Hírek
Az új Hazafias Népfront - Hogyan lett megint egypártrendszer egy borsodi kisvárosban?
Dátum: 2018.07.29., 15:18Megtekintve: 962Értékelés: 5.00

Képzeljük el, hogy lakhelyünkön csak egy fideszes indul polgármesternek, majd képzeljük el azt is, hogy csak fideszes képviselő jut a testületbe. Szerencsen ez már valóság - nyitja sorait a Magyar Narancs terjedelmes cikke a szerencsi időközi polgármester-választásról. Nyiri Tibort a jóisten se menti meg attól, hogy vasárnap polgármester legyen. Ehhez az is elég lesz, ha aznap a jámbor történelemtanár egymaga érvényesen ikszel, magyarán leszavaz saját magára, mert másra úgysem lehet. Este pedig jöhet a virsli meg a sör az újabb kormánypárti siker megünneplésére, hiszen Nyiri a Fidesz jelöltje Szerencsen.
Olyan előfordult máshol is, hogy egyetlen jelölt indult a polgármesteri székért - bár ez inkább olyan falvakban esik meg, ahol nincsenek jelen országos pártok. Szerencsen viszont akadt baloldal, olyannyira, hogy 2006-ban, az őszödi beszéd utáni fideszes hurrikán itt nem tudta elfújni a szocialista polgármestert, igaz, 2010-ben aztán bekövetkezett a fordulat. 2014 őszén pedig a szerencsiek úgy döntöttek, nincs szükségük ellenzékre: a 8 képviselői helyből 8-at nyert a Fidesz, ahogyan a polgármesteri széket is, Koncz Ferenccel. Koncz nemrég azért kerülhetett az Országgyűlésbe, mert Mengyi Roland, a körzet előző fideszes képviselője az ügyészség gyanúja szerint túl sokat babrált uniós pénzekkel.

"Ön szerint jól van ez így?" - kérdezem a leköszönt polgármestertől a szerencsi Rákóczi-vár fogadótermében. Azt vetem fel Koncznak, hogy a testületi ülésen ugyan 100 százalékos a Fidesz fölénye, ám áprilisban a párt "csak" 60 százalékos eredményt ért el a városban, ami nemcsak jelentős győzelemről, de 40 százaléknyi ellenzékiről is árulkodik. Akik tehát 2014-ben képviselet nélkül maradtak Szerencsen. "Ha tisztességes a testület, nincs probléma. És ez az" - vallja Koncz Ferenc szerényen saját csapatáról. "Aránytalan ez, akkor is. Nulla ellenzék" - mondom erre. Koncz nem inog meg, továbbmegy: "Halálosan tisztességes rendszer, amit kislistának hívnak. Ettől egyértelműbben egy település nem tudja kifejezni akaratát, ebben nincs aránytalanság. Ez a világ legigazságosabb rendszere. A szerencsiek döntöttek így, el kell fogadni."

A cikk a a Magyar Narancs oldalán folytatódik, ahol teljes terjedelmében olvasható.

Forrás: Magyar Narancs
Értékelés: 1 2 3 4 5
[Vissza a hírekhez]

Hozzászólások
Búvózugi (vendég) [2018.07.30., 13:16][válaszolok] #1
És erre minek kellet ekölteni a kampánypénzt a mi adónkból ? Ha a jelölt egyedül leszavazott volna saját magára akkor is ő nyer ! Sokkal hasznosabb helye is lett volna az erre elköltött millióknak ! De egy saját maguknak írt választási rendszerben egy saját mamuguknak írt Alkotmánynak titulált alaptörvénnyel ami ráadásul érvénytelen és joghatás kiváltására alkalmatlan körbe bástyázva magukat az uram - bátyám módszerrel , nem is csoda hogy nem indult ellene senki! De ez már mindig így lesz ? Ennyire érdektelen buta a nép ????
Nincs itt demokrácia és jogállam sem ! Kérdés kinek mikor jut el ez a tény a tudatáig?
Ez is megvolt. (vendég) [2018.07.30., 16:50][válaszolok] #2
Természetesen gratulálok ,az új polgármesternek.
Nem ö tehet arról ,hogy nem volt ellenjelölt-hanem az a pol.közöség, melynek ö is tagja, és előnyeit élvezi.Ilyen ellenszélben indulni,tényleg felesleges.
20% választói részvétel ,mennyire teszi legitimmé ,elfogadottá?
Kb úgy mint az országos kevéssel több mint, 40% ból, lesz kétharmad.
Hagyjuk dogozni,reméljük ,hogy majd önállóan,teszi,és nem pedig sameszként.

Egy év múlva reméljük ,lesz több jelölt.és magasabb részvétel.-ERRE KÉSZÜLNI KELL !
Gratuláció (vendég) [2018.07.30., 20:15][válaszolok] #3
Mihez is? Talán a szoros versenyben kivívott hôsies gyôzelemhez ? Vagy ahoz a néhány száz szerencsi lakos szavazatahoz vagy ahoz hogy felvállalta ezt a " ló nincs szamár is jó " szerepet ? Esetleg, hogy a " Nagy ember" nyomdokaiba lépett ?
errr (vendég) [2018.07.30., 21:43][válaszolok] #4
Valszeg eztán majd ilyen esetben indítanak saját ellenjelöltet falból. Nem lesz abból sem lelkiismeret problémájuk.
1000 új munkahely (vendég) [2018.07.31., 11:16][válaszolok] #5
Repülőtér (vendég) [2018.07.31., 14:46][válaszolok] #6
Egy beruházáshoz számtalan dolognak kell megfelelni.Hernádnémeti -Miskolc tengely gyengének bizonyult.Miskolcon e meglévő füves repteret is bezárják,Debrecen pedig ipari parkot épit köréje.A cikk szerint az energiaitalt gyártó cég 21,9 millió ft kapott egy munkahelyért.Zemplén csodálatos vidék,de.........
Csalódottság (vendég) [2018.07.31., 19:27][válaszolok] #7
Szomorúsággal tölt el, hogy a keleti régióban is súlytalannak bizonyul a térségünk... Mi történt itt a rendszerváltás óta? Debrecen minden téren (népességszám, gazdasági fejlettség) lehagyta Miskolcot és térségét. Ebben -véleményem szerint- felelőssége van politikai oldaltól függetlenül az 1990 óta aktuális borsodi kormánypárti politikusoknak, akik bizonyították az elmúlt évtizedekben mennyire kicsi volt az érdekérvényesítő erejük a döntéshozatali folyamatokban. Nyilván egy nagy beruházás sok mindentől függ, de a politikai lobbi is nagyon fontos, nélkülözhetetlen egy ekkora befektetés elnyeréséhez. Miskolc sajnos -sportnyelven szólva- Debrecen "fiókcsapata" lett, ami minket szerencsieket is hátrányosan érint, mert például ha tőlünk 20 km-re épült volna Hernádkak térségében a BMW gyár - amit többször is belebegtetett a megyei sajtó - abból mi is profitáltunk volna. Így viszont kinevelhetjük Debrecennek a Miskolci Egyetemen a mérnököket, a "cívisváros" meg tárt karokkal fogadja majd a szakembereket, ahogy eddig is (számos innen származó ismerősöm él már ott), nekünk pedig marad az apátia és a reménytelenség... Ez a mi sorsunk? Ez a mi vég(zet)ünk?
valaki (vendég) [2018.07.31., 21:32] válasza erre: #7[válaszolok] #8
Azért e térség nem annyira súlytalan. Vannak régi üzemek és új beruházások, fejlesztések is: Miskolc, Tiszaújváros, Berente, Szikszó stb. Rövidesen ide sorolható Szerencs is a megígért új cukorgyárával!
Azt sem mondhatja, hogy nem érdeklődnek vezető politikusaink és a hozzájuk közeliek a térségünk iránt: Orbán Viktor, Demeter Ervin, Lázár János, Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor, Márton Péter, Kékessy Dezső és még biztosan vannak mások is. Ők milliárdokat hoznak ide, fejlesztenek, építenek, szépítenek. A Tokaji Borvidék Világörökség nem marad magára! Mindenütt olvashatunk a borturizmus, a pincészetek, a hajókirándulások, a vendéglátóhelyek és szállodák fejlesztéséről. Kell ettől több?
menyét (vendég) [2018.07.31., 23:39] válasza erre: #8[válaszolok] #9
Kell!Én mondjuk,nem olvasni,ígéreteket hallgatni szeretnék,hanem munkahelyeket LÁTNI Szerencsen.
Cukorgyár (vendég) [2018.08.01., 08:23] válasza erre: #8[válaszolok] #10
Egy cukorgyárhoz legalább 60 milliárdos befektetői csapat kell plusz répatermelők.Amig 200 ft körül van a legális cukor kiskereskedelmi ára-nincs komoly érdeklődő.Az országon belül pedig oda megy a munkaerő ahol városi környezetben tisztességes jövedelem várja.A BMW tőkeerős társaság s hitelképes is.A mi szerencselovagjaink pedig a támogatások lenyúlásában jeleskednek .Aligha érdekli őket a térség jövője.Csányi a hires osztályterem névadó?Viccnek is rossz.
Vendég (vendég) [2018.08.01., 11:45][válaszolok] #11
Szerencs az ígéret földje. Látjuk mennyit fejlődött negatív irányba az elmúlt évek alatt. Munkahelyek helyett, csak szobrokat adtak át. A kommunikáció a legfontosabb a semmit jól bemutatni.
errr (vendég) [2018.08.01., 12:43] válasza erre: #8[válaszolok] #12
Milliárdokat hoznak ide? - maguknak. Megveszik bekerítik kisajátítják a vidéket és a bennszülöttet meg olcsó cselédnek gondolják. Szép dolog a borturizmus is a turistának meg aki megfeji őket annak. Így van ez. Miről tetszik lelkendezni? Normális ipar és munkahely kell ide, nem buliból élni.
Tisztelt (vendég) [2018.08.01., 17:02][válaszolok] #13
Koncz Ferenc Úr!
Ön mint a térség országgyűlési képviselője, mit tett azért, hogy ide a térségbe kerüljön a BMW gyár? Mit tett azért, hogy ne Kósa városa taroljon megint?
Hádám [2018.08.01., 18:15][válaszolok] #14
Lehet hogy tévedek, de Hernádkak nem ez a körzet még? Ismét nagyot ment a "lobbistánk", újabb cég húzott el innen ahogy csak tudott... (BMW) Nyugodtan borítékolhatjuk hogy szigetelő anyag gyár se lesz nálunk (lesz máshol), bár ezt már 5 évvel ezelőtt is megmondtam... keresztet vethetünk a gyümölcslé üzemnek is nyugodt szívvel... alakul ez
Környezetmérnök (vendég) [2018.08.01., 22:13] válasza erre: #14[válaszolok] #15
Tisztelt Mérnök űr!A tőke oda megy ahol jól érzi magát.Az ÖN pártja 50% ról álmodott.Kinek alias kiknek adták el lelküket.
Romantika (vendég) [2018.08.02., 09:09] válasza erre: #13[válaszolok] #16
Ez az ország lenne a kánoán,ha a képviselőtől függne a befektetők letelepitése.Autópálya,egyetem,vasút,repülőtér,szakképző intézmény stb.Attól hogy valaki több szavazatot kapott,még folytatódni fog a fodrász és női ruhakészitő képzés,s a 16 éves nebulók 1/4 funkcionális analfabétizmusa.A születésszám csökkenése,a lakosság elvándorlása,pakisztáni felmenőkkel rendelkezők térnyerése/élet/
Összefogás nélkül nincs jövő.
errr (vendég) [2018.08.02., 09:39] válasza erre: #15[válaszolok] #17
Ahogy azt Móricka elképzeli...
Ennek ami nálunk zajlik semmi köze a szabad versenyhez sem egyéb más avitt szokásokhoz amitől egyébként a polgárok kiváló szinvonalon élnek. Vagy vak vagy még rosszabb.
errr (vendég) [2018.08.02., 09:42] válasza erre: #16[válaszolok] #18
Sajnos a lakosság mintegy 1/4-e funkcionális analfabéta s nem hiszem hogy az kezelhető. Viszont mint látjuk kellő becstelenséggel jól kihasználható politikai célokra.
jövő (vendég) [2018.08.02., 10:28][válaszolok] #19
Az újság beszámolója szerint focipálya épül az oviban. Szuper, de csak annak a néhány gyereknek, aki focizik...

Emellett az óvoda és az önkormányzat mint fenntartó, arról is gondoskodik, hogy az alapvető hiányosságokat pótolja szeptember előtt???

Ne a szülőktől kunyeráljpn majd pénzt az óvoda az alapvető dolgokra! (normális berendezések, felszerelásek, normális és elegendő játékok)

A nagy csinnadrattával tavaly átadott "mezitlábas park" Nyíri úr fabatkát se ér, a gyerekek kb. akkor egyszer, a fotó kedvéért mentek benne egy kört. Haszna, értelme nulla. Föleg, ha közben alapvető dolgok hanyag állapotban vannak.

Azt tudja, hogy közben egy normális szönyegre meg nem futotta az egyik csoportszobában? Hát nem szégyen? Reméljük, szeptemberig sikerüé venni egyet, ha már egész éven nem sikerült...
Hádám [2018.08.02., 11:46] válasza erre: #15[válaszolok] #20
Szokásos mellépofázás... a maga hulladék pártja van kormányon lassan tíz éve, ideje lenne már valamit csinálni is nem csak a pofát jártatni... felújítgatunk 1-2 iskolát a látszat kedvéért, a jóisten tudja honnan szalajtott emberekkel. Nem terelni kellene a szót, nem elmúlt 8 évezni meg hasonló baromságok... amúgy az az "elmúlt 8 év" már rég fidesz... SEMMI nem valósult meg nálunk a nagy ígérgetésekből, magán beruházásoknál veri a nyálát minden "vezetőnk", amihez talán utólag adnak valami "uniós" támogatást, amit majd a kötelezettségek révén úgyis duplán kell visszafizetni... sokszor mondták, hogy "türelem, ez az alapozás időszaka, most jön majd a látványos"... de a látványosból csak annyi látszik, hogy frankón fejlődik a képviselő "urak" magán vagyona, vállalkozásaik száma, bevétele... Úgyhogy vagy ne ugasson bele, vagy értelmes hozzászólást írjon...
választói kérdés (vendég) [2018.08.02., 14:45] válasza erre: #20[válaszolok] #21
Tisztelt Hádám, hallottam hírét, milyen stílusban reagált Nyíri Tibor eredményére a Szerencsi Hírek Facebook-oldalán. Fent azt írja, hogy "ideje lenne már valamit csinálni is nem csak a pofát jártatni". Kérdésem, hogy e bölcs tanácsát saját magára is vonatkoztatva, miért nem indult a "hulladék párt" jelöltje ellen a választáson? A Magyar Narancs riportjában azt olvasom, hogy nincs pénzük kampányolni. Egy ilyen híresen jól menő vállalkozónak ezt nem akarom elhinni!
Hopppácska (vendég) [2018.08.02., 19:53] válasza erre: #21[válaszolok] #22
Nem csoda, hogy a Jobbik szétesőben van, vagy legalábbis erősen mutatja ennek jeleit. A Facebook-on a Jobbik-os kiscsoportokban és oldalakon sorra jelennek meg az olyan kommentek akik a csalódottságukról adnak hangot. Rendesen normális, kulturális hangnemben leírják a véleményüket, majd hoppácska pár óra alatt, de maximum 1 nap alatt törlődnek... Tökéletesen megfigyelhető, hogy minél jobban mutogatnak Toroczkai-ra, minél jobban próbálják eltüntetni ezeket a kommenteket annál rosszabb a Jobbiknak. Az országos médiákban megfigyelhető már azt sem tudják mi legyen a kifogásuk. A jelenlegi Jobbik vezetésről elég annyit tudni, hogy a jövő májusi EP választáson az Európai Néppárthoz szeretne csatlakozni, amelynek a Fidesz is a tagja. Pedro López de Pabló, a néppárti képviselőcsoport sajtófőnöke erre csak annyit reagált: "Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában." A Jobbik jelen vezetése nagyon amatőr, nincs stratégiai érzékük, nem kormányképesek. A Jobbik egy süllyedő hajó semmi több.
Na ne (vendég) [2018.08.02., 21:09][válaszolok] #23
cikizze itt Ád?mot, főleg név nélkűl ! Tal?n nem tudja milyen összet?telű s jelenlegi testület ? Na oda épeszű ember nem tolakszik polgármesternek ! Kiv?ve a hasonszôrüeket ! Lásd az óroásplakátos bácsit !
errr (vendég) [2018.08.02., 21:35] válasza erre: #22[válaszolok] #24
Hoppácska Toroczkai netán kormányképes? Na az volna még katasztrófa. A jobbik velük együtt is kollaboráns volt semmi szükség egyik felére sem.
21nek (vendég) [2018.08.03., 09:07][válaszolok] #25
Én egyetértek Hádámmal, hogy nem össze- vissza kell beszélni, hanem az ígéreteket teljesíteni.
Igértek 1000munkahelyet NINCS!
Igértek szigetelőanyag gyárat NINCS!
Igértek gyümölcsléüzemet! NINCS!

Igaz, ez sem zavarta a választókat és Koncz Ferenc képviselő lett.
Nyíri Tibor volt a helyettese és most polgármester.
Pedig talán ilyen kevés szavazattal még senki nem volt Szerencsen polgármester.

Na ezek után nem kéne már valamit tenni?
Vajon ki írta? Aktuális ma is? (vendég) [2018.08.05., 15:53][válaszolok] #27
?Ki volna az, ki volna az az ütődött, aki szavakban a gyűlölet mellé állna? Szavakban mindannyian a szeretetet hirdetjük. Ki volna az, ki volna az az ütődött, aki a háború mellé állna? Aki a gyilkolás mellé állna? A halál mellé? Szavakban mindannyian a békét hirdetjük. Mégsincs béke, mégsem a szeretet regnál.

Könnyű azt szeretni, aki szeretetre méltó. Könnyű avval egyetértésre jutni, akinek érdekei megegyeznek a miénkkel. De a világ nagy, és mindenféle emberek vannak benne. Magyarország ugyan nem nagy, de azért ember van benne bőven. Ilyen, olyan. Ki ezt akarja, ki amazt. Ez a bonyolult, ez a más, hogy mindenki más. Szeresd felebarátod, mint tenmagad! - így szól az írás. De ez itt, így túl nagy volna, ez nem mozgalmi föladat, ezt fölfogni olykor egy egész élet kevés. Ki volnék én, hogy ilyesmit csak úgy ajánlgassak? Komolytalan volna.

Ne gyűlölködj! Sokkal kevesebb a szeretet parancsánál, megfoghatóbb, gyakorlatiasabb. Maradj nyugton, ne hörögj, próbáld megérteni a másik szempontjait, tehát hogy vannak szempontjai, meglátni a korlátait és meglátni a magad korlátait. Próbáld megőrizni az ép eszedet, miközben tudnod kell, hogy ésszel nem megoldható a világ, de ész nélkül bizonyosan elveszik. Dönteni kell, hogy a gyűlölet fennhatósága alá akarunk-e tartozni vagy sem. A viszontgyűlölet is gyűlölet. Az úgynevezett jogos gyűlölet is gyűlölet. (A harag nem gyűlölet, viszont rossz tanácsadó.)
A gyűlölethez sok út vezet, a legrövidebb talán a megalázottságon át. Akit megaláztak, az tehetetlenségében sokszor csak a gyűlöletben talál menekvést, csak a gyűlöletben talál nagy megbántottságára írt, ott talál megnyugvást. Egy ideig. Gyűlölet gyűlöletet szül, megaláztatás megaláztatást, sosincs vége. Megaláztatásban, megalázottságban nagy tartalékai vannak ennek az országnak.

Csak a szabad embernek van esélye a szeretetre. A Légy szabad! felszólításnak ebben áll a nagysága, ebben az esélyben, ebben a súlyban. Szabadnak lenni az nem szabadságon lenni, az nem könnyű feltétlenség, szabadnak lenni nehéz.

Nehéz és jó.

Az ember szabadnak születik.?
errr (vendég) [2018.08.05., 16:51] válasza erre: #27[válaszolok] #28
Eb ura fakó! Fogat fogért!
Az idő eldönti. (vendég) [2018.08.05., 17:51][válaszolok] #29
26.hsz-nek.-egy jó pedagógus,egy rendes ember,olyan pályára tévedt ,ami nem neki való.
Nagyon magasról lehet, nagyon nagyot zuhanni.
Én szurkolok neki.
Osztályfőnöki (vendég) [2018.08.05., 21:14][válaszolok] #30
órán elmenne ez az Esterházy idézet.Bár mostanságra elég szépen szét csúszott Esterházy család mert mert egyik sarj tud ilyet is ."Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!http://www.irodalmilap.net/?q=cikk/elhunyt-esterhazy-peter-az-igy-gondozd-magyar ...
errr (vendég) [2018.08.10., 08:23][válaszolok] #31
Erre sincs jobb szó: mocskosok.
De ugyanhasonló esetek zajlanak országszerte.
https://index.hu/belfold/2018/08/10/megszolalt_a_levaltott_debreceni_igazgato/
valaki (vendég) [2018.08.10., 15:46] válasza erre: #31[válaszolok] #32
Nincs ebben semmi rendkívüli, ez a NER. Csak ismételten megmutatják, hogy azt tesznek amit akarnak. És megtehetik ...
31-32-höz: (vendég) [2018.08.10., 16:55][válaszolok] #33
Szét kell nézni a térségben, itt is történtek hasonló dolgok, ig. választások, szakvizsga nélküliek helyettesi kinevezése, és sok-sok érdekes történet!
errr (vendég) [2018.08.10., 21:48] válasza erre: #32[válaszolok] #35
S aki ezt megteszi az nem pirul? Odaáll a tedd ide tedd oda többnyire alkalmatlan sehonnai és elvállalja ezek után? Aztán a klikk szemenszedett hazugságokkal érvel? Mit keresnek ezek a gyerekeink körül?! Sok mindent meg lehetne tenni, de van amit jellemes ember meg sem próbál szerintem.
Hát pfúj!
De akkor miért kell ígérgetni? (vendég) [2018.08.11., 11:18][válaszolok] #36
30-nak is: (vendég) [2018.08.11., 20:20][válaszolok] #37
"A hazugságok legnagyobbika, hogy azt mondták: vagyunk. Hogy van az ország. Hogy van egy :mi. Hát nincs. Széjjel vagyunk szedve ( cincálva, verve). Pedig, ha csak én van, akkor nagy baj van. Aki egyedül van, az mindennél jobban kiszolgáltatott."
- írta Eszterházy Péter, aki mint tudjuk ócska író volt...
menyét (vendég) [2018.08.11., 22:53] válasza erre: #36[válaszolok] #38
Ezt miért nem KF jelenti be sajtótájékoztatón?
Jaj (vendég) [2018.08.11., 23:55] válasza erre: #35[válaszolok] #39
De mennyire alkalmatlanok! És mégis ki voltak/lesznek nevezve. És innentől a helyi médiából is ők ömlenek, kit érdekel itt a gyerek? A lényeg, hogy ők a poszton legyenek.
Tanulmányozásra, mindenkinek (vendég) [2018.08.13., 10:01][válaszolok] #40
Na még egyszer (vendég) [2018.08.13., 15:24] válasza erre: #37[válaszolok] #41
volt tanár létért tudhatná a tudás anya az ismétlés . Eszterházy így mocskolta a magyart akitől maga olyan délcegen idéz .
"Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk...

A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.Olcsó magyarnak híg a leve!A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük...Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos... (magyarul: húzzon el innen minden magyar). A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg."
Link http://www.irodalmilap.net/?q=cikk/elhunyt-esterhazy-peter-az-igy-gondozd-magyar ...
menyét (vendég) [2018.08.13., 23:40][válaszolok] #42
Magyarország jobban teljesít?
errr (vendég) [2018.08.14., 12:39] válasza erre: #41[válaszolok] #43
Ugyan mit mondhatott volna erre a népségre ami túl kemény? Ne idézgessen hanem gondolkodjék.
Magyar (vendég) [2018.08.14., 19:38][válaszolok] #44
?rzelmű kommentelőnek tudom javasolni Bayer Zsolt nevű ugyancsak magyar érzelmű ujs?g?ró mélyenszántó gondolatainak tanulm?nyoz?sár . Garantáltan okoskodni fog tőle !
menyét (vendég) [2018.08.14., 23:54] válasza erre: #40[válaszolok] #45
Bizony-bizony a felvidéki és székelyföldi magyarok, egy csóró ország új állampolgárai lettek.
Ünnepelni, emlékezni így is lehet. (vendég) [2018.08.15., 15:46][válaszolok] #46
Elgondolkodtató, nívós színházi előadással, és nem haknikkal, főzőversenyekkel. https://amikassa.sk/2018/08/14/szent-istvan-napi-unnepseg-kassan/
Ne népszerűsítse (vendég) [2018.08.15., 17:50] válasza erre: #44[válaszolok] #47
magát egyet emeltem ki a rengetegből miért azt hiszi Deák,Széchenyi,Kossuth,Horthy,Péter Gábor más volt tanulja már meg a történelmet .
errr (vendég) [2018.08.17., 10:34][válaszolok] #48
errr (vendég) [2018.08.18., 22:13][válaszolok] #49
Más. Este 10 után a vendéglátós maszek csak fogja magát és tüzijáték? Hagy örüljön mindenki? Miféle rend van itt?
Totális rend (vendég) [2018.08.19., 18:18][válaszolok] #50
már is 400-ezer családot fenyeget a kilakoltatás.

400 ezer embert fenyeget a kilakoltatás veszélye - 09:16
Idén májustól, a kilakoltatási moratórium lejárta óta már 1355 családot lakoltattak ki Magyarországon, köztük több száz olyat is, akik már nem hitelintézettel, hanem azzal a Nemzeti Eszközkezelővel álltak szerződéses viszonyban, amelynek feladata, hogy "gondoskodjon a bajba jutott, hitelüket fizetni nem tudó rászorulókról."
Az ATV híradója jelen volt egy ilyen kilakoltatásnál: a rendőrök rátörték az asszonyra az ajtót, aki a sokk hatására elájult, ezért végigvonszolták a ház udvarán. Az 1355 kilakoltatott családról Oláh Lajos DK-s ellenzéki képviselő tett fel írásbeli kérdést a Parlamentben, ezért lehet tudni a pontos számot. Az ellenzéki képviselők a héten próbáltak összehívni egy vitanapot a Parlamentben a devizahitelesek helyzetének tisztázása érdekében, de a kétharmaddal rendelkező kormánypártok, a Fidesz és a KDNP egyszerűen ignorálták az ülést.
link http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=215604
errr (vendég) [2018.08.19., 19:58][válaszolok] #51
Hódmezővásárhely, szent István napok.
Beszélgetés az Eu-ról és a helyzetünkről hazudozás nélkül.
-
https://www.facebook.com/markizaypeter/videos/1127856824033639/?notif_id=1534601 ...
errr (vendég) [2018.08.19., 22:01] válasza erre: #50[válaszolok] #52
az ő kereszténységük és emberségük teljében. Szégyen ez a banda, lemoshatatlan szégyen. Határunkon a menekült pl nem kap enni, nagyobb dicsőségére a velük szövetséges egyházaknak is. De nem szégyelli egyik sem.
játék (vendég) [2018.08.19., 22:03][válaszolok] #53
Az új játszótér átadásnál kihangsúlyozták, hogy alapitványi és magán pénzekből készült el, és közben nem szakadt le az ég... hogy nem szégyellik, hogy az önkormányzat egyetlen egy játszótér létrehozását sem finanszírozza? Élhető város, mi? Maradjanak itt a fiatalok, ugye? Röhög az ember, de sajnos csak kínjában. Szánalmas.

Útfelújítás
Hogy is van az, hogy augusztus 19-ét ír a naptár, és a "nyárra" ígért főút felújítás még el sem kezdődött??? Milyen elátkozott hely ez, ahol minden böszmeséget meg lehet tenni az itt élő emberekkel?
Miért nem beszél erről egy döntéshozó sem és tájékoztatja a lakosságot? Mikor lesz meg a Rákóczi út felújítása, polgármester úr? Ne a közútra mutogassanak, hanem adjanak választ, és méginkább valósítsák meg amit megígértek, ha már olyan jól jött a választások idején.
játék (vendég) [2018.08.20., 15:26][válaszolok] #54
Tüzéjáték puffogtatás helyett javaslat:

a csokifesztivál zárásaként a tüzijátékra kidobott pénzt inkább felajánlhatnák egy játszótér felújításra.

Ja persze ehhez gondolkodni kellene, ahhoz meg nem ártana némi ész.
Állítólag az új polgármester okos ember, reménykedjünk...
errr (vendég) [2018.08.20., 18:31] válasza erre: #54[válaszolok] #55
Lehet, hogy okos de nevét adta ahhoz ami ma az országban megy. Tehát valami kis hiba ami mindent leront csak van ott is. Ma pl Iványiéknak nem engedték, hogy élelmet vigyenek a határon várakozóknak. Kell több? Mert van 1000.
2050 (vendég) [2018.08.21., 11:38] válasza erre: #53[válaszolok] #56
1975- ben 195 ezer gyermek született,tavalyelőtt 90 ezer.2100- ra 5millió magyart látnak a demográfusok.A szerencsi évi születés szám ötven körül alakul.Ovoda,iskola,pedagógus ennek megfelelően
Összes hozzászólás: 57 db (43 különböző címről), nem megjelent hozzászólás: 1 db (2%)
Kommentek megjelenítése csoportosítva

A hozzászólások nem a Szerencsi Válasz álláspontját képviselik, tartalmuktól szerkesztőségünk teljes mértékben elhatárolódik, felelősséget értük nem tudunk vállalni. Kérjük, hogy ezt tartsák szem előtt, mielőtt írnak! Az azonosítást lehetővé tevő IP-címeket soha senkinek nem adjuk ki, kizárólag rendőrségi nyomozás esetén. • Adatkezelési tájékoztató

Név: Még nem tag? Regisztráljon, és hozzászólása nem kerül előzetes moderálásra!
Válasz erre:

emoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticonemoticon
Kérjük, hogy SZÁMOKKAL írja be az alábbi összeadás eredményét az üres mezőbe:
tizenhat + kettő =