érv nélkül ! Most akkor kinek van szüksége "gyógyulásra"?
mire fel (vendég) [2013.09.01., 15:40][válaszolok] #43
van a szerencsi zsido temeton 4.kamera nem tulzas egy kicsit.
biztos (vendég) [2013.09.02., 09:54][válaszolok] #44
Ha már hozzákezdett, munkában van, biztos nem lesz kátyús a 37-es.
http://www.szerencsitv.hu/szerencsi-hirek/szerencsi-hirek/4297-munkaban-az-utugy ...
errr (vendég) [2013.09.02., 18:01] válasza erre: #44[válaszolok] #45
"Elvtársak megnyerjűk az útcsatát"
Új kiváló ötlettel az autópályákat az útfelügyelet alá vonják és majd onnan lesz pénz paripa fegyver...csakhogy akkor meg ott nem lesz. Az M3-as több szakasza is hetekig kátyús volt már tavaly ami szerintem nemzeti szégyen. Lényeg hogy van biztos, akit eddig szintén azzal etettek hogy majd 2024-ben... Hol lesznek már 2024-ben?
manna (vendég) [2013.09.02., 23:18][válaszolok] #46
http://www.eszakhirnok.com/miskolc/31985-breking-20-ezer-laptopot-osztanak-ki-a- ...
Lehet majd marakodni, ki kapott, ki nem. Négy milliárdba kerül.
Egy hsz.: Én ugyan biztos nem kapnék, hiába vagyok jogkövető, de már tudom, hol fogok negyedáron laptopot venni :-))
errr (vendég) [2013.09.03., 19:38] válasza erre: #46[válaszolok] #47
Jogkövető magatartás? - és 4 milliárd? Már megint egy mutyi.
Kovács Nándor [2013.09.05., 09:05][válaszolok] #48
Hölgyek és Urak!

Délutáni matinéhez:

youtube thumbnail

youtube thumbnail

youtube thumbnail

youtube thumbnail

Hosszú lesz, de érdemes végig nézni, nyitott elmével.
Sok-sok kérdésre választ ad, de még több kérdést vet fel.
jelenczki (vendég) [2013.09.05., 12:18] válasza erre: #48[válaszolok] #49
A négy részes dokumentumfilmet már ismertem. Hosszú, de nagyon jó.

2009.-ben készült, az MSZP-Gyurcsány-Bajnai éra utolsó előtti évében. Amikor pl. Bogár László a közelgő választás tétjéről szól benne az első rész elején, akkor 2010-re utal.

http://www.jelenczki.hu/index2.php
zsozsó (vendég) [2013.09.06., 04:54][válaszolok] #50
Nem gondolták ezt sokan végig, hogyan fog ez működni?
Sehogy. Nem lesz könnyű visszacsinálni.
http://gepnarancs.hu/2013/09/erdo-peter-primas-orban-viktort-szapulja/
Kovács Nándor [2013.09.06., 08:16] válasza erre: #49[válaszolok] #51
Bizony nagyon jó. Viszont ha elvonatkoztatunk a pártoktól (bár nehéz), akkor meg lehet figyelni, miként is rabolták szét ezt az országot. Amit szintén érdemes megfigyelni, azok a módszerek.
A filmeben elhangzott számokkal és kőkemény tényekkel, pedig kár is lenne vitatkozni.
Amit én kiemelnék az a második rész elején (9:56) található. Dr. Kőrösi Imre válasza a drága miniszter úr hozzászólására. Na ilyet ritkán lehet hallani, de ennél is fontosabb, az a miniszter arca. Tessék figyelni a testbeszédét. Minden elárul...
Kovács Nándor [2013.09.06., 08:47][válaszolok] #52
Pénzügyi alapismeretek:
youtube thumbnail

Aki figyelmesen végig nézni, megérti, az észreveszi, hogy teljesen mindegy, bal vagy jobb oldal. A csont ugyanaz, csak az egyik piros arannyal keni be a másik meg gulyáskrémmel.
Kovács Nándor [2013.09.06., 09:09][válaszolok] #53
Folytatás:
youtube thumbnail
erre varrjál gombot (vendég) [2013.09.06., 10:33][válaszolok] #54
youtube thumbnail
biztos lenne rá (vendég) [2013.09.07., 13:21] válasza erre: #45[válaszolok] #55
Régen jártam a 37-es úton, meglepően jónak találtam.
Alig hogy kimondtam, majd' szét szakadt a werda egy kátyúban.
Szerintem ez trehányság, felelőtlenség. Mert nem igaz, hogy a pénzen múlik. Egy brigád két nap alatt betömhetné őket. Laikusként mondom, nem valami folyékony szerű masszával, ami nagy melegben majd csészealjként kivirul a Nemzeti kátyúból.
Nincs sok a falvak felé sem, de azok olyan igazi, jó nagyok.
Gondolom, egymásra mutogatnak, várnak, mert nem nyúlhat hozzá, csak az útkezelő. (?) Ott meg ugye a kapacitás... Majd latyakban...
errr (vendég) [2013.09.07., 14:08] válasza erre: #55[válaszolok] #56
Amint jön egy kis csapadék netán faggyal, ezek a kátyúk valósággal szétrobbannak és utána majd jön a szöveg, hogy télen nincs bitumenkeverés meghogy micsoda pech, mindig télen.
Igaza van valóban jóidőben ez csak 1 autó és két-4 ember kb 1 hetes munkája lenne.... igaz Sátoraljaújhely felé nem annyira járok, s lehet ott sokkal rosszabb a helyzet.
Tegnapelőtt kint voltak nagy erőkkel itt Szerencs felé. S mit gondol mit csináltak? Új patkát. Nomost hát Besenyő Pista bácsi jutott eszembe, hogy : "Maargit! Hát normáááális?"
papa (vendég) [2013.09.07., 14:20][válaszolok] #57
A múltkor főleg a szerhir oldaláról írtam, most benéztem a Sárkány tv oldalára, hát mit mondjak egyik kutya másik eb a friss tájékoztatásban. Legutóbb aug. 31-én került ki érdemleges hír, egy hete, most meg kiraktak egy filmajánlót csapnivaló a helyi média...
bp (vendég) [2013.09.07., 15:01] válasza erre: #56[válaszolok] #58
Már nem számolom, nem kérkedni akartam....:)
Gesztely-Szerencs közötti szakaszra gondoltam. Főuton a 60/km egyébként is egy röhej. Jeleznék inkább a kátyúkat, előre. Van olyan tábla egyáltalán? A bukkanót ismerem, de az úgy felfelé dob...:(
menj inkabb (vendég) [2013.09.07., 17:47][válaszolok] #59
korbe vagy szolj Ronavolgyinenak epitsen utat,vagy egy kilatot vagy ferinek csinaljon fesztivalt mert kenyer van cirkusz meg lesz.
Hádám [2013.09.07., 20:03][válaszolok] #60
Nekem eddig a kátyúk 180.000 ezer forintomba kerültek ezéven... ennyibe került az autómon a javítás, miután a teljes futómű gyakorlatilag rommá ment... "mák", hogy a féltengely megúszta...
errr (vendég) [2013.09.08., 10:45] válasza erre: #52[válaszolok] #61
Érdekes és nyilván valhol hasznos összeállítás ez, csakhát meddő.
Valóban úgy tűnik, hogy mindegy ki kormányoz, csak az nem, hogyan teszi azt amit. Csekély eltérés, de pl. a maiakat nézve az már vérforralóan pofátlan és a látszattal sem törődve hazugnál is hazugabb. Ugye nem a jobbikban reménykedik?
Egyébként meg ez a hőn óhajtott kapitalizmus. A pénz irányít. Teljesen mindegy a tulajdonos nemzetsége úgyhogy arra hivatkozni is szamárság illetve több annál! Csalás!
Szép-szép a magyar termelők meg a magyar dolgozók féle szöveg, ámde azok is ott tolongtak a rendszerváltáskor bután megtévesztve és azóta sem eszesedtek szemernyit sem. Amíg ők maguktól vagy segítséggel nem jutnak el oda, hogy szétverjék ezt a vackot amit itt politikának csúfolnak s a vétkeseket fel nem magasztalják oda ahova valók....semmi sem fog változni.
szint (vendég) [2013.09.08., 17:08] válasza erre: #61[válaszolok] #62
A T. errr néven hozzászóló nagyon el lehet keseredve valami miatt.
Itt adja ki a dühét napról-napra. Mindegy miről ír, csak az a lényeg, hogy amit ez a mostani nemzeti elkötelezettségű kormány tesz/csinál az rossz/romlott.
Ha sokáig "kapaszkodik" még errr néven hozzászóló fórumtársunk, előbb-utóbb eljut egy olyan alacson szintre, mint ...., na de hagyjuk a zrikát ... közeleg a karácsony.
pedző (vendég) [2013.09.08., 18:03] válasza erre: #62[válaszolok] #63
Nem talán a hónapban is leesik majd vagy 80 mila? Csak mondom...
Nagy lehet a baj mindenfelé, de talán már csak az évet kell kibekkelni...Köszönet érte a rezsicsökkentő kormányunknak, (taps) és reméljük, ha újabb négy évet kapnak, ingyen lesz minden.
Amennyiben bukna a jobboldal, (bukott jobboldal) akkor kirivóbb esetekben a négy évet én kevésnek találom...
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-583569
2/3 (vendég) [2013.09.08., 18:49][válaszolok] #64
Igaz hogy csak az mno.hu hozta, de érdemes beleolvasni:

http://mno.hu/belfold/valasztas-2014-siman-ketharmadot-szerezhet-a-fidesz-118251 ...

Ez van! Nem feladni balosok!
1.0 (vendég) [2013.09.08., 19:41] válasza erre: #64[válaszolok] #65
Kell is most a buzditás, gyengén játszik a csapat.
A kétharmad stimmel. Ha egész lenne, akkor nem a manipulált közvélemény-kutatásokkal érvelne állandóan.
errr (vendég) [2013.09.08., 22:22] válasza erre: #62[válaszolok] #66
T. szint! A kis geodéta.
Ugyan több néven de ugyanolyan bugyuta és még mindig nem jutott el oda, hogy valamibe is bele tudna kötni. Ha látná éppen vigyorgok azon amint elképzelem visszafogottan lila ábrázatát, s idegességtől reszkető kezét rángatódzó arcát miközben jópofáskodni próbálgat...trafikosok védőszentje. Talán majd Karácsonyra...izenjen a Jézuskának, hozzon magának értelmező szótárt...
Gabi (vendég) [2013.09.09., 10:17][válaszolok] #67
Van valami új hír a Sydnex kft csődjével? Mi lesz az ott dolgozó emberekkel?
Kovács Nándor [2013.09.09., 13:00] válasza erre: #61[válaszolok] #68
Nem meddő dolog ez. Főleg akkor ha a hozzászólásának utolsó mondatát visszacsatolja az elejére. Amennyiben Ön átlátja azokat a dolgokat amiket a riport is taglal és felnyitja azok szemeit, akikről Ön beszél, hogy csúnyán meg lettek tévesztve, máris nem meddő a dolog. Ha ezt ráadásul ideológiáktól mentesen is teszi, akkor még előrébb lehet a dolog. Előbb-utóbb létre jön az a kritikus tömeg, amikor nem a politikai eszmék lesznek fontosak, hanem a jó vagy rossz. Mikor már a tömeget nem lehet átverni, megvezetni, mert annak tudása sokkal magasabb lesz!
őszi program OV (vendég) [2013.09.09., 18:37][válaszolok] #69
Az link alatt megjelenő cikk első képére kattintva világos, egyenes tájékoztatást kaphatunk a miniszzterelnöktől, mi várható az ősz folyamán.

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=195334

Kell az újabb rezsicsökkentés, s ésszerű döntés a devizahitelek kivezetése.
Bravó OV!
válaszok OV (vendég) [2013.09.09., 18:44][válaszolok] #70
Nincs meg a videó, de el lehet olvasni OV válaszát az MSZP-s kritikákra:

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=195335
"kisrogán" is sokat tanult (vendég) [2013.09.09., 19:04][válaszolok] #71
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=195336

Csak 5 perc. Megint a link alatt megjelenő cikk első képére kattintva.
errr (vendég) [2013.09.09., 19:21] válasza erre: #70[válaszolok] #72
Erre nemigen lehet értelmes választ adni sem cáfolni s megpróbálta?
:-)
4 évet elvesztegetett az ország - ugyanis a 2014-es gazdasági növekedés nem haladja meg a 2010-es mértéket. Miközben a kormány 12 új adónemet vezetett be, így a terhek magasabbak mint kormányváltás idején. Ráadásul a magyar családok kétharmada a rezsicsökkentés ellenére is kevesebb pénzből gazdálkodik mint 2010-ben, a beruházások leálltak, a kis- és középvállalkozások sorra jelentenek csődöt, hiányzik a jogbiztonság és a kiszámítható gazdaságpolitika. És az államadósságot úgy sem sikerült csökkenteni, hogy a kormány elverte 3 millió ember 3 ezer milliárd forintnyi gazdasági megtakarítását.

(Ezek a bolsevikek miket nem állítanak: nopersze valamennyi értelmes emberrel karöltve, csak vagyunk-e elegen?)
errr (vendég) [2013.09.09., 19:27][válaszolok] #73
Egyébként, ha nem volna világos, nem újabb 100 000, 47 ezer Ft-os munkahelynek csúfolt valamire van szükség, ami munkanélküli segélynek is gyatra, sem nem rezsicsökkentésnek nevezett segélyezésre, (pláne nem olyanra amelyik a tehetős nagyfogyasztónak előnyös), hanem értelmes munkát és megélhetést nyújtó gazdaságra ahol fizetést kap az illető és kifizeti a rezsit... gondolom tudnák még folytatni akik nem érdekeltek a mellébeszélésben.
Ide jutottunk, hogy fő kampányfogás lehet, a rezsicsökkentés... koldusok milliói..
meghogy az ingyenfát ingyen fogják hazafuvarozni.... szégyen.
errr (vendég) [2013.09.09., 19:45] válasza erre: #68[válaszolok] #74
Csak reménykedni lehet.
pulyka (vendég) [2013.09.09., 20:34][válaszolok] #75
Mérgespulyka errr megint hozza a formáját: 'minden rossz, amit a FIDESZ csinál, még az is ami minden magyar állampolgárnak jó'

Azt javaslom nyugodjon meg kicsit, itt az éjszaka, pihenje és aludja ki magát. Talán reggel nyugodtabban fog ébredni és pozitívabban látja majd a világot, úgy mint, mondjuk a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején tehette.
Tudom én! Nehéz elfogadnia, hogy nem az orzságot kiárusító kommunista utódoknak és liberális SZDSZ-eseknek áll a zászló.
Azért a devizahiteles mentésnek és az újabb rezsicsökkentésnek, a pedagógus béremelésnek, vagy éppen az egészségügyi béremelésnek örülhetne egy ici-picit a T. mérgespulyja errr fórumozó társunk!

Szurkolok errr-nek, hogy mihamarabb gyógyuljon ki ebből a súlyos, letargikus állapotából.
errr (vendég) [2013.09.09., 21:18] válasza erre: #75[válaszolok] #76
Maga komolytalan papagáj!-Egyetlen gondolata sincs csak szajkózza amit elé tettek.
Két rövid gondolatébresztő dolgot mondanék, ha nem zavarja meg a jól megérdemelt pihenését.
1. Ön szerint értelmes ember eredménnyel merészeli gyermeknevelésre buzdítani a családokat akkor amikor éppen kicsesztek a pl ratkós nagyapával?
És normális-e az a kormány aki eltörli az összes nyugdíjas kedvezményt tekintet nélkül arra, hogy az illető irodába rohad, vagy éppen fizikai munkát végez?
2. Szabdságharcnak minősül-e az, ha egyik legfényesebb csillagunk kimegy Brüsszelbe és a biztos szerint azonnal ( a rendelkezésre álló időt sem kitöltve), elfogad mindent amit elétettek. Tehát 5% büntetést ami csekély 75 milliárdra jön ki. Csakhogy újraindítsa az EU a szabálytalanságok miatt befagyasztott 13 támogatási projectet. Igaz 2 %-ot remélt...de ez szerinte siker.
Aludjon a válaszra nehogy hebehurgyán kinevettesse magát. Szép estét!
errr (vendég) [2013.09.09., 21:22] válasza erre: #75[válaszolok] #77
Valahogyan sohasem sikerül semmit sem cáfolnia, csak fröcsög.
Ezzel szeretnének választást nyerni? - meg a rezsicsökkentéssel amit tulajdonképpen szerintem nem is ért meg? A villanyszámláján sem képes eligazodni ebben biztos vagyok.
Rudrudrud. :-)
Talán ha bukfencezne egyet nagyobb sikere lenne.
Páva (vendég) [2013.09.10., 06:11][válaszolok] #78
Kedves 75-ős ! Ön itt páváskodik a nagy Fidesz sikerekkel ! Csak azt nem tudom hol él ön ? Látta a tegnapi tv híradót ? Az Ózdi kórházból hét aneszteziológus közül most ment el öt szakorvos külföldre ! Maradtak ketten ! Felváltva ügyelnek minden nap ! Na, ez az egészségügyi siker ? Devizahitelesek mentése ? Az országgyűlési képviselők biztosan örülnek, mert eddig zömében ők vették igénybe . Pedagógus béremelés ? Miközben elvették a túl munka utáni kifizetéseket!? Rezsicsökkentés ? De hiszen annak többszörösét rabolják el a zemberektől külömnféle adók formájában ! És van pofájuk mindezeket "eredmény" ként propagálni ! És sajnos vannak önhöz hasonló agymosottak, akik mindezt el is hiszik, vagy legalábbis úgy tesznek !
Csángó (vendég) [2013.09.10., 09:21] válasza erre: #75[válaszolok] #79
Tudom, hogy ilyen hozzászólásokra nem kell reagálni. Én is csak ennek apropóján írok le pár gondolatot.
Véleményem szerint a jelenlegi kormány hibái ("bűnei?"):1. jogbizonytalanság; 2. kiszámíthatatlan gazdaságpolitika; 3. szociális érzéketlenség.
1. (röviden): visszamenőleges hatályú törvények, végrehajtási rendeletek nélküli törvények, egyes törvények életbelépése után is módosítanak rajtuk, illetve utólag értelmezik azokat.
2. Nem lehet tudni mit akarnak (a saját érdekszférájuk támogatásán kívül). A bármikor, bármelyik területen kivethető adók, sarcok miatt az új befektetők elmaradnak, a régiek kiszállnak. A gazdaság stagnál (?).
3. Az egykulcsos adóval és az akkor bevezetett szabályokkal hátrányos helyzetbe hozták az átlagos- vagy átlagtól kevesebbet keresőket, a háromtól kevesebb gyereket nevelőket, illetve azokat akiknek már felnőttek a gyerekeik. A rezsiköltségekre rászorultsági alapon meglévő támogatásokat megszüntették (a szegények költségei nőttek).
Lecsökkentették a munkanélküliek járandóságait, a munkakereséssel eltölthető időt, a szociális juttatásokat. Megadóztatták a közmunkát és a minimálbért.

Az államadósság csökkentése érdekében "átirányították" a magánnyugdíjpénztár-tagokat (elvettek 3.000 milliárdot), mégsem csökkent az államadósság. Megsegítették a devizahitelesek egy részét, elsősorban azokat akik nem voltak rászorulva. Sok olyan adót vezettek be (ÁFA növelés, tranzakciós "illeték", mit tudom én mi) mellyel mindenkit sújtottak, elsősorban azokat az alacsony keresetűeket, akik nem tudják ezeket kikerülni.

Mindezzel szemben most örüljön mindenki a kétszer tíz százalékos rezsicsökkentésnek, mert ez mindent megold! Sajnos ez elsősorban nem a rászorulókon segít. Nézzük meg például, hogy Szerencsen a bevezetett gáz ellenére hányan fűtenek szénnel vagy fával?
modern (vendég) [2013.09.10., 10:29] válasza erre: #70[válaszolok] #80
"...a Fidesz-KDNP szerint egy modern nemzetben vannak jobb módúak, van középosztály, és vannak szegények,...Én látom azt, hogy önöknek fáj, ha egy jómódú ember zsebébe megy a pénz, és nem a multinacionális vállalatokhoz" (OV)

-Egy modern nemzetben nincs egykulcsos adó. A multinacionálisokat már megszivatták, (a szegényebbek is fizetik, mert ezután is a multiba fog járni) És ne a medence vizének fűtése legyen már a rezsire hivatkozva támogatva, hanem néhány alapvető dolog.
Akkor mit akarnak? Egy kommunista alapokra épülő nemzetet, ahol legyenek azért gazdagok is? Eddig választani lehetett őket, ezután majd kinevezik egymást? Jobb módúaknak.
Fáj bizony, ha szerintük ez a modern.
közműszektor (vendég) [2013.09.10., 13:42][válaszolok] #81
http://index.hu/gazdasag/energia/2013/09/10/nonprofit_kozmuszektor/

Szerintem helyes lépés, hogy ne külföldre menjen a közműszámláinkból képződő nyereség és haszon, hanem maradjon itthon, teljes egészében forgassák vissza a közművek fejlesztésére, felújítására.

Ahogy Horn Gyuláék (MSZP) és liberális társaik (SZDSZ) eladták a hazai villamos és gázszolgáltató szektort 1994-1998 között a külföldnek az felháborító. Ez is oka volt az energiaárok megsokszorozódásának.
számítások (vendég) [2013.09.10., 15:48][válaszolok] #82
http://www.mfor.hu/cikkek/Uja_140_milliardot_dobnak_a_haztartasoknak_Orbanek.htm ...

Rövid összefoglaló:
"Összesen 320 milliárdot hagy a háztartásoknál az immár harmadik körébe lépett rezsicsökkentésekkel a kormány. Ez a 9,9 millió lakosra vetítve 32,3 ezer forintot jelent fejenként, tehát a csecsemőktől az aggastyánokig mindenki ennyit spórol meg a rezsiből. Persze más kérdés, hogy ami a lakosságnál megtakarítás, az a másik oldalon bevételkiesés. Nagyobb részben természetesen a szolgáltatóknál, kisebb részben pedig a költségvetésnél."

A 320 milliárd forint évenként értendő.

Jó cikk, a számok nyelvén mutatja be a rezsicsökkentés hatásait, nem pedig a politika nyelvén.
szerencsi (vendég) [2013.09.10., 19:35][válaszolok] #83
Nem értem hogy jön össze ennyi pénz a rezsicsökkentésből.Valószínű Én nem tudok jól számolni.A villanyszámlám -700ft. a gáz -450ft.a víz számlán nem látom a csökkentést.Ennyi ez havi 1150ft.Ez egy két személyes háztartás.A fa ára nem csökken ,pedig nagyon sokan visszatérnek szilárd tüzelő anyaghoz.Nem értem ,de biztos bennem van a hiba.
errr (vendég) [2013.09.10., 19:36] válasza erre: #82[válaszolok] #84
Nem azt vitatjuk uram, hogy ez összegszerűen mennyi, hanemhogy mivégre van s mit ér. Ugyanis, pl a pénzmozgás megadóztatásával, asszem éppen szept 1-től, nyugodtan számolja vissza ezt a pénzt búsásan az állam zsebébe. S aztán térjen rá szépen a másik 15 új adónem és sarc összegére amit meg csak úgy kompenzáció nélkül szednek be. A másik. A 320 milliárdot ne tessen már szétosztani. Tessen szíveskedni tudomásul venni, hogy van akinek havi 300 ezer a villanyszámlája pl és van akinek 3 ezer. Nomost nehogymár szétossza azt a havi 30 ezret is barátom.
Szabad gondolkodni is, nem csak olvasgatni s bólogatni. Fog sikerülni? :-)
Figyeljen még egy kis rávezető, amit csak a példa kedvéért:
itt van az útadó. Nagyon jó ötlet, helyes!-lenne ha nem hárítanák át azonnal a fuvarozók... nomost maradt 3 ezer Ft-kája rezsicsökkentésből teszem azt... már régen ki lett számolva, hogy ezt majd szépen elviszi az áremelés.. Maga úgymond kapott... ha nem tud számolni.
errr (vendég) [2013.09.10., 19:37] válasza erre: #80[válaszolok] #85
Egy modern nemzetnek nem él létminimum alatt az 50 %-a. :-)
Pl
errr (vendég) [2013.09.10., 20:03] válasza erre: #60[válaszolok] #86
Ha jól tudom, be lehet jelenteni az Útfelügyeletnél a károdat és ritkábban megtérítik:
-amennyiben rendőrt hívtál, és fotód is van és mire kimennek majd hivatalosan ellenőrizni a panaszodat be nem csináltatják előbb, mint már előfordult.
Gyurcsány exponálja magát (vendég) [2013.09.10., 21:01][válaszolok] #87
http://index.hu/bloghu/hacsaknem/2013/09/10/feri_vagyok_es_szinpadot_keresek_mag ...

Néhány napja valaki, talán BR belinkelt egy Gyurcsány videót, amiben a tanévkezdés apropóján hosszan beszélt a semmiről és fogadkozott OV leváltása kapcsán (nagy szerencse, hogy erről nem Gyurcsány fog dönteni).

Az utóbbi napokban megint extázisban van a csávó, állandóan nyilatkozik, megnyilatkozik. Érzése szerint a saját maga, de legfőképpen az MSZP kárára.
A fenti linken egy ezzel kapcsolatos, őszintén balosnak tűnő vélemény olvasható.
Hát tényleg: lesznek még bajok ezzel a fiúval...
errr (vendég) [2013.09.10., 21:31][válaszolok] #88
...már a kátyút.
mese (vendég) [2013.09.11., 08:05] válasza erre: #82[válaszolok] #89
Kérem, hogy a saját családjánál mutassa be a rezsicsökkentés + egyéb költségek hatását.
Bukovszky Róbert [2013.09.11., 08:52] válasza erre: #87[válaszolok] #90
Természetesen kilehet forgatni amit írtam, de azért én csak felhívnám a figyelmett arra a tényre, hogy szóltam előre, a tartalmat nézzék, ne az 'előadót vagy annak a sajátos stilusát. Ok, GyF mondjuk kicsit 'lalás, akkar ezen http://nol.hu/belfold/orban_a_trafikmutyirol__eskuvo_elotti_aszfaltozasrol_es_a_ ... válaszok adóit, hogyan lehet értékelni.
madár (vendég) [2013.09.11., 08:57] válasza erre: #82[válaszolok] #91
Azt számolja már ki nekem, hogy ebből mennyi a rám eső rész? Köszönöm
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81ltal%C3%A1nos_forgalmi_ad%C3%B3
köz-vélemény-kutatás (vendég) [2013.09.11., 21:02][válaszolok] #92
Nézőpont:

"A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a kormánypártok tábora látszólagos megnyugvással figyelheti az ellenzéki pártok mozgolódásait, hiszen a Fidesz-KDNP továbbra is jelentős előnnyel vezeti a népszerűségi listát. A választásra jogosultak 33 százaléka szimpatizál a kormánypártokkal, 12 százaléka az MSZP-vel, 5 százaléka az Együtt2014-PM szövetséggel, 4 százaléka az LMP-vel, 11 százaléka pedig a Jobbikkal. Egy most vasárnap tartott választáson a felnőtt magyar lakosság 60 százaléka vett volna részt, a leadott voksok 40 százalékát pedig a Fidesz-KDNP szerezhette volna meg, míg 12 százaléka jutott volna a szocialistáknak, 11 a radikálisoknak, 7, illetve 4 százaléka pedig az Együtt2014-PM-nek és az LMP-nek."

forrás:

http://nezopontintezet.hu/aktualis/nem-tetszik-a-paktum/

Még mindíg nem kell idegeskedni! Gyurcsány csak még most kezdi a kampányt, igaz egyenlőre a baloldal ellen:) Most először szurkolok ennek a Gyurcsánynak:) Jól csinálja, talán még a Mesterházi-Bajnai párosnál is:) Mármint a baloldal teljes ellehetetlenítését.

Érdekes felmérés, hiszen vizsgálták az ellenzéki MSZP vs. libás Bajnai megállapodás hatásait: megdöbbentő eredmények, jó grafika, egyértelmű kudarc a baloldali szavazók körében is.

A felmérés szeptember 2-6. között készült, tehát még friss, szinte ropogós.
idézet (vendég) [2013.09.11., 22:16][válaszolok] #93
wizes4 | 2013. szeptember 11. | 11:55:24

" Ki hitte 23 évvel ezelőtt, hogy egy értelmes jobbravaló a szocializmust javítani akaró liberális gondolkodással is beoltott fiatalemberből egy vad cezaromániás Napoleon komplexusos országrontó, mindent ami mozdítható és ellopható, azt meglovasító gazember lesz, akinek a politikai beállítottsága 180-fokos fordulattal félfasiszta - kommunista elveket fog vallani, és országvezetőként eszerint cselekszik és az országot romlásba viszi?

Mi a magyarázat arra, hogy 23 év politikusi pályafutása alatt milliárdossá vált, ingatlanokat gyűjtögetve ??

Lebontja az állami felépítményeket. rokonokat, iskolatársakat, gyerekkori játszótársakat neveztet ki az összes állami felépítmény élére.

Ki hitte 1989-ben hogy egy Orbán Viktor nevű fiatalember, aki az országban az egyik legszimpatikusabb reményteljes politikusának indult, ilyen pénzsóvár, országmegosztó, cezaromániás folyamatosan napi 36 órában hazudozóvá váljon.

Kuncze a hibás, belügyminiszterként nem állították le a székházlopási manővert, nem varrták be.

Nem hiszem van még egy ország a Földön, ahol a regnáló miniszterelnök vidéki házának két szomszéd telkére közpénzből stadiont és futballakadémiát építenek és nincs vizsgálat.
"
matek | 2013. szeptember 11. | 11:51:12

Érdekes O.V. értelmiségi szintje,még várom azt a pillanatot amikor mint miniszterelnök lesz képes szembenézni az ország helyzetével.És amikor a felismerés úrrá lesz rajta,hogy csak ők és nem a komcsik tették tönkre ezt az országot.Annyi mindent össze tud hordani és annyi mindent meg tud magyarázni,de mindhiába.Ez egy diktatúra akar lenni és a kor neki is lapáton a helye,kedves hölgyeim és uraim.

Csak idéztem egy mai fórumról, valahonnan a sajtóból.
Bukovszky Róbert [2013.09.12., 07:59][válaszolok] #94
Számomra ez http://www.168ora.hu/itthon/csinald-magad-temetesen-elcelodik-die-presse-118359. ... nem újdonság, én a Családom szerint már vagy 25 éve "ásom a saját síromat" mint erős dohányos.

Ezek a "libsik" http://www.168ora.hu/itthon/rekordhosszusaguak-magyar-muteti-varolistak-118355.h ... meg Édesanyám is megint hazudnak, bár az utóbbiban kételkedem mert a saját szememmel láttam, hogy 23!!! /majd 2 év/ hónapra jegyezték elő egy térdműtétre,hogy sűrgős lenne-e? gyakorlatilag most 40 év Szerencs-Zombor biciklizés /nem hobbi munka/ után járni sem tud 69 évesen.
Bukovszky Róbert [2013.09.12., 08:15] válasza erre: #94[válaszolok] #95
Bocsánat lemaradt. Sajnos Édesanyám már kezd szemilissé is válni, meg a felfogó képessége sem a régi már, pedig én próbálom Neki elmagyarázni, hogy várjon türelemmel, építenek még 8-10 stadiont aztán majd az Ő jelentéktelen gondjaival is foglalkoznak, ááááá de hiába egyszerűen hajthatatlan, csak pityereg meg marékszám szedi a fájdalomcsillapitót a fájós térdére, pedig bónuszként már azt is megígértem, hogy elviszem majd az új stadionba egy Loki-Kaposvár örökrangadóra ahol élőben láthatná a Magyar csodát Guzmics Richardot aki ugye sokat tett a Román-Magyar megbékélésért hisz piros-fehér-zöldben játszva olyan gólpaszt adott a sárgáknak, amilyet azok évekóta nem voltak képesek adni a saját támadóiknak.
szinvonal.hu (vendég) [2013.09.12., 12:39][válaszolok] #96
92-es hsz--Ön már szinte betegessen ,a közvéleménykutatásokon lovagol-- Írjon már egy értelmes mondatot másról is.!Akár több nick névvel is.Az ön stilusát,butaságát a ,könnyen fől lehet ismerni.
95-hsz-állítólag maga foglalkozott a focival,akkor miér ír ilyen.b..at!
errr (vendég) [2013.09.12., 20:13] válasza erre: #93[válaszolok] #97
Amint eladták az állam által juttatott székházat rögvest kiderült, hogy a sokat szidott öreg "kommunisták", puritán és igazmondó emberek voltak valójában, míg a fiúk előtt már a sánta kutya is eltünt a kanyarban. Hiába na!- igazság: a munka nemesít és stb, csakhogy ezek még soha egy percet sem dolgoztak, olyan is minden dolguk, olyan gyakorlatias. Mint a köztemetés tervezete, meg a nulla tolerancia az utakon, hogy ha valaki átmegy a piroson akkor szegényedjen el a családja akár...vagy a nyugdíjszigorítások, olyanoktól akiket a villamos kell majd elgázoljon 100 évesen merthogy célszerű és hasznothozó tevékenységgel semmijüket el nem koptatták, átheréskedik az egész létet letokásodva elpuhulva elzülve ... ezuttal sem illetem a megfelelő szóval, pedig a magyar nyelv számtalan variációban képes egyvalamit kifejezni..
stílus és butaság 92 (vendég) [2013.09.12., 21:52] válasza erre: #96[válaszolok] #98
Tisztelt 96-os hozzászóló! (Ez egy értelmes monad volt.) Azért linkelek be minden friss közvéleméynkutatási adatot erre a fórumra - már hónapok óta folyamatosan -, mert nagyon érdekel a téma. (Ez egy második értelmes mondat volt.)
Kérését bizonyára már túlteljesítettem, mivel már két értelmes mondatot is írtam erre a felületre. (Sőt! Az előző mondatommal már hármat.)
A zárójelées mondataimmal együtt, s ezt is beszámítva, már hetet.
Kérését számottevően túlteljesítetem. (Nyolc)

Más téma és más típusú vita engem nem érint meg ezen a fórumon, ugyanis ezen múlik hazánk rövidtávú - s talán hosszabb távú - jövője, s nem a dialektikus materializmusra gondolok, de talán a determinisztikus elméletekre igen. (Kilenc)

Stílusom az van, mint mindenki másnak. (Tíz)
S hogy 'butaságom könnyen felismerhető' lenne? (Tizenyegy)
Nem gondolom magam butának, bár bizonyos támákban, egyes területeket illetően meglehetősen elfogult vagyok - ez amolyan üzemi vakság szindróma.(Tizenkettő)

Van viszont egy - vélhetően - rossz hírem sokak számára: a 2014 tavaszi választásokig rendszeresen belinkelem majd a legújabb közvéleméynkutatási eredményeket, függetlenül attól, hogy melyik párt/pártok erősödését/gyengülését jelzik. (Ez egy többszörösen összetett monat volt, ami kettőt is megér, plusz ez a mondat: tizenöt.)

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok minden kedves fórumolvasónak! (Tizenhat)
Butaság (vendég) [2013.09.13., 06:32][válaszolok] #99
Önnek igaza van ha mindig belinkelt valami ostobaságot, hiszen joga van hozzá ! Ha már ön egy klasszikust próbál másolni, hadd idézzek én is egyet : " mindenkinek joga van húlyének lenni ". Tudja ki mondta ezt, amikor a Fidesz eladta a Mahírt Kaja Ibrahimnak /emlékszünk még erre a disznóságra ? / , hát a Közgép nevű pénzszivattyú atyja !
egy (vendég) [2013.09.13., 08:17] válasza erre: #98[válaszolok] #100
Attól hogy számolja, még nem biztos, hogy igaz. Nem?
Csőtörés (vendég) [2013.09.13., 08:46][válaszolok] #101
Ma reggel a Rákóczi útról kanyarodtam be a Kórház köz felé. Láttam ugyan, hogy korábban elzárták az utat, de valaki félrerakta az oszlopokat. Az utcában fogadott a meglepetés, hogy csőtörés miatt le volt zárva a másik oldalon és kb. egy 3 m-es gödör tátong.

Köszönöm annak az utcában lakónak, aki kihajtott onnan, de nem rakta vissza az oszlopokat. Egy ismerősöm látta, hogy a Kórház köz 4. sz. alatti lakos volt az a kedves úriember.
Na, akkor egy szavazattal kevesebb.
errr (vendég) [2013.09.13., 20:54] válasza erre: #98[válaszolok] #102
A maguk jövője nem a mienk s nem is az országé. A közvéleménykutatójukhoz sincs semmi közünk ahogy annak sincs semmi a valósághoz. Bértolnok gondolom udvariasan, mert a másik variáció sértőbb.
Szavazat (vendég) [2013.09.13., 21:21][válaszolok] #103
Istenem, milyen kis dolgokon múlnak a nagy tettek ! Most pl. Ön bevágta a dúrcit és az oszlop odébb rakás miatt ugrott egy szavazat ! Én is arra jártam egyébként, és már az utca elejéről látszott a föld kupac, amiből tudva lévő volt, hogy nem lehet a közön át hajtani . Persze Ön biztosan akkurátus fajta, s ha már ott volt elment egészen a gödörig !
Magyarnak magyar ellensége? (vendég) [2013.09.13., 21:31] válasza erre: #102[válaszolok] #104
Erkölcs és bűntudat nélkül, ostobán, a kirekesztés öröme végett?
"A maguk jövője nem a mienk s nem is az országé." A teljes kirekesztés elvén, mint annak idején a kommunisták tették? Ember! Beküldés előtt legalább olvassa el, hogy milyen butaságot ír le? Mert remélem, hogy csak butaság! Ellenkező esetben Ön egy "Bértolnok gondolom udvariasan, mert a másik variáció sértőbb."
errr (vendég) [2013.09.14., 08:45] válasza erre: #104[válaszolok] #105
Nincs ebben semmi butaság, csak nem gondolkodik eleget.
Ó!- kirekesztés? Na ki is a magyar, kié a kokárda, meg Széchenyi? Ki letéteményese a magyar ügynek?
A fagyi kedves uram (hölgyem) visszanyalt.
No capise végre?
errr (vendég) [2013.09.14., 09:08][válaszolok] #106
Erkölcs és bűntudat. Milyen furcsán hagyja el a két szó a mutyikedvelő száját.
Jól van?
Szép napot!
Csőtörésnek (vendég) [2013.09.14., 12:28][válaszolok] #107
Ön nagyon szigorúan mond it?letet mások felett. Ha annyira hiányzott az elmozdított oszlop, mit szól ahhoz, hogy ma délelőtt már semmilyen korlát nem zárta le a K órház köz elejét. Mivel nekem is van arra ismerősöm tőle tudom, hogy a gödör kiásása után az ön által szavazat elvonással " büntetett" személy rakott ki jelzést, nehogy valaki éjszaka bele hajtson a mélyedésbe ! Na, akkor most cikizze őt !
107-nek (vendég) [2013.09.16., 08:42][válaszolok] #108
Jó hogy rakott ki jelzést, miután szóltak neki, hogy róla írtak eme fórumon. Attól még ugrott a szavazat.
média (vendég) [2013.09.16., 14:55][válaszolok] #109
Siker, elégedettség, együttmüködés, több pénz.. . ez csak pár kifejezés azokból a szalagcímekből, amelyek a Szerencs Hírek oldalán íródtak. Jó tudni, hogy ennyire rendben van minden de minden. Kár, hogy az elszegényedett kiábrándult lakosság ebből mit sem lát. Erről a hurrá-optimista tájékoztatásról valamiért az országos közmédia ugrik be, itt az megy kicsiben, ami ott nagyban, és azt tudjuk, hogy az mit jelent.. .
médiának (vendég) [2013.09.16., 15:34][válaszolok] #110
Már megint az elszegényedett kiábrándult lakosság!
mindent visz (vendég) [2013.09.16., 15:58][válaszolok] #111
A rezsicsökkentés mindent visz: nem csak szerintem, hanem Török Gábor szerint is. Korábban azt olvastam az Indexen, hogy ez a Fidesz "atomfegyvere".

Török Gábor tömör véleménye:

http://torokgaborelemez.blog.hu/2013/09/16/498_rezsi_fel_rezsi_le#more5517224
zsemle (vendég) [2013.09.16., 16:21][válaszolok] #112
A klasszikust fordithatnánk úgy is, hogy nem a rezsi magas, hanem a fizetésed kevés.
http://444.hu/2013/09/16/nem-a-rezsi-draga-hanem-a-fizetesunk-kicsi/
látszik (vendég) [2013.09.16., 19:45] válasza erre: #112[válaszolok] #113
A 112 alatti meghivatkozott linkből is látszik, hogy jó döntés az alapvető energiahordozók (földgáz, villamosenergia) árának 20-20 %-os csökkentése.
Nem tudom miért ellenzi Bajnai és csapata, s miért vonakodott támogatni az MSZP. Persze a háttérből ugyanezek az erők fognak külföldön a Fidesz rezsicsökkentő intézkedései ellen bujtogatni. Ajogy azt már megszikhattuk.
Megszokhattuk, de azért mégiscsak undorító, amit ezek a a magukat baloldalinak és liberálisnak nevező erők a saját hazájuk népe ellen művelnek.
láncfűrészes (vendég) [2013.09.16., 20:08][válaszolok] #114
http://index.hu/bloghu/fenteslent/2013/09/16/mesterhazy_a_lancfureszes

Ezzel a "zseniális" akciósorozattal a baloldalon valóban nyert Mesterházy, viszont így a baloldal nyilvánvalóan el is veszítette a 2014 tavaszi választást. Mindjárt kettőt is: az oszággyűlésit és európai parlamentit.
Mesterházy ügyes gyerek, főleg ha a saját fészkébe kell "pottyantani", no de volt kitől tanuljon államtitkárként. A minszterelnöke bizonyos Gyurcsány volt, aki viszont szintén megkezdte a baloldali fészekbe "pottyantást", ráadásul nagyüzemben csinálja, hisz ebben profi.
libsi (vendég) [2013.09.16., 23:52] válasza erre: #113[válaszolok] #115
csata (vendég) [2013.09.22., 07:40][válaszolok] #116
errr (vendég) [2013.09.22., 12:15][válaszolok] #117
... azt hallom, a németek pl jobban élnek mint 4 éve, vagy az osztrák választási kampány unalmas, mert az osztrákok sem vettek észre semmit a válságból.. Nyilván ott nem dilettánsok uralkodnak nagyobb kárára a köztörvénynek. Ez a rezsidolog meg szánalmas annak fényében, hogy annyi az elvonás hogy már akaratuk ellenére is muszáj volt visszalökni valamit. Felmérésnek jó, hogy valóban még ma is tömegek élnek-e teljes vagy részleges szellemi sötétségben, vagy felötlik már, amennyiben lassan koldulnak és csökkentésekre támogatásokra szorulnak, mi lehet annak oka a rengeteg "siker" és "jól teljesítés" dacára? Hogy egy párt ezzel álljon ki 4 év országlás után? -Ez igen! Miért nem mindjárt ételosztással meg télire ingyenmelegedőkkel, ruhaosztással? Ja azt majd akkor lesz, ha netán még kormányon maradnának?
X-bozon (vendég) [2013.09.22., 13:06][válaszolok] #118
Igen, szánalmas egy dolog ez a rezsicsökkentés! És sajnos odajutottunk, hogy sokan örülnek ennek. Pedig a normális dolog az lenne, hogy az ember kapjon annyi fizetést, hogy mindent ki tudjon fizetni, és élni is tudjon! Ezt kellene megoldani a kormányon lévőknek, bárkik is legyenek. Nem aláírást gyűjteni rezsicsökkentésre! Mert ez nevetséges egy kormányzó párttól!
informatikus (vendég) [2013.09.22., 16:26] válasza erre: #118[válaszolok] #119
Ezért (rezsicsökkentés)fognak nagyot bukni a szocialisták és Bajnaiék is: a szocik ugyan ímmel-ámmal támogatni kénytelenek a rezsicsökkentést, de nem szívből teszik (mintha a fogukat húznák), félnek a nyugati szponzoraik számonkérik rajtuk.
A rezsicsökkentés kulcskérdés már most is, tavaszig még fontosabb lesz. Bajnai talán még parlamentbe sem fog jutni (10 %), ha nem támogatja azt.
regime (vendég) [2013.09.22., 17:05][válaszolok] #120
Igérnek majd fűt-fát, tüzifát, törvényt alkotnak, hogy jár. Érdekes módon a negyedik év vége felé jöttek sok dologra rá, amit megtehettek volna már három éve is. Ha buknának, (bukott jobboldal. ismételjük, ahogyan SG. hagy szokják) akkor nem nekik kell kigazdálkodni. Ha maradnak, egy tollvonással visszavonják, vagy beszedik máshol.
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/327419_orban_aramrezsije
Rezsi (vendég) [2013.09.22., 17:14][válaszolok] #121
Érdekes a 119-es hsz ! Eszerint még vannak akik beveszik ezt a csökkentési maszlagot ! Ez pont olyan, mint a helyi propaganda szerinti hatalmas kormánytámogatások ! Csak tudnám miért van még mindíg hitelre szüksége aönkormányzatnak ? Hacsak azért nem, mert több az elvonás a támogatásoknál . Arra gondolni sem merek, hogy a dilettáns városvezetésnek fogalma sincs az un. gazdálkodásról !
X-bozon (vendég) [2013.09.22., 17:35] válasza erre: #119[válaszolok] #122
Ön félreértette amit írtam! Ki az a bolond aki ne támogatna egy rezsicsökkentést? Persze, hogy jó dolog ha kevesebbet kell fizetni! De könyörgöm, egy kormányon lévő párt tegye meg, és ne aláírást gyűjtsön már ezért! Mert ez a nevetséges!
errr (vendég) [2013.09.22., 19:58] válasza erre: #119[válaszolok] #123
Informatikus? :-)
Nem gondolom ismerné akár az excelt is ezzel a brilliáns aggyal s még figyelemreméltóbb következtetéssel. Igaz a kis fidesznyik csalogány meg, a falzettes kis semmilyen hangocskájával, ki 5 trafikot nyert, azt találta mondani hogy kommunikációs szakon (is!)végzett, és ennek dacára csak annyi tellett tőle, hogy mindig is trafikosnak készült. :-)
Nemzeti nevetség ez már nem?
Összes hozzászólás: 132 db (63 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 9 db (7%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.