Hírek
Csak szeptemberben a rendőrök 854 fatolvajt fogtak a megyében
Dátum: 2008.10.02., 18:46Írta: Bekő AntalMegtekintve: 5062Értékelés: 1.00Címkék: falopas

Egyre több a fatolvajlás Borsod-Abaj-Zemplénben, a megye erdőiben a fűtési szezon kezdetekor megszaporodtak a lopások. A falopások, illegális fakitermelések visszaszorítása érdekében fokozott ellenőrzéseket tart a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Ennek egyik legfőbb célja, hogy megfékezzék a természetkárosítást.
A megyei rendőrkapitányságok egyeztetettek a térségi mezőgazdasági szakigazgatási hivatal erdészeti igazgatóságával, és mezőőrökkel, polgárőrökkel, erdészekkel együttműködve szeretnék megakadályozni a jogtalan fakitermeléseket. Csak szeptemberben a rendőrök 854 fatolvajt fogtak meg a megyében.

Forrás: Index

Elképesztő szám. Azt jelenti, hogy átlagosan minden nap 30 tolvajt sikerül tetten érni, ami a körülbelül 30%-os felderítési aránnyal számolva naponta legalább 100 bűnelkövetést jelent. És azokkal az esetekkel nem is számoltunk, amikor az elkövetőt nem érték tetten, valamint a fűtési szezon sem igazán kezdődött még el szeptemberben...

Sokak szerint ideje lenne már rendet tenni a falopások ügyében. Biztosan mindenki emlékszik a fonyi esetre, amikor egy természetvédelmi őr agyonlőtte a láncfűrésszel rátámadó cigány fatolvajt, mely esetet Kolompár Orbán, az OCÖ jelenleg is nyomozás alatt álló vezetője egyszerűen úgy aposztrofálta, hogy a Magyar Gárda szellemisége ölte meg a bűnözőt. Az más kérdés, hogy ha valaki állítólag azért lop fát, mert nincs tüzelőre pénze, honnan van láncfűrésze. Amíg a kisebbségi vezetők így állnak a kérdéshez, sajnos nem várható változás.

Erdélyben sok helyen nagyon egyszerűen megoldották a fenti problémát: a rászorulóknak (és annak mondottaknak) a segélyt természetben utalják ki, azaz a települést végigjárja a teherautó, és lerakja a tűzifát. Nagyszerű módszer, kérdés, nálunk miért nem lehet alkalmazni.
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
új szerencsi (vendég) [2008.10.03., 11:58][válaszolok] #1
A teljes képhez hozzá kell tenni, hogy a fatolvajok valszeg nem egyesével járnak lopni, ezért ez nem 900 rendbeli elkövetés egy hónap alatt (nem 30 naponta a további 70-ként számított fel nem derített mellett). Mindenesetre ez is irtózatos szám a maga nemében.
Összes hozzászólás: 1 db (0 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 0 db (0%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Tisztelt Olvasóink! A hozzászólás lehetősége 2022. január 4-ével megszűnt.
További információ ide kattintva olvasható.